Beste douchegordijn

Laatste update: 03.06.20

 

Douchegordijnen test van 2020

 

Ben je op zoek naar een nieuw en duurzaam douchegordijn maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou misschien alvast een handje helpen met onze koopgids over douchegordijnen. Indien je echter dringend een nieuw douchegordijn nodig hebt, dan kun je ook gewoon verder scrollen naar onze top 3. Zo is het Sealskin Prisma 180×200 cm douchegordijn alvast een uitstekend product gebleken. Zoals de titel doet vermoeden, heeft het douchegordijn een totale afmeting van maar liefst 180 bij 200 cm. Door te kiezen voor het United Entertainment Bath Tub douchegordijn, kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor een vrij groot exemplaar van ruim 180 bij 180 cm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Douchegordijnen koopgids

 

Er zijn nog altijd heel veel gezinnen die gebruik maken van een degelijk en duurzaam douchegordijn. Toch is er een groot verschil met vroeger. En dat heeft te maken met het feit dat de keuze vandaag de dag dubbel zo groot is. Dat zorgt ervoor dat het niet altijd eenvoudig is om meteen een goede keuze te maken uit de verschillende beste douchegordijnen. Het kan daarom een goede aanbeveling zijn om met een aantal factoren rekening te houden wanneer je de douchegordijnen gaat vergelijken. Let hierbij op de prijs, het design, het formaat, het materiaal en de eventuele bevestigingsmogelijkheden. Ga eventuele aanbiedingen zeker niet uit de weg.

 

 

Het nut van een douchegordijn

 

Een douchegordijn is iets dat al geruime tijd bestaat. Maar net zoals de technologie van dag tot dag verandert, veranderen ook de douchegordijnen. Vandaag de dag heb je douchegordijnen in allerlei kleuren en designs en zul je ook rekening moeten houden met het formaat ervan. Daarnaast is een douchegordijn ook gewoon bijzonder nuttig.

Wanneer je bijvoorbeeld alleen maar een badkuip hebt en geen douche, dan zou je bijvoorbeeld ook een douchegordijn ter hoogte van het bad kunnen hangen. Op die manier heb je dan toch nog de mogelijkheid om even snel te douchen in het bad. Kortom het is wel duidelijk dat een douchegordijn heel wat voordelen en mogelijkheden met zich meebrengt. Het komt er nu alleen nog op aan om het juiste douchegordijn te vinden dat aan jouw wensen voldoet.

 

 

Design en mogelijk kostenplaatje

 

Een douchegordijn op zich is eigenlijk niet zo heel erg duur. Toch zul je merken dat bepaalde exemplaren iets meer budget vragen in vergelijking met andere modellen. De prijs kan voor een groot deel bepaald worden door de gebruikte materiaalsoorten en het design van het douchegordijn. Een douchegordijn met een leuke dierenprint of een leuke opzichtige kleur zal vaak niet meer tot de goedkope douchegordijnen behoren.

Uiteraard beslis je helemaal zelf hoeveel je maximaal aan een degelijk en duurzaam douchegordijn wilt en kunt geven. Het kan misschien helpen door even een kijkje te nemen tussen de verschillende online reviews. Daarin geven klanten een, al dan niet positief, advies omtrent een bepaald product. Deze tips en bruikbare informatie kunnen je dan verder op weg helpen. Door rekening te houden met eventuele promoties kun je bovendien ook gemakkelijker een douchegordijn aanbieding tegenkomen.

 

 

De mogelijke materiaalsoort

 

Een douchegordijn kan uit verschillende materiaalsoorten zijn vervaardigd. Het hangt er maar van af wat jij het liefste ziet en waar je naar op zoek bent. Zo zou je kunnen opteren voor een model dat gemaakt is uit vinyl. Het grote voordeel van een douchegordijn uit vinyl is dat het veel stugger is en niet tegen je aan plakt. Het nadeel is dan weer dat het minder gemakkelijk opdroogt waardoor er eventuele kalkvorming kan optreden.

