Beste elektrische oliegevulde radiator

Laatste update: 06.08.20

 

Elektrische oliegevulde radiators test van 2020

 

Tijdens de winterperiode kan het soms echt wel ijskoud worden en dan is een verwarmingstoestel echt wel een must. Indien je niet meteen over een centrale verwarming beschikt, dan kun je er misschien eens over nadenken om een elektrische oliegevulde radiator in huis te halen. In onze top 3 stellen wij jou graag even de 3 beste toestellen van het moment voor. De Honeywell HR41125E wordt door heel wat kopers aangeraden vanwege de hoge kwaliteit en de duurzaamheid. Bovendien is het een krachtig toestel dat over meerdere warmtestanden beschikt. Ook de De’Longhi V551225 is een krachtig apparaat dat over een maximaal vermogen van maar liefst 2500 Watt beschikt. En daardoor geschikt is voor kleine tot middelgrote ruimtes.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Elektrische oliegevulde radiatoren koopgids

 

Een elektrische oliegevulde radiator aanbieding gebruikt olie in de buizen van het toestel die op elektrische wijze wordt opgewarmd om daarna deze warmte af te geven zodat je een ruimte kunt verwarmen. Deze apparaten zijn een goede aanbeveling als je een bepaalde ruimte in je huis extra wilt verwarmen omdat de centrale verwarming niet genoeg is, als een soort van bijverwarming dus. We zullen bepaalde kenmerken bespreken zoals het formaat, het vermogen, de veiligheid en de functies van het apparaat. Deze zijn belangrijk tijdens de aankoop als je de beste elektrische oliegevulde radiatoren wilt kopen.

Formaat van de radiator

 

Dit is het eerste knelpunt tijdens de aankoop: hoe groot mag de radiator zijn? De meeste toestellen zijn klein van formaat maar je zult toch nog grote verschillen merken wanneer je aanbiedingen aan het vergelijken bent. Meestal beschik je over genoeg plaats in de ruimte waar je de radiator wilt gebruiken.

Een klein model is meestal ook makkelijker om te verplaatsen. De kleinste radiatoren zijn voorzien van een handgreep om ze eenvoudig naar een andere ruimte te dragen. De meeste oliegevulde radiatoren zijn echter iets groter en zwaarder omdat de buizen van metaal zijn gemaakt om de olie goed te bewaren.

Om deze apparaten te kunnen verplaatsen zijn de meeste uitgerust met wielen aan de onderkant. Je kunt het toestel dus simpelweg naar een andere ruimte rijden.  Hoe groter de ruimte die je wilt verwarmen, hoe groter de radiator die je nodig hebt. Let ook op het vermogen.

 

 

Vermogen van het toestel

 

De redenering over het vermogen is logisch: hoe hoger het vermogen, hoe meer warmte het apparaat kan afgeven. Meestal kan een apparaat met een hoger vermogen een ruimte ook veel vlugger opwarmen. Toch zijn er bepaalde factoren die dit kunnen beïnvloeden zoals de buitentemperatuur. Hoe kouder het is buiten, hoe langer het zal duren eer de ruimte op de gewenste temperatuur is.

Zorg ervoor dat je een toestel koopt met een regelbare thermostaat zodat je zelf de gewenste temperatuur kunt kiezen. Wanneer deze temperatuur bereikt wordt zal het apparaat automatisch uitschakelen om energie te besparen. Wanneer het te koud wordt in de ruimte, schakelt het toestel opnieuw automatisch in.

Het vermogen van een oliegevulde radiator wordt uitgedrukt in Watt en staat meestal afgebeeld op de verpakking van het product. Je kunt dus makkelijk het wattage van verschillende producten vergelijken en er het model met de hoogste waarde uit kiezen.

 

 

Hoe veilig is het apparaat

 

We hebben net de mogelijkheid besproken dat het toestel automatisch uitschakelt wanneer de ruimte de gewenste temperatuur bereikt. Dit is niet enkel voordelig voor het energieverbruik maar zorgt ook nog voor meer veiligheid.

Een andere functie is de automatische uitschakeling wanneer de radiator omvalt. Zo voorkom je ongelukken of zelfs brand. Natuurlijk is het ook belangrijk dat de radiator beveiligd is tegen lekken zodat je geen olievlekken op de vloer of je tapijt krijgt.

