Beste doucherek

Laatste update: 03.06.20

 

Doucherekken test van 2020

 

Een doucherek kan best wel handig en praktisch zijn om douchespullen zoals shampoo en conditioner op te plaatsen. Toch is er werkelijk heel wat verschil in de duurzaamheid en kwaliteit van de verschillende doucherekken. Daarom hebben wij een handig koopgids geschreven die je iets meer wegwijs zal maken wanneer je op zoek besluit te gaan naar een degelijk doucherek. Je kunt ook gewoon een kijkje nemen naar onze handige top 3 van beste doucherekken. Zo kun je best wel de keuze maken om de Tiger Exquisit Douchekorf aan te kopen. Het is makkelijk en snel te monteren en bovendien bijzonder praktisch. Uiteraard is ook de Wenko Variolock zeker en vast de moeite waard omdat het heel efficiënt is en je het eenvoudig kunt installeren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Doucherekken koopgids

 

Een doucherek komt van pas in de badkamer, meer bepaald in de douche zelf, om verschillende producten op of in te plaatsen zoals shampoo of douchegel. Je kunt verschillende formaten kiezen om meer of minder producten te bewaren. Bij het kopen van een doucherek moet je kiezen tussen een hangend of een staand model. Let verder nog op de manier van bevestiging, de grootte van het doucherek, het materiaal waarvan het gemaakt is en de prijs.

 

 

Hangend of staand doucherek

 

Een staand doucherek wordt meestal gebruikt buiten de douche om verschillende verzorgingsproducten te bewaren. Hoewel je meestal over veel ruimte beschikt om je producten te bewaren is het toch niet meteen handig wanneer je een douche neemt, je kunt dit soort rek namelijk niet makkelijk in de douche plaatsen omdat het meteen teveel ruimte zal innemen. Je kunt dit rek makkelijk verplaatsen door de wieltjes aan de onderkant.

Een handiger model is het hangende doucherek die je aan de binnenkant van de douche hangt. Zo heb je meteen de nodige shampoo en gel bij de hand. Je hoeft deze producten dan niet op de vloer te plaatsen of buiten de douche. Een hangend doucherek komt in verschillende formaten en designs. Je kunt verschillende modellen vergelijken vooraleer je een keuze maakt.

 

 

Hoe bevestig je het doucherek

 

Dit is enkel belangrijk bij het hangend doucherek. Een staand doucherek staat meestal op wieltjes en hoef je niet te bevestigen. Het hangende doucherek kun je op verschillende manieren bevestigen en meestal kun je in de gebruiksaanwijzing lezen wat de beste manier is.

Sommige doucherekken beschikken over zuignappen zodat je het artikel aan de muur kunt plakken. Het is echter geen aanbeveling om zo’n model te kopen want door het water en de luchtvochtigheid kunnen de zuignappen makkelijk loskomen. Dan loop je het risico dat het doucherek met alle producten op je voet valt.

Het is beter om een doucherek te kopen die je vastmaakt met schroeven of die je kunt aan een haakje ophangen. Zo hangt het doucherek stabieler en kan het meer gewicht verdragen. Als het aan een haakje hangt dan kun je het rek ook makkelijk wegnemen als je meer plaats in de douche wilt of als je het rek naar een andere plaats wilt meenemen.

 

 

Grootte van het doucherek

 

Als je maar een kleine douche hebt dan koop je best geen al te groot doucherek. De grootte van het doucherek hangt dus vooral af van de grootte van je douche. Het wordt ook bepaald door het aantal producten die je wilt bewaren in het rek. Als je met meerdere personen samenwoont die allemaal verschillende shampoos en douchegels gebruiken dan heb je een groter rek nodig om alles op te zetten.

Het design van het rek is ook belangrijk. Een doucherek kan bestaan uit één groot platform om verschillende producten op te zetten maar kan ook bestaan uit verschillende kleinere platformen die onder elkaar hangen. Zo neemt het doucherek nog altijd weinig plaats in maar beschik je over meer verschillende ruimtes om producten op te plaatsen. Zo kunnen de shampoo en zeep van de kinderen op het onderste platform staan terwijl de producten van de volwassenen bovenaan staan.

 

 

Van welk materiaal is het doucherek gemaakt

 

Als op zoek bent naar een goedkoop doucherek dan kun je kiezen voor een product dat gemaakt is van plastic. Je zult minder geld betalen en je kunt uit verschillende modellen en designs kiezen. Het nadeel aan een plastieken model is dat het niet echt stevig is. Het kan veel vlugger breken en kan ook belast worden met minder gewicht. Deze kun je al kopen en vastmaken via zuignappen.

