Beste draaispit

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Draaispitten test van 2021

 

Het is niet altijd makkelijk om nu te weten wat precies de beste draaispit is. Daarom hebben wij alvast een koopgids opgesteld waarin we je extra advies en tips trachten mee te geven. Deze kunnen je helpen in de zoektocht naar het ideale draaispit. Echter is het ook een goed idee om even onze top 3 te raadplegen. Daarin stellen we graag even de 3 best beoordeelde draaispit toestellen aan jou voor. Zo haal je met de BBQ Rotisserie Ring alvast een duurzaam en degelijk apparaat in huis. Bovendien is het na gebruik ook eenvoudig schoon te maken. Met de Barbecook Rotisserie Set Gasbarbecue kun je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Dankzij de gelijkmatige warmteverdeling zul je merken dat het stukje vlees of vis op elk punt even goed gebakken is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Draaispitten koopgids

 

Met een lekker sappig stukje vlees kun je heel wat vrienden en familie aangenaam verrassen. Dit niet alleen dankzij de smaak maar ook door de geur die het grillen met zich meebrengt. Als je op zoek gaat naar een goede draaispit dan is het een aanbeveling dat je rekening houdt met het gebruik en het type alsook het formaat, de toebehoren en de prijs ervan.

 

 

Gebruik en type

 

In de zomer is het altijd leuk als je met vrienden en familie kunt samenkomen voor een heerlijk hapje en een lekker drankje. Een barbecue is dan altijd een pluspunt. Het is niet alleen heel gezellig maar ook nog eens heel lekker. Bovendien kun je nu ook voor dat tikkeltje meer gaan dankzij de draaispitten. Draaispitten bestaan als sinds de middeleeuwen maar zijn uiteraard doorheen de jaren heel wat veranderd en gemoderniseerd. De huidige modellen worden dus voortgestuwd door middel van een motor.

Het principe van een draaispit is dat je er grote of kleine stukken kip of vlees op prikt of tussen klemt. Bovendien draait de spit dan rond boven een open vuur. Doordat de stukken vlees en kip ronddraaien worden ze overal gelijkmatig gegrild. Hierdoor kun je er dus echt zeker van zijn dat het op alle punten even mals en sappig blijft. Bovendien gaan de vleessappen veel minder verloren dan bijvoorbeeld vlees dat je bakt in een pan.

Kortom als je voor een barbecue gaat of reeds een barbecue hebt dan is de draaispit daar zeker en vast een goede aanvulling op. Je kunt de spitten namelijk gemakkelijk op je bbq toestel gaan monteren. Toch zul je merken dat er hierdoor heel wat mogelijkheden zijn en verschillende prijsklassen. Probeer dus zeker zoveel mogelijk aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

 

 

Formaat en toebehoren

 

In je zoektocht naar een goede draaispit zul je al snel merken dat de modellen zich hoofdzakelijk onderscheiden op basis van het formaat en de toebehoren. De meeste toestellen zijn namelijk uit metaal of roestvrij staal gemaakt dus op dat vlak is er weinig verschil in de toestellen.

Het formaat is wel belangrijk om even rekening mee te houden. Als je de draaispit wilt kunnen monteren op je barbecue toestel dan is het formaat van de spit uiteraard afhankelijk van de grootte van jouw barbecue toestel. Daarnaast is het ook aan te raden dat je rekening houdt met je huishouden. Je hebt namelijk toestellen die een lengte kunnen hebben van 129 cm, een hoogte van 100 cm en een breedte van 55 cm. Dit is een draaispit van een groot formaat en daardoor ideaal voor grotere gezinnen. Uiteraard heb je ook veel kleinere modellen.

Ook de toebehoren zijn niet geheel onbelangrijk. Zo heb je toestellen waarbij je meer stukken krijgt die allemaal in de prijs zijn inbegrepen en toestellen met minder mogelijkheden. Bij heel veel draaispitten zul je er zeker en vast een handleiding bij krijgen die je helpt om het toestel te leren kennen en gebruiken. Sommige toestellen zijn ook voorzien van meerdere vleesklemmen en zelfs een barbecue ring is mogelijk. Deze hoef je gewoon op je barbecue toestel te bevestigen. Er zijn ook toestellen, vooral de grote draaispitten die voorzien zijn van wieltjes waardoor je het toestel gemakkelijk kunt verplaatsen.

