fbpx

5 Beste Draadloze Printers Test van 2019

Laatste update: 15.10.19

 

Draadloze Printers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een draadloze printer is altijd handig want je hoeft je laptop of andere externe apparaten niet meteen aan de printer te koppelen. Doordat er veel diverse draadloze printers bestaan, is het niet altijd makkelijk een degelijk toestel uit te zoeken. Zo zijn wij voor jou op zoek gegaan naar de 3 beste hedendaagse draadloze printers. Wanneer je de keuze maakt om voor de Brother DCP-L3550CDW draadloze printer te kiezen dan zul je merken dat het apparaat voor heel wat kopers een topproduct is. Het is bijzonder krachtig en werkt aan een vrij hoge printsnelheid. Ook met de Canon PIXMA MG5750 mag je zeker zijn van een waardig alternatief. Het is een all-in-one apparaat waarmee je dus niet alleen kunt printen maar ook kunt scannen en kopiëren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Draadloze printers koopgids

 

Vele personen vinden het kopen van een printer overbodig maar moeten dan wel meerdere keren per week naar een kopiecenter om documenten af te drukken. Een printer biedt vele voordelen als je af en toe een document wilt afdrukken en je kunt zelfs opteren voor een all-in-one printer die ook over een scanner, kopieermachine en fax beschikt. Zo heb je meteen alle nuttige apparaten. Kies welke soort printer je wilt, de snelheid en de resolutie, de functies en de prijs.

 

 

Soorten printers

De eerste keuze die je moet maken is of je een kleurenprinter wilt kopen of een zwart wit printer. Als je enkel van plan bent om documenten en teksten af te drukken dan heb je met een zwart wit printer al genoeg. Als je ook van plan bent om afbeeldingen af te drukken of zelfs posters of flyers te maken dan koop je beter een kleurenprinter.

Er zijn twee soorten printers die we onderscheiden via de de manier waarop ze de tekst of afbeeldingen op het papier overbrengen. Een inkjet printer gebruikt vloeibare inkt die ze op papier spuit om de afbeelding of de tekst te vormen. Deze printer is ideaal voor foto’s en afbeeldingen omdat kleuren en details beter weergegeven worden. Deze printer wordt vooral door particulieren en kleine kantoren gebruikt omdat ze goedkoop is om te kopen. De inktpatronen of cartridges moeten wel regelmatig vervangen worden dus de extra kost ligt wel wat hoger bij dit type printer.

De tweede optie, de laserprinter, gebruikt toners met droog poeder en maken dit poeder vast op papier met een laserstraal. Deze printers zijn uitermate geschikt om grote stukken tekst in een snel tempo af te drukken. De kosten liggen ook lager als je veel tekst afdrukt en daarom is dit type printer populair bij bedrijven.

Als je nog geen andere apparaten hebt zoals een kopieerapparaat of een scanner dan kun je kiezen om een all-in-one printer te kopen. Deze apparaten beschikken over de mogelijkheid om te kopiëren, scannen en faxen.

 

Snelheid en resolutie van de printer

Op de verpakking van de printer kun je meestal de afdruksnelheid aflezen. Dit wordt weergegeven in pagina’s per minuut en je zult een verschil merken tussen zwart wit en kleur. Een zwart wit afdruk is veel vlugger klaar dan een kleurenafdruk en het type printer kan hier ook een rol bij spelen. Een laserprinter kan vlugger een document in zwart wit printen maar een inkjetprinter is vlugger met een kleurafdruk.

De resolutie van een printer heeft te maken met de beeldkwaliteit van afgedrukte documenten. De resolutie wordt uitgedrukt in DPI (Dots Per Inch) en is in grote mate te vergelijken met de resolutie van een beeldscherm. Hoe hoger de resolutie, hoe beter de beeldkwaliteit. Dit hangt echter ook af van de grootte waarop je wilt afdrukken. Een pasfoto met een te hoge resolutie zal geen goede beeldkwaliteit hebben. Pas de resolutie aan op de grootte van de afdruk die je wilt maken.

