5 Beste Elektrische Grasmaaiers Test van 2021

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Elektrische Grasmaaiers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is belangrijk dat je het gazon goed kunt onderhouden en het gras maaien hoort daar nu eenmaal ook bij. Met behulp van een handige elektrische grasmaaier zul jij merken dat je gazon er in een mum van tijd weer verzorgd en proper bij ligt. Toch is het niet eenvoudig om de perfecte elektrische grasmaaier uit te zoeken. Daarom kun je misschien eerst onze koopgids hieromtrent eens nalezen. Zo weet je waar je rekening mee kunt houden en kun je dus ook veel gerichter op zoek gaan. Het is natuurlijk ook mogelijk om meteen onze top 3 van beste elektrische grasmaaiers te raadplegen. Zo mag je er zeker van zijn dat je met de Gardena Powermax 37E een zeer krachtig en vooral degelijk toestel in huis haalt. Bovendien weegt deze grasmaaier heel weinig waardoor je deze gemakkelijk en snel kunt verplaatsen. De Bosch Rotak 32 Ergoflex hoeft uiteraard helemaal niet onder te doen. Het is een krachtig lichtgewicht toestel waarmee je zonder problemen oppervlaktes tot wel 150 m2 kunt gaan maaien.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Elektrische grasmaaiers koopgids

 

Een elektrische grasmaaier is, naast een degelijke robot grasmaaier,  het ideale product voor mensen met een grote tuin. Toch moet je ook aan enkele belangrijke factoren denken voordat je zo’n apparaat koopt. Is de duwstang verstelbaar en opklapbaar? Werk je met een opvangbak of -zak? Beschikt het over een functie om te mulchen?

Voordelen van elektrische grasmaaiers

Een elektrische grasmaaier heeft enkele voordelen ten opzichte van andere soorten grasmaaiers. Deze soort is milieuvriendelijker dan een grasmaaier die werkt op benzine. Ze zijn over het algemeen ook veel stiller dus je zult minder geluidsoverlast produceren voor de buren.

Elektrische grasmaaiers kunnen op twee manieren gebruikt worden, met een snoer of met een accu. Het grote voordeel van een grasmaaier met snoer is dat ze uitgerust zijn met een krachtige motor en ze zijn meestal ook goedkoper. Het nadeel is natuurlijk dat je altijd een stopcontact nodig hebt en dat het snoer in de weg ligt. Afhankelijk van de grootte van je tuin kun je een verlengsnoer nodig hebben om het gras ononderbroken te kunnen maaien.

Daarom zijn er ook grasmaaiers die werken op een accu. Je hebt veel meer bewegingsvrijheid met dit soort grasmaaier maar er zijn natuurlijk ook beperkingen. De motor van een accu grasmaaier is niet zo krachtig en de accu raakt natuurlijk leeg en dan moet je het opnieuw opladen.

 

Duwstang en opvangbak

Elke grasmaaier beschikt over een duwstang. Dit maakt het makkelijk om je grasmaaier te duwen terwijl je het gras maait. Maar soms kan een duwstang niet hoog genoeg staan en dan kun je last hebben van je rug tijdens het maaien.

Het is dus aanbevolen om een grasmaaier te kopen met een duwstang die in de hoogte verstelbaar is. Zo hoef je niet specifiek op zoek te gaan naar een product die ideaal is voor jouw grootte. Gewoon de duwstang wat lager of hoger zetten en je het toestel is meteen veel comfortabeler.

Het kan ook handig zijn als je de duwstang kunt opklappen. Omdat sommige grasmaaiers nogal groot zijn nemen ze ook veel plaats in. Als je een duwstang kunt opklappen kun je het toestel makkelijker opbergen in je garage of tuinhuis en zo ruimte besparen.

Bij vele apparaten kun je kiezen om het gemaaide gras op te vangen in een opvangbak of een opvangzak. De zakken zijn meestal versterkt met nylon en wegen minder dan een bak die gemaakt is van kunststof. Ze zijn ook minder groot maar zijn moeilijker om te legen en vooral om ze schoon te maken.