 

 

Prijs

 

Ondertussen zul je wel begrijpen dat het niet zo gemakkelijk is om een goede keuze te maken uit de beste draaispitten. Er zijn zoveel mogelijkheden dat het niet zo eenvoudig is om er de voor jou beste draaispit aanbieding uit te kiezen. Probeer voor jezelf eerst uit te maken welk bedrag je er wilt aan spenderen en vooral ook kunt aan spenderen.

Stel dat je bijvoorbeeld helemaal niet graag barbecuet maar het enkel eens doet op bepaalde gelegenheden dan hoef je geen toestel aan te kopen dat heel duur is. Als je echt heel graag met voedsel bezig bent en er echt kunt van genieten om vrienden en familie te verrassen met een heerlijke lunch dan kun je gaan voor een iets uitgebreider toestel. Houd er wel rekening mee dat een toestel dat meer mogelijkheden en functies heeft niet meer tot de goedkope draaispitten zal behoren.

Het is bovendien ook een goede aanbeveling om even een kijkje te nemen tussen de vele reviews van kopers die het product reeds aangekocht hebben. Dit kan je namelijk helpen om te zien of het toestel dat je op het oog hebt echt wel goed werkt. Zo zul je vast en zeker ook een toestel vinden dat volledig aan jouw verwachtingen voldoet. Droom er maar alvast van dat je heel binnenkort je familie kunt verrassen met de heerlijkste gerechten.

 

 

Draaispit reviews – Top 5

 

 

Om je kip of vlees gelijkmatig te grillen is de beste draaispit onmisbaar voor elke keukenprins of keukenprinses. Voor het bereiden van grote en kleine stukken vlees kun je zeker tijd en moeite besparen door gebruik te maken van dit rotisserie product. En het kan zeker ook buitenshuis gebruikt worden.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

BBQ Rotisserie Ring

 

De BBQ Rotisserie Ring tevens elektrische barbecue spit is een set met 2 vleesklemmen, 1 gebruikershandleiding, 1 grillspit, een elektrische motor, 1 motor houder en 1 barbecue ring met een diameter van 57 centimeter.

Dit product verkleint de kans op gebrand vlees, doordat de motor ervoor zorgt dat het vlees continu blijft draaien voor een egale bruine kleur. Omdat je kip of vlees geen rechtstreeks contact maakt met de bakplaat of het rooster is het gezonder dan conventioneel barbecueën.

Voor een gebruiker eisen de spit en de klemmen veel onderhoud als je niet wilt dat het moet gaan roesten. Maar de overige gebruikers hebben daar geen moeite mee, want dit is een heel kwalitatief product en het is heel handig om te gebruiken en te onderhouden. Ook valt er over de prijs niets te klagen, want dit product is een koopje voor deze personen.

Het is niet altijd makkelijk om een betaalbare en tevens degelijke draaispit te spotten. Dit apparaat is misschien niet meteen voorzien van de laagste prijs maar toch vinden de meeste gebruikers het prijskaartje echt correct. Laten we dan ook alvast even op zoek gaan naar de voordelen en de nadelen ervan.

Voordelen
Set:

de set bestaat niet alleen uit een handige grilspit en een elektrische motor. Maar verder worden er ook nog eens 2 vleesklemmen meegeleverd, een motorhouder en zelfs een handige barbecue ring.

Geen verbrand vlees:

de motor van dit product blijft eigenlijk continu draaien. Op die manier wordt het vlees mooi en gelijkmatige gebakken en hoef je niet te vrezen voor verbrande stukjes

Gezond:

bovendien is deze manier van koken ook veel gezonder. Dit heeft vooral te maken met het feit dat je voedsel zoals vlees helemaal niet in contact komt met de bakplaat.

Nadelen
Onderhoud:

een enkele gebruiker vindt wel dat het heel wat onderhoud vraagt om deze draaispit goed te kunnen onderhouden en schoonmaken.