 

Functies van de printer

Een draadloze printer is heel handig en biedt enkele extra functies. Zo bieden de meeste fabrikanten je de mogelijkheid om een gratis app te downloaden waarmee je de printer kunt bedienen. Zo kun je zelfs vanop afstand foto’s of documenten afdrukken en moet je zelfs niet in de buurt van de printer zijn om het toestel te bedienen.  Je kunt een draadloze printer met je computer verbinden via Wifi of Bluetooth.

Let er ook op als jouw apparaat de mogelijkheid heeft om dubbelzijdig te printen. Het grote voordeel hieraan is dat je veel papier zult besparen. Zo hoef je niet altijd nieuw papier te kopen en bespaar je uiteindelijk ook geld. De meeste apparaten beschikken over een scherm met een touchscreen bediening zodat je het toestel eenvoudig kunt bedienen. Nog een andere nuttige functie is een automatisch papiertoevoer. Zo hoef je het papier gewoon in de lade te leggen en wordt het automatisch in te printer getrokken. Hoewel deze functie bij de meeste printers standaard is zijn er toch modellen die deze functie niet hebben.

 

 

Prijs van een draadloze printer

De prijs zal vooral grote verschillen tonen wanneer je wilt kiezen tussen een gewone printer en een all-in-one printer. Wees er zeker van dat het apparaat die je wilt kopen voldoet aan al jouw eisen zodat je later niet naar een ander toestel moet gaan zoeken. Je kunt verschillende modellen vergelijken op basis van prijs, kwaliteit en functies om de beste printer te vinden.

Online kun je makkelijk goedkopere producten en aanbiedingen vinden maar een goede aanbeveling is om te letten op eventuele verzendkosten. Denk er ook aan dat je regelmatig papier en cartridges zult moeten kopen om te kunnen printen dus dit is ook nog een bijkomende kost.

 

5 Beste Draadloze Printers (Reviews) van 2019

 

Een draadloze printer in huis hebben is altijd handig voor wanneer je enkele belangrijke documenten moet afdrukken. Ga nog een stapje verder en koop een all-in-one printer, zo kun je ook documenten kopiëren of scannen. Wij hebben een lijstje samengesteld met vijf goede printers. Lees verder om de beste draadloze printer te ontdekken.

 

1. Brother DCP-L3550CDW Draadloze All-In-One Kleurenledprinter

 

Met deze draadloze printer van het bekende merk Brother haal je niet meteen één van de goedkope apparaten in huis. Desondanks kunnen we wel meteen vaststellen dat de overgrote meerderheid van de klanten positief gereageerd hebben op het product.

Het is een degelijke all-in-one printer kleurenledprinter die volledig draadloos werkt. Het is een handig apparaat om bijvoorbeeld op kantoor te plaatsen maar ook gewoon bij jou thuis. Verder beschikt het toestel over een bijzonder hoge printsnelheid van maar liefst 25 pagina’s per minuut. Dit zowel in kleur alsook in zwart/wit.

Je zult merken dat het zelfs mogelijk is om de printer in te stellen zodat er automatisch dubbelzijdig wordt geprint. Ondanks de kracht waarmee het apparaat beschikt, werkt het toestel zo goed als geluidloos. Deze voordelen zorgen ervoor dat de meeste kopers duidelijk positief reageren. Houd er wel rekening mee dat je zelf nog een USB kabel zult moeten aankopen.

Indien je op zoek bent naar een degelijke draadloze printer dan kun je alvast even dit apparaat bekijken. Het is afkomstig van één van de bekende en populairste merken namelijk Brother. Het is een krachtig toestel dat ondanks alles toch zo goed als geluidloos werkt.

Voordelen
Type:

het is een degelijke all-in-one kleurenledprinter. Uiteraard is het ook mogelijk om gewoon in zwart/wit te gaan printen.