Als je eerder op zoek bent naar een stevig product dan kun je kijken om een metalen doucherek te kopen. Deze kunnen veel meer gewicht dragen en zullen ook niet zo vlug breken. Let er wel op dat je een product koopt dat bestand is tegen roest want door al het water en de hoge luchtvochtigheid zou een metalen model wel eens vlug kunnen roesten.

 

 

Prijs van een doucherek

 

Als je weinig geld wilt uitgeven, kies dan voor een doucherek gemaakt van plastic. Een metalen doucherek is steviger maar zal ook meer kosten. De grootte van het rek zal ook een invloed hebben op de prijs. Je kunt al gauw een doucherek kopen in gespecialiseerde badkamerwinkels of grote warenhuizen zoals Ikea maar je kunt ook kiezen om online op zoek te gaan naar aanbiedingen.

De meeste producten zijn goedkoper als je ze online koopt en met een beetje geluk vind je een website die geen verzendkosten aanrekent.

 

 

Doucherek reviews – top 5

 

 

Jouw doucheruimte is toch wel een belangrijke ruimte in jouw woning. Het is de plaats waar jij een heerlijk bad kunt nemen en tot rust kunt komen van een lange dag. Het is daarom belangrijk dat je van deze ruimte houdt. Alles in die ruimte moet dus naar jouw smaak zijn, zo ook het doucherek. Bekijk de opties hieronder en kies voor het beste doucherek.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Tiger Exquisit Douchekorf

 

Indien je op zoek bent naar een degelijk doucherek dan kun je alvast even dit product bekijken. Het doucherek is afkomstig van het bekende en gewaardeerde merk Tiger en heeft redelijk wat positieve reacties gekregen. Ook al is het misschien niet meteen één van de goedkoopste toestellen. Toch biedt het heel wat mogelijkheden.

Het is een stevig doucherek dat vervaardigd is uit verchroomd RVS. Je hoeft dus helemaal niet te vrezen voor eventuele roest vlekken. Bovendien is het doucherek ook bijzonder handig want je kunt er heel wat spulletjes in kwijt. Zo is er voldoende ruimte voorzien om bijvoorbeeld een flacon douchegel of shampoo te plaatsen net zoals je er ook je handdoeken kunt aan bevestigen. Er zijn namelijk ook haakjes voorzien.

We merken dat de kopers duidelijk bijzonder tevreden zijn over dit doucherek en het anderen ook best aanraden. Het is niet alleen duurzaam maar het ziet er ook gewoon heel erg fraai uit. Verder is het praktisch en gebruiksvriendelijk.

Indien je graag wat meer mogelijkheden in de douche wilt creëren dan is dit doucherek voor jou werkelijk ideaal. Je kunt het gemakkelijk aan de douchewand ophangen indien je dit wenst en er al je spulletjes in kwijt. Laten we alvast even op zoek gaan naar de voordelen en de nadelen van dit doucherek.

Voordelen
Materiaal:

het doucherek is volledig gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam verchroomd RVS. Dit wil zeggen dat je dus helemaal niet hoeft te vrezen voor corrosie. De douchekorf is ook te verkrijgen in geborsteld RVS.

Montage:

je zult merken dat je het rekje makkelijk en snel kunt bevestigen. Zo zijn er haakjes voorzien waarmee je het doucherek gewoon aan de douchewand kunt gaan bevestigen.

Gebruiksgemak:

daarnaast zijn er ook meerdere haakjes voorzien zodat je eventueel een badhanddoek of een washandje ergens kunt ophangen.

Nadelen

Na het bekijken van de verschillende online beoordelingen dan kunnen we alleen maar vaststellen dat er tot op heden enkel positieve reacties zijn gegeven. Dit maakt het moeilijk voor ons om jou verder advies te geven over de mogelijke nadelen van het product.

Koop bij bol.com (€44.99)

 

 

 

 

Wenko Variolock

 

Het Wenko doucherek is een geweldig product die je in elke badkamer zou kunnen gebruiken. Dit product past wel in elke hoek, dan maakt het niet uit als je een douche of badkuip hebt.

De stang is gemaakt van hoogwaardig roestvrij aluminium en dit product is voorzien van 4 legplanken waarop je al jouw spullen van de badkamer kwijt kunt. Daarnaast zijn twee van de planken voorzien van een haak waaraan jij je spons of borstel kunt ophangen.

Het overgrootste deel van de kopers is wel tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Het is praktisch en het heeft een mooie vormgeving. Het is gemaakt van kunststof, waardoor het niet zal roesten. Handig is dat je nergens hoeft te boren of schroeven en dat het voldoende opbergruimte heeft. Voor enkele kopers heeft het geen aantrekkelijk design.

