5 Beste Douchekoppen Test van 2022

Laatste update: 21.01.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Douchekoppen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je besluit een nieuwe douchekop aan te kopen dan is het belangrijk dat je er eentje uitkiest die voldoende duurzaam is en voldoende kwaliteit biedt. Dan ben je zeker dat je deze na een aantal jaar niet weer hoeft te vervangen. Daarom is het belangrijk om verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Wij begrijpen uiteraard dat je soms niet meteen de tijd hebt om onze koopgids aandachtig door te nemen. Daarom hebben wij een grondig onderzoek verricht en er de beste douchekoppen uitgehaald. De Hansgrohe Raindance Select Air Ecosmart scoort dan ook bijzonder hoog in ons lijstje omwille van het feit dat deze douchekop tot 60% minder water zal verbruiken. De Schütte Tropic is zeker en vast een waardig alternatief doordat dit model zo goed als op elke doucheslang past. Verder is het ook een zeer betaalbare douchekop.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Douchekoppen koopgids

 

Een douchekop is een product die niet voor iedereen even belangrijk is. Toch kan een goede douchekop zorgen voor meer ontspanning tijdens het douchen. Je kunt de douchekop meestal op verschillende standen instellen en er zijn nog andere belangrijke factoren zoals het type douchekop, het design, extra functies en prijs. We besteden meer aandacht aan deze punten in dit artikel om je te helpen bij het kiezen van een goede douchekop.

Type douchekop

Een gewone douchekop kun je makkelijk monteren en is het standaardproduct die op iedere douche past. Dit type douchekop is goedkoop en is makkelijk om te installeren maar het heeft ook enkele nadelen. Zo is het maar een eenvoudig product en is het zelfs mogelijk dat je de straal niet kunt instellen. Meestal is dit product ook niet echt stevig en is het gemaakt van goedkoop plastic.

De stortdouche of regendouche is heel populair tegenwoordig. Je staat recht onder de brede douchekop waardoor je het gevoel hebt dat je onder een waterval staat. Deze douchekoppen gebruiken natuurlijk meer water en zijn ook duurder. Je kunt ze verkrijgen in verschillende designs maar je moet wel controleren of je boiler genoeg capaciteit heeft om een regendouche van water te voorzien.

Als je geld wilt besparen en ook iets voor het milieu wilt doen, dan kun je een waterbesparende douchekop kopen. Deze koppen gebruiken tot wel 50% minder water per minuut en je merkt er niets van tijdens het douchen.

 

Verschillende standen

De meeste douchekoppen beschikken over de mogelijkheid om 3 verschillende waterstralen te kiezen namelijk een krachtige straal, een zachte straal en een massagestraal. Er zijn echter ook goedkope modellen die enkel maar een krachtige straal kunnen geven, let er zeker op tijdens de aankoop.

Bij een regendouche zal de gewone straal veranderen in een regenstraal maar hetzelfde principe blijft geldig. Er zijn ook douchekoppen die extra mogelijkheden hebben zoals bijvoorbeeld een combinatie van regen en massage. Zo voel je nog altijd genoeg water op je vallen terwijl er ook delen van je lichaam gemasseerd worden.

De nood aan verschillende stralen hangt af van de voorkeur van de koper, maar het kan toch handig zijn om meer dan één mogelijkheid te hebben zodat je af en toe eens kunt wisselen. Vooral voor sporters is het nuttig om een massagestraal te kunnen gebruiken zodat ze na een intensieve training hun spieren kunnen laten masseren op een natuurlijke manier.

 

Design van de douchekop

Een douchekop is beschikbaar in verschillende vormen en kleuren. Er zijn mensen die liever een ronde douchekop hebben in de badkamer maar anderen die zullen kiezen voor een vierkante douchekop. De regendouche heeft meestal een vierkante kop omdat het zo een breder oppervlak heeft om meer water door te pompen.

Verder kun je ook nog kiezen uit verschillende kleuren, afhankelijk van het materiaal die gebruikt is om de douchekop te maken. Een douchekop die gemaakt is van kunststof kun je in alle soorten kleuren vinden. Andere douchekoppen zijn gemaakt van chroom of een ander soort metaal. Kies voor een kleur en design die bij het ontwerp van je badkamer past en zorg er vooral voor dat je tevreden bent met de functionaliteit van de douchekop. Je kunt makkelijk verschillende modellen online vergelijken.

 

Extra functies

De meeste douchekoppen moet je regelmatig onderhouden en schoonmaken vanwege de kalk die op het product achter blijft. Om dit te vermijden hebben de producenten van douchekoppen meer aandacht besteed aan het plaatsen van anti kalk douche gaatjes of het ontwikkelen van functies zoals speedclean waardoor je de kalk gewoon met je vinger kunt afvegen.

