5 Beste Draagbare Compressoren Test van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Draagbare compressoren – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met een draagbare compressor is het mogelijk om bijvoorbeeld je basketbal of zelfs je autobanden in een record tempo op te pompen. Toch bestaat er heel wat verschil op het vlak van kwaliteit wanneer we de verschillende machines bekijken. Onze koopgids over draagbare compressors kan dan ook een handige leidraad zijn in de zoektocht naar het voor jou ideale toestel. Indien je echt gehaast bent in het vinden van de geschikte draagbare compressor dan kun je natuurlijk ook altijd de top 3 hieronder raadplegen. Zo zul je met de Donrox Ride F511 vast en zeker een goede aankoop doen die bovendien geschikt is voor motor-, auto- en fietsbanden. De Brauch Compressor 260 PSI is vast en zeker een meer dan waardig alternatief. Ideaal om autobanden en fietsbanden zonder problemen op te pompen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Draagbare compressoren koopgids

 

Een compressor kun je gebruiken voor verschillende toepassingen. Dit apparaat zuigt lucht aan om het samen te persen en daarna onder grote druk uit te blazen. Je kunt verschillende soorten gereedschap aansluiten op een draagbare compressor aanbieding zoals een nietpistool of een beitel. Je kunt het toestel echter ook gebruiken om autobanden mee op te pompen of verf te spuiten. Als je de beste draagbare compressoren wilt kopen dat moet je letten op de soorten, de ketelinhoud, de aanzuigkracht en luchtdruk en de accessoires.

Soorten compressoren

Je kunt een keuze maken tussen twee verschillende soorten compressoren. De eerste soort is de oliegesmeerde compressor. Dit model blaast niet alleen lucht uit maar ook heel fijne deeltjes oliedruppels en dit kan natuurlijk voor schade zorgen aan bepaalde materialen. De olie kan bijvoorbeeld een verbinding aangaan met bepaalde verfsoorten die zorgt voor schade aan de verf.

Een oliegesmeerde compressor heeft ook meer onderhoud nodig want je moet het apparaat af en toe smeren en de olie ook verversen. Bovendien kan de olie van het apparaat lekken wanneer je het toestel transporteert.

De olievrije compressor heeft geen onderhoud nodig en blaast ook geen olie uit met de lucht. Dit is veiliger, vooral bij het gebruik van gevoelige apparatuur of materialen. Een olievrije compressor is wel minder duurzaam dan een oliegesmeerd model en bovendien maakt het ook meer lawaai.

 

De ketelinhoud van een compressor

Als je van plan bent om een compressor voor een lange tijd te gebruiken dan is het een aanbeveling om een model te kopen met een grote ketelinhoud. Hoe groter de ketel, hoe langer je de compressor kunt gebruiken zonder dat de motor aanslaat om de ketel bij te vullen. Voor bepaalde toepassingen is het belangrijk dat je kunt gebruik maken van een constante druk, zoals bijvoorbeeld bij het spuiten van verf. Als dit niet het geval is dan kun je een ongelijk resultaat bekomen vanwege de drukverschillen.

Dit is natuurlijk iets moeilijker als je een draagbare compressor koopt. Dit model heeft een kleinere ketelinhoud want de grote versies zijn niet draagbaar vanwege het hoge gewicht. Je moet er dus rekening mee houden dat je een draagbare compressor minder lang kunt gebruiken. Dit zal zorgen voor beperkingen in het gebruik van het apparaat, een draagbare compressor is bijvoorbeeld minder geschikt voor verfspuiten.

 

De aanzuigkracht en luchtdruk

De aanzuigkracht of -vermogen wordt uitgedrukt in liter per minuut en bepaalt hoe snel de ketel gevuld raakt met lucht. Hoe hoger dit vermogen, hoe vlugger je gebruik kunt maken van het apparaat. Dit kun je ook voor een deel afleiden van de kracht van de motor. De kracht van de motor wordt uitgedrukt in watts of in Pk. Net als met het aanzuigvermogen is een apparaat met een krachtige motor beter want de lucht zal sneller worden aangezogen. Een snellere aanzuiging zorgt bovendien voor een stabiele keteldruk en een stabiele uitgaande luchtdruk.

