Beste elektrische bbq

Laatste update: 18.06.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Elektrische bbq´s test van 2021

 

Op zoek naar een compacte barbecue die bovendien niet zoveel vuil en rook produceert als een standaard exemplaar? Dan lijkt het ons een goed idee mocht je even op zoek gaan naar een elektrische bbq. Uiteraard hoef je dat helemaal niet alleen te doen en willen wij jou graag op weg helpen. Indien je interesse hebt, kun je alvast even de 3 hedendaagse topproducten hieronder rustig bekijken. Zo blijkt de Tefal EasyGrill alvast een stap in de goede richting te zijn. De levering omvat bovendien ook een handig onderstel. Kies je voor de Steba VG90 dan kies je duidelijk niet alleen voor kwaliteit maar ook voor duurzaamheid. De ideale elektrische bbc om te genieten met maar liefst 4 personen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Elektrische bbq’s  koopgids

 

De elektrische bbq’s zijn wel degelijk aan een opmars begonnen. Tijd om dus even op zoek te gaan naar de mogelijkheden die de beste elektrische bbq’s met zich meebrengen. In onze koopgids hebben we ons vooral gericht op de werkwijze van het toestel, het vermogen, het formaat en de verschillende pluspunten. Maar ook het prijskaartje kan voor heel wat kopers een doorslaggevende rol hebben. Het is dan ook een aanbeveling om tijdens het vergelijken van de verschillende elektrische bbq’s gelijk rekening te houden met eventuele aanbiedingen.

Wat is een elektrische bbq en de werkwijze

We kennen allemaal wel de barbecue die op houtskool functioneert, maar tegenwoordig wordt ook de elektrische barbecue steeds populairder. Ideaal indien je even snel van een heerlijke barbecue met vrienden wenst te genieten. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is de stekker even in het stopcontact plaatsen. Vervolgens kun je door middel van de aanwezige regelaar zelf de temperatuur instellen. In slechts enkele minuten zijn de eerste barbecue vleesjes helemaal klaar.

Elektrische barbecue’s mogen dan wel bijzonder snel werken en heel wat voordelen met zich meebrengen, toch is het een goed idee om niet meteen het eerste het beste toestel aan te kopen. Neem rustig de tijd om de verschillende opties inzake het vermogen, het materiaal en het formaat te bekijken. Indien mogelijk, raden wij jou ook aan om rekening te houden met de online reviews. En wie weet kun je dan wel een aantrekkelijke elektrische bbq aanbieding spotten.

 

De mogelijke voordelen

We hebben het al min of meer vermeld maar de aanschaf van een elektrische bbq brengt heel wat voordelen met zich mee. Eerder lieten we al optekenen dat een elektrische bbq veel sneller gebruiksklaar is in vergelijking met een variant die op houtskool werkt. Het enige dat je hoeft te doen is gewoon even de stekker van de elektrische bbq met het stopcontact te verbinden. Daarnaast zul je ook helemaal geen last hebben van een vervelende rook. Met andere woorden, zelfs op een balkonnetje kun je gebruik maken van een elektrische bbq.

Doordat de barbecue volledig elektrisch functioneert, hoef je je helemaal geen zorgen te maken over de aanschaf van dure briketten of eventuele gasbussen. Verder zul je merken dat een elektrische bbq vaak iets compacter is en dus makkelijk overal mee naartoe te nemen is. Het compacte formaat maakt het ook eenvoudiger om de bbq na gebruik veilig op te bergen. Tot slot, kun je de elektrische bbq na gebruik ook makkelijk schoonmaken. Stel de bbq even op de maximum stand in, en je zult zien dat de vervelende etensresten zo goed als vanzelf zullen loskomen.

