Beste elektrische verwarming

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Elektrische verwarmingen test van 2021

 

Ben je op zoek naar elektrische verwarming maar zie je door de bomen het bos niet meer? Geen paniek, want wij helpen jou graag even op weg. Ben je op zoek naar een vrijstaand exemplaar of wil je de elektrische verwarming toch liever kunnen inbouwen? En wat dan met het vermogen en het design? Kortom, heel wat vragen die je jezelf dient te stellen. Indien je echter dringend op zoek bent naar een nieuwe elektrische verwarming en zeker wilt zijn van een topproduct, bekijk dan even onze top 3 selectie. Zo zul je begrijpen dat je met de Maxx 38005 Convector kachel alvast voor een topproduct kiest. De kachel is vrij compact en daardoor makkelijk van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen. Kies je voor de De’Longhi HCX 3120FS elektrische verwarming, dan kies je voor een duurzame convector kachel die je makkelijk kunt optillen en verplaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Elektrische verwarming koopgids

 

Of je een elektrische verwarming nu als hoofdverwarming of als bijverwarming gebruikt, het is altijd wel een goede aanbeveling. Toch begrijpen we dat het niet altijd makkelijk is om een goede keuze te maken uit de beste elektrische verwarmingen. Wij kunnen de zoektocht voor jou iets eenvoudiger laten verlopen. Zo kun je rekening houden met het type, het formaat, het vermogen en het eventuele prijskaartje ervan. Het komt er dus vooral op aan om zoveel mogelijk verschillende apparaten met elkaar te vergelijken en daarbij de mogelijke aanbiedingen alvast niet uit de weg te gaan. En wie weet ligt er ergens wel een aantrekkelijke elektrische verwarming aanbieding op jou te wachten.

 

 

Het nut van een elektrische verwarming

Wat is een elektrische verwarming nou precies? Eigenlijk zegt de naam het al zo goed als zelf. Bij een elektrische verwarming wordt er gebruik gemaakt van elektrische stroom die dan vervolgens weer wordt omgezet in duurzame warmte. Het omzetten van deze elektrische stroom naar warmte komt tot stand door middel van een handig en degelijk verwarmingselement. Dat verwarmingselement wordt in de elektrische verwarming ingebouwd. Een elektrische verwarming bestaat er vandaag de dag in verschillende formaten, met verschillende vermogens en met meer of minder opties.

Welke elektrische verwarming jij ook kiest, je zult er meteen de voordelen van kunnen ondervinden. Zo kan het in de winter of de herfstperiode vaak toch wel wat kouder worden. Een elektrische verwarming kan de ruimte dan net dat beetje extra warmte en gezelligheid bezorgen. Handig als je ’s avonds nog even moet doorwerken voor school of kantoor. En zo hoef je alvast niet langer koud te lijden. Neem rustig je tijd om de verschillende apparaten te vergelijken en misschien kun je jouw toestel wel tussen de goedkope elektrische verwarmingen spotten.

 

Welke elektrische verwarming

Je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat er heel wat mogelijkheden bestaan op het gebied van een elektrische verwarming. Zo zul je een keuze moeten maken uit verschillende soorten elektrische verwarming. Zo kun je kiezen voor de meest bekende en standaard elektrische kachels. Dergelijke apparaten werken met behulp van convectie om zo de lucht in de ruimte te verwarmen. Uiteraard kun je vandaag de dag ook heel wat elektrische kachels op de markt vinden die niet langer functioneren met convectie maar wel met een ventilator. Het principe is echter ongeveer hetzelfde.

Wanneer je een elektrische straalkachel spot, dan kun je er zeker van zijn dat de werking en het principe gelijklopend is met deze van de convectie kachels. Tegenwoordig zijn er ook heel wat keramische verwarmingsapparaten op de markt gebracht. Deze maken gebruiken van de combinatie tussen de krachtige ventilator en het keramische verwarmingselement. Ook radiatorverwarming behoort tot de mogelijkheden. Een radiator is een product dat is opgevuld met een bepaalde soort vloeistof zoals olie. De verwarmde vloeistof zorgt dan voor de hitte.