De luchtdruk geeft de kracht van de compressor aan. De luchtdruk wordt uitgedrukt in bar en hoe hoger de waarde, hoe krachtiger de compressor. Het voordeel daarvan is dat je meer luchtgereedschappen op de compressor kunt gebruiken. Dit kun je ook zien aan de netto luchtopbrengst van een apparaat. Net als bij alle andere factoren is een hogere waarde beter want dit betekent dat de compressor krachtiger is waardoor het voor meer toepassingen geschikt is.

Je kunt de waarden van verschillende draagbare compressoren vergelijken om er zo de beste aanbiedingen uit te kiezen. Over het algemeen is een draagbaar model minder krachtig maar er bestaan natuurlijk ook uitzonderingen.

Accessoires van een compressor

Als je opteert voor goedkope draagbare compressoren dan ontvang je waarschijnlijk enkel het apparaat zonder extra accessoires. Toch kan het handig zijn om een duurder model te kopen die meteen met nuttige accessoires wordt geleverd.

Zo kun je verschillende soorten luchtgereedschap kopen om bepaalde taken te kunnen uitvoeren. Om een autoband op te blazen heb je nood aan een bandenvulpistool en als je verf wilt spuiten dan heb je een verfspuit nodig. Maar je kunt bijvoorbeeld ook wieldoppen makkelijker losdraaien door een slagmoersleutel op de compressor aan te sluiten.

De belangrijkste accessoire die zeker niet mag ontbreken is de luchtslang die de compressor met het luchtgereedschap verbindt. Zonder deze luchtslang kun je onmogelijk gebruik maken van het gereedschap. Als je kiest voor een oliegesmeerde compressor is het ook aangeraden om compressorolie te kopen zodat je deze kunt bijvullen.

Afhankelijk van de reden waarom je een compressor koopt en de klussen die je ermee wilt uitvoeren, zul je bepaalde soorten accessoires nodig hebben. Een draagbare compressor is minder geschikt om verf mee te spuiten maar je kunt het toestel bijvoorbeeld wel gebruiken om een autoband mee op te blazen.

 

5 Beste Draagbare Compressoren (Reviews) van 2021

 

Een draagbare compressor kan voor vele doen nuttig zijn. Denk maar aan het oppompen van voetballen of basketballen maar ook van autobanden. Een draagbare compressor kun je makkelijk meenemen. Om de beste draagbare compressor te kopen hebben wij vijf topproducten vergeleken op basis van de beoordelingen van gebruikers. Gebruik deze informatie om een goede aankoop te maken.

 

1. Donrox Ride F511 Draagbare USB Compressor Elektrische Bandenpomp

 

Als je op zoek bent naar een kwalitatieve draagbare compressor zul je vast en zeker dit product van Donrox kunnen spotten. Dankzij z’n compacte formaat en lichte gewicht is hij makkelijk mee te nemen waardoor je ten allen tijde beroep kunt doen op een elektrische fietspomp, digitale bandenspanningsmeter én bandenpomp. En dit zowel voor je fiets, motor als auto.

Zo zul je zien dat de Ride F511 luchtcompressor is voorzien van een bijzonder krachtige ingebouwde accu die je zonder problemen door middel van een USB kunt opladen. Eenmaal volledig opgeladen, garandeert de accu je een gebruiksduur van maar liefst 30 minuten met een maximale druk van 7 bar. Verder wordt hij aangevuld met een helder en duidelijk leesbaar verlicht display dat je zowel overdag alsook bij het schemeren en donker worden kunt gebruiken.