Met het Wenko Variolock doucherek haal je zeker en vast een product in huis met heel wat kwaliteiten. Het doucherek meet ongeveer 25,5 x 7,5 x 15 cm en heeft een witte kleur. Deze neutrale kleur past daardoor vrijwel in elk type douche. Laten we even een kijkje nemen naar de sterke punten en eventueel minder sterke punten van dit doucherek.

Voordelen
Design:

dit doucherek is volledig vervaardigd uit stevig en duurzaam kunststof. De witte kleur zorgt voor een elegante en stijlvolle uitstraling.

Efficiënt:

dit doucherek past werkelijk in elke hoek. Dit zorgt ervoor dat je het niet per sé in de douche hoeft te plaatsen. Je kunt het rek ook aan de badkuip plaatsen.

Handig in gebruik:

het doucherek bestaat uit 4 legplanken waarop je spullen kunt plaatsen. 2 van de 4 legplanken zijn ook voorzien van haakjes waaraan je eventueel een spons of borstel kunt bevestigen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

niet alle kopers zijn helemaal overtuigd van de kwaliteit van het doucherek. Volgens een kleine minderheid van de gebruikers zou het rekje vrij snel kapot gaan.

Koop bij bol.com (€28.3)

 

 

 

 

Tectake 400782

 

Het Badkamerrek van het merk Tectake is een top product. Dit doucherek kun je gebruiken om in de badkamer of doucheruimte te plaatsen. Je kunt het vanwege de vorm het best gebruiken voor een hoek.

Dit product is voorzien van een telescopische stang die roestvrij is en van staal gemaakt is. Aan deze stang zijn er 4 legplanken van kunststof vastgemaakt. Deze legplanken kun je in hoogte stellen naar je eigen wensen en behoeften. Het is gemakkelijk op te zetten dankzij de handleiding die je erbij krijgt.

Voor sommige kopers is dit product van goede kwaliteit en is het handig in gebruik. Het is gemakkelijk in elkaar te zetten en met dit product hoef je niet te boren. Het biedt voldoende plek waarop jij al jouw spullen kunt plaatsen. Voor enkele kopers is dit product niet duurzaam, omdat het een slechte kwaliteit heeft en het is niet handig in gebruik.

Als je op zoek bent naar een doucherek met een groter formaat dan loont het zeker de moeite om dit model van Tectake eens te bekijken. Bovendien is het merk Tectake zeker een vaste waarde inzake duurzame producten. Volgens sommige kopers is het zelfs veruit het beste merk. Om dit al dan niet te beamen is het een goed idee om de voor- en nadelen van dit product even te onderzoeken.

Voordelen
Ontwerp:

dit doucherek is volledig gemaakt uit kunststof. Bovendien kun je de planken uit kunststof ook nog eens in hoogte verstellen en aanpassen naar de gewenste positie.

Materiaal:

de telescopische stang van het doucherek is gemaakt uit roestvrij staal. De legplankjes daarentegen zijn uit kunststof vervaardigd.

Nadelen
Slechte prijs-kwaliteitverhouding:

een kleine minderheid van de gebruikers vindt het doucherek vrij amateuristisch en helemaal niet duurzaam. Daardoor vinden zij het ook net iets te prijzig.

Design:

slechts één enkele koper vindt het design eerder ouderwets en helemaal niet aantrekkelijk.

Koop bij bol.com (€48.95)

 

 

 

 

Tectake 400714

 

Het Tectake doucherek met 3 mandjes van het merk Tectake zal jouw badruimte doen stralen. Dit is een kwalitatief product dat gemaakt is van roestvrij staal.

Je kunt het op een eenvoudige manier ophangen aan je douchescherm. Hierbij hoef je dus geen gaten te boren en niets te gaan schroeven. Met dit product heb je voldoende ruimte om al jouw producten van de badkamer erop te zetten.

Het grootste deel van de kopers is blij met dit product en geeft er goed advies over. Dit product is voor hen handig in gebruik en het is van goede kwaliteit. Het is duurzaam en heeft een mooi en fraai design. Je kunt het ophangen zonder dat je hoeft te boren en door het RvS materiaal zal het niet roesten. Een klein deel van de kopers vindt dat dit product scheve mandjes heeft en dat het niet stevig is.

Net zoals het voorgaande product is ook dit doucherek afkomstig van het merk Tectake. Daardoor vermoeden wij dat dit misschien toch wel één van de populairste merken hoeft te zijn. Dit doucherek is volledig vervaardigd uit stevig en kwalitatief RVS en beschikt over 3 mandjes.