Een andere extra functies van een douchekop is LED verlichting. Je kunt een douchekop kopen die beschikt over verlichting die verandert van kleur volgens de temperatuur van het water. Dit geeft een extra dimensie aan je douche ervaring en je kunt zo makkelijk weten wanneer je gerust onder het water kan.

Prijs van een douchekop

Hoe meer functies de douchekop heeft, hoe duurder het product zal zijn. Om interessante aanbiedingen te vinden kun je verschillende producten met elkaar vergelijken. Het is ook een aanbeveling om online de reviews van andere kopers te lezen want deze bevatten vele nuttige informatie en kunnen je helpen bij het maken van een goede keuze.

Als je een waterbesparende douchekop koopt dan zal de maandelijkse waterrekening lager liggen en bespaar je op die manier ook nog eens geld. Houd daar rekening mee zodat je de beste beslissing kunt nemen. Als je online koopt is het mogelijk dat het product goedkoper verkocht wordt, maar je mag niet vergeten om de verzendkosten erbij op te tellen.

 

5 Beste Douchekoppen (Reviews) van 2022

 

Is je douchekop kapot na enkele jaren gebruik en zoek je een nieuwe douchekop? Wij helpen je bij je keuze. We hebben vijf verschillende producten opgezocht gebaseerd op de reviews van kopers. Kies een waterbesparende douchekop of ga voor een douchekop met LED verlichting voor meer sfeer tijdens het douchen. Neem een kijkje in ons artikel om je beter te informeren en kies er zelf de beste douchekop uit.

 

1. Hansgrohe Raindance Select Air Ecosmart Handdouche

 

Deze waterbesparende douchekop verbruikt 60% minder water dankzij de EcoSmart technologie. Je kunt het gebruiken als een losse handdouche en dankzij de grote douchekop van 120 mm krijg je veel water over je heen.

Het product heeft verschillende straalsoorten: een krachtige regenstraal, een zachte regenstraal en een intensieve massagestraal. Je kunt eenvoudig tussen hen wisselen met de select-knop. Hij is beschikbaar in chroom of in chroom en wit.

De vele online reviews van gebruikers geven een positief advies weer voor dit product. De kopers zijn tevreden over het mooie design en het sterke materiaal. De douchekop is ook makkelijk te installeren en ligt lekker in de hand.

Hij is wel wat zwaar dus je koopt er best een stevige douchestang bij en de straal mag voor sommige kopers toch nog iets krachtiger.

De Ecosmart verbruikt tot wel 60% minder water tijdens het douchen en is daarom goed voor het milieu en voor je portemonnee. Je kunt eenvoudigen veranderen tussen de verschillende soorten stralen met de select-knop. Aan de reviews te zien kunnen we Hansgrohe tot de beste merken rekenen op het vlak van douchekoppen.

Voordelen
Verbruik:

de douchekop verbruikt veel minder water maar tijdens het douchen merk je dit niet. De kosten voor water zullen maandelijks veel lager liggen.

Standen:

de douchekop beschikt over drie verschillende standen met elk een andere druk. Je kunt makkelijk wisselen tussen deze standen door middel van een knop.

Kleuren:

je kunt kiezen tussen een witte of een volledige chromen douchekop. De witte douchekop zal niet snel kalkvlekken tonen.

Nadelen
Gewicht:

de douchekop is nogal zwaar, je kunt dus beter zorgen voor een stevige douchestang om deze te ondersteunen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Schütte Tropic Handdouche 13,8 cm 5 standen

 

De Schütte Tropic handdouche past in iedere badkamer en beschikt over wel 5 verschillende standen. Je kunt kiezen tussen rain, bubbling, massage, combinatie rain/massage en combinatie rain/bubbling. De sproeigaatjes zijn antikalk dus je hoeft ze niet altijd te reinigen en de doorsnede van de douchekop is 13,8 cm.

De douchekop wordt geleverd in chroomkleur en komt inclusief het aansluitmateriaal. Dankzij de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope douchekoppen.

De kopers zijn tevreden over de prijs/kwaliteitverhouding van deze douchekop aanbieding en ze vinden het product handig in gebruik. Het heeft een mooi design en is gemaakt van sterk materiaal dus is duurzaam. Eén koper vindt dat het teveel lawaai maakt en dat de waterstraal ook wat sterker mocht.

De douchekop met de laagste prijs is zonder twijfel de Tropic van Schütte. Dit product beschikt over vijf verschillende standen en past op elke doucheslang. De kop heeft een chromen kleur en beschikt over een antikalklaag zodat de gaatjes niet verstopt raken.

