Beste draadloze microfoon

Laatste update: 18.06.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Draadloze microfoons test van 2021

 

Indien je vaak met muziek bezig bent dan heb je misschien wel al even een draadloze microfoon overwogen. Toch is het aan te raden om niet meteen het eerste het beste toestel aan te kopen. Er zijn tegenwoordig heel wat verschillende draadloze microfoon toestellen op de markt, waardoor het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken. Daarom willen wij jou helpen. We zijn alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde draadloze microfoons. Zo zijn we uitgekomen bij de Skytec STWM711 draadloze microfoon waarbij je er meteen een handige ontvanger bij krijgt net zoals een set krachtige batterijen. Je kunt natuurlijk ook meteen kiezen voor de Power Dynamics PD782 draadloze microfoon. Je zult meteen kunnen vaststellen dat de set geleverd wordt met maar liefst 2 afzonderlijke handmicrofoons.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Draadloze microfoons koopgids

 

Een draadloze microfoon biedt vele mogelijkheden voor mensen die veel met muziek bezig zijn. Je kunt de microfoon gebruiken om zelf te zingen voor een publiek maar het is ook handig voor een DJ of voor een karaoke avond. Als je de beste draadloze microfoons wilt kopen dan moet je rekening houden met het gebruik, de frequenties, het type en de opnamerichting.

Waarvoor heb je de microfoon nodig?

 

Er zijn verschillende soorten microfoons beschikbaar die je kunt gebruiken voor diverse doeleinden. De soorten microfoons zullen we iets lager in dit artikel bespreken en we zullen ons momenteel focussen op het gebruik van de draadloze microfoon aanbieding.

Een microfoon wordt meestal gebruikt om de spraak of zang te versterken. Zo kun je losse microfoons kopen en verbinden met een ontvanger zodat je een presentatie kunt geven of een menigte mensen kunt toespreken. Een zanger heeft een microfoon nodig zodat alle aanwezige mensen de muziek en zang genoeg kunnen horen.

Als je instrumenten wilt versterken dan heb je echter een andere soort microfoon nodig. Maar zelfs dan kun je een verschillende microfoon nodig hebben afhankelijk van het type instrument. Het is dus een aanbeveling om op voorhand goed te weten waarvoor je de microfoon zult gebruiken.

Je kunt gemakkelijk goedkope draadloze microfoons vinden die je kunt gebruiken voor een karaoke avond of om een speech mee te geven op een familiefeestje.

 

 

Soorten microfoons

 

Er zijn twee belangrijke soorten: de dynamische en de condensatormicrofoon. Een dynamische microfoon is ideaal voor zangers die veel optreden. Deze microfoons zijn bestand tegen een hoge geluidsdruk maar ook tegen een stootje. Dankzij het handvat is het mogelijk om de microfoon met je handen vast te houden maar je kunt het apparaat ook op een standaard zetten. Dit type microfoon is uitermate geschikt voor zang of spraak. Het grootste nadeel is dat je bij hoge frequenties minder verschillen in het geluid waarneemt.

Als dit belangrijk is dan kies je beter voor een condensatormicrofoon. Dit type microfoon wordt vooral gebruikt in studio’s om muziek op te nemen. Deze microfoons zijn heel gevoelig en zijn daarom minder geschikt voor gebruik op een podium. Ze hebben ook voeding nodig om te kunnen werken en zijn minder geschikt voor erg hoge volumes zoals bij een drumstel of een elektrische gitaar. Deze instrumenten kun je dus beter opnemen met een dynamische microfoon.

Om te praten kun je ook gebruik maken van een dasspeldmicrofoon. Dit type zul je wel kennen van het gebruik op televisie. Dit is een kleine microfoon die meestal aan een das of de boord van een hemd wordt vastgemaakt. Zo kun je normaal praten en zal iedereen je begrijpen. Je hebt ook beide handen vrij en je beschikt over meer bewegingsvrijheid.