Ten slotte kun je ook nog kiezen voor elektrische vloerverwarming. Zoals de naam doet vermoeden, zal in dergelijke gevallen de vloer van de ruimte worden verwarmd op elektrische wijze. Houd er echter wel rekening mee dat een elektrische vloerverwarming vaak iets meer van het budget zal vragen.

 

Formaat en maximaal vermogen

Of je nu kiest voor een elektrische vloerverwarming, een radiator of een keramisch elektrische verwarming, dat is uiteraard een heel persoonlijke keuze. Toch zul je ook wel rekening moeten houden met het formaat. Om het formaat van de verwarming te bepalen, kan het handig zijn om te letten op de beschikbare ruimte die je hebt. Indien je de elektrische verwarming bijvoorbeeld wenst in te bouwen, dan zul je vaak iets meer ruimte moeten voorzien dan wanneer je kiest voor een vrijstaand exemplaar.

Ook wat betreft het vermogen is het belangrijk om er op voorhand even over na te denken. Het volstaat namelijk niet om de eerste de beste elektrische verwarming aan te kopen. Er zijn namelijk tal van elektrische verwarmingstoestellen die over een ruim vermogen van maar liefst 2000 Watt of zelfs nog meer, beschikken. Om het vermogen te bepalen, kun je echter rekening houden met de oppervlakte van de ruimte die je wilt verwarmen. Bovendien is er ook een verschil tussen een functionele elektrische verwarming of een exemplaar dat alleen maar voor sfeer moet zorgen.

 

 

Extra kenmerken, mogelijkheden en comfort

Je zult merken dat sommige elektrische verwarmingen over iets meer mogelijkheden en kenmerken beschikken. Houd er echter wel rekening mee dat dit ook een invloed kan hebben op de uiteindelijke prijsbepaling. Toch kunnen bepaalde kenmerken of functies een meerwaarde bieden en voor iets meer comfort zorgen. Zo kan het handig zijn indien een vrijstaande elektrische verwarming over wieltjes beschikt. Zo kun je het apparaat makkelijk van de ene naar de andere ruimte verplaatsen.

Ook een extra beveiliging kan best wel een voordeel zijn, zeker wanneer er jonge kindjes bij je thuis rondlopen. Met behulp van een degelijk handvat kun je de elektrische verwarming ook makkelijk optillen. Verder kan het handig zijn, indien er een opbergvakje voorzien is voor het snoer of wanneer het om een draadloos apparaat gaat. Kortom, heel wat mogelijkheden die een invloed kunnen hebben op de prijs. Maar uiteindelijk beslis je zelf hoeveel je kunt en wilt uitgeven hieraan.

 

Elektrische verwarming Reviews – Top 5

 

Wanneer het in de winterperiode behoorlijk koud wordt dan kan een degelijke elektrische verwarming echt soelaas bieden. Het is een goed advies om op voorhand verschillende modellen te vergelijken en ook rekening te houden met promoties. Je weet nooit of je op die manier een leuke elektrische verwarming aanbieding kunt tegenkomen. Bekijk alvast even de 5 topproducten die wij voor jou hebben geselecteerd en kies er voor jou de beste elektrische verwarming uit.

 

Maxx 38005 Convector kachel

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke elektrische verwarming dan loont het de moeite om dit model eens te bekijken. Deze convector kachel is bovendien gezegend met een lage prijs waardoor je het zeker tussen de goedkope elektrische verwarmingen zult kunnen spotten.

Met een vermogen van maar liefst 2000 watt behoort deze elektrische verwarmingen dan ook nog eens tot de krachtige apparaten. Zo kun je probleemloos een ruimte van wel 42 m2 gaan verwarmen. Doordat het bestand is tegen vocht kun je dit toestel ook gewoon in de badkamer plaatsen.

De regelbare thermostaat is volgens heel wat kopers handig. Je kunt bovendien kiezen uit maar liefst 3 verschillende warmtestanden. Toch is een kleine minderheid van de kopers niet helemaal overtuigd. Zo zou het toestel behoorlijk wat tijd nodig hebben om op te warmen en kan het soms plots uitvallen.

Voordelen
Budgetvriendelijk:

je zult aangenaam verrast zijn bij het zien van het voordelige prijskaartje van deze elektrische verwarming.

