Beste draadloze koptelefoon

Laatste update: 17.09.20

 

Draadloze koptelefoons test van 2020

 

Een draadloze koptelefoon kan altijd wel handig zijn voor mensen die graag en vaak naar muziek luisteren. Het zorgt voor iets meer bewegingsvrijheid. In onze koopgids proberen wij jou zoveel mogelijk tips en advies mee te geven. Zo weet je ongeveer met welke elementen je rekening kunt houden om een degelijke draadloze koptelefoon aan te kopen. We zijn verder ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde apparaten. Zo is de Sony h.ear MDR-100ABN draadloze koptelefoon een echte aanrader. Het is een draadloos apparaat maar indien je dit wenst dan kun je het toestel ook op basis van een meegeleverd kabeltje gaan gebruiken. Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor de Bose QuietComfort 35 draadloze koptelefoon die door velen ook sterk wordt aangeraden. Ook hier zul je ondervinden dat de noise cancelling functie aanwezig is. Daardoor wordt het omgevingsgeluid helemaal weggefilterd.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Draadloze koptelefoons koopgids

 

Een draadloze koptelefoon maakt het veel makkelijker om naar je muziek te luisteren want je beschikt over meer bewegingsvrijheid. Natuurlijk kun je dit toestel ook voor andere doeleinden gebruik, je kunt bijvoorbeeld een headset kopen om mee te bellen of te gamen. Bij het kiezen van zo’n apparaat moet je rekening houden met de soort koptelefoon, de draadloze verbinding, de functies zoals noise cancelling, de aanwezigheid van een microfoon en de prijs.

 

 

Soorten koptelefoons

 

Een over-ear koptelefoon wordt op het hoofd en over de oren gedragen. Deze zijn beter geschikt om thuis te gebruiken en kosten meestal ook meer geld. Ze sluiten het geluid van buitenaf beter uit omdat de luidsprekers je oren volledig bedekken. De geluidskwaliteit van dit type is beter maar ze wegen ook meer en zijn groter.

De on-ear koptelefoons worden op de oren gedragen. Ook dit model zet je met een beugel op je hoofd maar de oren worden niet volledige bedekt door de luidsprekers. Deze wegen minder dan over-ear modellen en zijn makkelijker om te gebruiken buitenshuis. Ze zijn goedkoper maar laten ook meer omgevingsgeluid door.  

Tenslotte kun je nog in-ear koptelefoons kopen die je in de gehoorgang draagt, zo ontsnapt er minder geluid en blijven ze stevig zitten. Dit model is vooral geschikt om te sporten en geven meestal goed geluid. Zo worden veelal verward met oortjes die nog goedkoper zijn maar een minder goede geluidskwaliteit hebben. Oortjes blijven ook niet goed in je oren zitten. Het voordeel is dat je ze makkelijk kunt meenemen want ze nemen bijna geen plaats in.

 

 

Soort draadloze verbinding

 

We kunnen drie verschillende soorten verbindingen onderscheiden: via bluetooth, infrarood of radiosignaal. Bluetooth is momenteel de meest gebruikte verbinding bij draadloze koptelefoons. Als je de koptelefoon wilt gebruiken om te gaan sporten en de muziekbron dus altijd dicht bij hebt dan is een bluetooth verbinding een goede aanbeveling. Deze verbinding heeft een maximaal bereik van 10 meter en wordt veel gebruikt met smartphones.

Een andere soort verbinding is via infrarood, deze werd vroeger veel gebruikt maar vind je tegenwoordig niet meer veel terug omdat het heel gevoelig is voor storingen. Het bereik van het signaal is ook beperkt tot op ongeveer 7 meter. Je hebt ook een zendstation nodig voor deze verbinding.

Tenslotte kun je nog kiezen voor een model met een radiosignaal verbinding. Dit type heeft een groot bereik van wel 100 meter en is minder gevoelig voor storingen. Ook hier heb je een zendstation nodig. Dit type wordt veel in huis gebruikt, je kunt makkelijk overal in huis wandelen zonder onderbrekingen.

 

 

Noise cancelling

 

Noise cancelling is één van de nieuwere functies op draadloze koptelefoons. Deze functie zorgt ervoor dat de meeste omgevingsgeluiden weggefilterd worden zodat je beter kunt genieten van je muziek zonder het volume te hoog te zetten.

