5 Beste Elektrische Messen Test van 2020

Laatste update: 06.08.20

 

Elektrische messen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een elektrisch mes maakt het mogelijk om zelf je brood op een handige en vooral snelle manier te snijden. Ook bevroren producten zijn eenvoudig te snijden met behulp van een elektrisch mes doordat je amper tot geen kracht hoeft te zetten. Als je van plan bent om een elektrisch mes aan te kopen dan kunnen wij jou alleen maar aanraden om vooral te kijken naar de kwaliteit en duurzaamheid. Zo behoort de Tefal 8523.31 zeker tot de beste elektrische messen omwille van het feit dat het een sterke prijs-kwaliteitverhouding heeft en bovendien ook heel eenvoudig schoon te maken is. Met de Princess 492952 haal je zeker en vast een meer dan waardig alternatief in huis. De ergonomische handgreep biedt niet alleen meer grip maar zorgt ook voor extra comfort. Bovendien is de Princess ook geschikt voor linkshandige personen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Elektrische messen koopgids

 

Als je graag zelf je brood snijdt of andere producten wilt snijden die bijvoorbeeld nog bevroren zijn, dan kun je gebruik maken van een elektrisch mes. Op die manier hoef je zelf geen kracht te zetten en kun je vlug je voedsel in stukken snijden. Bij het kopen van zo’n mes moet je rekening houden met de grootte, het gewicht, de lengte van de messen, de handgreep, het onderhoud, met kabel of draadloos en de prijs.

Grootte en gewicht van het apparaat

De grootte van het apparaat is belangrijk want je wilt natuurlijk zeker zijn dat je het elektrische mes eenvoudig kunt opbergen na gebruik. Zorg ervoor dat het apparaat niet te groot is en dat je de messen eenvoudig kunt verwijderen zodat het nog minder plaats inneemt.

Maar aan de andere kant moet je rekening houden met het voedsel die je wilt snijden. Als je een apparaat met een klein mes koopt kan het zijn dat dit mes niet groot genoeg is om brood of andere grote stukken voedsel mee te snijden. Neem deze factoren in acht zodat je zeker een apparaat die groot genoeg is om aan jouw noden te voldoen maar die niet te groot is om het op te kunnen bergen na gebruik.

Hoe groter het apparaat, hoe hoger het gewicht. Probeer om een zo licht mogelijk product te kopen zodat je geen last hebt van je armen of handen wanneer je het apparaat voor een langdurige tijd gebruikt. Meestal heb je dit toestel slechts enkele minuten nodig maar als je van plan bent om een feestmaal te bereiden voor vrienden dan kan het zijn dat je een grote hoeveelheid voedsel moet snijden.

 

De handgreep en de messen

De handgreep is een belangrijk onderdeel van een elektrisch mes. Je kunt best kiezen voor een product met een ergonomische handgreep zodat het apparaat comfortabel in de hand ligt. Controleer ook of de handgreep over een antislip coating beschikt zodat je een stevige grip hebt op het apparaat. Het blijft tenslotte een mes die je gebruikt en je wilt niet hebben dat het mes in je handen of vingers terecht komt.

Het mes kan verschillende lengtes hebben, je moet zelf uitmaken welke lengte het meest geschikt is voor jouw situatie. Je kunt ook verschillende extra messen kopen die elk geschikt zijn voor een ander type voedsel. Meestal kun je de messen makkelijk verwijderen om ze schoon te maken en kun je ze daarna terug in het toestel vastklikken. Messen kunnen gemaakt zijn van verschillende soorten metaal maar meestal zijn ze vervaardigd uit roestvrij staal.

 

Onderhoud van het apparaat

Zoals we hierboven al vermeld hebben, kun je het mes eenvoudig van het toestel halen zodat je het kunt schoonmaken. Daarbovenop zijn de meeste messen geschikt om in de vaatwasmachine te plaatsen. Zo heb je er zelf weinig schoonmaak aan. Het toestel zelf kun je beter afvegen met een vochtige doek. Meestal wordt het toestel zelf niet heel vuil maar er kunnen natuurlijk spetters op spatten.

