5 Beste Externe Harde Schijven Test van 2021

Laatste update: 18.10.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Externe Harde Schijven – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Bij de meeste personen komt het tegenwoordig wel eens voor dat hun computer of laptop vol staat met video’s of films en foto’s. Het is begrijpelijk dat het niet altijd even eenvoudig is om bepaalde dingen zomaar van de computer te verwijderen. In dat geval kan een externe harde schijf wonderen doen. Toch is het belangrijk dat je meteen voor kwaliteit en duurzaamheid kiest. De WD Elements Portable 1 TB is bijvoorbeeld zo een model waar je kunt op rekenen. Het werkt uitstekend in combinatie met USB 2.0 en zelfs een USB 3.0 is geen enkel probleem. Wil je graag ook iets meer opslagruimte dan is de Seagate Expansion Portable 2 TB zeker en vast een waardig alternatief. Met een enorme opslagcapaciteit van maar liefst 2 TB kun jij alvast heel wat films en video’s opslaan.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Externe harde schijven koopgids

 

Een externe harde schijf kan veel hulp bieden om bestanden veilig op te slaan. Belangrijke kenmerken van een externe harde schijf zijn de opslagcapaciteit, de grootte van het product, de prijs, de aansluiting en de snelheid. We bespreken deze punten even zodat je beter geïnformeerd raakt over deze toestellen.

Grootte of maat

Er bestaan twee soorten externe harde schijven: 2,5 inch en 3,5 inch. Dit is de maat van de diagonaal van de schijf in de behuizing. De schijven van 2,5 inch zijn meestal compact van formaat dus je kunt ze makkelijk overal mee naartoe nemen. Deze soort verbruikt ook minder energie en blijft langer koel. De meeste schijven van 2,5 inch kun je aansluiten op je computer om het van energie te voorzien. De minpunten zijn dat ze meestal minder opslagcapaciteit hebben en dat ze ook minder snel werken.

Externe harde schijven van 3,5 inch hebben een groter formaat en werken op netstroom. Deze schijven worden veel gebruikt als back-up schijf voor je computer en zijn ook voordelig want je krijgt meestal veel meer opslagcapaciteit voor een lage prijs. Ze werken ook meestal sneller dan de kleinere variant, ze kunnen een toerental hebben van 7200 RPM.

 

Opslagcapaciteit

Externe harde schijven gaan heel vlug vooruit. Waar een externe harde schijf van 500 GB enkele jaren geleden al vernieuwend was, heb je nu zelfs al producten met een opslagcapaciteit van 3 TB. Ze worden altijd maar beter en je kunt er altijd maar meer bestanden op bewaren.

Deze zijn echter nodig want de kwaliteit van video- en fotobestanden gaat ook de hoogte in. Het gevolg daarvan is dat ze meer plaats innemen op je computer. Als je films van 4K kwaliteit verkiest dan koop je beter een externe harde schijf met een minimum opslag van 1 TB. Per TB opslagruimte kun je ongeveer 10 4K films of 100 HD films opslaan. Het is een ideale hulp voor filmmakers die hun eindproduct op verplaatsing willen tonen.

 

Snelheid van een externe harde schijf

De snelheid van een externe harde schijf wordt bepaald door twee factoren: de schijf zelf en de snelheid van de verbindingskabel. Hoe nieuwer de versie van de kabel, hoe sneller ze is. Een USB 2.0 kabel zal bestanden veel minder vlug overzetten dan een USB 3.0 kabel. Een nadeel daarvan is dat je ook rekening moet houden met de versie van de USB poorten van je computer. Als je computer USB 2.0 poorten heeft en je sluit er een 3.1 kabel op aan, dan zul je slechts de snelheid van 2.0 kunnen gebruiken.

Je kunt ook opteren om een SSD te kopen, deze apparaten werken met een chip in plaats van met een draaiende schijf. Ze zijn dus veel sneller omdat ze de informatie niet van de schijf moeten aflezen maar gewoon uit de chip halen. Een SSD is ook meer schokbestendig en slijt minder snel.

 

Soort verbinding

Zoals we hierboven al een beetje besproken hebben, bestaan er verschillende soorten verbindingen voor je harde schijf. Vroeger maakte men gebruik van SATA of Firewire, maar deze aansluitingen komen nog zelden voor op computer of harde schijven. Tegenwoordig gebeurt alles veel vlugger via USB. USB 2.0 is de meest voorkomende aansluiting van een externe harde schijf en heeft een snelheid tot 480 Mbit per seconde. De meeste computers beschikken over 2.0 aansluitingen.