Een andere belangrijke functie is de beveiliging tegen oververhitting. Zo wordt schade aan het toestel vermeden want wanneer het apparaat te heet wordt dan schakelt het automatisch uit.

Houd er ook rekening mee dat zo’n radiator goed warm kan worden. Als je thuis kinderen hebt is het aanbevolen om ze op de gevaren te wijzen of het toestel te gebruiken in ruimtes waar de kinderen niet mogen spelen.

Een timer kan ook een bepaalde veiligheid bieden. Je kunt de timer instellen zodat het apparaat na een bepaalde tijd uitschakelt. Dit is vooral handig wanneer je gaat slapen want je kunt de kamer nog even op temperatuur houden terwijl je rustig in slaap valt.

Andere functies

 

Sommige apparaten beschikken over een stand om ruimtes vorstvrij te houden. Dit wil zeggen dat het toestel automatisch begint te werken wanneer de temperatuur van een ruimte slechts enkele graden boven 0 is. De radiator verwarmt de ruimte tot enkele graden hoger en schakelt terug uit. Zo voorkom je dat de leidingen van een ruimte of in de muur bevriezen.

Je kunt ook een afstandsbediening ontvangen bij een radiator om het vanuit de zetel te kunnen bedienen. Meestal kun je hiermee de gewenste temperatuur instellen of het apparaat in- of uitschakelen.

Als je op zoek bent naar goedkope elektrische oliegevulde radiatoren dan zul je genoegen moeten nemen met een toestel dat over weinig functies beschikt. Online kun je eenvoudig prijzen vergelijken om zo het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Bovendien kun je de radiator ook meteen online bestellen en aan huis laten leveren, zo hoef je zelf niet teveel te bewegen!

 

 

Elektrische oliegevulde radiator reviews – top 5

 

 

In de winter kan het goed koud worden en als je geen centrale verwarming hebt in alle ruimtes van je huis dan kun je een ander toestel gebruiken zoals een elektrische oliegevulde radiator. Met zo’n apparaat kun je makkelijk een kleine tot middelgrote ruimte opwarmen. De volgende vijf producten worden het best beoordeeld online, het is nu aan jou om er de beste elektrische oliegevulde radiator uit te kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Honeywell HR41125E

 

De Honeywell HR41125E beschikt over 3 verschillende standen en bestaat uit 11 ribben die allemaal verwarmd worden. Het apparaat heeft een maximaal vermogen van 2500 Watt en je kunt het eenvoudig verplaatsen dankzij de wielen die aan de onderkant bevestigd zijn. De radiator heeft een grijswitte kleur en is geschikt voor ruimtes tot 75m3.

Het snoer van de radiator heeft een lengte van 1,7 meter en je kunt het opbergen in het product. Met het controlelampje kun je zien of de radiator ingeschakeld is en het toestel beschikt over een beveiliging tegen oververhitting.

De kopers van deze elektrische oliegevulde radiator aanbieding zijn vooral tevreden over de goede kwaliteit van het product. De radiator wordt snel warm, neemt weinig plaats in en is eenvoudig om te verplaatsen. Het verbruikt wel redelijk wat stroom maar is zuiniger en vergelijking met andere radiators.

Met de Honeywell elektrische oliegevulde radiator mag je volgens heel wat kopers zeker zijn van een degelijk en duurzaam product. Zeker als het tijdens de winterperiode echt heel er koud en kil wordt dan zal dit toestel werkelijk de oplossing bieden. Bovendien merken we dat het één van de populairste apparaten uit de lijst is.

Voordelen
Vermogen:

het toestel is voorzien van een bijzonder krachtig vermogen dat ruim 2500 watt kan behalen. Je kunt kiezen uit 3 standen waarbij 2500 watt het maximale vermogen is.

Comfort:

de radiator is voorzien van handige transportwieltjes waardoor je het toestel probleemloos van de ene ruimte naar de andere kunt verplaatsen.

Handig in gebruik:

dankzij de snoerlengte van 1,7 meter kun je rekenen op voldoende bewegingsvrijheid. Verder is er ook een handig controlelampje voorzien. Zo weet je op de radiator ingeschakeld is of niet.

