5 Beste Epilators Test van 2020

Laatste update: 01.06.20

 

Epilators – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als vrouw wil je er ten allen tijde verzorgd uitzien. Bepaalde toestellen zoals een epilator kunnen dan ook niet ontbreken. Met een epilator toestel kun jij in een mum van tijd weer gladde benen bekomen. Uiteraard is het niet zo eenvoudig om het voor jou beste toestel te spotten aangezien er heel wat verschillende modellen op de markt zijn. Daarom is het raadzaam om onze koopgids even grondig te lezen of gewoon door te klikken naar onze top 3 van beste epilator toestellen. Zo zul je merken dat de Braun Silk-épil 9 9-961e een zeer handig toestel is waarbij je zowel droog alsook nat kunt scheren. De Philips Satinelle HP6540/00 hoeft zeker niet onder te doen. Met dit apparaat kun je zowel je benen alsook je oksels, bikinilijn en zelfs je gezicht probleemloos ontharen. De handige etui biedt de mogelijkheid om het apparaat na gebruik veilig op te bergen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Epilators koopgids

 

Met een epilator ben je enkele weken verzekerd van een mooie en gladde huid. Om de beste epilator te kopen houd je beste rekening met de volgende aanbevelingen. Vergelijk verschillende aanbiedingen op basis van de prijs, je eigen huidtype, de snelheid van het apparaat, het aantal mesjes, enzovoort. We bespreken enkele belangrijke factoren zodat het makkelijker is om een geïnformeerde aankoop te maken.

Huidtype en prestaties

Je weet van jezelf als je huid gevoelig is voor bepaalde handelingen of snel geïrriteerd raakt. De meeste personen zullen geen last ondervinden maar andere vrouwen kunnen pijn en irritatie ervaren bij de traditionele scheermethodes. Daarom is het beter om een epilator te kopen die het best is voor jouw type huid.

Er bestaan epilators met functies die de huid beschermen. Enkele voorbeelden zijn een antimicrobiële wering, het gebruik van hypo-allergische tangetjes of mesjes of zelfs een ingebouwd massage apparaat zodat je huid ontspant tijdens het scheren. Met zo’n apparaat zal je huid geen last ondervinden van allerlei irritaties.

Je wilt natuurlijk ook weten hoe goed een epilator presteert. Dit kun je jammer genoeg het best weten als je het enkele keren gebruikt hebt, maar omdat dit niet mogelijk is heb je tegenwoordig wel de mogelijkheid om reviews van andere gebruikers te lezen. Je kunt online honderden reviews terugvinden van epilators zodat je makkelijk verschillende aanbiedingen kunt vergelijken. Het is heel belangrijk dat een epilator zowel droog als nat goed functioneert.

 

Snelheid van het toestel

Je koopt best een epilator die over verschillende snelheden beschikt, zo scheer je veel veiliger. Een apparaat met slechts één snelheid werkt niet grondig genoeg. De haargroei op verschillende huidzones zijn namelijk ook verschillend, op sommige plaatsen zijn de haartjes dikker en groeien ze sneller. Als je dus een epilator koopt die zowel een trage als snelle snelheid heeft dan kun je alle huidzones even goed bewerken.

Hoe dikker en hoe langer de haartjes, hoe groter de snelheid van je toestel zal moeten zijn. Zo kunnen de pincetten of mesjes de haartjes preciezer afscheren. Je vermijdt daarmee zones met ongelijke resultaten en zelfs huidirritaties. Het hangt er ook van af welke zone je wilt scheren op je lichaam. Voor sommige zones zul je hulpstukjes nodig hebben omdat deze niet gemakkelijk te bereiken zijn met een gewone epilator. Je kunt ook verschillende epilators kopen voor de verschillende huidzones maar je zult dan wel veel geld verspillen.

 

Aantal pincetten of mesjes

Hoe meer pincetten of mesjes een epilator heeft, hoe sneller je het ongewenste haar kunt verwijderen. Kijk daarom uit naar een apparaat met een groot aantal pincetten. Om het scheren makkelijker te maken kun je best eerst je huid scrubben, zo verwijder je dode huidcellen en voorkom je ingegroeide haartjes. Gelukkig worden sommige epilators met een scrubborstel geleverd zodat je dit probleem meteen kunt oplossen.

Met meer pincetten kun je ook een grotere huidzone scheren. Dit kan wel pijn veroorzaken als je een gevoelige huid hebt. Deze apparaten kosten meer geld omdat ze meer bladen hebben. De goedkope toestellen hebben meestal een twintigtal mesjes terwijl duurdere apparaten tot wel 72 pincetten kunnen hebben.

