Beste elektrische grastrimmer

Laatste update: 04.06.20

 

Elektrische grastrimmers test van 2020

 

Wanneer je zelf kunt genieten van een grote of kleine tuin dan wil je natuurlijk dat die er altijd zo goed mogelijk bij ligt. Tijdens de zomerperiode is het bijvoorbeeld belangrijk om het gazon regelmatig eens te maaien. Toch zijn er altijd stukjes of hoekjes die iets moeilijker zijn om met een gewone grasmachine aan te pakken. In deze gevallen kun je dan ook maar best de hulp gebruiken van een degelijke elektrische grastrimmer. Uit onderzoek is gebleken dat je met de Bosch ART 23 SL elektrische grastrimmer een degelijk apparaat in huis haalt. Doordat het toestel amper iets weegt, is het ook handig om er langer mee te werken. Heel wat kopers blijken bovendien ook enorm tevreden te zijn over de Gardena ComfortCut Li-18/23R. Dit is dan ook de reden waardoor deze grastrimmer tot de top 3 behoort. Het is een krachtig toestel dat over een degelijke en duurzame batterij beschikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Elektrische grastrimmers koopgids

 

Met een elektrische grastrimmer kun je makkelijk de hoekjes en randen van je gazon trimmen. Zo heb je geen last van uitstekend gras en moet je geen acrobatische toeren uithalen met je grasmachine. Bij het kopen van een elektrische grastrimmer moet je kiezen tussen een trimmer met draad of accu. Let ook op de veiligheid, de prijs, de accessoires, het onderhoud, enzovoort. We bespreken even de belangrijkste factoren.

Met kabel of draadloos?

 

Als je kiest voor een elektrische grastrimmer met snoer dan moet je altijd een stopcontact in de buurt hebben om het te kunnen gebruiken. Bij mensen met een groot gazon is de nood aan een verlengkabel dan ook hoog. Let er ook op dat je snoer niet in je trimmer terechtkomt. Deze modellen zijn wel krachtiger dan een apparaat met accu.

Een toestel met accu zorgt natuurlijk voor meer bewegingsvrijheid. Het nadeel hier is dat je de accu regelmatig moet opladen. Velen kopen een tweede accu zodat ze kunnen verderwerken wanneer de eerste accu leeg is. Een accu bereikt ook pas z’n optimale capaciteit als je het 4 of 5 keer opgeladen hebt. Het is ook aangeraden om de accu enkele keren per jaar te gebruiken totdat het helemaal leeg is. Dit bevordert de levensduur.

Natuurlijk bestaan er verschillende accu’s, elk met hun voor- en nadelen. Als je op zoek bent naar goedkopere modellen dan kun je best opteren voor een apparaat met een NiCd batterij. Deze accu begint echter al vlug z’n capaciteit te verliezen.

Ten tweede zijn er ook NiMH accu’s. Dit is een verbeterde versie van het NiCd model. Je kunt deze batterij opladen wanneer je wenst en gaat langer mee dan een NiCd accu. Ten derde kun je kiezen voor een Li-Ion batterij. Dit is de beste keuze want deze accu heeft geen last van het geheugeneffect, dit wil zeggen dat de batterij geen capaciteit verliest als je het oplaadt wanneer het nog niet volledig leeg is. Ze hebben ook een grotere capaciteit maar zijn dan ook duurder dan de andere.

 

 

Kenmerken, accessoires en functies

 

De kenmerken en functies van een trimmer zijn belangrijk. Als je voor een goedkoop model gaat kun je kiezen voor een toestel met een vaste snijkop. Je kunt echter beter trimmen als je de snijkop kunt kantelen of als je onder struiken wilt trimmen dan koop je best een model met een verstelbare steel.

Een grote snijbreedte kan zowel een voor- als nadeel zijn. Als je een groot gazon hebt en zo vlug mogelijk gedaan wilt hebben met trimmen dan kies je beter voor een grote snijbreedte. Als je echter ook veel bloemenperken hebt koop dan een kleiner model zodat je tijdens het trimmen je bloemen niet kapot maakt.