Veiligheid:

het toestel is voorzien van een handige beveiliging om oververhitting tegen te gaan.

Nadelen
Veel stroom:

volgens een kleine minderheid van de gebruikers zou de elektrische oliegevulde radiator toch best wel veel stroom verbruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

De’Longhi V551225

 

Deze radiator is uitgerust met 3 verschillende warmtestanden namelijk 900 Watt, 1600 Watt en 2500 Watt. Het apparaat is geschikt voor ruimtes met een grootte van maximaal 75 m3 en is uitgerust met een antivorststand.

De luchtcirculatie van deze radiator is hoger in vergelijking met andere modellen en je kunt het toestel makkelijk verplaatsen dankzij de wieltjes aan de onderkant. Het beschikt over een beveiliging tegen omvallen maar niet tegen oververhitting. Het snoer van de radiator kun je opbergen.

De gebruikers zijn lovend over dit apparaat en dat merk je ook aan hun reviews. Ze geven positief advies over de prijs/kwaliteit verhouding en het gebruiksgemak van deze radiator. Het toestel geeft genoeg warmte af en warmt heel vlug op. Het product werd snel geleverd en de kopers genoten van een goede service.

Ook met het De’Longhi toestel mag je rekenen op degelijkheid en kwaliteit. Het is niet voor niet het beste merk volgens heel wat kopers. Dit toestel beschikt over meerdere warmtestanden die je zelf kunt kiezen waarbij het maximale vermogen maar liefst 2500 watt bedraagt. Hieronder kun je een overzicht raadplegen van de voor- en nadelen van deze radiator.

Voordelen
Ruimte:

dit apparaat kun je probleemloos gebruiken voor ruimtes met een maximale oppervlakte van ruim liefst 75 m3.

Veiligheid:

deze radiator is voorzien van een degelijke antivorststand. Daarnaast is het ook extra beveiligd voor mocht het toestel eventueel omvallen. Ook wat oververhitting betreft, hoef je je helemaal geen zorgen te maken.

Handig in gebruik:

je kunt dit toestel gemakkelijk verplaatsen met behulp van de transportwieltjes. Daarnaast is het ook mogelijk om het snoer na gebruik aan de radiator te bevestigen.

Nadelen

Op dit moment kunnen we alleen maar bijzonder positieve online beoordelingen vaststellen. Daardoor is het voor ons natuurlijk niet zo eenvoudig om jou advies te geven omtrent eventuele negatieve punten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Aigostar Warm Snow 33JF

 

De Aigostar 33JF is verkrijgbaar in witte of zwarte kleur. De radiator beschikt over 13 ribben en is makkelijk verplaatsbaar dankzij de 4 wieltjes aan de onderkant. Het apparaat is voorzien van een thermostaat waarmee je zelf de gewenste warmte kunt instellen en heeft een maximaal vermogen van 2500 Watt.

Het toestel heeft een beveiliging tegen omvallen en oververhitting en je beschikt over een ruimte om het snoer op te bergen. Wanneer de gewenste temperatuur bereikt is zal het apparaat automatisch uitschakelen om stroom te besparen. De radiator is geschikt voor ruimtes tot 25 m2.

Volgens de kopers is dit een topproduct. De radiator warmt snel op en brengt de ruimte van jouw keuze snel op temperatuur. Voor één koper maakt het meer lawaai dan verwacht maar het is nog altijd aanvaardbaar. De radiator is eenvoudig schoon te maken.

Wanneer je een beperkt budget hebt of gewoon niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijke radiator dan kan dit model van Aigostar echt wel iets voor jou zijn. Bovendien mag je er zeker van zijn dat het de laagste prijs heeft in vergelijking met de andere 4 toestellen die we in deze selectie hebben opgenomen.

Voordelen
Comfort:

de radiator is voorzien van 4 handige transportwieltjes waardoor je het toestel ook veel eenvoudiger kunt verplaatsen.

Thermostaat:

dit apparaat is uitgerust van een degelijke thermostaat. Het is bovendien mogelijk om zelf de gewenste temperatuur in te stellen.

