Beste draagbare radio

Laatste update: 03.06.20

 

Draagbare radio’s test van 2020

 

Heb je binnenkort een leuke picknick op de agenda staan met het gezin of vrienden? Dan kan een leuk melodietje alvast niet ontbreken. Een degelijke draagbare radio is dan alvast een welkome aanbeveling. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit het ruime assortiment. Daarom zijn wij alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde draagbare radio’s. Zo is de Sony XDR-S61D DAB+ Radio alvast een topproduct gebleken. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende kleuren en designs. Kies je echter voor de Sony XDR-V1BTD dan kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor design. Het apparaat is bovendien uitgerust met een handige DAB+ aansluiting die een uitstekende geluidskwaliteit garandeert.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Draagbare radio’s koopgids

 

Wanneer je morgen een dagje naar het strand gaat met vrienden dan kan het een leuk idee zijn om een draagbare radio mee te nemen. Toch is het niet zo eenvoudig om een goede en degelijke draagbare radio te spotten. Tegenwoordig zijn er zoveel modellen op de markt gebracht waarbij sommige exemplaren over meer opties beschikken dan andere toestellen. Het zal dan ook niet verwonderen dat je deze radio’s niet meer tussen de goedkope draagbare radio’s zult spotten. Door rekening te houden met het gebruiksgemak, het budget en het mogelijke formaat zul je zeker en vast een keuze kunnen maken uit de beste draagbare radio’s.

 

 

Het gebruiksgemak

 

Je zult je misschien afvragen waarvoor je een draagbare radio zoal kunt gebruiken. Er zijn nu eenmaal heel wat personen bij wie muziek een belangrijke factor speelt in het dagelijkse leven. Een draagbare radio is een toestel dat je dan ook gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Denk maar bijvoorbeeld aan een dagje dat je met zen allen naar het strand gaat. Of wanneer je met vrienden een leuke picknick wilt organiseren in het park wat verderop. In dat geval kan een draagbare radio voor de nodige sfeer en muziek zorgen.

Toch zul je vrij snel merken dat het niet zo eenvoudig is om een degelijk exemplaar aan te kopen. Er zijn namelijk heel wat verschillende soorten draagbare radio’s op de markt gebracht. Sommige modellen zijn iets duurder dan andere modellen. Daarnaast zul je ook een hoeven na te denken over welke opties en mogelijkheden je wilt dat het toestel heeft. Kortom er zijn toch heel wat elementen waarover je eens hoeft na te denken als je beslist om een draagbare radio aan te schaffen.

 

 

Het mogelijke prijskaartje

 

Zoals in het voorgaande stukje reeds min of meer duidelijk werd, bestaan er vandaag de dag heel wat verschillende soorten draagbare radio’s. Zo heb je heel wat goedkope modellen maar je hebt natuurlijk ook heel wat duurdere exemplaren. Het prijskaartje wordt voor een groot deel bepaald door de functies en de mogelijkheden waarover de draagbare radio beschikt. Zo zal een model dat over heel wat opties beschikt niet meteen één van de goedkopere radio’s zijn. Uiteraard kun je wel altijd een draagbare radio aanbieding tegenkomen.

We vinden het dan ook een goede aanbeveling om voor jezelf even uit te maken welk bedrag je aan zo een toestel wilt en kunt geven. Het is nu ook niet de bedoeling dat je in de schulden komt. Het kan misschien helpen om ook even de verschillende online reviews van klanten door te nemen. Daarin geven klanten een positief of negatief advies omtrent een bepaald product of toestel. En daarnaast raden wij jou ook aan om zoveel mogelijk aandachtig te zijn voor eventuele aanbiedingen.

 

 

Het type draagbare radio en het formaat

 

Een draagbare radio bestaat natuurlijk al enkele jaren. Toch is er ondertussen heel wat veranderd. Niet alleen op het vlak van het formaat maar ook op het gebied van de mogelijke functies. Zo was een draagbare radio vroeger echt dubbel zo groot en dubbel zo zwaar in vergelijking met de meeste hedendaagse modellen. Vandaag de dag heb je heel wat draagbare radio’s die zelf zodanig compact zijn dat je ze in je broekzak of je rugzak kunt verplaatsen. Ideaal dus wanneer je met vrienden een dagje naar het strand of naar het park wenst te gaan.

