Beste espresso machine

Laatste update: 01.08.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Espresso machines test van 2021

 

Wie drinkt nu niet graag een kopje koffie in de ochtend net vlak voordat je naar je werk of naar school moet vertrekken. Met de handige espresso machine is het mogelijk om in een mum van tijd 1 of meerdere kopjes zelfgemaakte koffie te zetten. Wij kunnen jou alvast aanraden om even onze koopgids omtrent espresso machines te raadplegen. Zo weet je met welke elementen je rekening kunt houden als je op zoek gaat naar de beste espresso machine. Indien je liefst van al vandaag nog een nieuwe espresso machine aankoopt dan kun je ook altijd onze top 3 eens bekijken. Zo mag je er zeker van zijn dat je met de De’Longhi Magnifica S Ecam een zeer degelijk en duurzaam toestel in huis haalt. Het beschikt over een eenvoudige bediening en je kunt er tot wel 2 kopjes koffie tegelijk mee maken. De Krups Latt’ Espress EA829D is zeker en vast een waardig alternatief. Het apparaat biedt je zelfs de mogelijk om van een heerlijke cappuccino of een heerlijke latte macchiato te genieten indien je dit wenst.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Espresso machines koopgids

 

Vele mensen hebben ‘s morgens vroeg een sterke koffie nodig om wakker te worden en de dagelijkse werkdag te beginnen. Niets beters dan een goede espresso van een espresso machine om actief de dag te beginnen. Kies voor een apparaat die verschillende soorten koffie kan maken en niet al te duur is. De prijs hangt natuurlijk af van je eigen wensen en de verschillende functies van het toestel: werkt het met koffiebonen, gemalen koffie of capsules? Hoeveel kopjes kun je er mee zetten en beschikt het apparaat over een automatische ontkalker?

Welke koffie geniet jouw voorkeur

 

Als je de enige persoon bent die koffie drinkt thuis en je houdt enkel maar van sterke espresso’s dan is de keuze vlug gemaakt. Je kunt dan gewoon een machine kopen die enkel ristretto of espresso klaarmaakt, het zal sowieso goedkoper zijn dan andere apparaten.

Natuurlijk heb je ook apparaten die over vele mogelijkheden beschikken en waarmee je verschillende soorten koffie kunt maken. Je kunt opteren voor een koffiemachine met een gedeelte om melk in te gieten. Je kunt dan cappuccino’s of koffie verkeerd klaarmaken. Sommige apparaten beschikken ook over een stomer zodat je melk kunt stomen om bij je koffie te gieten.

Het kan ook afhangen van de manier waarop de koffie gemaakt wordt. Gebruik je koffiebonen of gemalen koffie dan zal de smaak veel sterker zijn en ben je zeker van lekkere koffie. Als je capsules gebruikt ben je niet altijd zeker van de kwaliteit van de koffie maar je kunt er meteen wel veel verschillende soorten koffie mee maken van verschillende sterktes.

 

 

Verse koffie of capsules

 

Deze tekst sluit aan bij het vorige onderwerp. De soort koffie die je wilt maken kan afhangen van welk middel je gebruikt om het te maken. Je kunt veel sneller koffie maken met capsules en koffiepads maar deze kosten over het algemeen ook meer geld. Als je koffiebonen gebruikt zal het iets langer duren voordat je koffie klaar is omdat de bonen nog gemalen moeten worden in het apparaat. Bij gebruik van bonen moet je regelmatig ook het bakje met restanten legen. Afhankelijk van het systeem kan de prijs van de espresso machine ook variëren.

Denk er ook over na hoeveel koffie er bij jou thuis gedronken wordt. Als er drie regelmatige koffiedrinkers onder hetzelfde dak wonen dan is het beter om een espresso machine te kopen waarmee je meerdere kopjes koffie tegelijkertijd kunt zetten. Sommige machines kunnen tot 4 koppen koffie per keer maken, maar meestal is dat thuis niet nodig. Deze machines zijn dan meer geschikt voor op kantoor. Thuis is het meestal genoeg om een koffiemachine te hebben die twee kopjes tegelijk kan klaarmaken.

