Beste drinkbak voor honden

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Drinkbakken voor honden test van 2021

 

Als je besluit om één of meerdere honden in huis te nemen, dan beschik je maar best over een degelijke drinkbak. Er zijn tegenwoordig heel wat verschillende soorten drinkbakken op de markt gebracht. Dit maakt de keuze dan ook meteen een heel pak lastiger. Daarom is het alvast een goed idee om even onze koopgids hieromtrent rustig te bekijken. Je kunt natuurlijk ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Zo blijkt de Roadrefresher Grijs alvast een goede aanbeveling te zijn. Het is een handig product dat bovendien helemaal uit duurzaam en degelijk plastic is vervaardigd. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor de Merkloos Siliconen drinkbak voor honden. Naast de kwaliteit valt ook het leuke design heel goed op.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Drinkbakken voor honden koopgids

 

Het is belangrijk dat je viervoeter steeds van voldoende drinkwater voorzien is. Ook de inhoud van de drinkbak is hierbij belangrijk. Als je dus voor de beste drinkbakken voor honden wilt gaan dan kun je de verschillende modellen vergelijken door rekening te houden met het gebruiksgemak en het type. Bekijk ook zeker de inhoud, de opties en de prijs van de aanbiedingen.

 

Gebruiksgemak

 

Heb jij ook een hond of misschien wel meerdere honden bij jou thuis lopen? Of misschien werk je wel in een opvangcentrum voor verwaarloosde en mishandelde honden. In elk geval zul jij dan vast en zeker weten dat het heel belangrijk is dat honden voldoende drinkwater ter beschikking hebben. Drinken is namelijk veel belangrijker dan eten en zorgt ervoor dat ze niet uitdrogen.

Het is dan ook aan te raden om voor een goede en degelijke drinkbak voor honden te kiezen. Uiteraard zal je keuze hierin door een aantal zaken beïnvloed worden. Stel dat je werkt in een dierenasiel of opvangcentrum waar meerdere honden samen zitten dan is het beter om voor een drinkbak te gaan met een grote inhoud. Die biedt dan voldoende water voor de verschillende honden die in de kennel zitten. Ga ook voor een model van degelijke kwaliteit dat niet gemakkelijk om te kantelen is.

Er zijn ook mensen die hun hond bijvoorbeeld meenemen naar het park of op uitstap. In dat geval hoef je niet de grootste drinkbak aan te kopen. Een compact model dat je makkelijk kunt opvouwen is al meer dan genoeg. Dan neem je ook een fles drinkwater mee en zo kun je op geregelde tijdstippen jouw viervoeter laten drinken. Ook altijd handig als je lange wandelingen maakt of gewoon voor op een warme zomerdag.

 

 

Soort drinkbak en inhoud

 

In je zoektocht naar de ideale drinkbak voor je hond zul je op heel wat verschillende modellen stuiten. Allemaal zijn ze beschikbaar in verschillende formaten. Van heel kleine drinkbakken die ideaal zijn voor kleine hondenrassen of voor onderweg, tot heel grote drinkbakken die dan weer ideaal zijn voor in kennels of voor grote hondenrassen zoals de labrador.

Zo heb je de drinkfontein voor honden die werkt op stroom waardoor je hond dus continue van vers drinkwater voorzien is. Deze modellen werken met een filter waardoor het water altijd zuiver blijft en het dus verschillende dagen kan meegaan. Bovendien is er door het stromende water minder kans op bacteriën. De drinkbakken op een staander zijn dan weer ideaal voor de grotere hondenrassen. Verder zijn deze modellen ook in hoogte verstelbaar. Op die manier hoef je de aankoop maar eenmaal te doen namelijk wanneer je hond nog een puppy is en kun je de hoogte verstellen naarmate je hond ouder wordt.

Er zijn ook drinkbakken die een soort van voederbar vormen. Dit is eigenlijk een systeem waarbij er zowel een drinkbak als een voederbak voorzien is. In vergelijking met de fontein en de staander is dit model veel steviger en dus stabieler. Uiteraard heb je ook de losse modellen die werkelijk in alle kleuren en formaten aanwezig zijn en behoren tot de goedkope drinkbakken voor honden. Deze kun je gemakkelijk opvouwen en meenemen voor onderweg.

 

 

Functionaliteiten van de drinkbak en budget

 

Sommige modellen zijn voorzien van iets meer opties in vergelijking met andere drinkbakken. Uiteraard kies je hierbij zelf welke opties je belangrijk vindt en welke niet. Een aantal elementen kunnen echt wel een meerwaarde vormen maar dan heb je ook gewoon de gadgets. Zo zullen sommige drinkbakken aan de onderkant voorzien zijn van een rubberen ring of een klittenband. Op die manier kun je de bak veel steviger en dus stabieler vastzetten. Je zou het kunnen zien als een soort van antisliplaag.

