Beste elektrische gitaar

Laatste update: 18.11.20

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Elektrische gitaren test van 2020

 

In de wereld van de gitaar heb je altijd mensen die kiezen voor een akoestische gitaar en anderen die het toch allemaal liever wat heviger willen. In dat laatste geval wordt dan vaak voor de elektrische gitaar gekozen. Zo een elektrische gitaar moet je namelijk altijd nog even aan een krachtig versterk apparaat gaan koppelen. Uit onderzoek is gebleken dat de Johnny Brooks elektrische gitaar alvast een goede aankoop is. Bovendien is er ook grondig nagedacht over het design en is het dus mogelijk om deze gitaar in diverse kleuren te bekomen. Ook wanneer je kiest voor de Bontempi Spa gitaar zul je alvast zeker zijn van een topproduct. Het is de ideale elektrische gitaar om te schenken aan jouw kind.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Elektrische gitaren koopgids

 

Een elektrische gitaar beschikt niet over een klankkast dus je zult dit product altijd moeten aansluiten op een versterker. Denk er dus aan dat je een stopcontact zult nodig hebben om de beste klank uit je elektrische gitaar te halen. Let op de houtsoort die gebruikt is voor de gitaar, zowel voor de body als voor de hals. Houd verder nog rekening met de elementen en andere kenmerken. We zullen even deze punten bespreken zodat je de beste elektrische gitaren kunt vergelijken om de interessantste aanbiedingen te vinden.

 

 

Houtsoort van de body en de hals

 

De gebruikte houtsoort voor de body van de gitaar heeft een grote invloed op de geproduceerde klank. Het gewicht van de gitaar wordt ook bepaald door de gebruikte houtsoort, mahonie is bijvoorbeeld veel zwaarder dan populier.

Laat je niet afleiden door het esthetische gedeelte van de gitaar. Een mooie gitaar die zwaar is zal na een lange tijd lastig worden om mee te spelen. Je kunt kiezen uit verschillende houtsoorten afhankelijk van je eigen voorkeur.

Mahoniehout produceert een warm geluid en wordt bijvoorbeeld veel gebruikt om de body van Gibson gitaren te maken. Het nadeel aan mahonie is het zware gewicht, dit type is geen aanbeveling als je op zoek bent naar een lichte gitaar.

Lindehout komt veel voor in gitaren die gebruikt worden om metal of hard rock te spelen. Dit hout produceert, net als mahonie, een warm geluid maar is een stuk minder zwaar. Het lichte gewicht zal minder belastend zijn maar het geluid is toch iets minder warm dan bij mahonie.

Populier is een lichte houtsoort die zorgt voor een evenwichtig geluid en vooral wordt gebruikt voor goedkope elektrische gitaren. Elzenhout is licht van gewicht, produceert een helder en neutraal geluid en komt veel voor in Fender gitaren. Ook essenhout wordt veel gebruikt voor Fender gitaren maar zorgt voor een warmer geluid en is iets zwaarder.

Verder zijn er nog andere mogelijkheden zoals korina, esdoorn en palissander. Korina is zeldzaam, esdoorn produceert een helder en schel geluid en palissander geeft een warme en heldere klank.

Voor de hals gelden min of meer dezelfde regels. Meestal wordt voor de hals van een elektrische gitaar aanbieding esdoorn- of mahoniehout gebruikt. Zoals we hierboven hebben besproken zorgt esdoorn voor een heldere en schelle klank terwijl mahonie eerder een warm geluid produceert.

 

 

Elementen of pickups

 

De gitaarelementen of pickups zitten onder de snaren en zijn van belang voor de geproduceerde klank van de elektrische gitaar. Je kunt passieve en actieve pickups hebben. Een passieve pickup bestaat uit een magneet met koperdraad die de vibraties van de snaren opvangt en doorstuurt naar de versterker. Passieve pickups worden ingedeeld in verschillende soorten maar we bespreken even de twee belangrijkste: de single coil pickups en de humbuckers.

Een single coil pickup bestaat uit één spoel en produceert een helder en scherp geluid. Deze pickups worden veel gebruikt op Fender gitaren maar kun je ook terugvinden op andere merken zoals Gibson. Het nadeel van een single coil is dat je last kunt hebben van ruis omdat de pickup andere elektrische signalen uit de buurt oppikt.