Er zijn ook nieuwere versies zoals USB 3.0 of zelfs USB 3.1. Vele nieuwe computers zijn al uitgerust met de USB 3.0 aansluiting. Je moet dan wel controleren of je externe harde schijf ook over een 3.0 aansluiting beschikt want anders wordt de snelheid gereduceerd naar de oudere versie. USB 3.0 is tot 10 keer sneller dan een 2.0 aansluiting en 3.1 is zelfs nog een dubbel zo snel als 3.0.

Prijzen vergelijken

Er bestaan vele mooie aanbiedingen op de markt. Het is aanbevolen om online ook de reviews van de kopers te lezen om te weten of de huidige gebruikers tevreden zijn met hun product. Beslis eerst voor jezelf of je liever een HDD of een SSD koopt. Zoals we al vermeld hebben zijn de snelheden verschillend en de opslagcapaciteit kan ook verschillen.

Als je een echte goed product wilt kopen dan zul je natuurlijk iets meer geld moeten neertellen. Er zijn echter al zoveel producten op de markt dat je zeker mooie kwaliteitsvolle aanbiedingen kunt vinden voor een redelijke prijs.

 

5 Beste Externe Harde Schijven (Reviews) van 2021

 

Staat je computer vol van foto’s en video’s of muziek? Kan er echt niets meer bij? Dan is een externe harde schijf voor jou de oplossing. Die sluit je gewoon even aan op je computer en zo kun je gemakkelijk als je bestanden overplaatsen naar dit externe apparaat om plaats vrij te maken op je computer. Wij hebben een lijstje samengesteld van 5 interessante externe harde schijven gebaseerd op de online meningen van kopers. Misschien zit de beste externe harde schijf voor jou er wel tussen!

 

1. WD Elements Portable 1 TB

 

Deze externe harde schijf van 1 TB werkt perfect in combinatie met USB 2.0 en USB 3.0 apparaten. Hij is klein en heel licht en heeft een hoge opslagcapaciteit waardoor hij ideaal is voor mensen die hun belangrijke bestanden naar verschillende locaties moeten meenemen.

Hij is NTFS geformatteerd en compatibel met Windows XP, Vista en Windows 7. Hij kan wel opnieuw geformatteerd worden om hem voor Mac te gebruiken.

De online reviews geven een spetterend positief advies. Kopers vinden dit een echt top product. Hij is gemakkelijk in gebruik en je kan er snel bestanden mee overzetten.

Hij is zelfs nuttig om de capaciteit te vergroten van een Playstation 4. Je kan hem eenvoudig meenemen door z’n grootte en hij maakt weinig geluid. Dit is een hele mooie externe harde schijf aanbieding. Een kleine minderheid vindt wel dat hij iets te kwetsbaar is.

Deze externe harde schijf heeft de laagste prijs van alle producten in ons artikel en is geschikt voor Windows maar je kunt het ook gebruiken als extra opslag voor de PS4. Dit toestel beschikt over vele voordelen.

Voordelen
Opslagruimte:

het apparaat beschikt over een opslagruimte van 1 TB. Je kunt er een groot aantal bestanden op bewaren zoals foto’s en video’s. Daarbovenop is het toestel ook nog eens goedkoop.

Hoge snelheid:

het toestel is voorzien van een USB 3.0 verbinding om bestanden snel over te zetten. Het werkt echter ook met andere apparaten die over een USB 2.0 beschikken.

Gebruik:

Het toestel is geschikt voor Windows maar je kunt het ook gebruiken als een extra harde schijf voor de PS4 en de Xbox One, handig voor gamers.

Formaat:

dankzij het kleine formaat kun je dit artikel makkelijk meenemen op verplaatsing.

Nadelen
Gebruik:

als je de schijf wilt gebruiken op een Mac computer dan moet je deze eerst opnieuw formatteren.

Koop bij bol.com (€49.99)

 

 

 

 

2. Seagate Expansion Portable 2 TB Externe Harde Schijf 2 TB

 

De Seagate externe harde schijf van 2 TB biedt je een enorme opslagcapaciteit om al je grote bestanden op te kunnen slaan. Je kan hem gemakkelijk op de computer aansluiten via USB 3.0 en USB 2.0.

