Beste externe batterij

Laatste update: 03.06.20

 

Externe batterijen test van 2020

 

Ben je op zoek naar een degelijke en duurzame externe batterij maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou beslist helpen in de zoektocht naar de voor jou ideale externe batterij. Zo zou je bijvoorbeeld een kijkje kunnen nemen naar onze koopgids of gewoon verder scrollen om de top 3 te raadplegen. Zo is uit onderzoek onder andere gebleken dat je met de Samsung Galaxy Note 4 alvast een uitstekende externe batterij in huis haalt. Ideaal dus om te gebruiken in combinatie met de Samsung Galaxy Note 4. Ook wanneer je kiest voor de Xiaomi 16000 mAh externe batterij mag je zeker zijn van een uitstekend en evenwaardig product. Of je nu over een iPhone 6 of misschien wel een Samsung Galaxy S5 toestel beschikt, deze externe batterij is dan werkelijk een goede optie.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Externe batterijen koopgids

 

Tegenwoordig zijn de meeste personen wel in het bezit van een smartphone of een tablet. Zelfs de beste smartphones verbruiken veel meer energie dan de gewone mobiele telefoon van vroeger. Door gebruik te maken van een externe batterij kun je je smartphone altijd opladen. Door rekening te houden met een aantal zaken kun jij zeker en vast één van de beste externe batterijen vinden. Denk maar aan de oplaadcapaciteit, de stroomsterkte, de mogelijkheden en het formaat als je modellen gaat vergelijken.

 

 

Het nut van een externe batterij

 

Vandaag de dag zie je steeds meer personen zelfs kinderen rondlopen met een eigen tablet of een smartphone. Uiteraard staat de technologie niet stil en kun je met een tablet en smartphone veel meer gedaan krijgen in vergelijking met de telefoon van vroeger. Dit heeft niet alleen voordelen maar brengt ook een groot nadeel met zich mee. Door de vele applicaties die je tegenwoordig op je smartphone of tablet kunt plaatsen, zorgt dit er ook voor dat er meer energie van de batterij gevergd wordt. Met als gevolg dat je je smartphone ook veel sneller moet opladen. Dankzij de externe batterij is nu ook dit probleem van de baan.

Een externe batterij wordt door veel gebruikers ook vaak een powerbank genoemd. Met dit apparaat is het mogelijk geworden om je smartphone of andere gadgets gelijk waar en wanneer op te laden. Je hebt helemaal geen stopcontact meer nodig. Als jij dus aan het wandelen bent, en je merkt dat je smartphone bijna geen batterij meer heeft dan kun je de powerbank hiervoor gebruiken. Op die manier kun jij tijdens het wandelen nog altijd luisteren naar je muziek of een spelletje spelen.

 

 

De oplaadcapaciteit en de stroomsterkte

 

Het zal al vrij snel opvallen dat er de externe batterijen kunnen verschillen in oplaadcapaciteit. Over het algemeen zijn de externe batterijen uitgerust met een oplaadcapaciteit die ligt tussen 1500 en 15000 mAh. Je zult heel wat aanbiedingen tegenkomen met een vrij lage oplaadcapaciteit. Toch is het een aanbeveling om een externe batterij aan te kopen met een oplaadcapaciteit vanaf ongeveer 7800 mAh. Dit komt omdat een externe batterij altijd wel iets of wat van stroom zal verliezen zelfs wanneer het apparaat niet gebruikt wordt. Uiteraard is dit stroomverlies heel miniem.

Het is verder ook zeker een aanrader even stil te staan bij de stroomsterkte van het apparaat. In feite komt het erop neer dat hoe meer stroomsterkte een externe batterij heeft, hoe beter het lukt om je smartphone of tablet op te laden. Het kan ook zijn dat je een externe batterij aanbieding tegenkomt die uitgerust is met twee uitgangen. In dat geval zal er zeker één uitgang een iets lagere stroomsterkte aanbieden en de andere uitgang een hogere stroomsterkte. Op die manier kun je 2 toestellen op hetzelfde moment opladen. Een smartphone heeft over het algemeen minder stroomsterkte nodig dan bijvoorbeeld een tablet als je die wilt opladen.