Voordelen
Installatie:

dit doucherek is eenvoudig en vooral heel snel te monteren. Je hoeft het enkel maar op te hangen en bovendien heb je daarbij helemaal geen schroeven nodig.

Praktisch:

het doucherek bestaat uit 3 ruime mandjes waar je een heleboel douchebenodigdheden in kunt opbergen.

Nadelen
Niet duurzaam:

niet alle kopers blijken helemaal overtuigd van de kwaliteiten van dit doucherek. Sommige gebruikers vinden het product niet echt duurzaam.

Design:

een andere gebruiker is dan weer niet echt tevreden over het onaantrekkelijke design.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vacuumloc Chroom

 

Het Vacuumloc Wandrek Chroom doucherek is het ideale product voor mensen die iets moois willen hebben, maar geen gaten willen maken in hun muur of mooie tegels. Dit product is voorzien van een innovatieve bevestigingstechniek dat Vacuum-Loc heet.

Dit systeem zorgt ervoor dat je dit product op een snelle en eenvoudige manier kunt bevestigen. Handig is dat je dit product weer kunt gebruiken op een andere plek.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een doucherek aanbieding. De meeste kopers zijn wel tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. De prijs van dit product is redelijk en het heeft ook een fraai design. Het is gemakkelijk op te hangen en het is een stevig rek. Volgens een gebruiker is het wel een mooi rek, maar hangt dit product jammer genoeg scheef.

Als je op zoek bent naar een doucherek dat niet alleen kwalitatief goed is maar ook nog eens goedkoop is, dan hoef je zeker dit model van Wenko eens te bekijken. In vergelijking met de andere 4 producten die we in onze lijst hebben opgenomen, heeft dit doucherek echt wel de laagste prijs. Het lijkt ons een goed idee om even op zoek te gaan wat de voordelen zijn van dit doucherek en of er ook eventuele nadelen aan verbonden zijn.

Voordelen
Prijskaartje:

dit doucherek zou zomaar tot de goedkope modellen kunnen behoren omwille van de voordelige prijs ervan.

Vacuum-Loc:

dankzij dit systeem kun je het doucherek op een handige manier bevestigen zonder daarbij gaten te boren.

Nadelen
Review:

op dit moment zijn er nog helemaal geen reacties bij dit artikel geplaatst. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat het om een doucherek van slechte kwaliteit gaat. Toch kunnen potentiële kopers schrik hebben om het product aan te kopen.

Koop bij bol.com (€16.11)

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

Haceka Selection Flaconhouder

 

Met de Haceka Selection Flaconhouder voeg jij stijl toe aan jouw badruimte. Dit is een elegant doucherek dat een chroom kleur heeft en er daardoor heel erg mooi uitziet. Het heeft een handig design, waardoor jij geen muren of tegels hoeft te boren om het te bevestigen. Het is voorzien van een haak die je aan de douchewand moet klemmen. Als je het lager wilt hangen, kun je ook de extra lange haak apart kopen. Het is een stevig rek met een vlakke bodem. Het heeft aan de onderkant sleuven, zodat het water vanzelf wegloopt.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope doucherekken. Voor dit product staan er niet alleen positieve beoordelingen geschreven. Een deel van de kopers vindt dat dit product handig in gebruik is en dat het een fraai design heeft. Het is praktisch, heeft een mooie vormgeving en is een duurzaam product. Voor andere kopers is dit product van slechte kwaliteit en heeft het geen aantrekkelijk design.

Een douche gebruik je dagelijks en sommige mensen douchen zich zelfs meerdere keren per dag. Het is dan ook belangrijk om de douche zo handig mogelijk en gebruiksvriendelijk te maken. Dit doucherek van Haceka is werkelijk ideaal voor gelijk welk type inloopdouche. Bovendien merken we dat de meeste kopers helemaal enthousiast zijn over dit model. We zouden durven stellen dat dit misschien wel tot de populairste doucherekjes behoort.

Voordelen
Materiaal:

dit doucherek is gemaakt uit chroom en ziet er dus niet alleen heel stevig uit maar is het ook gewoon. Verder ziet chroom er heel luxueus en stijlvol uit.

Handig in gebruik:

als je dit doucherek wilt bevestigen hoef je helemaal niet te boren en heb je geen schroeven nodig. Je hoeft gewoon de haak om de douchewand heen te klemmen.

Gebruiksvriendelijk:

aan de onderkant van het toestelletje is er een soort lade met gleuven waarlangs het water vanzelf weg kan.

Nadelen
Kalkaanslag:

een kleine minderheid van de gebruikers raadt wel aan om het doucherek telkens goed af te drogen. Op die manier kun je kalkaanslag voorkomen.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status