Beste draagbare projector

Laatste update: 22.05.20

 

Draagbare projectors test van 2020

 

Als je vaak onderweg bent voor je werk en dus regelmatig presentaties moet geven dan kan een draagbare projector misschien wel iets voor jou zijn. Wij willen jou alvast helpen om verschillende opties te bekijken zodat je met de beste draagbare projector naar huis kunt gaan. Hieronder hebben we een selectie gemaakt van de 3 beste beoordeelde apparaten die we graag even aan jou willen voorstellen. Zo haal je met de Salora 40BHD800 draagbare projector een uitstekend apparaat in huis. Het toestel zorgt voor een uitstekende HD beeldkwaliteit en past vrijwel in om het even welke ruimte. Ook met de Mini beamer mag je zeker zijn van een uitstekend en waardig alternatief. Het apparaat is makkelijk te bedienen en je kunt het overal mee naartoe nemen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Draagbare projectors koopgids

 

Je kunt verschillende toepassingen bedenken voor een projector. Het is geschikt om presentaties mee te geven maar ook om films en series mee te kijken. Kies voor een draagbare projector zodat je het apparaat overal mee naartoe kunt nemen. Als je op zoek bent naar de beste draagbare projector dan is het nodig om te letten op het type, de resolutie, de lichtopbrengst, de contrastratio, het geluid, enzovoort.

Welk type

 

Je kunt kiezen tussen drie verschillende soorten projectors op basis van de werking. Een LCD projector maakt gebruik van vloeibare kristallen die zich in LCD panelen verbinden. Het voordeel van een LCD projector is de hoge contrastratio en de heldere kleuren. Ze zijn relatief goedkoop om aan te schaffen maar de levensduur van het apparaat is beperkt ten opzichte van andere soorten. Het kan ook gebeuren dat er zich rasters vormen rond de pixels na verloop van tijd.

LED projectors gebruiken een combinatie van een laser en LED verlichting om het beeld te creëren. Een LED projector heeft een minimale lichtopbrengst van 4000 lumen en beschikt over een uitstekende contrastratio. De kleurweergave is optimaal en dankzij de lange levensduur is dit type een stuk beter voor het milieu dan de andere soorten. De lage prijs is een bijkomend voordeel. Natuurlijk zijn er ook nadelen: het is moeilijk of zelfs onmogelijk om de LED verlichting te vervangen en soms is de lichtopbrengst te zwak om de projector te gebruiken in een verlichte ruimte.

De beste kwaliteit verkrijg je van een DLP projector. DLP is de afkorting van Digital Light Processing. Een projector met deze techniek gebruikt miljoenen kleine spiegels om een beeld te projecteren. De beeldkwaliteit van een DLP projector is uitstekend en kun je niet vergelijken met de kwaliteit van de andere soorten. Bovendien heeft dit type een lange levensduur en is het toestel compact van formaat. Het is een aanbeveling om een DLP projector te kopen, je zult echter wel nood hebben aan een ruim budget.

 

 

Lichtopbrengst van de projector

 

De lichtopbrengst van een projector is belangrijk want het kan een verschil maken wanneer je de projector overdag wilt gebruiken. Vooral als je van plan bent om een zakelijke presentatie te geven. Niet elke vergaderruimte kun je genoeg verduisteren, in dit geval moet je kiezen voor een projector met een hoge lichtopbrengst zodat de presentatie goed zichtbaar is in een verlichte ruimte.

Deze helderheid wordt weergegeven in ANSI lumen en wordt meestal afgekort naar lumen. Voor een donkere ruimte is het al genoeg om een lichtopbrengst van 2000 lumen te hebben, maar voor goed verlichte ruimtes is het nodig om een lichtopbrengst van meer dan 4000 lumen te hebben. Houd er ook rekening mee dat een hogere lichtopbrengst ten koste gaat van het contrast.

Let op de resolutie van een projector om een zo scherp mogelijk beeld weer te kunnen geven. Kies voor een hoge resolutie met tenminste HD kwaliteit, vooral als je van plan bent om films of series te kijken met de projector. Als de projector enkel bedoeld is voor zakelijke doeleinden zoals het geven van presentaties, dan is de resolutie minder belangrijk.

