fbpx

Beste draadloze stofzuiger

Laatste update: 20.08.19

 

Draadloze stofzuigers test van 2019

 

Wanneer je dagelijks gaat werken dan is het soms wel eens lastig om er ook nog de huishoudelijke taken bij te nemen. Toch komt iedereen graag thuis in een net en verzorgd huis. Met de draadloze stofzuiger haal je een degelijk apparaat in huis waarmee het mogelijk is om in een mum van tijd je huis terug op orde te krijgen. Bovendien kun je met een draadloze stofzuiger ook in moeilijke hoeken en kantjes grondig schoonmaken. Het onderzoek heeft duidelijk aangetoond dat je met de Dyson V10 Absolute stofzuiger een degelijk apparaat in huis haalt. Het toestel is niet alleen krachtig maar ook bijzonder duurzaam. Het werkt op een krachtige batterij die een lange levensduur heeft. Ook de Bosch BBH22042 – Readyy’y maakt deel uit van deze top 3. Eigenlijk is dit toestel meer een 2-in-1 apparaat waarbij je niet alleen een steelstofzuiger hebt maar ook een kruimelstofzuiger.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Draadloze stofzuigers koopgids

 

Net zoals bij vele andere apparaten is het tegenwoordig ook mogelijk om een draadloze stofzuiger te kopen. Niet alle soorten stofzuigers kun je draadloos kopen en je moet ook nog op andere kenmerken letten. Het is belangrijk om te letten op de zuigkracht en de functies van een stofzuiger. Je moet natuurlijk ook rekening houden met de prijs van het product en jouw opgestelde budget.

Soorten draadloze stofzuigers

 

Niet alle soorten stofzuigers kun je draadloos kopen. Het is bijvoorbeeld moeilijk om een draadloze sledestofzuiger of een draadloze ketelstofzuiger te vinden. Omdat deze apparaten een hoger vermogen hebben is de energie van een batterij niet altijd genoeg om ze van kracht te voorzien. Vooral bij een ketelstofzuiger heb je veel kracht nodig want deze modellen kunnen ook vloeistof opzuigen en worden gebruikt voor grote oppervlaktes.

Je zult eerder moeten kiezen tussen een steelstofzuiger en een robotstofzuiger.

Een steelstofzuiger wordt over het algemeen gebruikt om kleinere ruimtes schoon te maken. Je kunt deze stofzuigers met één hand bedienen maar omdat je het ganse gewicht draagt kan het na een tijdje voor last zorgen. Het voordeel is dat deze stofzuigers compact zijn van vorm en je kunt ze dus makkelijk opbergen na gebruik. Het stofreservoir van dit type is wel kleiner, het zal dus vlugger vol zitten en je zult het regelmatig moeten legen.

Stofzuigen is niet meteen de leukste taak in het huishouden, en als je huisdieren hebt moet je ook veel meer stofzuigen dan anders. Om dit op te lossen kun je kiezen voor een robotstofzuigers. Deze draadloze stofzuigers zijn verbonden met een basisstation. Je kunt deze stofzuigers instellen om op een bepaald tijdstip een ruimte te stofzuigen. Dankzij de sensoren van deze stofzuigers vermijden ze obstakels en trappen en kunnen ze een ruimte volledig schoonmaken. Wanneer de batterij bijna leeg is keren ze zelfstandig terug naar het basisstation om op te laden. Het nadeel is dat het reservoir voor stof klein is dus je moet het regelmatig leegmaken.

 

 

Hoe groot is de zuigkracht

 

Stof is makkelijk om op te zuigen, maar kruimels van brood of ander voedsel wegen iets meer en kunnen daarom moeilijker zijn om op te zuigen. Het is dus belangrijk dat een stofzuiger beschikt over een grote zuigkracht. Stofzuigen met een hoge zuigkracht is niet altijd een aanbeveling, het is daarom interessant als je de zuigkracht zelf kunt instellen.

Gelukkig beschikken de meeste apparaten over deze mogelijkheid. Meestal zijn er zelfs tot drie manier waarop je de zuigkracht kunt instellen. De eerste manier is via een schuif die op de steel van de stofzuiger zit, dit zul je echter niet vinden op een steelstofzuiger maar meer op een sledestofzuiger. Als je de schuif opent vermindert de zuigkracht.