Vermogen:

hij biedt een ruim vermogen aan waarbij zonder problemen een piek van 2000 Watt kan worden bereikt. Ruimtes tot 42 m2 vormen dan ook geen enkel probleem.

Vochtbestendig:

het is alvast goed om weten dat deze elektrische verwarming volledig vochtbestendig is en bijgevolg ook in de badkamer mag worden geïnstalleerd.

Handig in gebruik:

het betreft een kwalitatieve elektrische verwarming met een eenvoudige bediening. Hij is onder andere uitgerust met een regelbare thermostaat en biedt je de optie om te schakelen tussen 3 warmtestanden.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een beperkt aantal klanten is van mening dat de kwaliteit toch wel iets beter had mogen zijn.

Koop bij bol.com (€36.99)

 

 

 

 

De’Longhi HCX 3120FS

 

Ook met de elektrische verwarming van De’Longhi haal je volgens de meeste kopers een degelijk apparaat in huis. Net zoals het voorgaande product gaat het hier om weer om een convector kachel.

Het apparaat zul je zeker tussen de krachtige verwarmingen kunnen zoeken omwille van het feit dat het over een maximaal vermogen van 2000 watt beschikt. Daarbij kun je kiezen uit 3 verschillende warmtestanden en de temperatuur dus naar wens gaan instellen. Het apparaat kan probleemloos ruimtes met een oppervlakte van ongeveer 23 m2 opwarmen.

We merken dat de reacties bij dit product toch eerder verdeeld zijn. Dit is ook helemaal niet erg want op die manier wordt er meer ruimte gecreëerd om eventuele verbeteringen door te voeren. Haast je dus zeker naar de winkel en neem de tijd om deze elektrische verwarming eens grondig te bekijken.

Voordelen
Vermogen:

ondanks het compacte formaat kan toch een totaal vermogen worden bereikt van maar liefst 2000 Watt.

Gebruiksvriendelijk:

de verwarming is makkelijk te verplaatsen en beschikt overigens over een regelbare thermostaat. Daarnaast zijn er ook nog eens 3 warmtestanden beschikbaar.

Veiligheid:

het betreft een handig en veilig apparaat waarbij je over een omval- én oververhittingsbeveiliging beschikt.

Nadelen
Matige kwaliteit:

ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat een kleine minderheid van de klanten niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van de kwaliteit.

Koop bij bol.com (€64.74)

 

 

 

 

Rowenta Convectorkachel Vectissimo

 

In vergelijking met het voorgaande toestel, beschikt deze convector kachel van Rowenta over een mooi prijskaartje. En daar blijken de meeste kopers het mee eens te zijn.

Deze kachel is voorzien van maar liefst 2 verschillende warmtestanden en een maximaal vermogen van ruim 2400 watt. Op die manier kun je met dit toestel probleemloos ruimtes gaan verwarmen met een oppervlakte tot 30 m2. Doordat het toestel vochtbestendig is, kun je het ook zonder problemen in de badkamer plaatsen.

Enkele kopers vinden het product vrij kwetsbaar en matig van kwaliteit. Toch is de overgrote meerderheid van de gebruikers het daar duidelijk niet mee eens. Ze geven dan ook een positief advies over de correcte prijs-kwaliteitverhouding en de uitstekende kwaliteit ervan.

Voordelen
Vermogen:

ben je op zoek naar een krachtige elektrische verwarming, dan zal dit apparaat met een vermogen van 2400 Watt misschien wel aan de verwachtingen kunnen voldoen.

Vochtbestendig:

net zoals het eerste apparaat kun je deze elektrische verwarming zonder problemen in de badkamer installeren aangezien deze bestand is tegen vocht.

Prijskaartje:

aan de reacties van de meeste klanten te zien, valt het prijskaartje hartstikke goed mee.

Nadelen
Kwetsbaar:

slechts enkele kopers vinden dat bepaalde onderdelen als behoorlijk kwetsbaar kunnen worden ervaren.

Koop bij bol.com (€76.99)

 

 

 

 

Aigostar Warm Snow 33JHF Oliegevulde radiator

 

Met deze oliegevulde radiator van Aigostar kies je alvast voor een degelijke en makkelijk te bedienen elektrische verwarming. De 33JF elektrische radiator wordt gekenmerkt door een ruim vermogen van maar liefst 2500 Watt en de mogelijkheid om te schakelen tussen de 3 verschillende warmtestanden. Dit maakt hem uitermate geschikt om ruimtes tot 25 m2 probleemloos aan te pakken.