Contrastratio, geluid en prijs

 

Een hoge contrastratio zorgt ervoor dat er veel verschil is tussen de verschillende kleuren. Voor het kijken van films is dit handig, maar voor het geven van presentaties is dit niet zo belangrijk. Als de beeldkwaliteit voor jou belangrijk is dan kies je beter voor een model met een hoge contrastratio. De meeste apparaten beschikken tegenwoordig over een ratio van 3500:1 maar er zijn natuurlijk ook betere modellen mogelijk.

Vergeet niet dat een projector voorzien is van een ingebouwde ventilator om de motor koel te houden. Bij de goedkope draagbare projectors is het mogelijk dat een ventilator veel geluid maakt. Dit kan voor overlast zorgen wanneer je een serie of film aan het bekijken bent. Een stille projector heeft over het algemeen een geluidsniveau van 35 dB of lager.

Als je op zoek bent naar aanbiedingen dan kun je online eenvoudig verschillende modellen met elkaar vergelijken. Er worden geregeld interessante promoties aangeboden. Kies voor een apparaat met een lange levensduur. Deze levensduur wordt grotendeels bepaald door de gebruiksduur van de verlichting in het toestel. De meeste projectors hebben een minimale gebruiksduur van 2000 uur maar er bestaan ook modellen die tot 10 maal langer meegaan.

Vergelijk de functies van de verschillende modellen en let ook op de voor- en nadelen van elk product. Zo kun je een mooie draagbare projector aanbieding kopen voor een interessante prijs.

 

 

Draagbare projector reviews – top 5

 

 

Een draagbare projector komt zeker van pas voor mensen die veel op verplaatsing moeten om presentaties te geven. Zo ben je altijd klaar om je powerpoint presentatie te geven voor een publiek. Je kunt dit apparaat natuurlijk ook gebruiken om films mee te bekijken in groot formaat. Geniet van je favoriete film op een witte muur waar je maar wilt. De vijf volgende producten zijn van uitstekende kwaliteit, kies er zelf de beste draagbare projector uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Salora 40BHD800

 

De Salora 40BHD800 is een draagbare beamer die in elke ruimte past. Het werkt met een LED lamp en geeft HD beeldkwaliteit.

Het toestel is uitgerust met een TV tuner en beschikt over verschillende aansluitingen zoals HDMI en USB.

Het apparaat heeft een projectiegrootte van 203 cm. Dit apparaat maakt deel uit van de goedkope draagbare projectors dankzij de lage prijs waaraan het te koop staat.

De kopers zijn positief over de prijs/kwaliteitverhouding van het apparaat en vinden het eenvoudig in gebruik. Je kunt er televisie op kijken maar de geluidskwaliteit is wel niet optimaal. Je gebruikt deze beamer best in een donkere kamer en de ventilator maakt ook wel een beetje geluid.

Met deze draagbare projector van het bekende en misschien meteen ook wel het beste merk Salora haal je volgens sommige gebruikers een degelijk apparaat in huis. Bovendien kun je het aanschaffen aan een wel zeer aanvaardbare prijs in vergelijking met de andere 4 draagbare projectors uit de lijst.

Voordelen
Kostenplaatje:

je zult meteen merken dat het toestel over de laagste prijs beschikt. Dit is werkelijk een voordeel als je liever niet zoveel geld spendeert of een beperkt budget hebt.

Aansluitingen:

je zult merken dat het apparaat over meerdere aansluitingsmogelijkheden beschikt. Zo is er bijvoorbeeld een HDMI poort en een USB poort voorzien.

Projectiegrootte:

met dit toestel kun je een maximale projectiegrootte bereiken van ruim 203 cm. Het is dus ideaal als je vaak presentaties moet geven.

Nadelen
Ventilator:

volgens een bijzonder kleine minderheid van de gebruikers zou de ventilator toch wel een beetje lawaai maken.

Koop bij bol.com (€99)

 

 

 

 

Mini beamer

 

Met deze handige draagbare projector van het bekende merk Solutions Store wordt het meteen een pak makkelijker om hier en daar vergaderingen te leiden. Het is een compact apparaat dat niet zoveel weegt en daardoor makkelijk te verplaatsen is.

De projector heeft een totale afmeting van 20 x 17 x 8 cm en een gewicht van amper 1300 gram. Je kunt rekenen op diverse uitgangen zoals een HDMI, VGA, USB, SD en zelfs AV uitgang. Daardoor is het toestel werkelijk ideaal om verschillende taken mee uit te voeren. Zo kun je probleemloos je favoriete muziek of films streamen, maar het is ook geschikt om presentaties en voordrachten te geven.

