5 Beste Draadloze Toetsenborden Test van 2020

Laatste update: 21.05.20

 

Draadloze Toetsenborden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een draadloos toetsenbord is altijd handig. Zo zit je niet langer verveeld met een heleboel kabels. Toch is het niet altijd makkelijk om nu te weten welk draadloos toetsenbord het beste is. Daarom willen wij jou graag eventjes op weg helpen. Zo zijn we op zoek gegaan naar de 3 beste hedendaagse draadloze toetsenborden. Zo wordt het Logitech K400 Plus draadloos toetsenbord werkelijk aangeraden. Met dit product zou je bijvoorbeeld je computer of je televisietoestel vanaf de bank kunnen bedienen. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de Logitech MK235. Dit draadloos toetsenbord werkt op basis van een bijzonder krachtige batterij die over een lange levensduur beschikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Draadloze toetsenborden koopgids

 

Een draadloos toetsenbord biedt een belangrijk voordeel ten opzichte van een toetsenbord met kabel, je beschikt over meer bewegingsvrijheid om te werken of the internetten. Je kunt een traditioneel of een mechanisch toetsenbord kopen, en dan moet je ook nog beslissen waarvoor je het wilt gebruiken want er bestaan speciale modellen om te gamen. Verder kun je nog rekening houden met eventuele extra toetsen en de prijs van het product.

 

 

Traditioneel of mechanisch

Een traditioneel toetsenbord beschikt over toetsen die bevestigd zijn op een stukje rubber. Dankzij de veerkracht van het rubber gaat de toets terug naar boven wanneer je het ingedrukt hebt. Deze zijn meestal niet erg stevig en gaan vlugger kapot, ze zijn wel goedkoper dan andere toetsenborden.

Een mechanisch toetsenbord gebruikt een soort van schakelaar onder de toetsen. Dit type heeft enkele voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld de toets niet helemaal in te drukken om de aanslag te registreren. Dit zorgt ervoor dat je sneller complete teksten kunt typen zonder terug te hoeven keren om een bepaalde toets opnieuw in te drukken. Deze toetsenborden zijn meestal gemaakt van stevig materiaal en hebben een lange duurzaamheid.

Er bestaan ook toetsenborden die speciaal gemaakt zijn voor gamers. Deze toetsenborden zijn uitgerust met extra knoppen om profielen op te slaan of andere acties uit te voeren. Verder beschikken deze toetsenborden meestal over een LED verlichting en een design die meteen in het oog springt.

Je kunt ook een toetsenbord in combinatie met een muis kopen, omdat deze apparaten samen gebruikt worden is het meestal voordeliger om ze allebei tegelijk te kopen. Je kunt makkelijk mooie aanbiedingen vinden waarbij je zowel een toetsenbord als een muis krijgt voor een deftige prijs.

 

Ergonomisch of niet?

Personen die dagelijks veel voor de computer zitten en het toetsenbord gebruiken lopen het risico om RSI (Repetitive Strain Injury) op te lopen. Om dit te vermijden kun je best een ergonomisch toetsenbord kopen.

Deze toetsenborden hebben dezelfde lay-out als een gewoon toetsenbord en kunnen zowel qwerty als azerty zijn, maar de toetsen worden schuin geplaatst of het toetsenbord wordt verdeeld in twee blokken.

Op dit manier neem je een natuurlijke houding aan bij het typen zodat je minder kans hebt op RSI. Vele toetsenborden beschikken tegenwoordig ook over een polssteun die de meeste druk van je polsen wegneemt.

 

Extra toetsen op een toetsenbord

Zoals we al eerder gezegd hebben kan een toetsenbord over speciale extra knoppen beschikken. Dit komt vooral voor bij gaming toetsenborden. Deze zijn meestal voorzien van knoppen die je kunt programmeren om bepaalde acties uit te voeren tijdens een game of om je spelersprofielen op te slaan.

