Beste draadloze toetsenborden

Laatste update: 04.06.20

 

Draadloos toetsenbord test van 2020

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke draadloos toetsenbord dan kan het misschien helpen als je onze koopgids er even bij neemt. Daarin proberen we zoveel mogelijk tips en adviezen te geven die eventueel wel een extra hulpmiddel kunnen zijn. Je kunt natuurlijk ook gewoon doorklikken naar onze top 3 waarin we jou de 3 beste beoordeelde draadloze toetsenborden aan jou voorstellen. Zo wordt het Logitech K400 Plus draadloze toetsenbord bijzonder sterk aangeraden. Je zult merken dat het apparaat voorzien is van een handige touchpad. Dit maakt het makkelijker om het toestel te bedienen. Met het Logitech MK235 mag je zeker zijn dat je een volwaardig en kwalitatief sterk toestel in huis haalt. Het product wordt zelfs geleverd met een aparte draadloze muis.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Draadloze toetsenborden koopgids

 

Na het grote succes van draadloze muizen zijn er ook draadloze toetsenborden op de markt gebracht. Dit biedt natuurlijk voordelen want je kunt zonder problemen typen vanop een andere tafel of het toetsenbord zelfs op je schoot houden. Er zijn twee verschillende soorten toetsenborden en er zijn nog andere kenmerken die van belang kunnen zijn zoals een ergonomisch design, extra toetsen, het bereik en de prijs.

 

 

Soorten toetsenborden

 

Je kunt kiezen tussen traditionele of mechanische toetsenborden. Bij een traditioneel toetsenbord zijn de toetsen bevestigd op een stukje rubber en gaan ze terug omhoog dankzij de veerkracht. Het nadeel aan deze toetsenborden is dat ze vlug stuk gaan, maar het grote voordeel is dat ze een stuk goedkoper zijn dan andere soorten.

De tweede optie, het mechanisch toetsenbord, beschikt over een soort van schakelaar onder elke toets die ervoor zorgt dat de toets terug naar boven gaat na het indrukken. Dit heeft het bijkomende voordeel dat je de toets niet helemaal moet indrukken om de aanslag te registreren. Een ander voordeel is dat ze steviger zijn en dus voor een langere periode meegaan.

Denk ook aan het gebruik van het toetsenbord. Er zijn toetsenborden die speciaal ontwikkeld zijn voor gamers. Deze beschikken over extra knoppen die het makkelijker maken om te gamen en andere speciale knoppen om bijvoorbeeld profielen mee op te slaan. Deze modellen hebben meestal ook een aantrekkelijk design en kunnen zelfs uitgerust zijn met verlichting om de game ervaring nog leuker te maken.

Het gebeurt ook veel dat een toetsenbord in combinatie met een muis aangeboden wordt. Als je op zoek bent naar een volledige set voor een nieuwe computer dan is dit zeker een aanbeveling. Het komt meestal goedkoper uit dan de producten apart kopen en online kun je makkelijk interessante aanbiedingen vinden.

 

 

Extra toetsen

 

We gaan even dieper in op de mogelijke extra toetsen op een toetsenbord. Deze optie komt vooral voor bij toetsenborden die ontwikkeld zijn voor gamers. Het gaat hier dan om programmeerbare knoppen die je zelf kunt instellen om bepaalde acties uit te voeren. Bepaalde acties in games vereisen soms een toetsencombinatie, dankzij deze programmeerbare knoppen kun je dit in 1 knop concentreren.

Andere mogelijkheden zijn knoppen om je spelersprofiel op te slaan voor bepaalde spellen. Als je meerdere profielen gebruikt is dit zeker handig.

Andere veel voorkomende nieuwe knoppen zijn de multimedia toetsen om de muziek- of videospeler van je computer mee te bedienen. Op die manier kun je kiezen om naar het volgende nummer te gaan of even te pauzeren zonder daarvoor van scherm te veranderen.

Tenslotte is het ook mogelijk dat je toetsenbord over een touchpad beschikt net zoals bij een laptop. Op die manier kun je werken zonder een muis nodig te hebben. Meestal werkt zo’n touchpad wel minder handig dan een muis. Je geniet ook van minder bewegingsvrijheid.