De meeste kopers reageren dan ook bijzonder positief bij het horen en vaststellen van de verschillende voordelen en opties. Toch is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het toestel over een vrij lage lichtsterkte beschikt. Je moet er dus voor zorgen dat de ruimte steeds voldoende verduisterd is.

Er zijn heel wat verschillende draagbare beamers op de markt gebracht. Dat maakt de keuze en de zoektocht naar het ideale apparaat er niet altijd makkelijker op. Deze mini beamer is alvast een bijzonder duurzaam en degelijk toestel. Toch is het altijd handig om even op zoek te gaan naar de voordelen en de nadelen ervan.

Voordelen
Formaat en gewicht:

het is een vrij compacte draagbare projector van 20 x 17 x 8 cm, en met een gewicht van amper 1300 gram. Daardoor kun je de projector makkelijk overal mee naartoe nemen indien het nodig mocht zijn.

Aansluitingsmogelijkheden:

het toestel biedt je heel wat mogelijkheden om externe apparaten aan te sluiten. Zo is er een HDMI, een AV, USB, SD En VGA uitgang beschikbaar.

Gebruiksgemak:

het is een degelijke draagbare projector die je zonder problemen professioneel alsook particulier kunt gebruiken. Zo kun je er bijvoorbeeld films, series en muziek mee streamen of gewoon presentaties en vergaderingen leiden.

Nadelen
Lichtsterkte:

jammer genoeg beschikt het toestel over een lage lichtsterkte waardoor de ruimte goed verduisterd moet zijn om van een duidelijk en helder beeld te kunnen genieten.

Koop bij bol.com (€99.95)

 

 

 

 

BN Projects

 

In vergelijking met het vorige apparaat lijkt deze draagbare projector wel een leuke aanbieding te zijn. De projector heeft een totale afmeting van 12,6 x 4,8 x 8,6 cm en is vervaardigd uit duurzaam en stevig plastic. Het apparaat is verder afgewerkt in een opvallende kleurencombinatie van wit en geel.

Het is een handige LED projector die is uitgerust met een helderheid van maar liefst 30 ANSI Lumen en een vermogen van ruim 24 Watt. De projectie afstand varieert van 0,8 tot maximaal 2 meter. Verder kun je gebruik maken van heel wat verschillende aansluitingsmogelijkheden. Zo heeft men gedacht aan een HDMI poort, een USB poort, een AV en een CVBS aansluiting. Zo kun je niet alleen muziek en films streamen vanaf je USB of smartphone, maar de projector is ook ideaal om in scholen te gebruiken.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er nog helemaal geen online beoordelingen bij dit apparaat zijn geplaatst. Het is mogelijk dat het om een vrij recent product gaat. Laat je hierdoor echter niet afschrikken want misschien is het wel iets voor jou.

Met deze LED projector haal je niet alleen een krachtig maar ook bijzonder duurzaam toestel in huis. Het is een vrij compact apparaat met een opvallend design. Om te weten of deze draagbare projector al dan niet iets voor jou is, kun je alvast even kennismaken met de kenmerkende eigenschappen hieronder.

Voordelen
Formaat en gewicht:

je zult merken dat de projector vrij compact is en weinig weegt. Zo kun je het toestel makkelijk verplaatsen en overal mee naartoe nemen indien je presentaties moet geven.

Aansluitingsmogelijkheden:

het toestel biedt heel wat aansluitingsmogelijkheden aan. Zo heeft men rekening gehouden met een USB poort, een CVBS, een HDMI en zelfs een AV aansluiting.

Handig in gebruik:

het is een krachtig toestel met een opvallende design dat je voor heel wat doeleinden kunt gebruiken. Of je nu muziek of films wilt streamen of je wilt een presentatie geven, alles is mogelijk.

Nadelen
Geen gebruikerservaring:

doordat er tot op heden nog geen enkele koper een online review bij het toestel heeft geschreven, is het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen.

Koop bij bol.com (€59.95)

 

 

 

 

Vivitek Qumi Q6

 

De Qumi Q6 van het merk Vivitek is een LED pocket projector die je overal mee naartoe kunt nemen. Gebruik deze draagbare beamer om presentaties mee te geven maar je kunt er ook films of series mee kijken. Het toestel is uitgerust met een ingebouwde luidspreker en heeft een lichtsterkte van 800 lumen.