Uiteraard hoef je helemaal geen schrik te hebben als je je smartphone op de aansluiting met de hoge stroomtoevoer aansluit en je tablet op de lage stroomtoevoer. Je zult er de apparaten zeker en vast niet mee beschadigen. Het zal misschien niet zo snel opladen dat is uiteraard wel mogelijk.

 

 

De afmeting en de mogelijkheden van de externe batterij

 

Tijdens je zoektocht naar de voor jou ideale externe batterij of powerbank zul je merken dat bepaalde apparaten toch iets groter zijn dan andere. Om te bepalen welk model het beste bij jou past kun je uiteraard op voorhand reeds een aantal zaken uitpluizen. Wanneer je de externe batterij werkelijk overal mee naartoe wilt nemen in je jaszak of rugzak dan kun je kiezen voor een iets kleiner model. In samenspraak met de grootte zul je ook een bepaald gewicht waarnemen. Het spreekt voor zich dat een grotere externe batterij ook wel iets zwaarder zal wegen. In dit geval is het minder geschikt om in je jaszak mee te dragen.

Alvorens je een keuze maakt, kun je de externe batterij altijd even in je hand houden. Zo kun jij een beter inschatting krijgen van het gewicht van de powerbank en beter bepalen of dit model wel iets voor jou is. Denk ook zeker even aan de mogelijke opties die een powerbank al dan niet heeft. Zo hebben sommige externe batterijen net iets meer functiemogelijkheden dan andere. Het zal niet verwonderen dat je dit ook aan de prijs zult zien want deze zul je niet meer tussen de goedkope externe batterijen hoeven te zoeken.

Toch is het belangrijk dat je weet dat sommige externe batterijen je de mogelijkheid bieden om meerdere apparaten op hetzelfde moment op te laden. Andere modellen zijn dan weer waterdicht of werken op zonne-energie.

 

 

Externe batterij Reviews – Top 5

 

 

Een smartphone verbruikt veel meer energie dan de originele mobiele telefoon waarmee je enkel kon bellen en berichten verzenden. Dit komt door verschillende applicaties die veel vermogen nodig hebben om te werken. Je kunt een externe batterij of powerbank kopen om je batterij te vervangen of op te laden wanneer je onderweg bent. Neem een kijkje naar de volgende vijf topproducten om de beste externe batterij te kopen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Samsung Galaxy Note 4

 

Zoals de naam het al laat vermoeden is deze externe batterij speciaal ontworpen voor de Samsung Galaxy Note 4. Wanneer de batterij van je apparaat leeg is kun je deze vervangen met deze extra batterij. Het product wordt bovendien geleverd met een charging case die aangeeft hoe vol de batterij nog is. Deze case beschermt je batterij ook beter onderweg.

Bij dit product zijn momenteel nog maar twee reviews geplaatst maar beide bevatten positief advies van de kopers. De kwaliteit van het product is top en de case is heel handig om de extra batterij in te bewaren. De gebruikers zijn tevreden dat ze dankzij deze externe batterij twee maal zo lang met hun smartphone kunnen werken en vinden de prijs van het product ook aanvaardbaar.

Ben je op zoek naar een duurzame externe batterij voor je Samsung Galaxy Note 4? Dan hoef je alvast even dit product grondig te bekijken. Deze batterij is namelijk voor dat type smartphone ontworpen. Samsung is bovendien ook een bekend merk en voor vele gebruikers zelfs veruit het beste merk.

Voordelen
Charging case:

de meegeleverde charging case laat weten over hoeveel batterij je nog beschikt. Op die manier weet je wanneer het tijd is om op te laden.

Kwaliteit:

heel veel klanten zijn bijzonder tevreden over de geleverde kwaliteit van deze unieke externe batterij.

Bescherming:

de charging case biedt verder ook een uitstekende bescherming van je smartphone.

