Beste draagbare kookplaat

Laatste update: 13.08.20

 

Draagbare kookplaten test van 2020

 

Als je regelmatig met vrienden gaat kamperen dan kan een draagbare kookplaat echt wel aangeraden zijn. We beseffen natuurlijk dat het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken. Er bestaan zoveel diverse draagbare kookplaten. Daarom willen wij jou graag helpen. We zijn al even op zoek gegaan naar de 3 beste draagbare kookplaten zodat je alvast deze toestellen even kunt bekijken. Zo is de Nova 300500 draagbare kookplaat voor vele kopers een echt topproduct. Het is een vrijstaand model dat goed werkt op inductie. Met de Bestron AHP212D draagbare kookplaat mag je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Het toestel is vrij compact en is licht van gewicht. Daardoor is het makkelijk om overal mee naartoe te nemen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Draagbare kookplaten koopgids

 

Je kunt verschillende draagbare kookplaten kopen van verschillende groottes. Het hangt er vooral vanaf hoeveel kookzones je net nodig hebt. Je kunt verder nog rekening houden met andere factoren tijdens de aankoop van je draagbare kookplaat. We bespreken enkele factoren even zoals de bediening, de veiligheid, de functies en de prijs.

Soorten draagbare kookplaten

 

Je kunt een keuze maken tussen gaskookplaten, elektrische kookplaten en inductie kookplaten. Een gaskookplaat zul je minder vlug tegenkomen als draagbaar model omdat je een gasbron nodig hebt om het te kunnen gebruiken. Deze zijn echter goedkoop en zijn ook zuinig. Je kunt de temperatuur beteren regelen maar dit type wordt ook vlugger vuil.
Een elektrische kookplaat is in twee vormen verkrijgbaar. De klassieke elektrische kookplaat en het keramische model. De klassieke kookplaten zijn goedkoop maar niet echt zuinig in gebruik. Ze reageren ook traag op veranderingen in temperatuur.

Het keramisch model is makkelijk om schoon te maken maar ook deze zijn niet zuinig in gebruik. Net als de klassieke kookplaten reageren ze traag op een verandering van temperatuur.

Tenslotte heb je nog de mogelijkheid om een inductiekookplaat te kopen. Deze kookplaten zijn tegenwoordig heel populair. Ze zijn zuiniger dan een elektrisch model en de plaat zelf wordt niet heet dus je loopt minder risico om je te verbranden. Je kunt de temperatuur ook veel beter regelen. Het nadeel aan dit type is dat ze duur zijn in aanschaf en ook de speciale pannen voor inductie zijn niet goedkoop.

 

 

Bediening van de kookplaat

 

De meeste gaskookplaten beschikken over draaiknoppen waarmee je het toestel kunt bedienen. Zo kun je de knop opendraaien om de gewenste aanvoer van gas te verkrijgen en draai je die gewoon terug dicht om het gas af te sluiten.

Inductiekookplaten en meestal ook keramische kookplaten beschikken over een tiptoetsbediening of kun je gemakkelijk bedienen door bepaalde zones aan te raken. Dit maakt het gebruik natuurlijk veel makkelijker en de knoppen kunnen ook niet afbreken.

De nieuwste vorm van bediening is door je vinger van links naar rechts te glijden of omgekeerd. Zo kun je de temperatuur van de kookplaat regelen.

De bediening is niet voor iedereen even belangrijk maar als je het toestel via touch kan bedienen dan is het ook veel makkelijker om te reinigen.

 

 

Veiligheid van de kookplaat

 

Er zijn enkele functies die het gebruik van een draagbare kookplaat veel veiliger maken. Zo kun je een apparaat kopen dat beschikt over een kinderslot. Dit slot zorgt ervoor dat de kookplaat niet warm is. Zo kunnen kinderen hun handen niet verbranden als ze die per ongeluk op de kookplaat leggen.

Je kunt ook kiezen voor een model met een automatische uitschakeling. Zoals de naam al laat vermoeden, zorgt deze functie ervoor dat de kookplaat na een tijdje uitschakelt. Dit is vooral handig op momenten waarop je zelf vergeten bent om de kookplaat uit te schakelen.