Tegenwoordig beschikken gewone toetsenborden echter meestal ook over extra sneltoetsen of multimediatoetsen. Dit kan variëren van knoppen om de muziekspeler van je computer mee te bedienen. Zo hoef je het programma niet te openen maar kun je op het toetsenbord zelf veranderen van liedje of het volume hoger of lager zetten.

Meestal zijn deze extra toetsen instelbaar en kun je ze zelf een bepaalde handeling toewijzen. Op die manier kun je eenvoudiger met je toetsenbord werken en sneller bepaalde handelingen uitvoeren.

Sommige modellen beschikken over een touchpad zoals deze die aanwezig zijn op een laptop. Zo kun je zonder muis de cursor bewegen en klikken op programma’s en bestanden. De handelingen zijn meestal wel beperkt met een touchpad want je beschikt niet over de bewegingsvrijheid die je hebt met een muis.

 

 

Verbinding en prijs

Een draadloos toetsenbord is handig maar het is een goede aanbeveling om te letten op het bereik van de verbinding. Sommige modellen kunnen tot 10 meter ver werken maar andere modellen hebben maar een bereik van 3 meter.

De duur van de batterijen is ook belangrijk want niet elk toetsenbord is even zuinig in het gebruik van energie. Let bij de aankoop op de gebruiksduur van de batterijen en ook hoeveel batterijen je nodig hebt om het toetsenbord van stroom te voorzien. Als je veel batterijen nodig hebt en dit gebeurt regelmatig dan kan dit oplopen tot een hoge extra kost.

Een draadloos toetsenbord kan verbinding maken via infrarood maar er zijn ook andere manieren. Zo werken vele modellen met een kleine USB ontvanger die je gewoon in de computer steekt en je kunt meteen het toetsenbord gebruiken. Andere producten kun je via bluetooth met je computer verbinden.

Je kunt best eerst de verschillende toetsenborden met jouw eisen vergelijken om te kijken welke het beste toetsenbord voor jouw situatie is. Als je wilt besparen dan koop je best online want meestal wordt een product goedkoper aangeboden dan in de winkel.

 

5 Beste Draadloze Toetsenborden (Reviews) van 2020

 

Maak nu komaf met alle kabels op je bureau wanneer je op de computer aan het werken bent en schaf jezelf een draadloos toetsenbord aan. Maar welk toetsenbord past het best bij jou? Wat is de beste aankoop? Om de keuze makkelijker te maken hebben wij vijf verschillende toetsenborden op een rijtje gezet en vergeleken op basis van online reviews. Lees gerust verder en kies er het beste toetsenbord voor jezelf uit.

 

1. Logitech K400 Plus Draadloos Touch Toetsenbord

 

Dit draadloos toetsenbord van Logitech maakt het mogelijk om je computer en zelfs je televisie vanuit je zetel te besturen.

Het is een toetsenbord die ook uitgerust is met een touchpad en het heeft een draadloos bereik tot 10 meter. Sluit gewoon de kleine USB ontvanger aan op je computer of televisie en je kunt meteen je toetsenbord gebruiken.

Het is eenvoudig in gebruik, je kunt met de pijltjestoetsen navigeren door websites en met de mediatoetsen heb je vlug toegang tot media opdrachten. Dit toetsenbord werkt tot 18 maanden lang met de batterijen en zelfs langer als je de aan/uitknop gebruikt.

De vele online reviews geven een positief advies weer over dit product. De kopers zijn tevreden over de goede kwaliteit en vinden het toestel handig in gebruik. Het touchpad werkt prima en de prijs is ook redelijk goedkoop. Sommigen vinden het product te kwetsbaar.

Een draadloos toetsenbord kan best wel handig zijn omdat je dan van al die vervelende kabels af bent. Dit model is afkomstig van het merk Logitech en kan op heel wat positieve online reacties van de klanten rekenen. Daardoor zou het misschien wel eens tot de populairste draadloze toetsenborden kunnen behoren.

Voordelen
Bereik:

met dit draadloos toetsenbord heb je een bereik van wel 10 meter. Zo kun je bijvoorbeeld je computer of televisietoestel vanuit de zetel perfect bedienen.