Nadelen
Bijna uitverkocht:

tot op heden kunnen we alleen maar positief advies van de klanten waarnemen. Indien je dus interesse hebt in dit apparaat dan zul je je wel moeten haasten want de externe batterij blijkt bijna zo goed als uitverkocht.

Koop bij bol.com (€41.9)

 

 

 

 

Xiaomi 16000 mAh

 

Deze externe batterij is geschikt om verschillende smartphones mee op te laden zoals een iPhone 6 of een Samsung Galaxy S5. De powerbank beschikt over een capaciteit van 16000 mAh en is gemaakt van aluminium zodat de batterijcellen niet oververhit raken. Het product is eenvoudig in gebruik. Je laadt de powerbank op via de micro-USB poort en de smartphones of tablets kun je opladen via de twee normale USB poorten.

Het product is voorzien van 4 LED lampjes die de resterende capaciteit van de batterij aangeven. De maximale stroomsterkte van het toestel is 2,1 A en de maximale spanning 5 V. Het duurt tussen 8 en 10 uur eer de powerbank volledig opgeladen is.

De meeste reviews tonen enkel positieve commentaren. Het enige minpunt van dit product is het zware gewicht. De powerbank beschikt over een krachtige batterij en kan je toestellen snel opladen. Het apparaat is eenvoudig in gebruik maar was bij enkele kopers vlug kapot.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de externe batterij van Xiaomi. Dat is een bijzonder handig product aangezien je het kunt gebruiken om verschillende soorten smartphones. Of je nu over een iPhone 6 of misschien wel over een Samsung Galaxy S5 beschikt, deze externe batterij is alvast de ideale oplossing en zal daardoor misschien ook wel tot de populairste producten uit deze lijst behoren.

Voordelen
Materiaal:

de behuizing van deze powerbank bestaat uit duurzaam aluminium dat er bovendien voor zal zorgen dat de batterijcellen niet het risico lopen om oververhit te raken.

Gebruiksgemak:

de externe batterij is makkelijk te gebruiken. Zo beschikt het product over 2 standaard USB poorten waarop je je smartphone of eventueel je tablet kunt op aansluiten. Verder kun je de powerbank zelf gewoon opladen door gebruik te maken van de micro-USB poort.

Capaciteit:

het is een bijzonder krachtige externe batterij met een maximale capaciteit van maar liefst 16000 mAh.

Nadelen
Te zwaar:

een kleine minderheid van de klanten laat weten dat de externe batterij toch wel behoorlijk zwaar weegt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Xiaomi 5200 mAh

 

Deze powerbank is van het merk Xiaomi is net zoals het vorige product in ons artikel maar heeft een kleinere capaciteit. Dit product behoort tot de categorie van goedkope externe batterijen is daarom heel geschikt voor kopers met een beperkt budget. De externe batterij is universeel en kan op vele verschillende producten gebruikt worden.

De powerbank is gemaakt van aluminium die ervoor zorgt dat de batterijcellen koel blijven. Dankzij het aluminium is het product ook stevig. Dit product is geschikt voor smartphones maar ook voor tablets. Je beschikt over een fabrieksgarantie van 2 jaar.

Bij dit artikel zijn er nog geen beoordelingen geplaatst door andere gebruikers. Schrijf als eerste een review over deze externe batterij aanbieding zodat wij een advies kunnen formuleren voor andere kopers.

Opnieuw hebben we te maken met een externe batterij die geleverd wordt door het bekende merk Xiaomi. Indien je liever niet zoveel geld wilt spenderen aan een duurzame externe batterij dan loont het alvast de moeite om dit product even te bekijken. Hieronder alvast een overzicht van de voor- en nadelen.

Voordelen
Prijskaartje:

in vergelijking met de andere 4 producten uit deze lijst, lijkt het erop alsof deze externe batterij over de laagste prijs beschikt.

Universeel:

doordat het om een universele externe batterij gaat, kun je dit product makkelijk in combinatie met verschillende smartphones en tablets gebruiken.

