Beste drumstokjes

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Drumstokjes test van 2021

 

Ben je zelf iemand die muzikaal is aangelegd? Of heb je gemerkt dat je kindje echt dol is op muziek en wil je op zoek gaan naar de perfecte verrassing? Overweeg dan misschien de aankoop van een drumstel inclusief bijbehorende degelijke drumstokjes. Een drumstel is niet alleen leuk om in huis te hebben, het kan ook bijdragen aan het ontwikkelen van de fijne motoriek en het ritme. Hecht daarbij ook belang aan het kiezen van de juiste drumstokjes. Wij helpen jou hier alvast een handje bij. Zo zou je kunnen kiezen voor de Dimavery DDS-5A drumstokjes waarbij kwaliteit en betaalbaarheid moeiteloos worden gecombineerd. Echter blijken ook de Hickory 5B drumstokjes een schot in de roos. Deze drumstokjes kun je namelijk aanschaffen in diverse formaten en afmetingen. Een echte meerwaarde dus!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Drumstokjes koopgids

 

Heb je altijd graag een drumstel gehad? Dan moet je uiteraard ook uitkijken naar één van de beste drumstokjes. Dat verloopt niet altijd zonder slag of stoot. Zo zijn er wel heel wat factoren waarmee je rekening dient te houden als je de drumstokjes gaat vergelijken met elkaar. Zo zul je onder andere moeten letten op het formaat, de materialen en de eventuele accessoires. Maar ook het type kan een belangrijke factor zijn tijdens de zoektocht. Wees bovendien aandacht voor promoties en aanbiedingen. Het is altijd leuk indien je met een drumstokjes aanbieding huiswaarts kunt keren.

Het gebruiksgemak

Heb je gemerkt dat je kindje toch wel interesse vertoont in muziek en dan specifiek in drummen? Of ben je misschien zelf een fervent drummer? Beginnend of gevorderd, de keuze tussen de beste drumstokjes is niet altijd makkelijk maar wel belangrijk. Zo kan de keuze beïnvloed worden door de manier van spelen van iemand. Je hebt personen die zachthandig spelen terwijl andere gebruikers zich laten “horen” door hun hardhandige drumstijl.

Verder kunnen degelijke drumstokjes zich onderscheiden op basis van de dikte en het gewicht, net zoals ook het type hout belangrijk kan zijn. De meeste drumstokjes bestaan echter uit duurzaam en kwalitatief stevig kunststof en kunnen dan ook best wel wat verdragen. Ook de tip en het merk kunnen een doorslaggevende rol spelen bij de keuze van drumstokjes. Ga daarom niet overhaast te werk maar neem rustig de tijd en bekijk de verschillende mogelijkheden. Online reviews kunnen alvast een belangrijk hulpmiddel zijn tijdens de zoektocht.

 

Het type drumstokken

Zodra je besluit om op zoek te gaan naar de voor jou beste drumstokken dan is het natuurlijk belangrijk om rekening te houden met het type. Er bestaan vandaag de dag namelijk heel wat verschillende soorten drumstokken. De meeste bekende standaard formaten zijn 7A, 5A en 5B. Hierbij zou je kunnen zeggen dat een drumstokje die tot het 7A type behoort, veruit het dunste en daarnaast ook het kortste is binnen deze 3 mogelijkheden.

Een drumstokje van het type 5A is dan weer veel langer en ook dikker ten opzichte van een 7A type, maar dan weer veel dunner dan een 5B drumstokje. Dat wil dus zeggen dat, als je op zoek bent naar dikkere drumstokken je maar beter kiest voor het type 5B. Deze hebben bovendien dezelfde lengte als de 5A drumstokjes. Uiteraard bestaan er nog heel wat andere varianten maar als beginnend artiest, zijn deze standaard types de beste keuze.