Sommige modellen hebben een afneembare steel zodat je het apparaat makkelijk kunt opbergen. Andere beschikken dan weer over verschillende extra’s zoals een een heggenschaar of een veegmachine. Af en toe zul je meer snijdraad moeten uittrekken om te kunnen blijven snoeien. Er bestaan modellen die automatisch de draad toevoeren maar natuurlijk ook andere waar je het zelf met de hand moet doen. De eerste optie is veiliger maar ook duurder.

 

 

Veiligheid en gewicht

 

Denk vooral aan je eigen veiligheid tijdens het gebruik van een grastrimmer. Als je de draad moet vervangen, haal dan eerste de stekker uit het stopcontact of de accu uit het toestel. Het is ook aanbevolen om een veiligheidsbril te dragen en zelfs gehoorbescherming want sommige apparaten maken veel geluid.

Om de veiligheid van je bomen en planten te garanderen kun je op zoek gaan naar een grastrimmer die over een plantenbeugel beschikt. Zo wordt enkel het gras getrimd en zijn je planten en bomen beschermd.

Let bij je aankoop ook op het gewicht van een grastrimmer. Omdat je dit zelf moet dragen kan een zwaar product nogal vlug voor overlast op je armen of rug zorgen. Kies daarom voor een licht apparaat waarmee je langer kunt werken. Gelukkig bestaan er modellen die beschikken over een wielondersteuning zodat je ze gewoon moet duwen om te trimmen.

Kostprijs

 

De keuze tussen een model met snoer of een toestel met accu ligt volledig bij jezelf. De prijzen zullen verschillen naarmate het vermogen van de grastrimmer en de soort batterij die gebruikt wordt. Houd er rekening mee dat je bij een grastrimmer met accu beter nog een tweede batterij koopt, dit zorgt dus voor extra kosten.

Het is aanbevolen om vooraf tijd te maken en verschillende producten te vergelijken. Zo zul je zeker geld besparen want er zijn vele mooie aanbiedingen te vinden. Je kunt zowel online als in de plaatselijke winkel apparaten gaan bekijken en informatie vragen aan de verkoper of aan de online gemeenschap.

 

 

Elektrische Grastrimmer Reviews – Top 5

 

 

In de zomer heb je graag dat je gazon er mooi uitziet, dus maai je het gras dan best af. Het is bovendoen nog eens goed voor je gazon, zo groeit het beter en blijft het gezond. Natuurlijk zijn er bepaalde plaatsen die moeilijk te bereiken zijn met je grasmaaier en waarvoor je beter een grastrimmer koopt. Wij hebben verschillende elektrische grastrimmers op een rijtje gezet om de keuze voor jou gemakkelijker te maken. Neem een kijkje en misschien vindt je wel de beste elektrische grastrimmer.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Bosch ART 23 SL

 

Deze gemakkelijk te bedienen grastrimmer beschikt over het semi-auto feed systeem, daarmee lost de trimmerdraad automatisch als de trimmer opstart, zo heb je altijd de optimale draadlengte. Hij heeft een lichte motor voor een betere bediening en een krachtige motor van 280 Watt. Hij weegt ook slechts 1,7 kg.

Hij heeft een tweede handgreep om comfortabeler te kunnen werken en beschikt over een praktische houder voor het netsnoer. Verder behoort hij dankzij zijn lage prijs ook nog eens tot de goedkope elektrische grastrimmers.

De online reviews van kopers geven een positief advies voor dit product. Hij is handig in gebruik en voor de goedkope prijs krijg je topkwaliteit terug. Ze vinden dat hij eenvoudig in elkaar te zetten is en door zijn lichte gewicht is hij gemakkelijk te bedienen. Een mooie elektrische grastrimmer aanbieding!

Wanneer je op zoek gaan naar elektrische toestellen dan kom je altijd wel het merk Bosch tegen. Dit is één van de beste merken en bovendien is de ART 23 SL momenteel de populairste grastrimmer als we naar de reviews kijken. Dit apparaat is eenvoudig in gebruikt en is licht van gewicht.

Voordelen
Automatische draadtoevoer:

wanneer je het toestel inschakelt wordt de draad gelost zodat je altijd beschikt over de correcte lengte om de beste resultaten te halen tijdens het trimmen. Bovendien kun je de spoel eenvoudig wisselen.