Krachtig:

het is zeker één van de krachtige toestellen waarbij het maximale vermogen maar liefst 2500 watt bedraagt.

Nadelen
Lawaai:

volgens de mening van een enkele koper zou deze radiator behoorlijk veel lawaai maken en dit zou bijgevolg heel storend werken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Aigostar Heating Girl 33IEI

 

Als je op zoek bent naar goedkope elektrische oliegevulde radiators dan kun je beter kiezen voor de Aigostar 33IEI. Dit toestel heeft 9 ribben en kun je makkelijk verplaatsen door de wieltjes.

Het maximaal vermogen van deze radiator is 2000 Watt en je kunt de warmte zelf regelen met de verstelbare thermostaat.

Ook dit apparaat is beveiligd tegen omvallen en oververhitting. Als de gewenste temperatuur bereikt is dan schakelt het toestel automatisch uit en je kunt het snoer opbergen in de daarvoor gemaakte ruimte.

De kopers zijn vooral tevreden over de gunstige verhouding tussen de kwaliteit en de prijs van deze radiator en vinden dat het snel opwarmt. De radiator maakt geen geluid en is makkelijk om te bedienen. Het mooie design past ook bij de meeste soorten interieur.

Net zoals het voorgaande model is ook deze elektrische oliegevulde radiator afkomstig van het bekende merk Aigostar. Het is bovendien ook één van de goedkopere modellen. Ideaal dus wanneer je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een toestel dat niet alleen kwaliteit maar ook degelijkheid levert.

Voordelen
Comfort:

net zoals de meeste andere toestellen is ook deze radiator voorzien van transportwieltjes. Zo kun je dit apparaat eenvoudig verplaatsen.

Vermogen:

deze radiator is uitgerust met een maximaal vermogen van maar liefst 2000 watt.

Thermostaat:

doordat het toestel werkt op basis van een verstelbare thermostaat is het mogelijk om zelf de gewenste temperatuur in te stellen.

Handig in gebruik:

het toestel heeft een degelijke beveiliging tegen omvallen en is daarnaast ook bestand tegen oververhitting. Er is een handig opbergvakje voorzien om het snoer in weg te bergen.

Nadelen
Kleine ruimte:

op dit moment zijn er geen negatieve beoordelingen geplaatst. Toch zou het toestel volgens sommige kopers niet krachtig genoeg kunnen zijn om een grote ruimte te verwarmen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Eurom RK2009N Turbo

 

Deze turbo radiator is geschikt voor ruimtes tot 75 m3 en beschikt over een beveiliging tegen omvallen en oververhitting.

Je kunt kiezen uit drie verschillende warmtestanden: 750 Watt, 1250 Watt en 2000 Watt.

Ook dit toestel staat op wielen dus je kunt het makkelijk verplaatsen om te gebruiken in een andere ruimte. De radiator heeft een witte kleur en het snoer heeft een lengte van 1,5 meter.

De meeste personen vinden de kwaliteit van dit apparaat top en vinden het de prijs meer dan waard.

Het is een stevig apparaat die snel opwarmt en ook lang z’n warmte blijft behouden. Het is handig in gebruik en je kunt het makkelijk verplaatsen.

Tot slot is er dan ook nog dit model dat afkomstig is van het merk Eurom. Dit toestel is uitgerust met een handige beveiliging in het geval het apparaat mocht omvallen. Verder hoef je geen schrik te hebben voor eventuele brandwonden aangezien de radiator ook bescherming biedt tegen oververhitting.

Voordelen
Vermogen:

deze radiator is voorzien van meerdere warmtestanden waarbij het maximale vermogen maar liefst 2000 watt bedraagt.

Oppervlakte:

met dit toestel kun je probleemloos een ruimte van maar liefst 75 m3 gaan verwarmen.

Comfort:

net zoals de meeste modellen is ook deze radiator uitgerust met handige transportwieltjes. Daardoor kun je het toestel gemakkelijk van de ene naar de andere ruimte kunt verplaatsen.

Nadelen
Snoer:

het snoer meet ongeveer anderhalve meter en dat zou eventueel een struikelblok kunnen zijn voor sommigen.

Koop bij bol.com (€73.75)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status