 

Het formaat en de gebruikte materiaalsoorten

Het wordt zo ongeveer wel duidelijk dat ook het formaat van de drumstokjes belangrijk zijn. Het formaat kan bepaald worden door het feit of iemand grote of kleine handen heeft. Maar kan ook bepaald worden door de speelstijl en het karakter van iemand. Naast het formaat is het ook handig om rekening te houden met de gebruikte materialen.

In de wereld van de drumstokjes kom je tal van verschillende materiaalsoorten tegen. Echter kunnen we ook hier enkele standaard materialen herkennen. Zo worden heel wat drumstokjes uit de bekende Hickory houtsoort vervaardigd. Alhoewel ook Oak tot de mogelijkheden behoort en iets harder, steviger en bijgevolg zwaarder zal aanvoelen dan Hickory. 

Ben je op zoek naar een lichtgewicht drumstokje, kies dan voor de Maple houtsoort. Verder kun je ook kiezen voor koolstofvezel en kunststof. Ook heel duurzaam maar je zult wel een andere “sound” mogen verwachten.

Overige kenmerken en accessoires

Sommige drumstokjes beschikken bovendien over net iets meer mogelijkheden in vergelijking met andere. Zo kan het design alvast een belangrijke rol spelen net zoals ook de bijbehorende accessoires, al dan niet een meerwaarde kunnen bieden. Het is altijd leuk indien de drumstokjes in een leuke opbergdoos worden geleverd. Ook het meeleveren van drumstick wax is best wel handig. Dergelijk product verhindert eigenlijk dat de drumstokjes tijdens het spelen zomaar uit je handen glijden.

 

Mogelijke prijskaartje

Het ruime assortiment aan degelijke drumstokjes zorgt ervoor dat er ook heel wat verschillende prijskaartjes opduiken. Toch hoef je niet altijd heel wat budget te voorzien en bestaan er dus ook heel wat goedkope drumstokjes die de moeite waard zijn. Als beginnend muzikant is het natuurlijk aangewezen om niet meteen de allerduurste drumstokjes aan te kopen. Gemiddeld moet je rekening houden met een prijskaartje van ongeveer 14 euro. Uiteraard kan dit makkelijk oplopen door de invloed van bepaalde factoren zoals het type, het materiaal en het formaat.

Het is daarom een aanbeveling om voor jezelf op voorhand uit te maken hoeveel geld je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen hieraan. Ben je van plan om de drumstokjes regelmatig te gebruiken of is het zo nu en dan eens een keertje? Bij twijfel kan het helpen om de online reviews van klanten te bekijken. Daarin wordt wat meer uitleg gegeven over de gebruikerservaring en zo krijg jij een beter beeld over een bepaald type drumstokjes.

 

Drumstokje Reviews – Top 5

 

Drummen is voor veel mensen een prima hobby. Het is een zeer ontspannen bezigheid en leidt je gedachten af van de dagelijkse beslommeringen. Er zijn natuurlijk ook mensen die er hun beroep van gemaakt hebben. In alle gevallen heb je daarvoor wel drumstokjes nodig. We hebben een vijftal drumstokjes voor je op een rijtje gezet. Natuurlijk hebben we ons daarbij gebaseerd op het advies van onze klanten.

 

 

Dimavery DDS-5A 

 

Misschien is dit wel het beste drumstokje voor jou. Het is van de producent Dimavery. Dit bedrijf staat bekend om de levering van kwalitatief goede en sterke muziekinstrumenten die tegen een aantrekkelijke prijs worden geleverd. Hun producten worden ontwikkeld in Europa en geproduceerd in China.

Deze goedkope drumstokjes zijn vervaardigd uit eikenhout. Dit is een stuk sterker dan bijvoorbeeld esdoornhout en zal veel minder snel splijten. De tips van de drumstokjes hebben een druppelvorm. Deze zorgen voor optimaal contact met de trommel en daarmee voor een volle klank en goed volume.