Gebruiksgemak:

het apparaat is licht van gewicht zodat je niet vlug moe zult worden. Bovendien beschikt het toestel over een tweede handgreep die zorgt voor een optimale controle.

Krachtig:

de motor heeft een vermogen van 280 watt. Het apparaat moet je van stroom voorzien via het lichtnet.

Nadelen
Montage:

voor sommige kopers is het moeilijk om het apparaat in elkaar te zetten. De handleiding is ook niet duidelijk genoeg om extra hulp te bieden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gardena ComfortCut Li-18/23R

 

Deze grastrimmer is geschikt voor alle typen gazon en kan door de krachtige batterij meer dan een kilometer gras trimmen.

Je kunt zien hoe lang de batterij nog meegaat dankzij de laadstatus indicator. Hij is comfortabel in gebruik door zijn verstelbare handgreep en de steel die je kunt aanpassen aan lichaamslengte.

Verder beschikt hij nog over een uitklapbare plantbeschermbeugel om je planten te beschermen tijdens het trimmen. Hij maakt ook weinig lawaai en je kunt de batterij op verschillende artikelen van Gardena gebruiken.

De online meningen zijn heel positief over deze elektrische grastrimmer aanbieding. Hij is handig in gebruik en duurzaam. De hoeken en randen van je gazon zijn veel gemakkelijker te trimmen en laat het gezon mooi achter. Enkele mensen vinden dat hij wel iets te zwaar is om lang te kunnen gebruiken.

Deze grastrimmer van Gardena werkt op een batterij waarvan je de status kunt controleren via de indicator. Het apparaat beschikt over een handgreep en een beugel die de planten beschermt tijdens het trimmen. De batterij van het toestel is ook inzetbaar op andere apparaten van Gardena.

Voordelen
Beschermbeugel:

dankzij deze beugel zul je minder vlug planten en bloemen trimmen. Je kunt je beter op het gras controleren terwijl je mooie planten en bloemen kunt laten staan.

Multifunctionele batterij:

de batterij van dit apparaat kun je ook gebruiken om andere apparaten van het merk Gardena van stroom te voorzien. Dankzij het gebruik van een accu beschik je overigens over veel meer bewegingsvrijheid.

Gebruiksgemak:

de handgreep van het apparaat is verstelbaar. De steel kun je ook aanpassen aan de lengte van je lichaam en de trimkop is tot 90º draaibaar zodat je in alle hoekjes kunt komen.

Nadelen
Gewicht:

voor één van de kopers is het toestel te zwaar. De meeste andere kopers spreken dit wel tegen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Einhell GC-ET 3023

 

De Einhell is een krachtige trimmer die je kunt gebruiken om je tuin netjes op orde te krijgen. Hij beschikt over een verstelbare handgreep zodat elke persoon er comfortabel mee kan werken. Het lichte gewicht helpt verder ook bij het gebruiksgemak om te werken.

Hij heeft een vermogen van 300 Watt en een snijcirkel van 230 mm.

Met deze trimmer is het mogelijk om zelfs de moeilijk bereikbare plaatsen van je gazon te kunnen snoeien. Hij heeft een krachtige motor en behoort ook nog eens tot de goedkope elektrische trimmers.

Over dit product zijn nog maar weinig reviews geschreven maar deze geven een positief advies. De kopers zijn tevreden over de prijs/kwaliteit verhouding en vinden dat hij handig in gebruik is. Hij is makkelijk om mee te werken en ze zijn zelfs tevreden over het design van het apparaat.

Als je op zoek bent naar goedkope grastrimmers neem dan een kijkje naar de GC-ET 3023. Dit apparaat van het merk Einhell heeft de laagste prijs maar is toch nog krachtig genoeg om je tuin een trimbeurt te geven. Je kunt het apparaat gemakkelijk bedienen via de handgreep en en het lichte gewicht zorgt voor weinig overlast.

Voordelen
Goedkoop:

vanwege de lage prijs zijn er veel koper die zullen opteren voor dit product. Zeker personen met beperkte financiële mogelijkheden die op zoek zijn naar een goedkope grastrimmer.

Gewicht:

dit toestel weegt slechts anderhalve kilo. Het zal dus niet vlug zorgen voor overlast of vermoeidheid tijdens het trimmen waardoor je ruim de tijd kunt nemen om alle hoekjes en randjes van de tuin onder handen te nemen.