Materiaal:

doordat de behuizing van de batterij vervaardigd is uit duurzaam aluminium, is de powerbank ook veel beter beschermd tegen de mogelijke gevaren van oververhitting.

Garantie:

vanaf het moment van aankoop van deze externe batterij kun je genieten van een 2 jaar lange fabrieksgarantie.

Nadelen
Geen reviews:

jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven over de gebruikerservaring, vanwege het ontbreken van online reviews.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Orico 20000mAh

 

De Orico powerbank heeft een capaciteit van 20000 mAh en beschikt over twee aansluitingen waar je verschillende apparaten op kunt aansluiten. Denk maar aan smartphones en tablets maar ook een navigatiesysteem of een actioncam. Het toestel is voorzien van een LED indicator die aangeeft hoeveel capaciteit er nog aanwezig is.

De USB uitgangen gebruiken een maximale output van 2,4 A en 5 V om op een vlugge manier je apparaten op te laden. De powerbank gebruikt een LiPo (Lithium Polymer) batterij en de behuizing is vervaardigd uit vuurvaste ABS kunststof voor extra veiligheid.

Ook hier vinden de meeste kopers dat het apparaat te zwaar is. De pluspunten zijn de goede kwaliteit van het toestel en de hoge capaciteit, je kunt er je smartphone meerdere keren mee opladen. De prijs is ook in orde en het apparaat is gebruiksvriendelijk.

Door te kiezen voor de Orico externe batterij kies je niet alleen voor een bijzonder krachtige powerbank maar ook voor een degelijk en kwalitatief sterk product. Indien je wilt te weten komen of dit het product is waar jij naar op zoek bent, kan het handig zijn om de voor- en nadelen hieronder even te bekijken.

Voordelen
Capaciteit:

het is een handig en vooral krachtige powerbank met een maximale capaciteit van maar liefst 20000 mAh.

Aansluitingsmogelijkheden:

het product is voorzien van wel 2 degelijke aansluitingen zodat je verschillende soorten smartphones of tablets aan de powerbank kunt koppelen.

Led indicator:

er is ook een Led indicator aanwezig zodat je ten allen tijde de totale capaciteit kunt raadplegen.

Nadelen
Te zwaar:

een kleine minderheid van de klanten is echter opnieuw van mening dat deze powerbank net iets teveel weegt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Casify 20000 mAh

 

Deze powerbank beschikt over een capaciteit van 20000 mAh waarmee je meerdere keren je smartphone mee kunt opladen. Op het toestel zitten twee USB uitgangen die het mogelijk maken om niet één maar twee toestellen op hetzelfde moment op te laden. Het product wordt geleverd inclusief een micro USB kabel die je nodig hebt om de powerbank op te laden. Je kunt het toestel gebruiken om verschillende soorten smartphones mee op te laden.

De meningen van de kopers tonen grote verschillen. Voor de ene koper is het apparaat eenvoudig in gebruik, van goede kwaliteit en is de prijs voordelig. Voor een andere koper is het apparaat veel te vlug leeg en zitten de USB poorten niet recht op het toestel.

Net zoals het vorige product zul je merken dat ook deze externe batterij over een maximale capaciteit van maar liefst 20000 mAh beschikt. Het is dan ook een vrij krachtige powerbank waarmee je makkelijk en zonder problemen je smartphone of tablet kunt opladen.

Voordelen
USB uitgangen:

er zijn 2 USB uitgangen beschikbaar zodat je zonder problemen maximaal 2 externe apparaten tegelijk kunt opladen.

Micro USB kabel:

met behulp van de micro USB kabel is het mogelijk om de powerbank steeds te gaan opladen. Bij de levering van het product krijg je er dan meteen ook deze micro USB kabel bij.

Nadelen
Matige kwaliteit:

jammer genoeg merken we dat de kopers niet op dezelfde golflengte zitten. Zo vindt een bepaald aantal klanten de kwaliteit van deze powerbank helemaal niet goed

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status