Beste espressomaker

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Espressomakers test van 2021

 

Een degelijk espressomaker biedt niet alleen een heerlijk kopje koffie maar ook nog tal van andere voordelen. Zo bespaar je met een krachtige espressomaker ook heel wat tijd uit. Met één druk op de knop kun je namelijk al genieten van een lekker bakje zelfgemaakte koffie. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde espressomakers van dit moment. Zo is uit het onderzoek onder andere gebleken dat je met de Bialetti Venus 0001685 alvast voor een topproduct kiest. Het grote voordeel is het onderhoud, dat makkelijk en efficiënt kan gebeuren en dus niet veel tijd en moeite vraagt. Ook met de Kitchen Basics ibili kies je duidelijk voor kwaliteit en duurzaamheid. Iets compacter en daardoor geschikt voor kleine gezinnen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Espressomakers koopgids

 

Met een bakje heerlijke koffie of een lekkere espresso kun je je dag meteen goed beginnen. Toch is het niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken uit de verschillende beste espressomakers. Het is dan ook een aanbeveling om zoveel mogelijk apparaten met elkaar te vergelijken en hierbij ook rekening te houden met de aanbiedingen. Daarnaast kan het een goed idee zijn om ook te letten op bepaalde factoren zoals het prijskaartje, de warmtebron, het onderhoud en het formaat van de espressomaker. Ga daarbij eventuele promoties of kortingen alvast niet meteen uit de weg maar neem je tijd om deze rustig te bekijken.

 

 

Het prijskaartje van een espressomaker

 

In je zoektocht naar de voor jou ideale espressomaker kunnen we jou alvast verzekeren dat er verschillende prijskaartjes bestaan. Toch zullen de meeste espressomakers zonder twijfel tot de goedkope espressomakers kunnen behoren. Vaak kun je al een toestel aankopen van amper 15 euro. Uiteraard zijn er ook apparaten die richting de 100 euro gaan. Indien je het niet erg vindt om er ook iets meer geld aan uit te geven dan is dit misschien wel iets voor jou.

Het kan dan ook een goed idee zijn om op voorhand ook even een kijkje te nemen tussen de verschillende online reviews. Daarin kun je wat meer informatie vinden omtrent de gebruikerservaring. Zo weet je meteen of een bepaalde espressomaker bij de meeste kopers in de smaak valt of juist niet. Dankzij de online beoordelingen kun je ook eventuele promoties tegenkomen en zo een aantrekkelijke espressomaker aanbieding tegenkomen.

 

 

Warmtebron of elektrisch

 

Je zult verder ook een keuze moeten maken tussen een elektrische espressomaker of een toestel dat werkt met behulp van een warmtebron. Tegenwoordig zijn de meeste espressomakers helemaal elektrisch. Deze hoef je dus, door middel van een snoer, gewoon in het stopcontact te steken. Op die manier kun je in een recordtempo van een heerlijke kopje koffie genieten. Het grote voordeel is dat je een elektrische espressomaker makkelijk kunt verplaatsen, opbergen en gewoon meenemen op reis.

Toch heb je ook nog steeds de mogelijkheid om te kiezen voor een espressomaker die je op een warmtebron kunt gebruiken. Het gaat hier vaak om authentieke espressomakers die niet meer zo recent zijn. De meeste van deze toestellen werken vooral op gas. Je hebt ook steeds meer espressomakers die je kunt gebruiken op een keramische kookplaat of zelfs een inductie kookplaat. Maar het is uiteraard belangrijk om dit allemaal op voorhand goed te bekijken zodat je nadien niet voor verrassingen komt te staan.

 

 

Het onderhoud van een espressomaker

 

Zodra je besluit om een degelijke espressomaker aan te kopen dan is het ook een goed idee om even stil te staan bij het onderhoud ervan. Sommige espressomakers zijn nu eenmaal makkelijk en snel schoon te maken terwijl andere apparaten toch net iets meer onderhoud verwachten. Indien je niet graag de afwas doet dan zou je bijvoorbeeld kunnen uitkijken naar een espressomaker die je in de vaatwasser kunt stoppen. Op die manier bespaar je jezelf heel wat werk en tijd.