De humbucker bestaat uit twee spoelen die met elkaar verbonden zijn om storingen door andere signalen te vermijden. Het geproduceerde geluid is hierdoor ook anders, je hoort een zwaarder en warmer geluid die minder helder is.

Een actieve pickup beschikt over een ingebouwde voorversterker die het signaal versterkt voordat het naar de versterker doorgestuurd wordt. Een actieve pickup zorgt voor een helder geluid, zelfs wanneer je met distortion speelt, waarbij details goed te horen zijn omdat storende bijgeluiden vermeden worden. Het nadeel is dat je een batterij nodig hebt om deze voorversterker van stroom te voorzien.

 

 

Andere kenmerken

 

Het profiel of de vorm van de hals behoort tot de persoonlijke kenmerken van een elektrische gitaar. Deze vorm is van belang want het bepaalt het gemak waarmee je je vingers kunt plaatsen en kunt bewegen van fret naar fret.

Akoestische gitaren beschikken over een C-vorm maar bij elektrische modellen beschik je over veel meer keuze. Zo beschikken vele Fender gitaren over een U-vorm die meer comfort biedt aan spelers met lange vingers. Een V-hals beschikt over een groef in het midden om beter te kunnen spelen.

De breedte van de hals is ook belangrijk, als je kleine handen hebt met korte vingers dan koop je beter een gitaar met een smalle hals zodat je makkelijk aan de frets kan. Een persoon met grote handen heeft meer nut aan een gitaar met een brede hals. Op die manier kunnen ze de hals beter vasthouden.

Er zijn nog veel meer belangrijke punten om rekening mee te houden bij het kopen van een elektrische gitaar. Aarzel ook niet om een andere gitarist om raad te vragen.

 

 

Elektrische gitaar reviews – top 5

 

 

Heb je altijd al gitaar willen leren spelen zoals een echte rockster? Wil jij ook een professionele elektrische gitaar bezitten van Fender of Ibanez? Dan moet je eerst veel oefenen op een goedkopere versie om daarna goed te kunnen genieten van de dure instrumenten. Wij hebben vijf elektrische gitaren voor beginners vergeleken, ook voor kinderen, om je te helpen bij je keuze. Kies er zelf de beste elektrische gitaar uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Johnny Brooks

 

Deze elektrische gitaar set bevat naast een gitaar ook een versterker van 20 Watt. De set is in verschillende kleuren verkrijgbaar namelijk wit, blauw en zwart.

De elektrische gitaar heeft een maple neck met 22 frets en verchroomde machine heads.

De set wordt geleverd met een handige draagtas voor de gitaar en verschillende accessoires zoals een jack kabel, snaren, plectrums, een digitale tuner en een schouderband. Een perfecte set voor de beginnende gitarist.

Dit topproduct heeft nog geen beoordelingen ontvangen van kopers dus je hebt de kans om als eerste een review te schrijven. Door gebrek aan een mening is het voor ons onmogelijk om je een advies te geven over deze elektrische gitaar aanbieding.

Ben je op zoek naar een functionele en degelijke elektrische gitaar? Dan kun je alvast even dit exemplaar van het bekende en misschien wel het beste merk Johnny Brook bekijken. Houd er wel rekening mee dat het niet meteen tot de goedkope elektrische gitaren zal behoren.

Voordelen
Accessoires:

het toestel wordt niet alleen geleverd met een elektrische gitaar maar bovendien ook met een handige versterker. Deze versterker heeft een capaciteit van wel 20 Watt. Verder krijg je er ook een stevige opbergtas, extra snaren en plectrums bij.

Design:

je kunt deze leuke gitaarset in meerdere kleurtjes verkrijgen waaronder bijvoorbeeld wit, zwart maar ook blauw.

Ontwerp:

je zult vrijwel meteen kunnen opmerken dat de gitaar over een maple neck beschikt die bestaat uit 22 frets. De machine heads zijn helemaal verchroomd.

