Beste draagbare kachel

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Draagbare kachels test van 2021

 

In de winterperiode kan het soms vaak heel erg koud zijn. Een draagbare kachel dan alvast een goede oplossing zijn. Het is een toestel dat je makkelijk kunt verplaatsen en dat zorgt voor wat extra warmte. Toch is het veiliger om er alvast even de koopgids over draagbare kachels bij te nemen. Daarnaast kun je ook gewoon onze top 3 raadplegen. Daarin stellen we jou de 3 beste draagbare kachels even kort voor. Zo kun je kiezen voor de Quality Camp 1500W. Dit is een bijzonder krachtige keramische kachel die voorzien is van een duurzaam en degelijk handvat. Zo is het iets makkelijker om de kachel van de ene ruimte naar de andere te verplaatsen. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de Foetsie H-129 draagbare kachel. Dit toestel werkt volledig op basis van krachtig en duurzaam petroleum.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Draagbare kachels koopgids

 

Ben jij ook zo iemand die het heel vaak te koud heeft? Of ga je vaak met vrienden kamperen dan kan een draagbare kachel misschien echt wel een aanwinst zijn. Het is wel belangrijk dat je rekening houdt met de brandstof en het gebruiksgemak. Om er echt zeker van te zijn dat je één van de beste draagbare kachels in huis haalt dan kun je ook altijd letten op de mogelijkheden en het type als je toestellen gaat vergelijken.

Gebruiksgemak

 

Als je bijvoorbeeld zelf geen centrale verwarming hebt of een bepaalde ruimte zoals de badkamer nog wat extra wilt gaan verwarmen dan kan een draagbare kachel zeker en vast een goede aanbeveling zijn. Je zou het dus kunnen zien als een soort van extra verwarming, vaak met een compact formaat die je eenvoudig kunt gaan verplaatsen. Je kunt het toestel gemakkelijk in je huis plaatsen, of in de garage maar je kunt het ook meenemen naar je kantoor.

Bovendien zijn er ook draagbare kachels die je kunt meenemen zodra je op kampeertrip vertrekt met vrienden. Kortom het is niets meer dan een losse verwarming die niet wordt aangesloten op je centrale verwarming en die je daardoor apart kunt gaan gebruiken. Door het ruime assortiment aan draagbare kachels is het belangrijk dat je voor jezelf uitmaakt wat je verwacht van het toestel. Welke wensen je hebt zullen bepalen welk apparaat het beste bij jou past.

Als je iemand bent die milieubewust leeft dan kun je gaan voor een keramische verwarming die energiezuinig is. Maar er zijn uiteraard ook andere modellen zoals ventilatorkachels en straalkachels. Het ene toestel zal ook meer vermogen hebben dan het andere of veiliger zijn dan het andere. Er zijn toestellen met meer opties zoals bijvoorbeeld een thermostaat die je zelf kunt instellen. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden op de markt.

 

 

Welke soort draagbare kachel

 

De soort draagbare kachel die je aankoopt, zal afhankelijk zijn van de wensen en verwachtingen die je zelf hebt van het toestel. Zo heb je de keramische toestellen die heel energiezuinig werken. Daardoor zijn deze apparaten ideaal om mee te nemen naar bijvoorbeeld een kantoor. Een straalkachel is dan weer ideaal voor het verwarmen van bijvoorbeeld een badkamer, terras of serre doordat het direct voor warmte zorgt en meteen ook heel gericht te werk gaat.

Als je op zoek bent naar een draagbare kachel die in zeer korte tijd een volledige ruimte kan verwarmen en die vooral in tussenpozen moet werken dan is de ventilatorkachel zeker en vast een aanwinst. Bovendien kun je dit toestel in de zomermaanden ook nog eens als ventilator gebruiken. Houd er wel rekening mee dat dit toestel niet echt een draagbare kachel aanbieding is als het gedurende lange tijd de ruimte moet gaan verwarmen.

