5 Beste Externe DVD Branders Test van 2021

Laatste update: 20.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Externe DVD branders – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Zodra je besluit om op zoek te gaan naar een externe dvd brander dan zul je beseffen dat er heel wat verschillende subtypes bestaan. Het is daarom een goed idee, om alvast even onze koopgids hierover grondig door te nemen. Daarin kun je een aantal tips en richtlijnen terugvinden, die je vast en zeker zullen helpen bij je zoektocht. Verder zijn we ook al op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde externe dvd branders. Zo is onder andere gebleken dat de Lg GP57EB40 alvast een krachtig apparaat is. Bovendien is deze dvd brander te verkrijgen in 3 mooie neutrale kleuren. Met de Lenovo ThinkPad UltraSlim externe dvd brander, kun je zeker zijn van een evenwaardig alternatief. De zwarte kleur oogt niet alleen robuust, maar ook elegant. Daardoor kun je het in eender welk interieur plaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Externe dvd branders koopgids

 

Met een externe dvd brander kun je zelf films op een dvd bewaren om ze te bekijken in de woonkamer met de familie of met vrienden. Je moet rekening houden met verschillende subtypes, het formaat, de schrijfsnelheid en de prijs. Als je let op deze factoren tijdens de aankoop dan kun je de beste externe dvd branders uit de rest filteren. Zo kun je de beste aanbiedingen vergelijken om uiteindelijk het product met de meest gunstige prijs-kwaliteitverhouding eruit te kiezen.

Subtypes

Voordat we dieper ingaan op de subtypes zullen we eerst even het verschil aantonen tussen een single layer en een dual layer dvd. Een single layer dvd werkt met één laag waarop je bestanden kunt branden. In vergelijking met een dual layer beschik je over minder opslagruimte.

Een dual layer dvd heeft twee lagen die zich bovenop elkaar bevinden. Deze lagen kunnen apart gelezen worden door de laser en je kunt ze dus allebei ook volzetten met bestanden. De opslagcapaciteit van een dual layer is hetzelfde als een gekochte dvd waardoor je deze kunt gebruiken om films te kopiëren. Vergeet wel niet dat de meeste films auteursrechtelijk beschermd zijn en dat het dus illegaal is om ze te kopiëren en te verspreiden.

Er zijn nu nog verschillende branders beschikbaar en deze subtypes kun je ook terugvinden bij de dvd’s zelf. Een dvd-R is een single layer schijf met een opslagruimte van 4,7 GB en die bovendien niet herschrijfbaar is. Hetzelfde geldt voor een dvd+R.

Een dvd-RW en dvd+RW zijn ook single layer maar deze zijn wel herschrijfbaar. Je kunt dus op elk moment de bewaarde bestanden overschrijven met andere bestanden. De dvd-R DL zijn dual layer en hebben een opslagruimte van 8,5 GB. Ze zijn echter, net zoals de dvd+R DL, niet herschrijfbaar. Je kunt ze dus slechts éénmaal gebruiken om bestanden op te branden.

 

Formaat van het product

Omdat je een externe dvd brander niet zult inbouwen in je computer is het belangrijk om te letten op het formaat van het apparaat. Als je over weinig ruimte beschikt rondom je computer dan is het belangrijk om te kiezen voor een klein apparaat. Een klein model is ook een stuk makkelijker om mee te nemen op verplaatsing en neemt minder ruimte in wanneer je het bewaart in de kast.

Je kunt ook kiezen voor een externe dvd brander aanbieding met een groter formaat. Deze apparaten zijn meestal voorzien van meer functies en mogelijkheden maar nemen natuurlijk ook meer plaats in. Het is dan beter om een vaste plaats te voorzien voor dit toestel zodat je het niet constant hoeft te verplaatsen of op te bergen.

Controleer eerst de beschikbare ruimte naast je computer zodat je dit kunt vergelijken met de grootte van het product. Zo ben je er zeker van of het toestel past of niet.

 

Schrijfsnelheid

Over het algemeen duurt het een stuk langer om een dvd vol te schrijven vergeleken met een gewone cd. Dit komt omdat de capaciteit van de dvd groter is. Je kunt echter toch nog rekening houden met de snelheid van het toestel door te letten op de speed.

Dit wordt weergegeven met een cijfer zoals bijvoorbeeld 1x. Een snelheid van 1x betekent dat het toestel 1,31 megabyte aan informatie per seconde op de schijf brandt. Dit staat gelijk aan de snelheid van 9x op een cd-brander.

Als het voor jou belangrijk is dat de dvd’s zo vlug mogelijk gebrand worden dan is het een aanbeveling om een apparaat te kopen met een hoge snelheid. Als je op zoek bent naar goedkope externe dvd branders dan zul je meestal enkel met een lage snelheid kunnen branden.