Dubbelzijdig printen:

het apparaat beschikt over de mogelijkheid om dubbelzijdig te printen. Bovendien kun je het toestel zodanig gaan instellen zodat de draadloze printer er automatisch voor zorgt dat er steeds dubbelzijdig wordt afgeprint.

Handig in gebruik:

het is mogelijk om zowel in kleur alsook in gewoon zwart/wit af te printen. Het is een krachtige printer die vrijwel geluidloos functioneert.

Printsnelheid:

deze draadloze printer beschikt over een totale printsnelheid van maar liefst 25 pagina’s per minuut.

Nadelen
Geen USB kabel:

houd er wel rekening mee dat de USB kabel niet wordt meegeleverd met het toestel.

Prijskaartje:

het is mogelijk dat sommige klanten de prijs misschien wel te hoog zullen vinden.

Koop bij bol.com (€278.83)

 

 

 

 

2. Canon Pixma MG5750 All-in-One Printer

 

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor deze draadloze printer van het bekende merk Canon. In vergelijking met het vorige apparaat zul je merken dat het prijskaartje hier een pak goedkoper is. Het is opnieuw een handig all-in-one toestel in een mooie elegante zwarte kleur.

Deze inkjetprinter heeft een hoge printsnelheid van maar liefst 25 pagina’s per minuut. Bovendien beschikt deze draadloze printer over wel 5 afzonderlijke inktcartridges en kun je zelfs de printer besturen vanop je smartphone. Verder heb je ook de keuze om eventueel dubbelzijdig af te printen.

Het toestel beschikt dus over heel wat opties en mogelijkheden en is zelfs nog afgewerkt met een duidelijk afleesbaar kleurenscherm. Toch merken we op dat een kleine minderheid van de klanten niet helemaal tevreden is. Zo start het toestel vrij traag op en maakt het heel wat lawaai.

Indien je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een degelijke draadloze printer dan is dit apparaat van Canon werkelijk iets voor jou. Alvorens je besluit om het toestel aan te kopen dan lijkt het ons een goed idee om de verschillende eigenschappen en kenmerken ervan even op een rijtje te plaatsen.

Voordelen
All-in-one printer:

deze draadloze printer biedt je ook de mogelijkheid om documenten te scannen of zelfs te kopiëren. Het is dus wel degelijk een multifunctioneel apparaat.

Printsnelheid:

het is een krachtige draadloze printer die over een hoge printsnelheid beschikt van ruim 25 pagina’s per minuut.

Handig in gebruik:

je zult vaststellen dat het apparaat eenvoudig is om mee te werken. Bovendien heb je ook de mogelijkheid om, indien je dit wenst, dubbelzijdig af te printen.

Nadelen
Opstart:

slechts enkele kopers zijn echter van mening dat het apparaat heel wat tijd nodig heeft om degelijk op te starten. En bovendien maakt het ook heel wat lawaai tijdens het opstarten.

Koop bij bol.com (€67.99)

 

 

 

 

3. Samsung Xpress-M2070FW/SEE Draadloze All-in-One Laserprinter

 

Ook met deze draadloze printer van het bekende merk Samsung haal je een degelijk all-in-one toestel in huis. Deze laserprinter biedt je dus ook meteen de mogelijkheid om documenten in een handomdraai te scannen of gewoon te kopiëren. En dit alles voor een aanzienlijk mooi prijskaartje.

Je zult merken dat het om een bijzonder krachtig toestel gaat die over een degelijke 600 MHz processor beschikt. Daardoor kan deze draadloze printer zonder problemen tot wel 25 pagina’s per minuut gaan printen. Dit zowel wanneer je besluit in kleur te printen alsook wanneer je in zwart/wit wilt printen. Daarnaast is de printer uitgerust met een totale geheugencapaciteit van maar liefst 128 MB.

De meeste kopers geven niet alleen een positief advies over de gebruiksvriendelijkheid maar ook over de kwaliteit van het apparaat. Een kleine minderheid van de klanten vindt het apparaat echter niet degelijk en is van mening dat de toner vrij duur is.

