5 Beste Douchekoppen Test van 2021

Laatste update: 18.10.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Douchekoppen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je besluit een nieuwe douchekop aan te kopen dan is het belangrijk dat je er eentje uitkiest die voldoende duurzaam is en voldoende kwaliteit biedt. Dan ben je zeker dat je deze na een aantal jaar niet weer hoeft te vervangen. Daarom is het belangrijk om verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Wij begrijpen uiteraard dat je soms niet meteen de tijd hebt om onze koopgids aandachtig door te nemen. Daarom hebben wij een grondig onderzoek verricht en er de beste douchekoppen uitgehaald. De Hansgrohe Raindance Select Air Ecosmart scoort dan ook bijzonder hoog in ons lijstje omwille van het feit dat deze douchekop tot 60% minder water zal verbruiken. De Schütte Tropic is zeker en vast een waardig alternatief doordat dit model zo goed als op elke doucheslang past. Verder is het ook een zeer betaalbare douchekop.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Douchekoppen koopgids

 

Een douchekop is een product die niet voor iedereen even belangrijk is. Toch kan een goede douchekop zorgen voor meer ontspanning tijdens het douchen. Je kunt de douchekop meestal op verschillende standen instellen en er zijn nog andere belangrijke factoren zoals het type douchekop, het design, extra functies en prijs. We besteden meer aandacht aan deze punten in dit artikel om je te helpen bij het kiezen van een goede douchekop.

Type douchekop

Een gewone douchekop kun je makkelijk monteren en is het standaardproduct die op iedere douche past. Dit type douchekop is goedkoop en is makkelijk om te installeren maar het heeft ook enkele nadelen. Zo is het maar een eenvoudig product en is het zelfs mogelijk dat je de straal niet kunt instellen. Meestal is dit product ook niet echt stevig en is het gemaakt van goedkoop plastic.

De stortdouche of regendouche is heel populair tegenwoordig. Je staat recht onder de brede douchekop waardoor je het gevoel hebt dat je onder een waterval staat. Deze douchekoppen gebruiken natuurlijk meer water en zijn ook duurder. Je kunt ze verkrijgen in verschillende designs maar je moet wel controleren of je boiler genoeg capaciteit heeft om een regendouche van water te voorzien.

Als je geld wilt besparen en ook iets voor het milieu wilt doen, dan kun je een waterbesparende douchekop kopen. Deze koppen gebruiken tot wel 50% minder water per minuut en je merkt er niets van tijdens het douchen.

 

Verschillende standen

De meeste douchekoppen beschikken over de mogelijkheid om 3 verschillende waterstralen te kiezen namelijk een krachtige straal, een zachte straal en een massagestraal. Er zijn echter ook goedkope modellen die enkel maar een krachtige straal kunnen geven, let er zeker op tijdens de aankoop.

Bij een regendouche zal de gewone straal veranderen in een regenstraal maar hetzelfde principe blijft geldig. Er zijn ook douchekoppen die extra mogelijkheden hebben zoals bijvoorbeeld een combinatie van regen en massage. Zo voel je nog altijd genoeg water op je vallen terwijl er ook delen van je lichaam gemasseerd worden.

De nood aan verschillende stralen hangt af van de voorkeur van de koper, maar het kan toch handig zijn om meer dan één mogelijkheid te hebben zodat je af en toe eens kunt wisselen. Vooral voor sporters is het nuttig om een massagestraal te kunnen gebruiken zodat ze na een intensieve training hun spieren kunnen laten masseren op een natuurlijke manier.

 

Design van de douchekop

Een douchekop is beschikbaar in verschillende vormen en kleuren. Er zijn mensen die liever een ronde douchekop hebben in de badkamer maar anderen die zullen kiezen voor een vierkante douchekop. De regendouche heeft meestal een vierkante kop omdat het zo een breder oppervlak heeft om meer water door te pompen.

Verder kun je ook nog kiezen uit verschillende kleuren, afhankelijk van het materiaal die gebruikt is om de douchekop te maken. Een douchekop die gemaakt is van kunststof kun je in alle soorten kleuren vinden. Andere douchekoppen zijn gemaakt van chroom of een ander soort metaal. Kies voor een kleur en design die bij het ontwerp van je badkamer past en zorg er vooral voor dat je tevreden bent met de functionaliteit van de douchekop. Je kunt makkelijk verschillende modellen online vergelijken.

 

Extra functies

De meeste douchekoppen moet je regelmatig onderhouden en schoonmaken vanwege de kalk die op het product achter blijft. Om dit te vermijden hebben de producenten van douchekoppen meer aandacht besteed aan het plaatsen van anti kalk douche gaatjes of het ontwikkelen van functies zoals speedclean waardoor je de kalk gewoon met je vinger kunt afvegen.

