5 Beste Elektrische Tandenborstels Test van 2022

Laatste update: 29.06.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Elektrische tandenborstels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een elektrische tandenborstel wordt door heel veel tandartsen aangeraden. Dit heeft vooral te maken met het feit dat je met een elektrische tandenborstel veel efficiënter kunt poetsen en dus een betere mondhygiëne kunt nastreven. Bovendien kun je met een elektrische tandenborstel de ideale druk gaan uitoefenen terwijl je met een niet elektrisch model vaak juist teveel druk uitoefent. In de top 3 van beste elektrische tandenborstels krijgt de Oral-B PRO 2000 CrossAction een zeer bijzonder plekje. Dit model is voorzien van een handige poetsdruksensor waardoor je nooit meer te hard zult poetsen en op die manier je tandvlees kunt beschermen. De Philips Sonicare White HX9332/04 hoeft zeker niet onder te doen en biedt je de mogelijkheid om maar liefst 7 maal meer tandplak te gaan verwijderen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Elektrische tandenborstel koopgids

 

Een elektrische tandenborstel verwijdert twee keer zoveel tandplak als een gewone tandenborstel. Toch moet je op bepaalde voorwaarden letten bij de aankoop van zo’n product. Welke soort elektrische tandenborstel verkies je? Hoeveel poetsstanden heeft de tandenborstel? Welke extra functies heeft het product? Welke accessoires zijn beschikbaar?

Verschillende soorten elektrische tandenborstel

Een onderscheid tussen de verschillende soorten wordt gemaakt op basis van de techniek die ze gebruiken om de tanden te poetsen. Er bestaan drie verschillende: de roterende tandenborstel, de trizone techniek en de sonische tandenborstel.

De oscillerende roterende tandenborstel gebruikt een rond borstelkopje die zowel ronddraait als heen en weer beweegt. Bij deze techniek is het niet nodig dat je zelf poetsbewegingen maakt. Je stopt gewoon even bij elke tand om langs alle kanten tandplak te verwijderen. Enkel bij deze techniek is het bewezen dat elektrisch poetsen twee keer zoveel tandplak verwijdert.

De trizone techniek gebruikt langwerpige borstelkopjes die onderling kunnen roteren. Op de trizone borstelkopjes kun je drie soorten haartjes vinden die elk een andere functie vervullen. In het midden bevinden zich donkerblauwe haartjes die het tandplak van je tanden losmaken. Dit tandplak wordt vervolgens verwijderd door de witte haartjes die sneller bewegen dan de rest. Deze haartjes poetsen ook tussen je tanden. De lichtblauwe haartjes zijn langer en bevinden zich aan de voorkant van het borstelkopje. Deze haartjes zijn bedoeld voor moeilijk te bereiken plaatsen.

Tenslotte bestaan er ook nog sonische tandenborstels die op hoge snelheid heen en weer bewegen. Door de hoge trillingen kunnen deze producten meer vuil van tussen de tanden verwijderen. Het is niet aanbevolen om poetsbewegingen te maken want de tandenborstel zelf zorgt voor de correcte beweging.

 

Beschikt de tandenborstel over verschillende standen

De meeste tandenborstel zijn enkel uitgerust met de algemene schoonmaak modus die ideaal is om zoveel mogelijk tandplak van je tanden te verwijderen. Je kunt echter ook producten kopen die over andere modi beschikken.

Zo kun je met de polijst modus je tanden poetsen op een hogere snelheid om ze witter te krijgen. Een gevoelige modus is voor vele mensen een geschenk want vele personen hebben last van geïrriteerd of gevoelig tandvlees. Dit is ook een pluspunt voor kinderen want het gebit en het tandvlees zijn meestal nog niet volledig ontwikkeld.

Als je iets meer voor jezelf wilt zorgen kun je kiezen voor een toestel met een massage modus, op die manier kun je je tandvlees masseren zodat het gezond blijft. Tenslotte bestaan er tandenborstels waarmee je een grondige reiniging van je mond mee kunt uitvoeren. Met deze modus poets je harder en langer, dit is echter niet aan te raden want bij veel gebruik kun je je tandvlees en glazuur beschadigen.

 

Extra functies

Vele elektrische tandenborstels zijn uitgerust met een timer die aangeeft wanneer je twee minuten lang gepoetst hebt. Deze twee minuten zijn nodig om je mond volledig te kunnen poetsen en zodat de fluoride in je tanden kan doordringen. De timer kan je waarschuwen met een geluids- of trilsignaal. Langer poetsen is ook niet goed want dat kan ten koste gaan van het glazuur. Sommige timers geven ook een signaal na 30 seconden zodat je weet wanneer je van gedeelte moet veranderen.