Zo zul je bijvoorbeeld de auto’s niet horen wanneer je langs straat loopt of wordt het meeste geluid van de motoren in een vliegtuig gedempt. Dit werkt via een microfoon in de koptelefoon die de geluiden registreert en een tegengeluid produceert.

Het nadeel aan deze functie is dat er meer stroom verbruikt wordt dus de batterijen zullen sneller leeg zijn. Een ander nadeel is dat het voor een verhoogd risico zorgt buitenshuis. Je kunt het aankomend verkeer niet horen. Het is dus beter om goed op te letten wanneer je aan het fietsen of wandelen bent, of je kunt ervoor kiezen om deze functie dan niet te gebruiken.

 

 

Microfoon

 

Als je de koptelefoon wilt gebruiken om muziek te beluisteren op je smartphone kan het ook handig zijn om over een ingebouwde microfoon te beschikken. Zo kun je oproepen beantwoorden zonder je koptelefoon te hoeven verwijderen. Je hoeft dan meestal zelfs je telefoon niet uit je broekzak te halen want met een knop op de koptelefoon kun je gesprekken beantwoorden.

Wanneer je klaar bent met je gesprek dan duw je weer even op de knop en de muziek speelt automatisch verder. Dit is voor andere situaties ook handig zoals voor mensen die veel online gamen. Zo kun je praten met de andere spelers terwijl je aan het gamen bent.

 

 

Prijs

 

Als je op zoek bent naar hele goedkope koptelefoons dan koop je beter oortjes of earbuds. Je kunt deze al kopen voor slechts enkele euro’s maar de kwaliteit is meestal ook ondermaats. Je kunt verschillende modellen vergelijken op basis van hun voor- en nadelen voordat je een keuze maakt welk type koptelefoon je nu wilt kopen.

Sommige mensen kiezen meteen voor de koptelefoon met het mooiste design, dit is echter geen garantie voor een goede kwaliteit. Je kunt op verschillende websites mooie aanbiedingen vinden voor een goedkope prijs, maar houd er toch nog rekening mee dat er daar verzendkosten kunnen bijkomen.

 

 

Draadloze koptelefoon reviews – top 5

 

 

Geniet nu van je favoriete films, series of muziek zonder daarbij anderen te sturen. Koop een draadloze koptelefoon en je kunt het volume zo hoog zetten als je wilt, niemand anders zal er last van hebben. Wij hebben 5 top producten vergeleken op basis van online reviews en voor jou op een rijtje gezet. Neem gerust een kijkje en kies er zelf de beste draadloze koptelefoon uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Sony h.ear MDR-100ABN

 

De Sony h.ear MDR-100ABN draadloze koptelefoon is uitgerust met Noise Cancelling zodat je geen storende geluiden uit de omgeving ervaart terwijl je naar je favoriete muziek luistert. Deze koptelefoon is ontworpen zodat de oorschelpen comfortabel op je hoofd en rondom je oren zitten. Gebruik hem draadloos maar ook via het meegeleverde kabeltje.

Je verbindt de koptelefoon eenvoudig via Bluetooth of One-touch. Dankzij LDAC heb je drie keer meer overdracht van gegevens voor een betere luisterervaring. Dit toestel is beschikbaar in vijf verschillende kleuren.

De kopers van dit product geven een positief advies en dit zie je ook aan hun online reviews. Het toestel is eenvoudig in gebruik en heeft een goede prijs- en kwaliteitsverhouding. De noise cancelling werkt perfect en je kunt het apparaat zelfs gebruiken om telefoongesprekken mee te voeren dankzij de ingebouwde microfoon. Voor sommigen is de prijs toch te hoog en is het een minpunt dat je hem enkel via de computer kunt opladen.

Met de Sony draadloze koptelefoon haal je niet meteen het toestel met de laagste prijs in huis. Toch kan het apparaat op heel wat positieve online reviews rekenen. Het is daarom een goed idee om even op zoek te gaan naar de sterke en minder sterke kanten van deze draadloze koptelefoon.

Voordelen
Noise cancelling:

het apparaat is voorzien van noise cancelling. Daardoor worden vervelende omgevingsgeluiden helemaal weggefilterd.

Voeding:

je kunt deze koptelefoon helemaal draadloos gebruiken maar het is ook mogelijk om het toestel via een kabel te gebruiken. Dit kabeltje wordt trouwens meegeleverd bij de aankoop van de koptelefoon.