Een inductie kookplaat is sowieso al een stuk veiliger dan de rest omdat de kookplaat nooit echt heet wordt. Het risico om je te verbranden ligt dus veel lager.

 

 

Extra functies


Een gaskookplaat kan uitgerust zijn met een automatische vonkonsteking. Zo heb je zelf geen aansteker nodig om de plaat te kunnen gebruiken. Een belangrijke functie is de thermokoppel die voor meer veiligheid zorgt. Dankzij deze functie wordt de gastoevoer afgesloten wanneer de vlam uitwaait.

Ook de elektrische kookplaten kunnen over vele extra functies beschikken. Zoals een restwarmte aanduiding die aangeeft hoe heet de plaat nog is wanneer je de pan weghaalt. Sommige modellen beschikken over panherkenning, de plaat wordt dan automatisch uitgeschakeld wanneer je de pan van de plaat haalt.

Je kunt verder nog nuttige functies hebben zoals een warmhoudzone, een schoonmaakvergrendeling, een hoofdschakelaar en een boostfunctie. Je kunt de verschillende functies vergelijken en zelf beslissen welke jij nodig vindt.

 

 

Prijs

 

Om een goede draagbare kookplaat te kopen moet je vooral kijken naar de nuttige functies en de manier waarop je kunt koken. Zoals we hierboven besproken hebben is een inductie kookplaat duurder maar op lange termijn bespaar je elektriciteitskosten.

Stel een budget op en beslis hoeveel kookzones je wilt op je toestel, daarna kun je beginnen zoeken naar aanbiedingen. Door even online te gaan kun je al vele interessante aanbevelingen vinden van andere kopers. Er bestaan veel websites die draagbare kookplaten aanbieden en aan huis leveren. Je zult dan in de meeste gevallen wel extra verzendkosten moeten betalen. Maar omdat de kookplaat zelf meestal een stuk goedkoper is dan in de winkel kun je nog altijd een betere prijs vinden online.

 

 

Draagbare kookplaat reviews – top 5

 

 

Het is altijd handig om een draagbare kookplaat in huis te hebben voor die leuke momenten wanneer jij gezellig wilt gaan kamperen of voor wanneer je een bezoekje brengt aan een buitenhuisje. Met dit product kun je snel en gemakkelijk koken. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste draagbare kookplaat.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Nova 300500

 

Met de Nova 300500 vrijstaande inductie kookplaat kun je snel en gemakkelijk koken. Dit product is voorzien van vele functies zoals een handig LED scherm. Het warmt snel op en is eenvoudig om te bedienen.

Een ander voordeel van dit product is dat het ook energiezuinig is. Bij dit apparaat wordt alleen de kookzone heet en niet de hele plaat. Op zo een manier is het veilig in gebruik en is het ook gemakkelijk om schoon te maken.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope draagbare kookplaten. Toch staan er voor dit product bijna alleen positieve beoordelingen. De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is handig in gebruik en gemakkelijk in te stellen. Het is een heel goed kookstel dat snel warm wordt. De temperatuur is gemakkelijk en duidelijk in te stellen.

Indien je op zoek bent naar een draagbare kookplaat dan kun je altijd dit model van Nova eens bekijken. Het is een inductiekookplaat die niet meteen over de laagste prijs beschikt maar toch op heel wat positieve reacties kan rekenen. Het loont dus zeker de moeite om de voor- en nadelen eens grondig tegenover elkaar af te wegen.

Voordelen
Handig in gebruik:

de kookplaat warmt in een mum van tijd op en is voorzien van een eenvoudig bedieningspaneel. Verder is er ook een handig LED display voorzien.

Energiezuinig:

indien je op zoek bent naar een bijzonder energiezuinig apparaat dan heb je met dit toestel geluk. Het verbruikt bijzonder weinig energie.

Nadelen
Geen gebruiksaanwijzing:

een enkele koper vindt het best wel jammer dat er bij de aankoop van het toestel geen gebruiksaanwijzing bij zat.