Je kunt hierbij gebruik maken van 1 van de 5 voorgeprogrammeerde luchtdrukstanden alsook besluiten om de eenheid aan te passen en in te stellen. Hierbij kun je kiezen tussen Bar, PSI; KPA of kg/cm2. Verder is het apparaat evenzeer uitgerust met een zaklamp en bijbehorende powerbank functie. Kortom, heel wat pluspunten en dat resulteert in een mooie eindscore van 4,5 sterren. Slechts enkele klanten vinden de kracht net iets te weinig.

Voordelen
Handig in gebruik:

je zult zien dat je alle gegevens makkelijk kunt instellen via het heldere display dat overigens in het donker verlicht wordt. Zo kun je de eenheid bepalen alsook een keuze maken uit 1 van de 5 voorgeprogrammeerde instellingen en programma’s.

Toebehoren:

bij aankoop krijg je er meteen heel wat toebehoren bij. Denk maar aan een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing, een waterafstotende beschermhoes, een ventielnaald, een USB oplaadkabel, een luchtslang, een Frans ventiel en een verloopnippel.

Formaat en gewicht:

de draagbare luchtcompressor wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 3,8 x 6 x 15,2 cm en wordt aangevuld met een beperkt gewicht van amper 340 gram.

Nadelen
Niet gebruiksvriendelijk:

slechts een kleine minderheid van de klanten vindt dat het apparaat niet krachtig genoeg is.

 

 

 

 

2. Brauch Draagbare 12v Air Compressor voor Autobanden

 

Ben je op zoek naar een draagbare compressor voor je autobanden? Dan kun je alvast even dit product van het bekende merk Brauch bekijken. Deze draagbare compressor kan bovendien ook gebruikt worden in combinatie met fietsbanden en dit alles tegen een mooi en betaalbaar prijskaartje.

Deze draagbare compressor heeft een totale dikte van ongeveer 6,5 cm en een doorsnede van ruim 18 cm. De compressor is bijzonder krachtig en biedt een maximale druk van maar liefst 260 PSI / 18 Bar. Met een kabellengte van ruim 300 cm heb je bovendien ook heel wat bewegingsvrijheid. Daarnaast zul je merken dat de draagbare compressor ook voorzien is van een handige aan- en uitknop.

Het belangrijkste pluspunt is dat dit product beschikt over een CE certificaat en dus aan alle veiligheidsnormen beantwoordt. Tot op heden heeft er nog maar één enkele koper een reactie bij dit product geplaatst en deze is jammer genoeg niet zo positief. Laat je hierdoor echter niet meteen afschrikken.

Het valt niet mee om een keuze te maken tussen de beste draagbare compressor toestellen. Met dit apparaat kun je al heel veel doen indien je op zoek bent naar een compressor voor je auto- of fietsbanden aan te pakken. Laten we hieronder alvast even de populairste mogelijkheden van het product bespreken.

Voordelen
Formaat:

het is een vrij compacte draagbare compressor die makkelijk te verplaatsen en overal mee naartoe te nemen is.

Druk:

met dit product haal je een vrij krachtige compressor in huis met een totale druk van 260 PSI / 18 bar.

Gebruiksgemak:

de compressor is voorzien van een handige kabellengte van ruim 300 cm en is bovendien makkelijk te bedienen. Zo kun je gebruik maken van de aanwezige aan- en uitknop.

Nadelen
Te luid:

volgens de koper zou deze draagbare compressor toch wel behoorlijk luid te werk gaan.

Pompt langzaam:

ondanks het feit dat het toestel wordt aangeraden voor autobanden, spreekt de koper dit tegen. Zo zou het toestel bijzonder langzaam pompen waardoor het toch eventjes duurt om een autoband te repareren.

 

 

 

 

3. Ferm CRM1049 Compressor 8 bar

 

Deze compacte draagbare compressor is uitgerust met een luchtslang van 3 meter en een toestel om banden te vullen. Met deze compressor kun je vele voorwerpen oppompen, denk maar aan voetballen of autobanden. De geleverde werkdruk bedraagt 8 bar en het apparaat is niet oliehoudend. Daardoor is het makkelijker om te onderhouden.