Het voordeel van de meeste messen is dat ze zelfslijpend zijn maar er zijn natuurlijk ook andere modellen die messen gebruiken die je zelf moet slijpen. Let er ook op dat je het correcte mes gebruikt voor het snijden van bepaalde ingrediënten. Er bestaan speciale messen voor bevroren voedsel. Je gebruikt hier beter geen broodmes voor want het mes kan zo beschadigd raken en zal veel vlugger slijten.

Met kabel of draadloos

De meeste apparaten moet je van stroom voorzien door de kabel van het toestel in het stopcontact te steken. Het voordeel van een apparaat met kabel is dat je kunt blijven snijden zonder onderbreking. Let er wel op dat de motor van het apparaat niet oververhit raakt. Het nadeel is dat de kabel in de weg kan zitten en als je niet oplet zou je zelfs door de kabel kunnen snijden.

Een apparaat die werkt op oplaadbare batterijen geeft je meer bewegingsvrijheid. Er is geen of weinig verschil in vermogen tussen beide opties want een elektrisch mes heeft geen hoog vermogen nodig om te werken. Je kunt dus zeker kiezen voor een apparaat dat op een accu werkt. Zo kun je het toestel makkelijk meenemen op verplaatsing en heb je geen last van een kabel. Als de accu leeg is kun je wel niet verder snijden en dit kan nadelig zijn voor sommige kopers.

Let tenslotte nog op de prijs van het product. Je kunt verschillende apparaten met elkaar vergelijken en je moet ook beslissen of je het mes veel of weinig zult gebruiken. Als je slechts af en toe iets wilt snijden dan kun je kiezen voor een goedkope aanbieding maar als je het apparaat dagelijks wilt gebruiken dan koop je beter een duurder model. Als je nog twijfelt kun je altijd een expert om een aanbeveling vragen.

 

5 Beste Elektrische Messen (Reviews) van 2020

 

Gemak dient de mens en dat is ook in de keuken een feit. Voor het snijden van vers gebakken brood of cake in evenredige plakjes komt een elektrisch mes goed van pas. Laat je verwennen door dit product aan te schaffen, maar bekijk eerst alle opties hieronder en kies voor het beste elektrische mes.

 

 

1. Tefal 8523.31 Elektrisch Mes

 

Het Tefal 8523.31 elektrisch mes heeft voor het activeren van dit product een aan/uitknop. Het is zelfslijpend en het blad kun je verwijderen door middel van een uitwerpknop als je die wilt wassen.

Met een afmeting van nog geen 30 centimeter en met een gewicht van bijna een kilo kun je vers brood en ook overheerlijke taarten zonder veel moeite snijden. Dit product is zeker een troost voor zij die graag zelf hun brood willen snijden in plaats van gesneden brood te kopen.

Als je dit product in een categorie moest plaatsen, zou het niet behoren tot de goedkope elektrische messen.

Maar dit scheelt niet voor de gebruikers van Tefal 8523.31, want in de reviews kun je concluderen dat het unaniem is geaccepteerd. Dit mes is voor hen een topproduct, want het is simpel te gebruiken en het past perfect. En de kwaliteit is vanzelfsprekend ook goed.

Als je zelf graag je brood snijdt dan kun je dit product kopen. We kunnen niet met zekerheid zeggen of Tefal het beste merk is op het vlak elektrische messen want er zijn nog andere merken die producten leveren met een hoogwaardige kwaliteit.

Voordelen
Mes:

het mes snijdt gemakkelijk door het brood en is bovendien ook nog eens zelfslijpend. Je moet dus zelf geen tijd besteden aan het slijpen van het mes. Het ziet er verder ook een stevig mes uit.

Schoonmaak:

je kunt het mes eenvoudig verwijderen uit het apparaat en in de vaatwasser plaatsen om het schoon te maken.

Prijs-kwaliteitverhouding:

de meeste kopers zijn heel tevreden over de kwaliteit van het apparaat en hoewel er goedkopere toestellen op de markt zijn, is het toch de prijs waard.

Nadelen
Vermogen:

het vermogen van 100 Watt is voor sommigen te weinig en het mes kan daardoor niet goed door alle broden snijden.

