5 Beste Elektrische radiatoren Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Elektrische radiatoren – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met een krachtige en degelijke elektrische radiator in huis, hoef je het in de winterperiode nooit meer te koud te hebben. Afhankelijk van de ruimte die je wilt verwarmen, zul je moeten kiezen voor een krachtiger toestel. Daarom is het handig om onze koopgids even rustig te bekijken. Zo krijg je een beter beeld van de factoren waarop je zoal kunt letten. Indien je echt dringend op zoek bent naar een degelijke elektrische radiator dan kun je ook gewoon onze top 3 hieronder raadplegen. Zo wordt de Aigostar 33IEI elektrische radiator bijzonder sterk aangeraden. Het is een krachtig toestel met een ruim vermogen, en bovendien te verkrijgen in 2 verschillende kleuren. Met de De’Longhi TRRS1225 elektrische radiator mag je zeker zijn van een meer dan evenwaardig toestel. Bovendien is het nog krachtiger in vergelijking met het eerste product en kan het daardoor in grote ruimtes worden gebruikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Elektrische radiatoren koopgids

 

Een elektrische radiator kan een bepaalde ruimte extra gaan verwarmen indien je dit wenst. Bovendien kun je het toestel ook heel gemakkelijk verplaatsen doordat het zo compact is. We raden je natuurlijk wel aan om uit te kijken naar één van de beste elektrische radiatoren. Enkel op die manier kun je er zeker van zijn dat je voor kwaliteit en duurzaamheid gaat. Als je de verschillende modellen en aanbiedingen gaat vergelijken dan kun je je focussen op een aantal zaken. Denk hierbij vooral aan de prijs, het gebruiksgemak, hoofd- of bijverwarming en de voordelen ervan.

 

 

Het gebruiksgemak

In de winter kan het soms wel heel erg koud zijn. En dan is het mogelijk dat door de enorme koude temperaturen en de hoge vochtigheidsgraad het in bepaalde kamers toch extra koud aanvoelt. Als je die kamer dan extra wilt verwarmen dan kun je naast de centrale verwarming ook nog verder beroep doen op een elektrische radiator. Dit zijn vaak heel compacte toestellen die je dus ook heel gemakkelijk kunt verplaatsen. Ze wegen relatief weinig en helpen je om de kamer net iets meer op te warmen.

Je zult versteld staan van de mogelijkheden die er vandaag de dag zijn op het gebied van elektrische radiatoren. Het is dus niet zo dat je gewoon naar de winkel gaat en eens even het eerste beste toestel gaat aankopen. Je hoeft tegenwoordig met heel wat zaken rekening te houden. En dit zal je helpen om iets gerichter op zoek te gaan naar het toestel dat jou het meeste bevalt. Het is verder ook een goede aanbeveling om eerst zoveel mogelijk elektrische radiatoren te bekijken. Achteraf kun je er dan het beste toestel voor jou uitkiezen.

 

Hoofdverwarming of bijverwarming

Wanneer je van plan bent om een elektrische radiator aan te kopen dan is het in eerste instantie wel belangrijk dat je rekening houdt met je verwachtingen. Wil je de elektrische radiator gebruiken als een soort van hoofdverwarming of is het echt gewoon als bijverwarming in combinatie met een centrale verwarming. Dit zal je al een heel eind op weg zetten om op zoek te gaan naar het voor jou ideale toestel.

Indien je het vooral wilt gebruiken als hoofdverwarming dan zul je het elektrische systeem gelijk kunnen aansturen door middel van een thermostaat. Dus eigenlijk op dezelfde manier als een gewone traditionele centrale verwarming. Indien je de radiator elke dag wilt gebruiken of toch heel erg vaak dan kunnen wij jou enkel aanraden om een model te kiezen dat energiezuinig is. Energiezuinige modellen zijn vaak diegene die werken op basis van accumulatie technologie. Houd er wel rekening mee dat deze niet tot de goedkope elektrische radiatoren behoren en je vaak niet onder de 450 euro zal zitten.

Wanneer je beslist om het als bijverwarming te gebruiken naast een reeds bestaande centrale verwarming dan zijn deze toestellen veel compacter. Daardoor kun je ze ook gemakkelijk verplaatsen. Bovendien zijn ze helemaal niet zo duur als de voorgaande modellen. Deze apparaten worden meteen aangesloten op het reeds bestaande elektriciteitsnet. De meest gekende toestelletjes hierbij zijn de kleine elektrische radiatoren die mensen als extra verwarming in hun badkamer plaatsen.