Prijs van een dvd brander

De prijs van een dvd brander kan variëren van goedkope producten van €30 tot dure producten van €200. De prijs van dit apparaat wordt beïnvloedt door de aanwezige functies maar ook door andere factoren zoals het merk en de schrijfsnelheid.

Het is mogelijk om online interessante aanbiedingen te vinden omdat de meeste webwinkels regelmatig promoties aanbieden om hun stock te verkopen. Je kunt daarvan op de hoogte blijven door je in te schrijven op de nieuwsbrief zodat je regelmatig e-mails ontvangt.

Bovendien zijn er nog extra voordelen verbonden aan online kopen. Je hoeft zelf niet naar de winkel en je kunt het product eenvoudig vanuit je woonkamer bestellen. Daarna wordt het product enkele dagen later aan huis geleverd.

Tijdens de koopjesperiodes is het ook altijd makkelijker om een interessante aanbieding te vinden, je kunt dan van vooraf maandelijks wat geld opzij leggen om een kwalitatief product te kunnen kopen.

 

5 Beste Externe DVD Branders (Reviews) van 2021

 

Vele moderne laptops beschikken niet meer over een DVD of CD brander. Als je echter toch nog graag je foto’s of video’s op een DVD brandt om ze zo te bewaren dan kun je een externe DVD brander kopen om aan te sluiten op je laptop. We hebben vijf producten vergeleken op basis van de beoordelingen van gebruikers, kies er nu zelf nog de beste externe DVD brander uit.

 

1. LG GP57EB40 Externe DVD Brander

 

We beginnen meteen met één van de goedkope externe DVD branders. De GP57EB40 van LG is beschikbaar in drie verschillende kleuren en is bedoeld om aan te sluiten op een desktop of een notebook. Het product is voorzien van een USB 2.0 aansluiting en heeft een leessnelheid van 24x. Het ondersteunt de meeste Windows besturingssystemen zoals Windows 7 en Windows Vista.

Met meer dan honderd positieve reviews kunnen we hier wel spreken over een interessante externe DVD brander aanbieding. Vorige kopers geven goed advies over de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product. Een groot voordeel is dat je geen extra adapter nodig hebt voor dit apparaat.

Voor enkele gebruikers is de behuizing echter niet stevig genoeg en volgens een andere kopers maakt het teveel geluid.

Met de LG externe dvd brander haal je niet alleen een duurzaam apparaat in huis maar ook eentje dat krachtig en betrouwbaar is. Bovendien zul je versteld staan van het mooie prijskaartje. Het heeft misschien niet de laagste prijs maar toch zul je dit product vast en zeker tussen de goedkope externe dvd branders kunnen spotten.

Voordelen
Gebruiksgemak:

je kunt deze externe dvd brander makkelijk gebruiken in combinatie met een standaard desktop of een notebook.

Besturingssysteem:

het apparaat is compatibel met heel wat besturingssystemen van Windows. Denk maar aan Windows 7 en zelfs Windows Vista behoren tot de mogelijkheden.

Handig in gebruik:

deze externe dvd brander is uitgerust met een handige USB 2.0 poort. Verder is het een krachtig apparaat met een hoge leessnelheid van maar liefst 24x.

Nadelen
Slechte behuizing:

slechts een kleine minderheid van de kopers is niet helemaal tevreden over de behuizing van deze dvd brander.

Koop bij bol.com (€40.95)

 

 

 

 

2. Lenovo ThinkPad UltraSlim

 

Deze externe DVD brander van Lenovo gebruikt een USB 3.0 aansluiting om vlugger data te schrijven naar een DVD of CD. Het heeft een zwarte kleur en je kunt het apparaat gebruiken op een desktop of een notebook. Het is een hele dunne en compacte DVD brander die je makkelijk kunt meenemen op verplaatsing.

Volgens de kopers is de kwaliteit van dit product top. Het apparaat is makkelijk in gebruik, gewoon via USB aansluiten en je kunt het gebruiken om DVD’s en CD’s te branden of te lezen.

Het toestel werkt zowel op een USB 3.0 als USB 2.0 aansluiting en heeft geen extra adapter nodig om te werken. Het is een duurzaam artikel en compact genoeg om mee te nemen.

Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor deze krachtige en duurzame dvd brander van het bekende merk Lenovo. Dankzij de USB 3.0 aansluiting zul je merken dat de gegevensoverdracht veel makkelijker en ook veel sneller gebeurt. Je kunt de brander eenvoudigweg aansluiten op je desktop of je notebook.

Voordelen
Aansluitingsmogelijkheden:

deze externe dvd brander kun je makkelijk gebruiken in combinatie met een USB 2.0 of zelfs een USB 3.0 aansluiting. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om al dan niet een extra adapter aan te kopen.