Koop bij bol.com (€30.95)

 

 

 

 

2. Princess Elektrisch Mes 492952

 

De Princess 492952 is een elektrisch mes dat door de gepatenteerde handgreep ergonomisch is vast te houden. Deze handgreep is van een speciaal rubber gemaakt en het roteert in elke gewenste snijrichting.

Met dit product is ook aan de linkshandigen gedacht. Dit product telt meerdere messen met verschillende functies zoals het snijden van bevroren vlees of vis, hoewel zij niet zelfslijpend zijn. Aan de voorzijde van het handvat is er een uitwerpknop voor het reinigen van de messen met water. En dit mes is niet draadloos.

De positieve beoordelingen van dit product zijn onder andere dat het van goede kwaliteit is en een goede prijsverhouding heeft. Dit product is veilig voor kinderen en het past perfect. Sommige gebruikers vinden dat dit mes lastig vastklikt en het snoer is te kort. Het is van matige kwaliteit en min of meer lastig in gebruik.

Dit elektrische mes is het populairste product als je naar het aantal ontvangen reviews kijkt. Dit apparaat is makkelijk in gebruik dankzij de speciale handgreep en werkt voor vele soorten voedsel.

Voordelen
Handgreep:

de ergonomische handgreep is gemaakt van rubber en kan zich in elke gewenste richting draaien. Het apparaat is ook geschikt voor linkshandigen en ligt heel comfortabel in de hand.

Messen:

dankzij de verschillende messen kun je niet enkel brood, maar ook bevroren voedsel zoals vlees of vis in stukken snijden. Je kunt de messen ook eenvoudig verwijderen om ze schoon te maken.

Prijs:

de prijs van dit product is goedkoop en je krijgt er goede kwaliteit voor terug.

Nadelen
Snoer:

de kabel van het toestel is erg kort. Je moet tijdens het gebruik opletten dat je het snoer niet doorsnijdt en je kunt beter een verlengkabel gebruiken.

Koop bij bol.com (€36.99)

 

 

 

 

3. Tristar Elektrisch Mes EM-2100

 

De Tristar EM-2100 biedt de mogelijkheid om zonder moeite verschillende soorten vlees, gevogelte en brood te snijden.

Dit product heeft een veiligheidsschakelaar en is verder ook voorzien van twee messen waarmee je zowel bevroren als vers vlees en vis kunt snijden. Deze messen kunnen ook afzonderlijk in de vaatwasser worden gereinigd. De Tristar EM-2100 is gemaakt van kunststof en het is heel licht van gewicht. Het is voorzien van een handleiding om gemakkelijk te gebruiken.

Een elektrisch mes aanbieding is het eerste wat in je opkomt als je naar de prijs kijkt van dit product. En dat is ook terecht, want alle gebruikers zijn het eens dat het een goede prijsverhouding heeft. Verder zijn de bevindingen verdeeld over de andere aspecten van de Tristar EM-2100. Enerzijds is het handig in gebruik en het is van goede kwaliteit, maar voor de ontevreden gebruikers is het luidruchtig en ook lastig in gebruik.

Het EM-2100 elektrische mes van Tristar heeft de laagste prijs van onze top vijf en kun je gebruiken om verschillende soorten voedsel mee te snijden. Het is een veilig apparaat die je eenvoudig kunt reinigen en die handig is in gebruik.

Voordelen
Messen:

je kunt niet alleen brood, maar ook vlees en vis snijden met dit toestel. Zelfs als het voedsel bevroren is kun je dit apparaat gebruiken.

Onderhoud:

de messen zijn geschikt om de vaatwasmachine te reinigen dus je hebt weinig onderhoud aan het toestel.

Prijs:

dankzij de goedkope prijs is dit product toegankelijk voor de meeste kopers.

Nadelen
Geluid:

het apparaat maakt meer geluid dan andere modellen en dit is voor sommige kopers nogal storend.

Levensduur:

na enkele maanden werkte het product bij enkele kopers niet meer naar behoren. De messen zouden niet meer door al het voedsel kunnen snijden.