 

 

De frequenties

 

Microfoons klinken allemaal verschillend. In vele gevallen zul je dit verschil nauwelijks horen maar als je de twee uitersten neemt dan zal het wel duidelijk worden. Dit komt omdat niet elke microfoon dezelfde frequenties doorlaat. Sommige modellen zullen een dieper geluid weergeven terwijl andere microfoons beter zijn voor hogere klanken. Dit hangt vooral af van je eigen stem, het is dus beter om een microfoon te kiezen die bij je stem past.

Doe dit door de verschillende aanbiedingen met elkaar te vergelijken totdat je zelf tevreden bent van het weergegeven geluid. Als je je eigen vonnis niet vertrouwt dan kun je altijd iemand meenemen naar de winkel om naar je stem te luisteren. Je zult het meestal ook voelen als de microfoon voor jou geschikt is. Als je een goed gevoel krijgt terwijl je aan het zingen bent dan zit je meestal wel goed.

Natuurlijk kun je ook een microfoon online kopen en dan beschik je niet over de mogelijkheid om deze eerst te testen. Als je niet tevreden bent over het toestel dan beschik je altijd over de mogelijkheid om het product terug te sturen.

De opnamerichting

 

De meeste microfoons zullen het geluid slechts vanuit een bepaalde richting opnemen. We onderscheiden drie verschillende manieren namelijk omnidirectioneel, bidirectioneel en cardioïde.

Een omnidirectionele microfoon is aan alle kanten even gevoelig en is daarom uitermate geschikt voor personen die ook omgevingsgeluiden willen opnemen.

Een bidirectionele microfoon is gevoelig aan de voor- en achterkant maar niet aan de zijkanten. Deze microfoons zijn heel handig om een interview op te nemen want je kunt beide kanten van het gesprek registreren.

Een cardioïde microfoon is gevoelig aan de voorkant en iets minder aan de achterkant. Deze microfoons zijn geschikt wanneer je geen omgevingsgeluiden wilt opnemen.

 

 

Draadloze microfoon reviews – top 5

 

 

Een draadloze microfoon is vooral handig voor een DJ maar je kunt het ook thuis gebruiken met een draagbare speaker om een karaoke avond te organiseren of om presentaties mee te houden voor een groep mensen. Als je niet goed weet welke microfoon je wilt kopen kun je de volgende informatie goed gebruiken. We hebben vijf topproducten samengevat, jij moet enkel nog de beste draadloze microfoon uitkiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Skytec STWM711

 

Deze draadloze microfoon wordt geleverd met een ontvanger en batterijen zodat je het meteen kunt gebruiken. Dankzij de VHF techniek geniet je van een goede geluidskwaliteit en een uitstekende werking. Het product is geschikt voor vocalisten, karaoke maar ook om presentaties te geven.

De ontvanger is gevoelig en het product heeft een hoge S/R ratio en lage vervorming. De antennes staan aan de voorkant van de ontvanger en de microfoon ligt goed in de hand. Dankzij de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope draadloze microfoons.

Een van de kopers schrijft dat de microfoon een beetje stoort maar voor de rest zijn ze allemaal tevreden over de goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. De microfoon werkt goed, je kunt er goed door praten of zingen en de weergegeven klank is verstaanbaar.

Wil je liever toch niet teveel geld spenderen aan een degelijke en duurzame draadloze microfoon? Of heb je een beperkt budget? Dan hoef je je alvast niet langer zorgen te maken want dan hebben wij het ideale toestel voor jou. Deze Skytec draadloze microfoon lijkt wel voorzien van de laagste prijs en kan daardoor zomaar tot de populairste toestellen behoren.

Voordelen
Accessoires:

op het moment van de aankoop zul je merken dat er meteen ook een stel krachtige batterijen en een degelijke ontvanger worden meegeleverd.

VHF techniek:

de VHF techniek garandeert niet alleen een uitstekende geluidskwaliteit maar bovenal ook een goede en krachtige werking van de microfoon.

Ontwerp:

je zult merken dat de antennes aan de voorzijde van het toestel zijn aangebracht. Verder is de microfoon ergonomisch gevormd en ligt deze daardoor ook aangenaam in de hand.