Comfort:

deze draadloze koptelefoon is zodanig ontworpen dat je zult merken dat de oorschelpen zich op een bepaalde manier rond je oren gaan sluiten. Zo kun je optimaal genieten van je favoriete muziek of film.

Nadelen
Prijzig:

slechts een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de prijs van deze draadloze koptelefoon toch wel best hoog is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bose QuietComfort 35

 

De Bose QuietComfort 35 is de ideale koptelefoon voor een luisterervaring van topkwaliteit. Het toestel is uitgerust met noise cancelling om geen last te ondervinden van lawaai uit de omgeving en zelfs bij een laag volume zorgt de volume-optimized EQ voor een perfect evenwicht. De batterij gaat wel tot 20 uur mee.

Je gebruikt deze koptelefoon via bluetooth om draadloos muziek te beluisteren of zelfs muziek van je smartphone of tablet te streamen naar je koptelefoon. De koptelefoon beschikt over een ingebouwde afstandsbediening voor een eenvoudige bediening maar werkt ook via gesproken opdrachten. Met de dubbele microfoon ben je verzekerd van heldere telefoongesprekken.

Apart van de hoge prijs zijn de gebruikers heel tevreden over deze draadloze koptelefoon aanbieding. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en is van goede kwaliteit. Het geluid is prachtig en de batterij gaat erg lang mee.

Ook met de Bose draadloze koptelefoon kun je volgens verschillende klanten rekenen op een degelijk toestel. Bose behoort niet meteen tot de bekende merken maar kan voor sommige klanten wel veruit het beste merk zijn. Dankzij het noise cancelling systeem zal de koptelefoon omgevingsgeluiden zoveel mogelijk aanpakken.

Voordelen
Voeding:

de koptelefoon werkt op basis van een bijzonder krachtige batterij. Zodra de batterij helemaal is opgeladen dan kan deze probleemloos 20 uur lang meegaan.

Volume-optimized EQ:

dankzij het volume-optimized EQ zul je merken dat het volume altijd perfect in evenwicht staat.

Handig in gebruik:

het gaat hier om een draadloze koptelefoon waarbij de draadloze verbinding tot stand komt door middel van bluetooth. Verder is het apparaat ook voorzien van een interne afstandsbediening en een dubbele microfoon.

Nadelen
Prijskaartje:

we merken dat enkele kopers echt wel van mening zijn dat het prijskaartje van deze draadloze koptelefoon veel te hoog gegrepen is.

Kwetsbaar:

enkele gebruikers vinden ook dat bepaalde onderdelen aan de koptelefoon behoorlijk kwetsbaar zijn en dus snel stuk gaan.

Koop bij bol.com (€292.49)

 

 

 

 

Beats Solo3

 

Deze draadloze koptelefoon van Beats by Dre is perfect voor alledaags gebruik. De batterij gaat tot wel 40 uur mee en dankzij Fast Fuel kun je weer 3 uur genieten van muziek na slechts 5 minuten opladen. De oorschelpen zijn comfortabel en verstelbaar.

De verbinding gebeurt via Bluetooth Class 1 en je kunt de koptelefoon zelfs opvouwen om hem beter op te bergen of mee te nemen. Het apparaat beschikt ook nog over multifunctionele regelaars waarmee je oproepen kunt beantwoorden, Siri activeren of je muziek bedienen.

Enkele kopers vinden de prijs te hoog maar de meeste schrijven positieve online reviews over deze draadloze koptelefoon aanbieding. Het zit goed op de oren en het geluid is van topkwaliteit. Het design valt ook in de smaak en het toestel is eenvoudig in gebruik. De batterij gaat lang mee.

Indien je op zoek bent naar een degelijke draadloze koptelefoon die er bovendien ook nog eens aantrekkelijk uitziet dan kun je altijd dit model van Beats by Dre eens bekijken. Het model is afgewerkt met een glanzende zwarte coating maar is ook nog in tal van andere kleurtjes te verkrijgen.

Voordelen
Extra kenmerken:

deze draadloze koptelefoon is voorzien van een handige en degelijke afstandsbediening die werd ingebouwd. Verder kun je ook rekenen op een handige microfoon functie.