Vandaag de dag heb je ook veel meer mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld al kiezen tussen verschillende merken. Sommige mensen hebben liever een draagbare radio van het merk Philips terwijl andere personen dan toch weer opteren voor een merk van Sony. Je kunt kiezen voor een draagbare radio waarbij je bijvoorbeeld enkel FM zenders kun beluisteren. Maar je hebt nu ook heel wat modellen die veel meer mogelijkheden bieden. Zo kun je bijvoorbeeld muziek van je MP3 beluisteren of van je smartphone.

 

 

De mogelijk beschikbare functies

 

In het voorgaande stukje werd het al min of meer duidelijk dat sommige draagbare radio’s over net iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met andere. Uiteraard moet je er wel rekening mee houden dat hoe meer opties er zijn, hoe duurder het prijskaartje zal worden. Een draagbare radio die voorzien is van een DAB+ functie heeft uiteraard veel meer mogelijkheden dan een model die niet over deze functie beschikt.

Daarnaast is het ook altijd een goed idee om uit te kijken naar een draagbare radio waarbij er eventuele aansluitingsmogelijkheden zijn. Het is altijd een pluspunt als je bepaalde externe apparaten erop kunt aansluiten. Opnieuw is het belangrijk om te beseffen dat het prijskaartje hierdoor wel zal veranderen. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden vandaag de dag. Het komt er dan ook op aan om zoveel mogelijk modellen met elkaar te vergelijken alvorens je overgaat tot een definitieve beslissing.

 

 

Draagbare radio Reviews – Top 5

 

 

Sommige mensen kunnen helemaal niet zonder muziek en geluid en hebben de radio de hele dag aan. Met de beste draagbare radio kun je vanaf nu je muziek ook beluisteren wanneer je een namiddag naar het park gaat of het strand. Je zult heel wat toestellen tegenkomen waaronder ook een aantal goedkope draagbare radio’s. Opdat jij de beste keuze zou kunnen maken hebben wij het advies en de reviews van de kopers eens doorgenomen. Zo hebben wij 5 topproducten kunnen selecteren.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Sony XDR-S61D DAB+ Radio

 

Met deze draagbare radio van Sony zul je meteen een heel kwaliteitsvol toestel in huis halen en bovendien aan een voordelige prijs. Het apparaat is beschikbaar in maar liefst 4 verschillende kleuren. Zo kies jij het ontwerp dat je het mooiste vindt.

Het apparaat is voorzien van een uitstekende DAB+ ontvangst en een enorm krachtig en vooral helder geluid. Je kunt de radio gerust aansluiten op netstroom maar het werkt evengoed op batterijen. Uiteraard hoef je de batterijen na enige tijd wel te vervangen.

Slechts enkele personen zijn ervan overtuigd dat het een vrij kwetsbaar product is. Echter de meerderheid van de kopers is helemaal tevreden met de aankoop. Zij vinden het display bijzonder helder en het toestel biedt heel wat mogelijkheden.

Het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken tussen de verschillende beschikbare draagbare radio mogelijkheden. Dit exemplaar wordt jou aanbevolen door het bekende, en misschien voor sommige klanten ook wel veruit het beste merk Sony.

Voordelen
Kostenplaatje:

indien je toch liever niet zoveel geld spendeert aan een goed functionerende draagbare radio, dan is dit apparaat alvast een goede aanbeveling.

Design:

deze unieke draagbare radio is afgewerkt in een neutrale witte kleur maar kun je nog in tal van andere kleuren en designs bekomen.

Voeding:

je zult merken dat er verschillende mogelijkheden zijn om deze draagbare radio te gebruiken. Zo zou je beroep kunnen doen op de krachtige batterijen maar je kunt het apparaat eventueel ook op koppelen aan netstroom.

Handig in gebruik:

de draagbare radio is bijzonder eenvoudig om te gebruiken en biedt een uitstekende geluidskwaliteit aan. Verder geniet je een DAB+ ontvangst.