Je hebt ook drinkbakken die ervoor zorgen dat je trouwe viervoeter veel minder water gaat verspillen dan normaal. Ook altijd handig als je bijvoorbeeld een paar uurtjes van huis weg bent en je hond tamelijk gulzig is in het drinken. Een drinkbak die het water koel houdt en filtert is ook altijd een goede aanbeveling. Bovendien kun je bij sommige apparaten extra water in de bak gaan opslaan. Zodra het waterpeil te laag staat, zal er automatisch water worden bijgevuld.

Afhankelijk van de opties waarvoor je kiest en de verwachtingen die je hebt zul je in een bepaalde prijsklasse terechtkomen. Je kunt dus altijd zelf op voorhand een bedrag bepalen dat je maximaal wilt en kunt uitgeven. Of je kunt ook een kijkje nemen tussen de vele reviews die kopers plaatsen bij de producten. En wie weet kom je zo wel een leuke drinkbak voor honden aanbieding tegen die echt iets voor jou en je trouwe viervoeter is.

 

 

Drinkbak voor honden Reviews – Top 5

 

 

Een huisdier moet net als een mens geregeld water drinken om gehydrateerd te blijven. Je kunt daarvoor een gewone plastieken doos gebruiken om het water in te gieten maar je kunt ook een speciale drinkbak voor honden kopen. De volgende vijf producten hebben lovende reviews ontvangen van andere kopers, kies er zelf de beste drinkbak voor honden uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Roadrefresher Grijs

 

De Roadrefresher drinkbak is gemaakt van plastic en is ideaal om mee te nemen op verplaatsing. Het water zal niet uit de drinkbak spetteren en zorgt ervoor dat je hond voor 90% minder water laat vallen tijdens het drinken. Aan de onderkant is de drinkbak voorzien van klittenband zodat je het makkelijk kunt vastmaken aan de vloer van je auto.

Verder beschikt het ook over antislip strips zodat het product ook stabiel blijft staan op andere ondergronden. De ring aan de bovenkant houdt het water tegen en de drijvende schotel zorgt voor net genoeg water zodat jouw hond rustiger drinkt.

De kopers zijn tevreden over de topkwaliteit van het product en het design valt ook goed in de smaak. In het begin is het moeilijk om de onderdelen los te maken maar daarna helpt het goed om de vloer droog te houden. Je kunt het ook in de vaatwas plaatsen om het makkelijk schoon te maken.

Je bent het geslobber van je hond een beetje beu? Kijk dan even gauw naar deze drinkbak voor je hond. Hiermee wordt het probleem opgelost en houd je de drinkplek van je hond droog.

Voordelen
Morsen:

met de speciale constructie wordt het water tot op een bepaald niveau gehouden. Je hond kan dan niet meer zijn hele snoet in de waterbak steken.

Mobiliteit:

de waterbak is makkelijk mee te nemen. Hij is voorzien van klitteband waarmee je hem ook eenvoudig in de auto vast kunt zetten.

Antislip:

hij heeft aan de onderzijde antislipstrips waardoor hij ook niet uitglijdt op een gladde ondergrond.

Nadelen
Reiniging:

hij is niet geschikt voor de vaatwasser, dus je zult hem zelf even met de hand moeten reinigen.

Gebruiksgemak:

de rand van de bak is wat moeilijker te openen.

Koop bij bol.com (€20.99)

 

 

 

 

Merkloos Siliconen

 

Deze oranje drinkbak kan ook gebruikt worden om uit te eten en behoort tot de goedkope drinkbakken voor honden. Je kunt deze bak makkelijk opvouwen om het mee te nemen op verplaatsing. Gewoon even op drukken en de bak verandert in een platte schijf.

De gebruikers zijn heel tevreden over deze drinkbak voor honden aanbieding. Het product is stevig en je betaalt er weinig geld voor. Je kunt het makkelijk in elkaar duwen en meenemen op verplaatsing en ook het ontwerp valt bij de kopers in de smaak.

De drinkbak heeft een ronde vorm en je kunt het eenvoudig schoonmaken door het in de vaatwasmachine te plaatsen.

Zoek je een drinkbak voor honden die je makkelijk meeneemt tijdens een wandeling? Hoewel merkloos is dit misschien toch wel het beste merk voor jou. Hij is vervaardigd uit siliconen en dus licht in gewicht. Beoordeel zelf waarom je voor een merkloze hondendrinkbak zou kunnen kiezen.

Voordelen
Kleur:

met zijn opvallende oranje kleur kun je hem eenvoudig herkennen, ook in de natuur.

Verplaatsbaarheid:

deze bak, die zowel voor eten als drinken kan worden gebruikt, is opvouwbaar. Hierdoor stop je hem heel makkelijk in een tas om mee te nemen.

Prijskaartje:

met zijn gunstige prijs koop je deze hondendrinkbak makkelijk erbij als tweede drinkbak.

Reiniging:

hij is heel eenvoudig te reinigen en je kunt hem zelfs in de vaatwasser plaatsen.