Het apparaat beschikt over 2 HDMI ingangen en weegt slechts 500 gram. De machine heeft WXGA resolutie en via de wifi kun je media afspelen vanaf vele verschillende bronnen zoals smartphones, computers, tablets, enzovoort. De LED lamp heeft een levensduur van 30000 uur en is dus milieuvriendelijk.

Dit product is nog door niemand gekocht ofwel heeft nog niemand tijd gehad om er een beoordeling over te schrijven. Wegens dit feit is het voor ons moeilijk om een advies te geven over deze draagbare projector aanbieding.

Net zoals de voorgaande apparaten is ook de Qumi Q6 projector van het bekende merk Vivitek één van de populairste toestellen. Het is een vrij compact apparaatje dat je daardoor gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Je kunt dit toestel niet alleen gebruiken tijdens een presentatie maar ook wanneer je een film wilt bekijken.

Voordelen
Handig in gebruik:

het toestel is voorzien van een krachtige interne luidspreker. Verder zijn er ook nog eens 2 verschillende HDMI poorten voorzien zodat je er gemakkelijk externe apparaten kunt op aansluiten.

Helderheid:

met deze draagbare projector kun je rekenen op een maximale lichtsterkte van maar liefst 800 lumen. Je zult dus kunnen genieten van een mooi en helder beeld.

LED lampen:

de projector is uitgerust met een bijzonder krachtige LED lamp die maar liefst 30000 uur lang kan meegaan. Het gaat hier dus om een vrij milieuvriendelijk toestel.

Nadelen
Kostenplaatje:

we vermoeden dat het hogere prijskaartje misschien voor sommige kopers wel eens als een struikelblok zou kunnen beschouwd worden.

Koop bij bol.com (€572.58)

 

 

 

 

Optoma EH400+

 

De EH400+ draagbare projector van Optoma heeft een helderheid van 4000 lumen en een resolutie van 1080p. De lamp in de projector heeft een vermogen van 195 Watt en een levensduur van wel 10000 uur. Het toestel heeft een zoomfunctie en beschikt over verschillende aansluitingen zoals HDMI, VGA en USB.

De ingebouwde luidsprekers produceren geluid van uitstekende kwaliteit en het apparaat is geschikt voor alle soorten gebruik van klaslokalen tot vergaderruimtes. Dankzij de compacte vorm is dit toestel eenvoudig om overal mee naartoe te nemen. Je kunt er ook 3D beelden mee weergeven en de kwaliteit van de kleuren is optimaal.

Net als bij de vorige artikelen is hier ook nog geen review geplaatst door een mogelijke koper. We moeten dus afzien om een advies te geven over dit apparaat tot er effectief een beoordeling geplaatst wordt door een gebruiker.

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te opteren voor de draagbare projector van het gewaardeerde merk Optoma. Met dit apparaat kun je rekenen op bijzonder scherpe en heldere beelden met een sterkte van ruim 4000 lumen. Hieronder kun je alvast even de eigenschappen van het toestel gaan raadplegen.

Voordelen
Lamp:

de projector is uitgerust met een bijzonder krachtige lamp die een vermogen van wel 195 watt heeft. Bovendien gaat deze lamp gemakkelijk 10000 uur lang mee.

Aansluiting:

het toestel is voorzien van meerdere aansluitingsmogelijkheden. Zo is er niet alleen een HDMI poort voorzien maar ook een USB poort en een VGA poort.

Handig in gebruik:

je zult kunnen genieten van een optimale geluidssterkte dankzij de ingebouwde speakers. Verder is het toestel ook voorzien van een krachtige zoomfunctie.

Nadelen
Geen gebruikerservaring:

momenteel zijn er nog geen online beoordelingen geplaatst. Daardoor is het niet zo eenvoudig om jou verder advies te geven over eventuele minpunten.

Koop bij bol.com (€916.95)

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

Panasonic PT-VW530

 

Geniet van hoge beeldkwaliteit met de Panasonic PT-VW530 dankzij de WUXGA-resolutie. Het helderheidsniveau varieert tussen 4500 en 5500 lumen en de lamp gaat tot 7000 uur mee op eco-modus zodat je hem niet veel hoeft te vervangen. Deze draagbare projector kun je ook aan het plafond bevestigen en de beelden kunnen zelfs schuin worden geprojecteerd.