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor een exemplaar uit textiel. Wanneer we te maken hebben met een douchegordijn uit textiel dan gaat het hier vaak om een model uit polyester of een combinatie van polyester met katoen. Het grote voordeel van dit model is dat je het gewoon in de wasmachine en in de droogtrommel kunt stoppen. Zo blijft het altijd proper en hygiënisch. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden maar het belangrijkste blijft natuurlijk wel dat het douchegordijn ervoor zorgt dat er geen water buiten de douche terechtkomt.

 

 

Het formaat

 

Daarnaast is het ook belangrijk om even stil te staan bij het formaat van het douchegordijn. Eigenlijk komt het erop neer dat er 4 mogelijkheden zijn op het gebied van de grootte van het gordijn. Zo kun je opteren voor een klein douchegordijn van 120 x 200 cm maar je kunt ook kiezen voor een 180 x 200 cm, een 240 x 200 cm of zelfs een model van 240 x 180 cm.

Of je nu een klein douchegordijn neemt of een groter model, je zult er je bad of je douche gewoon helemaal waterdicht mee kunnen maken. Het is wel een goede aanbeveling om ervoor te zorgen dat het douchegordijn altijd net iets breder is in vergelijking met de douche of het bad. Stel dat je douche een breedte heeft van 90 cm dan is een douchegordijn van 120 x 200 cm werkelijk helemaal ideaal.

 

 

Extra kenmerken en bevestigingsmogelijkheden

 

Een douchegordijn dat waterdicht is uiteraard een must. Maar je kunt daarnaast ook uitkijken voor een exemplaar dat niet alleen geurafstotend werkt maar ook vuilafstotend werkt. Een douchegordijn dat daarnaast ook nog eens antibacterieel is, is helemaal een goede aanrader. Naast de extra kenmerken is het ook belangrijk om even stil te staan bij de mogelijke bevestigingsmethoden.

Zo kun je gebruik maken van een klemstang. Dit is een stang die je gewoon tussen 2 muren kunt klemmen. Op die manier kun je dan het douchegordijn ophangen en bevestigen. Je kunt natuurlijk ook opteren voor een hoekstang. Dit is ongeveer hetzelfde principe als de klemstang maar dan in een hoekvorm in plaats van één rechte lijn. Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor een spankabel of een paraplu bevestiging. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden.

 

 

Douchegordijn Reviews – Top 5

 

 

Als je van plan bent binnenkort een nieuwe douche aan te kopen of je hebt reeds een douche in je badkamer, dan kan het misschien ook een goed idee zijn om de douchegordijnen eens te bekijken. Door het ruime assortiment is het niet altijd eenvoudig om er dan ook het beste douchegordijn uit te pikken. Daarom hebben wij een onderzoek gedaan op basis van de reviews en het advies van klanten. Op die manier hebben wij 5 topproducten kunnen selecteren die we jou hieronder even meedelen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Sealskin Prisma 180×200 cm 

 

Indien je op zoek bent naar een groot douchegordijn van 180×200 cm dan kun je zeker dit model van Sealskin eens bekijken. Bovendien zul je versteld staan van de behoorlijk lage prijs in vergelijking met andere douchegordijnen uit onze top 5.

Het douchegordijn is vervaardigd uit heel sterk en vooral degelijk PEVA materiaal dat bovendien nog eens helemaal waterdicht is. Op die manier hoef je helemaal geen schrik te hebben dat de hele badkamer onder water komt te liggen. Het douchegordijn is niet volledig transparant want het is afgewerkt met een soort prisma patroon.

Ondanks het feit dat slechts een kleine minderheid van de gebruikers het douchegordijn niet zo duurzaam vindt, zijn de meeste echter tevreden. Het gordijn oogt heel erg mooi en trendy en is handig om te gebruiken.

Sealskin is alvast een bijzonder bekend merk op het gebied van douchegordijnen. Het zal dan ook niet verwonderen indien het in de lijst van populairste merken zou verschijnen. Toch loont het de moeite om ook hier de voor- en nadelen ervan eens even op een rijtje te plaatsen.

Voordelen
Formaat:

met dit product kies je voor een douchegordijn met een maximale afmeting van maar liefst 180 bij 200 cm.

Prijskaartje:

het zou bovendien ook wel eens het product met de laagste prijs kunnen zijn. Ideaal dus indien je liever niet zoveel geld spendeert aan een degelijk en duurzaam douchegordijn.

