Beste elektrische haard

Laatste update: 28.05.20

 

Elektrische haarden test van 2020

 

Een elektrische haard kan een bepaalde ruimte niet alleen gaan opwarmen maar bovendien ook voor iets meer sfeer en gezelligheid zorgen. Ben je dus op zoek naar een elektrische haard maar weet je niet precies welk apparaat nu het beste is? Dan hoef jij je nu geen zorgen te maken want wij zij op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde toestellen. Zo hebben we gemerkt dat je met de Torino Classic Fire elektrische haard een heel sterk en degelijk apparaat in huis haalt. Het is bovendien milieuvriendelijk en ziet er ook nog eens heel erg klassevol uit. Met de Merkloos 1500W elektrische haard mag je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Het is een designvol toestel dat bijzonder realistische vlammen zal creëren waardoor het er ook echt gezellig uitziet.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Elektrische haarden koopgids

 

Een elektrische haard heeft enkel een stopcontact nodig om te kunnen werken. Je hebt geen schoorsteen nodig en je kunt het overal in huis plaatsen. Deze haarden kunnen valse houtblokken bevatten die niet te onderscheiden zijn van de echte. Als je van plan bent om de beste elektrische haard te kopen dan moet je met de volgende punten rekening houden: de soort, de plaatsing, de bediening, de kenmerken en de prijs. Na het lezen van deze koopgids kun je op zoek gaan naar interessante elektrische haard aanbiedingen.

 

 

Soorten elektrische haarden

 

Er zijn verschillende soorten elektrische haarden die elk op een andere wijze geplaatst worden. In dit segment vergelijken we een mantel model, een haard met muurbevestiging, een inbouwhaard en een draagbare haard.

Een mantel sfeerhaard is gemaakt om dicht bij de muur te plaatsen. Dit type beschikt over een ingebouwde mantel om het te laten lijken op een traditionele haard. Het voordeel is dat je geen schoorsteen nodig hebt omdat de warmte elektrisch gegenereerd wordt.

Deze haard kun je eenvoudig via een stekker met het stopcontact verbinden om het toestel van stroom te voorzien. Het mantel gedeelte bevat hout of nep hout om sfeer te creëren.

De haard met muurbevestiging staat niet op de vloer maar wordt aan de muur vastgemaakt. Sommige kun je in de muur plaatsen maar we rekenen dit type bij de inbouwhaarden. De haarden die aan de muur hangen kunnen door de kopers zelf geplaatst worden en sommige kun je toch op de vloer plaatsen.

Een inbouwhaard is ontworpen om een traditionele open haard te vervangen. Op die manier krijgt je woonkamer een moderne en sfeervolle uitstraling en heb je geen last van een rookgeur in je woning.

Tenslotte zijn er nog draagbare modellen die je makkelijk naar een andere ruimte kunt meenemen. Deze zijn meestal iets minder krachtig maar zijn zeer gegeerd vanwege het gebruiksgemak.

 

 

Bediening van de haard

 

De meeste elektrische haarden worden geleverd met een afstandsbediening zodat je vanuit de zetel de haard aan en af kunt zetten. De draagbare haarden zijn echter een uitzondering, deze kun je enkel bedienen via een knop die op het apparaat zelf zit. De afstandsbediening is een groot voordeel voor personen die niet zo mobiel meer zijn.

Op deze afstandsbediening beschik je ook nog over de mogelijkheid om verschillende warmtestanden te kiezen. Sommige haarden hebben maar één stand maar de meesten hebben er toch minimum twee. Zo kun je de haard op een lagere stand zetten wanneer het te warm is in de woonkamer.

Een ander voordeel is dat je kunt kiezen om enkel het licht aan te zetten van een elektrische haard zonder warmte. Dit is handig wanneer je enkel voor sfeer wilt zorgen maar geen nood hebt aan meer warmte in de ruimte. Deze functie zorgt ervoor dat een elektrische haard een aanbeveling is ten opzichte van een traditionele open haard.

 

 

Kenmerken

 

Er zijn elektrische haarden die uitgerust zijn met ventilatoren zodat de hitte beter over de ruimte wordt verspreid. De kwaliteit van de ventilatoren kan grote verschillen tonen. Een goedkope ventilator kan storend zijn vanwege het geluid en duurdere ventilatoren zijn ontworpen om stil te zijn.