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke draadloze printer dan zul vast en zeker ook dit apparaat tegenkomen. De meeste kopers geven er een positief advies over omdat het toestel bijzonder makkelijk te gebruiken is. Laten we hieronder even een opsomming bekijken van de positieve en negatieve eigenschappen.

Voordelen
Kracht:

het toestel is uitgerust met een bijzonder krachtige 600 MHz processor. Op die manier kun je rekenen op een hoge printsnelheid van ruim 25 pagina’s per minuut.

Geheugencapaciteit:

verder beschikt deze draadloze printer over een bijzonder groot geheugen van maar liefst 128 MB.

Handig in gebruikt:

het toestel is bijzonder handig te gebruiken en biedt je zelfs de mogelijkheid om te gaan scannen en kopiëren. Kortom het is een multifunctioneel apparaat.

Nadelen
Kwaliteit:

slechts enkele kopers zijn niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van het toestel.

Dure toner:

de toner die bij de draadloze printer hoort, is volgens enkele klanten wel behoorlijk duur qua prijs.

Koop bij bol.com (€162.33)

 

 

 

 

4. Epson WorkForce 2750DWF All-in-One Printer

 

Met deze Epson printer kun je niet alleen printen maar ook scannen, kopiëren en faxen. Het is een ideaal apparaat voor op kantoor en kan snel printen met een hoge kwaliteit. De draadloze printer beschikt over Wifi en NFC om via de apps van Epson een printopdracht te versturen vanaf je Android of iOS smartphone.

De printer is uitgerust met DURABrite Ultra Ink, dankzij deze inkt zijn je documenten bestand tegen water en vuil en kun je printen met laserkwaliteit. De inkt is ook perfect voor dubbelzijdig afdrukken. Een USB printerkabel wordt niet meegeleverd.

De meningen online zijn positief. De kopers zijn tevreden over de goede kwaliteit van deze printer en vinden het eenvoudig in gebruik. Het is een duurzaam toestel en de gebruikers vinden de prijs ook aanvaardbaar. Volgens één koper duurt de installatie te lang en verloopt het moeizaam.

Met deze Epson draadloze printer haal je volgens de overgrote meerderheid van de kopers een degelijk en duurzaam toestel in huis. Deze All-in-One printer is ideaal om in kleine bedrijven te plaatsen of op kantoren maar je kunt het evengoed bij jou thuis gebruiken. Laten we daarom even kijken naar de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
Printsnelheid:

gekleurde documenten en foto’s worden afgedrukt aan een snelheid van 7,5 ppm. Zwart/wit documenten aan een iets hogere snelheid van 13 ppm.

DURABrite Ultra ink:

dankzij de DURABrite Ultra ink zijn je afgedrukte documenten en foto’s ook helemaal beschermd tegen vuil en water. Bovendien kun je daardoor ook afdrukken met laserkwaliteit.

Gebruiksgemak:

het apparaat is voorzien van Wifi en NFC. Zo kun je ook vanaf je smartphone of tablet een printopdracht versturen.

Nadelen
Kwetsbaar:

een kleine minderheid van de kopers vindt dat de draadloze printer bijzonder kwetsbaar is. Er is bovendien geen ondersteuning voor 5.0 ghz Wifi.

Koop bij bol.com (€74.99)

 

 

 

 

5. Canon Pixma MG3650 All-in-One Printer

 

De Canon PIXMA MG3650 All-in-One is een draadloze printer aanbieding met Wi-Fi die eenvoudig verbinding maakt met smartapparaten en de cloud. Je kunt het gebruiken om te printen, scannen of kopiëren met hoge kwaliteit. Dubbelzijdig printen is ook mogelijk en met de PRINT-app van Canon kun je printen en scannen via je smartphone of tablet.

Met de optionele XL-inktcartridges kun je meer pagina’s printen, je kunt tot 50% besparen. Dankzij de lage prijs behoort dit apparaat tot de categorie van goedkope draadloze printers.

