fbpx

Beste elektrische lier

Laatste update: 15.10.19

 

Elektrische lieren test van 2019

 

 

Elektrische lieren koopgids

 

De beste elektrische lieren zul je vaak niet meteen bij de goedkope elektrische lieren hoeven te verwachten. Toch is het altijd mogelijk om leuke aanbiedingen te spotten wanneer je verschillende apparaten gaat vergelijken met elkaar. Je kunt hierbij niet alleen letten op het totale vermogen en de draagkracht van het toestel maar ook op het gebruiksgemak en het eventuele prijskaartje. Door rekening te houden met eventuele promoties kun je misschien zelfs wel een aantrekkelijke elektrische lier aanbieding tegenkomen die helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

 

Wat is een elektrische lier en het gebruiksgemak

 

Wanneer je op zoek besluit te gaan naar een elektrische lier dan is het natuurlijk altijd wel handig als je weet wat dit toestel precies doet. Met een degelijke en kwaliteitsvolle elektrische lier is het mogelijk om op een snelle en vooral eenvoudige manier zware voorwerpen op te tillen of gewoon voor te trekken. Denk maar aan een grote kast of bijvoorbeeld een wagen. Het is natuurlijk wel belangrijk om rekening te houden met het vermogen van het toestel.

Het is dan ook een goede aanbeveling om zoveel mogelijk toestellen te bekijken. Bedenk op voorhand eventueel waarvoor je de elektrische lier precies wilt gebruiken. Dit lijkt misschien heel erg onnozel maar het kan de zoektocht naar de voor jou beste elektrische lier aanzienlijk makkelijker maken. Je zult helemaal versteld staan van de mogelijkheden die je met zo een toestel hebt. Zo wordt een elektrische lier vaak voor professionele doeleinden gebruikt zoals bijvoorbeeld het wegslepen van een kapotte wagen na een ongeval.

 

 

Het mogelijke prijskaartje

 

Het is min of meer duidelijk dat er verschillende elektrische lieren bestaan. Deze verschillen vooral op basis van het vermogen en de kracht die ze hebben. Zo heb je elektrische lieren die zonder problemen een wagen kunnen optillen of wegslepen. En andere apparaten hebben dan weer net niet voldoende vermogen om zulke taken uit te voeren. Het vermogen en de kracht zal dus een belangrijke factor spelen in de uiteindelijke prijsbepaling van de elektrische lier.

Het lijkt ons daarom een goed idee om voor jezelf even na te denken waarvoor je de lier wilt gebruiken en of je deze vaak gaat gebruiken. Als het bijvoorbeeld jouw job is om kapotte auto’s weg te slepen of auto’s op te tillen dan is een krachtige en kwalitatieve elektrische lier wel een goed idee. Dan is het aan te raden om net iets meer budget te spenderen want je zult het toestel misschien wel dagelijks nodig hebben. En dan is het niet wel handig als het apparaat gedurende een lange periode kan meegaan.

 

 

Het vermogen en gebruik van kabels

 

In je zoektocht naar de perfecte elektrische lier is het natuurlijk ook wel belangrijk om zoveel mogelijk rekening te houden met het vermogen. Om te weten welk vermogen de lier moet hebben, hoef je gewoon eventjes rekening te houden met de situatie waarin je de lier wenst te gebruiken. Het spreekt voor zich dat het optillen of wegslepen van een wagen een grotere trekkracht en dus een groter vermogen vereist dan wanneer je bijvoorbeeld gewoon een kast wenst op te tillen en te verplaatsen.

Zo heb je bijvoorbeeld heel veel elektrische lieren die voorzien zijn van een maximaal vermogen van ruim 1500 Watt. Je kunt ook altijd kiezen voor een toestel met nog een hoger vermogen of een apparaat waarvan het vermogen net iets lager ligt. Alles is afhankelijk van de taken die je ermee wilt uitvoeren. Verder zul je merken dat je sommige voorwerpen veel hoger zult kunnen optillen in vergelijking met andere objecten.

Een zitbank weegt bijvoorbeeld helemaal niet zoveel als een vrachtwagen. Dat wil dan zeggen dat je een standaard zitbank ook vaak hoger zult kunnen optillen dan bijvoorbeeld de vrachtwagen. Verder is ook het aantal kabels een belangrijke factor. Er is nu eenmaal een verschil wanneer je een voorwerp optilt of wegsleept met één kabel of wanneer je dit doet met 2 kabels. Hoe meer kabels je gebruikt hoe meer laadvermogen er mogelijk is.

 

 

Kenmerken, extra opties en onderhoud

 

Sommige elektrische lier toestellen zullen verder ook over iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met andere toestellen. Zo is een grote kabellengte altijd handig omdat er op die manier ook meer bewegingsvrijheid is. Daarnaast is het ook altijd leuk als je een elektrische lier kunt aankopen en daar nog heel wat handige accessoires en andere hulpstukken erbij krijgt. Zo is het altijd makkelijk als je een degelijke vooruit- en terugspoel functie kunt gebruiken.

Verder zullen de meeste elektrische lieren ook voorzien zijn van een handige remsysteem dat automatisch werkt. De meeste apparaten worden bovendien ook geleverd met een handige aansluitkabel, een keerrol en nog heel wat andere hulpstukken. In elk geval is een afstandsbediening echt wel een goede aanbeveling. Zo kun je het toestel vanop een bepaalde afstand zonder problemen gaan besturen.