De beste manier om de zuigkracht te regelen is via een knop op de stofzuiger. Je kunt deze knop verdraaien of verschuiven om de zuigkracht hoger of lager te zetten. Dit maakt het makkelijker om verschillende ondergronden te stofzuigen. Als je een tapijt zult schoonmaken op de hoogste stand kan het zijn dat je tapijt beschadigd wordt.

Sommige stofzuigers beschikken over de mogelijkheid om zelf de ondergrond te herkennen en de zuigkracht daarop af te stellen. Dit komt vooral voor bij robotstofzuigers.

 

 

Prijs van een draadloze stofzuiger

 

Als je op zoek bent naar een nieuwe stofzuiger dan heb je waarschijnlijk al een budget opgesteld en je wilt je daar natuurlijk graag aan houden. Laat je niet afschrikken als de stofzuiger van jouw dromen te duur is. Meestal kun je het product voor een goedkopere prijs vinden als je wat meer zoekwerk verricht.

Een goede raad is om online op zoek te gaan naar aanbiedingen. Dit biedt enkele voordelen, je kunt verschillende modellen eenvoudig met elkaar vergelijken en de prijs van het product ligt meestal lager.

Daarbovenop kun je nog vele nuttige informatie terugvinden in de reviews van eerdere kopers. Zo weet je van vooraf alle voor- en nadelen van de stofzuiger. Houd tenslotte nog rekening met de verzendkosten, deze kunnen redelijk hoog oplopen voor een groot voorwerp zoals een stofzuiger.

 

 

Functies

 

Het voordeel van een draadloze stofzuiger is de extra bewegingsvrijheid. Het nadeel is dat je afhankelijk bent van een batterij. Kies voor een stofzuiger met een sterke batterij zodat je voor een lange tijd kunt stofzuigen zonder de accu te hoeven op te laden.

Maak een keuze tussen een zakloze stofzuiger of een stofzuiger met zak. Als je kiest voor een model met zak dan moet je geregeld een meerkost maken om de zakken te kopen. Let erop of jouw stofzuiger vloeistoffen kan opzuigen. Dit kan handig zijn in bepaalde ruimtes, in de keuken wordt er bijvoorbeeld af en toe wel eens water gemorst.

Kies tenslotte voor een goede stoffilters zoals een HEPA filter. Deze filters zijn speciaal vervaardigd voor mensen die last hebben van allergieën. Deze filters halen meer stof uit de lucht zodat je in een schonere omgeving kunt wonen.

 

 

Draadloze stofzuiger reviews – top 5

 

 

De meeste stofzuigers kunnen een beperking zijn als je bepaalde ruimtes wilt reinigen. Daarom is er dankzij de technologie van vandaag een oplossing gevonden voor dit probleem. De draadloze stofzuiger maakt het huishouden veel aangenamer en sneller. Bekijk daarom de mogelijkheden hieronder en schaf de beste draadloze stofzuiger aan die jouw behoeften het best bevredigt.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Dyson V10 Absolute

 

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten draadloze stofzuigers op de markt gebracht. Dit model is een steelstofzuiger en is afkomstig van het bekende merk Dyson. Het is misschien niet meteen één van de goedkope modellen maar we merken wel heel wat positieve online reviews op van kopers.

Het is een bijzonder krachtig apparaat dat geleverd wordt met meerdere accessoires en hulpstukken. Zo krijg je er een heleboel verschillende mondstukken bij zodat je bijvoorbeeld ook vloerkleedjes perfect kunt reinigen. Het toestel beschikt verder ook over een kruimelzuiger en een stofreservoir van ruim 0,8 liter.

Zodra we de verschillende online beoordelingen lezen dan merken we op dat veel kopers duidelijk tevreden zijn over de kracht en de kwaliteit van het apparaat. Bovendien is het ook enorm gebruiksvriendelijk. Het enige minpuntje heeft vooral te maken met de prijs ervan. Volgens een aantal kopers is de prijs toch iets te hoog.