De vele online reviews geven een positief beeld weer over dit toestel. Je krijgt kwaliteit voor een goedkope prijs en de printer is eenvoudig in gebruik. Het apparaat is eenvoudig te installeren en de kwaliteit van het printen is goed. Het enige minpunt voor enkele gebruikers is dat de printer te kwetsbaar is.

Net zoals één van de voorgaande toestellen uit onze lijst, is ook dit model afkomstig van het bekende en gewaardeerde merk Canon. Deze All-in-One printer zul je bovendien eerder bij de goedkope apparaten mogen zoeken omwille van de voordelige prijs. Het loont zeker de moeite om de eigenschappen van de printer eens te bekijken.

Voordelen
Design:

deze draadloze printer is beschikbaar in 3 verschillende kleuren namelijk rood, wit en zwart. Zo kies jij het model dat het beste in je interieur past.

Printsnelheid:

dit apparaat print documenten in kleur af tegen een snelheid van 5,7 ppm en documenten in zwart/wit tegen een snelheid van 9,9 ppm.

Handig in gebruik:

naast printen kun je met dit apparaat ook scannen en kopiëren. Verder is het ook mogelijk om dubbelzijdig te printen en kun je via de PRINT-app vanaf je smartphone of tablet een printopdracht versturen.

Nadelen
Kwetsbaar:

een aantal kopers vinden dat de draadloze printer bijzonder kwetsbaar is en snel stuk gaat.

Koop bij bol.com (€58.95)

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

HP Envy 5540

 

De HP ENVY 5540 draadloze printer is een all-in-one printer waarmee je ook vanaf je smartphone of tablet documenten kunt printen. De uitvoerlade schuift automatisch uit zodat je afgedrukte documenten niet op de grond belanden. Gebruik dit apparaat om te printen, scannen en kopiëren. Je kunt het simpel gebruiken via het grafische touchscreen.

De vele online reviews geven een positief advies over deze draadloze printer aanbieding. Door de lage prijs behoort het toestel tot de categorie van goedkope draadloze printers en het is ook van goede kwaliteit. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en het is duurzaam. De afdrukkwaliteit is top en het scannen gaat ook makkelijk.

Sommige kopers zijn niet tevreden over het feit dat het toestel enkel in het zwart te verkrijgen is. Ook gaat de installatie nogal moeizaam en past de printer niet overal door de grootte.

Een draadloze printer kan heel erg handig zijn omdat je dan vanop afstand bepaalde documenten kunt printen. Dit model is afkomstig van het bekende en misschien ook wel het beste merk HP en wordt door heel wat kopers duidelijk gewaardeerd. Bovendien zou het ook wel eens de printer met de laagste prijs kunnen zijn in vergelijking met de andere 4 toestellen uit onze selectie.

Voordelen
Printsnelheid:

wanneer je documenten in kleur wilt printen dan kan dit tegen een snelheid van wel 8 ppm. Bij zwart/wit documenten ligt die snelheid nog hoger namelijk 12 ppm.

Hulpstukken:

bij de aankoop van de draadloze printer krijg je er meteen 2 HP 62 inktcartridges bij. Meer bepaald een met zwarte inkt en een tweede met kleurenpatroon. Je krijgt er ook een Cd-rom bij en een instructies bij het installeren.

Handig in gebruik:

met dit toestel kun je niet alleen printen maar ook scannen en kopiëren. Verder zal de uitschuiflade helemaal automatisch opengaan. Zo zullen de documenten die worden afgeprint niet op de grond belanden.

Nadelen
Prijskaartje:

een kleine minderheid van de kopers vindt de prijs van het product toch een tikkeltje te hoog.

Kwetsbaar:

een aantal gebruikers vinden de draadloze printer bijzonder kwetsbaar en merken dat het apparaat snel stuk gaat.