Prijskaartje:

ondanks het feit dat de meeste klanten de prijs correct vinden, is één enkele gebruiker toch van mening dat de prijs veel te hoog is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bestron AHP212D

 

De Bestron AHP212D draagbare kookplaat is een geweldige uitkomst als je gaat kamperen of om te gebruiken in je achtertuin. Het is voorzien van een duurzame dubbele kookplaat gemaakt van gietijzer. Hierop kun je dus snel en gemakkelijk koken. Het is handig in gebruik, want je kunt het gewoon op elk stopcontact aansluiten. Het heeft antislip voetjes, waardoor dit product niet steeds verschuift.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een draagbare kookplaat aanbieding. En dat is het ook voor een groot deel van de gebruikers. Zij zijn tevreden met de kwaliteit van dit product.

Het is eenvoudig in gebruik en het is vanwege de prijs ook een voordelige koop. Het voldoet aan de verwachtingen, warmt snel op en is ideaal om te gebruiken als je gaat kamperen. Voor sommige gebruikers is dit product kwetsbaar en duurt het lang voordat het op temperatuur is.

Met de Bestron draagbare kookplaat haal je niet alleen een krachtig toestel in huis maar ook nog eens aan een voordelig tarief. Het gaat hier om een dubbele kookplaat die ideaal is om bijvoorbeeld mee te nemen tijdens de kampeervakantie. Bekijk dus zeker even de sterke en minder sterke punten van het apparaat.

Voordelen
Veiligheid:

het apparaat is uitgerust met een stevige behuizing die ook nog eens hittebestendig is.

Temperatuur:

het is mogelijk om de temperatuur van deze draagbare kookplaat helemaal zelf naar wens in te stellen. Je kunt de temperatuur ook op gelijk welk moment nog gaan aanpassen.

Stabiliteit:

deze draagbare kookplaat is aan de onderkant uitgerust met handige antislipvoetjes. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat het toestel plots zou uitschuiven.

Nadelen
Lang warm:

we merken dat het toestel zeer hard in de smaak valt bij de meeste mensen. Toch stoort één enkele gebruiker er zich aan dat het toestel wel bijzonder veel tijd nodig heeft om af te koelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Domo DO310KP

 

De Domo DO310KP is een elektrische draagbare kookplaat die voorzien is van twee kookzones. Deze kookzones kun je tegelijk gebruiken en zo kun je dus binnen een korte tijd een volledige maaltijd klaarmaken.

De temperatuur van deze twee kookzones kun je afzonderlijk van elkaar instellen. De kookplaat is gemaakt van hoogwaardig gietijzer en heeft hittebestendige handvatten. Dit product is ideaal om mee te nemen als je gaat kamperen. Het is ook een geweldige uitkomst om te gebruiken in je tuinhuisje.

Voor dit product staan er niet alleen positieve beoordelingen geschreven. Een groot deel van de kopers is tevreden met de kwaliteit van dit product en vinden dat het eenvoudig in gebruik is. Dit product past perfect en warmt snel op. Voor andere gebruikers heeft dit product een matige kwaliteit en is het kwetsbaar. De platen blijven ook lang warm.

Als je binnenkort op kampeertrip vertrekt met je partner dan is het misschien wel handig om een draagbare kookplaat te voorzien. Dit model is afkomstig van het bekende merk Domo dat door sommigen ook wel als het beste merk zal beschouwd worden. Het is niet het goedkoopste apparaat maar ook zeker niet de duurste kookplaat uit de lijst.

Voordelen
Thermostaat:

het gaat hier om een bijzonder krachtig toestel dat voorzien is van een regelbare thermostaat. Je kunt kiezen uit 2 verschillende standen namelijk 1000 Watt of 1500 Watt.

Formaat:

dit toestel is voorzien van 2-pits kookplaten die elk een ander formaat hebben. De ene kookplaat heeft een doorsnede van 15,5 cm terwijl de andere kookplaat een doorsnede van 18,5 cm heeft.

Veiligheid:

deze draagbare kookplaat is voorzien van extra handvatten die bovendien ook hittebestendig zijn. Zo hoef je je niet te verbranden.