 

Het formaat, het vermogen en de gebruikte materialen

In vergelijking met bijvoorbeeld een barbecue op houtskool, zul je merken dat de meeste elektrische bbq’s bijzonder compact zijn. De minimale hoogte bedraagt ongeveer 60 cm maar de maximale hoogte is niet groter dan ongeveer 1 meter. Het compacte formaat biedt uiteraard heel wat voordelen, zoals we reeds hebben vermeld. Ondanks het compacte formaat, hoef je je geen zorgen te maken over de kracht van het toestel. De meeste elektrische bbq’s worden gekenmerkt door een bijzonder krachtig vermogen en verschillende warmtestanden.

Ook wat de materialen betreft, kun je maar beter op de hoogte zijn. Zo kun je opteren voor een elektrische barbecue die vervaardigd is uit metaal, emaille of gietijzer. Dergelijke toestellen warmen bijzonder snel op en verdelen de warmte op een mooie gelijkmatige manier. Echter kun je tegenwoordig ook heel wat elektrische bbq’s tegenkomen die uit kunststof, RVS of aardewerk bestaan. Kortom, heel wat mogelijkheden en dus ook heel wat knopen om door te hakken.

Functies en extra kenmerken

Laten we vervolgens ook even stilstaan bij de mogelijke functies en kenmerken van de elektrische bbq. Sommige apparaten zullen over net iets meer opties beschikken in vergelijking met andere elektrische bbq’s. Zo kun je kiezen voor een elektrische bbq met of zonder onderstel. De meeste exemplaren zijn vrij compact en bijgevolg niet voorzien van een onderstel.

Ook één of meerdere handgrepen kunnen alvast een meerwaarde vormen. Is de elektrische bbq voorzien van een deksel? En is het mogelijk om de losse onderdelen in de vaatwasmachine te stoppen. Allemaal vragen die een doorslaggevende rol kunnen spelen.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Een elektrische bbq hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo zijn er heel wat goedkope elektrische bbq’s die precies doen wat je ervan verwacht. Het prijskaartje kan natuurlijk, in meer of mindere mate, bepaald worden door bepaalde externe factoren. Denk maar aan de extra mogelijkheden en functies. Of het gebruik van bepaalde materialen dat wat duurder kan zijn. Het is dus aan jou om te bepalen hoeveel budget je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een elektrische bbq.

Het loont echter wel de moeite om gelijk te kiezen voor een kwalitatief exemplaar, ook al betekent dit dat het product misschien iets duurder zal zijn. Het is nu eenmaal niet de bedoeling om een goedkope elektrische bbq aan te kopen om geld te sparen, maar die na 2x gebruiken alweer helemaal stuk is. Bedenk op voorhand of je van plan bent om de elektrische bbq regelmatig te gebruiken of zo nu en dan eens een keertje. Zo zul je vroeg of laat de voor jou beste elektrische bbq kunnen spotten.

 

Elektrische bbq Reviews – Top 5

 

Wat is er nou fijner om in de zomer met mooi weer buiten te grillen en te eten? Het voordeel van een elektrische barbecue is dat er weinig rookontwikkeling is. Uit tests is ook gebleken dat de smaak van producten van een elektrische bbq niet verschilt van die van een houtskool bbq. Wij hebben er vijf voor je op een rijtje gezet om voor jou de keuze wat makkelijker te maken.

 

 

Tefal EasyGrill

 

Deze elektrische bbq van Tefal wordt met een onderstel geleverd. Zo kun je hem prima in de tuin gebruiken. Maar je kunt het onderstel ook verwijderen en hem als tafelgrill gebruiken. Het meegeleverde vetopvangbakje vul je met water. Daarmee voorkom je rookontwikkeling en vang je het vet van het vlees op.

Hij heeft een vermogen van 2300 Watt en warmt daarmee snel op. Hij beschikt over een royale bakplaat en een regelbare thermostaat. Het grillrooster en de opvangbak zijn eenvoudig uitneembaar en makkelijk schoon te maken. Beide zijn vaatwasmachine bestendig.