Verder zul je zien dat het apparaat over tal van instellingen en functies beschikt. Zo is hij voorzien van een aan- en uitschakelaar, een indicatielampje, een omvalbeveiliging én een beveiliging tegen oververhitting. Verder kun je hem, dankzij de stevige transportwieltjes, makkelijk van de ene naar de andere ruimte verplaatsen. Besef wel dat hij niet is uitgerust met een antivries modus.

Wanneer we de online reacties bekijken dan zien we overwegend positieve reacties van klanten verschijnen. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven over de uitstekende kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid. Dit alles wordt dan ook beloond met een mooie eindscore van 4,7 sterren.

Voordelen
Extra kenmerken:

je zult zien dat hij voorzien is van alle mogelijke comfort. Denk bijvoorbeeld maar aan de duurzame transportwieltjes, het indicatielampje en de aan- en uitschakelaar.

Vermogen:

de elektrische verwarming kan zonder problemen een piekvermogen aanbieden van wel 2500 Watt aangevuld door 3 warmtestanden.

Veiligheid:

het betreft een veilige elektrische verwarming waarbij er gedacht werd aan een omvalbeveiliging en een oververhittingsbeveiliging.

Nadelen
Design:

het is mogelijk dat het design door sommigen als te ouderwets en gedateerd omschreven zal worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Classic Fire Chicago

 

Zodra je dit product ziet dan zul je begrijpen dat je dit niet meteen tussen de goedkope elektrische verwarmingstoestellen zult spotten. Dit model is perfect om in te bouwen en doet daardoor vooral ook dienst als sfeerhaard.

Deze keramische kachel kan zonder problemen een ruimte met een oppervlakte van 60 m2 gaan verwarmen. Hierbij heb je de mogelijkheid tussen 2 verschillende warmtestanden. Doordat het toestel ook beschermd is tegen vocht kun je het ook probleemloos in de badkamer plaatsen.

Op dit moment zijn er helemaal nog geen negatieve online beoordelingen geplaatst. De kopers geven niet alleen een positief advies over de prijs van het toestel maar ook over de uitstekende kwaliteit ervan. Een andere gebruiker laat tevens ook weten dat het toestel bijzonder duurzaam is.

Voordelen
Installatie:

in tegenstelling tot de meeste andere elektrische verwarmingstoestellen uit dit lijstje, is dit exemplaar bedoeld om in te bouwen.

Vochtbestendig:

je kunt hem zonder problemen in de badkamer installeren indien je dat wenst, aangezien hij vochtbestendig is.

Capaciteit:

het is een bijzonder krachtige verwarming die makkelijk een ruimte van 60 m2 kan aanpakken. Je kunt hierbij zonder problemen tussen meerdere warmtestanden schakelen.

Nadelen
Budget:

het zal je allicht niet meteen verwonderen maar voor de aanschaf van dit apparaat voorzie je maar beter net dat tikkeltje meer budget.

Koop bij bol.com (€100.7)

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Aigostar Black Forest 33JIF

 

Met de Aigostar Black Forest 33JIF elektrische verwarming kun je volgens de meeste kopers rekenen op een duurzaam en sterk product. Het gaat hier om een oliegevulde radiator die tot de goedkope elektrische verwarmingen kan gerekend worden. De zwarte kleur zorgt ervoor dat het meteen ook een echte blikvanger is.

Het toestel beschikt over een krachtig vermogen van maximaal 2500 watt en 3 verschillende warmtestanden waaruit je kunt kiezen. Ruimtes met een oppervlakte tot 25 m2 zijn dan ook geen enkel probleem.

Dankzij de zwenkwielen aan de onderkant van de verwarming is het mogelijk om het toestel vrij snel en gemakkelijk te verplaatsen. En dit wordt dan ook sterk gewaardeerd door de meeste kopers. Toch blijkt uit één enkele review dat de gebruiker ervan overtuigd is dat het om een kwetsbaar elektrische verwarmingstoestel gaat.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status