Gebruiksgemak:

het is een krachtig apparaat met een hoge leessnelheid zodat de data makkelijker kunnen worden verwerkt. Het is ideaal om zowel cd’s alsook dvd’s te branden of gewoon te gaan lezen.

Formaat:

het toestel is vrij compact en bovendien ook heel erg dun. Dit maakt het makkelijker om het overal mee naartoe te nemen en te verplaatsen.

Nadelen

Tot op heden kunnen we alleen maar positieve reacties vaststellen. Dit maakt het voor ons niet makkelijk om alsnog op zoek te gaan naar mogelijke nadelen.

Koop bij bol.com (€77.99)

 

 

 

 

3. LG GP50NB40 externe DVD brander USB 2.0 Plug & Play DVD brander

 

Met deze LG externe dvd brander kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor gebruiksgemak en duurzaamheid. Zo kun je hem, met behulp van een USB kabel, makkelijk met diverse computers, tablets en televisietoestellen gaan verbinden. Bovendien blijkt hij geschikt voor verschillende besturingssystemen zoals Windows 8.1, Windows 8.7, Vista, XP en Mac OS X.

De GP50NB40 externe dvd brander wordt gekenmerkt door een maximale afmeting van 14,4 x 13,5 x 1,8 cm en wordt geleverd inclusief een USB 2.0 kabel en een informatieve gebruikershandleiding. Dankzij z’n compacte formaat en lichte gewicht blijkt hij makkelijk te verplaatsen. Hij is overigens niet alleen geschikt om dvd’s te branden maar kan ook cd’s en dvd-ram bestanden branden en dit telkens aan een hoge lees- en schrijfsnelheid.

We stellen vast dat heel wat klanten duidelijk tevreden zijn met de aankoop van deze externe dvd brander. Echter blijkt een kleine minderheid van mening dat het apparaat gevoelig is voor beweging en behoorlijk veel lawaai maakt. Laat je hier niet door afschrikken maar bekijk het toch maar even.

Voordelen
Formaat:

het betreft een compacte externe dvd brander met een totaal formaat van 14,4 x 13,5 x 1,8 cm aangevuld met een beperkt gewicht.

Gebruiksgemak:

naast het branden van dvd’s behoort ook het branden van cd’s en dvd-ram\'s tot de mogelijkheden en dit telkens aan een hoge schrijf- en leessnelheid.

USB 2.0:

bij aankoop krijg je er gelijk een USB 2.0 kabeltje bij zodanig dat je de externe dvd brander met diverse andere apparaten kunt verbinden.

Nadelen
Matige kwaliteit:

enkele klanten hadden misschien iets meer van de kwaliteit verwacht en vinden dat het apparaat gevoelig blijkt aan bepaalde bewegingen.

Lawaai:

volgens enkele kopers zou deze externe dvd brander toch wel behoorlijk veel lawaai maken.

Koop bij bol.com (€22.99)

 

 

 

 

4. Ninzer Externe DVD/CD

 

Dit slanke toestel is het ideale product voor mensen die op zoek zijn naar goedkope externe DVD branders. Je kunt er ook DVD’s of CD’s mee afspelen en je kunt het eenvoudig aansluiten op je laptop via een USB aansluiting. De speler wordt meteen herkend door je computer dus je hoeft geen extra software te installeren.

Je kunt dit product makkelijk meenemen dankzij het lichte gewicht en het dunne ontwerp. Je kunt DVD’s schrijven en lezen met een snelheid van 8x en CD’s met een snelheid van 24x.

De gebruikers van dit artikel zijn heel tevreden over de voordelige verhouding tussen prijs en kwaliteit. In de reviews kun je verder nog lezen dat het toestel traag op gang komt maar wel uitstekend werkt. Het is een compact apparaat maar is volgens sommigen niet stevig genoeg. Laat het dus zeker niet vallen.

Wil je toch liever niet teveel geld spenderen aan een degelijke externe dvd brander? Dan kan het een goed idee zijn om alvast even dit apparaat van Ninzer te bekijken. In vergelijking met de andere 4 producten uit deze lijst, zul je merken dat dit de brander met de laagste prijs is. En daardoor misschien ook veruit één van de populairste.

Voordelen
Gebruiksgemak:

het toestel is niet alleen ideaal om dvd’s te branden. Verder is het bijvoorbeeld ook mogelijk om je favoriete cd’s en dvd’s af te spelen.

Aansluiting:

door middel van de USB aansluiting kun je deze externe dvd brander snel en makkelijk met je laptop verbinden. Bovendien hoef je je ook helemaal geen zorgen te maken over speciale software.

Formaat:

doordat deze externe dvd brander vrij compact en dun gebouwd is, kun je het apparaat makkelijk en zonder problemen verplaatsen.