In de review geven kopers van dit artikel aan zeer tevreden met hun aankoop te zijn. De bbq staat heel stevig en is daarmee dus ook veilig. Hij heeft een goede temperatuurverdeling op de ruime bakplaat. Daarbij laat hij zich ook heel makkelijk schoonmaken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Steba VG90

 

Misschien is dit wel de beste elektrische bbq voor jou. Hij is geschikt voor maximaal 4 personen en heeft een stevige grillplaat. Hij heeft een windscherm waarmee hij ook heel goed in de tuin kan worden gebruikt. Het met water te vullen vetopvangbakje vermindert sterk de rookontwikkeling en verspreiding van geuren.

De robuuste bakplaat is BPA-vrij en voorzien van een antiaanbaklaag. Daarmee is hij heel eenvoudig te reinigen. Hij beschikt over een regelbare thermostaat en heeft een vermogen van 1300 Watt. Hiermee warmt hij snel op en je hoeft dus niet lang te wachten tot hij gebruiksklaar is.

Door klanten wordt deze elektrische bbq met maar liefst 5 sterren gewaardeerd. Zij spreken lovend over deze stevige grill die met het windscherm ook zeer goed buiten te gebruiken is. De bakplaat laat zich met zijn antiaanbaklaag heel eenvoudig schoonmaken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Severin PG2792

 

Geef je nog wel eens een barbecue feestje? Dan kun je wel een wat grotere bakplaat gebruiken. Dat biedt je deze elektrische barbecue van Severin. Dit Duitse bedrijf bestaat al meer dan 125 jaar en staat bekend om de degelijkheid en goede kwaliteit van zijn producten.

De ruime bakplaat heeft maar liefst een afmeting van 41 x 26 cm. Hij heeft een vermogen van 2500 Watt en is dus ook snel gebruiksklaar. Het verwarmingselement, de grillplaat en het windscherm zijn uitneembaar voor een eenvoudige reiniging. Wanneer je de meegeleverde onderstel verwijdert, kun je deze bbq ook heel goed als tafelgrill gebruiken.

Kopers geven een positief advies voor deze bbq. Hij heeft een fijne grote bakplaat van een zware kwaliteit die ook snel heet wordt. De bbq is eenvoudig te monteren en staat heel stabiel. Hij laat zich heel makkelijk reinigen. Kortom een top product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tristar BQ-2824

 

Bij dit apparaat van Tristar krijg je echt het gevoel dat je met een elektrische bbq aanbieding te maken hebt. Met zijn heel aantrekkelijke prijs valt hij in de categorie goedkope elektrische bbq´s. Dankzij het vetopvangbakje biedt hij je rookvrij barbecueën.

Deze elektrische bbq heeft een vermogen van 2000 Watt en warmt ook snel op. Hij beschikt over een in hoogte verstelbaar en uitneembaar grillrooster. Natuurlijk heeft hij ook een regelbare thermostaat. Het geïntegreerde windscherm maakt hem ook heel geschikt voor gebruik in de tuin.

In de beoordeling door klanten wordt hij met maar liefst 5 sterren gewaardeerd. Hij is goed rookvrij met behulp van het vetopvangbakje. Daarnaast is hij heel eenvoudig en snel weer te reinigen. Een prima elektrische bbq voor een heel aantrekkelijke prijs.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Weber bbq 2,2 watt

 

De bbq´s van Weber behoren tot de beste in deze productcategorie. De kwaliteit is oerdegelijk en ze hebben een heel lange levensduur. Het bij deze bbq meegeleverde deksel heeft een warmtereflector voor nog snellere verhitting en garing.

Het verwarmingselement heeft een Incoloy coating en beschermt dit daarmee tegen roestvorming. Het onderstel beschikt over speciale poten die niet heet worden tijdens gebruik. Je kunt hem daarom ook veilig in het gras plaatsen. Het rooster is vervaardigd van gietijzer. Het totale gewicht van deze stoere bbq is 22 kg.

Deze elektrische bbq is nog niet zo lang geleden aan ons assortiment toegevoegd. Helaas beschikken wij nog niet over reviews van kopers. Weber geeft op deze bbq een garantie van 5 jaar. Je mag er daarmee wel van uitgaan dat je een kwalitatief goed product koopt.

 

Koop bij bol.com (€528.99)

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status