5 Beste Eierkokers Test van 2021

Laatste update: 18.10.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Eierkokers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Er wordt wel eens gezegd dat het ontbijt veruit de belangrijkste maaltijd is van de dag. Een uitgebreid ontbijt is dan ook een goede aanbeveling en kan voor een goed begin van de dag zorgen. Heel wat mensen hebben graag een eitje bij het ontbijt. Dit kun je eenvoudig klaarmaken met behulp van een een handige eierkoker. Wij raden je dan ook aan om eerst even kort onze koopgids omtrent eierkokers door te nemen. Op die manier weet je waarop je kunt letten en is het mogelijk om iets gerichter op zoek te gaan. Indien je gehaast bent dan kun je ook gewoon onze top 3 van beste eierkokers bekijken. Zo zul je zien dat je met de Severin EK3051 wel degelijk een topproduct in huis haalt. Er kunnen maar liefst 6 eitjes tegelijk in geplaatst worden en het is mogelijk om zelf de hardheid in te stellen. De Severin EK3056 hoeft uiteraard helemaal niet onder te doen. Het is een bijzonder krachtig toestel dat een vermogen van wel 400 watt heeft.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Eierkokers koopgids

 

Met een eierkoker kun je een eitje koken op je favoriete manier. Hard- of zachtgekookt, je kunt dit apparaat instellen om automatisch uit te schakelen wanneer het eitje genoeg gekookt is. Bij het kopen van dit toestel zijn er nog andere factoren waar je rekening mee moet houden zoals het aantal eieren die je wilt koken, de nuttige functies, de accessoires en de prijs.

 

 

Hoeveel eieren wil je koken

De meeste eierkokers beschikken over de mogelijkheid om 6 eieren te koken. Natuurlijk is dit voor sommige mensen te veel. Als je nog geen kinderen hebt dan heb je geen 6 eieren nodig. Je kunt gelukkig ook andere apparaten kopen die je de mogelijkheid geven om slechts 3 eieren te koken. Zelfs toestellen voor 1 ei kun je op de markt vinden.

Aan de andere kant zijn er mensen met een groot gezin die 6 eieren te weinig zullen vinden. Om dit op te lossen kun je een toestel kopen waarmee je 8 of meer eieren kunt koken. Zo hoef je niet meerdere keren na elkaar te koken om voor iedereen een eitje te voorzien.

Natuurlijk zijn er ook apparaten voor 6 eieren die je ook kunt gebruiken om slechts 1 ei te koken. Niet alle apparaten hoef je altijd volledig te vullen. Deze bieden een handige oplossing want zo kun je kiezen om 1 eitje voor jezelf te koken of meerdere eieren wanneer je gasten hebt.

 

Nuttige functies van een eierkoker

Op alle eierkokers kun je tegenwoordig de hardheid van je eitje instellen. Zo kun je zelf kiezen of je een hard- of een zachtgekookt ei wilt. Andere modellen beschikken over een timer om de gewenste tijd in te stellen. Het is dan beter dat je eerst eens opzoekt hoe lang je een ei moet koken voordat het hard is. Als je een zachtgekookt ei wilt dan zul je ook moeten opzoeken wat de beste tijd is.

Omdat een eierkoker met water werkt gebeurt het natuurlijk dat al het water verdampt. Je wilt dan niet dat je eieren verder blijven koken. Om dit op te lossen beschikken de meeste toestellen over een zoemer of een piepsignaal om aan te duiden dat er geen water meer in de eierkoker zit.

Je kunt nog een stap verder gaan en een eierkoker kopen die beschikt over een automatische uitschakeling. Dit apparaat wordt automatisch uitgeschakeld wanneer de eieren gekookt zijn of wanneer al het water verdampt is. Zo vermijd je droogkoken.

 

Accessoires van een eierkoker

Bij de aankoop van een eierkoker is het mogelijk dat je verschillende accessoires ontvangt. Het is zeker een aanbeveling om te kiezen voor een model met deze accessoires want ze maken het eenvoudiger om je apparaat te gebruiken.