Nadelen
Budget:

het toestel beschikt niet meteen over de laagste prijs en dat kan voor sommige kopers misschien wel als een minpuntje ervaren worden.

Koop bij bol.com (€159.95)

 

 

 

 

Bontempi Spa

 

Deze elektrische gitaar van Bontempi Spa is het ideale product voor je kind. Het is uitgerust met 6 metalen snaren en je kunt kiezen uit 6 verschillende rockgeluiden! De gitaar wordt geleverd met een comfortabele schouderband die je kunt verstellen.

Het instrument heeft een mengeling van rode en blauwe kleuren en is gemaakt van kunststof en metaal.

Het toestel werkt op 4 AA batterijen en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De gitaar wordt verder nog geleverd met een headset om in alle rust te kunnen oefenen en lichteffecten voor je eerste optreden.

Op dit moment heeft nog maar één koper een advies gegeven over dit product maar deze is grotendeels positief. Er zitten leuke melodieën op de gitaar en het is perfect voor kinderen die veel met muziek bezig zijn. De kinderen zijn ook dol op het ontwerp van de gitaar.

Heb je al gemerkt dat je kindje ook wel wat muzikaal aangelegd is? Dan kan deze leuke Bontempi Spa elektrische gitaar misschien wel het ideale verjaardagsgeschenk zijn. Laten we daarom alvast even op zoek gaan naar wat nu precies de voordelen en de nadelen van dit product zijn.

Voordelen
Handig in gebruik:

je zult merken dat het toestel over maar liefst 6 snaren beschikt die gemaakt zijn uit metaal. Verder heeft je kindje de mogelijkheid om een keuze te maken uit meerdere rockgeluiden.

Schouderband:

bij de aankoop van het toestel krijg je er meteen ook een schouderband bij die je zelfs naar eigen wensen kunt gaan aanpassen en verstellen.

Materiaal en design:

deze leuke elektrische kindergitaar is vervaardigd uit een stevige combinatie van enerzijds kunststof en anderzijds metaal. Verder is de gitaar afgewerkt in allemaal mooie en felle kleurtjes waardoor het zeker tot de populairste gitaren voor kinderen kan behoren.

Nadelen

We merken dat de koper duidelijk helemaal tevreden is met de aankoop van deze elektrische gitaar. Dit maakt het voor ons best wel moeilijk om op zoek te gaan naar eventuele struikelblokken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hot Rock

 

Als de vorige gitaren iets te duur zijn voor jou en je liever goedkope elektrische gitaren koopt dan is de Hot Rock het ideale product voor jou. Deze elektrisch gitaar is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar en werkt op 3 AA batterijen die meegeleverd worden met het instrument.

De gitaar beschikt over voorgeprogrammeerde rocktunes en een dynamische ingebouwde versterker. Het is uitgerust met echte snaren en wordt geleverd met een schouderriem om comfortabel te kunnen oefenen.

De personen die dit product gekocht hebben schrijven er positieve beoordelingen over. De gitaar heeft een leuk ontwerp die de aandacht van de kinderen trekt en ze beleven er eindeloos speelplezier aan.

De kwaliteit van het geluid is niet super maar de kinderen zijn al tevreden als er gewoon lawaai uitkomt. Het volume gaat redelijk hoog dus je laat de kinderen best op hun kamer oefenen.

Wil je liever niet teveel geld uitgeven aan een degelijke elektrische gitaar dan is dit Hot Rock exemplaar misschien wel iets voor jou. Je zult merken dat het hier echt wel om een elektrische gitaar aanbieding zou kunnen gaan in vergelijking met de andere toestellen uit onze lijst.

Voordelen
Doelgroep:

deze elektrische gitaar wordt vooral aangeraden voor kindjes waarvan de leeftijd tussen 6 en 12 jaar ligt.

Voeding:

je zult merken dat het toestel functioneert op 3 bijzonder krachtige en duurzame AA batterijen. Deze krijg je er trouwens gewoon bij wanneer je het toestel aankoopt.

Accessoires:

naast de batterijen worden er trouwens nog heel wat andere handige hulpstukken meegeleverd. Denk maar aan een schouderriem en extra snaren.