In de review van klanten wordt heel lovend over deze stokjes gesproken. Ze worden met maar liefst 5 sterren gewaardeerd. De kwaliteit is super en ze zijn heel plezierig in het gebruik. Kortom een top product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hickory 5B

 

Deze drumstokjes zijn van het merk Johnny Brook en worden geleverd in verschillende afmetingen. Hier beschrijven wij 5B. Hickory is een zeer harde en sterke houtsoort die verschillende kleuren kan hebben van geel tot roodbruin. De kleur heeft geen invloed op de kwaliteit van het hout.

De stokjes hebben een lengte van 40 cm en een dikte van 1,5 cm. Ze worden geleverd in een setje van twee en zullen zeker voor heel veel spelplezier zorgen. De druppeltip van de stokjes zal voor een goed contact met de trommel zorgen en daarmee voor een goede klank en een prima volume.

Klanten zijn erg lovend over deze drumstokjes. Ze worden met maar liefst 5 sterren gewaardeerd. De stokjes zijn van een heel goede kwaliteit en daarmee kan zeker gesproken worden over een prima prijs-kwaliteitverhouding.

 

Koop bij bol.com (€9.95)

 

 

 

 

Hickory 5A

 

Evenals de hiervoor beschreven drumstokjes zijn deze vervaardigd uit hickoryhout. Een sterke, taaie maar toch zeer elastische houtsoort. Met deze veerkracht zullen je polsen en handen minder snel vermoeid raken en kun je langer met je hobby bezig zijn. Mogelijk is dit voor jou de drumstokje aanbieding.

De lengte van de stokjes is 41 cm en ze worden geleverd in een set van twee. De zogenaamde druppelvorm van de tips zorgt voor een goed contact met trommels en bekkens. Het resultaat daarvan is een vol en warm geluid en een goed volume. Je zult er zeker veel drumplezier van beleven.

Ook kopers die je voorgingen zijn zeer tevreden over de kwaliteit van deze drumstokjes. Ze liggen plezierig in de hand en zorgen voor veel spelplezier. Met de aantrekkelijke prijs kan zeker van een heel goede prijs-kwaliteitverhouding worden gesproken.

 

Koop bij bol.com (€9.95)

 

 

 

 

Suck UK potloden

 

Houd je van drummen en ook van tekenen en ben jij daarmee een creatieve drummer? Dan zal jouw keuze ongetwijfeld op deze drumstokjes vallen. Je kunt ze namelijk gebruiken als drumstokjes maar ook als tekenpotloden. Deze drumstokjes zijn niet de goedkoopste uit onze selectie.

Deze stokjes zijn ook heel geschikt om cadeau te geven aan een creatieve drummer die je kent. Ze zullen zeker op prijs gesteld worden. Ze worden geleverd in een setje van twee stuks. De lengte van de stokjes is 22,5 cm. De vorm van de tip zal zorgen voor een mooi en warm geluid.

Klanten, die dit product al kochten, zijn zeer tevreden over de kwaliteit van deze drumstokjes. Hoewel ze niet de laagste prijs hebben, is de verhouding tot de kwaliteit heel goed te noemen. Met de grappige vormgeving leent dit artikel zich heel goed als geschenk.

 

Koop bij bol.com (€12.99)

 

 

 

 

Dimavery DDS NT Rock

 

Nog een set drumstokjes uit de reeks van de producent Dimavery. Evenals de hiervoor beschreven stokjes zijn ze van een prima kwaliteit. Ze zijn ook vervaardigd uit eikenhout. Van deze houtsoort is bekend dat het erg hard is en veel minder snel zal splijten dan andere houtsoorten.

Ook deze drumstokjes beschikken over een druppelvormige tip. Deze is vervaardigd uit zeer slijtvast nylon. De vorm zorgt voor een optimaal contact met trommels en bekkens en garandeert een mooi en warm geluid met een heel goed volume.

Kopers geven in hun beoordeling aan zeer tevreden te zijn over de prijs-kwaliteitverhouding. De kwaliteit is prima en de prijs super. Ze zien er fraai uit en liggen goed in de hand. Ze zorgen daarmee voor veel drumplezier. 

 

Koop bij bol.com (€13.5)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status