Voordelen
Prijs-kwaliteitverhouding:

deze douchekop is betaalbaar dankzij de lage prijs en past op elke doucheslang. Het is het perfecte product voor mensen met een beperkt budget.

Standen:

je kunt kiezen tussen vijf verschillende waterstanden wanneer je aan het douchen bent, er zit zeker voor elk wat wils tussen.

Gewicht:

ondanks het redelijk grote formaat, valt het gewicht van de douchekop goed mee. Het product zal niet vlug naar beneden vallen.

Nadelen
Straal:

het water moet onder hoge druk naar de douche geleid worden want anders is de waterstraal te zacht.

Geluid:

volgens een koper maakt de douchekop te veel lawaai wanneer het water erdoor aan het stromen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Led douchekop met temperatuurregeling – Waterbesparende douchekop- Douchekop

 

Of je deze led douchekop met temperatuurregeling van Tony tussen de goedkope douchekoppen mag verwachten, dat valt misschien nog even af te wachten. Toch behoort hij – overigens net zoals de meeste Hansgrohe en Grohe douchekoppen – tot één van de populairste exemplaren uit deze reeks, wat eveneens bevestigd wordt door de vele positieve klantenreviews en bijkomende gemiddelde eindscore van maar liefst 5 sterren. Kortom, de moeite waard dus om deze unieke douchekop even onder de loep te nemen.

Zo zul je onder meer kunnen vaststellen dat deze luxe handdouche gekenmerkt wordt door een maximale doorsnede van 13 cm en daarbij maar liefst 3 verschillende straalsoorten aanbiedt waartussen je probleemloos kunt schakelen. Dit alles wordt aangevuld met een heuse ledverlichting waardoor de douche-ervaring naar een hoger niveau wordt getild.

Verder blijkt deze led douchekop eveneens uitgerust met een zogenaamde digitale temperatuurregeling én waterbesparende functie wat hem niet alleen milieu- maar ook portemonnee-vriendelijk maakt.

Voordelen:
Temperatuurregeling:

de douchekop is uitgerust met een digitale temperatuurregeling waarbij de kleur een indicatie is voor de temperatuur. Zo wordt een temperatuur van 20 tot 29ºC aangeduid in het blauw, 30 tot 39ºC in het groen en 40ºC of hoger in het rood.

Waterbesparend:

dankzij de waterbesparende functie kun je niet alleen heel wat water maar bijgevolg ook een pak verbruikskosten besparen.

Straalsoorten:

de douchekop garandeert moeiteloos 3 verschillende straalsoorten waartussen probleemloos kan geschakeld worden.

Materiaal:

de douchekop blijkt vervaardigd uit een combinatie van verschillende materiaalsoorten gaande van ABS tot plastic en chroom.

Nadelen:
Prijs:

we durven vermoeden dat heel wat klanten op het eerste gezicht zullen schrikken van het prijskaartje, hoewel dit bij nader inzien hartstikke goed meevalt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Milton Accessories Regendouchekop XL Deluxe – ø28 cm – Met Slang En Houder

 

Je kunt natuurlijk ook nog altijd kiezen voor deze unieke douchekop met slang én houder die jou wordt aangeboden en geleverd door het bekende merk Milton Accessories. Zo valt deze unieke regendouchekop alvast op vanwege zijn vierkante – weliswaar met afgeronde hoeken – uitvoering en fantastische chromen design wat hem geschikt maakt om in eender welk badkamerinterieur te installeren.

De vierkante handdouche kent een diameter van zo’n 28 cm en biedt slechts 1 enkele straalsoort aan, wat eventueel een minpunt kan betekenen ten opzichte van heel wat andere producten binnen deze selectie. Echter wordt deze uit stevig RVS en ABS vervaardigde handdouche geleverd tegen een betaalbaar prijskaartje wat hem meteen een pak aantrekkelijker maakt bij menig gebruiker.

Klanten reageren dan ook bijzonder positief en lijken unaniem een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 5 op 5 sterren toe te kennen. Kortom, een echt plaatje.

Voordelen:
Verpakkingsinhoud:

de douchekop wordt verder aangevuld met 2 verlengstukken, een bijbehorende doucheslang, een douchekophouder, een bijbehorende set schroeven én pluggen én de nodige instructieve handleiding.

Waterbesparend:

ook deze regendouchekop is uitgerust met een degelijke waterbesparende functie wat hem portemonnee- én milieuvriendelijk maakt.

Straalsoort:

met behulp van de knop op de kraan kun je makkelijk de straalsoort inschakelen.