Batterij:

het draadloze toetsenbord is voorzien van een krachtige batterij met een levensduur van ongeveer 18 maanden. Door de aan- en uitschakelaar te gebruiken zal de levensduur van de batterijen bovendien nog toenemen.

Gebruiksvriendelijk:

je hoeft enkel de kleine USB ontvanger te gaan aansluiten op je laptop of je televisietoestel. Vervolgens is het mogelijk om het toetsenbord te gebruiken.

Nadelen
Buigbaar:

een kleine minderheid van de kopers merkt op dat het toetsenbord buigbaar is. Dit maakt het voor hen extra kwetsbaar.

Koop bij bol.com (€48.94)

 

 

 

 

2. Logitech MK235 Draadloos Toetsenbord en Muis

 

De Logitech MK235 is een draadloos toetsenbord met muis die extra lang meegaan door de lange levensduur van de batterijen. Het is een QWERTY toetsenbord met een normale grootte en staat op stevige pootjes die ook nog eens verstelbaar zijn.

De toetsen werden behandeld met een lak die het vervagen van de letters tegengaat en het toetsenbord is bestand tegen morsen. Plug gewoon de USB ontvangen in je televisie of computer en je kunt het toetsenbord gebruiken. Het heeft een bereik van 10 meter en heeft een sterke verbinding dus je zult geen last hebben van vertragingen.

De meeste kopers zijn heel tevreden over deze draadloos toetsenbord aanbieding. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en heeft een goede kwaliteit. Het behoort tot de categorie van goedkope draadloze toetsenborden en is duurzaam. Het is ook nog licht en compact dus je kunt het makkelijk overal mee naartoe nemen.

Net zoals het voorgaande draadloze toetsenbord is ook dit apparaat afkomstig van het bekende en gewaardeerde merk Logitech. We durven vermoeden dat het voor heel wat personen ook veruit het beste merk zal zijn. Bovendien zul je meteen versteld staan van het gunstige tarief van dit draadloze toetsenbord.

Voordelen
Prijskaartje:

in vergelijking met de andere 4 draadloze toetsenborden, beschikt dit exemplaar helemaal over de laagste prijs.

Handig in gebruik:

dit QWERTY draadloze toetsenbord is voorzien van handige pootjes die je bovendien ook nog eens kunt verstellen. Verder is dit apparaat ook bestand tegen kruimels en morsen.

Toetsen:

de toetsen van dit toetsenbord werden bovendien afgwerkt met een speciale coating. Daardoor zullen de letters en symbolen niet vervagen.

Nadelen
Kwetsbaar:

een kleine minderheid van de kopers vindt het draadloze toetsenbord toch wel bijzonder kwetsbaar en vrij matig van kwaliteit.

Koop bij bol.com (€32.99)

 

 

 

 

3. Microsoft Designer Bluetooth Desktop Draadloos Toetsenbord en Muis

 

Deze aanbieding van Microsoft bevat een draadloos toetsenbord en een draadloze muis. Het heeft een dun en modern design en je kunt het eenvoudig draadloos verbinden via Bluetooth. De muis werkt op bijna alle soorten ondergronden en het toetsenbord beschikt over soft-touch toetsen. Met de mediatoetsen kun je gemakkelijk muziek en video’s afspelen.

De meeste kopers zijn tevreden over dit product maar toch zijn er ook enkele negatieve commentaren. Ze vinden het design aantrekkelijk en de kwaliteit is top. De aansluiting via Bluetooth is ook een pluspunt in vergelijking met de USB ontvanger. Het toetsenbord is stevig maar de toetsen zijn zacht.

Aan de andere kant vinden ze de muis niet echt ergonomisch en is het volgens één gebruiker enkel maar aan te sluiten via Bluetooth 4.0. Het beschikt ook niet over knoppen om vooruit en terug te gaan in je webbrowser.