Naast het produceren van warmte zijn er bepaalde elektrische haarden die de lucht kunnen zuiveren door middel van een filter. De lucht wordt continu gezuiverd terwijl het apparaat ingeschakeld is zodat je naast warme lucht ook kunt genieten van schone lucht. Het is belangrijk dat je deze filters tenminste één maal per jaar vervangt.

Om de sfeer te creëren gebruikt een elektrische haard vlam effecten die zeer realistisch overkomen. Goedkope elektrische haarden gebruiken meestal een fysiek toestel om de vlammen te imiteren maar de duurdere modellen kunnen voorzien zijn van een DVD-speler die een driedimensionale afbeelding maakt van de vlammen.

 

 

Prijs van een elektrische haard

 

Dit hangt af van de soort haard die je wilt kopen. Een inbouwmodel met de volledige behuizing is duur maar zorgt voor veel meer sfeer en maakt een realistische imitatie van echte vlammen. Een draagbare haard bootst geen vlammen na en is kleiner maar is ook een stuk goedkoper dan de andere types.

Voor mensen die niet goed te been zijn is het mogelijk om online een elektrische haard te kopen. Je kunt zelfs een extra bedrag betalen voor de installatiekosten. Houd verder nog rekening met de verzendkosten zodat je de eindprijs kunt berekenen.

Kies niet meteen voor de goedkoopste elektrische haard want dit kan leiden tot geluidsoverlast door de goedkope ventilatoren of het kan een minder hoog vermogen hebben zodat het de ruimte niet optimaal verwarmt.

 

 

Elektrische haard reviews – top 4

 

 

Een elektrische haard geeft je het gevoel en de sfeer van een ouderwetse open haard. Ze kunnen zelfs vlammen simuleren en geven natuurlijk hitte af om je tijdens de winter lekker warm te houden. Neem een kijkje naar de volgende haarden en misschien vind je wel de beste elektrische haard. Deze informatie zal je ongetwijfeld helpen om een keuze te maken voor je aankoop.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Torino Classic Fire

 

De Classic Fire van Torino is een elektrische open haard en het ideale product om gelijk welke ruimte om te toveren in een sfeervolle kamer. Deze haard is uitgerust met 3 energiebesparende LED lampen die gebruikt worden om realistische vlammen na te bootsen. Deze sfeerhaard is uitermate geschikt voor het verwarmen van ruimtes van maximaal 30 m3.

Deze open haard beschikt over 3 standen. Je kunt kiezen voor een realistische weergave van vlammen, een verwarmingsfunctie van 1000 Watt of een verwarmingsfunctie van 2000 Watt. Zo kun je een keuze maken naargelang de grootte van de ruimte waar je het plaatst. Bijvoorbeeld: als de ruimte waar je bent al warm is, dan kun je gewoon de speelse vlammen kiezen voor wat extra sfeer in de kamer. De haard heeft een hoogte van 56,5 cm, een breedte van 39 cm en een diepte van 25 cm. Het is gemaakt van kunststof en metaal je hoeft het gewoon op het stopcontact aan te sluiten.

De kopers schrijven lovende reviews over deze elektrische haard aanbieding. Het apparaat is licht van gewicht en is dus makkelijk om te verplaatsen naar een andere ruimte. Het geeft genoeg warmte en is ook gezellig dankzij de vlammen die geïmiteerd worden. Het is een veilig toestel met een mooi design. Voor enkele kopers maakt het wel teveel geluid en bij één iemand waren de LED lampjes vlug stuk.

Indien je op zoek bent naar een degelijk elektrische haard maar liever niet zoveel geld wenst te spenderen dan kun je altijd dit model eens bekijken. Deze Classic Fire van het bekende en misschien wel het beste merk Torino zorgt ervoor dat je om het even welke ruimte meteen een betoverende look kunt geven. Daardoor zou het zomaar eens tot de populairste elektrische haarden uit deze lijst kunnen behoren.

Voordelen
Budget:

je zult meteen versteld staan van het gunstige prijskaartje van deze elektrische haard. Het is duidelijk het model dat voorzien is van de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 elektrische haarden.

LED lampen:

het toestel is voorzien van 3 energiebesparende doch bijzonder krachtige LED lampen. Op die manier krijg je heel realistische vlammen te zien.