 

 

Extra functies van een espresso machine

 

Zoals we al aangeven in de inleiding, is het mogelijk om een koffiemachine te kopen die voorzien is van een automatische ontkalker. Met deze functie zul je jezelf veel bloed, zweet en tranen besparen omdat je het apparaat niet zelf regelmatig moet schoonmaken om kalkaanslag tegen te gaan. Dit gebeurt dan via een simpele druk op de knop en vaak met behulp van een ontkalkingspil die je in het apparaat moet steken.

Als de koffiemachine met koffiebonen werkt, controleer dan op je de restbak kunt af- of uitnemen om het eenvoudig te ledigen. Het apparaat geeft meestal automatisch aan wanneer het te vol zit.

Sommige toestellen beschikken over een warmhoudplaat voor de kopjes of glaasjes aan de bovenkant. Zo blijft je koffie langer warm en behoudt het langer de lekkere espresso smaak. Verder kun je nog kiezen als je een melkreservoir wilt of niet, beschikt het apparaat over een stoompijpje om de melk zelf op te schuimen, enzovoort. Er bestaan vele nuttige functies, je moet zelf uitmaken welke er voor jou nuttig zijn.

 

 

Design en prijs

 

Het design van een koffiemachine kan grote verschillen aantonen per merk en per soort espresso machine. Een toestel die pads of capsules gebruikt heeft een volledig verschillend ontwerp dan een koffiemachine die koffiebonen gebruikt. Je kunt kiezen voor een klassieke Italiaanse barista look maar ook voor iets moderns of zelfs minimaal die in elk interieur past.

De prijzen verschillen afhankelijk van de verschillende functies van een koffiemachine en van hoeveel kopjes je tegelijk kunt zetten. Je moet er rekening mee houden dat koffiebonen of capsules ook geld kosten, het is dus aanbevolen om de bijkomende kosten te vergelijken per machine. Daarna kun je kiezen tussen de verschillende online aanbiedingen om de beste espresso machine voor jezelf te kopen.

 

 

Espresso machine reviews – top 5

 

 

Koop een espresso machine en maak zelf elke dag je heerlijke koffie thuis. Hierdoor kun je warme en verse koffie drinken wanneer jij maar wilt en hoef je niet speciaal naar een café voor een lekkere kop koffie. Er zijn diverse koffiezetapparaten te verkrijgen die allemaal verschillende functies en mogelijkheden hebben. Kies voor jou de beste espresso machine.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

De’Longhi Magnifica S Ecam

 

De De’Longhi Magnifica S ECAM 20.110.B – Volautomaat Espressomachine – Zwart is geschikt om koffie te maken van verse espresso koffiebonen of gemalen espresso koffie. Met dit apparaat kun je verschillende heerlijke en warme dranken maken voor 1 of 2 kopjes, door simpel gebruik te maken van het eenvoudige bedieningspaneel.

Zo kun je kiezen voor de opties espresso of lungo en kun je ook de intensiteit van je koffie bepalen. Met het handmatige cappuccinosysteem kun je ook heerlijke cappuccino maken. Dit apparaat heeft een uitneembaar waterreservoir dat een inhoud heeft van 1,8 liter. Het heeft ook een afsluitbaar bonenreservoir, zodat het de aroma van de verse koffiebonen behoud.

Over het algemeen zijn er goede reviews te lezen van dit product. De kopers geven positief advies ervoor, want het is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Enkele kopers vinden de kwaliteit matig en dat het een te klein waterreservoir heeft.

De’Longhi is bij veel kopers echt wel goed gekend en dat zie je ook aan de commentaren. Het behoort tot één van de populairste espresso machines. Dankzij dit apparaat hoef je ’s morgens niet langer met een slecht humeur op te staan.

Voordelen
Handig in gebruik:

met deze espresso machine maak je snel en eenvoudig 1 of 2 kopjes heerlijke koffie. Je kunt de temperatuur zelf instellen en bovendien ook kiezen hoe sterk je je koffie wilt.

Reservoir:

het product beschikt over een waterreservoir met een inhoud van 1,8 l dat je er gemakkelijk kunt uithalen. Verder is er ook een bonenreservoir dat je gemakkelijk kunt afsluiten waardoor de aroma’s behouden blijven.

Cappuccinosysteem:

doordat de machine over een cappuccinosysteem beschikt, kun je ook van een heerlijke cappuccino genieten als je dat wenst.

Nadelen
Waterreservoir:

ondanks dat het waterreservoir een capaciteit heeft van 1,8 l is het voor sommige gebruikers toch net iets te klein.