Een andere extra functies van een douchekop is LED verlichting. Je kunt een douchekop kopen die beschikt over verlichting die verandert van kleur volgens de temperatuur van het water. Dit geeft een extra dimensie aan je douche ervaring en je kunt zo makkelijk weten wanneer je gerust onder het water kan.

Prijs van een douchekop

Hoe meer functies de douchekop heeft, hoe duurder het product zal zijn. Om interessante aanbiedingen te vinden kun je verschillende producten met elkaar vergelijken. Het is ook een aanbeveling om online de reviews van andere kopers te lezen want deze bevatten vele nuttige informatie en kunnen je helpen bij het maken van een goede keuze.

Als je een waterbesparende douchekop koopt dan zal de maandelijkse waterrekening lager liggen en bespaar je op die manier ook nog eens geld. Houd daar rekening mee zodat je de beste beslissing kunt nemen. Als je online koopt is het mogelijk dat het product goedkoper verkocht wordt, maar je mag niet vergeten om de verzendkosten erbij op te tellen.

 

5 Beste Douchekoppen (Reviews) van 2021

 

Is je douchekop kapot na enkele jaren gebruik en zoek je een nieuwe douchekop? Wij helpen je bij je keuze. We hebben vijf verschillende producten opgezocht gebaseerd op de reviews van kopers. Kies een waterbesparende douchekop of ga voor een douchekop met LED verlichting voor meer sfeer tijdens het douchen. Neem een kijkje in ons artikel om je beter te informeren en kies er zelf de beste douchekop uit.

 

1. Hansgrohe Raindance Select Air Ecosmart Handdouche

 

Deze waterbesparende douchekop verbruikt 60% minder water dankzij de EcoSmart technologie. Je kunt het gebruiken als een losse handdouche en dankzij de grote douchekop van 120 mm krijg je veel water over je heen.

Het product heeft verschillende straalsoorten: een krachtige regenstraal, een zachte regenstraal en een intensieve massagestraal. Je kunt eenvoudig tussen hen wisselen met de select-knop. Hij is beschikbaar in chroom of in chroom en wit.

De vele online reviews van gebruikers geven een positief advies weer voor dit product. De kopers zijn tevreden over het mooie design en het sterke materiaal. De douchekop is ook makkelijk te installeren en ligt lekker in de hand.

Hij is wel wat zwaar dus je koopt er best een stevige douchestang bij en de straal mag voor sommige kopers toch nog iets krachtiger.

De Ecosmart verbruikt tot wel 60% minder water tijdens het douchen en is daarom goed voor het milieu en voor je portemonnee. Je kunt eenvoudigen veranderen tussen de verschillende soorten stralen met de select-knop. Aan de reviews te zien kunnen we Hansgrohe tot de beste merken rekenen op het vlak van douchekoppen.

Voordelen
Verbruik:

de douchekop verbruikt veel minder water maar tijdens het douchen merk je dit niet. De kosten voor water zullen maandelijks veel lager liggen.

Standen:

de douchekop beschikt over drie verschillende standen met elk een andere druk. Je kunt makkelijk wisselen tussen deze standen door middel van een knop.

Kleuren:

je kunt kiezen tussen een witte of een volledige chromen douchekop. De witte douchekop zal niet snel kalkvlekken tonen.

Nadelen
Gewicht:

de douchekop is nogal zwaar, je kunt dus beter zorgen voor een stevige douchestang om deze te ondersteunen.

Koop bij bol.com (€66.29)

 

 

 

 

2. Schütte Tropic Handdouche 13,8 cm 5 standen

 

De Schütte Tropic handdouche past in iedere badkamer en beschikt over wel 5 verschillende standen. Je kunt kiezen tussen rain, bubbling, massage, combinatie rain/massage en combinatie rain/bubbling. De sproeigaatjes zijn antikalk dus je hoeft ze niet altijd te reinigen en de doorsnede van de douchekop is 13,8 cm.

De douchekop wordt geleverd in chroomkleur en komt inclusief het aansluitmateriaal. Dankzij de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope douchekoppen.

De kopers zijn tevreden over de prijs/kwaliteitverhouding van deze douchekop aanbieding en ze vinden het product handig in gebruik. Het heeft een mooi design en is gemaakt van sterk materiaal dus is duurzaam. Eén koper vindt dat het teveel lawaai maakt en dat de waterstraal ook wat sterker mocht.

De douchekop met de laagste prijs is zonder twijfel de Tropic van Schütte. Dit product beschikt over vijf verschillende standen en past op elke doucheslang. De kop heeft een chromen kleur en beschikt over een antikalklaag zodat de gaatjes niet verstopt raken.