Beginnende gebruikers van een epilator scheren zich best eerst met een epilator met klein oppervlak. Daarna kun je overstappen naar een toestel met middelgrote oppervlakte zodat je minder tijd verliest aan het scheren. Je kunt ook zoeken naar een apparaat dat voorzien is van een meebewegende kop, zo verkrijg je een gladder en mooier resultaat na de scheerbeurt.

Prijs en kwaliteit

Een epilator kost niet overdreven veel geld. Je hoeft dus niet over een groot budget te beschikken om al een kwalitatief product te kunnen kopen. Voor enkele tientallen euro kun je al een goed toestel kopen met kabel en als je meer geld wilt uitgeven dan kun je zelfs opteren voor een draadloos toestel met vele nuttige accessoires.

Houd in gedachten dat je een inverstering maakt die verschillende jaren kan meegaan. Er bestaan toestellen die op batterijen werken en die je onder de douche kunt gebruiken. Deze worden meestal ook geleverd met verschillende opzetstukjes zodat je bepaalde huidzones beter kunt bewerken. Deze liggen natuurlijk in een hogere prijsklasse.

Draadloze epilators zijn duurder maar je kunt deze bijna altijd zowel in droge als natte omstandigheden gebruiken. Ze hebben dus een grote gebruiksvriendelijkheid, je kunt ze zelfs meenemen op verplaatsing. Het enige nadeel is dat je ze bijna altijd na gebruik terug moet opladen om te voorkomen dat je tijdens het scheren zonder stroom valt. Epilators met draad kun je meteen gebruiken door ze in het stopcontact te steken terwijl je draadloze apparaten eerst moet laten opladen voordat je ze kunt gebruiken. Merken kunnen ook belang spelen, enkele van de bekende en kwaliteitsvolle merken zijn Braun en Philips.

 

5 Beste Epilators (Reviews) van 2020

 

Als vrouw is het handig om een epileerapparaat in huis te hebben. Op zo een manier kun je zelf op een gemakkelijke en snelle manier haar verwijderen van je gezicht, benen of een ander lichaamsdeel. Er zijn verschillende soorten epileerapparaten te vinden. Bekijk de vijf hieronder en kies het beste epileerapparaat voor jezelf.

 

1. Braun Silk-épil 9 9-961e Nat&Droog Epilator

 

De Braun Silk-épil 9 9-961e nat en droog – Epilator is oplaadbaar en je kunt het ongeveer 40 minuten lang gebruiken. Je kunt dit apparaat droog gebruiken, maar je kunt het ook onder de douche gebruiken.

Dit kan voordelen met zich meebrengen, want water vermindert de pijn bij het epileren. Dit apparaat heeft een brede epileerkop, waardoor je meer haartjes in 1 keer kunt verwijderen.

Verder heeft dit apparaat een massagefunctie, wat helpt om de huid te ontspannen, zodat het epileren gemakkelijker gaat. Je kunt de scrub borstels gebruiken om dode huidcellen en ingegroeide haartjes te verwijderen. Hierdoor krijg je een mooie en gave huid. Met dit apparaat kun je niet alleen je benen ontharen, maar ook je armen, gezicht en bikinilijn vanwege de flexibele kop en verschillende opzetstukken.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product ondanks de hoge prijs, want het is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Voor sommige kopers behoort dit zeker niet tot de goedkope epileerapparaten die er te vinden zijn en is het epileren toch pijnlijk.

Aan het aantal commentaren te zien die bij dit product verschenen zijn, zou deze epilator van Braun weleens tot de populairste epileerapparaten kunnen behoren. Als je wilt genieten van een gladde en zachte huid dan is dit toestel echt wel een aanwinst.

Voordelen
Gebruiksvriendelijk:

dit toestel kun je droog gebruiken maar is ook geschikt voor in het bad of onder de douche. Dit is echt wel een aanrader aangezien het epileren als minder pijnlijk ervaren kan worden in combinatie met water.

Batterij:

dit apparaat kun je gemakkelijk opladen en nadien zonder problemen 40 minuten lang gebruiken.

Doeltreffend:

de epileerkop van dit apparaat is relatief breed in vergelijking met sommige andere producten. Zo kun je in één keer meer haartjes verwijderen. De massagefunctie kun je dan gebruiken om de huid de doen ontspannen na de epileerbeurt.