Capaciteit:

met deze elektrische haard kun je probleemloos een ruimte met een oppervlakte van wel 30 m3 aan. Het toestel beschikt namelijk over een totaal vermogen van ruim 2000 watt en je hebt hierbij 3 verschillende warmtestanden.

Handig in gebruik:

doordat het apparaat bijzonder weinig weegt, is het gemakkelijk van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen.

Nadelen
Teveel lawaai:

een enkele koper is echter van mening dat deze elektrische haard toch net iets teveel lawaai maakt.

Koop bij bol.com (€68.58)

 

 

 

 

Merkloos 1500W

 

Met deze elektrische haard kun je kiezen tussen twee standen om je ruimte te verwarmen namelijk 850 Watt en 1500 Watt. Het apparaat bootst ook levensechte vlammen na om meer sfeer te creëren net zoals van een ouderwetse houtkachel. Het is een veilig en proper toestel en beschikt zelfs over een bescherming tegen oververhitting. De kachel is energiezuinig en is gemaakt van metaal en glas.

Deze elektrische haard is makkelijk om te installeren en is geschikt voor ruimtes met een grootte van 20m² – 30m². Het toestel heeft een hoogte van 35 cm, een breedte van 31 cm en een diepte van 18 cm. Je hoeft het gewoon in het stopcontact te steken en het werkt. Deze haard is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar goedkope elektrische haarden of personen die over een beperkt budget beschikken.

Desondanks de goedkope prijs van dit product zijn er nog geen beoordelingen geplaatst. We kunnen je dus geen advies verschaffen over deze elektrische haard aanbieding.

Je kunt natuurlijk ook nog altijd voor deze elektrische haard kiezen. In vergelijking met het voorgaande toestel ziet dit model er iets compacter en specialer uit. Je haalt dus tegelijkertijd ook een echte blikvanger in huis. Alvorens je besluit om het toestel aan te kopen, kun je eerst even de voor- en nadelen grondig onder de loep nemen.

Voordelen
Vermogen:

het is een krachtig apparaat dat is uitgerust met een maximaal vermogen van maar liefst 1500 watt. Je hebt hierbij meteen de keuze uit 2 verschillende warmtestanden.

Handig in het gebruik:

je zult merken dat het toestel niet alleen warmte afgeeft maar dat het ook echte vlammen lijkt na te bootsen. Op die manier krijgt de kamer of de ruimte toch meteen een gezellig sfeertje.

Materiaal:

deze elektrische haard is vervaardigd uit een combinatie van verschillende materiaalsoorten zoals metaal en glas.

Gebruiksvriendelijk:

je zult merken dat het toestel is uitgerust met een bescherming om oververhitting tegen te gaan. Verder werkt de haard bijzonder energiezuinig wat altijd een pluspunt is.

Nadelen
Geen reviews:

op dit moment zijn er nog geen online beoordelingen bij dit product geplaatst. Dit zou eventueel andere potentiële gebruikers kunnen tegenhouden om deze elektrische haard alsnog aan te kopen.

Geen gebruikerservaring:

doordat er nog geen reviews zijn geplaatst. Is er ook niets bekend omtrent de gebruikerservaringen.

Koop bij bol.com (€64.95)

 

 

 

 

Merkloos 2000W

 

Deze elektrische haard is bijna identiek als de Classic Fire van Torino maar de prijs is wel goedkoper.

Het apparaat heeft hetzelfde design en de keuze tussen 3 standen namelijk realistische vlammen zonder verwarming, verwarming met een sterkte van 1000 Watt en verwarming van 2000 Watt. De verwarmingscapaciteit kun je individueel regelen en de thermostaat beschikt over een beveiliging tegen oververhitting.

Het is een energiezuinig toestel waarvan de bedieningsknoppen verborgen zitten achter de voorklep. Het is eenvoudig om te installeren en is gemaakt van metaal en kunststof en heeft een zwarte kleur.

De drie LED lampen bootsen echte vlammen na. Omdat er nog geen meningen geplaatst zijn over dit product is het voor ons natuurlijk niet mogelijk om er een advies over te geven.

Net zoals de voorgaande toestellen, haal je ook met deze elektrische haard een bijzonder krachtig apparaat in huis. Je zou het toestel kunnen vergelijken met de eerste elektrische haard die we in deze lijst besproken hebben. Enkel en alleen wat betreft het prijskaartje is er een klein verschil tussen de twee apparaten.