Nadelen
Kwetsbaar:

een kleine minderheid van de klanten is echter van mening dat de radio vrij kwetsbaar zou zijn en dat is uiteraard best wel jammer.

Koop bij bol.com (€99)

 

 

 

 

Sony XDR-V1BTD

 

Net zoals het voorgaande product, is ook deze draagbare radio afkomstig van het bekende merk Sony. Deze draagbare radio is niet alleen voorzien van een uitstekende DAB+ aansluiting maar ook met bluetooth heb je heel wat mogelijkheden.

Het apparaat is bijzonder licht van gewicht en dus eenvoudig overal mee naartoe te nemen. Dankzij de ingebouwde accu kun je maar liefst 25 uur aan een stuk draadloos naar de radio luisteren. Deze draagbare radio is te verkrijgen in 3 verschillende kleuren.

Voor één enkele koper blijkt het toestel toch net iets te prijzig te zijn. Echter de meerderheid van de gebruikers zijn helemaal tevreden over het heldere geluid en het duidelijke display. Bovendien heb je met dit toestel heel wat mogelijkheden.

Opnieuw hebben we te maken met een degelijke en duurzame draagbare radio van het sterk gewaardeerde merk Sony. Om te weten te komen of dit apparaat al dan niet iets voor jou is, loont het de moeite om de populairste kenmerken ervan alvast even op een rijtje te plaatsen.

Voordelen
Handig in gebruik:

net zoals de vorige draagbare radio beschikt ook dit exemplaar over een uitstekende DAB+ functie. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van bluetooth.

Comfort:

je zult merken dat de draagbare radio bijzonder weinig weegt en daardoor heel comfortabel is om te verplaatsen.

Voeding:

de draagbare radio is voorzien van een krachtige oplaadbare ingebouwde accu. Zodra de accu helemaal is opgeladen dan kun je de radio tot wel 25 uur lang zonder problemen gebruiken.

Nadelen
Te duur:

we merken dat één enkele koper het best wel jammer vindt dat de draagbare radio niet over de laagste prijs beschikt.

Koop bij bol.com (€190.99)

 

 

 

 

Caliber HBC421DAB-BT

 

Als je op zoek bent naar een draagbare radio die voorzien is van een cd speler met USB dan hoef je zeker dit toestel eens te bekijken. Bovendien zou het zomaar eens een draagbare radio aanbieding kunnen zijn als je de lage prijs bekijkt.

Dit toestel beschikt ook over een uitstekende DAB+ aansluiting en FM radio. Je haalt dus zeker en vast een heel degelijk apparaat in huis met heel wat mogelijkheden. Het is zelfs mogelijk om via een bluetooth verbinding muziek vanaf je smartphone of tablet af te spelen. Door de draagbare radio aan te sluiten op netstroom of te voorzien van de juiste batterijen, kun jij meteen van je favoriete liedjes genieten.

Ondanks het feit dat sommige kopers het product bijzonder kwetsbaar vinden, zijn de meesten helemaal overtuigd van de goede kwaliteit. Bovendien kun je het aan een bijzonder voordelige prijs aankopen en is het heel erg eenvoudig te gebruiken. Kortom, voor deze kopers is dit echt een topproduct.

Indien je het belangrijk vindt dat de draagbare radio ook over de mogelijkheid beschikt om cd’s af te spelen, dan loont het de moeite om dit apparaat even te bekijken. Deze draagbare radio wordt jou aangeboden door het bekende merk Caliber en beschikt over heel wat handige mogelijkheden.

Voordelen
Prijskaartje:

je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over het prijskaartje. De lage en betaalbare prijs maakt het product meteen een pak toegankelijker voor het grote publiek.

Handig in gebruik:

de draagbare radio biedt je niet alleen de mogelijkheid om naar verschillende radiozenders te luisteren maar je kunt er ook jouw favoriete cd’s mee afspelen. Verder is er ook een USB aansluiting voorzien en zelfs een DAB+ functie.

Bluetooth:

veel kopers beschouwen het ook als een pluspunt dat de draagbare radio over bluetooth beschikt. Ideaal om muziek van je smartphone en/ of tablet te streamen.