Hij wordt ook via de USB-kabel gevoed dus je hebt geen nood aan extra kabels. Door zijn grootte is hij makkelijk overal mee te nemen.

Apart van de hoge prijs en het feit dat hij nogal kwetsbaar is, geven de reviews verder een positief advies over dit top product. Je kan hem makkelijk installeren en zelfs formatteren voor Mac.

Het is mogelijk om de schijf verschillende partities te geven en zo een deel te gebruiken voor PC en een ander deel voor Mac.

Hij is stil en compact en je kunt hem ook gebruiken voor de Playstation 4.

Aan de reviews te zien is dit het populairste product in onze lijst. De harde schijf van Seagate biedt veel opslagruimte en werkt snel. Verder heeft het nog enkele belangrijke voor- en nadelen.

Voordelen
Voeding:

de harde schijf wordt via de USB verbinding met de computer van stroom voorzien, je hebt dus geen extra kabel nodig om het toestel met het stopcontact te verbinden.

Opslagruimte:

dankzij de opslagruimte van 2 TB kun je een enorm aantal bestanden bewaren op de harde schijf.

Hoge snelheid:

de USB 3.0 verbinding zorgt ervoor dat je bestanden op een hoge snelheid kunt overzetten. De schijf is ook compatibel met USB 2.0 kabels.

Formaat:

de harde schijf heeft een compact formaat waardoor je het makkelijk kunt meenemen in een jaszak. Voor een broekzak is het net iets te groot.

Nadelen
Prijs:

vanwege de hoge opslagruimte ligt de prijs van dit product ook een stuk hoger. Voor sommige kopers is het product te duur.

Koop bij bol.com (€74.2)

 

 

 

 

3. Intenso Memory Center Externe harde schijf 4 TB Ideaal voor backup

 

Met de Intenso Memory Center externe harde schijf kies je voor een compact apparaatje van amper 3,5 inches groot, wat overeenkomt met een diagonaal van 8,89 cm. Dankzij de meegeleverde USB 3.0 kabel kun je deze externe harde schijf eenvoudig met je laptop of computer verbinden. Ondanks het feit dat hij Windows geformatteerd geleverd wordt, kan hij ook perfect met andere besturingssystemen zoals Mac oS 10.x gebruikt worden.

Verder wordt hij gekenmerkt door een bijzonder ruime opslagcapaciteit van maar liefst 4 TB of 4000 GB inclusief een rotatiesnelheid van 5400 RPM. Dit wordt aangevuld met een behoorlijke hoge lees- én schrijfsnelheid van respectievelijk 85 en 75 MB/s. De externe harde schijf van 4 TB wordt verder aangevuld met een praktische USB 2.0 A aansluiting die een snelle reactietijd garandeert.

Een blik op de online reviews toont meteen een mooie gemiddelde score van 4,9 sterren aan. Werkelijk alle klanten zijn tot op heden bijzonder tevreden over de aangeboden kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid én de snelheid waarmee de harde schijf functioneert. Kortom, een topproduct maar dan wel eentje met een hoger prijskaartje.

Voordelen
Formaat:

het is een behoorlijk compacte externe schijf met een diagonaal van 8,89 cm wat overeenkomt met 3,5 inches.

Opslagcapaciteit:

je geniet een vrij grote HDD opslagcapaciteit van wel 4000 GB of 4 TB waar je toch al heel wat bestanden kunt op bewaren.

USB kabel:

bij de levering van deze externe harde schijf krijg je er gelijk een USB 3.0 kabeltje bij.

Handig in gebruik:

je geniet een vrij grote HDD rotatiesnelheid van 5400 RPM inclusief een hoge lees- en schrijfsnelheid van respectievelijk 85 én 75 MB/s.

Nadelen
Prijzig:

we vermoeden dat het hogere prijskaartje mogelijks wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Koop bij bol.com (€93.5)

 

 

 

 

4. WD Elements Portable Externe Harde Schijf 2TB

 

Met deze unieke externe harde schijf van het bekende merk Western Digital, mag je zeker zijn van een topproduct. Tenminste als we de vele positieve reacties van de klanten mogen geloven. De harde schijf maakt deel uit van de serie “Western Digital Elements” en is voorzien van een maximale opslagcapaciteit van ruim 2 TB.