Je kunt het apparaat makkelijk verplaatsen of meenemen en je krijgt verschillende opzetstukjes bij de compressor om het meteen te kunnen gebruiken. Je kunt de luchtslang snel een eenvoudig aan- of afkoppelen. Het toestel heeft een vermogen van 1100 Watt en bereikt een onbelast toerental van 3550 toeren per minuut. De machine weegt slechts 6,4 kg.

Het enige minpunt die door de kopers aangegeven wordt is dat het apparaat veel geluid maakt. Voor de rest zijn de gebruikers tevreden over de goede prijs/kwaliteit verhouding en vinden ze het toestel handig voor kleine klusjes. Het is klein genoeg om het makkelijk mee te nemen en beschikt over een opbergvakje om het snoer en andere accessoires in op te bergen.

Ook met de Ferm CRM1049 draagbare compressor mag je volgens verschillende kopers zijn van een degelijk en kwalitatief sterk apparaat. Het toestel is voorzien van een handige luchtslang die ruim 3 meter lang is. Daardoor heb je meteen ook heel wat bewegingsvrijheid om bepaalde taken uit te voeren.

Voordelen
Onderhoud:

doordat deze compressor helemaal niet oliehoudend is, zul je merken dat het ook veel gemakkelijker is om het schoon te maken.

Kracht:

dit toestel levert met gemak een werkdruk van ruim 8 bar. Daardoor kun je met deze compressor probleemloos autobanden of een voetbal gaan oppompen.

Vermogen:

met een bijzonder groot vermogen van maar liefst 1100 Watt behoort deze compressor zeker tot de krachtige toestellen. Daarnaast kun je rekenen op een toerental van ruim 3550 tpm.

Nadelen
Lawaai:

indien er een klein puntje van kritiek dient gegeven te worden dan vinden sommige kopers dat het apparaat net iets teveel lawaai maakt.

 

 

 

 

4. Wolfgang Compressor 18V Draagbare Luchtcompressor

 

Ook deze draagbare luchtcompressor van het bekende en sterk gewaardeerde merk Wolfgang Germany mocht alvast niet in het lijstje ontbreken. Z’n compacte formaat maken hem bijzonder handzaam en makkelijk om overal mee naartoe te nemen. Indien je dus onderweg de bandenspanning moet aanpassen en bijstellen dan kan dit eenvoudigweg met behulp van deze draagbare compressor. Hij is uitgerust met een krachtige oplaadbare Lithium-ion accu die een ruime gebruiksduur garandeert zodra hij volledig is opgeladen.

Deze olievrije compressor is vervolgens in staat om een maximale luchtdruk van maar liefst 7,5 bar te genereren, wat behoorlijk veel is. Hierbij bedraagt het maximale geluidsniveau amper 40 dB waardoor het apparaatje vast en zeker tot de stille compressoren kan gerekend worden.

Wanneer we even een kijkje nemen naar de online reviews dan moeten we jammer genoeg vaststellen dat de meningen nogal verdeeld zijn. Zo zijn sommige klanten duidelijk overtuigd van de gebruiksvriendelijkheid en vinden ze het een voordeel dat het een snoerloos apparaat betreft. Anderen vinden het apparaat alsnog te veel lawaai maken en de drukmeter niet voldoende nauwkeurig.

Voordelen
Snoerloos:

doordat hij voorzien is van een krachtige accu werkt hij volledig snoerloos wat je heel wat bewegingsvrijheid oplevert.

Voeding:

zoals reeds vermeld, is hij voorzien van een oplaadbare Lithium-ion accu die een behoorlijke gebruiksduur kan garanderen.

Formaat en gewicht:

de compressor is 7 cm breed, 23 cm hoog en 18 cm lang. Dit wordt aangevuld met een maximaal gewicht van 1,5 kg wat hem bijzonder handzaam maakt en eenvoudig om bijvoorbeeld mee te nemen in je wagen.

Nadelen
Geen drukregelaar:

ben je van plan om deze draagbare compressor aan te kopen dan is het wel belangrijk om te beseffen dat hij geen drukregelaar aanbiedt.