 

 

Elektrische lier Reviews – Top 5

 

 

Als je vaak zware objecten moet heffen of voortrekken, dan kan een elektrische lier van 220v of 230v grote wonderen verrichten. Om de zoektocht voor jou net iets gemakkelijker en dus aangenamer te maken, zijn wij eens op zoek gegaan naar de 5 beste toestellen. Uiteraard hebben we dit niet zomaar gedaan. We hebben hierbij rekening gehouden met de verschillende reviews waarin klanten hun advies gaven en hun ervaringen meedeelden. Bekijk de 5 topproducten hieronder dus eens rustig en kies er de voor jou beste elektrische lier uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Boxer BX-561 1500W

 

Indien je op zoek bent naar een sterke elektrische lier voor het verrichten van verschillende taken, dan kun je altijd dit model van 230v eens rustig bekijken.

Met een vermogen van maar liefst 1500 watt behoort het al zeker tot de krachtige toestellen. Je kunt ook een toestel kiezen met meer vermogen maar deze zullen dan niet meer tot de goedkope elektrische lieren behoren. Verder beschikt het toestel ook over een kabel-afstandsbediening. Afhankelijk van het gewicht, kan de lier tot wel 12 meter hoog heffen.

Voor deze koper is het echt een topproduct dat niet alleen kwalitatief heel sterk is maar ook nog eens heel erg duurzaam blijkt te zijn.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

VidaXL 12V 1360 KG

 

Je zult versteld staan van de behoorlijk lage prijs van deze elektrische lier van 12v die helemaal geschikt is voor het wegslepen van bijvoorbeeld een voertuig.

De trekkracht van het toestel bedraagt maar liefst 1360 kg en is dus bijzonder hoog. Met een kabellengte van 9 meter heb je bovendien ook voldoende bewegingsvrijheid. Je kunt het toestel heel eenvoudig bedienen dankzij de draadloze afstandsbediening met schakelaar die wordt meegeleverd.

Ook hier kunnen we opmerken dat het voor de koper werkelijk een topproduct is. De gebruiker vindt het toestel in de eerste plaats bijzonder handig om te gebruiken en daarnaast beschikt het nog eens over een uitstekende kwaliteit.

 

Koop bij bol.com (€88.99)

 

 

 

 

VidaXL Elektrische 1000 W

 

Net zoals het voorgaande product is ook deze elektrische lier afkomstig van het meer dan bekende merk vidaXL. In tegenstelling tot het vorige is dit wel een tikkeltje duurder.

Het toestel beschikt over een krachtig vermogen van ongeveer 1000 watt en is uitgerust met een nominale spanning van rond de 230 volt. Indien je een enkele kabel gebruikt dan kun je tot wel 300 kg laden, bij een dubbel kabel gebruik zal ook het laadvermogen verdubbelen. Afhankelijk van het gebruik van 1 of 2 kabels kun je tot maar liefst 6 of respectievelijk 12 meter hoog heffen.

De gebruiker is helemaal weg van dit toestel en kan het werkelijk iedereen aanraden. Het blijkt niet alleen over een correcte prijs-kwaliteitverhouding te beschikken maar is bovenal ook bijzonder duurzaam.

 

Koop bij bol.com (€123.99)

 

 

 

 

Timbertech Trend24 900 kg

 

Zodra je de prijs van dit toestel in de gaten krijgt, zul je meteen het gevoel krijgen dat het hier wel eens over een elektrische lier aanbieding zou kunnen gaan. Dit model is afkomstig van het merk Timbertech en kan probleemloos 900 kg dragen en tot 1800 kg trekken.

Dit model is uitgerust met een handige vooruit- en terugspoel functie en is ook voorzien van een automatisch remsysteem. Bovendien krijg je er ook een draadloze afstandsbediening bij waarmee je het apparaat veilig kunt bedienen.

Doordat er momenteel nog helemaal geen reviews geplaatst zijn, is het voor ons niet altijd even eenvoudig om jou extra advies te geven. Toch raden wij jou aan niet te panikeren. Wij hebben het vermoeden dat het hier eerder om een vrij nieuw product lijkt te gaan. Haast je dus naar de winkel en laat het ons zeker weten wat je ervan vond.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Timbertech Trend24 12V

 

Net zoals het voorgaande toestel kunnen we duidelijk opmerken dat ook dit apparaat afkomstig is van het merk Timbertech. De elektrische lier beschikt over een stroomvoorziening van ongeveer 12 volt en een snoerlengte van maar liefst 9 meter.

Bij de aankoop krijg je er heel wat handige spullen bij zoals een kabel, een aansluitkabel, een keerrol en zelfs een radiografische afstandsbediening om het apparaat vanaf een bepaalde plaats in te schakelen. Dit toestel kan probleemloos 1600 kg trekken op water en tot maar liefst 5000 kg op land.

Ook hier moeten we vaststellen dat het product nog geen beoordelingen ontvangen heeft. Dit kan te verklaren zijn door de hogere prijs. Maar het is natuurlijk ook altijd mogelijk dat verschillende kopers het product reeds in huis hebben maar gewoon de tijd nog niet gevonden hebben om een reactie te plaatsen. Laat je hier dus zeker niet door afschrikken.

 

Koop bij bol.com (€113)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status