5 Beste DVI kabels Test Van 2020

Laatste update: 28.05.20

 

5 Beste DVI kabels (Reviews) van 2020

 

DVI kabels koopgids

 

Wat is een DVI kabel en waarvoor gebruik je die het beste? Is er een verschil in kabellengte en wat dan met de zogenaamde Dual of Single Link DVI kabels? Het lijkt ons alvast een goede aanbeveling om de beste DVI kabels even op een rijtje te plaatsen en met elkaar te vergelijken. Bij voorkeur kun je extra aandacht vestigen op deze belangrijke factoren die we hieronder ook uitvoerig bespreken. En wie weet kun je zo nog wel een DVI kabel aanbieding spotten die helemaal aan jouw wensen voldoet.

Wat is een DVI kabel en het gebruiksgemak

Met behulp van een DVI kabel (Digital Visual Interface) is het mogelijk om niet alleen analoge maar ook digitale signalen te versturen. Dit kan tussen 2 of meerdere beeldschermen zijn, computers of laptops. Je zou DVI dus kunnen beschouwen als een soort van voorhanger van het hedendaagse HDMI. Het zal je niet verwonderen dat er wel degelijk heel wat onderscheid te noteren valt op het gebied van DVI aansluitingen.

Eigenlijk kunnen we stellen dat DVI in maar liefst 5 varianten te bekomen is. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de bekende DVI-A of DVI-D aansluitingen. Net zoals je ook de mogelijkheid hebt om gebruik te maken van de Single Link DVI kabel of de Dual Link DVI kabel. Een Single Link DVI kabel is het meest geschikt om lage resoluties te versturen terwijl je de hoge resoluties of 3D signalen maar beter met een Dual Link DVI kabel verzendt.

Kortom, je merkt het al, er zijn heel wat mogelijkheden op het gebied van DVI kabels. En bijgevolg dus ook heel wat knopen die je zult moeten doorhakken. Daarom raden wij jou aan om niet gelijk de eerste de beste DVI kabel aan te kopen. Bekijk de verschillende mogelijkheden en houd rekening met je eigen verwachtingen en eisen.

 

Het type DVI kabel en het verschil tussen Single en Dual Link

Zoals reeds min of meer vermeld, kun je onder de DVI kabels ongeveer 5 verschillende varianten opmerken. Je hebt DVI kabels die je kunt gebruiken om een overgang te maken naar andere DVI aansluitingen. Net zoals er DVI kabels bestaan die een overgang voorzien naar een HDMI aansluiting of een zogenaamde Displayport.

Zo blijkt de DVI-A kabel alvast een uitstekende optie te zijn om analoge beeldsignalen door te sturen. Het is bovendien de meest geschikte overgang tussen enerzijds een VGA-connector naar anderzijds een DVI-connector. Verder kun je ook kiezen voor een DVI-D of DVI-I kabel. Waarvan de laatste soort de meest frequente blijkt te zijn.

Ook de Single Link en Dual Link DVI kabel komen meer voor dan je misschien zelf zou verwachten. Wil je graag signalen met een lage resolutie makkelijk en snel kunnen versturen, dan loont het de moeite om te kiezen voor de Single Link DVI kabel. Bij signalen met een hoge resolutie of zelfs 3D resolutie dan kies je maar beter voor de Dual Link DVI kabel die nog net iets krachtiger blijkt te zijn.


Kabellengte en toepassing ervan

Ben je van plan om een DVI kabel aan te kopen dan zul je al snel merken dat er heel wat onderscheid is op basis van de kabellengte. Zo kun je kiezen voor een compacte DVI kabel met een maximale lengte van amper 1 meter. Echter bestaat ook de mogelijkheid van een DVI kabel aan te kopen die veel langer is. Zo blijkt een kabellengte van 2 tot 3 meter of zelfs meer dan 20 meter alvast geen uitzondering meer te zijn. Hoe langer de kabel hoe meer bewegingsvrijheid je geniet.

Je beslist uiteraard zelf wat je nodig hebt. Indien je de DVI kabel thuis gebruikt en zo weinig mogelijk kabels wilt zien dan kies je beter voor een korter exemplaar. Houd er wel rekening mee dat je probleemloos de beeldschermen, computers of laptops met elkaar kunt verbinden zonder hierbij in de problemen te komen.

Mogelijke prijskaartje

Tenslotte raden wij jou aan om nog even stil te staan bij het mogelijke prijskaartje van een DVI kabel. Een degelijke DVI kabel hoeft niet per sé heel duur te zijn. Er zijn dus bijgevolg heel wat goedkope DVI kabels die vast en zeker meer dan de moeite waard zijn. Gemiddeld zul je dus rekening moeten houden met een prijskaartje van om en bij de 16 euro.

Uiteraard zullen er altijd DVI kabels zijn die misschien een tikkeltje duurder zijn dan normaal. Het type DVI kabel alsook de aansluitingsmogelijkheden en dergelijke, kunnen de prijs in meer of mindere mate beïnvloeden. Daarom willen wij jou aanraden om eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg te gaan.

 

DVI kabel Reviews – Top 5

 

Met een degelijke DVI kabel haal je gewoon de voorloper van een goed werkende HDMI kabel in huis. Maar wat is nu precies de beste DVI kabel? Wij hebben het alvast even voor je uitgezocht. Zo hebben we bekeken welke producten de beste beoordelingen hebben gekregen, door rekening te houden met de online reviews en het advies van de klanten. Deze 5 topproducten hebben we hieronder even kort voor jou samengevat. Neem rustig de tijd om deze te bekijken en maak vervolgens een goede keuze.