 

Instelbare maaihoogte en soort snijmes

Het kan gebeuren dat het nodig is om de maaihoogte aan te passen. Denk maar aan het begin van het lente of zomer wanneer je al een lange tijd niet meer gemaaid hebt. Het gras is dan veel langer en je kunt dan beter op een hogere hoogte maaien. Als je apparaat beschikt over meerdere instelbare hoogtes dan kun je er gans het jaar gebruik van maken.

In de winter laten we het gras meestal lang en in de zomer wil je het kort hebben. Het is toch aanbevolen om tijdens hele warme zomers het gras wat langer te laten. Zo is de bodem beter beschermd tegen de hitte en kan het beter vocht vasthouden.

Een toestel met een centrale regeling biedt meer comfort want zo kun je alle vier de wielen in één keer verstellen met een knop of hendel. Oudere of goedkopere modellen moet je per wiel of as verstellen.

Elektrische grasmaaiers gebruiken twee soorten snijmessen: messen van metaal of messen van kunststof. Om lang of nat gras te maaien gebruik je beter metalen messen, deze geven scherpere en mooiere snedes. Voor kort en droog gras kun je gerust vertrouwen op mesjes gemaakt van kunststof.

 

Mulchfunctie en kostprijs

Mulchen is een goede manier om je gazon zelf te bemesten en gezond te houden. Met deze functie komt het gemaaide gras niet in een zak of bak terecht. Het wordt in hele kleine deeltjes versnipperd en op het gazon achtergelaten. Zo kan het vlugger ontbinden en dienen als organische meststof.

Dit zorgt ervoor dat je gazon minder snel uitdroogt en helpt het om gezond te blijven. Het maaisel moet wel optimaal over je gazon verspreid worden voor een goed werking.

Elektrische grasmaaiers met een snoer zijn meestal goedkoper dan andere grasmaaiers. Bezoek je lokale winkel of kijk online om verschillende aanbiedingen te vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. Het lezen van de reviews van andere gebruikers kan ook leiden tot een goede aanbeveling.

 

5 Beste Elektrische Grasmaaiers (Reviews) van 2021

 

Als het gras in je tuin weeral eens te lang is en de zomer komt eraan, dan is het misschien tijd dat je de grasmaaier bovenhaalt. Geef je gazon een goede maaibeurt met een elektrische grasmaaier. Ben je op zoek naar de beste elektrische grasmaaier of heb je niet te veel geld en zou je liever zoeken tussen de goedkope elektrische grasmaaiers? Neem even een kijkje in ons lijstje van 5 verschillende grasmaaiers die we vergeleken hebben op basis van online reviews!

 

1. Gardena PowerMax 37 E elektrische grasmaaier

 

De Powermax 37E grasmaaier heeft een motorvermogen van 1600 Watt en maakt je gazon onderhouden heel gemakkelijk. Hij is eenvoudig te verplaatsen dankzij zijn lichte gewicht.

Hij heeft een maaibreedte van 37 cm en het gemaaide gras komt direct in de opvangbak van 45 liter terecht. Hij is perfect voor gazons tot 500 m2 en is zelfs geschikt voor het maaien van nat gras! Verder is de handgreep in hoogte verstelbaar voor jouw gemak en kan je de maaier inklappen om hem beter op te bergen. Dankzij het zichtvenster kan je zien wanneer je de opvangbak moet legen.

Gebruikers van deze mooie grasmaaier aanbieding zijn er heel tevreden over. De online reviews geven een overwegend positief advies. Hij heeft een hoge kwaliteit in is heel makkelijk in gebruik.

Hij is licht dus voor mensen die niet veel kracht mogen gebruiken is hij perfect. Volgens de kopers maait hij ook perfect op alle verschillende standen. Ze vinden dit product echt top.

De Powermax 37E is een krachtige grasmaaier met een licht gewicht. Bovendien zal Gardena bij vele kopers bekend in de oren klinken. Het is één van de beste merken voor tuinmateriaal. Het apparaat is geschikt voor grote tuinen en je kunt er ook nat gras mee maaien.