Jammer genoeg zijn de meeste espressomakers helemaal niet vaatwasserbestendig. Het komt er dan op neer om uit te kijken naar een toestel dat degelijk en makkelijk schoon te maken is. Het kan bijvoorbeeld helpen door op zoek te gaan naar een espressomaker die je makkelijk en probleemloos uit elkaar te halen. Wanneer dit mogelijk is dan wordt het meteen ook een pak eenvoudiger om de verschillende onderdelen te reinigen en te onderhouden.

Houd er wel rekening mee dat je de meeste espressomakers best met niet al te veel zeep gaat reinigen. Het is beter om de espressomaker gewoon met een beetje lauw water en een vochtig doekje te reinigen. Op die manier blijft de authentieke en specifieke espresso smaak namelijk langer behouden.

 

 

Het formaat en de maat

 

Tot slot is het ook belangrijk om even na te denken over het formaat en de maat van de espressomaker. Het lijkt misschien heel nutteloos maar toch heb je vandaag de dag espressomakers in verschillende formaten en maten. Het formaat heeft vooral te maken met de grootte van het toestel. De meeste espressomakers zijn vrij compact en kun je makkelijk plaatsen of na gebruik gewoon weer opbergen. Toch bestaan er ook heel wat exemplaren die iets groter zijn en dus minder makkelijk zijn om mee te nemen.

Wanneer we het hebben over de maat dan bedoelen we eigenlijk het aantal kopjes espresso dat je tegelijk kunt klaarmaken. Zo heb je heel wat tweekops espressomakers. Dit zijn dan toestellen die een volume hebben zodat je maximaal 2 kopjes koffie per keer kunt gaan maken. Er zijn natuurlijk ook espressomakers waarbij je slechts 1 kopje per keer kunt bereiden. Dit kan best wel handig zijn als je alleen woont of als student bijvoorbeeld.

 

 

Espressomaker Reviews – Top 5

 

 

In de ochtend hebben de meeste mensen niet veel tijd om rustig een kopje koffie klaar te maken. Met de beste espressomaker kun jij in een recordtijd van een heerlijk bakje zelfgemaakte koffie genieten. Omdat er heel wat toestellen op de markt gebracht zijn, is het niet altijd eenvoudig een goede keuze te maken. Wij willen jou daarom ook het advies geven om de 5 topproducten die we hieronder geselecteerd hebben eens aandachtig te bekijken.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Bialetti Venus 0001685

 

Met deze handige espressomaker van het bekende merk Bialetti haal je echt een duurzaam apparaat in huis. De espressomaker heeft een inhoud van maar liefst 550 ml wat overeenkomt met ongeveer 10 kopjes zelfgemaakte koffie. Ideaal voor mensen met een groter gezin.

Je kunt de espressomaker bijna op alle warmtebronnen gebruiken zoals gas, keramisch, elektrisch en zelfs inductie is een mogelijkheid. Dit apparaat is gemaakt uit RVS dat niet alleen bijzonder stevig is maar ook gemakkelijk te onderhouden.

Een kleine minderheid van de kopers vindt de kwaliteit van het apparaat iets te matig. Echter zijn de meeste gebruikers wel helemaal overtuigd van de handigheid en de correcte prijs-kwaliteitverhouding van dit toestel. Haast je dus zeker naar de winkel want misschien is dit wel de espressomaker die jij zoekt.

Bialetti is een vrij bekend merk wanneer je op zoek gaat naar een espressomaker. De Venus 0001685 is bovendien speciaal ontworpen om door grote gezinnen te worden gebruikt. Echter kan het ook handig zijn om te gebruiken op school of tijdens vergaderingen op kantoor.

Voordelen
Inhoud:

je zult merken dat de espressomaker voorzien is van een stevige kan met een totale capaciteit van wel 550 ml. Ideaal dus om 10 kopjes koffie op hetzelfde moment klaar te maken.