 

 

 

 

5. Lemato 4 Liter Draagbare Low Noise Compressor

 

Deze draagbare compressor maakt weinig geluid en heeft een ketelinhoud van 4 liter. De machine levert een maximale druk van 10 bar maar de nominale werkdruk bedraagt 8 bar.

Het apparaat bevat 2 cilinders en produceert een netto luchtopbrengst van 38 liter per minuut.

Het toestel weegt 14,5 kg en beschikt over een veiligheidsventiel. Verder is het ook voorzien van een reduceerventiel met manometer en een aftapkraan op de tank. Dankzij de stevige draagbeugel kun je het apparaat makkelijk verplaatsen.

Dit apparaat is nog niet beoordeeld geweest door gebruikers. Wegens gebrek aan reviews kunnen wij geen advies geven over deze draagbare compressor aanbieding.

De Lemato Low Noise heeft zijn naam niet gestolen aangezien het apparaat bijzonder weinig lawaai blijkt te maken. Dit zouden heel wat klanten dan ook zeker en vast als een pluspunt kunnen beschouwen. Het toestel is voorzien van maar liefst 2 handige cilinders en is daarnaast ook bijzonder krachtig.

Voordelen
Ketelinhoud:

deze compressor is voorzien van een ketel die een volume heeft van ruim 4 liter.

Druk:

de werkdruk van dit toestel ligt ongeveer rond de 8 bar. De maximale druk kunnen we probleemloos vaststellen op 10 bar.

Handig in gebruik:

het apparaat is niet alleen uitgerust met een veiligheidsventiel maar ook nog eens met een reduceerventiel. De draagbeugel biedt extra comfort tijdens het verplaatsen.

Nadelen
Geen reviews:

momenteel zijn er nog geen beoordelingen geplaatst waardoor het niet zo eenvoudig is om advies te geven over de gebruikerservaring.

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Fengda Mini Airbrush Compressor AS200 Draagbaar

 

Deze draagbare mini compressor van Fengda is geschikt voor airbrush maar ook voor nagel- en tattoostudio’s. Je kunt dit apparaat makkelijk thuis gebruiken. De compressor beschikt niet over een luchtreservoir en is olievrij. Het toestel maakt geen geluid en is heel licht van gewicht, je kunt het dus makkelijk meenemen.

De levering bevat een compressor zonder tank, een voedingskabel, een luchtslang met een lengte van 1,5 meter en een gebruiksaanwijzing. Dit product is ideaal voor mensen die goedkope draagbare compressoren willen kopen want het staat te koop voor een lage prijs.

Dit product heeft nog maar één review ontvangen maar het advies van de koper is positief. Het is een compact toestel die je makkelijk kunt meenemen en het is handig in gebruik. Uitermate geschikt voor kleine werkjes.

Sommige draagbare compressors kunnen wel heel erg duur zijn en dan is het altijd leuk om een exemplaar aan een voordelige prijs te spotten. Dit model van Fengda is werkelijk voorzien van de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 compressors uit onze lijst. Daardoor zou het misschien ook wel eens één van de populairste toestellen kunnen zijn.

Voordelen
Formaat:

deze draagbare compressor heeft een vrij compact formaat waardoor je het gemakkelijk kunt verplaatsen en overal mee naartoe kunt nemen.

Doelgroep:

doordat het zo compact is, is het vooral ideaal voor mensen die in een nagelstudio of een tattoostudio werken.

Handig in gebruik:

je zult merken dat het apparaat helemaal olievrij is. Daarnaast weegt het relatief weinig en is het zo goed als geluidloos.

Toebehoren:

bij de aankoop van het toestel krijg je er meteen een voedingskabel, een luchtslang en een degelijke handleiding bij.

Nadelen
Formaat:

op dit moment zijn er alleen maar positieve reviews geplaatst. Toch zou het compacte formaat misschien voor sommigen wel een nadeel kunnen zijn.