 

Voordelen van elektrische radiatoren

Eenmaal je een elektrische radiator eens hebt geprobeerd, zul je versteld staan van de vele mogelijkheden en voordelen die het toestel kan bieden. In eerste instantie zijn het apparaten die heel eenvoudig zijn en heel snel aanslaan. Je zult merken dat de ruimte in een recordtempo iets warmer aanvoelt. Bovendien werkt een elektrische radiator ook enorm milieuvriendelijk. Je hebt namelijk helemaal geen nood aan fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas of mazout.

Juist doordat je helemaal geen gasleidingen moet aanleggen omdat je geen mazout nodig hebt, ben je ook iets veiliger. Verder is een elektrische radiator nog voordeliger wanneer je een zonnepaneleninstallatie hebt. In dat geval kunnen de zonnepanelen namelijk een deel van de elektriciteit leveren. Nog een ander groot voordeel is dat je weinig of geen installatiekosten hebt. Zelfs wanneer je het apparaat als hoofdverwarming gebruikt. Dan nog is het goedkoper dan een centrale verwarming op mazout of aardgas.

 

 

Het budget

Het is dus ondertussen al min of meer duidelijk geworden dat een elektrische radiator heel wat voordelen met zich meebrengt. Ook op vlak van prijs is het op termijn goedkoper dan bijvoorbeeld een centrale verwarming op basis van mazout. Uiteraard zul je merken dat er wel prijsverschillen zijn wanneer je het als hoofdverwarming gebruikt dan wanneer het functioneert als bijverwarming.

We raden je daarom zeker aan om eerst een kijkje te nemen tussen de verschillende toestellen. Het kan misschien ook wel een hulpmiddel zijn om de reviews van kopers eens door te nemen. Misschien kun je daar nog extra tips in terugvinden of extra informatie. En houd zeker en vast de promoties in de gaten. Je weet nooit of je op die manier een elektrische radiator aanbieding tegenkomt.

 

5 Beste Elektrische radiatoren (Reviews) van 2020

 

Als er een bepaalde ruimte in je woning is die in de winter niet genoeg verwarmd wordt door de centrale verwarming, dan kun je een elektrische radiator kopen om dit probleem op te lossen. Je kunt deze apparaten eenvoudig verplaatsen naar de ruimte die je wilt verwarmen. We hebben enkele uitstekende producten opgezocht en onze top vijf uitgekozen. Nu kun jij daar zelf nog de beste elektrische radiator uit kiezen.

 

1. Aigostar Heating Girl 33IEI Oliegevulde radiator

 

Deze elektrische radiator heeft een witte kleur maar je kunt het apparaat ook in het zwart kopen. Het toestel heeft een vermogen van 2000 watt en je kunt kiezen tussen drie verschillende standen. Dankzij de wieltjes aan de onderkant kun je het apparaat eenvoudig verplaatsen naar een andere ruimte.

Het product is voorzien van een beveiliging tegen omvallen en een tweede beveiliging tegen oververhitting. Het snoer kun je makkelijk opbergen wanneer je het apparaat niet gebruikt en wanneer de kamer de gewenste temperatuur heeft bereikt schakelt het toestel automatisch uit.

De kopers zijn tevreden over de gunstige prijs-kwaliteitverhouding van deze radiator. Het is wel lastig om de temperatuur in te stellen want het wordt aangeduid met streepjes in plaats van cijfers. De kamer wordt wel snel warm met dit apparaat en je kunt het makkelijk verplaatsen.

Aigostar is alvast een bekend, en misschien wel meteen het beste merk, op het gebied van elektrische radiatoren. Het loont dan ook de moeite om dit apparaat even van naderbij te bekijken. Wij hebben ons alvast de moeite genomen om een overzichtje te maken van de populairste kenmerken.

Voordelen
Vermogen:

het is vast en zeker één van de krachtige radiatoren met een maximaal vermogen van maar liefst 2000 watt.

Comfort:

je hebt de keuze om te schakelen tussen de diverse warmtestanden en verder zorgen de wieltjes voor een makkelijk te verplaatsen radiator.