Materiaal:

het is een degelijk en bijzonder makkelijk te onderhouden douchegordijn dat hoofdzakelijk bestaat uit kwalitatief PEVA materiaal. PEVA materiaal is bijgevolg ook volledig waterdicht.

Design:

indien je niet op zoek bent naar een transparant douchegordijn dan heb je met dit product geluk. Het douchegordijn is namelijk voorzien van een prachtig en stijlvol prisma patroon.

Nadelen
Niet duurzaam:

een beperkt aantal klanten is minder tevreden over de duurzaamheid van dit unieke douchegordijn.

Koop bij bol.com (€14.8)

 

 

 

 

United Entertainment Bath Tub

 

Met dit douchegordijn van het merk United Entertainment haal je echt wel een opvallend exemplaar in huis. Het douchegordijn is 180×180 cm en is dus net zoals het vorige model bijzonder groot.

Het douchegordijn is volledig gemaakt uit polyester en weegt amper 375 gram. Dit is bijzonder licht en dus ideaal omdat dit douchegordijn er eentje is dat je in combinatie met een stang hoeft te gebruiken. Met dit model lijkt het alsof je zelf een filmpje kunt opnemen in youtube.

Op dit moment zijn er helemaal nog geen beoordelingen bij dit product geplaatst. Daarom vermoeden wij dat het misschien wel eens om een vrij recent douchegordijn zou kunnen gaan. Laat je hierdoor dus zeker niet afleiden want het lijkt ons wel een douchegordijn aanbieding te zijn als je de prijs bekijkt.

Ben je echter op zoek naar een opvallend douchegordijn dan zou je altijd nog dit product even kunnen bekijken. Het douchegordijn wordt jou aanbevolen door het bekende en sterk gewaardeerde merk United Entertainment. Ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan alvast even verder.

Voordelen
Formaat:

je zult merken dat het opnieuw om een vrij groot douchegordijn gaat met een totale afmeting van maar liefst 180 bij 180 cm.

Materiaal:

het douchegordijn is vervaardigd uit bijzonder duurzaam polyester dat ook helemaal niet zo veel weegt.

Handig in gebruik:

het lage gewicht maakt het mogelijk om dit unieke douchegordijn te bevestigen aan een stevige stang.

Nadelen
Het design:

het opvallende design kan voor sommigen een pluspunt zijn terwijl andere kopers het dan weer als een minpuntje zullen beschouwen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gift House International Scary

 

Indien je op zoek bent naar goedkope douchegordijnen dan zul je dit model van Gift House International zeker en vast kunnen tegenkomen. Net zoals het eerste douchegordijn heeft ook dit model een afmeting van 200×180 cm.

Het gordijn is gemaakt uit PEVA dat niet alleen heel erg stevig maar ook duurzaam blijkt te zijn. Bovendien is het het ideale douchegordijn voor iedereen die dol is op horrorfilms. En dan zeker voor wie helemaal verzot is op de films van Hitchcock. Het gordijn is niet alleen waterdicht maar is ook nog eens geur- en vuilafstotend. Bovendien kun je het wassen op 30 graden.

Doordat er momenteel nog geen reviews geplaatst zijn, is het voor ons niet eenvoudig om jou verder advies te geven over dit douchegordijn. Toch merken we dat dit gordijn echt heel wat te bieden heeft. Laat je dus zeker niet afschrikken en misschien ben jij wel de eerste persoon die kan genieten van dit douchegordijn.

Wil je liever niet zoveel geld spenderen maar toch zeker zijn van een uitstekende kwaliteit? Dan loont het ook de moeite om dit unieke douchegordijn eens wat beter onder de loep te nemen. Het douchegordijn wordt geleverd door het bekende merk Gift House International en heeft een maximaal formaat van maar liefst 200 bij 180 cm.

Voordelen
Materiaal:

de gebruikte materiaalsoort voor de productie van dit douchegordijn is, net zoals bij het eerste product, ook hier PEVA.