Een druksensor is geen overbodige luxe want vele mensen poetsen hun tanden veel te hard. Je kunt het makkelijk zien als het opzetborsteltje eruit ziet alsof je er de vloer mee geschrobd hebt. Dit is slecht voor je tandvlees maar jammer genoeg weten mensen niet altijd hoe hard ze net mogen poetsen. Daarom zijn er modellen op de markt gebracht die met een lampje aangeven wanneer je te hard aan het drukken bent. Het lampje gaat terug uit als je de druk vermindert.

Accessoires

Er bestaan vele mogelijke accessoires voor je elektrische tandenborstel maar de meest logische zijn toch de verschillende opzetborstels. De hardheid van de haartjes kan verschillen dus maak voor jezelf uit welke borstels jij het liefst gebruikt. Je kunt verschillende borstels vergelijken voordat je je keuze maakt.

Tegenwoordig kun je met sommige tandenborstels verbinding maken met een externe monitor. Zo kun je zien waar je aan het poetsen bent en of je het goed doet. De monitor toont verder nog op welke stand je aan het poetsen bent en beloont je met een smiley als je twee minuten en dertig seconden lang gepoetst hebt.

We denken er niet altijd aan dat er bacteriën achterblijven op de tandenborstel. Daarom worden sommige producten geleverd met een UV-reinigingssysteem om je tandenborstel in te zetten. Het UV licht zorgt ervoor dat 90% van de bacteriën gedood worden. Zoek naar aanbiedingen om een goede set te kopen met nuttige accessoires.

 

5 Beste Elektrische Tandenborstels (Reviews) van 2022

 

Voor een betere en gezondere mondhygiëne is het raadzaam om te poetsen met een elektrische tandenborstel. Met zo een apparaat oefen jij de juiste druk uit op jouw tanden en kun je langer poetsen. Door langer te poetsen verwijder je meer tandplak, wat resulteert in mooiere en gezondere tanden. Kies uit de 5 opties de beste elektrische tandenborstel voor jezelf.

 

1. Oral-B PRO 2000 CrossAction Elektrische Tandenborstel

 

De Oral-B PRO 2000 CrossAction elektrische tandenborstel heeft een Crossaction borstelkop en verwijdert meer tandplak dan een gewone tandenborstel door middel van een 3D reinigingsactie. Dit apparaat heeft een poetsdruksensor dat oplicht wanneer je te hard poetst en teveel druk uitoefent op de tanden. Door te hard te poetsen kun je schade oplopen aan je gebit of tandvlees. Het heeft 2 functies namelijk dagelijkse reiniging en tandvleesverzorging.

Daarnaast heeft het ook een timer zodat je 2 minuten lang, zoals de tandarts dat aanbeveelt, kunt poetsen. Handig van dit apparaat is dat je het samen met andere opzetborstels van Oral-B kunt gebruiken.

Als je de reviews leest dan is het overgrootste deel van de kopers tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en werkt goed, want je kunt zichtbare resultaten zien. Echter heeft dit product wel een hoge prijs en maakt het voor sommige gebruikers lawaai.

In vergelijking met de andere producten is deze elektrische tandenborstel het duurste model. Toch ben je met de Oral-B PRO 2000 echt wel verzekerd van een mooi en stralend gebit. Dit komt onder andere door de poetsdruksensor en de roterende borstels waarover het apparaat beschikt.

Voordelen
Poetsdruksensor:

beschadiging van het tandvlees wordt vaak veroorzaakt door te hard te poetsen. Dit wordt met de poetsdruksensor handig en snel vermeden.

Timerfunctie:

de handige timerfunctie zorgt ervoor dat je je tanden telkens 2 minuten poetst. Bovendien krijg je na elke 30 seconden een zoemsignaal te horen. Hierdoor weet je dat je van kwadrant kunt wisselen.

3D reinigingsactie:

de borstelkop van dit apparaat past zijn bewegingen aan je tanden aan. Dit zowel bij het roteren, pulseren alsook trillen. Op die manier kun je veel meer tandplak verwijderen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

sommige kopers vinden dat het motortje van de tandenborstel heel onregelmatig loopt. Daarnaast maakt het apparaat behoorlijk veel lawaai.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

 

2. Philips Sonicare HX9332/04 DiamondClean Tandenborstel 

 

De Philips Sonicare DiamondClean White HX9332/04 verwijdert wel 7 maal meer tandplak dan een gewone tandenborstel en maakt de tanden witter. Dit apparaat zorgt ervoor dat het tandvlees na 2 weken schoner wordt, doordat de moeilijk bereikbare plaatsen schoongemaakt worden. Het heeft vijf poetsstanden zodat je dit apparaat precies naar jouw behoefte kunt gebruiken en het heeft een gebogen nek zodat je de kiezen beter kunt poetsen.