Denk maar aan een maatbeker, met dit accessoire kun je makkelijk de juist hoeveelheid water in het apparaat gieten. De hoeveelheid hangt af van het aantal eieren die je wilt koken en van de hardheid. Meestal vind je deze informatie terug in de gebruiksaanwijzing van het apparaat. Deze informatie kan echter ook op de maatbeker zelf staan zodat je het meteen op dit voorwerp kunt aflezen.

Sommige modellen worden geleverd met een eierprikker. Dit kun je gebruiken om een klein gaatje in de schaal van het ei te prikken zodat het ei niet gaat lekken of barsten tijdens het koken. Als dit niet meegeleverd wordt dan kun je dit zelf doen met een tandenstoker. Soms is de eierprikker in het apparaat ingebouwd en kun je de eieren dan één voor één van een gaatje voorzien voordat je ze in het eierrekje plaatst.

 

 

Kostprijs van een eierkoker

Je kunt deze informatie nu gebruiken om een keuze te maken tussen al de verschillende eierkokers die beschikbaar zijn op dit moment. Sommige mensen vinden het beter om een product van een bekend merk te kopen omdat deze meestal gelijk staan aan een betere kwaliteit. Bekende merken van eierkokers zijn Siemens, Tristar, Princess en Severin.

Je kunt een eierkoker gemakkelijk terugvinden in grote supermarkten, voor tijdens de periode van Pasen, of in huishoudspeciaalzaken. Natuurlijk kun je ook online op zoek gaan naar de beste aanbiedingen. Online is het ook makkelijker om verschillende eierkokers met elkaar te vergelijken op vlak van prijs, kwaliteit en reviews.

De gemiddelde prijs van een eierkoker ligt rond de 20 euro maar kan natuurlijk verschillen afhankelijk van het gebruikte materiaal om de eierkoker te vervaardigen of als het product geleverd wordt met of zonder accessoires.  

 

5 Beste Eierkokers (Reviews) van 2021

 

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Maak je dus geen zorgen om een groot ontbijt klaar te maken en daar hoort natuurlijk een hardgekookt eitje bij. Heb je nog geen eierkoker in je keuken, koop er dan een online. Wij hebben vijf verschillende topproducten vergeleken op basis van online beoordelingen. Lees gerust verder en kies er de beste eierkoker voor jezelf uit.

 

1. Severin EK3051 Eierkoker Basic Line wit

 

Deze elektrische eierkoker kun je gebruiken om 6 eieren tegelijk te koken. Je kunt zelf de hardheid instellen om het perfecte eitje te koken en het apparaat is uitgerust met een droogkookbeveiliging. Het toestel heeft een vermogen van 400 watt en het deksel beschikt over een kijkvenster.

Je bedient dit apparaat eenvoudig via de aan/uitknop en het beschikt ook over een timer om zelf de kooktijd in te stellen. Dit toestel heeft een witte kleur en schakelt automatisch uit wanneer je eieren genoeg gekookt zijn.

De kopers geven een positief advies over dit product in hun online reviews. Ze zijn tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding en vinden het toestel eenvoudig in gebruik. Het toestel piept als de eieren klaar zijn en het is makkelijk te onderhouden. De eierprikker doet het wel niet zo goed.

De belangrijkste maaltijd van de dag is nu eenmaal het ontbijt. Er wordt ook wel vaak gezegd dat je hoeft te ontbijten zoals een koning. Daar hoort bij heel wat mensen dan ook een heerlijk eitje bij. Met deze eierkoker van het bekende merk Severin heb je in een mum van tijd een heerlijke eitje bij je ontbijt.

Voordelen
Kracht:

dit toestel heeft een bijzonder krachtig vermogen van maar liefst 400 watt. Bovendien kun je tot wel 6 eitjes per keer klaarmaken.

Design:

de eierkoker is beschikbaar in 2 verschillende kleuren namelijk wit en zwart. Zo kies jij het model dat het beste in jouw keuken past.

Veiligheid:

de eierkoker is uitgerust met een antiaanbaklaag zodat er geen restjes aan het toestel blijven kleven. Verder is er ook nog een oververhittingsbeveiliging voorzien.

Handig in gebruik:

het is mogelijk om de hardheid in te stellen. Bij de aankoop krijg je er verder ook nog een maatbeker en zelfs een eierprikker bij.