Het is belangrijk om uit te kijken naar een degelijke draadloze stofzuiger die niet alleen krachtig is maar bovenal ook heel duurzaam. Dit exemplaar van Dyson zou misschien wel eens kunnen zijn waar jij al zo lang naar op zoek was. Laten we alvast eventjes de voordelen en de nadelen van het toestel rustig bekijken.

Voordelen
Gebruikstijd:

zodra het toestel helemaal is opgeladen dan kun je het gedurende 60 minuten zonder problemen gebruiken zonder dat hierbij de zuigkracht afneemt.

Oplaadtijd:

deze krachtige draadloze stofzuiger is in amper 210 minuten helemaal opgeladen en klaar voor gebruik.

Gebruiksgemak:

het toestel is zelfs voorzien van een geïntegreerde kruimelzuiger. Daarnaast krijg je er ook heel wat verschillende hulpstukken en accessoires bij denk maar aan een handige combizuigmond.

Nadelen
Prijzig:

een kleine minderheid van de kopers vindt dat je toch wel heel duur moet betalen voor deze draadloze stofzuiger.

Koop bij bol.com (€519)

 

 

 

 

Bosch BBH22042 – Readyy’y

 

Dit product heeft een dubbele functie te weten een steelstofzuiger en een kruimelstofzuiger in één. De Bosch BBH22042 – Readyy’y heeft een oplaadtijd van 16 uur, waarna het voor 44 minuten gebruikt kan worden afhankelijk van de stand.

Het kent 2 standen die je kunt instellen bij het handvat en het beschikt over een elektrische borstel die roteert. Dit maakt het geschikt voor alle vloeren zoals parket, kleed en tapijt. Dit product is super licht en het is draadloos voor flexibiliteit en ultieme vrijheid. Je kunt dit product ook gebruiken buiten het huis zoals in de auto en overal meenemen.

De gebruiker van deze Bosch BBH22042 laat middels een review weten wat die goed vindt van dit product en wat minder goed bevonden is. De prijs valt voor deze persoon tegen, terwijl het erg duurzaam en ook zeker van goede kwaliteit is.

Voor deze Bosch steelstofzuiger voorzie je best iets meer budget. Alhoewel de meeste kopers zich aan de iets hogere prijs niet echt lijken de storen. Het is een bijzonder krachtig apparaat dat in een mum van tijd is opgeladen. Doordat het draadloos is, heb je ook veel meer bewegingsvrijheid.

Voordelen
Dubbele functie:

met dit toestel haal je eigenlijk een 2-in-1 apparaat in huis. Het is niet enkele en alleen een steelstofzuiger maar ook nog eens een kruimelstofzuiger.

Gebruiksduur:

zodra je het toestel helemaal hebt kunt opladen dan kun je het gemakkelijk 44 minuten lang zonder problemen gaan gebruiken.

Kracht:

het is een bijzonder krachtig apparaat dat bovendien ook nog eens over 2 verschillende standen beschikt.

Handig in gebruik:

dankzij de elektrisch roterende borstel is het mogelijk om de stofzuiger zowel op parket alsook op het vloerkleed te gebruiken. Verder weegt het apparaat weinig en werkt het helemaal draadloos.

Nadelen
Aankoopprijs:

op dit moment heeft er nog maar 1 koper gereageerd die helemaal tevreden is over dit toestel. Toch zou de hogere prijs een nadeel kunnen zijn voor sommigen.

Koop bij bol.com (€139.99)

 

 

 

 

Philips SmartPro FC8776/01

 

Dit product heeft een slim detectiesysteem om de beste schoonmaakmethode te gebruiken die van toepassing is op jouw woning.

Het heeft 4 standen en het is slechts 6 cm hoog, zodat het ook onder laag meubilair kan. Obstakels zoals trappen en poten van tafels en stoelen maken het niet moeilijk voor de Philips SmartPro FC8776/01 om zijn werk te doen. Je kunt het 24 uur van tevoren programmeren om bij jouw afwezigheid toch het huis te stofzuigen.