Nadelen
Veel energie:

volgens een enkele gebruiker is het een bijzonder handig apparaat maar moet je wel rekening houden met een hoog energieverbruik.

Koop bij bol.com (€44.56)

 

 

 

 

Medion MD 15324

 

De Medion MD 15324 is een inductie kookplaat die voorzien is van twee kookzones. Op zo een manier kun je binnen een korte tijd een volledige maaltijd klaarmaken. Dit product heeft een vermogen van 3500 watt en is voorzien van een timer functie.

Het is gemakkelijk in gebruik, want het heeft een LED display en een touch bedieningspaneel. Het is een veilig product om te gebruiken, want het schakelt automatisch uit en is beveiligd tegen oververhitting. Het heeft een handige automatische pan detectie en ook nog indicatielampen.

Voor dit product staan er tot nu toe alleen positieve beoordelingen geschreven. Alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Het is een voordelige koop, want de prijs van dit product is ook goed. Het is gemakkelijk in gebruik en het ziet er ook nog mooi uit.

Met de Medion draagbare kookplaat haal je een handig en vooral krachtige kookplaat in huis. Dit model bestaat uit 2 pits inductie kookplaten die elk over een verschillende diameter hebben. Aan de reacties te zien, die uitsluitend positief zijn, zou het hier wel eens om één van de populairste draagbare kookplaten kunnen gaan.

Voordelen
Vermogen:

deze draagbare kookplaat is voorzien van een krachtig vermogen van maar liefst 3500 Watt. Hierbij heb je de keuze uit verschillende vermogens niveaus zowel aan de linker alsook de rechter kookplaat.

Handig in gebruik:

het apparaat is voorzien van een duidelijk LED display en handige indicatielampjes. De bediening gebeurt helemaal via het touch screen.

Temperatuur:

de temperatuur varieert van 60 tot 240 graden Celsius en kun je naar keuze gaan veranderen en instellen.

Veiligheid:

deze draagbare kookplaat is niet alleen voorzien van een beveiliging tegen oververhitting maar zal ook automatisch uitschakelen.

Nadelen
Lawaai:

een kleine minderheid van de kopers vindt dat het toestel toch best wel wat lawaai maakt dat storend kan worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Steba HK20

 

De vrijstaande en elektrische draagbare kookplaat Steba HK20 is een geweldig product. Het is voorzien van 1 kookzone met een keramisch oppervlak. Het is een ideaal product voor alleenstaande personen of voor mensen die vaak gaan kamperen. Dit product heeft een Touch Control bediening en een timer functie.

Het heeft ook een LED display, dat dit product gemakkelijk in gebruik maakt. Het is verder ook gemakkelijk om schoon te maken, vanwege het keramische oppervlak. Je hebt de keuze uit 10 energie instellingen en dit product is geschikt voor elke soort pan.

Als je de reviews van dit product leest, dan merk je dat de gebruikers tevreden zijn met dit product. Het heeft een goede warmteregeling en het is gemakkelijk schoon te maken. Dit product kun je ook uitstekend gebruiken in je buitenkeuken. Het past perfect en wordt snel warm. Voor deze gebruikers is het een top product.

Indien je op zoek bent naar een compacte draagbare kookplaat dan kun je dit model van Steba eens bekijken. Het beschikt namelijk over slechts één enkele kookplaat die bovendien helemaal elektrisch is. Laten we daarom even de voor- en nadelen van het product wat grondiger onder de loep nemen.

Voordelen
Vermogen:

het apparaat is uitgerust met 2 verschillende warmtecircuits. Bovendien kun je het vermogen instellen naar keuze en daarbij is het minimum 100 Watt en het maximum 2000 Watt.

Handig in gebruik:

het apparaat is voorzien van een handige Touch Control bediening. Verder is er ook een timer functie voorzien net zoals een LED scherm waarop je alles kunt instellen.

Nadelen

We merken dat de gebruikers werkelijk allemaal positief zijn over deze handige draagbare kookplaat. Daardoor is het voor ons niet eenvoudig om eventuele minpunten tijdig aan jou mee te delen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status