Nadelen
Pijnlijk:

voor heel wat gebruikers blijkt het epileerproces met dit apparaat toch vrij pijnlijk te zijn. Daarnaast duurt het scheren ook te lang.

Koop bij bol.com (€198.49)

 

 

 

 

2. Philips Satinelle HP6540/00 Epilator

 

Met de Philips Satinelle HP6540/00 – Epilator kun je je benen, oksels, bikinilijn en gezicht ontharen. Dit apparaat heeft 2 epileer standen en komt met een precisie epilator, een pincet, etui en spiegel.

Het etui ziet er elegant uit en heeft verlichting zodat je dit product met gemak kunt gebruiken. In tegenstelling tot het vorige apparaat heeft dit geen flexibele kop of massage functie en kun je het ook niet onder de douche gebruiken. Het epileerhoofd kun je afspoelen, wat het gemakkelijk en hygiënisch in gebruik maakt.

De gebruikstijd van dit apparaat is 40 minuten en de oplaadtijd is 90 minuten. Als je de reviews leest zijn de meeste kopers tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en is eenvoudig te gebruiken.

Na het een paar keer te gebruiken wordt het epileren minder pijnlijk. Dit product voldoet aan de verwachtingen en is daarom een top product. Voor sommige kopers heeft dit product een matige kwaliteit, hoge prijs en is het luid.

Philips is uiteraard een heel bekend merk als het om elektrische toestellen gaat en kan misschien zelfs het beste merk zijn door de kwaliteit die het biedt. Laten we deze positieve punten toch even bespreken en vergelijken met eventuele negatieve punten. Daarnaast heeft het product ook de laagste prijs.

Voordelen
Toepassing:

dit apparaat is niet alleen geschikt voor de oksels maar kun je ook gebruiken voor de bikinilijn en de rest van je lichaam.

Accu:

het toestel is voorzien van een accu die op twee AA batterijen werkt. Bovendien krijg je bij de aankoop 2 AA batterijen meegeleverd. Door middel van de adapter kun je het toestel eenvoudig opladen.

Gebruiksvriendelijk:

dankzij de ergonomische handgreep ligt het apparaat comfortabel in de hand. Je kunt zelf de snelheidsstand selecteren en zorgen voor een optimaal resultaat. Het epileerhoofd is eenvoudig te reinigen aangezien je het kunt afspoelen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

niet alle gebruikers zijn overtuigd van dit product. Het is niet alleen kwetsbaar maar het verwijdert ook niet alle fijne haartjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Braun Silk-expert BD 5001 IPL lichtontharing

 

Met de Braun Silk-expert BD 5001 + Gillette Venus scheermes – IPL Lichtontharing kun je op een veilige en snelle manier haar verwijderen van je gezicht, armen en benen, bikinilijn en oksels.

Dit product is klinisch getest en het kan gebruikt worden zonder dat een veiligheidsbril ter sprake komt. Dit apparaat heeft 300.000 flitsen die je ongeveer 15 jaar lang kunt gebruiken. Een investering die lang meegaat. Er zijn 3 standen waaruit je kunt kiezen namelijk normaal, gevoelig of extra gevoelig voor in het bijzonder de beginners.

Je kunt hetzelfde resultaat krijgen van een IPL behandeling in een salon of een professionele wax behandeling, alleen kun je het nu zelf thuis doen. Dit product flitst niet bij ongeschikte huid- en haartypes, ga dus na of jij dit apparaat kunt gebruiken. Een groot deel van de kopers is tevreden met dit product en de kwaliteit ervan.

Het is eenvoudig te gebruiken en voldoet aan de verwachtingen. Voor sommige kopers is dit product veel te duur en zijn de flitsen te fel.

Dankzij dit apparaat zul je permanent gladde en zachte benen hebben. Het toestel past zich bovendien aan je huid aan en is ideaal voor het gezicht, je armen en benen, de oksels en de bikinilijn. In vergelijking met de andere toestellen is deze epilator van Braun iets duurder.

Voordelen
Doeltreffendheid:

als je echt voor permanente haarverwijdering wilt gaan dan zit je met dit toestel goed. De 300.000 flitsen die je gedurende 15 jaar kunt gebruiken zorgen daarvoor. Bovendien flitst het apparaat helemaal niet wanneer het huidtype of haartype ongeschikt blijkt te zijn.

Verschillende standen:

het product heeft 3 verschillende standen waaronder normaal, gevoelig of extra gevoelig. Dit kan dus ideaal zijn voor mensen die voor de eerste maal een epilator gebruiken.