Handig in gebruik:

het is een bijzonder handig en degelijk toestel dat makkelijk te gebruiken is. Verder beschikt de gitaar over een krachtige ingebouwde versterker en kun je ook nog eens kiezen uit meerdere voorgeprogrammeerde rocktunes.

Nadelen
Volume:

je zult merken dat het volume van deze elektrische gitaar best wel hoog kan gaan, en dat kan voor sommige ouders misschien wel eens vervelend zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Small Foot

 

Deze elektrische gitaar van Small Foot heeft een rode kleur en is belegd met 6 metalen snaren. De hals van de gitaar is van massief hout en je kunt er een versterker op aansluiten. De gitaar is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en bevat ook ingebouwde luidsprekers om zonder versterker te kunnen oefenen.

Je hebt de beschikking over 10 verschillende volumes en de gitaar werkt op een 9V blokbatterij. Het instrument wordt geleverd met een draagriem van nylon om de gitaar te kunnen dragen en comfortabel te spelen. Je krijgt er ook een plectrum bij.

Jammer genoeg zijn er nog geen reviews geplaatst voor deze elektrische gitaar aanbieding. De prijs van dit instrument is iets duurder dus misschien is dat de reden. We kunnen je alleszins geen advies geven over dit product zonder een beoordeling van een gebruiker.

Indien je op zoek bent naar een echte blikvanger dan raden wij jou alvast aan om even dit product van het bekende merk Small Foot te bekijken. Je zult merken dat de elektrische gitaar afgewerkt is met een opvallende rode kleur en daardoor echt een uniek en origineel exemplaar is.

Voordelen
Materiaal:

de hals van dit mooie en unieke product is volledig vervaardigd uit duurzaam en stevig massief hout. Verder zijn de snaren van de elektrische gitaar volledig gemaakt uit stevig en duurzaam metaal.

Handig in gebruik:

het toestel is voorzien van krachtige ingebouwde speakers zodat je met veel volume kunt spelen. Verder is het mogelijk om er zelfs nog een andere externe versterker op aan te sluiten.

Accessoires:

bij de aankoop van het toestel wordt meteen een handige nylon schouderriem meegeleverd net zoals ook een plectrum.

Voeding:

de elektrische gitaar functioneert het beste op basis van een handige en krachtige 9V blokbatterij.

Nadelen
Geen gebruikerservaring:

op dit moment zijn er nog helemaal geen online beoordelingen bij het toestel geplaatst. Daardoor is het niet makkelijk om jou verder advies te geven over de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bontempi Spa iGirl

 

Gitaren zijn natuurlijk niet alleen voor jongens bestemd. Is je dochter fan van rockmuziek en wil ze graag een elektrische gitaar leren bespelen?

Koop dan de iGirl van Bontempi Spa. Deze roze rockgitaar is uitgerust met 6 snaren en werkt op 4 AA batterijen die wel niet meegeleverd worden.

De gitaar is vervaardigd uit kunstof en is het ideale product om snel muziek maken te leren. Bij de levering krijg je een schouderband om al staand te kunnen oefenen en een headset om andere mensen niet te storen tijdens je gitaarsolo. Verder krijg je er ook nog lichteffecten bij.

Je kunt als eerste persoon een review schrijven over dit artikel want tot op heden is het nog niet beoordeeld geweest.

Net zoals één van de vorige toestellen zul je merken dat ook deze elektrische gitaar afkomstig is van het bekende merk Bontempi Spa. Alvorens je beslist om het apparaat aan te kopen dan kan het misschien toch wel handig zijn om even op zoek te gaan naar wat nu precies de voordelen en de nadelen zijn.

Voordelen
Materiaal:

je zult merken dat deze leuke elektrische gitaar gemaakt is uit bijzonder degelijk en duurzaam kunststof.

Design:

de combinatie van de roze kleur met oranje zorgt ervoor dat dit exemplaar vooral voor meisjes enorm aantrekkelijk is.

Accessoires:

zodra je het product aankoopt dan worden er ook een schouderband, een headset en lichteffecten meegeleverd.

Nadelen
Voeding:

de elektrische gitaar functioneert in combinatie met 4 AA batterijen maar deze krijg je er jammer genoeg niet bij.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status