Beste driewieler

Laatste update: 27.05.20

 

Driewielers test van 2020

 

Is het binnenkort de verjaardag van je zoon of dochter? En ben je nog steeds op zoek naar een leuk en origineel geschenk? En wil je dat je kindje vooral actief kan bezig zijn? Dan kan het misschien een goede aanbeveling zijn om een driewieler te overwegen. In onze koopgids proberen we hiervoor een aantal handige en belangrijke richtlijnen mee te geven. Zo krijg je een beter beeld van waar je zoal op kunt letten bij de aankoop van een duurzame driewieler. Verder zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde toestellen. Zo blijkt de Little Tikes Deluxe Editie alvast een goede aanbeveling te zijn. Ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van 9 maanden oud en tot en met de leeftijd van 3 jaar oud. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor de Smoby Be Move Frozen driewieler. Ideaal voor kindjes die dol zijn op de Disneyfilm van Frozen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Driewielers koopgids

 

Een kind ontwikkelt pas in een later stadium zijn of haar evenwichtsgevoel. Om jouw kind daarbij te helpen kun je eventueel één van de beste driewielers in huis halen. Het nut hiervan is dat je zo je kind helpt bij de ontwikkeling. Daarnaast is het ook een aanbeveling om rekening te houden met alle mogelijkheden die het product heeft. Als je dan toch de aanbiedingen gaat vergelijken kun je ook kijken naar het type en het design.

 

Het nut van een driewieler

 

Het lijkt nutteloos maar een driewieler kan echt een grote hulp zijn. Zo hebben jonge kindjes nog niet voldoende evenwichtsgevoel. Toch kun jij hem of haar helpen in de ontwikkeling van dat evenwichtsgevoel. En dit kan door middel van een driewieler. Je hebt heel veel modellen die gericht zijn op de groei van je kind. Deze apparaten kun je dan in het begin zelf voortduwen en op die manier krijgt je kind al een bepaald gevoel van evenwicht aangeleerd. In een later stadium kan het dan geleidelijk overgaan naar zelf fietsen.

Toch kan een driewieler ook voor oudere mensen gebruikt worden of mensen die omwille van een beroerte of andere ziekte een verstoord evenwicht hebben. Zo bestaan er ook driewielers van een groter formaat die werkelijk geschikt zijn voor een volwassen persoon. Heb jij ook een bepaalde ziekte gehad zoals een beroerte of heb je door reuma en artrose minder kracht en evenwicht? Dan hoef jij nu niet langer meer thuis te blijven. Dankzij de driewielers voor volwassenen kun jij nu ook van een heerlijk en ontspannend fietstochtje genieten.

Je zult in je zoektocht ook al vrij snel opmerken dat er heel wat modellen zijn. Daarnaast zijn er ook heel wat mogelijkheden en formaten te onderscheiden. Kortom ook jij zult zeker de driewieler vinden die het meest aan jouw verwachtingen voldoet.

 

 

Soort driewieler

 

Het belangrijkste onderscheid zit uiteraard in het verschil tussen een driewieler voor kinderen en eentje voor volwassenen. Bij de driewielers voor kinderen kun je heel wat onderscheid waarnemen. Zo heb je echt de standaard driewielers die je niet kunt verstellen. Dit zijn de modellen die gericht zijn op een bepaalde leeftijdscategorie en die niet meegroeien met jouw kind.

Uiteraard zijn er ook heel wat toestellen die gericht zijn op het meegroeien. Zo hoef je maar één keer het bedrag uit te geven en de driewieler kan gemakkelijk 2 tot 3 jaar meegaan. Deze driewielers kun je gebruiken vanaf de leeftijd van 9 maanden. Uiteraard is dit ook afhankelijk van het kind maar over het algemeen kan een kind van 9 maanden al mooi rechtop zitten zonder om te vallen. Op dit moment kun jij dan zelf de driewieler voortduwen door middel van een duwstang. Eenmaal je kind oud genoeg is kun je de duwstang eraf halen en je kind leren om zelf voorzichtig mee te trappen. Het zal niet verwonderen dat deze modellen niet tot de goedkope driewielers behoren.