Koop bij bol.com (€109)

 

 

 

 

Barbecook Rotisserie Set Gasbarbecue

 

De rotisserie set van Barbecook is een gasbarbecue die automatisch draait voor een gelijktijdig braadresultaat van de kip of het vlees.

Dit product heeft 2 vorken om de voeding vast te klemmen en de motor draait op batterijen. Hierdoor kun je het zelfs op kampeerreisjes gebruiken of in de tuin met vrienden tijdens een leuke voetbalwedstrijd of tijdens een gezellige reünie met de familie. Dit product is gemakkelijk te reinigen na gebruik en bij goed onderhoud gaat het lang mee.

Lekker eten zorgt voor een vrolijke sfeer en dat is te merken aan de reviews van deze gebruikers, want zij geven goed advies voor deze draaispit aanbieding vooral om het feit dat het van goede kwaliteit is en dat het perfect werkt voor kip in het bijzonder. Het ziet er ook goed uit en het past op diverse elektrische grills.

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor deze leuke en handige draaispit van het merk Barbecook. Barbecook is een zeer bekend merk en misschien zal het voor sommige kopers ook wel als het beste merk worden beschouwd. Hieronder kun je alvast even de eigenschappen van het product raadplegen.

Voordelen
Prijskaartje:

indien je op zoek bent naar een betaalbare draaispit dan is dit toestel precies wat jij zoekt.

Gebruiksgemak:

het is een degelijke draaispit die volledig werkt op basis van gas. Bovendien draait de barbecue automatisch waardoor het vlees mooi en gelijktijdig gebakken wordt.

Onderhoud:

je zult merken dat de draaispit makkelijk en goed te onderhouden is. Bovendien zal de draaispit dan ook veel langer meegaan.

Comfort:

doordat het toestel op batterijen werkt, kun je het ook makkelijk verplaatsen en overal mee naartoe nemen.

Nadelen
Geen spare ribs:

een enkele gebruiker vindt het best wel jammer dat het niet mogelijk is om met dit apparaat ook spare ribs te bakken.

Koop bij bol.com (€69.86)

 

 

 

 

Boretti DaVinci BBA6

 

De Boretti DaVinci BBA6 draaispit is heel praktisch in een buitenkeuken te gebruiken. Voor de echte rotisserie is dit product niet weg te denken. Om het vlees gelijkmatig te grillen kunt je voor dit product gebruik maken van een rotatie grill.

Deze draaispit heeft een elektrische motor, maar het is niet gemakkelijk te gebruiken door eenieder dus het is van essentieel belang om dit apparaat buiten het bereik van kinderen te houden. Dit draaispit is gemaakt van RVS, dus het is bestendig voor hitte en het gaat erg lang mee.

Uit de weinige gebruikers van dit product hebben zij verdeelde meningen te weten dat het een slechte prijs- en kwaliteitsverhouding heeft, maar anderzijds is het een topproduct dat handig is om te gebruiken. Dit product wordt aangeraden, omdat het duurzaam is en het heeft ook een fraai ontwerp.

Heb jij misschien een buitenkeuken bij jou thuis? Dan is de Boretti DaVincie BBA6 draaispit precies waar jij naar op zoek bent. Alvorens je besluit om het apparaat aan te schaffen dan lijkt het ons wel een goed idee om even op zoek te gaan naar wat nu precies de voordelen en de nadelen ervan zijn.

Voordelen
Rotatie grill:

door gebruik te maken van de rotatie grill is het mogelijk om je stukje vlees of vis op een mooie en vooral gelijkmatig tempo te gaan grillen.

Materiaal:

je zult merken dat het product volledig vervaardigd is uit duurzaam RVS en dus ook volledig hittebestendig is. Verder is het toestel ook heel erg duurzaam.

Gebruiksgemak:

deze draaispit is voorzien van een sterke en krachtige elektrische motor. En dit is voor veel klanten echt wel een pluspunt. Het zal ons niet verwonderen indien dit product tot de populairste draaispitten behoort.

Nadelen
Niet voor kinderen:

het product is niet voorzien van een kindervergrendeling. Indien je dus kleine kindjes hebt dan is het belangrijk om ze goed in het oog te houden.