 

 

Ergonomisch design

 

Het kan gebeuren dat het veelvuldig gebruik van een muis of toetsenbord leidt tot RSI (Repetitive Strain Injury), je kunt dan last hebben van je handen of bepaalde vingers en dit kan ervoor zorgen dat je minder effectief kunt werken. Om zo’n situatie te voorkomen kun je beter een toetsenbord kopen met een ergonomisch design.

Het verschil met een gewoon toetsenbord zit hem in de plaatsing van de toetsen. Bij een ergonomisch toetsenbord worden de toetsen schuin geplaatst of is het toetsenbord gesplitst in twee delen. Voor de rest heeft het dezelfde knoppen en ontwerp als een gewoon toetsenbord.

Met een ergonomisch toetsenbord neem je een betere houding aan tijdens het typen en voorkom je het risico op RSI. Je polsen en handen nemen een natuurlijk houding aan waardoor er minder druk op de gewrichten komt. Je kunt ook kiezen voor een toetsenbord met een polssteun om je polsen nog extra te ondersteunen.

Bereik en prijs

 

Meestal ga je niet ver van je computer zitten maar het is toch belangrijk om te letten op het maximale bereik van je draadloze verbinding voor je toetsenbord. De meeste modellen hebben een bereik tussen 3 en 10 meter dus afhankelijk van je eigen noden moet je de verschillende modellen vergelijken en een keuze maken.

Je kunt ook kiezen om een toetsenbord te kopen met een ingebouwde oplaadbare batterij of een model die op losse batterijen werkt. Het is beter om een budget op te stellen en je daarop te baseren. Je kunt dan per model kijken wat de voor- en nadelen zijn om zo tot de beste aankoop te komen.

 

 

Draadloos toetsenbord reviews – top 5

 

 

Maak nu komaf met alle overbodige kabels op je bureau. Je hebt veel meer plaats om te werken en je kunt ook efficiënter werken. Gebruik een draadloos toetsenbord en zelfs een draadloze muis om veel gemakkelijker te kunnen werken. Maar wat is nu het beste draadloos toetsenbord? Om de keuze makkelijker te maken hebben wij informatie opgezocht over vijf uitstekende producten.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Logitech K400 Plus

 

Dit draadloos qwerty toetsenbord van Logitech beschikt ook over een touchpad voor een nog eenvoudigere bediening. Het toetsenbord heeft een draadloos bereik tot 10 meter en je kunt makkelijk door de websites navigeren met de pijltjestoetsen of de mediatoetsen gebruiken voor media-opdrachten.

Je kunt dit toetsenbord direct gebruiken door gewoon de Unifying USB ontvanger op je computer aan te sluiten. De batterij gaat tot wel 18 maanden mee en zelfs langer als je de aan/uitknop gebruikt.

De vele kopers van deze draadloos toetsenbord aanbieding vinden dit product echt top. Het behoort tot de goedkope draadloze toetsenbord en is van goede kwaliteit. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en werkt uitstekend. Je kunt het ook op je Smart TV aansluiten maar voor sommigen is het toetsenbord te kwetsbaar.

Met het handige draadloze toetsenbord van het merk Logitech kun je vanaf nu die vervelende kabels helemaal links laten liggen. Het qwerty toetsenbord is voorzien van een handige pc-aansluiting en heeft een mooie zwarte kleur. Ook de prijs lijkt vrij goed mee te vallen waardoor het zeker één van de populairste toestellen zou kunnen zijn.

 

Voordelen:

 

Touchpad: het apparaat is voorzien van een handige touchpad bediening waardoor het toetsenbord nog comfortabeler wordt om mee te werken.

Handig in gebruik: het enige dat je hoeft te doen is de Unifying USB ontvanger met je computer te gaan verbinden. Verder kun je rekenen op een bereik van ruim 10 meter.

Voeding: het draadloze toetsenbord werkt op basis van een krachtige batterij die ruim 18 maanden lang kan meegaan. Indien je de aan- en uitknop ook gebruikt dan kun je de batterij nog wat sparen en zo nog langer laten meegaan.

 

Nadelen:

 

Kwetsbaar: we merken dat een kleine minderheid van de kopers het toetsenbord kwetsbaar vindt. Zo is het bijvoorbeeld buigbaar en gaat het snel stuk.

