fbpx

Beste draagbare radio

Laatste update: 15.10.19

 

Draagbare radio’s test van 2019

 

 

Draagbare radio’s koopgids

 

Wanneer je morgen een dagje naar het strand gaat met vrienden dan kan het een leuk idee zijn om een draagbare radio mee te nemen. Toch is het niet zo eenvoudig om een goede en degelijke draagbare radio te spotten. Tegenwoordig zijn er zoveel modellen op de markt gebracht waarbij sommige exemplaren over meer opties beschikken dan andere toestellen. Het zal dan ook niet verwonderen dat je deze radio’s niet meer tussen de goedkope draagbare radio’s zult spotten. Door rekening te houden met het gebruiksgemak, het budget en het mogelijke formaat zul je zeker en vast een keuze kunnen maken uit de beste draagbare radio’s.

 

 

Het gebruiksgemak

 

Je zult je misschien afvragen waarvoor je een draagbare radio zoal kunt gebruiken. Er zijn nu eenmaal heel wat personen bij wie muziek een belangrijke factor speelt in het dagelijkse leven. Een draagbare radio is een toestel dat je dan ook gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Denk maar bijvoorbeeld aan een dagje dat je met zen allen naar het strand gaat. Of wanneer je met vrienden een leuke picknick wilt organiseren in het park wat verderop. In dat geval kan een draagbare radio voor de nodige sfeer en muziek zorgen.

Toch zul je vrij snel merken dat het niet zo eenvoudig is om een degelijk exemplaar aan te kopen. Er zijn namelijk heel wat verschillende soorten draagbare radio’s op de markt gebracht. Sommige modellen zijn iets duurder dan andere modellen. Daarnaast zul je ook een hoeven na te denken over welke opties en mogelijkheden je wilt dat het toestel heeft. Kortom er zijn toch heel wat elementen waarover je eens hoeft na te denken als je beslist om een draagbare radio aan te schaffen.

 

 

Het mogelijke prijskaartje

 

Zoals in het voorgaande stukje reeds min of meer duidelijk werd, bestaan er vandaag de dag heel wat verschillende soorten draagbare radio’s. Zo heb je heel wat goedkope modellen maar je hebt natuurlijk ook heel wat duurdere exemplaren. Het prijskaartje wordt voor een groot deel bepaald door de functies en de mogelijkheden waarover de draagbare radio beschikt. Zo zal een model dat over heel wat opties beschikt niet meteen één van de goedkopere radio’s zijn. Uiteraard kun je wel altijd een draagbare radio aanbieding tegenkomen.

We vinden het dan ook een goede aanbeveling om voor jezelf even uit te maken welk bedrag je aan zo een toestel wilt en kunt geven. Het is nu ook niet de bedoeling dat je in de schulden komt. Het kan misschien helpen om ook even de verschillende online reviews van klanten door te nemen. Daarin geven klanten een positief of negatief advies omtrent een bepaald product of toestel. En daarnaast raden wij jou ook aan om zoveel mogelijk aandachtig te zijn voor eventuele aanbiedingen.

 

 

Het type draagbare radio en het formaat

 

Een draagbare radio bestaat natuurlijk al enkele jaren. Toch is er ondertussen heel wat veranderd. Niet alleen op het vlak van het formaat maar ook op het gebied van de mogelijke functies. Zo was een draagbare radio vroeger echt dubbel zo groot en dubbel zo zwaar in vergelijking met de meeste hedendaagse modellen. Vandaag de dag heb je heel wat draagbare radio’s die zelf zodanig compact zijn dat je ze in je broekzak of je rugzak kunt verplaatsen. Ideaal dus wanneer je met vrienden een dagje naar het strand of naar het park wenst te gaan.

Vandaag de dag heb je ook veel meer mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld al kiezen tussen verschillende merken. Sommige mensen hebben liever een draagbare radio van het merk Philips terwijl andere personen dan toch weer opteren voor een merk van Sony. Je kunt kiezen voor een draagbare radio waarbij je bijvoorbeeld enkel FM zenders kun beluisteren. Maar je hebt nu ook heel wat modellen die veel meer mogelijkheden bieden. Zo kun je bijvoorbeeld muziek van je MP3 beluisteren of van je smartphone.

 

 

De mogelijk beschikbare functies

 

In het voorgaande stukje werd het al min of meer duidelijk dat sommige draagbare radio’s over net iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met andere. Uiteraard moet je er wel rekening mee houden dat hoe meer opties er zijn, hoe duurder het prijskaartje zal worden. Een draagbare radio die voorzien is van een DAB+ functie heeft uiteraard veel meer mogelijkheden dan een model die niet over deze functie beschikt.

Daarnaast is het ook altijd een goed idee om uit te kijken naar een draagbare radio waarbij er eventuele aansluitingsmogelijkheden zijn. Het is altijd een pluspunt als je bepaalde externe apparaten erop kunt aansluiten. Opnieuw is het belangrijk om te beseffen dat het prijskaartje hierdoor wel zal veranderen. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden vandaag de dag. Het komt er dan ook op aan om zoveel mogelijk modellen met elkaar te vergelijken alvorens je overgaat tot een definitieve beslissing.