Veiligheid:

de radiator is niet alleen voorzien van een extra beveiliging tegen de mogelijke gevaren van oververhitting maar is verder ook uitgerust met een omvalbeveiliging.

Snoer:

de radiator is voorzien van een handig snoer dat je na gebruik ook makkelijk en zonder problemen weer kunt opbergen.

Nadelen
Niet gebruiksvriendelijk:

een kleine minderheid van de klanten vindt het soms best wel moeilijk om de temperatuur zo nauwkeurig mogelijk te gaan instellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. De’Longhi TRRS1225 Oliegevulde Radiator

 

De TRRS1225 van De’Longhi is geschikt voor ruimtes met een maximale oppervlakte van 30 m2 en beschikt over een vermogen van 2500 watt. Je kunt de temperatuur eenvoudig instellen via de thermostaatknop.

Het product is aan de onderkant voorzien van wieltjes zodat je het makkelijk kunt verplaatsen. Je kunt een keuze maken tussen 3 warmtestanden en je geniet van een garantie van 2 jaar op dit apparaat.

De kopers schrijven positieve reviews over dit product. De radiator wordt vlug warm en wanneer je het uitschakelt duurt het nog even voordat het toestel helemaal is afgekoeld. Het apparaat is makkelijk te verplaatsen vanwege de wieltjes aan de onderkant en de prijs is de kwaliteit meer dan waard.

Je zou natuurlijk ook even deze elektrische radiator van het bekende merk De’Longhi kunnen bekijken. Dankzij het ruime vermogen kun je dit toestel makkelijk in een iets grotere kamer plaatsen. De radiator is bovendien ook makkelijk te bedienen en biedt verder nog heel wat andere opties aan.

Voordelen
Vermogen:

het is vast en zeker een krachtig apparaat met een totaal vermogen van ruim 2500 watt. Daardoor zijn ruimtes met een totale oppervlakte van ongeveer 30 m2 alvast geen enkel probleem.

Thermostaatknop:

de elektrische radiator is voorzien van een handig thermostaatknop waarmee je de temperatuur snel en makkelijk kunt aanpassen.

Wieltjes:

de transportwieltjes zorgen ervoor dat het mogelijk wordt om deze elektrische radiator op een eenvoudige manier te verplaatsen.

Nadelen

Tot op heden zijn er alleen nog maar positieve reacties bij het product geplaatst. Daardoor is het niet eenvoudig om jou verder advies te geven over de mogelijke minpuntjes ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Aigostar Oil Monster 33JHH Oliegevulde radiator

 

Deze elektrische radiator aanbieding beschikt over een LED bedieningspaneel die de gekozen temperatuur ook weergeeft. Het apparaat heeft een maximaal vermogen van 2500 watt en je kunt kiezen uit 3 verschillende warmtestanden. Je kunt deze radiator eenvoudig naar een andere ruimte rijden door middel van de 4 zwenkwieltjes.

Je kunt een timer instellen zodat het toestel automatisch uitschakelt na een bepaalde tijd. De radiator is ook dubbel beveiligd want het schakelt automatisch uit bij omvallen of oververhitting. Na gebruik kun je het snoer bewaren in het apparaat en de radiator makkelijk opbergen.

De kopers schrijven overwegend positieve reviews over deze elektrische radiator aanbieding. De ruimte waar je het apparaat plaatst wordt snel opgewarmd en het toestel maakt ook nog eens weinig geluid. Je kunt de radiator bedienen met de afstandsbediening en je kunt het product makkelijk verplaatsen.

Net zoals het eerste product zul je meteen kunnen vaststellen dat ook deze elektrische radiator jou aangeboden wordt door het bekende merk Aigostar. Indien je op zoek bent naar een echte blikvanger dan zit je met deze elektrische radiator echt helemaal goed. Het lijkt ons dan ook een goed idee om de mogelijkheden even wat grondiger te bekijken.

Voordelen
Bedieningspaneel:

het product is voorzien van een degelijk en makkelijk leesbaar led bedieningspaneel. Daarop kun je alle gegevens, zoals de ingestelde temperatuur, makkelijk aflezen.

Vermogen:

je zult deze elektrische radiator vast en zeker tussen de krachtige toestellen mogen verwachten met een totaal vermogen van maar liefst 2500 watt. Hierbij heb je de mogelijkheid om te schakelen tussen meerdere warmtestanden.