Gebruiksvriendelijk:

grotere zones zoals de benen kunnen in een recordtempo behandeld worden dankzij de glijmodus. Kleinere zones zoals de bovenlip die om meer nauwkeurigheid vragen, met de precisiemodus.

Nadelen
Kostprijs:

voor enkele gebruikers blijft de prijs van het product toch net iets te hoog. Bovendien kun je het als zwangere vrouw helemaal niet gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Philips Satinelle Prestige BRE650/00 Epilator

 

De Philips Satinelle Prestige BRE650/00 – Epilator kun je gebruiken voor het verwijderen van haar van je benen, oksels, gezicht en bikinilijn. Je kunt dit apparaat droog gebruiken, maar je kunt het ook onder de douche gebruiken.

Het is tevens ook draadloos en je kunt het ongeveer 40 minuten lang gebruiken, waarna het 1,5 uur opgeladen moet worden. Dit apparaat heeft een breed epileerhoofd van 30mm en unieke keramische pincetten waarmee je meer haar in 1 keer verwijdert. Hierdoor verwijder je ook de dunne haartjes van je lichaam.

Daarnaast heeft dit apparaat een massagefunctie, wat ervoor zorgt dat je huid ontspant bij het verwijderen van haar. De meeste kopers zijn redelijk tevreden met dit product.

Het is van goede kwaliteit en is eenvoudig te gebruiken. De gebruikers geven positief advies over dit product. Andere gebruikers vinden de prijs te hoog en dat het niet alle haren verwijdert. Het heeft ook nog een kleine epileerkop.

Net zoals één van de vorige epileerapparaten is ook deze epilator van Philips. Het toestel is ideaal om droog te gebruiken en laadt snel op. Nadat het toestel is opgeladen kun je het ongeveer 40 minuten probleemloos gebruiken. Nadien kun je genieten van extra gladde en zachte benen.

Voordelen
Gebruiksvriendelijk:

dankzij de S-vormige handgreep ligt het toestel gemakkelijk en comfortabel in de hand. Het brede epileerhoofd van 30 mm zorgt ervoor dat je meer haartjes kunt verwijderen in één keer en is bovendien ook geschikt voor fijne haartjes.

Accu:

het toestel beschikt over een accu en heeft ongeveer anderhalf uur nodig om op te laden. Daarna kun je het 40 minuten gebruiken.

Extra accessoires:

dankzij de massagefunctie kun je de huid na het epileren laten ontspannen. Er is ook een trimkam en een kap voor de gezichtszone meegeleverd.

Nadelen
Slechte kwaliteit:

het toestel blijkt toch niet altijd even doeltreffend te zijn als het op kleine dunne haartjes aankomt. Hierdoor is de kwaliteit voor sommige personen niet goed genoeg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Silk’n Glide Xpress 300.000 IPL lichtontharing

 

Met de Silk’n Glide Xpress 300.000 – IPL Lichtontharing kun je haar verwijderen van heel je lichaam en je gezicht. Dit apparaat heeft in totaal 300.000 flitsen, waarvan je de snelheid kunt stellen op 1 puls per seconde of 1 puls per 2 seconden.

Het apparaat beschikt over 5 energiestanden en werkt op basis van een pulsing & gliding methode. Dit apparaat is ook bestemd voor mensen met een donker huidtype en staat bekend als 1 van de snelste IPL apparaten dat haar verwijdert. Er wordt verzekerd dat je je haar nu pijnloos kunt verwijderen en dat bevestigen sommige kopers ook.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het werkt uitstekend en voldoet aan de verwachtingen. Het is ook gemakkelijk te gebruiken en verwijdert haar pijnloos. Voor sommige klanten heeft dit product een hoge prijs en matige kwaliteit.

Met deze epilator van Silk’n haal je echt een degelijk toestel in huis als we afgaan op de beoordelingen van gebruikers. Bovendien wordt het beschouwd als één van de snelste ontharingsapparaten die momenteel op de markt gebracht zijn.

Voordelen
Snelheid:

je kunt de snelheid van dit toestel gemakkelijk instellen en kiezen tussen 1 impuls per seconde of 1 impuls per 2 seconden. Bovendien duurt het geen 20 minuten om je lichaam volledig te behandelen.

Handig in gebruik:

het product is ook geschikt voor personen met een donkere huidskleur en mag ook na het zonnen gebruikt worden.

Nadelen
Prijs:

voor enkele gebruikers is de prijs in verhouding met de kwaliteit toch net iets te hoog.

Koop bij bol.com (€179.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status