Materiaal:

het grootste gedeelte van het apparaat is vervaardigd uit kwalitatief en makkelijk te onderhouden RVS.

Warmtebron:

deze unieke espressomaker kun je niet alleen gebruiken op een gasvuur, maar ook een elektrisch en keramisch vuur behoren tot de mogelijkheden. Zelfs een inductiekookplaat is een mogelijke optie.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts enkele klanten blijken jammer genoeg niet helemaal overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kitchen Basics ibili

 

Indien je op zoek bent naar een espressomaker aanbieding dan kun je zeker dit apparaat van KitchenBasics eens grondig bekijken. Omwille van de lage prijs zul je het bovendien zeker tussen de goedkope espressomakers kunnen terugvinden.

Het apparaat is gemaakt uit stevig en duurzaam aluminium en beschikt over een reservoir met een inhoud die de mogelijkheid biedt om 3 kopjes koffie tegelijk te maken. Dit toestel kun je gebruiken in combinatie met een gasvuur, een elektrisch vuur of eventueel een keramisch vuur.

Uit één enkele review is gebleken dat de gebruiker het jammer vindt dat de espressomaker niet in de vaatwasmachine mag gestopt worden. Toch vinden de meeste kopers het een sterk product dat bovendien heel erg handig is en over een correcte prijs-kwaliteitverhouding beschikt.

Uiteraard kun je ook altijd nog kiezen voor de espressomaker die jou wordt aangeboden door KitchenBasics. Ben je benieuwd of het product van de laagste prijs voorzien is, dan raden wij jou aan om alvast even verder te lezen. Wij hebben de populairste kenmerken meteen op een rijtje geplaatst.

Voordelen
Materiaal:

bij de productie van deze espressomaker heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van kwalitatief doch lichtgewicht aluminium.

Kostenplaatje:

je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het voordelige prijskaartje van deze espressomaker.

Inhoud:

de espressomaker is uitgerust met een ruim reservoir die je toelaat om tegelijk tot wel 3 kopjes zelfgemaakte koffie te zetten.

Warmtebron:

het is een handige en degelijke espressomaker die je kunt plaatsen op een elektrisch vuur of keramisch vuur. Verder behoort ook een degelijk gasvuur tot de mogelijkheden.

Nadelen
Geen vaatwasmachine:

echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je het product niet in de vaatwasser kunt plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Weis 16976

 

Dankzij deze handige espressomaker kun jij vanaf nu elke ochtend van een heerlijk zelfgemaakt kopje koffie genieten. Zo kun je nog heel even ontspannen net voor je naar school of het werk hoeft te gaan.

Het toestel is gemaakt uit stevig en duurzaam RVS en kan op zowat elke warmtebron gebruikt worden. Zo kun je het gebruiken op een elektrisch vuur of een gasvuur maar natuurlijk ook op keramisch, halogeen en zelfs inductie. Het reservoir heeft een inhoud van 0,3 liter en biedt daardoor de mogelijkheid om maar liefst 6 kopjes koffie tegelijk te maken.

Beide kopers zijn laaiend enthousiast over het fraaie design en de gebruiksvriendelijkheid van deze espressomaker. Bovendien zijn ze het erover eens dat het apparaat over een correcte prijs-kwaliteitverhouding beschikt.

Door te kiezen voor de espressomaker van Weis, kies je duidelijk niet alleen voor kwaliteit maar ook voor design. Weis behoort bovendien tot de populaire merken en wordt door velen ook als veruit het beste merk beschouwd. Het loont alvast de moeite om de voor- en nadelen even grondig te bekijken.

Voordelen
Warmtebron:

het is mogelijk om deze unieke espressomaker te gebruiken in combinatie met eender welke soort warmtebron. Zelfs inductie is één van de vele mogelijkheden.

Materiaal:

net zoals de meeste andere espressomakers uit het lijstje, zul je merken dat ook dit product hoofdzakelijk uit stevig en kwalitatief RVS vervaardigd is.