Voordelen
3-in-1:

het gras wordt gemaaid en komt daarna in de opvangbak terecht. Je kunt het gras echter ook versnipperen met de mulch functie om het als compost voor je gazon te gebruiken.

Handgreep:

je kunt de handgreep van de grasmaaier in de hoogte verstellen om het aan je lengte aan te passen. Bovendien is de handgreep ook inklapbaar om het apparaat makkelijker op te bergen.

Precisie:

de graskammen maken het mogelijk om dicht bij muren en randen te maaien. Zelfs vochtig gras kun je maaien met dit toestel.

Nadelen
Lawaai:

het apparaat is nogal luidruchtig. Het is dus mogelijk dat je buren niet echt tevreden zullen zijn als je het gras wilt maaien.

Koop bij bol.com (€335)

 

 

 

 

2. Bosch Rotak 32 Ergoflex Cirkelmaaier 1200 Watt

 

Ook de Bosch Rotak 32 is een lichtgewicht en hij beschikt ook nog eens over het Ergoflex systeem die het sturen vergemakkelijkt. Hij kan ingeklapt worden om hem beter op te bergen.

Deze grasmaaier is geschikt voor gazons tot 150 m2. Je kan de greep aanpassen op de ideale hoogte, zo gebruik je een gezondere lichaamshouding tijdens het maaien.

Dankzij de graskammen kun je tot aan de rand maaien. Hij beschikt over een 1200 Watt Powerdrive motor voor een betrouwbaar resultaat.

De kopers van dit product zijn er tevreden over. Het enige minpuntje is dat de handleiding nogal beknopt is en daardoor duurt het wat langer om de grasmaaier in elkaar te zetten. Maar toch zijn de gebruikers positief: het is een lichtgewicht en hij werkt soepel. Je kan er de kanten van het gazon ook goed mee maaien en hij is krachtig.

Deze grasmaaier van Bosch is licht van gewicht en kun je makkelijk besturen. Het toestel kan ingeklapt worden om het makkelijk op te bergen. De greep van het toestel is in de hoogte verstelbaar en je kunt er ook de randen van je gazon mee maaien.

Voordelen
Ergoflex-systeem:

je kunt de grasmaaier makkelijk besturen en je kunt de handgreep instellen op de ideale hoogte naargelang je eigen lengte. Dit zorgt ervoor dat je een gezonde lichaamshouding aanneemt.

Lichte gewicht:

dankzij het lichte gewicht kun je het apparaat makkelijk voortduwen. Bovendien beschikt het over geïntegreerde draaggrepen zodat je het toestel eenvoudig kunt transporteren. De duwboom kan ingeklapt worden om het product op te bergen.

Krachtig:

de motor heeft een vermogen van 1200 Watt voor een optimaal resultaat. Dankzij de graskammen kun je ook dicht bij randen en muren maaien.

Nadelen
Handleiding:

de handleiding bevat te weinig informatie om het apparaat vlug in elkaar te kunnen zetten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Wolf-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier 1400 W

 

De WOLF grasmaaier is flexibel en efficiënt. Hij heeft een maaibreedte van 34 cm en beschikt over een opvangbak van 30 liter voor het gemaaide gras.

Je kan de maaihoogte instellen tussen 2,5 cm en 7,5 cm en hij weegt slechts 14 kg.

Deze grasmaaier is ideaal voor een gazon van maximaal 250 m2. Ook dit apparaat is makkelijk op te bergen dankzij de inklapbare duwboom.

De online reviews zijn positief. Volgens de kopers is deze grasmaaier goed wendbaar en stil, zodat je geen geluidslast veroorzaakt voor de buren. Hij is eenvoudig te monteren en gemakkelijk op hoogte in te stellen.

Velen zijn heel tevreden over de functies, vooral dan de mulch functie die het grasafval voor je versnippert.

De flexibele grasmaaier van Wolf-Garten is voorzien van een grote opvangbak waar het gemaaide gras in terecht komt. De maaihoogte van het toestel kun je naar keuze instellen en het apparaat is licht van gewicht. De duwboom kun je eenvoudig inklappen om het apparaat op te bergen.