De Philips SmartPro kun je niet rekenen tot de categorie van goedkope draadloze stofzuigers, want gezien de prijsverhouding met de overige stofzuigers is dit de duurste. Voor de meeste kopers mocht dit toch niet baten, want zij vinden dit een topproduct.

Het maakt goed schoon en het is eenvoudig in gebruik. De overige gebruikers vinden het prijzig en onhandig in gebruik.

Het plaatje zou niet compleet geweest zijn, mocht er ook geen draadloze stofzuiger van het bekende merk Philips in gestaan hebben. Philips wordt door heel wat gebruikers beschouwd als veruit het beste merk. Het zou dan ook wel eens kunnen zijn dat deze draadloze stofzuiger bij de populairste apparaten uit onze lijst behoort.

Voordelen
Detectiesysteem:

het apparaat is uitgerust met een intelligent detectiesysteem. Zo kun jij er zeker van zijn dat er telkens weer zal worden gebruik gemaakt van de beste reinigingsmethode.

Formaat:

deze draadloze stofzuiger heeft een handige ronde vorm en is amper 6 cm hoog. Daardoor kan het toestelletje ook gemakkelijk onder de tafels of de banken gaan schoonmaken.

Handig in gebruik:

het is bovendien ook mogelijk om deze draadloze stofzuiger maar liefst 24 uur van tevoren te gaan instellen. Daardoor hoef je dus eigenlijk niet echt thuis te blijven en te wachten tot het stofzuigen gedaan is.

Nadelen
Budget:

het spreekt voor zich dat je bij deze draadloze stofzuiger toch een iets hoger budget zult moeten voorzien. Het toestel is namelijk niet meteen voorzien van de laagste prijs.

Koop bij bol.com (€293.99)

 

 

 

 

Aeg CX7-45-ANI Animal Edition

 

Met de AEG CX7-45-ANI animal edition steelstofzuiger kun je binnen de kortste tijd grote oppervlakten stofzuigen, want het is draadloos.

Dit product is ideaal voor mensen met huisdieren, omdat het wordt geleverd met een speciaal Animal Care mondstuk om gemakkelijk dierenharen en vuil op te zuigen. Met deze stofzuiger kun je 45 minuten onafgebroken werken en het hoeft voor maar 4 uurtjes te worden opgeladen. Ook heeft het een wendbaarheid van 180 graden om onder stoelen of de hoeken van je bank te kunnen bereiken.

Zoals elk product negatieve en positieve beoordelingen kent, heeft deze draadloze stofzuiger die ook. In dit geval zijn de meeste gebruikers blij met dit product, want het is compact en het beschikt over een uitneembare kruimelzuiger.

Het is heel wendbaar en het is een blikvanger. Enkele negatieve bevindingen zijn onder andere dat dit product veel lawaai maakt tijdens het stofzuigen en het heeft een kleine opvangcontainer.

Met deze draadloze stofzuiger van het merk AEG heb jij in een mum van tijd het hele huis gestofzuigd. Bovendien is de stofzuiger ook gemakkelijk te verplaatsen en heb je voldoende bewegingsvrijheid doordat het helemaal draadloos werkt. Laten we dan ook even op zoek gaan naar de voor- en nadelen van dit apparaat.

Voordelen
Animal Care mondstuk:

dankzij het Animal Care mondstuk is het een pak eenvoudiger om dierenhaar en vuil te verwijderen.

Gebruiksduur:

nadat het toestel 4 heeft kunnen opladen, kun je het tot wel 45 minuten probleemloos gebruiken.

Handig in gebruik:

deze draadloze stofzuiger kun je gemakkelijk 180 graden wenden. Daardoor is het gemakkelijker om onder stoelen of ander meubilair gemakkelijk te stofzuigen. Verder is het ook vrij compact en is er zelfs een afneembare kruimelzuiger voorzien.

Nadelen
Lawaai:

een enkele koper durft zich al eens druk te maken over het storende lawaai van de stofzuiger.

Opvangbak:

de opvangbak van deze draadloze stofzuiger is volgens een kleine minderheid van de gebruikers iets te klein.