 

 

1. Valueline VLCP34800B20 video kabel adapter HDMI DVI-D Zwart

 

Ben je op zoek naar een duurzame en degelijke DVI-D kabel? Dan loont het vast en zeker de moeite om dit product van het bekende merk Valueline even grondig onder de loep te nemen. We merken dat deze DVI-D kabel alvast heel wat online reacties heeft mogen ontvangen waarvan de meeste positief zijn.

De verpakking telt maar liefst 1 krachtige VLCP34800B20 DVI-D kabel met een maximale lengte van wel 2 meter. Op die manier heb je toch al heel wat bewegingsvrijheid. De kabel is voorzien van een HDMI aansluiting aan de ene kant, en een DVI-D aansluiting aan de andere kant. De kabel is ook makkelijk overal mee naartoe te nemen bijvoorbeeld wanneer je op reis zou gaan.

We merken dat de meeste klanten duidelijk bijzonder tevreden zijn met de aankoop van deze DVI-D kabel. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven over de uitstekende kwaliteit maar ook over de duurzaamheid en het mooie prijskaartje ervan. Kortom, vast en zeker een aanrader!

 

Koop bij bol.com (€7.69)

 

 

 

 

2. Gembird HDMI naar DVI-kabel (Single Link) 0.5m

 

Wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een DVI-kabel of beschik je over een beperkt budget, dan lijkt dit product alvast een goede aanbeveling. Deze aantrekkelijke DVI kabel aanbieding wordt je bovendien aangeboden door het bekende merk Gembird en wordt positief onthaald door de meeste klanten.

Met deze handige DVI kabel kun je op een eenvoudige manier eender welk HDMI toestel gaan aansluiten op een DVI beeldscherm. Bovendien is het product uitgerust met zogenaamde vergulde connectoren die bijdragen aan een optimale beeldkwaliteit. De kabel heeft een maximale lengte van ongeveer 0,5 meter en is daardoor vrij kort. Dat kan voor sommige klanten een voordeel zijn terwijl anderen toch liever een iets langere DVI kabel aanschaffen.

Toch merken we vooral positieve reacties op bij dit product. Zo zijn er veel gebruikers die meteen een positief advies geven tussen de verhouding van de kwaliteit en de prijs. Kortom, zeker de moeite waard om deze DVI kabel even van naderbij te onderzoeken.

 

Koop bij bol.com (€9)

 

 

 

 

3. Nowlinq DisplayPort videobron naar DVI beeldscherm 1,8 meter

 

Door te kiezen voor de DVI kabel van Nowlinq kies je volgens de meeste klanten niet alleen voor kwaliteit maar ook voor duurzaamheid. De kabel heeft een maximale lengte van 1,8 meter maar is ook beschikbaar in een groter formaat van ruim 3 meter lang. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje dan eventueel zou kunnen veranderen.

Met dit product kun je op een bijzonder snelle en probleemloze manier een DVI-beeldscherm gaan verbinden met een degelijke DisplayPort videobron. Je beschikt hierbij over een maximale resolutie van ruim 1920 x 1080 pixels, die resulteren in een optimale beeldkwaliteit.

Een blik op de online reviews leert ons dat er tot op heden nog maar 3 kopers een reactie hebben geplaatst. Toch durven wij vermoeden dat het hier om een topproduct gaat aangezien alle klanten het product een maximum score van maar liefst 5 sterren hebben gegeven.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Goobay MMK 110-200 G 24+1 DVI-D 2m Zwart

 

In vergelijking met de vorige DVI kabel, is de kans groot dat je dit product vast en zeker tussen de goedkope DVI kabels kunt spotten. De kabel heeft een zwarte kleur en een maximale lengte van ongeveer 2 meter die voor voldoende bewegingsvrijheid zorgt. Deze unieke DVI kabel wordt je bovendien toegestuurd door het bekende merk Goobay.

De kabel is voorzien van 2 handige aansluitingsmogelijkheden. Zo heb je aan de ene kant een krachtige DVI-D aansluiting net zoals je ook aan de andere kant gebruik kunt maken van een degelijke DVI-D aansluiting.

De koper die op dit moment een reactie bij het product heeft geplaatst, is duidelijk helemaal overtuigd van de aankoop. Vandaar ook de maximumscore van maar liefst 5 sterren. De klant is duidelijk bijzonder tevreden over de werking en de uitstekende kwaliteit, maar had het prijskaartje misschien toch liever nog wat lager zien liggen.

 

Koop bij bol.com (€9.25)

 

 

 

 

5. StarTech.com DVI-D Single-Link kabel 1m -m/m

 

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de DVI kabel die door Startech geleverd wordt. De kabel heeft een zwarte kleur en is ongeveer 1 meter lang. Zo kun je toch nog genieten van voldoende bewegingsvrijheid.

We hebben hier te maken met een DVI-D Single Link aansluiting zowel wat betreft de eerste aansluitingsmogelijkheid alsook de tweede aansluitingsmogelijkheid. Je kunt dus makkelijk 2 DVI-D beeldschermen of apparaten met elkaar gaan verbinden.

De koper die een reactie geplaatst heeft is niet alleen bijzonder tevreden over de werking van het product maar is ook heel positief over de kwaliteit. Dat wordt nog maar eens duidelijk in de uiteindelijke beoordeling waarbij de maximum score van maar liefst 5 sterren wordt toegekend. Kortom vast en zeker de moeite om even grondig onder de loep te nemen.

 

Koop bij bol.com (€9.5)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status