Prijskaartje: enkele andere gebruikers zijn dan weer van mening dat het prijskaartje van dit toestel veel te hoog ligt.

 

Koop bij bol.com (€46.99)

 

 

 

 

Logitech MK235

 

Deze aanbieding bevat een draadloos toetsenbord en een muis en werkt op batterijen. Dit is een simpel toetsenbord en alle toetsen staan op de juiste plaats dus het is makkelijk te gebruiken. De batterijen in het toetsenbord gaan drie jaar mee gebaseerd op twee miljoen toetsaanslagen per jaar. Voor de muis is dit één jaar.

De toetsen werden behandeld met een lak die het vervagen van de letters tegengaat en het is ook nog eens bestand tegen morgen. De pootjes zijn stevig en verstelbaar en je hoeft gewoon de USB ontvanger te verbinden met de televisie of computer om het te kunnen gebruiken. Het apparaat heeft een draadloos bereik tot 10 meter.

De online reviews van gebruikers geven een positief advies over dit product. Het toetsenbord is van goede kwaliteit en dankzij de lage prijs behoort het tot de categorie van goedkope draadloze toetsenborden. Het is eenvoudig in gebruik en werkt zeer goed.

Net zoals het voorgaande apparaat is ook dit draadloze toetsenbord afkomstig van het bekende merk Logitech. We vermoeden dat dit niet alleen één van de populaire merken is maar misschien voor velen ook veruit het beste merk. Bovendien zul je meteen versteld staan van de meer dan voordelige prijs.

 

Voordelen:

 

Prijskaartje: in vergelijking met de andere draadloze toetsenborden uit onze lijst, beschikt dit model wel degelijk over de laagste prijs.

Voeding: zowel de draadloze muis alsook het draadloze toetsenbord zijn voorzien van een paar krachtige batterijen. De batterijen van het toetsenbord gaan gemakkelijk 3 jaar lang mee. Die van de draadloze muis ongeveer een jaar.

Comfort: een speciale coating zorgt ervoor dat de letters en de bedrukking niet gaat vervagen. Daarnaast is het toetsenbord ook nog eens beschermd tegen morsen.

 

Nadelen:

 

Kwetsbaar: we merken dat enkele kopers niet helemaal tevreden zijn over dit toestel omdat het vrij snel stuk gaat.

 

Koop bij bol.com (€32.99)

 

 

 

 

Sony PlayStation Qwerty

 

Dit draadloos toetsenbord is speciaal ontworpen voor gebruik op de PS3. Je kunt het keypad bevestigen aan de bovenkant van je draadloze controller om het meteen te gebruiken wanneer je wilt chatten met je vrienden.

Met de touchpad mode kun je direct surfen op het internet of in-game chatten. Je hebt wel de 2.50 versie van de systeemsoftware nodig op je PS3 om het te kunnen gebruiken.

De beoordelingen voor dit product zijn uitsluitend positief. Het toetsenbord typt perfect en de batterijen gaan lang mee. Je hebt wel een USB kabel nodig om het keypad te kunnen opladen. Je kunt de gehele pad als trackpad gebruiken en voor vele gebruikers is dit een pluspunt.

Als je dol bent op gamen dan ben je maar beter uitgerust met degelijk materiaal. Dit draadloze toetsenbord van Sony is ideaal om te gebruiken in combinatie met de PS3 playstation. Het gaat hier om een qwerty toetsenbord in een mooie zwarte kleur. Bekijk hieronder alvast even de voor- en nadelen van het toestel.

 

Voordelen:

 

Gebruiksgemak: je zult merken dat je dit draadloze toetsenbord zonder problemen op de bovenkant van de draadloze controller kunt gaan installeren.

Touchpad mode: de touchpad mode laat toe om meteen op het net te gaan surfen of in-game te gaan chatten met anderen.

Voeding: net zoals de meeste draadloze toetsenborden werkt ook dit model op krachtige en duurzame batterijen die dus een hele poos zullen meegaan.

 

Nadelen:

 

2.50 versie: indien je dit draadloze toetsenbord op je PS3 wilt gebruiken dan is het wel belangrijk om te beseffen dat je hiervoor de 2.50 versie van de systeemsoftware zult hoeven te gebruiken.