Comfort:

PEVA is niet alleen een bijzonder kwalitatieve materiaalsoort maar tegelijk ook heel duurzaam en stevig. Daarnaast blijkt PEVA ook water-, geur- en vuilafstotend te zijn.

Onderhoud:

je hoeft je helemaal geen zorgen te maken wat betreft het onderhoud van dit unieke douchegordijn. Zo is het mogelijk om het gordijn zonder problemen op een wasprogramma van 30 graden te wassen.

Nadelen
Te groot:

houd wel rekening met het grote formaat van dit douchegordijn dat misschien net iets te groot is om in kleine badkamers te plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sealskin Ravado

 

Net zoals het eerste product is ook dit douchegordijn afkomstig van het bekende merk Sealskin. Het behoort zeker tot de douchegordijnen die je aan een voordelige prijs kunt aankopen.

Het douchegordijn is volledig gemaakt uit heel stevig en duurzaam polyester dat bovendien ook nog eens waterdicht is. Je hoeft dus geen schrik te hebben dat je de volledige badkamer nat maakt telkens wanneer je gaat douchen. Het gordijn is bijzonder groot en heeft een afmeting van 180×200 cm.

Jammer genoeg werden er nog geen reacties geplaatst door klanten. Daardoor is het voor ons bijzonder moeilijk om jou wat meer informatie te verschaffen over de gebruikerservaring. Het lijkt ons dat het hier misschien om een nieuw product gaat.

Opnieuw hebben we een product van Sealskin in onze lijst. We kunnen dus ondertussen wel vermoeden dat Sealskin door heel veel gebruikers als het beste merk wordt beschouwd. Toch is het een goed idee om de voor- en nadelen even grondig op een rijtje te plaatsen. Op die manier weet je of het product al dan niet iets voor jou is.

Voordelen
Prijskaartje:

je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie en betaalbare prijskaartje van dit product.

Materiaal:

het is een degelijk douchegordijn dat vervaardigd is uit duurzame materialen zoals polyester. Polyester heeft ook nog eens de positieve eigenschap van helemaal waterdicht te zijn.

Formaat:

je zult merken dat het douchegordijn toch behoorlijk groot is en een totale afmeting biedt van maar liefst 180 bij 200 cm.

Nadelen
Design:

echter is het mogelijk dat het design misschien niet meteen iedereen zal aanspreken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wenko Uni 180×200 cm

 

Dit douchegordijn van het merk Wenko zul je niet meteen tussen de goedkope modellen hoeven te zoeken. Dit heeft te maken met de iets hogere prijs in vergelijking met de andere modellen die we in onze lijst hebben opgenomen.

Het douchegordijn van 180×200 cm heeft een beige kleur en is volledig gemaakt uit polyester. Je hoeft bovendien ook helemaal geen schrik te hebben van vervelende schimmels aangezien het douchegordijn volledig behandeld is zodanig dat schimmels geen kans krijgen. Je kunt het gordijn heel eenvoudig op 30 graden wassen.

De hoge prijs zou een reden kunnen zijn waarom er nog steeds geen beoordelingen geplaatst zijn. Toch is het ook mogelijk dat verschillende klanten het product reeds in huis gehaald hebben maar de tijd nog niet gevonden hebben om het te beoordelen.

Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor dit unieke douchegordijn, jou aanbevolen door Wenko. Indien het allemaal net een tikkeltje meer mag zijn dan lijkt dit douchegordijn alvast de ideale aanbeveling. Laten we toch maar even een overzichtje maken van de voor- en nadelen van het product.

Voordelen
Formaat:

je geniet een douchegordijn met een maximale afmeting van maar liefst 180 bij 200 cm.

Materiaal:

net zoals de meeste andere douchegordijnen uit dit lijstje zul je merken dat ook dit product volledig vervaardigd is uit duurzaam polyester.

Handig in gebruik:

het douchegordijn is niet alleen 100% waterdicht maar is bovendien ook helemaal onder handen genomen om eventuele schimmels te vermijden.

Onderhoud:

het is mogelijk om het gordijn op een wasprogramma van 30 graden te wassen.

Nadelen
Prijskaartje:

echter zul je wel rekening moeten houden met een toch wel iets hoger prijskaartje.

Koop bij bol.com (€27.9)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status