Met dit draadloze toetsenbord van het bekende merk Microsoft haal je zeker en vast een degelijk apparaat in huis. Het is iets duurder in aankoop als we het vergelijken met de voorgaande twee toestellen maar toch lijken de meeste kopers zich daar niet meteen aan te storen. Laten we even kijken naar de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
Set:

bij dit draadloze toetsenbord krijg je er bij de aankoop ook meteen een draadloze muis bij. Deze muis kun je op bijna alle soorten ondergronden gaan gebruiken.

Formaat:

het toetsenbord heeft een vrij dun design en is vrij compact waardoor je het gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Handig in gebruik:

het apparaat is voorzien van handige soft-touch toetsen. Verder zijn er ook mediatoetsen voorzien waardoor het gemakkelijker is om bijvoorbeeld video’s en muziek lijsten af te spelen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een koper laat weten dat je dit draadloze toetsenbord enkel kunt gebruiken met bluetooth 4.0. Verder zijn er ook helemaal geen knoppen voorzien om terug te gaan naar een vorige pagina of vooruit te gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Apple MLA22 Bluetooth QWERTY Engels

 

Dit draadloos toetsenbord van Apple beschikt over geïntegreerde oplaadbare batterijen en heeft een strak design. De toetsen zijn stabieler en het toetsenbord heeft een laag profiel. Daardoor is het comfortabeler om te typen maar je werkt ook nauwkeuriger.

De prijs van dit product ligt wel een stuk hoger dus het behoort zeker niet tot de categorie van goedkope draadloze toetsenborden. De batterij gaat heel lang mee en het toestel maakt automatisch verbinding met je Mac computer.

Over dit product zijn nog maar twee online meningen geschreven maar deze geven een overwegend positief advies. De kopers vinden de kwaliteit van het toetsenbord top maar vinden de prijs wel nogal hoog. Het apparaat is duurzaam, laadt vlug op voor een lang gebruik en is heerlijk om op te typen.

Zodra heel wat mensen de naam Apple horen vallen dan denken er heel wat personen meteen aan kwaliteit en duurzaamheid. Dit kan enerzijds verklaren waarom de prijs van dit draadloze toetsenbord dan ook iets hoger ligt. Toch blijken de online reviews overwegend positief te zijn.

Voordelen
Batterij:

dit draadloze toetsenbord is voorzien van een ingebouwde batterij die je telkens opnieuw kunt opladen.

Handig in gebruik:

je zult merken dat de batterij een lange levensduur heeft. Verder zal het toetsenbord automatisch verbinding maken met je Mac laptop.

Comfort:

je zult meteen merken dat dit toetsenbord een veel lager profiel heeft in vergelijking met andere modellen. Daardoor is het niet alleen veel comfortabeler maar kun je bovendien ook veel nauwkeuriger werken.

Nadelen
Kostenplaatje:

we durven vermoeden dat de hoge prijs voor sommige kopers misschien wel eens als een struikelblok zou kunnen geïnterpreteerd worden.

Koop bij bol.com (€89.99)

 

 

 

 

5. Logitech Keys-To-Go Draadloos Toetsenbord voor iPad

 

Het Logitech Keys-To-Go toetsenbord is een heel dun toetsenbord die je gemakkelijk kunt verbinden via Bluetooth. Door de compacte vorm kun je het overal mee naartoe nemen in je tas of rugzak. Het is gemaakt van FabricSkin waardoor het bestand is tegen morsen en zelfs kruimels onder de toetsen.

Het toestel is gemakkelijk schoon te vegen en weegt weinig. De oplaadbare batterijen gaan tot 3 maanden mee. Dit toetsenbord is zowel geschikt voor iPad, iPhone, Apple TV en nog veel meer andere producten.

De meesten zijn heel tevreden over hun aankoop en schrijven positieve reviews. Het toestel is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Je kunt het eenvoudig meenemen door het lichte gewicht en de compacte vorm en de speciale knoppen werken ook goed. Voor sommigen is de prijs te hoog en is de aan/uitknop net iets te klein.