 

 

Gadgy Mini Draagbare Auto Luchtpomp

 

Deze draagbare compressor werkt op batterijen en is perfect om mee te nemen op reis. Het is een compact apparaat die slechts 450 gram weegt en werkt op een 500 mAh Li-ion batterij. Met dit toestel kun je de bandenspanning van je auto op peil houden of een voetbal of opblaasbal opblazen.

Je kunt het apparaat zelfs meenemen op de fiets of motor. Je kunt de gewenste druk eenvoudig instellen en door het juiste opzetstuk te kiezen is je band terug vlug opgeblazen. Het toestel schakelt automatisch uit als je de juiste druk bereikt hebt. Dankzij de 2 LED lampjes kun je het product ook in het donker gebruiken.

Volgens de kopers is dit een topproduct. Het is eenvoudig om het toestel op te zetten en dankzij de compacte vorm kun je het makkelijk overal mee naartoe nemen. De kwaliteit is goed.

Ook met de Gadgy draagbare compressor kun je rekenen op een toestel van een degelijke kwaliteit. Doordat het toestel geheel op krachtige batterijen werkt, is het bovendien ook gemakkelijk te verplaatsen. Je kunt het natuurlijk ook gewoon meenemen wanneer je bijvoorbeeld op reis vertrekt.

Voordelen
Formaat:

net zoals het eerste toestel is ook deze compressor vrij compact van formaat en daardoor gemakkelijk in gebruik. Je kunt het probleemloos verplaatsen en met jou meenemen.

Doel:

het toestel is ideaal om de bandenspanning van je auto te controleren. Je kunt er verder ook zonder problemen een voetbal mee oppompen.

Handig in gebruik:

verder is de compressor uitgerust met 2 LED lampjes waardoor je het apparaat ook gewoon in het donker kunt gebruiken.

Nadelen

Op dit moment kunnen we alleen maar tevreden klanten waarnemen. Dit is uiteraard heel positief maar het zorgt er ook voor dat wij jou geen verder advies kunnen geven omtrent de mogelijke nadelen ervan.

 

 

Airpress 185/6

 

De draagbare compressor van Airpress is voorzien van een reduceerventiel en een manometer. Het apparaat heeft een motorvermogen van 1 pk per 0,75 kW en beschikt over één cilinder.

Het toestel heeft een ketelinhoud van 6 liter en een aanzuigcapaciteit van 125 liter per minuut.

Je kunt een maximale druk van 8 bar gebruiken en de normale werkdruk is 6 bar. Het toestel weegt 16 kg en is voorzien van een handvat om het makkelijk te verplaatsen..

De koper van dit product is redelijk tevreden. Het apparaat heeft een hoog aanzuigvolume maar heeft een te kleine ketelinhoud om voorwerpen goed uit te blazen.

Het apparaat is wel nuttig voor het opblazen van banden en is zeer draagbaar.

Op het gebied van compressors is Airpress een zeer bekend en gewaardeerd merk. We zouden zelfs durven stellen dat heel wat personen het ook beschouwen als veruit het beste merk. Toch kan het altijd handig zijn om vooraf even de voor- en nadelen van dit toestel door te nemen.

Voordelen
Kracht:

deze draagbare compressor is voorzien van een krachtig vermogen van ruim 1 pk gerekend per 0,75 kW. Bovendien beschikt het over één enkele cilinder.

Handig in gebruik:

verder is het apparaat uitgerust met een ketel die een volume heeft van ruim 6 liter. Er is ook een sterke aanzuigcapaciteit voorzien van ruim 125 liter per minuut.

Comfort:

je zult merken dat de compressor over een handvat beschikt. Op die manier kun je het apparaat ook veel gemakkelijker gaan verplaatsen.

Druk:

de maximale druk van deze draagbare compressor situeert zich rond de 8 bar. De normale werkdruk ligt iets lager en is meer rond de 6 bar.

Nadelen
Ketelinhoud:

een enkele koper is van mening dat de ketelinhoud van dit apparaat best wel iets groter had mogen zijn.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status