Het is een stil apparaat die slechts 29 dB geluid voortbrengt zodat je geen overlast ondervindt. Dankzij de Daylight View Basic-functie ben je verzekerd van scherpe beelden, zelfs in ruimtes die goed verlicht zijn. Via de app kun je projecteren vanaf je iOS of Android toestel en met de USB verbinding kun je projecties geven vanaf een USB stick.

De prijs van dit product is hoog dus misschien zijn er daarom nog geen beoordelingen gegeven door kopers. Door het gebrek aan een review is het voor ons onmogelijk om een advies te formuleren.

Ook met de Panasonic draagbare projector haal je een degelijk en krachtig apparaat in huis. Bovendien zul je merken dat de projector voor een duidelijk en helder beeld zorgt. De helderheid situeert zich tussen enerzijds 4500 lumen en anderzijds 5500 lumen. Hieronder kun je alvast even de kenmerken van het toestel bekijken.

Voordelen
Eco-modus:

indien je de eco-modus van het apparaat gebruikt dan zul je merken dat de projector maar liefst 7000 uur lang zonder problemen kan meegaan.

Gebruiksvriendelijk:

het is mogelijk om de projector op een staander te plaatsen maar je kunt deze ook gewoon aan het plafond gaan hangen.

Daylight View Basic-functie:

de Daylight View Basic-functie zorgt ervoor dat je kunt genieten van een scherpe en bijzondere heldere beeldkwaliteit.

Nadelen
Budget:

het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je dit apparaat niet meteen tussen de goedkope draagbare projectors zult hoeven te verwachten.

 

 

JustCompare – Mini Beamer

 

Deze mini draagbare beamer is uitgerust met een TV tuner en beschikt over verschillende aansluitingen zoals USB en HDMI. Je kunt met dit apparaat foto’s, films of presentaties weergeven en je kunt er zelfs televisie mee kijken.

Het toestel heeft een helderheid van 800 lumen, de LED lampen gaan 20000 uur mee en het apparaat behoort tot de goedkope draagbare projector.

Het wordt gevelerd met een afstandsbediening en beschikt over een ingebouwde luidspreker.

Over deze draagbare projector aanbieding zijn er momenteel nog geen meningen van gebruikers beschikbaar. Jij kan de eerste persoon zijn om een review te geven want op dit moment kunnen we geen advies geven over dit apparaat.

Indien je op zoek bent naar een compacte draagbare projector dan is het een goede aanbeveling dit apparaat even te bekijken. De compactheid van de beamer zorgt ervoor dat je het toestel gemakkelijker overal mee naartoe kunt nemen. Dit kan handig zijn als je vaak en veel presentaties moet geven.

Voordelen
Aansluiting:

het toestel beschikt over meerdere aansluitingsmogelijkheiden waaronder bijvoorbeeld een USB poort en een handige HDMI poort.

Helderheid:

met dit apparaat kun je rekenen op een maximale helderheid van ruim 800 lumen.

Prijskaartje:

je zult meteen versteld staan kijken van de meer dan aanvaardbare prijs waaraan je deze projector kunt kopen.

Handig in gebruik:

het apparaat is voorzien van een aantal krachtige LED lampen die tot wel 20000 uur lang meegaan. Verder heeft de projector een interne speaker en krijg je er ook een afstandsbediening bij.

Nadelen
Geen online beoordelingen:

doordat er op dit moment nog geen online reviews zijn geplaatst, is het niet zo eenvoudig om na te gaan of het toestel eventuele minpunten heeft.

 

 

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
10top TeamPATRICK ROTSAERT Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
PATRICK ROTSAERT
Guest
PATRICK ROTSAERT

Ik heb een Qumax beamer gekocht (zoals in de test hierboven) op tweedehands maar vind nergens een handleiding zou ik dat ergens kunnen vinden ?

10top Team
Admin
10top Team

Hoi Patrick,

In onze lijst van 5 topproducten staat geen Qumax beamer vermeld … of bedoel je misschien de Vivitek Qumi Q6 beamer?
Deze heeft wel degelijk een handleiding, en zullen we hieronder even meegeven:

https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3/manual/regular/7/9/8/7/9200000052807897.pdf

Laat ons zeker weten indien we jou verder kunnen helpen!

Met vriendelijke groet

DMCA.com Protection Status