Koop bij bol.com (€293)

 

 

 

 

Krups Latt’ Espress EA829D

 

Met de Krups Latt’ Espress EA829D – Volautomaat Espressomachine kun je op een snelle en eenvoudige manier een heerlijk kopje cappuccino of latte macchiato maken. Dit apparaat is een volautomatische espressomachine die een eenvoudige bediening heeft met een one touch cappuccino functie.

Daarnaast heeft het een afneembare melkcontainer en een afneembaar waterreservoir van 1,7 liter. Voor dit apparaat kun je verse koffiebonen gebruiken waarbij je de maalgraad en sterkte van de koffie kunt instellen. Door zijn compacte vorm neemt dit apparaat niet veel ruimte in beslag in je keuken en hij staat ook mooi op je keukenaanrecht.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en maakt heerlijke koffie als je de kneepjes van dit apparaat eenmaal onder de knie hebt. Ondanks de hoge prijs is dit product het zeker waard. Enkele kopers vinden het apparaat te groot en het opvangbakje raakt snel vol.

Met deze Krups espresso machine haal je echt wel een degelijk toestel in huis. Je kunt de maalgraad zelf gaan instellen net zoals ook de temperatuur te regelen is naar eigen voorkeur. Bovendien is het apparaat voorzien van een automatische ontkalker waardoor je geen schrik hoeft te hebben van kalkaanslag.

Voordelen
One-touch-cappuccino:

met deze functie krijg je de mogelijkheid om een heerlijk kopje latte machiatto of cappuccino te drinken.

Duurzaam:

door de automatische ontkalker en het automatische reinigingsprogramma hoef je geen schrik te hebben van eventuele beschadigingen. Verder beschikt het apparaat ook over heel degelijke metalen maalschijven.

Gebruiksvriendelijk:

je kunt zelf je koffiesterkte bepalen en de maalgraad gaan kiezen. Daarnaast is het toestel compact en heb je niet veel ruimte nodig.

Nadelen
Favorietenmenu:

bij dit apparaat is het niet mogelijk om eerder gebruikte recepten op te slaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

illy Francis Francis X7.1

 

Met de illy Francis Francis X7.1 – Iperespresso Espressomachine – Wit maak je op een snelle en eenvoudige manier heerlijke koffie net als van een café klaar. Dit apparaat werkt met het capsulesysteem zodat het voor een ieder gemakkelijk is om een kopje koffie klaar te maken.

Gelukkig is de hoeveelheid koffie programmeerbaar en kun je zo de sterkte van je koffie bepalen. Het heeft een waterreservoir van 1 liter en je kunt ook heet water uit dit apparaat krijgen als je gewoon een kopje thee lust in plaats van koffie. Het geeft geluidssignalen en heeft controlelampjes, zodat je weet wanneer er iets mis is.

Gezien de prijs van dit product lijkt het wel een espresso machine aanbieding en dat is het volgens de meeste kopers ook. Het is van goede kwaliteit en maakt lekkere en warme koffie. Enkele kopers vinden de hoeveelheid koffie dat het per keer maakt weinig en de capsules zijn moeilijk te vinden.

In vergelijking met de andere producten die we hier bespreken, beschikt deze espresso machine over de laagste prijs. Uiteraard hoeft dit niet te betekenen dat het een apparaat van mindere kwaliteit betreft. Daarom bekijken wij samen even de voordelen van dit product en vergelijken ze met de eventuele nadelen ervan.

Voordelen
Capsulesyteem:

dankzij dit systeem heb je in een recordtempo een heerlijk kopje koffie gezet. Het enige wat je moet doen is een capsule met de gewenste koffiesmaak in de machine plaatsen.

Handig in gebruik:

je kunt zelf kiezen hoe sterk je de koffie wenst en ook de hoeveelheid ervan bepalen. Bovendien is het ook mogelijk om naast koffie, gewoon ook thee te bereiden. Dankzij geluidssignalen en controlelampjes weet je perfect wanneer er iets aan het toestel mankeert.

Waterreservoir:

heeft een inhoud van 1 l en kun je er gemakkelijk afnemen om het schoon te maken of bij te vullen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

voor sommige kopers is de hoeveelheid koffie die per tas wordt uitgeschonken net iets te weinig. Bovendien is het niet zo eenvoudig om de capsules aan te kopen.