Voeding:

het toestel is uitgerust met een krachtige batterij die zonder problemen tot wel 40 uur lang meegaat. Uiteraard geldt dit in het geval het toestel helemaal is opgeladen.

Fast Fuel:

het apparaat is ook voorzien van een Fast Fuel functie. Op die manier kun je de koptelefoon probleemloos 3 uur lang gebruiken nadat het gedurende amper 5 werd opgeladen.

Nadelen
Aankoopprijs:

net zoals bij de voorgaande toestellen ook duidelijk het geval is, vindt een kleine minderheid van de kopers ook hier de prijs te hoog.

Koop bij bol.com (€169)

 

 

 

 

Philips SHK4000

 

De Philips SHK4000 is een draadloze koptelefoon voor kinderen. De hoofdband is verstelbaar zodat groeiende kinderen het toestel een lange tijd kunnen gebruiken. Het apparaat is uitgerust met een volumebegrenzing tot 85 dB en maakt verbinding via Bluetooth. Door geen kabels meer te gebruiken is het veel veiliger voor jouw kind.

Het toestel is licht van gewicht maar toch stevig. Het is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Je kunt deze koptelefoon niet met kabel gebruiken en het wordt ook niet geleverd met een opbergtas. Door de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope draadloze koptelefoons.

De online reviews geven een positief advies weer over dit product. De kinderen zijn er blij mee en vinden dat de koptelefoon comfortabel zit. De batterij gaat lang mee en je hebt geen last van omgevingsgeluiden. Er zitten stickers bij om het apparaat te personaliseren de volumebegrenzing is een pluspunt. Topkwaliteit voor een mooie prijs.

Philips behoort niet alleen tot de bekende merken maar ook tot één van de populairste merken. Deze draadloze koptelefoon is werkelijk het meest ideale verjaardagsgeschenk voor jouw kind. Het apparaat werkt op basis van een handige bluetooth verbinding en heeft een mooie blauwe kleur.

Voordelen
Comfort:

je zult merken dat je de hoofdband van deze koptelefoon kunt verstellen. Op die manier kan de koptelefoon min of meer meegroeien met je kind.

Volumebegrenzing:

deze draadloze koptelefoon is bovendien ook voorzien van een handige en vooral veilige volumebegrenzing tot en met 85 dB.

Nadelen
Kwetsbaar:

enkele gebruikers vinden dat deze draadloze koptelefoon toch best wel snel stuk gaat en dus te kwetsbaar is.

Kostenplaatje:

we merken dat ook een kleine minderheid van de kopers de aankoopprijs van dit toestel te hoog vindt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sennheiser RS 4200 II

 

Deze draadloze koptelefoon voor TV is eenvoudig aan te sluiten en heeft een bereik van 100 meter.

Met de compressieknop kun je het spraakvolume regelen en je kunt het volume ook apart per oor verstellen.

Het toestel beschikt wel niet over noise cancelling dus je blijft omgevingsgeluiden horen en het heeft geen volumebegrenzer.

Het wordt geleverd met een oplaadstation die je op de televisie aansluit en via een interne verbinding wordt het geluid naar de koptelefoon gestuurd.

De kopers zijn tevreden over de topkwaliteit en het uitstekende geluid van dit product. Het is een gebruiksvriendelijk toestel maar voor sommige kopers is de prijs net wat te hoog.

Met de Sennheiser draadloze koptelefoon haal je niet alleen een degelijk apparaat in huis maar bovendien ziet het er ook nog eens heel erg fraai uit. Het toestel is voorzien van een handig zendstation en is werkelijk een aanrader om TV te kijken. Hieronder hebben we dan ook even de voor- en nadelen op een rijtje geplaatst.

Voordelen
Bereik:

met deze draadloze koptelefoon kun je probleemloos een bereik halen van maar liefst 100 meter.

Volume:

het toestel beschikt over een handige compressieknop waarmee het mogelijk is om het spraakvolume te gaan regelen en aan te passen. Verder kun je het volume ook per oor afzonderlijk gaan regelen.

Nadelen
Gewicht:

een enkele koper vindt wel dat de koptelefoon behoorlijk zwaar weegt en daardoor eigenlijk niet meer zo comfortabel is.

Matige kwaliteit:

het is belangrijk om te beseffen dat het toestel niet voorzien is van een noise cancelling functie en er ook geen volumebegrenzer voorhanden is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status