Voordelen
Prijs-kwaliteitverhouding:

deze douchekop is betaalbaar dankzij de lage prijs en past op elke doucheslang. Het is het perfecte product voor mensen met een beperkt budget.

Standen:

je kunt kiezen tussen vijf verschillende waterstanden wanneer je aan het douchen bent, er zit zeker voor elk wat wils tussen.

Gewicht:

ondanks het redelijk grote formaat, valt het gewicht van de douchekop goed mee. Het product zal niet vlug naar beneden vallen.

Nadelen
Straal:

het water moet onder hoge druk naar de douche geleid worden want anders is de waterstraal te zacht.

Geluid:

volgens een koper maakt de douchekop te veel lawaai wanneer het water erdoor aan het stromen is.

Koop bij bol.com (€15.99)

 

 

 

 

3. Grohe Rainshower Cosmopolitan Handdouche Douchekop Ø 13 cm

 

Deze Grohe douchekop heeft een diameter van 130 mm en een modern design. Je kunt kiezen uit drie verschillende standen: rain, jet en pure. Dankzij de DreamSpray technologie wordt elk sproeigaatje benut en dankzij de SpeedClean krijgt kalkaanslag geen kans, je veegt de kalk eenvoudig weg met je vinger.

De douchekop is ook uitgerust met een chromen beschermlaag die makkelijk schoon te maken is. Je kunt het gewoon afvegen met een zachte handdoek. Dankzij de Inner Waterguide wordt de handdouche nooit te warm en gaat hij zo langer mee.

De meeste mensen zijn tevreden over hun aankoop en geven een positief advies over dit product. Het heeft een modern design en is handig in gebruik. Het is duurzaam en de standen werken perfect. Voor enkele kopers is hij te duur en weegt hij te zwaar voor sommige muurbeugels.

Grohe is één van de populairste merken op het vlak van douchekoppen. Dit product is voorzien van drie verschillende standen en beschikt over SpeedClean technologie zodat er geen kalk in de gaatjes blijft zitten. Deze douchekop is duurzaam en kun je eenvoudig schoonmaken.

Voordelen
Makkelijke reiniging:

dankzij SpeedClean kun je de kalk eenvoudig met je vingers wegvegen en het chromen omhulsel van de douchekop is makkelijk met een doek schoon te maken.

Standen:

de drie standen beschikken elk over een verschillende waterdruk en zorgen voor afwisseling tijdens het douchen.

Prijs-kwaliteitverhouding:

hoewel de prijs voor één koper nogal hoog ligt zijn de anderen heel tevreden over de topkwaliteit van het product. Het is de prijs dus meer dan waard.

Nadelen
Gewicht:

deze douchekop is een stuk zwaarder dan een gewone handdouche. Als je geen geschikte muurbeugel in de douche hebt zal de douchekop er makkelijk uitvallen. Zorg dus voor een stevige douchestang.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Grohe New Tempesta II Handdouche Douchekop Ø 10 cm

 

De New Tempesta II handdouche is waterbesparend en is uitgerust met de DreamSpray technologie die alle sproeigaatjes benut. Dankzij de Ecojoy stroomt er maximaal 5,7 liter water per minuut door de douchekop zodat je minder water verbruikt en het is ook beter voor het milieu.

De douchekop heeft een diameter van 10 cm en is eenvoudig schoon te maken dankzij de Starlight chroomlaag. Het product beschikt verder nog over SpeedClean tegen kalkaanslag en heeft ShockProof siliconen bescherming. Een Nederlandse handleiding wordt meegeleverd met het product.

Niet alle reviews zijn positief maar toch zijn de meeste kopers tevreden. De douchekop is handig in gebruik en je krijgt kwaliteit voor de prijs die je betaalt. Hij heeft een modern design en de waterdruk is sterk genoeg. Niet iedereen is daarmee akkoord want één gebruiker vindt de waterstraal te slap.

Een tweede Grohe product bevestigt nog maar eens dat dit merk heel populair is. Deze douchekop heeft vele voordelen maar ook enkele nadelen. Het product benut alle sproeigaatjes en is waterbesparend. Je kunt het artikel eenvoudig schoonmaken en het is beschermd tegen kalk.

Voordelen
Standen:

je kunt verschillende modellen kopen met elk een ander aantal stralen. Het goedkoopste model heeft slechts één waterstraal en het duurste model heeft er vier.

Prijs-kwaliteitverhouding:

het water voelt zacht aan en je voelt voldoende druk. Bij de O2 functie ligt de druk iets lager maar het product is de prijs meer dan waard.