Er zijn dan ook de modellen voor volwassenen. Deze bestaan net zoals de driewielers van kinderen uit drie wielen. Twee achteraan en eentje vooraan. Bij de volwassenen heb je dan ook nog de keuze om een elektrische driewieler te kiezen. Wat echt een aanbeveling kan zijn voor mensen die het iets moeilijker hebben om hun evenwicht lange tijd te bewaren.

 

Mogelijkheden en design

 

Afhankelijk van het toestel dat je aankoopt, kunnen er heel wat extra opties op zitten. Bij de driewielers voor volwassenen kun je op die manier een elektrisch aangestuurde driewieler kiezen. Op die manier hoef je net iets minder kracht te zetten dan bij een niet elektrisch model. Je hebt ook fietsen waar een mandje of een rekje op zit. Ook dit kan allemaal heel erg handig zijn.

Ook op de driewielers voor je kind kunnen heel wat leuke extra opties zitten. Zo heb je heel wat fietsen waarbij je de mogelijkheid hebt om het stoeltje en de pedalen te verstellen. Zo kun je ze aanpassen aan de ontwikkeling van je kind. Sommige fietsen zijn ook voorzien van een zonnescherm en regenscherm. Zo kun jij je kind bij elk weertype beschermen. En uiteraard zijn er ook driewielers waarbij je je kind kunt vastgespen. De veiligheidsriem zorgt ervoor dat je kind niet uit het zadel valt.

Ook het design kun je helemaal kiezen. Zo heb je de vrij minimalistische designs in slechts één enkele kleur. Maar je kunt ook gaan voor driewielers met disney figuurtjes of leuke accessoires zoals een zandbak en kruiwagentje. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden. Misschien kom jij in je zoektocht wel een driewieler aanbieding tegen.

 

 

Driewieler Reviews – Top 5

 

 

Een kind heeft op jonge leeftijd nog niet genoeg evenwicht om met een fiets te rijden. Je kunt ze echter al laten rondrijden met een driewieler zodat ze gewoon raken aan het trapmechanisme en op die manier wordt hun evenwicht ook stabieler. Uit de vele aanbiedingen hebben wij vijf topproducten gekozen, je hoeft er enkel nog de beste driewieler uit te kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Little Tikes Deluxe Editie

 

Deze driewieler met duwstang is geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 3 jaar. De driewieler groeit mee met je kind in 4 verschillende fases. Wanneer je kind negen maanden oud is kun je de driewieler als ouder besturen met de duwstang. Dankzij de armleuningen kan het kind niet bij het stuur komen.

Vanaf 12 maanden kunnen ze voorzichtig meetrappen, vanaf 18 maanden kun je het stuur vrijmaken zodat je kind kan sturen. Bij problemen kun je zelf nog ingrijpen met de duwstang. Wanneer je kind 30 maanden of ouder is dan verwijder je de duwstang en kan je kind onafhankelijk met de driewieler rijden. De driewieler beschikt verder nog over een zonnedak.

De kopers vinden de kwaliteit van het product top. Het frame is sterk en je kunt de driewieler eenvoudig in elkaar zetten. De bekleding is wel heel dun en was bij een koper vlug gescheurd. De kinderen zijn er dol op.

Met deze unieke driewieler zul je vast en zeker je kindje aangenaam kunnen verrassen. De driewieler is bovendien bijzonder duurzaam en geschikt voor een ruime leeftijdscategorie. Zo kun je de driewieler zonder problemen gebruiken vanaf de leeftijd van 9 maanden tot wanneer je kindje zo’n 3 jaar oud is.

Voordelen
4 fases:

het is een handige en duurzame driewieler die zich aanpast aan de ontwikkelingen van je kind. Zo kun je gebruik maken van de 4 fases en bijvoorbeeld starten met de duwstang, en eindigen zonder wanneer je kindje wat meer evenwicht heeft.

Armleuningen:

de armleuningen zorgen niet alleen voor meer steun maar ook voor iets meer veiligheid bij jonge kindjes. Daardoor zou het alvast één van de populairste driewielers kunnen worden.