Inhoud:

met een maximaal volume van maar liefst 0,3 liter is het mogelijk om probleemloos 6 kopjes per keer te bereiden.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een blik op de online beoordelingen toont voornamelijk positieve reacties. Echter blijkt één klant toch niet helemaal overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit en dat is best wel jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Handpresso Wild Hybrid

 

Deze espressomaker van het merk Handpresso zul je vanwege het hogere prijskaartje niet meteen tussen de goedkope espressomakers hoeven te zoeken. Het is een vrij compact toestel dat bovendien weinig weegt en dus gemakkelijk mee te nemen als je bijvoorbeeld op reis gaat.

Deze espressomaker heeft een reservoir met een inhoud van 50 ml en een bar druk van 16. Het is dus misschien iets kleiner en minder krachtig in vergelijking met de voorgaande modellen maar daardoor kun je het gemakkelijker verplaatsen.

We kunnen opmerken dat de reacties bij deze espressomaker toch eerder wel verdeeld blijken te zijn. Uiteraard hoeft dit helemaal niets slecht te betekenen want het biedt namelijk iets meer ruimte om verbeteringen door te voeren. Laat je hierdoor dus zeker niet afschrikken en bekijk deze espressomaker zeker eens.

Mag het allemaal net een tikkeltje meer zijn dan zou je bijvoorbeeld ook kunnen opteren om voor deze Handpresso espressomaker te kiezen. Om te weten te komen of dit product al dan niet aan de verwachtingen voldoet, is het handig om de kenmerkende eigenschappen even grondig te bekijken.

Voordelen
Comfort:

het compacte formaat in combinatie met het vrij lichte gewicht, maken deze espressomaker makkelijk hanteerbaar.

Reservoir:

het is een degelijk apparaat dat voorzien is van een handig reservoir van maximaal 50 ml.

Nadelen
Prijskaartje:

jammer genoeg zul je bij de aankoop van deze espressomaker merken dat het prijskaartje toch wel net een tikkeltje hoger ligt.

Bar druk:

de druk van dit product wordt geschat op ongeveer 16 bar en is dus behoorlijk laag. Het toestel zal dan ook iets minder krachtig zijn ten opzichte van sommige andere apparaten die we besproken hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Flair Espresso Maker

 

Dit espressomaker toestel van het bekende merk Flair is veruit het duurste apparaat uit onze lijst. Toch merken we duidelijk dat de koper daar geen probleem van lijkt te maken. De tas ziet er bovendien ook echt heel tof en modern uit en is dus een echte blikvanger.

Doordat het ook hier om een vrij compact toestel hebt en je bovendien helemaal geen netstroom nodig hebt, kun je de espressomaker gemakkelijk overal mee naartoe gaan nemen. Bovendien weegt het apparaat ook relatief weinig.

De koper is werkelijk helemaal enthousiast over de aankoop van deze handige espressomaker. Het apparaat beschikt over een correcte prijs-kwaliteitverhouding en is voor deze koper dan ook een topproduct. Haast je dus zeker naar de winkel en bekijk om dit apparaat ook aan jouw verwachtingspatroon kan voldoen.

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke espressomaker die kwaliteit moeiteloos combineert met design en gebruiksvriendelijkheid. Het product wordt jou aangeboden en geleverd door het, al dan niet bekende, merk Flair. We zetten de belangrijkste factoren alvast even grondig op een rijtje.

Voordelen
Comfort:

ook hier zul je merken dat het product gekenmerkt wordt door een compact formaat en een licht gewicht. Handig om het toestel te verplaatsen en/ of mee te nemen.

Voeding:

het is een degelijke espressomaker die gebruik maakt van een krachtige batterij.

Nadelen
Geen melkopschuimer:

ben je dol op een heerlijke latte macchiato of cappuccino? Dan is dit product vanwege het gebrek aan melkopschuimer, niet meteen een aanbeveling.

Prijskaartje:

verder zul je ook net iets meer budget hoeven te voorzien aangezien het prijskaartje toch wel wat boven het gemiddelde ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status