Gelijkaardig aan de ventilatorkachel heb je dan ook de halogeenkachel die ideaal is om een aparte ruimte zeer snel te verwarmen. In tegenstelling tot de ventilatorkachel wordt deze vaak gebruikt om een ruimte zoals een badkamer gewoon extra bij te verwarmen. Dus meestal heb je dan al de centrale verwarming aan staan. Houd er wel rekening mee dat het veel meer verbruikt dan een ventilatorkachel.

Brandstof en opties

 

Als je de verschillende toestellen en aanbiedingen gaat bekijken dan zul je ook een onderscheid merken in de brandstof die de toestellen gebruiken. Je hebt de draagbare elektrische kachels die op olie, propaangas of butaangas werken. Toen er nog geen gas was dan maakte men gebruik van een vloeibare brandstof namelijk petroleum. Dus het zal niet verbazen dat er ook heel wat draagbare kachels zijn op petroleum.

Ook kachels die werken op kerosine of paraffine zijn een mogelijkheid. Als je kiest voor zo een toestel dan is het wel belangrijk dat je de ruimte daarna goed gaat ventileren. Kijk ook zeker naar de veiligheid van het toestel. Als je een draagbare kachel hebt die werkt op petroleum of kerosine en deze valt om dan is het belangrijk dat je kijkt naar een apparaat dat meteen uitschakelt zodra het omvalt. Dit zal misschien iets duurder zijn maar veiligheid primeert boven alles.

Daarnaast zul je zien dat bepaalde toestellen nog andere functies kunnen hebben zoals bijvoorbeeld een regelbare thermostaat. Kijk ook zeker uit naar een toestel dat bestand is of beveiligd is tegen zuurstofgebrek en oververhitting. De meeste toestellen zijn ook gemakkelijk te reinigen en dus te onderhouden. Kortom als je wilt gaan voor goedkope draagbare kachels dan moet je zeker niet gaan voor veel extra opties. Maar toch is de veiligheid net iets belangrijker dan het geld.

 

 

Draagbare kachel Reviews – Top 5

 

 

Een draagbare kachel kan nuttig zijn voor bij jou thuis als je geen centrale verwarming hebt of net 1 ruimte iets meer wilt verwarmen. Je kunt ook een camping kachel kopen om mee te nemen op een kampeertrip. Wij hebben enkele producten van topkwaliteit vergeleken en op een rijtje gezet. Gebruik deze informatie om de beste draagbare kachel te kopen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Quality Camp 1500W

 

Deze keramische kachel kun je makkelijk verplaatsen dankzij het handvat. Het apparaat beschikt over een omvalbeveiliging, een thermostaat en een beveiliging tegen oververhitting. Het toestel is geschikt om te gebruiken in een caravan of een voortent.

De kachel beschikt over 3 verschillende standen en heeft een oscillatie functie. Dit wil zeggen dat het van links naar rechts draait om de warmte beter te verspreiden. De drie standen zijn 450 Watt, 900 Watt en 1500 Watt. Deze elektrische kachel werkt op 230 Volt.

Voormalige kopers geven enkel maar positief advies over dit product. De kachel is handig in gebruik en is uitermate geschikt voor op de camping. Doordat het product behoort tot de categorie van goedkope draagbare kachels zijn de kopers heel tevreden over de gunstige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

Ben je niet alleen op zoek naar een duurzame en degelijke draagbare kachel maar ook naar een exemplaar aan een voordelige prijs? Dan kunnen wij jou misschien alvast helpen door je deze keramische kachel van Quality Camp even aan te bieden. Bekijk hieronder de voor- en nadelen rustig.

Voordelen
Prijskaartje:

het zou wel eens het toestel met de laagste prijs kunnen zijn en daardoor tot de populairste draagbare kachels uit deze top 5 behoren.

Veiligheid:

het toestel is niet alleen voorzien van een betrouwbare beveiliging bij oververhitting maar is verder ook uitgerust met een omvalbeveiliging.

Kracht:

het apparaat beschikt over een maximaal vermogen van maar liefst 1500 Watt waarbij je kunt kiezen uit 3 warmtestanden.

Formaat en comfort:

het toestel is vrij compact en bovendien voorzien van een stevig handvat. Dit maakt het makkelijker om de kachel te verplaatsen.