USB kabel: indien je het toetsenbord wilt kunnen opladen dan heb je hiervoor wel een USB kabel nodig.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Logitech K360

 

Het Logitech K360 draadloos toetsenbord werkt op batterijen die tot 3 jaar meegaan en het toestel heeft een compacte vorm. Alle toetsen zitten waar ze moeten zitten dus je kunt het meteen beginnen gebruiken. Sluit gewoon de ontvanger aan op een USB poort van je computer of laptop en je kunt het direct gebruiken. Je hebt geen software nodig.

De online meningen van gebruikers zijn vooral positief maar er zijn ook een paar minpunten. Kopers zijn tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding en vinden het toetsenbord eenvoudig in gebruik. Het werkt uitstekend en is ook uitgerust met een numeriek pad.

Voor enkele kopers is het echter van matige kwaliteit. De functietoetsen zitten op een rare plaats en de SHIFT toets aan de linkerkant is nogal klein en zorgt dus voor tikfouten. Het materiaal is ook niet kras- en stofbestendig dus ziet er al snel gebruikt uit.

Opnieuw krijgen we hier te maken met een draadloze toetsenbord dat afkomstig is van één van de populairste merken Logitech. Het toetsenbord is voorzien van de handige qwerty indeling die vooral in Nederland bijzonder bekend is. Alvorens je besluit om het toestel aan te kopen, kun je eerst even de voor- en nadelen ervan bekijken.

 

Voordelen:

 

Voeding: dit draadloze toetsenbord van Logitech is uitgerust met enkele krachtige batterijen die zonder problemen tot wel drie jaar lang meegaan.

Handig in gebruik: je hebt helemaal geen speciale software nodig om dit toetsenbord te kunnen gebruiken. Je hoeft enkel maar de ontvanger op een USB poort van je pc te gaan aansluiten.

 

Nadelen:

 

Prijzig: ondanks de vele positieve reacties merken we dat sommige kopers de prijs van dit draadloze toetsenbord best wel hoog vinden.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Apple MLA22

 

Het Apple Magic Keyboard is een draadloos toetsenbord met een geïntegreerde oplaadbare batterij. Het schaarmechanisme onder de toetsen is verbeterd voor een hogere stabiliteit en het toetsenbord een lager profiel te geven. Zo typ je nauwkeuriger maar ook comfortabeler.

Het toetsenbord maakt automatisch verbinding met je Mac via Bluetooth dus je hoeft niets te installeren of te verbinden. De batterij gaat tot wel een maand mee zonder het op te laden.

Over dit product zijn nog maar drie reviews geschreven maar deze zijn overwegend positief. De kopers vinden het apparaat eenvoudig in gebruik en zijn tevreden over de goede kwaliteit.

Het heeft een mooie vormgeving en maakt gemakkelijk en direct verbinding met je Mac. Het enige minpunt is de hoge prijs van het toetsenbord.

Met dit draadloze toetsenbord van Apple voorzie je maar beter een iets ruimer budget. Toch merken we dat de overgrote meerderheid van de online reviews positief blijkt te zijn ondanks de hogere prijs. Het toetsenbord is voorzien van een Nederlandse qwerty indeling en heeft een mooie zilverwitte kleur.

 

Voordelen:

 

Voeding: het toestel is voorzien van een interne batterij die lang meegaat en die je achteraf meermaals kunt gaan opladen.

Schaarmechanisme: dankzij het verbeterde schaarmechanisme zul je merken dat het toetsenbord veel comfortabeler aanvoelt tijdens het typen.

Gebruiksgemak: je hoeft helemaal geen moeite te doen om speciale software te installeren. Dit heeft te maken met het feit dat het apparaat helemaal zelf voor een verbinding met je Mac zal zorgen.

 

Nadelen:

 

Geen oude Apple toestellen: volgens één enkele koper kun je dit toetsenbord niet gebruiken in combinatie met bepaalde oudere Apple toestellen.

Prijskaartje: een kleine minderheid van de klanten is ervan overtuigd dat de prijs van het toetsenbord veel te hoog is.

 

Koop bij bol.com (€89.9)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status