 

 

Draagbare radio Reviews – Top 5

 

 

Sommige mensen kunnen helemaal niet zonder muziek en geluid en hebben de radio de hele dag aan. Met de beste draagbare radio kun je vanaf nu je muziek ook beluisteren wanneer je een namiddag naar het park gaat of het strand. Je zult heel wat toestellen tegenkomen waaronder ook een aantal goedkope draagbare radio’s. Opdat jij de beste keuze zou kunnen maken hebben wij het advies en de reviews van de kopers eens doorgenomen. Zo hebben wij 5 topproducten kunnen selecteren.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Sony XDR-S61D DAB+ Radio

 

Met deze draagbare radio van Sony zul je meteen een heel kwaliteitsvol toestel in huis halen en bovendien aan een voordelige prijs. Het apparaat is beschikbaar in maar liefst 4 verschillende kleuren. Zo kies jij het ontwerp dat je het mooiste vindt.

Het apparaat is voorzien van een uitstekende DAB+ ontvangst en een enorm krachtig en vooral helder geluid. Je kunt de radio gerust aansluiten op netstroom maar het werkt evengoed op batterijen. Uiteraard hoef je de batterijen na enige tijd wel te vervangen.

Slechts enkele personen zijn ervan overtuigd dat het een vrij kwetsbaar product is. Echter de meerderheid van de kopers is helemaal tevreden met de aankoop. Zij vinden het display bijzonder helder en het toestel biedt heel wat mogelijkheden.

 

Koop bij bol.com (€79)

 

 

 

 

Sony XDR-V1BTD

 

Net zoals het voorgaande product, is ook deze draagbare radio afkomstig van het bekende merk Sony. Deze draagbare radio is niet alleen voorzien van een uitstekende DAB+ aansluiting maar ook met bluetooth heb je heel wat mogelijkheden.

Het apparaat is bijzonder licht van gewicht en dus eenvoudig overal mee naartoe te nemen. Dankzij de ingebouwde accu kun je maar liefst 25 uur aan een stuk draadloos naar de radio luisteren. Deze draagbare radio is te verkrijgen in 3 verschillende kleuren.

Voor één enkele koper blijkt het toestel toch net iets te prijzig te zijn. Echter de meerderheid van de gebruikers zijn helemaal tevreden over het heldere geluid en het duidelijke display. Bovendien heb je met dit toestel heel wat mogelijkheden.

 

Koop bij bol.com (€170)

 

 

 

 

Caliber HBC421DAB-BT

 

Als je op zoek bent naar een draagbare radio die voorzien is van een cd speler met USB dan hoef je zeker dit toestel eens te bekijken. Bovendien zou het zomaar eens een draagbare radio aanbieding kunnen zijn als je de lage prijs bekijkt.

Dit toestel beschikt ook over een uitstekende DAB+ aansluiting en FM radio. Je haalt dus zeker en vast een heel degelijk apparaat in huis met heel wat mogelijkheden. Het is zelfs mogelijk om via een bluetooth verbinding muziek vanaf je smartphone of tablet af te spelen. Door de draagbare radio aan te sluiten op netstroom of te voorzien van de juiste batterijen, kun jij meteen van je favoriete liedjes genieten.

Ondanks het feit dat sommige kopers het product bijzonder kwetsbaar vinden, zijn de meesten helemaal overtuigd van de goede kwaliteit. Bovendien kun je het aan een bijzonder voordelige prijs aankopen en is het heel erg eenvoudig te gebruiken. Kortom, voor deze kopers is dit echt een topproduct.

 

Koop bij bol.com (€120.09)

 

 

 

 

Bigben Interactive

 

Misschien ben je wel op zoek naar het ideale geschenk voor jouw kind. Dan loont het vast en zeker wel de moeite om deze draagbare radio van het merk Bigben interactive eens te bekijken. Bovendien hoef je niet eens zoveel geld uit te geven en maak je er jouw kind helemaal blij mee.

Het toestel is beschikbaar in een roze of blauwe kleur en is voorzien van heel wat leuke stickers die het apparaat extra aantrekkelijk maken. Deze stickers krijg je bovendien allemaal meegeleverd zodra je het product aankoopt. Met deze draagbare radio is het bovendien ook mogelijk om een cd af te spelen.

Een aantal kopers vinden dat het wel een aantal heel kleine onderdelen bevat die gevaarlijk kunnen zijn voor kindjes. Daardoor is ouderlijk toezicht zeker en vast nodig. Andere gebruikers zijn dan weer helemaal tevreden over het apparaat en volgens hen biedt het urenlang speelplezier.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Akai APR200BN

 

Je zult meteen versteld staan van de vele kwaliteiten die deze draagbare radio van het merk Akai aanbiedt. Dit apparaat is voorzien van FM en AM ontvangst. Je kunt het probleemloos aansluiten op de netstroom maar het toestel werkt uiteraard ook op batterijen.

De bruine kleur en het aparte design creëren een volledige retro look die heel veel mensen zou kunnen aanspreken. Bij de aankoop van het toestel zul je merken dat je er de kabels meteen bij krijgt.

Als we de beoordelingen bekijken bij dit product dan moeten we vaststellen dat de meningen eerder verdeeld zijn. Zo zijn een heleboel mensen overtuigd van de voordelen van het product terwijl andere personen iets minder tevreden zijn.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status