Zonnedak:

het product is verder ook nog voorzien van een bijzonder handig en degelijk zonnedak.

Nadelen
Bekleding:

een enkele koper is echter van mening dat de bekleding van deze driewieler toch wel vrij kwetsbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Smoby Be Move Frozen

 

Deze driewieler is vervaardigd uit een combinatie van metaal en kunststof en is beschikbaar in 17 verschillende kleuren en designs. De driewieler is geschikt voor kinderen van 1,3 tot 5 jaar en beschikt over een veiligheidsriem om je kind stevig vast te maken.

De driewieler heeft een duwstang zodat je als ouder je kind zelf kan duwen en sturen op jonge leeftijd. Deze duwstang kun je er eenvoudig afnemen wanneer je kind al wat ouder is. Het zitje is ook verstelbaar en de pedalen draaien niet mee als je de driewieler duwt.

De gebruikers zijn tevreden over de mooie prijs die ze betalen voor een goede kwaliteit en vinden de driewieler stevig en veilig. Het product werd heel snel geleverd en de kopers zijn ook tevreden over de service. Bij één koper ontbraken er enkele onderdelen bij de levering.

Wil je je dochter verrassen met deze unieke driewieler van Frozen. Dat kan! De driewieler wordt geleverd door het bekende merk Smoby dat door heel wat kopers ook als veruit het beste merk wordt beschouwd. De roze kleur met de aanwezige Frozen print zorgen voor een unieke design dat misschien vooral bij meisjes enorm tot de verbeelding zal spreken.

Voordelen
Materiaal:

het is een duurzame en stevige driewieler die bestaat uit een unieke combinatie van stevig en degelijke kunststof en metaal.

Leeftijd:

de driewieler wordt aangeraden vanaf een leeftijd van ongeveer 1,3 jaar oud tot en met de leeftijd van ongeveer 5 jaar oud.

Comfort:

verder is het mogelijk om de duwstang er af te halen en is het zitje naar wens verstelbaar.

Veiligheid:

je kunt genieten van een handig veiligheidsriempje om je kindje veilig vast te maken. Verder zullen de pedalen van de fiets helemaal niet meedraaien op het moment dat jij als ouder de fiets met de driewieler duwt.

Nadelen
Onderdelen ontbreken:

een enkele koper maakt melding dat er bij de levering jammer genoeg enkele onderdelen ontbraken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kettler Funtrike Emma

 

Deze driewieler is geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar en is beschikbaar in de kleuren groen of blauw. Het product beschikt over een duwstang die je in de lengte kunt verstellen, zo kun je je kind in het begin zelf voortduwen. Eenmaal je kind wat meer ervaring heeft dan hoef je de duwstang niet meer te gebruiken.

De driewieler is belastbaar met maximaal 50 kg en beschikt over een zandbak die je kunt uitkiepen. De stoel is verstelbaar en beschikt over een hoge rugleuning. De wielen maken weinig geluid en dankzij het lage zwaartepunt kan de driewieler niet kantelen.

De kopers zijn tevreden over de kwaliteit van de driewieler en schrijven dat de kinderen er plezier aan hebben. De driewieler is eenvoudig om in elkaar te zetten maar het is wel redelijk lastig om het voort te duwen met de duwstang.

Door te kiezen voor de Kettler Funtrike Emma driewieler kies je niet alleen voor kwaliteit maar volgens de kopers ook voor degelijkheid, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. De driewieler is ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van 2 jaar oud tot en met de maximale leeftijd van zo’n 5 jaar oud.

Voordelen
Duwstang:

het is mogelijk om de lengte van de duwstang aan te passen en te verstellen en de duwstang na verloop van tijd zelfs te verwijderen.

Maximale draagkracht:

je kunt deze unieke driewieler belasten met een maximaal gewicht van maar liefst 50 kg.

Zandbakje:

deze driewieler is niet alleen voorzien van een uniek en opvallend design maar beschikt ook over heel wat handige opties. Neem nu bijvoorbeeld het unieke zandbakje dat je bovendien zelfs kunt uitkiepen.