Voordelen
Vermogen:

deze elektrische haard is voorzien van een maximaal vermogen van maar liefst 2000 watt. Je hebt hierbij de mogelijkheid om uit 3 verschillende warmtestanden te kiezen.

Design:

de elektrische haard zal in de eerste plaats uiteraard voor warmte zorgen. Daarnaast biedt het ook heel wat sfeer aangezien er levensechte vlammen tevoorschijn lijken te komen.

Thermostaat:

het is mogelijk om de thermostaat zelf in te stellen en aan te passen. Bovendien is de thermostaat ook nog eens voorzien van een handige bescherming tegen eventuele oververhitting.

Handig in gebruik:

daarnaast is het mogelijk om zelfs de verwarmingscapaciteit manueel aan te passen en in te stellen. Het is een energiezuinige elektrische haard die over heel wat mogelijkheden en opties beschikt.

Nadelen
Prijskaartje:

in vergelijking met het eerste toestel, zul je voor dit apparaat net een tikkeltje meer hoeven te betalen.

Koop bij bol.com (€68.58)

 

 

 

 

Merkloos vlameffect 2000W

 

Deze elektrische haard is geschikt voor alle ruimtes, het creëert sfeer dankzij de realistische vlammen. De helderheid van de vlammen kun je instellen en je moet dit toestel gewoon in het stopcontact steken en het werkt. Je kunt verwarming met de verlichting combineren of het ook elk apart kiezen. De verwarming heeft twee standen namelijk 1000 Watt en 2000 Watt. De verwarming kun je zelfs nog individueel regelen en de thermostaat is beschermd tegen oververhitting.

De besturingselementen van dit energiezuinige apparaat zitten verborgen achter de voorklep en zijn makkelijk te bedienen. Het is gemaakt van metaal en glas en heeft een hoogte van 60 cm, een breedte van 50,4 cm en een diepte van 28,3 cm. Over dit topproduct is nog maar één review geplaatst door een koper en deze is er niet helemaal tevreden over. De gebruiker klaagt dat het product werd geleverd zonder afstandsbediening en dat hij geen antwoord krijgt van de verkoper op zijn klacht. Er staat nochtans bij de productspecificaties dat dit apparaat zonder afstandsbediening geleverd wordt.

Tot slot is er dan ook nog deze elektrische haard die meteen een echte blikvanger in de ruimte wordt. De witte kleur zorgt ervoor dat het bijzonder goed tot zijn recht kan komen in een landelijk of strak interieur. Het is dan ook de moeite waard om dit toestel eens van naderbij te bekijken.

Voordelen
Sfeerhaard:

net zoals veel van de voorgaande modellen zorgt deze elektrische haard niet alleen voor warmte maar ook vooral voor heel wat sfeer.

Handig in gebruik:

het enige dat je hoeft te doen, is om het apparaat in het stopcontact te stoppen. Vervolgens kun je niet alleen de warmtestanden veranderen maar ook de helderheid van de schijn vlammen gaan regelen en veranderen.

Nadelen
Geen afstandsbediening:

een enkele koper is niet tevreden over het feit dat er geen afstandsbediening bij de elektrische haard geleverd wordt. Nochtans staat dit in de beschrijving van het toestel heel duidelijk aangegeven.

Koop bij bol.com (€111.01)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
C v Tintelen
C v Tintelen
4 months ago

Hoeveel stroom verbruikt de elektrische Torso classic fire

10top Team
Admin
10top Team
4 months ago
Reply to  C v Tintelen

Hoi,

Bedoelt u de Torino Classic Fire sfeerhaard? Want vind niets terug van Torso?

De Torino sfeerhaard is uitgerust met 2 verschillende warmestanden. Eentje van maximaal 1000 Watt en eentje van 2000 Watt die je zelf kunt instellen. Uiteraard zal 2000 Watt iets meer verbruik kennen.

Echter maakt de sfeerhaard ook gebruik van ledlampen. Ledlampen zijn niet alleen duurzamer maar ook dubbel zo energiezuinig in vergelijking met halogeen of infrarood.

Indien je verdere vragen mocht hebben dan mag je altijd contact opnemen.

DMCA.com Protection Status