Net zoals verschillende andere apparaten die we hierboven reeds besproken hebben, behoort ook dit draadloze toetsenbord tot het bekende merk Logitech. Alvorens je het apparaat besluit aan te kopen dan kunnen wij jou aanraden om eerst een kijkje te nemen naar de verschillende voor- en nadelen ervan.

Voordelen
Formaat:

dit draadloze toetsenbord is eigenlijk vrij compact en dun qua ontwerp. Dit maakt het dan ook iets eenvoudiger om zomaar overal mee naartoe te nemen.

Materiaal:

het toetsenbord is vervaardigd uit stevig en duurzaam FabricSkin en is daardoor zelfs beschermd tegen morsen of kruimels.

Batterijen:

het apparaat werkt op basis van een paar krachtige batterijen die wel 3 maanden meegaan. Achteraf kun je deze batterijen steeds opnieuw opladen.

Nadelen
Budget:

het prijskaartje had voor een aantal gebruikers toch wel een tikkeltje lager mogen zijn.

Koop bij bol.com (€58)

 

 

 

 

6
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Tijl10top TeamTijlRonald Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Ronald
Guest
Ronald

Dit zijn uitstekende toetsenborden maar meer bedoeld voor kantoor of thuis. Als een gamer was ik op zoek naar een toetsenbord en vond deze blog http://bit.ly/2rtNBMk waar goede informatie op stond.

10top Team
Admin
10top Team

Hoi Ronald,
Bedankt voor de eerlijke en oprechte reactie. We kiezen de 5 topproducten op basis van verschillende factoren zoals het aantal reviews en de gebruikerservaring.

Uiteraard zijn sommige toetsenborden inderdaad iets beter en krachtiger om te gamen. Misschien is het dus een goed idee om een aparte tekst te maken met uitsluitende toetsenborden voor gamers.

Tijl
Guest
Tijl

Met deze goedkope toetsenborden moet men zich wel realiseren dat deze gemiddeld 3 jaar meegaan en er dan mankementen kunnen optreden die duurder uitvallen dan de aankoop. Persoonlijk raad ik ze niet aan. Maar ieder moet dit voor zichzelf uitvissen.

10top Team
Admin
10top Team

Hoi Tijl,
Bedankt voor de eerlijke reactie.
Uiteraard zullen niet alle goedkope toetsenborden even lang meegaan als een exemplaar dat je wat duurder moet betalen.

Echter is veel afhankelijk van het type toetsenbord en wat je er precies mee wilt doen.

Wij gaan steeds op zoek naar 5 topproducten en hierbij houden we rekening met verschillende factoren zoala het advies van klanten en de gebruikerservaringen.

Hopelijk was dit min of meer een reactie op je comment. Indien verdere vragen of problemen mag je steeds contact opnemen.

Tijl
Guest
Tijl

Ik keek op url: https://10toptest.nl/goedkope-aanbieding/beste-draadloos-toetsenbord/ en las het verslag. Wat opviel is dat de review over de logitech MK235 in begin (foto) als AZERTY wordt aangegeven en later in de tekst een noot staat dat men moet opletten dat het toestel QWERTY is ingedeeld. Wel verwarrend. Bestaan er misschien 2 versies?

10top Team
Admin
10top Team

Hoi Tijl, Bedankt voor de reactie op de tekst “Draadloze toetsenborden”. Wij gaan altijd op zoek naar een selectie van 5 topproducten en we baseren ons daarbij in eerste instantie op de site van bol.com. Echter blijkt de website bol.com niet altijd helemaal waterdicht te zijn, maar daar kunnen wij zelf natuurlijk niets aan veranderen. Alvorens we een product opnemen in onze selectie, zullen we dus ook op andere websites wat meer informatie trachten te bekomen over het desbetreffende product. Het toetsenbord waar het hier over gaat; de MK235 van het bekende merk Logitech is dan ook daadwerkelijk een QWERTY… Read more »

DMCA.com Protection Status