Voordelen
Duwboom:

de duwboom beschikt over een softgrip voor extra comfort tijdens het maaien. Bovendien kun je de duwboom makkelijk inklappen om het apparaat op te bergen.

Opvangbak:

het gemaaide gras komt terecht in een opvangbak met een inhoud van 30 liter. Dankzij de vulindicator weet je wanneer de opvangbak vol zit.

Functies:

je kunt de maaihoogte 6-voudig verstellen en het toestel is voorzien van een mulch-functie om het gras te versnipperen. Je kunt het dan eventueel gebruiken als natuurlijke compost voor je gazon.

Nadelen
Randen:

deze grasmaaier is minder goed om de randen van het gazon te maaien. Je zult dus nog extra moeten maaien met een ander apparaat.

Koop bij bol.com (€124.9)

 

 

 

 

4. Einhell Grasmaaier 1000 W

 

Deze grasmaaier aanbieding heeft een maaibreedte van 30 cm en is geschikt voor een gazon van wel 300 m2. Door z’n lage prijs behoort hij ook tot de goedkope grasmaaiers.

Je kan de maaihoogte instellen op 3 verschillende hoogten en het apparaat is ook licht voor een gemakkelijker gebruik.

De meningen van kopers zijn verdeeld maar toch nog positief. Hij is licht, maakt weinig lawaai en neemt ook weinig plaats in. Hij is wel lastig in elkaar te zetten en de handleiding is niet echt helpvol. Volgens sommigen is het onmogelijk om de opvangbak erop te monteren.

De Einhell GC-EM 1030 is de populairste grasmaaier van dit moment en bovendien heeft het ook nog eens de laagste prijs. De maaihoogte van het apparaat kun je instellen en vanwege het lichte gewicht kun je dit toestel makkelijk verplaatsen.

Voordelen
Gebruiksgemak:

het apparaat is licht van gewicht en kun je makkelijk verplaatsen dankzij het handvat aan de bovenkant. De duwboom kun je inklappen na het maaien zodat je het toestel eenvoudig kunt opbergen.

Maaihoogte:

je kunt het toestel instellen op drie verschillende hoogtes. De laagste stand is 30 cm en de hoogste stand is 70 cm.

Garantie:

de fabrikant biedt een garantieduur aan van 2 jaar op dit product.

Nadelen
Opvangbak:

het is moeilijk om de opvangbak in het apparaat te krijgen wanneer je het toestel in elkaar zet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Black&Decker EMAX32S Elektrische Grasmaaier 1200 W

 

Deze grasmaaier heeft een maaibreedte van 32 cm, een opvangbak van 35 liter en behoort ook tot de goedkope grasmaaiers. Hij is ideaal voor kleine tuinoppervlaktes en is in 3 hoogtes verstelbaar.

Dankzij zijn EdgeMax technologie kun je preciezer de randen van je gazon maaien. Ook hier kan je de handgreep inklappen om hem makkelijk op te bergen.

De online reviews geven een positief advies. Kopers vinden hem handig en wendbaar. Hij maait kort aan de rand maar om hem in elkaar te zetten is het niet zo simpel.Sommigen vinden ook dat hij er te slap uitziet, ze denken dat hij elk moment kan breken.

Deze goedkope grasmaaier is voorzien van een grote opvangbak en is geschikt voor kleine tuinen. Je kunt het toestel in de hoogte verstellen en je kunt er ook de randen van het gazon mee maaien. De duwboom is inklapbaar zodat je het toestel eenvoudig kunt opbergen.

Voordelen
Laag ontwerp:

je kunt met deze grasmaaier dicht bij randen maaien en vanwege het lage ontwerp is het makkelijker om onder bomen of tafels te maaien. Daarbovenop is het toestel ook nog eens licht van gewicht.

Grote opvangbak:

het gras komt terecht in de opvangbak met een capaciteit van 35 liter. Dankzij de vulindicator weet je wanneer je de opvangbak moet legen.

Nadelen
Constructie:

verscheidene kopers zijn niet tevreden over de zwakke constructie van het apparaat. Bovendien is het lastig om in elkaar te zetten en zouden ook niet alle onderdelen perfect passen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status