Dit product behoort gezien de prijs niet tot de categorie van goedkope elektrische tandenborstels. De elektrische tandenborstel komt met een oplaadbaar glas en een mooie oplaadreisetui met usb aansluiting. Je hoeft dit product niet vaak op te laden, want de batterijen gaan ongeveer 3 weken mee.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en is eenvoudig te gebruiken. Andere kopers vinden de prijs te hoog en vinden dat dit product een matige kwaliteit heeft.

Eén van de populairste merken inzake elektrische toestellen is Philips. Zo staat het voor heel wat personen ook bekend als het beste merk doordat het kwaliteit biedt. De sonische technologie waarop het apparaat gebaseerd is, biedt een stralende glimlach na elke poetsbeurt.

Voordelen
Poetsstanden:

dit apparaat beschikt over 5 verschillende poetsstanden. Zo kun jij je tandvlees zachtjes laten masseren maar het is verder ook mogelijk om je tanden witter te maken. Bovendien kun je met dit apparaat ook oppervlaktevlekken verwijderen.

Batterijduur:

de batterijen van dit apparaat gaan ongeveer 3 weken mee. In vergelijking met sommige andere elektrische tandenborstels hoef je deze dus niet vaak op te laden. De indicator laat je weten wanneer je de tandenborstel moet opladen.

Opzetborstel:

beschikt over een gebogen nek en redelijk harde borstelharen die gemakkelijk tussen de tanden kunnen poetsen. Zo kun je meer tandplak verwijderen dan met een gewone borstel en zie je na 2 weken al een duidelijk verschil.

Nadelen
Kostprijs:

voor heel wat personen is het product toch net iets te duur in verhouding met de kwaliteit ervan.

Koop bij bol.com (€174.95)

 

 

 

 

3. Oral-B Vitality White & Clean Elektrische tandenborstel

 

De Oral-B Vitality White & Clean elektrische tandenborstel heeft een 2D oscillerende en roterende reinigingstechniek. Met dit product verwijder je tweemaal zoveel tandplak als bij een normale tandenborstel. Dit product heeft een timer die je helpt om 2 minuten lang te poetsen, zoals de tandartsen dat adviseren.

Het handvat ervan is oplaadbaar en de batterijen gaan wel ongeveer 5 dagen mee. De opzetborstels van dit product zorgen ervoor dat vlekken op een zachte manier verwijderd worden en de rubberen polijstkop zorgt voor wittere tanden. Gezien de prijs lijkt dit product wel een elektrische tandenborstel aanbieding. Met zo een tandenborstel voorkom je ook dat je verkeerd gaat poetsen en tandvleesproblemen kunt krijgen.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en is eenvoudig te gebruiken. De enige minpunten zijn dat het geen extra functies heeft en dat het geen oplaadlampje heeft.

De Oral-B Vitality White is de elektrische tandenborstel met de laagste prijs in vergelijking met de andere producten. Het apparaat met ovale borstelkop beschikt over een 2D reinigingstechniek en maakt ongeveer 7600 bewegingen per minuut.

Voordelen
Batterij:

het toestel is oplaadbaar maar beschikt over een batterij die tot wel 5 dagen lang kan meegaan. Tijdens deze 5 dagen kun je zonder problemen twee keer 2 minuten je tanden poetsen.

Opzetborstel:

het toestel beschikt over een opzetborstel die zich snel en eenvoudig aan elke tand gaat aanpassen. Op die manier kun je niet alleen veel beter poetsen maar helpt het ook nog eens om je tanden witter te maken.

Timerfunctie:

het wordt door veel tandartsen aangeraden om telkens 2 volle minuten te poetsen bij elke poetsbeurt. Met de timerfunctie waarover dit toestel beschikt, wordt dit veel gemakkelijker. Bij een kort geluid weet je dat je van kwadrant moet wisselen en bij een lang geluid heb je de twee minuten bereikt.

Nadelen
Matige kwaliteit:

niet iedereen is even overtuigd van het product. Volgens één gebruiker zou er geen timer aanwezig zijn. Daarnaast beschikt het toestel niet over extra mogelijkheden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Philips Sonicare HealthyWhite HX6712/43 Elektrische tandenborstel

 

De Philips Sonicare HealthyWhite HX6712/43 heeft twee functies namelijk: clean (2 minuten poetsen) en clean and white (2 minuten poetsen en 30 seconden wit maken). Dit apparaat is geschikt voor mensen met gevoelige tanden. De ultra zachte borstelharen zorgen voor een effectieve en zachte reiniging.