Nadelen
Design:

tot hiertoe zijn er alleen maar positieve beoordelingen geplaatst. Toch durven we stellen dat het design niet bij iedereen in de smaak zal vallen.

Koop bij bol.com (€39.12)

 

 

 

 

Foetsie H-129

 

De Foetsie H-129 werkt op petroleum en kun je gebruiken om kleine ruimtes mee te verwarmen of zelfs om mee te koken. Je kunt deze kachel gebruiken in tenten of een caravan en het kan tot wel 17 uur lang branden op de hoogste stand. De sterkte van de kachel kun je zelf instellen.

Je kunt zowel petroleum als kerosine gebruiken om de kachel te laten branden maar het is aangeraden om paraffine te gebruiken. Bij gebruik in een gesloten ruimte moet je de ruimte ventileren.

Het artikel is veilig dankzij de dubbele brandstoftank en als het omvalt wordt de brandstoftoevoer meteen afgesloten. De tankinhoud bedraagt 5 liter en het apparaat wordt geleverd inclusief lont en trechter.

Het enige minpunt die een koper aangeeft is de geur bij het aansteken. Voor de rest is deze draagbare kachel aanbieding eenvoudig om te gebruiken en is de kwaliteit zijn prijs meer dan waard.

Indien je besluit te kiezen voor de Foetsie H-129 draagbare kachel dan kies je voor een exemplaar dat ideaal is om kleine ruimtes of kamers van warmte te voorzien. Bovendien werkt dit apparaat helemaal op petroleum alhoewel het ook mogelijk is om bijvoorbeeld kerosine of paraffine te gebruiken.

Voordelen
Gebruiksgemak:

je kunt deze draagbare kachel niet alleen gebruiken om een bepaalde ruimte snel mee te verwarmen, maar je kunt het apparaat ook gebruiken om te koken of je eten te verwarmen.

Kracht:

het is een bijzonder krachtig apparaat waarbij je helemaal zelf de sterkte en de kracht van het branden kunt regelen. Zo kan het toestel zonder problemen zo\'n 17 uur lang branden terwijl het op de maximale stand staat.

Veiligheid:

er is gedacht aan de veiligheid door middel van een dubbele brandstoftank en zelfs een omvalbeveiliging.

Nadelen
De geur:

een enkele koper vindt het toch wel best vervelend dat de draagbare kachel een nare en indringende geur veroorzaakt.

Koop bij bol.com (€75.95)

 

 

 

 

MacGyver 100W

 

Deze gaskachel is voorzien van een schakelaar om de sterkte zelf in te stellen en is geschikt voor gebruik buitenshuis. Het product is uitgerust met een beveiliging zodat het automatisch uitschakelt bij overbelasting. De kachel kan maximaal 3 uur branden en gebruikt een piëzo ontsteking om het vuur aan te steken.

Het butaangas wordt niet meegeleverd dus dit zul je zelf nog moeten kopen. Dankzij de draagbeugel kun je de kachel makkelijk verplaatsen en er worden instructies in 4 verschillende talen meegeleverd.

Volgens de gebruikers is het belangrijk dat je een ruimte goed ventileert als je de kachel binnenshuis gebruikt. Voor de rest is het makkelijk in gebruik en genereert het voldoende warmte. Het is een compacte kachel die toch nog stevig is.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de gaskachel van het bekende en misschien wel het beste merk, MacGyver. Het is een krachtig apparaat met een maximaal vermogen van maar liefst 100 Watt. Hieronder kun je alvast even kennismaken met de verschillende eigenschappen van dit apparaat.

Voordelen
Ontsteking:

het apparaat maakt gebruikt van een handige piëzo ontsteking op het moment dat je het vuur wilt gaan aansteken. Verder is het mogelijk om de kracht en de sterkte van het vuur en de warmte zelf te regelen.

Veiligheid:

je hoeft je geen zorgen te maken want het toestel zal automatisch uitschakelen op het moment dat het overbelast wordt.