Ecojoy:

de Ecojoy functie zorgt ervoor dat er 5,7 liter water per minuut door de douchekop stroomt waardoor dit product goed is voor het milieu en voor je portemonnee.

Nadelen
Formaat:

de douchekop is nogal klein en hangt dicht bij de muur waardoor het voor een slappe straal zorgt. Voor enkele kopers mocht de waterstraal sterker zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Audrey Trading LED Douchekop Waterval 

 

Deze douchekop met LED verlichting van Audrey Trading is gemakkelijk te bevestigen.

De douchestralen veranderen van kleur naargelang de temperatuur van het water: groen voor koud water, blauw voor lauw water en rood voor warm water.

De afmetingen van de douchekop zijn 22,5 cm x 22,5 cm. Geniet van een kleurige douche met deze douchekop aanbieding. De prijs van dit product is aanvaardbaar, wetend dat je er verlichting bij krijgt, maar hij behoort toch niet tot de goedkope douchekoppen.

Over dit product is tot nu toe nog maar één online review geschreven maar deze geeft een overwegend positief advies.

De koper is tevreden over het mooie design en vindt dit een sterke douchekop. De kwaliteit van het product is top en de LED verlichting werkt zonder problemen.

Geniet van een kleurenspektakel tijdens het douchen met de douchekop van Audrey Trading. De LED verlichting verandert van kleur naargelang de temperatuur van het water. Het product is eenvoudig om te installeren en heeft verschillende voor- en nadelen.

Voordelen
LED verlichting:

de verlichting zorgt voor een gezellige sfeer in de badkamer.

Design:

de douchekop heeft een trendy design die bij de meeste kopers in de smaak valt.

Nadelen
LED verlichting:

volgens vele kopers verkleurt de verlichting niet mee met de temperatuur van het water. Bij sommigen blijft het op één kleur, bij andere verandert het constant van kleur.

Formaat:

de douchekop is redelijk groot maar de oppervlakte waar water uitkomt is een stuk kleiner. Je hebt veel ruimte nodig maar de wateropbrengst is niet spectaculair.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Laat een reactie achter

4 COMMENTAIRES

ludwig

January 16, 2020 at 11:38 pm

Mooi allemaal, maar ik zou toch graag het effectieve verbruik (liter per minuut) kennen (bij verschillende waterdruk) in plaats van het algemene: ‘bespaart veel water’

Reply
10top Team

January 17, 2020 at 10:07 am

Hoi Ludwig,

Bedankt voor de reactie. Ik vermoed dat dit om het eerste product gaat, waar duidelijk vermeld staat dat het product 60% zuiniger werkt.

Wij proberen per product zoveel mogelijk informatie te achterhalen en liefst met zoveel mogelijk data en cijfers maar soms wordt er geen melding gemaakt van cijfers maar wordt het algemeen procentueel uitgedrukt.

In elk geval zullen we het opnieuw bekijken en actualiseren.

Reply
BillSplate

February 2, 2021 at 5:27 pm

60% van wat? Dat is precies niets zeggen. Ik sluit me aan bij ludwig. Het effectieve verbruik (liter per minuut) zou het enige zijn dat informatief kan zijn.
Beetje googlen laat dit zien dat gemiddeld een niet waterbesparende douchekop circa 9 tot 11,5 liter per minuut verbruikt(bron: Milieu Centraal). De gemiddelde waterbesparende douchekop is een 30 tot 50% zuiniger. en dit zijn de cijfers van hansgrohe:

  • minder waterverbruik van maximaal 9 l/min bij hoofd- en handdouches (Green-producten verbruiken zelfs maar 6 l/min).
  • hansgrohe mengkranen verbruiken standaard maar 5 liter water per minuut
  • Lager verbruik van warm water en navenant lager energieverbruik en kosten
  • Minder CO2-uitstoot door lager energieverbruik
  • Constante doorstroom ook bij verschillende waterdrukken
  • Ook bij lagere doorstroom een genot – volle, bruisende waterstraal dankzij verrijking met lucht

Op hun eigen website geven ze aan dat de 60% alleen bereikt wordt bij de wastafel en dus niet met de douchekop.

Reply
10top Team

February 2, 2021 at 11:41 pm

Hoi BillSplate,

Bedankt voor de nuttige reactie op de tekst over douchekoppen.
Graag willen wij er wel even op wijzen dat als je doorklikt naar het product op bol.com er duidelijk vermeld wordt hoeveel liter per minuut wordt verbruikt (9 liter per minuut).
Echter zullen wij er in de toekomst rekening mee houden om dit eveneens in de korte productbeschrijving te vermelden.

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
DMCA.com Protection Status