Gebruiksgemak:

de dubbele handgreep en de houder voor de kabel zorgen ervoor dat je comfortabel kunt werken zonder dat er een draad in de weg ligt.

Nadelen

Alle kopers zijn tevreden over dit product. Het is goedkoop en werkt naar behoren.

Koop bij bol.com (€29.99)

 

 

 

 

Black+Decker GL9035-QS

 

Met deze krachtige grastrimmer kun je zelfs lang en nat gras in een handomdraai trimmen.

Hij is geschikt voor middelgrote tuinen en heeft een graskantgeleiderswiel om de kanten keuriger af te werken. Met de tweede handgreep ben je verzekerd van een optimaal gebruikersgemak, comfort en balans.

Je kunt de telescopische steel altijd aanpassen aan je lichaamsgrootte. De draadtoevoer gebeurt automatisch en met de meegeleverde Heavy Duty Lines kun je je ook wagen aan het zwaardere trimwerk. Het apparaat weegt 2,4 kg en heeft een maaibreedte van 23 cm.

De online meningen zijn enkel maar positief. Kopers vinden dit product echt top. Hij is duurzaam en krachtig. Hij is gemakkelijk in gebruik en ook nog eens geschikt voor het zwaardere werk.

Dit product is geschikt voor zowel droog als nat gras en dankzij de tweede handgreep is het comfortabel om de grastrimmer voor een lange tijd te gebruiken. Bovendien zorgt deze extra handgreep voor een betere controle. Het apparaat is licht van gewicht en gebruikt een automatische draadtoevoer.

Voordelen
Gebruiksgemak:

de telescopische steel kun je aanpassen aan de lengte van je eigen lichaam. Dankzij de hoge positie van de motor beschik je over een beter evenwicht en de tweede handgreep zorgt voor een optimale controle over het toestel.

Batterij:

dit apparaat werkt op een Li-ion batterij die je 3 uur lang hoeft op te laden. Het voordeel is dat je over meer bewegingsvrijheid beschikt en geen stopcontact nodig hebt.

Draadtoevoer:

de toevoer van de draad gebeurt volledig automatisch. De spoel kun je eenvoudig vervangen wanneer de draad op is.

Nadelen

We kunnen geen enkel minpunt vinden over dit product. Alle kopers zijn tevreden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wolf-Garten GTE 845

 

Deze trimmer is uitgerust met een motor van 450 Watt en heeft een Trim & Edge functie. Hij is ook voorzien van een tweede handgreep en een telescoopsteel om eenvoudiger en comfortabeler te kunnen werken. Hij heeft een snijbreedte van 25 cm en de draadtoevoer gebeurt automatisch.

Hij is geschikt voor het maaien van hoog gras of gras op moeilijk bereikbare plaatsen. Ook werk je stabieler dankzij de wielondersteuning. Hij is ook niet erg duur dus is voor vele mensen een optie.

De meningen over dit apparaat zijn verdeeld. Kopers zijn tevreden dat je het apparaat kunt kantelen, zo werk je makkelijker. Aan de andere kant verliezen enkele mensen steeds de draad en moeten ze die terug bevestigen voordat ze verder kunnen trimmen.

Deze grastrimmer beschikt over twee handgrepen en gebruikt een automatische draadtoevoer. Het apparaat is dus makkelijk in gebruik en is zelfs voorzien van een wielondersteuning zodat je niet vlug moe zult worden tijdens het trimmen. De prijs van het product is ook redelijk waardoor het betaalbaar is voor de meeste kopers.

Voordelen
Gebruiksgemak:

de steel kun je telescopische verstellen en het apparaat beschikt over twee softgrip handgrepen. Bovendien wordt het toestel ondersteund door een wiel zodat je ononderbroken kunt blijven trimmen.

Draadtoevoer:

de toevoer van de draad gebeurt volledig automatisch. Dankzij de kantelfunctie kun je makkelijk de hoeken en de randen van de tuin trimmen.

Nadelen
Draad:

één koper is altijd de draad weer waardoor het een tijdje duurt voordat het apparaat opnieuw gebruikt kan worden want je moet eerst de draad vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status