Zwenkwieltjes:

dankzij de zwenkwieltjes is de radiator makkelijk te verplaatsen.

Veiligheid:

de radiator is niet alleen voorzien van een omvalbeveiliging maar beschikt ook over een uitstekende beveiliging bij mogelijke oververhitting.

Nadelen
Design:

het is mogelijk dat het design van deze elektrische radiator niet meteen in de smaak valt bij iedereen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Eurom RK2009N Turbo Oliegevulde Radiator max 2000 W

 

Deze radiator is geschikt als bijverwarming. Je kunt kiezen uit drie verschillende warmtestanden namelijk 750, 1250 of 2000 watt. De radiator is beveiligd tegen omvallen en tegen oververhitting. Je kunt het apparaat eenvoudig verplaatsen dankzij de wielen aan de onderkant.

Je kunt de temperatuur instellen via de thermostaat en je kunt het snoer makkelijk aan het haakje hangen die op de radiator is bevestigd. Het apparaat is geschikt voor ruimtes van maximaal 12 m2.

Volgens de kopers wordt deze radiator vlug warm en geeft het ook veel warmte af. Nadat je het hebt uitgeschakeld blijft het apparaat nog voor een lange tijd warm zodat de ruimte niet te vlug afkoelt. De gebruikers zijn ook heel tevreden over de voordelige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het toestel.

Je hebt daarnaast ook nog de optie om te kiezen voor de elektrische radiator die je wordt aangeboden door Eurom. Het is de ideale oplossing om een bepaalde ruimte nog wat extra te verwarmen. Laten we alvast even op zoek gaan naar de mogelijkheden van dit apparaat.

Voordelen
Vermogen:

je hebt de mogelijkheid om uit meerdere warmtestanden te kiezen. Zo bedraagt het minimale vermogen ruim 750 watt terwijl het maximale vermogen al snel rond de 2000 watt kan gesitueerd worden.

Comfort:

je kunt deze radiator makkelijk en snel van de ene naar de andere ruimte verplaatsen dankzij de aanwezige zwenkwieltjes.

Veiligheid:

je geniet niet enkel van een omvalbeveiliging maar daarnaast biedt het toestel ook een extra beveiliging wat betreft oververhitting.

Nadelen
Geen reviews:

jammer genoeg moeten we vaststellen dat er tot op heden nog geen enkele klant een beoordeling heeft geschreven.

Koop bij bol.com (€77.71)

 

 

 

 

5. Toolland Olie gevulde radiator

 

Dit product behoort tot de goedkope elektrische radiatoren en beschikt over 7 ribben. Het apparaat heeft een maximaal vermogen van 700 watt en is geschikt voor ruimtes met een maximale oppervlakte van 30 m2. Je kunt deze radiator ook in de badkamer gebruiken dankzij de waterdichtheid met een waarde van IP45.

De radiator is niet voorzien van wieltjes maar is wel uitgerust met een handgreep aan de bovenkant waarmee je het toestel kunt verplaatsen. Het apparaat beschikt over twee warmtestanden en is beschermd tegen oververhitting.

De kopers zijn heel tevreden over de lage prijs van deze elektrische radiator aanbieding en vinden dat ze er goede kwaliteit voor terug krijgen. Voor sommige kopers geeft het apparaat niet genoeg warmte af en is het enkel geschikt voor kleinere ruimtes.

Uiteindelijk kunnen we het lijstje van topproduct afsluiten met deze vijfde elektrische radiator, jou aangeboden door Perel. Bovendien is het ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare radiator. In vergelijking met de andere producten uit onze lijst, zou deze elektrische radiator misschien wel eens over de laagste prijs kunnen beschikken.

Voordelen
Vermogen:

het is een vrij compacte radiator met een behoorlijk vermogen van maar liefst 700 watt. Ideaal voor ruimtes van ongeveer 30 m2.

Waterdichtheid:

het is een waterdichte elektrische radiator waarvan de IP waarde 45 bedraagt. Kortom, je kunt dit toestel ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer plaatsen.

Handgreep:

dankzij de handgreep kun je dit product makkelijk en zonder problemen verplaatsen.

Nadelen
Geen wieltjes:

echter is het wel belangrijk om te beseffen dat de radiator niet voorzien is van zwenkwieltjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status