Prijskaartje:

je zult werkelijk versteld staan van het mooie prijskaartje van deze microfoon.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts één enkele kopers is niet helemaal tevreden over de kwaliteit en de werking van de microfoon.

Koop bij bol.com (€52)

 

 

 

 

Power Dynamics PD782

 

Dit draadloze systeem van Power Dynamics bevat 2 handmicrofoons die elk een LCD display hebben waarmee je van kanaal kunt veranderen. Op die manier kun je het beste kanaal selecteren om geen last te hebben van storing.

De set is geschikt voor verschillende toepassingen en de ontvanger kan beide microfoons apart bedienen. De microfoons werken in de 863-865 Mhz band en je kunt de set makkelijk opbergen en meenemen in de bijgeleverde stevige koffer.

Hoewel dit product in een duurdere prijsklasse ligt zijn de kopers toch tevreden, vooral vanwege de topkwaliteit die ze ervoor terugkrijgen. Het apparaat werkt perfect en de kopers geven ook positief advies over de snelle levering.

Wanneer je kiest voor de PD782 draadloze microfoon dan kies je voor een exemplaar dat afkomstig is van het merk Power Dynamics. Power Dynamics is voor velen een bekende naam en misschien zullen heel wat gebruikers het ook veruit als het beste merk beschouwen. Laten we even kijken naar de kenmerken van deze microfoon.

Voordelen
Set:

de set wordt geleverd met 2 afzonderlijke doch degelijke handmicrofoons. Hierbij heeft elke microfoon afzonderlijk een duidelijk leesbaar LCD display. Zodanig dat je makkelijk en snel tussen de verschillende kanalen kunt schakelen.

Opbergkoffer:

alles wordt mooi geleverd in een stevige en duurzame koffer. Zo kun je de draadloze microfoons en de ontvanger veilig opbergen na gebruik.

Nadelen
Budget:

jammer genoeg is het niet meteen één van de goedkope apparaten en zul je dus toch wat meer budget hoeven te voorzien.

Koop bij bol.com (€149)

 

 

 

 

Tuga 4x headset UHF

 

Dit 4 kanaals systeem beschikt over 4 onafhankelijke UHF kanalen met vaste frequenties. De microfoons kun je alle 4 tegelijk gebruiken en deze set is geschikt theaters en presentaties. De set bevat 4 draadloze bodypacks om aan je lichaam vast te maken met de bijhorende headsets.

Het bereik van de microfoons is 65 meter in een open ruimte. De microfoons werken stil zodat je geen geluidsoverlast hebt. De batterijen van de microfoons hebben een gebruiksduur van ongeveer 8 uur.

Bij deze draadloze microfoon aanbieding is momenteel nog maar één review geplaatst. De koper is lovend over dit product, het overtreft de verwachtingen en werd voor de opgestelde datum geleverd. De kwaliteit is de hogere prijs meer dan waard.

Je kunt natuurlijk ook nog altijd opteren voor de Tuga 4x headset UHF draadloze microfoon. Dit systeem is voorzien van maar liefst 4 afzonderlijke en geheel onafhankelijke UHF kanalen. Elk kanaal beschikt hierbij over een aantal vaste frequenties. Toch is het altijd handig om nog even te kijken welke voordelen er nog meer zijn en of er eventueel ook minpuntjes bestaan.

Voordelen
Set:

je zult merken dat de verpakking niet alleen 4 draadloze bodypacks telt maar ook nog eens 4 bijbehorende headsets.

Voeding:

de microfoons werken met behulp van een stel bijzonder krachtige batterijen die zonder problemen tot wel 8 uur meegaan.

Handig in gebruik:

je kunt probleemloos een bereik van wel 65 meter halen. En verder zul je merken dat de microfoons behoorlijk stil werken zodat je amper tot geen geluidsoverlast zult ondervinden.

Verkoopprijs:

je zult staan kijken van het mooie prijskaartje van deze draadloze microfoons en dat is zeker wel een pluspunt.

Nadelen

Jammer genoeg is er tot op heden nog maar één enkele online beoordeling bij het toestel geplaatst. Toch is de koper duidelijk helemaal overtuigd van het apparaat en raadt het dan ook aan iedereen aan.