Koop bij bol.com (€79.91)

 

 

 

 

Outdoorchef Draaispit

 

Met de meeste draaispitten moet je het vlees prikken, maar dat is bij deze draaispit niet het geval. De Outdoorchef draaispit klemt het vlees en met dit product is er geen sprake van vochtverlies, want het vlees blijft zeker sappig.

De korf maakt een draaiende beweging om alle zijden van het vlees gelijkmatig gaar te krijgen en het is ideaal voor grote stukken vlees en voor braadstukken. Dit product past op alle Canberra and Auckland Perth grill modellen.

Met dit product is er altijd feest voor de gebruikers van de Outdoorchef draaispit, want ze zijn allemaal erg blij met deze draaispit. Voor een product dat heerlijke kip en vleessoorten kan grillen is het heel gemakkelijk om op te zetten. Verder valt nog mee te delen dat dit product handig is om te gebruiken en dankzij de goede kwaliteit gaat deze blikvanger ook heel erg lang mee.

In vergelijking met de producten die we hierboven besproken hebben, zul je merken dat de Outdoorchef Draaispit op een volledig andere wijze functioneert. Je hoeft het vlees niet langer te gaan prikken maar met dit toestel moet je het gaan vastklemmen.

Voordelen
Werkwijze:

het enige dat jij hoeft te doen, is het stukje vlees of vis gewoon in de draaispit te klemmen. Vervolgens doet het toestel de rest voor jou. Bovendien is dit apparaat ook geschikt om iets grotere stukken voedsel klaar te maken.

Smaakvol:

doordat er bij deze techniek helemaal geen vocht verloren gaat, zul je merken dat het stukje vis of vlees gewoon lekker mals en sappig blijft.

Nadelen

Zodra we een kijkje nemen naar de verschillende online reviews dan kunnen we alleen maar vaststellen dat werkelijk alle kopers volledig tevreden zijn. Daardoor is het voor ons niet makkelijk om jou verder advies te geven over eventuele nadelen van het toestel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

vidaXL Draaispit Elektrische

 

Het draaispit elektrische barbecue van het merk vidaXL is heel ruim en aantrekkelijk voor BBQ liefhebbers. Dit product is zeer geschikt voor het grillen van hele kippen, wildvlees, speenvarkens en vele andere grote vleessoorten. Het draait automatisch door toedoen van een elektrische motor, wat maakt dat jij je ook met andere dingen bezig kunt houden terwijl het vlees zich bereidt.

Dankzij het grote grilloppervlak kun je tegelijkertijd ook kleinere stukken vlees klaarmaken. Dit product is gemakkelijk te verplaatsen, want het beschikt over 4 wielen met rem blokkeringsfunctie.

Doordat dit product geschikt is voor grote stukken vlees, is het waarschijnlijk ook de reden waarom het niet een van de goedkope draaispitten is. Dit kan ook de reden zijn dat er nog geen reviews zijn geplaatst voor dit product, dus wees de eerste die haar of zijn tevredenheid of misnoegen uit voor dit product.

Deze top 5 wordt tenslotte afgesloten met de degelijke en handige draaispit van het bekende en sterk gewaardeerde merk vidaXL. Net zoals één van de vorige apparaten werkt deze draaispit ook volledig elektrisch en is het ideaal wanneer je binnenkort een leuk feestje wilt organiseren.

Voordelen
Formaat:

het is een vrij grote draaispit die dus ook bijzonder geschikt is om te gebruiken wanneer je grotere stukken vlees of vis wilt gaan grillen.

Elektrische motor:

dankzij de elektrische motor zul je merken dat de draaispit volledig automatisch zal gaan draaien. Op die manier kun je ondertussen ook nog andere klusjes uitvoeren.

Handig in gebruik:

de transportwieltjes zorgen ervoor dat je het apparaat makkelijk en snel kunt verplaatsen. Bovendien zijn de wieltjes ook voorzien van een handige blokkeringsfunctie. Zo zal het toestel niet langer verschuiven.

Nadelen
Prijskaartje:

jammer genoeg zul je deze degelijke en handige draaispit niet meteen tussen de goedkope producten hoeven te verwachten.

Koop bij bol.com (€305)

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status