Nadelen
Kwetsbaar:

een bijzonder kleine minderheid van de klanten is van mening dat de radio toch wel vrij kwetsbaar is en dus snel stuk gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bigben Interactive

 

Misschien ben je wel op zoek naar het ideale geschenk voor jouw kind. Dan loont het vast en zeker wel de moeite om deze draagbare radio van het merk Bigben interactive eens te bekijken. Bovendien hoef je niet eens zoveel geld uit te geven en maak je er jouw kind helemaal blij mee.

Het toestel is beschikbaar in een roze of blauwe kleur en is voorzien van heel wat leuke stickers die het apparaat extra aantrekkelijk maken. Deze stickers krijg je bovendien allemaal meegeleverd zodra je het product aankoopt. Met deze draagbare radio is het bovendien ook mogelijk om een cd af te spelen.

Een aantal kopers vinden dat het wel een aantal heel kleine onderdelen bevat die gevaarlijk kunnen zijn voor kindjes. Daardoor is ouderlijk toezicht zeker en vast nodig. Andere gebruikers zijn dan weer helemaal tevreden over het apparaat en volgens hen biedt het urenlang speelplezier.

Ben je op zoek naar een leuk en bijzonder origineel geschenk voor je zoontje of dochtertje? Dan kun je vast wel even deze unieke draagbare radio in overweging nemen. De opvallende roze kleur in combinatie met de print van een pony, zal het product misschien iets aantrekkelijker maken voor meisjes.

Voordelen
Design:

indien je het roze design toch maar niets vindt dan heb je nu ook de mogelijkheid om deze unieke draagbare radio in een prachtige blauwe kleur te bestellen.

Stickers:

er worden bij de aankoop meteen ook een paar leuke stickers meegeleverd zodanig dat je kindje de draagbare radio naar zijn of haar persoonlijke smaak kan versieren.

Handig in gebruik:

de radio is bijzonder eenvoudig om te verplaatsen vanwege het beperkte gewicht. Daarnaast is de bediening ook vrij makkelijk en is het mogelijk om je favoriete cd’s te beluisteren.

Kostenplaatje:

de betaalbare prijs maakt het product meteen een pak interessanter voor heel wat kopers.

Nadelen
Kleine onderdelen:

volgens een beperkt aantal klanten zou het product toch net iets te veel kleine onderdelen bevatten. Deze kunnen makkelijk worden kwijtgespeeld of ingeslikt door jonge kindjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Akai APR200BN

 

Je zult meteen versteld staan van de vele kwaliteiten die deze draagbare radio van het merk Akai aanbiedt. Dit apparaat is voorzien van FM en AM ontvangst. Je kunt het probleemloos aansluiten op de netstroom maar het toestel werkt uiteraard ook op batterijen.

De bruine kleur en het aparte design creëren een volledige retro look die heel veel mensen zou kunnen aanspreken. Bij de aankoop van het toestel zul je merken dat je er de kabels meteen bij krijgt.

Als we de beoordelingen bekijken bij dit product dan moeten we vaststellen dat de meningen eerder verdeeld zijn. Zo zijn een heleboel mensen overtuigd van de voordelen van het product terwijl andere personen iets minder tevreden zijn.

Tenslotte kunnen we deze top 5 afsluiten met deze prachtige Akai draagbare radio. Om te weten te komen of dit product al dan niet aan jouw verwachtingen voldoet, is het handig om de voor- en nadelen ervan even op een rijtje te plaatsen. Hieronder alvast meer.

Voordelen
Voeding:

je kunt gebruik maken van de bijzonder krachtige batterijen maar het is daarnaast ook mogelijk om de radio gewoon aan de netstroom te koppelen.

Handig in gebruik:

je geniet niet alleen een optimale AM ontvangst maar kunt ook gebruik maken van de FM ontvangst.

Design:

deze unieke draagbare radio wordt gekenmerkt door een opvallende bruine kleur in combinatie met een bijzonder retro achtig design.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts enkele klanten zijn niet helemaal overtuigd van de geleverde kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status