Nadelen:
Geen dubbele douchekop:

ben je op zoek naar een dubbele douchekop dan is dit product niet meteen een goede aanbeveling gebleken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Grohe Vitalio Start II 100 Douchekop – ø10 cm – met wanddouchehouder – chroom – 27950000

 

We sluiten het rijtje van de douchekoppen af met dit unieke exemplaar van het bekende en immens populaire merk Grohe. Zo wordt de Grohe Vitalio alvast gekenmerkt door een tijdloze ronde hoofddouche inclusief bijbehorende houder vervaardigd uit stevige materialen en voorzien van een prachtige chromen look.

Uiteraard biedt deze douchekop nog enkele bijkomstigheden die weliswaar als een meerwaarde kunnen worden opgepikt. Denk bijvoorbeeld maar aan de Grohe StarLight functie waardoor altijd en overal een glanzende kraan wordt gegarandeerd of de Grohe EcoJoy functie waardoor je tot wel 5,7 liter water per minuut kunt besparen. Kortom, de moeite waard om een investering op z’n minst even in overweging te nemen.

Nemen we even een kijkje naar de online reviews, dan lijken onze bevindingen alleen maar bevestigd te worden. Klanten zijn duidelijk tevreden over de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding en belonen dit product met een mooie eindscore van 4,9 sterren.

Voordelen:
Verpakkingsinhoud:

de verpakking telt niet alleen een stevige handdouche maar wordt verder aangevuld met een wanddouchehouder én een doucheslang van 1750 mm.

Milieuvriendelijk:

dankzij de aanwezige Grohe EcoJoy doorstroombegrenzer kan tot maar liefst 5,7 liter water per minuut worden bespaard wat hem bijzonder milieuvriendelijk maakt.

Veiligheid:

de SchockProof siliconen ring moet deze douchekop vrijwaren van enige vorm van beschadiging op momenten dat deze valt.

Nadelen:
Geen kraan:

indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden geuit, dan kan dit te maken hebben met het gebrek aan een meegeleverde kraan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Laat een reactie achter

4 COMMENTAIRES

ludwig

January 16, 2020 at 11:38 pm

Mooi allemaal, maar ik zou toch graag het effectieve verbruik (liter per minuut) kennen (bij verschillende waterdruk) in plaats van het algemene: ‘bespaart veel water’

Reply
10top Team

January 17, 2020 at 10:07 am

Hoi Ludwig,

Bedankt voor de reactie. Ik vermoed dat dit om het eerste product gaat, waar duidelijk vermeld staat dat het product 60% zuiniger werkt.

Wij proberen per product zoveel mogelijk informatie te achterhalen en liefst met zoveel mogelijk data en cijfers maar soms wordt er geen melding gemaakt van cijfers maar wordt het algemeen procentueel uitgedrukt.

In elk geval zullen we het opnieuw bekijken en actualiseren.

Reply
BillSplate

February 2, 2021 at 5:27 pm

60% van wat? Dat is precies niets zeggen. Ik sluit me aan bij ludwig. Het effectieve verbruik (liter per minuut) zou het enige zijn dat informatief kan zijn.
Beetje googlen laat dit zien dat gemiddeld een niet waterbesparende douchekop circa 9 tot 11,5 liter per minuut verbruikt(bron: Milieu Centraal). De gemiddelde waterbesparende douchekop is een 30 tot 50% zuiniger. en dit zijn de cijfers van hansgrohe:

  • minder waterverbruik van maximaal 9 l/min bij hoofd- en handdouches (Green-producten verbruiken zelfs maar 6 l/min).
  • hansgrohe mengkranen verbruiken standaard maar 5 liter water per minuut
  • Lager verbruik van warm water en navenant lager energieverbruik en kosten
  • Minder CO2-uitstoot door lager energieverbruik
  • Constante doorstroom ook bij verschillende waterdrukken
  • Ook bij lagere doorstroom een genot – volle, bruisende waterstraal dankzij verrijking met lucht

Op hun eigen website geven ze aan dat de 60% alleen bereikt wordt bij de wastafel en dus niet met de douchekop.

Reply
10top Team

February 2, 2021 at 11:41 pm

Hoi BillSplate,

Bedankt voor de nuttige reactie op de tekst over douchekoppen.
Graag willen wij er wel even op wijzen dat als je doorklikt naar het product op bol.com er duidelijk vermeld wordt hoeveel liter per minuut wordt verbruikt (9 liter per minuut).
Echter zullen wij er in de toekomst rekening mee houden om dit eveneens in de korte productbeschrijving te vermelden.

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
DMCA.com Protection Status