Comfort:

er is een draagbeugel voorzien zodat je het apparaat makkelijk en snel kunt verplaatsen. Verder krijg je er bij de aankoop ook een duidelijke handleiding in 4 talen bij.

Nadelen
Geen butaangas:

het toestel functioneert met butaangas, maar dit wordt jammer genoeg niet meegeleverd op het moment dat je de kachel aankoopt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gimeg Klein

 

Deze rolkachel van Gimeg werkt op gas en gebruikt een piëzo ontsteking. Het apparaat is voorzien van verschillende beveiligingen tegen omvallen, zuurstofgebrek en oververhitting.

Je kunt de kachel instellen op verschillende warmtestanden en er kunnen gasflessen van maximaal 5 kg in het apparaat geplaatst worden.

Je kunt zowel propaan- als butaangas met een gasdruk van 30 mbar gebruiken voor dit toestel en het is geschikt voor gebruik in een caravan, voortent, garage, enzovoort.

Volgens de review die online staat is deze kachel zuinig in verbruik en beschikt het over een waakvlam. De kachel is handig in gebruik en is zijn geld meer dan waard. Deze koper is heel tevreden over deze kachel en vindt het een topproduct.

Ook met de Gimeg Klein haal je een degelijke draagbare kachel in huis die functioneert met behulp van gas en waar je een piëzo ontsteking zult moeten gebruiken. Het is een handig apparaat dat de ruimte makkelijk zal verwarmen. Bovendien is de kachel compact en dus ook vrij makkelijk te verplaatsen.

Voordelen
Veiligheid:

het apparaat is niet alleen voorzien van een omvalbeveiliging maar ook van een beveiliging tegen oververhitting en zelfs bij zuurstofgebrek.

Gas:

het apparaat werkt op basis van gas en hierbij heb je de mogelijk om te kiezen tussen butaangas of propaangas. De enige voorwaarde is dat het gas over een gasdruk beschikt van maar liefst 30 mbar.

Handig in gebruikt:

het toestel is makkelijk te verplaatsen en je kunt zelfs kiezen tussen meerdere warmtestanden.

Nadelen
Design:

het apparaat is voorzien van een opvallend blauw design dat misschien niet iedereen zal aanspreken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Broilfire Infrarood

 

Deze mobiele gaskachel zorgt voor infrarood stralingswarmte en je kunt het toestel zowel binnen als buiten gebruiken.

Je kunt kiezen uit drie verschillende warmtestanden en je kunt het apparaat makkelijk verplaatsen. Elke warmtestand gebruikt één element, dus op de hoogste stand branden er drie elementen.

De kachel beschikt over een thermische en omvalbeveiliging en is makkelijk om te onderhouden. Je kunt voor deze kachel propaan, LPG of butaan gebruiken. De gasflessen moeten een gewicht hebben tussen 5 en 15 kg. Het nadeel van deze kachel is dat de onderdelen vochtgevoelig zijn. Vooral in een tent zal de kachel veel vocht van de bodem opnemen en dit kan de levensduur van het product verkorten.

Dit product is nog niet beoordeeld geweest door gebruikers. Schrijf als eerste een review over deze draagbare kachel aanbieding zodat wij een advies kunnen samenstellen.

Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de Broilfire Infrarood draagbare kachel. Net zoals de meeste andere toestellen uit deze lijst, gaat het hier om een vrij compacte en mobiele gaskachel. Deze zal infrarood stralingswarmte gaan produceren.

Voordelen
Gebruiksgemak:

je kunt deze draagbare kachel zowel binnenshuis alsook gewoon buitenshuis gaan gebruiken. Zo kun je er een kamer mee verwarmen of eventueel je terras of balkon.

Warmtestand:

het is een krachtig toestel dat voorzien is van maar liefst 3 verschillende warmtestanden waaruit je kunt gaan kiezen.

Veiligheid en onderhoud:

het toestel is niet alleen voorzien van een thermische beveiliging maar ook van een omvalbeveiliging. En verder is het heel makkelijk weer schoon te maken.

Nadelen
Vochtgevoelig:

het grote minpunt is dat bepaalde delen van het apparaat extreem vochtgevoelig zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status