Beste Aanbod

 

 

 

 

LG VC74070NCAQ

 

De LG VC74070NCAQ is een krachtige en draadloze stofzuiger waarmee je overal kunt stofzuigen. Het wordt aangedreven door een Smart inverter motor die minder luid is, maar toch volop zuigkracht uitoefent.

Met een accu die langer dan 5 jaar meegaat, kun je voor 40 minuten draadloos stofzuigen als het eenmaal volgeladen is. Dit product wordt geleverd met een opzetstuk voor kieren, met een parketborstel en een 2-in-1 borstel. Het heeft een opvangreservoir met een inhoud van 0,9 liter die gemakkelijk is te reinigen met lauw water, want het heeft geen zak.

Met slechts 1 gebruiker is de LG VC74070NCAQ draadloze stofzuiger toch niet uit het veld te slaan. Deze persoon vindt dit product prijzig, maar het is gemakkelijk te gebruiken en het is van goede kwaliteit. Hij geeft over het algemeen goed advies aan de toekomstige gebruikers van dit product.

LG is net zoals Philips en Aeg een bekend merk op het gebied van elektronische huishoudtoestellen. Het loont dan ook de moeite om eens dieper in te gaan op de voor- en nadelen van deze handige en vooral duurzame draadloze stofzuiger.

Voordelen
Accu:

het apparaat is voorzien van een duurzame accu die probleemloos 5 jaar kan meegaan. Zodra de batterij helemaal is opgeladen dan kun je er tot wel 40 minuten mee stofzuigen.

Toebehoren:

zodra je besluit het toestel aan te kopen dan krijg je er heel wat toebehoren bij. Denk maar aan een parketborstel en een opzetstuk voor in kieren, hoeken en kantjes schoon te maken.

Opvangreservoir:

deze draadloze stofzuiger is niet voorzien van een opvangzak. Dit maakt dat je het opvangreservoir gewoon eenvoudig kunt reinigen met een beetje lauw water.

Nadelen

Op dit moment is er nog maar 1 enkele gebruiker die een online review geplaatst heeft. Voor deze koper zijn er helemaal geen minpunten aan verbonden.

Beste Aanbod

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

Dyson DC62 Pro

 

De Dyson DC62 Pro heeft kwalitatieve cyclonen voor een goede luchtstroom en een krachtige motor die grondig schoonmaakt. Het is geschikt voor het verwijderen van dierenhaar met behulp van de turboborstel.

Dit product heeft een aan/uitknop om de gebruiksduur te verlengen. Zodra deze knop wordt losgelaten, stopt de stofzuiger meteen om op deze manier de accu alleen te gebruiken indien het nodig is. Om volop gebruik te kunnen maken van dit product, moet het voor ongeveer 6 uren opgeladen worden, waarna het voor 26 minuten kan schoonmaken en in de Max modus voor 6 minuten.

De Dyson DC62 Pro telt 42 gebruikers. De meesten geven er positief advies voor, want het is uitermate geschikt voor het verwijderen van stofdeeltjes en het is elke cent waard. Het is duidelijk en gemakkelijk te gebruiken. Anderzijds is de prijs van dit product aan de hoge kant en het is lawaaierig.

Met deze Dyson draadloze stofzuiger mag je er zeker van zijn dat je echt een degelijk apparaat in huis haalt. Deze steelstofzuiger kan dan ook op heel wat positieve reacties rekenen van de verschillende kopers. Laten we even de voor- en nadelen eens grondig onder de loep nemen.

Voordelen
Aan/uitknop:

dankzij de aan/uitknop is het mogelijk om de gebruiksduur van het toestel te verlengen. Op het moment dat je deze knop dan ook loslaat dan zal de stofzuiger automatisch uitschakelen.

Gebruiksduur:

zodra het toestel helemaal is opgeladen dan kun je het probleemloos 26 minuten lang gebruiken.

Nadelen
Prijskaartje:

we merken dat slechts enkele kopers de prijs van deze draadloze stofzuiger toch best wel wat aan de hoge kant vinden.

Lawaai:

slechts één enkele gebruiker laat weten dat het toestel toch best wel veel lawaai maakt.

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status