Snoer:

het snoer van het apparaat is kort, je kunt dus beter een verlengkabel gebruiken als je meer bewegingsvrijheid wilt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. AEG EM 5669 Elektrisch Mes

 

De AEG EM 5669 heeft een krachtige motor, maar het heeft desondanks een laag geluidsniveau en geeft ook rustige trillingen af.

Dit product kent 1 snelheid en het is voorzien van een veiligheidsschakelaar en het is vaatwasmachinebestendig. Verder heeft het een uitwerpknop voor de messen en een apart mes voor bevroren voedsel. Deze messen zijn gemaakt van roestvrij staal. Ook heeft de AEG EM 5669 een lange spiraalvormige kabel van 2 meter om niet te veel ruimte in beslag te nemen.

In de enkele beoordelingen die zijn geplaatst door de gebruikers van dit product geven de meeste personen positief advies voor dit elektrisch mes. Dit product is gemakkelijk afwasbaar en het is een koopje. Het is simpel te gebruiken en het is ook goedkoop. Sommige kopers vinden het kwetsbaar en het is ook lastig om voor het gebruik 2 knoppen ingedrukt te houden.

Dit krachtige elektrische mes beschikt over één snelheid maar is veilig in gebruik. De messen zijn geschikt voor zacht en hard voedsel en kun je eenvoudig reinigen.

Voordelen
Messen:

het toestel beschikt over twee verschillende messen, één om brood mee te snijden en een ander mes om vlees mee te snijden. Dit mes is ook geschikt voor bevroren vlees. Ze zijn bovendien gemaakt van roestvrij staal en je kunt ze in de vaatwasser schoonmaken.

Veilig:

het apparaat is voorzien van een veiligheidsschakelaar zodat kinderen het mes niet zomaar kunnen inschakelen. Toch is het beter om dit mes uit de buurt van anderen te houden want je kunt je er nog altijd aan snijden.

Nadelen
Snoer:

het snoer van het apparaat is gekruld en zorgt voor ongemak tijdens het snijden. Het snoer is ook voor de meesten te kort.

Snelheid:

het product beschikt slechts over één snelheid, een verstelbare snelheid was beter geweest om bepaalde producten makkelijker te kunnen snijden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Moulinex Secanto DJAC41 Elektrisch Mes

 

Het Secanto DJAC41 elektrische mes van Moulinex wordt compleet geleverd met een veilige opbergtas. Je kunt gemakkelijk met dit mes verschillende soorten voedsel snijden en zelfs ook bevroren producten.

Voor de diepvriesproducten worden er speciale messen meegeleverd. Deze zijn gemaakt van roestvrij staal en zij hebben een slijpende werking. Het heeft een handige knop die als functie heeft om de messen los te koppelen. Voor het activeren heeft dit ook een aparte knop boven de uitwerpknop die beide aan- en uitschakelt.

De Moulinex Secanto DJAC41 is voor een groep gebruikers eenvoudig in gebruik en het hoort zeker in een goed gesorteerde keuken. Ook is het een voordelige koop en in kwaliteit behoort het tot de beste. Voor de groep ontevreden gebruikers passen de messen niet goed in de hoes en zij zijn niet scherp genoeg. De kwaliteit laat ook veel te wensen over alsook de prijs.

Het elektrisch mes van Moulinex is geschikt voor verschillende soorten voedsel en heeft een vermogen van 100W. De meeste reviews zijn positief maar we geven je toch even de voor- en nadelen.

Voordelen
Accessoires:

het apparaat wordt geleverd met een handige opbergtas om het in te bewaren of mee te nemen op verplaatsing.

Messen:

de messen zijn gemaakt van roestvrij staal en hebben een zelfslijpende werking. Met de eject knop kun je de messen makkelijk verwijderen om ze schoon te maken.

Nadelen
Vermogen:

het vermogen van 100 Watt is voor vele kopers te laag. Je moet te veel kracht gebruiken om de knop in te drukken en de messen kunnen niet door al het voedsel snijden.

Schakelaar:

de positie van de schakelaar is niet ideaal, je moet je arm te veel naar voren buigen waardoor je na een tijdje last ondervindt omdat je geen goede houding gebruikt.

Koop bij bol.com (€41.25)

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status