Koop bij bol.com (€249)

 

 

 

 

Vonyx WM512

 

Als je op zoek bent naar goedkope draadloze microfoons dan is de Vonyx misschien meer iets voor jou. Deze draadloze microfoon set bevat 2 handmicrofoons en zorgt voor een goede geluidskwaliteit dankzij de VHF technologie. Deze set is geschikt voor presentaties maar ook om te zingen op bijvoorbeeld een karaoke avond.

De set wordt geleverd met een stevige koffer die gemaakt is van kunststof. Zo kun je alle onderdelen veilig opbergen en meenemen op verplaatsing. De ontvanger is voorzien van een blauw display en je kunt er apart het volume van elke microfoon mee instellen.

De enige koper die tot nu toe een beoordeling heeft geschreven over dit product is tevreden. Het apparaat heeft een voordelige prijs/kwaliteitverhouding en het bereik tussen ontvanger en microfoons is goed. De set is perfect voor karaoke en het geluid is uitstekend.

Het is niet altijd makkelijk om én een degelijke én een goedkope draadloze microfoon te spotten. Toch lijkt dit apparaat van het merk Vonyx wel aardig dicht in de buurt te komen. De set telt maar liefst 2 krachtige afzonderlijke handmicrofoons. Hieronder kun je een overzichtje vinden van de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
VHF technologie:

de VHF technologie zorgt in de eerste plaats voor een uitstekende werking van de handmicrofoons. En zorgt daarnaast ook voor een uitmuntende geluidskwaliteit.

Opbergkoffer:

alles wordt geleverd in een mooie en bijzonder degelijke opbergkoffer die helemaal vervaardigd is uit duurzaam kunststof.

Handig in gebruik:

je zult merken dat de ontvanger van deze draadloze microfoon beschikt over een blauw display. Verder is het mogelijk om ook het volume helemaal zelf te regelen en in te stellen.

Nadelen
Design:

tot hiertoe heeft er nog maar één klant gereageerd en deze reactie is helemaal positief. Toch is het mogelijk dat het design misschien niet bij iedereen in de smaak zal vallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

König Set 863 – 865 Mhz

 

Ook deze set bestaat uit een ontvanger en twee handmicrofoons. De ontvanger beschikt twee kleine displays waar je informatie over de microfoons kunt aflezen zoals het volume en gebruikte kanaal. Je kunt er presentaties mee houden of karaoke avonden mee organiseren.

Het toestel is voorzien van een spraakbegrenzercompressor. Hiermee vermijd je vervorming van geluid die veroorzaakt wordt door geluidspieken. De set wordt geleverd met bevestigingsbeugels van 19 inch. De batterijen van de microfoons hebben een gebruiksduur van ongeveer 6 uur maar zijn niet inbegrepen in de levering.

Dit product is momenteel nog niet beoordeeld geweest door online gebruikers. Wegens een gebrek aan reviews kunnen wij je ook geen advies geven over deze draadloze microfoon aanbieding.

De top 5 wordt uiteindelijk afgesloten met een handige draadloze microfoon van het bekende merk König. Zodra je het toestel aankoopt dan zul je merken dat de set niet alleen 2 afzonderlijke handmicrofoons telt maar ook een degelijke ontvanger.

Voordelen
Ontvanger:

de ontvanger van het toestel is voorzien van 2 kleine afzonderlijke schermen. Daarop kun je het kanaal aflezen net zoals ook beperkte gegevens over de gebruikte handmicrofoons.

Spraakbegrenzercompressor:

dankzij de spraakbegrenzercompressor is het mogelijk om vervorming van geluid zoveel mogelijk te voorkomen.

Accessoires:

je zult merken dat het apparaat geleverd wordt met een stel degelijke bevestigingsbeugels van maar liefst 19 inch.

Nadelen
Geen batterijen:

het is belangrijk om te weten dat de batterijen niet met het toestel worden meegeleverd. Deze zul je dus zelf nog moeten aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status