Koop bij bol.com (€157)

 

 

 

 

Philips 3000 serie HD8821/01

 

De Philips 3000 serie HD8821/01 – Volautomaat espressomachine – Zwart is in 2016 door de consumentenbond verkozen tot de beste koop. Dit apparaat is geschikt voor verse koffiebonen, waarbij je de maalgraad kunt instellen om zo de sterkte van je koffie te bepalen. Het heeft een pannarello waarmee je zelf je melk kunt opschuimen voor lekkere cappuccino’s of latte macchiato’s.

Daarnaast is dit apparaat gemakkelijk om schoon te maken doordat de hele zetgroep afneembaar is. Je kunt de zetgroep dan gewoon 1 keer per week onder een kraan spoelen. Dit apparaat geeft een indicatie wanneer het ontkalkt moet worden, zodat het ook langer mee kan. Het heeft een moderne en compacte design dat zeker een aanwinst zal zijn om de keuken mooi te maken.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit, heeft een compact design en maakt heerlijke koffie. Sommige kopers vinden dat het lastig in gebruik is.

Deze espresso machine van Philips hoort zeker bij één van de populairste en dit komt misschien wel door het merk Philips. Dit is voor vele personen het beste merk omdat het garant staat voor duurzaamheid. Ondanks het compacte formaat biedt het toch heel wat diversiteit.

Voordelen
Handig in gebruik:

je kunt de temperatuur en de maalgraad perfect en geheel naar eigen wens gaan instellen. Met één druk op de knop geniet jij dan van een heerlijk kopje koffie.

Pannarello:

dankzij de pannarello waarover dit apparaat beschikt is het mogelijk om eigenhandig je melk op te schuimen. Zo kun jij nu ook heerlijke cappuccino’s en latte macchiato’s maken.

Onderhoud:

de volledige zetgroep kun je er snel en eenvoudig afnemen en onder de kraan schoonmaken. Bovendien is er ook een indicator die laat weten wanneer je het toestel moet ontkalken.

Nadelen
Lastig in gebruik:

sommige personen vinden het niet zo duidelijk hoe je het toestel nu precies moet gebruiken. Bovendien helpt de handleiding ook niet zo goed doordat deze zeer beknopt is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Classika II Rvs E81044 Ecm

 

De Classika II RVS Espressomachine E81044 – ECM heeft een compacte single boiler waarmee je de lekkerste warme dranken zoals koffie en espresso kunt maken. Met dit apparaat kun je koffie maken zoals dat van een bar of café. De druk kun je manueel instellen zodat je de sterkte van je koffie zelf kunt bepalen.

Het heeft een uitneembaar waterreservoir met een inhoud van 2,8 liter. Daarnaast heeft het ook een kopjeswarmer die je ook kunt afnemen. Dit apparaat kun je gebruiken voor gemalen koffie en je kunt er per keer 2 kopjes koffie mee maken. Gezien de prijs behoort dit product niet tot de categorie van goedkope espresso machines en dat kun je ook merken aan het aantal reviews.

Tot nu toe heeft maar 1 koper een review geplaatst. Deze persoon is zeer tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en maakt heerlijke espresso.

Als je op zoek bent naar een compacte espresso machine dan kan dit model zeker en vast een goede aanrader zijn. Bovendien creëert het die typische sfeer van een Italiaanse koffiebar. Ook een pluspunt is dat het toestel volledig handgemaakt is en daardoor ook een leuk gadget zou kunnen zijn.

Voordelen
Handig te gebruiken:

dankzij de single boiler waarover dit apparaat beschikt, kun je van de heerlijkste koffie en espresso ooit genieten. Bovendien bepaal je zelf de sterkte van jouw koffie.

Onderhoud:

het waterreservoir heeft een inhoud van 2,8 l en kun je er gemakkelijk uitnemen en schoonmaken. Ook de kopjeswarmer is gemakkelijker eruit te halen.

Nadelen
Prijs:

de hoge prijs kan misschien wel een struikelblok zijn voor sommige kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

2 COMMENTAIRES

Espressomachine

December 15, 2019 at 10:48 pm

Leuk artikel! Bedankt.

Reply
10top Team

December 16, 2019 at 11:55 am

Heel graag gedaan

Reply
DMCA.com Protection Status