Nadelen
Lawaai:

een aantal kopers storen zich behoorlijk aan het lawaai dat de eierkoker produceert.

Koop bij bol.com (€34.38)

 

 

 

 

2. Severin EK3056 Eierkoker

 

Deze Severin eierkoker is geschikt voor minimum 1 ei en maximum 6 eieren en heeft een vermogen van 400 Watt. Het heeft een zwart-grijze kleur en is uitgerust met een waarschuwingssignaal die je laat weten wanneer de eieren klaar zijn. Het apparaat schakelt ook automatisch uit als de eieren genoeg gekookt zijn.

De online reviews van deze eierkoker aanbieding zijn overwegend positief. Enkele kopers vinden de prijs te hoog maar toch zijn de meesten tevreden over de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het apparaat. Het toestel is volgens één koper niet gemakkelijk schoon te maken.

Het toestel is eenvoudig in gebruik, doe er veel of weinig water bij voor een hard- of zachtgekookt eitje en je bereikt altijd het perfecte resultaat. Het waarschuwingssignaal werkt ook perfect.

Net zoals het vorige toestel is ook deze eierkoker afkomstig van het merk Severin. Severin behoort dus al zeker en vast tot de populairste merken en misschien beschouwen sommige klanten het ook wel als het beste merk. Laten we dan ook de voor- en nadelen van dit bijzondere apparaat eens even uit de doeken doen.

Voordelen
Kracht:

net zoals het voorgaande toestel, heeft ook deze Severin eierkoker een krachtig vermogen van ongeveer 400 watt.

Veiligheid:

het apparaat is niet alleen voorzien van een oververhittingsbeveiliging maar ook nog eens van een antiaanbaklaag.

Gebruiksgemak:

je kunt tot wel 6 eieren per keer klaarmaken. Je zult bovendien een geluid horen op het moment dat de eieren hun hardheid bereikt hebben. Deze hardheid kun je op voorhand probleemloos instellen.

Nadelen
Prijzig:

een kleine minderheid van de kopers had het wel leuk gevonden indien dit product niet zo duur had geweest.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Cloer 6020 Eierkoker

 

De Cloer 6020 eierkoker heeft een vermogen van 300 Watt en is geschikt voor maximum 3 eieren. Het apparaat heeft een zwarte kleur en is uitgerust met een automatische uitschakeling.

De online reviews geven een overwegend positief advies over dit product. Alle kopers zijn tevreden over de topkwaliteit van deze eierkoker aanbieding en ook over de prijs die ze ervoor betalen. Het toestel is compact en is eenvoudig in gebruik.

Het maakt een luid en duidelijk geluid wanneer de eieren klaar zijn en het deksel bevat zowel de maatbeker als de eierprikker.

Wel opletten om het apparaat vast te nemen want sommige delen worden gloeiend heet. Volgens één koper is het zoemgeluid ook te hard en zou het storend kunnen zijn voor andere mensen.

Dankzij de Cloer 6020 eierkoker kun jij vanaf nu elke morgen van een heerlijk hard of zacht gekookt eitje genieten bij het ontbijt. Het is niet één van de goedkope toestellen maar dit lijkt de overgrote meerderheid van de kopers niet te storen. Daardoor vermoeden wij dat het wel eens een product van hoge kwaliteit zou kunnen zijn.

Voordelen
Kracht:

het toestel heeft een vermogen van ongeveer 300 watt en behoort zeker nog tot de krachtige toestellen.

Inhoud:

de eierkoker biedt je de mogelijkheid om tot 3 eitjes per keer klaar te maken. Het is dus iets compacter en daardoor ideaal om onderweg mee te nemen.

Design:

de eierkoker heeft een zwarte kleur en past daardoor in gelijk welke inrichting.

Nadelen
Snoerlengte:

een kleine minderheid van de kopers vindt dat het snoer net iets te kort is en er daardoor dus niet voldoende bewegingsvrijheid is.