Nadelen
Kwetsbaar:

een beperkt aantal kopers is echter van mening dat het apparaat toch wel vrij kwetsbaar is en sneller stuk gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Asus BW-12D1S-U Externe Blu-ray Brander

 

Met de Asus kun je DVD’s op hoge snelheid branden dankzij de USB 3.0 verbinding. Het apparaat wordt geleverd met software die je kunt gebruiken om 3D blu-ray beelden te bekijken. Je kunt ook 2D beelden omzetten naar 3D. Dankzij de bijgeleverde voet kun je het toestel ook verticaal rechtzetten om plaats te besparen.

De geluidskwaliteit van het apparaat is uitstekend dankzij Dolby Digital EX en DTS-HD. Het toestel heeft een uniek design en je kunt ruimte besparen door het rechtop te zetten.

De kopers vinden deze externe DVD brander heel mooi en zijn ook tevreden over de prijs/kwaliteitverhouding. Het apparaat is makkelijk om te installeren en werkt perfect.

Tenslotte heb je ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de Asus BW-12D1S-U externe dvd brander. Het is een krachtig apparaat dat bijzonder snel werkt en dan ook tegen een vrij hoge snelheid je dvd’s kan branden. Hieronder kun je alvast een overzichtje vinden van de kenmerkende eigenschappen.

Voordelen
Aansluiting:

door middel van de krachtige en betrouwbare USB 3.0 verbinding, is het mogelijk om het toestel met de laptop verbinden.

Verpakking:

naast een degelijke externe dvd brander, wordt er ook software en een handig onderstel meegeleverd. Met dit onderstel kun je de externe dvd brander eventueel ook verticaal plaatsen.

Software:

dankzij de meegeleverde software heb je meteen heel wat meer opties. Zo kun je 3D blu-ray beelden zonder problemen bekijken maar je kunt bijvoorbeeld ook 2D beelden zonder problemen gaan omzetten naar 3D beelden.

Nadelen
Kostenplaatje:

we merken tot op heden alleen maar positieve reacties op. Toch zou het prijskaartje een struikelblok kunnen zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Lg Blu-Ray RW Zilver Optisch Schijfstation

 

Met dit apparaat van LG kun je blu-rays branden. Een blu-ray heeft een betere beeldkwaliteit dan een gewone DVD. Je kunt dit toestel makkelijk op je laptop of je desktop aansluiten via een USB 3.0 poort. De brander is compatibel met Windows 10 en kan lezen en branden op hoge snelheid.

Je kunt er niet alleen blu-rays mee gebruiken maar ook DVD-R en DVD-RAM. Het apparaat is voorzien van een Silent Play functie waardoor het weinig geluid maakt. Je kunt er zelfs 3D blu-ray films mee kijken.

De minpunten van dit apparaat zijn de korte USB kabel en de hoge prijs van het product. Voor de rest zijn de kopers tevreden over de goede kwaliteit. Het toestel maakt ook weinig geluid en werkt perfect. Voor één van de kopers is het apparaat te groot en kun je het dus niet makkelijk naar ergens anders meenemen.

Net zoals het eerste product is ook deze externe dvd brander afkomstig van het bekende en misschien ook wel meteen het beste merk LG. Alvorens je besluit om het toestel aan te kopen dan kan het misschien wel handig zijn vooreerst even op zoek te gaan naar de kenmerkende eigenschappen van het apparaat.

Voordelen
Blu-ray:

het is een handig apparaat dat in staat is om zelfs blu-rays te branden. Ook DVD-R en zelfs DVD-RAM behoren tot de mogelijkheden.

Handig in gebruik:

het toestel is makkelijk aan laptop of desktop te koppelen door gebruik te maken van de USB 3.0 aansluiting.

Silent Play functie:

dankzij de Silent Play functie zul je merken dat het apparaat zo goed als geluidloos werkt.

Nadelen
Prijskaartje:

jammer genoeg vinden sommige kopers de prijs van dit product toch wel net iets te duur.

Korte USB kabel:

een kleine minderheid van de klanten vindt dat de USB kabel toch net iets langer had mogen zijn.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

2 COMMENTAIRES

Etienne De Smet

January 14, 2021 at 12:58 pm

een test van 2021 waar een dvd lezer wordt aangeprezen die windows 7 en zelfs vista aanprijst? lijkt me niet de meest recente test… en een krachtige usb 2.0 poort? waauw!

Reply
10top Team

January 14, 2021 at 6:04 pm

Hoi Etienne,

Bedankt voor de reactie op de tekst over externe dvd branders.
Echter willen wij er toch even op wijzen dat de geselecteerde producten niet noodzakelijk de allernieuwste modellen uit het rijtje zijn. We houden namelijk evenzeer rekening met de mening van de klanten die op het artikel hebben gereageerd.

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
DMCA.com Protection Status