Het is ook geschikt voor tandvleesverzorging, doordat het niet teveel druk uitoefent op de tanden en 10 maal meer tandplak verwijdert dan een normale tandenborstel. Hierdoor is het tandvlees gezonder, omdat het de mondhygiëne verbetert. Handig van dit apparaat is dat je ook andere opzetborstels van Philips Sonicare kunt gebruiken in combinatie met deze.

Het overgrootste deel van de kopers is tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Voor hen is het dus een top product. Enkele kopers vinden dat het een te hoge prijs en matige kwaliteit heeft.

Net zoals het tweede product is ook deze elektrische tandenborstel van het merk Philips. Met zijn 31000 bewegingen per minuut en extra opzetborstels is dit voor vele personen een aanwinst. Met de handige timer weet je wanneer de poetsbeurt ten einde is.

Voordelen
Sonische technologie:

zorgt ervoor dat de borstelkop van de tandenborstel tegen een hoge snelheid vibreert. Hierdoor is deze poetsmethode net iets krachtiger in vergelijking met andere elektrische tandenborstels en kun je ook meer tandplak weghalen.

Gebruiksvriendelijk:

dankzij het easy-start programma waarover het apparaat beschikt kun je geleidelijk aan wennen aan de krachtige poetsbewegingen.

Nadelen
Hoge prijs:

voor heel wat mensen is de prijs van dit toestel toch net iets te hoog. Daarbij komt ook dat de aankoopprijs van de opzetborstels helemaal niet zo goedkoop is.

Kwetsbaar:

de batterij blijkt redelijk snel leeg te lopen waardoor je net iets te vaak moet opladen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Philips Sonicare for Kids HX6321/03 Elektrische tandenborstel

 

De Philips Sonicare for Kids HX6321/03 elektrische tandenborstel is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en ouder. Je kunt deze tandenborstel in combinatie met een app gebruiken, zodat poetsen nu leuker wordt voor de kinderen. Als de kinderen poetsen leuk vinden, is de kans groot dat zij ook langer zullen poetsen.

Dit apparaat heeft trouwens ook een timer om aan te geven hoe lang er gepoetst moet worden. De batterij van dit apparaat gaat ongeveer 3 weken mee en het heeft een indicator dat aangeeft dat de batterij binnenkort opgeladen moet worden.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en is eenvoudig om te gebruiken. Daarnaast is het ook nog leuk en educatief voor de kinderen als je het gebruikt met de app. Deze kopers geven dus positief advies over dit product. Sommige kopers vinden dat dit product een hoge prijs heeft en dat het lastig in gebruik is.

Met de Philips Sonicare for Kids kun jij het poetsen voor je kind net iets aangenamer maken. Op die manier help je hen om een gezond en stralend gebit te creëren. Het toestel beschikt net zoals het vorige product over een sonische beweging en is ook voorzien van een poetsdruksensor.

Voordelen
Poetsdruksensor:

kinderen kunnen vaak nogal bruut zijn en net iets te hard op het tandvlees drukken of de tanden te hard poetsen. De poetsdruksensor voorkomt dit.

Gebruiksgemak:

de rubberen handgreep is niet alleen veel comfortabeler maar ook nog eens ergonomisch. Bovendien wordt aangegeven wanneer de batterij moet worden opgeladen en wordt het scherm verlicht.

Nadelen
Hoge kostprijs:

de aankoopprijs van het toestel is voor velen net iets te hoog. Bovendien zijn ook de opzetborstels heel erg duur.

Koop bij bol.com (€52.84)

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

 

 

Oral B tandenborstel Reviews – Top

 

 

 

Oral-B Cross Action Opzetborstels

 

Bij je tandenborstel heb je natuurlijk ook de opzetborstels nodig. Gebruiken meer gezinsleden een Oral B tandenborstel, dan is deze 10 stuks verpakking heel gunstig. Je kunt ze gebruiken voor alle typen Oral B elektrische tandenborstels.

De borstelhaartjes van deze ronde opzetborstels zijn in een precieze hoek geplaatst. Hierdoor reinigt hij in alle hoeken van je gebit. Met het gebruik van een elektrische tandenborstel verwijder je 100% meer plak dan met een gewone handtandenborstel.

Gebruikers van deze opzetborstels zijn zeer tevreden. De opzetborstels zijn van prima kwaliteit en gaan lang mee. De grote verpakking is handig en economisch, zeker bij gebruik door meer gezinsleden.