Koop bij bol.com (€31.99)

 

 

 

 

4. Tristar EK-3076 Eierkoker

 

Met deze Tristar eierkoker kun je tot wel 7 eieren tegelijk koken! Ideaal voor een gezin met kinderen. Deze design eierkoker beschikt over een eierrekje en een maatbeker met een eierprikker in de bodem. Door de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope eierkokers.

De aan- en uitschakelaar heeft een indicatielampje en het deksel beschikt over een stoomuitlaat. Wanneer de eieren klaar zijn gaat er een zoemer af en het toestel beschikt ook over een timer en een droogkookbeveiliging.

Aan de vele beoordelingen te zien vinden de kopers dit product echt top. Ze zijn heel tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding en vinden het toestel eenvoudig in gebruik. Je verbruikt minder water en de eitjes worden perfect gekookt. Enkele kopers vinden de kwaliteit ondermaats en vinden het apparaat nogal kwetsbaar.

Indien je op zoek bent naar een degelijke eierkoker maar er niet zoveel geld wenst aan te spenderen dan kan het misschien een goede aanbeveling zijn om even dit apparaat van het merk Tristar te bekijken. In vergelijking met de andere 4 toestellen die we in onze lijst hebben opgenomen, beschikt deze eierkoker daadwerkelijk over de laagste prijs.

Voordelen
Prijskaartje:

je zult versteld staan van het bijzonder voordelige tarief van deze eierkoker. Ideaal als je een beperkt budget hebt of gewoon niet zoveel wilt spenderen aan een kwalitatieve eierkoker.

Vermogen:

dit toestel heeft een vermogen van maar liefst 350 watt. Daardoor mag je het zeker tot de krachtige eierkokers rekenen.

Gebruiksgemak:

met dit apparaat kun je tot wel 7 eitjes tegelijk klaarmaken. Bovendien krijg je ook een geluid te horen op het moment dat de eieren de vooraf ingestelde hardheid hebben bereikt.

Accessoires:

bij de aankoop krijg je er ook een handige maatbeker en een eierprikker bij. Ook de handleiding is zeker en vast een pluspunt.

Nadelen
Kwetsbaar:

volgens een aantal gebruikers blijkt deze eierkoker niet zo duurzaam te zijn en gaat deze bijzonder snel stuk.

Koop bij bol.com (€17.49)

 

 

 

 

5. Bomann EK 5022 CB wit

 

Met deze elektrische eierkoker van Bomann kun je tot 6 eieren tegelijk koken. Het apparaat beschikt over een verlichte aan/uitknop en een zoemer die je waarschuwt wanneer de eitjes klaar zijn. Het deksel beschikt over een kijkvenster zodat je de eitjes in de gaten kunt houden.

Het toestel wordt geleverd met een maatbeker met eierprikker en heeft een vermogen van 400 Watt. Het toestel heeft een witte kleur. Dankzij de lage prijs behoort dit apparaat tot de categorie van goedkope eierkokers.

Over dit product zijn nog maar drie reviews geschreven maar deze zijn uitsluitend positief. Het product is van topkwaliteit en heeft een hele goede prijs- en kwaliteitsverhouding. Het is eenvoudig te gebruiken via de aan/uitknop en je kunt de eitjes er makkelijk uithalen met het draagmandje. Voor alle gebruikers is deze eierkoker aanbieding een voordelige koop geweest.

Ook deze Bomann eierkoker kun je zeker en vast tussen de goedkope exemplaren spotten vanwege het voordelige tarief. Het is een transparante eierkoker waarbij je het proces dus van zeer dichtbij kunt volgen. Het loont dan ook zeker de moeite om de voor- en nadelen van dit apparaat eens van dichtbij onder de loep te nemen.

Voordelen
Kracht:

dit toestel beschikt over een vermogen van maar liefst 400 watt en is daardoor zeker één van de krachtige eierkokers.

Handig in gebruik:

je kunt tot wel 6 eieren per keer klaarmaken en bovendien wordt er een signaal gegeven op het moment dat de eitjes klaar zijn.

Nadelen
Onvoorspelbaar:

niet alle kopers blijken even overtuigd. Volgens één enkele klant is het toestel behoorlijk onvoorspelbaar en dus niet helemaal veilig.

Koop bij bol.com (€19.95)

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status