 

 

Canon Pixma MG7750

 

De Canon Pixma MG7750 is een all-in-one draadloze printer die gemakkelijk verbinding maakt en een uitstekende printkwaliteit heeft. Het maakt gebruik van een 6-kleuren inktsysteem voor prachtige foto’s. Via de touchscreen kun je verbinding maken met je smartphone of tablet om direct vanaf deze apparaten te kunnen printen of scannen.

Het apparaat wordt geleverd met installatie-cartridges die voor 20% gevuld zijn met inkt. Je krijgt er ook een netsnoer en installatie CD-rom bij die enkel maar werkt voor Windows. Als je deze printer voor Mac wilt gebruiken dan kun je de stuurprogramma’s online vinden. Een USB printerkabel is wel niet inbegrepen.

De online reviews geven een overwegend positief advies over deze draadloze printer. De prijs ligt al een stuk hoger maar toch zijn de kopers tevreden en vinden ze de printer van topkwaliteit. Het toestel is eenvoudig in gebruik en makkelijk te installeren. Volgens sommige gebruikers trekt hij veel stof aan en is er weinig papierruimte.

Deze draadloze printer is afkomstig van het bekende merk Canon en kan op heel wat positieve reacties van klanten rekenen. Het is daarom zeker en vast de moeite om het apparaat eens van dichterbij te bekijken. Hieronder geven we dan ook de positieve en minder positieve eigenschappen van de printer weer.

Voordelen
Design:

deze All-in-One draadloze printer is beschikbaar in maar liefst 3 verschillende kleuren.

Printsnelheid:

de printsnelheid om een document in zwart/wit uit te printen ligt rond de 15 ppm. Dit is behoorlijk snel in vergelijking met sommige andere toestellen.

Touchscreen:

dankzij het touchscreen display is het mogelijk om in een vloeiende beweging verbinding te maken met externe apparaten zoals je tablet of je smartphone.

Gebruiksgemak:

deze draadloze printer zorgt voor een uitstekende kwaliteit wanneer je foto’s wilt printen dankzij het 6-kleuren inktsysteem.

Nadelen
Past niet optimaal:

een enkele koper laat wel weten dat er toch vrij weinig papierruimte voorzien is.

 

 

HP Envy 4526

 

Deze draadloze printer van HP maakt het mogelijk om vanaf je smartphone of tablet te printen. Het toestel is makkelijk te installeren en maakt snel verbinding. Je kunt twee keer zoveel pagina’s afdrukken met de originele HP high-capacity inktcartridges. Het apparaat is simpel te bedienen via het display met touch bediening.

Je kunt automatisch dubbelzijdig printen, zo verbruik je tot 50% minder papier. Dankzij de automatisch uitschuivende lade belanden de afgedrukte documenten niet op de grond. Het is een compacte printer die overal past, zo bespaar je ruimte. Het toestel beschikt verder nog over een stille modus om anderen niet te storen tijdens het printen.

De kopers van dit apparaat zijn heel tevreden over de goede kwaliteit van de printer en vinden het ook duurzaam. Het toestel is makkelijk te installeren en heeft mooie printresultaten. Sommigen vinden het apparaat te kwetsbaar.

Net zoals het eerste toestel is ook deze draadloze printer afkomstig van het bekende merk HP. Dit doet vermoeden dat HP wel eens één van de populairste merken zou kunnen zijn op het gebied van printers. De reacties bij dit artikel zijn overwegend positief ondanks de iets hogere prijs ervan.

Voordelen
Printsnelheid:

dit toestel garandeert een printsnelheid van 16 ppm wanneer je foto’s of documenten in kleur wilt printen. De printsnelheid voor zwart/wit documenten bedraagt 20 ppm en is bijzonder snel.

Handig in gebruik:

dankzij de HP high-capacity inktcartridges is het mogelijk om maar liefst dubbel zoveel pagina’s te gaan afdrukken. Verder beschikt het over een display met een handige touch bediening.

Nadelen
Formaat:

deze printer heeft een vrij groot formaat. Je zal dus toch iets meer ruimte hoeven te voorzien.

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status