Nadelen

Tot nu toe hebben kopers alleen nog maar lovende beoordelingen gegeven. Er is geen enkel nadeel gemeld. Mocht je nu zelf deze bak al gebruiken en toch een minpuntje hebben gevonden? Laat ons dit dan weten in een review.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Maelson Bowl 035 set

 

Deze set van Maelson bevat twee bakken die je allebei als voer- en drinkbak kunt gebruiken. Met deze set beschik je meteen over genoeg bakken voor je hond. Deze producten zijn heel stevig en zijn gemaakt van plantaardige vezels van bamboe en maïs. Dit maakt deze bakken heel milieuvriendelijk en ze zijn zelfs 100% afbreekbaar.

De bakken kun je zowel voor honden als katten gebruiken en ze hebben een inhoud van 360 ml. De bakken hebben een groene kleur en aan de onderkant zijn ze uitgerust met een rubberen rand zodat ze stevig op de vloer blijven staan.

De twee kopers die een beoordeling geplaatst hebben geven goed advies over de vorm van de bakken en vooral ook over de rubberen band. Hierdoor schuiven de bakken niet weg als de hond of kat aan het eten is. Het nadeel is dat ze niet in de vaatwasser mogen maar met de hand kun je ze vlug even afwassen.

Als je een hond of een kat hebt, houdt je meestal ook van het milieu. Wil je dit ook voor je huisdieren, dan moet uit deze serie dit de populairste drinkbak zijn. Hij wordt geleverd in een set van twee dus in één keer klaar voor eten en drinken.

Voordelen
Milieuvriendelijk:

ze zijn vervaardigd uit bamboe en maïs en daarmee 100% biologisch afbreekbaar.

Multifunctioneel gebruik:

de bakken kunnen zowel voor honden als katten worden gebruikt.

Antislip:

de onderzijde van de bakken is voorzien van een rubberen rand. Ze kunnen zo ook niet uitglijden op een gladde ondergrond.

Nadelen
Reiniging:

Misschien zou mogelijk als enige minpuntje opgemerkt kunnen worden dat je de bakken even met de hand moet afwassen. Ze zijn namelijk door het gebruikte materiaal niet geschikt voor de vaatwasser.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Torus Bowl

 

De Torus bowl is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren en twee verschillende maten. Het product dat we bespreken heeft een blauwe kleur en een inhoud van 2 liter. Deze drinkbak houdt het water koel en filtert het ook. Je kunt extra water in de drinkbak opslaan zodat deze automatisch bijvult als het waterpeil laag staat.

De drinkbak is gemaakt van kunststof en heeft een ronde vorm. Je mag dit product niet in de vaatwasser plaatsen en het is best dat je de filter maandelijks vervangt zodat het water schoon blijft.

De koper van dit product is tevreden over het mooie design van dit product. Het is een stevige drinkbak die handig in gebruik is. Het enige nadeel aan dit product is de hogere prijs, niet iedereen zal tevreden zijn over deze prijsklasse.

Dit is niet direct de hondendrinkbak met de laagste prijs. Met zijn beoordeling door kopers met maar liefst 5 sterren zou hij wel eens tot de populairste kunnen horen. Wil je iets meer uitgeven aan een drinkbak voor je hond, dan is dit hét product voor jou.

Voordelen
Waterkoeling:

door de speciale constructie wordt het water koel gehouden.

Verversing:

deze hondendrinkbak beschikt over een filter dat het water steeds vers houdt. Het is verstandig het filter één keer per maand te vervangen.

Bijvullen:

wanneer het waterniveau in de bak zakt, zal automatisch water worden bijgevuld.

Nadelen
Filter:

het filter moet iedere maand vervangen worden. Er wordt één filter meegeleverd.

Reiniging:

de bak moet even met de hand worden schoongemaakt. Hij is niet geschikt voor de vaatwasser.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Nobby 1 ST à 1000 ML

 

De drinkbak van Nobby bespaart ruimte omdat je het makkelijk kunt opvouwen en meenemen in een zak.

Opgevouwen heeft het product slechts een dikte van 25 mm en je kunt er zowel voedsel als water in serveren aan je huisdier. De bak heeft een inhoud van 1 liter en het heeft een blauwe kleur.

In de review die bij dit product geplaatst is kunnen we lezen dat de drinkbak een ruime inhoud heeft en dat de kleur ook bij de koper in de smaak valt.

Het product is handig in gebruik en je kunt het eenvoudig meenemen op verplaatsing door het op te vouwen. Door de lage prijs is het ook nog eens een drinkbak voor honden aanbieding.

Ben je op zoek naar een handig drinkbakje voor je hond dat je makkelijk meeneemt op reis? Zoek dan niet verder, want dan is dit de beste keuze voor jou.Hij heeft een vrolijke felle blauwe kleur en valt daarmee wel op.

Voordelen
Ruimtebesparing:

hij is heel makkelijk opvouwbaar. Als je de bak indrukt heb je een disc-vorm met een dikte van 25 mm.

Inhoud:

met zijn inhoud van 1 liter biedt hij je hond voldoende water voor iedere drinkbeurt.

Budget:

deze hondendrinkbak past met zijn aantrekkelijke prijs praktisch binnen ieders budget.

Nadelen
Stevigheid:

slechts een paar kopers waren van mening dat deze hondendrinkbak niet erg stevig was.

Koop bij bol.com (€9.09)

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status