Comfort:

je kunt het zitje lichtjes verstellen. Verder zorgt de hoge rugleuning voor iets meer comfort.

Nadelen
Moeilijk te duwen:

sommige klanten vinden het toch niet zo makkelijk om deze driewieler met behulp van de duwstang voor te duwen.

Koop bij bol.com (€69.99)

 

 

 

 

 

Puky Fitsch Kiwi

 

Voor personen die goedkope driewielers willen kopen is de Puky Fitsch het ideale product. Deze driewieler is in 2 verschillende kleuren beschikbaar en is uitgerust met een verstelbare zadel met draaggreep. De driewieler is geschikt voor kinderen van 1,5 tot 3 jaar.

De driewieler is voorzien van veiligheidshandvaten en de wielen maken weinig geluid. Het product werd bewerkt met een poedercoating die bestand is tegen stoten. Dankzij de vaste trappers kan je kind de motorische bewegingen leren die het later nodig heeft om met een fiets te rijden.

De kopers geven goed advies over de kwaliteit en de prijs van het product. Je kunt de driewieler eenvoudig in elkaar zetten en dankzij het lage model kant het moeilijk kantelen. De kinderen beleven er veel plezier aan en kunnen makkelijk zelfstandig verder fietsen.

Met deze Puky Fitsch Kiwi driewieler haal je niet alleen kwaliteit in huis maar kies je bovenal ook voor een vrolijk en uniek design. Kortom een echte blikvanger deze driewieler. Het loont dan ook de moeite om eens even een kijkje te nemen naar de verschillende kenmerkende eigenschappen van het product.

Voordelen
Leeftijdscategorie:

deze driewieler is ideaal voor jonge kindjes met een leeftijd vanaf 1,5 jaar oud tot en met een maximale leeftijd van zo’n 3 jaar oud.

Zadel:

het zadel is voorzien van een handige draaggreep en kun je bovendien ook naar eigen wens gaan verstellen.

Veiligheidshandvaten:

verder zul je merken dat deze unieke driewieler ook voorzien is van een paar degelijke veiligheidshandvaten voor extra comfort en veiligheid.

Poedercoating:

de unieke driewieler is bovendien afgewerkt met een speciale poedercoating die kras- en schokbestendig is.

Nadelen
Prijskaartje:

het is misschien niet het toestel met de laagste prijs, en dat kunnen sommige klanten best wel jammer vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Injusa Trike City Roze

 

Deze driewieler is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar en is dankzij de roze kleur vooral populair bij meisjes. De driewieler is uitgerust met vele extra’s die zorgen voor meer veiligheid. Het frame is gemaakt van staal en heeft een stuurstang die je in de hoogte kunt verstellen. Zo kan de driewieler meegroeien met je kind.

Dicht bij het stuur beschik je over een flessenhouder en de voetsteunen zijn afneembaar. De wielen maken weinig geluid en je kind zit goed vast dankzij de veiligheidsgordel.

De kopers zijn lovend over deze driewieler aanbieding. Het product is makkelijk in elkaar te zetten en is heel stevig. Het is een groot voordeel dat je de delen in hoogte kunt verstellen zodat je kind het voor een lange tijd kan gebruiken.

Tenslotte wordt het rijtje van de 5 topproducten afgesloten met de Injusa Trike City Roze driewieler. Een unieke driewieler die bovendien is afgewerkt in een mooi zacht roze kleur. Daardoor zou het misschien vooral jonge meisjes aanzienlijk kunnen aanspreken.

Voordelen
Frame:

de driewieler is voorzien van een bijzonder stevig en duurzaam frame dat helemaal vervaardigd is uit staal.

Duwstang:

het product is voorzien van een handige duwstang waarvan je bovendien de hoogte makkelijk kunt aanpassen. In een later stadium kun je de duwstang ook gewoon van de fiets verwijderen.

Handig in gebruik:

verder kun je ook gebruik maken van de flessenhouder en de duurzame afneembare voetsteunen.

Nadelen
Budget:

tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties geplaatst. Toch is het mogelijk dat sommige klanten de prijs misschien te hoog zullen vinden.

Koop bij bol.com (€156.5)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status