 

 

 

 

 

 

Oral-B Genius 9000N Wit

 

Deze elektrische tandenborstel is de beste Oral B tandenborstel die wereldwijd wordt aanbevolen door tandartsen. Hij maakt verkeerd poetsen onmogelijk. Je hoeft je dus nooit meer af te vragen of je wel op de juiste wijze poetst.

Met de 2 minuten timer weet je ook precies of je wel lang genoeg gepoetst hebt. De druksensor geeft aan of je niet te hard drukt bij het poetsen. Hij wordt geleverd met 4 extra opzetborstels en een reisetui, dat is voorzien van een oplader. Er wordt een app bijgeleverd die je alles leert over de juiste richting van het poetsen.

De reviews spreken zeer lovend over deze luxe tandenborstel. Je mond voelt echt goed schoon aan na gebruik. Het meegeleverde reisetui wordt als heel handig ervaren. Met de lader kun je naast je tandenborstel ook je smartphone opladen.

 

 

 

 

 

 

Oral-B Genius 9000N Rosegold

 

Wil je ook dat je tandenborstel een luxe uitstraling heeft? Dan is deze Oral B tandenborstel voor jou. Hij is uitgevoerd in een fraaie roze gouden kleur. Bovendien is hij door de Consumentenbond uitgeroepen tot de beste elektrische tandenborstel. Verkeerd poetsen gaat met deze tandenborstel niet meer.

Hij beschikt over maar liefst 5 snelheden, waaronder een white cleaning. Daarbij heeft hij ook een speciale instelling voor gevoelige tanden. Een apart reisetui wordt meegeleverd met daarin een handige lader. Hiermee kun je heel praktisch ook je smartphone opladen.

In de review wordt gesproken over de meest complete elektrische tandenborstel met een prima prijs-kwaliteitverhouding. Deze tandenborstel is ook zeer geschikt voor gevoelig tandvlees. Het meegeleverde reisetui met oplader wordt als zeer handig ervaren.

 

 

 

 

 

 

Oral-B Opzetborstel Precision Clean

 

Deze opzetborstels zijn te gebruiken voor alle Oral B elektrische tandenborstels. Ze beschikken over een ronde kop. De borstelharen zijn in precieze hoeken geplaatst en zorgen daarmee voor een grondige reiniging van tanden en kiezen. Je tandvlees wordt verzorgd met een aangename aanvoelende massage.

Je kunt kiezen uit een verpakking van 3 stuks of 10 stuks. Deze opzetborstels garanderen een 100% tandplakverwijdering. Hierdoor houd je langer een fris gevoel in de mond en dit draagt bij aan gezondere tanden.

Klanten die dit product kochten, zijn zeer tevreden over hun aankoop. De opzetborstels met hun ronde kop voelen aangenaam aan en reinigen erg goed tussen de tanden. De kwaliteit is prima en ze gaan lang mee. Kortom, een top kwaliteit opzetborstel.

 

 

 

 

 

 

Oral-B Pro Series Cross Action 2500

 

Een zogenaamde “special edition”  die je het gevoel geeft met een Oral B tandenborstel aanbieding van doen te hebben. Tegen een hele betaalbare prijs wordt deze tandenborstel aangeboden in een zwarte en een roze kleur. De zwarte voor hem en de roze voor haar.

Zoals je gewend bent van Oral B zorgt deze elektrische tandenborstel voor een perfecte reiniging van je gebit. Hij is bij uitstek ook geschikt voor reiniging van gevoelig tandvlees. Deze tandenborstel is af te stellen op twee snelheden. Hiermee krijgen zowel je tanden alsook het tandvlees een prima behandeling. Hij beschikt over een druksensor en een 30 seconden timer. Met behulp van de laatste weet je zeker dat je geen plekje meer overslaat.

Kopers die dit artikel reeds kochten, zijn zeer tevreden over dit product. Het heeft een prima prijs-kwaliteitverhouding en is zeer gebruiksvriendelijk. Zowel de druksensor als de timer worden als handig ervaren. De batterijduur is ook een vermeldenswaardig voordeel. 

 

 

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

2 COMMENTAIRES

Bianca

March 19, 2019 at 11:50 pm

Super fijn artikel met alle voor- en nadelen van de modellen. Ik moest toevallig nog een nieuwe Oral B kopen.

Reply
10top Team

March 20, 2019 at 9:53 am

Dankjewel voor de fijne comment. Het is altijd leuk te horen dat we iemand hebben kunnen helpen. Heel veel succes en plezier met de nieuwe Oral B.

Reply
DMCA.com Protection Status