Je zult merken dat deze externe harde schijf behoorlijk compact is wat het makkelijker maakt om dit product overal mee naartoe te nemen. Handig als je regelmatig op buitenlandse zakenreis moet. Verder kun je deze externe harde schijf vrijwel meteen gebruiken in combinatie met eender welke laptop waar het Windows besturingssysteem actief is. De snelle en krachtige USB 3.0 aansluiting is ook zeker een pluspunt.

Kopers reageren dan ook bijzonder positief op de mogelijkheden en opties van deze externe harde schijf. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven over de kwaliteit maar ook over het prijskaartje. Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat dit product niet draadloos werkt en helemaal niet geformatteerd is voor apparaten met een iOS besturingssysteem.

Ben je benieuwd of deze externe harde schijf al dan niet iets voor jou is? Dan is het alvast een goede aanbeveling om even een kijkje te nemen naar de mogelijkheden ervan. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te laten verlopen, hebben we hieronder een selectie gemaakt van de belangrijkste kenmerken.

Voordelen
Formaat:

het is een vrij compacte externe harde schijf die dan ook makkelijk te verplaatsen is. Dit kan handig zijn indien je vergadering of presentaties op verplaatsing moet geven.

Opslagcapaciteit:

deze externe harde schijf is voorzien van een totale opslagcapaciteit van maar liefst 2 TB. Indien je graag wat minder of juist meer opslagcapaciteit wilt, dan is dit mogelijk.

USB 3.0:

dit product is bovendien ook nog eens uitgerust met een bijzonder krachtige USB 3.0 aansluiting.

Nadelen
Niet draadloos:

jammer genoeg hebben we hier niet te maken met een draadloze externe harde schijf.

Geen iOS:

dit product kan niet gebruikt worden in combinatie met een iOS besturingssysteem.

Koop bij bol.com (€64.9)

 

 

 

 

5. Toshiba Canvio Basics 1TB Externe harde schijf 2,5 inch harde schijf

 

Hoef je niet meteen een ruime opslagcapaciteit van 3 TB of meer en wil je graag de kosten iets lager proberen houden? Dan lijkt dit product van Toshiba alvast een evenwaardig alternatief te zijn. Ook hier betreft het een 2,5 inch harde schijf die gekenmerkt wordt door een USB 3.0 A aansluiting waarbij het USB kabeltje gewoon op het moment van aankoop wordt meegeleverd.

Hij is geschikt om te gebruiken met diverse Windows besturingssystemen en biedt een behoorlijke opslagcapaciteit van ruim 1 TB. Met z’n compacte formaat van 119 x 79 x 15 mm, neem je deze externe harde schijf makkelijk overal mee naartoe. Houd er wel rekening mee dat hij geleverd wordt zonder extra software pakketten en dat er geen mogelijk beveiligingsmechanisme aanwezig is. Echter is hij dan weer wel geschikt voor gebruik met de PS4 en de Xbox One.

Wanneer we de online reviews bekijken dan zien we voorlopig alleen maar positieve reacties verschijnen. Klanten reageren tevreden over de aangeboden kwaliteit en duurzaamheid. Slechts één koper maakt melding dat deze harde schijf niet geschikt is voor computers ouder dan 5 jaar.

Voordelen
Handig in gebruik:

je kunt hem zonder problemen aansluiten met behulp van de meegeleverde USB kabel en bovendien gebruiken in combinatie met je Xbox One en PS4.

Formaat:

ook hier betreft het een behoorlijk compacte harde schijf met een maximale afmeting van 119 x 79 x 15 mm.

Opslagcapaciteit:

door te kiezen voor deze externe harde schijf, ben je verzekerd van een totale opslagcapaciteit van wel 1 TB.

Prijskaartje:

in vergelijking met sommige andere externe harde schijven uit dit lijstje, lijkt de prijs wel behoorlijk mee te vallen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een bijzonder kleine minderheid van de klanten blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd te zijn van de kwaliteit.

Koop bij bol.com (€48.76)

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

WD My Passport portable 3TB Western Digital

 

Western Digital is een bekend merk op het gebied van externe harde schijven. Het zal dus niet verwonderen dat een dergelijk product alvast niet in ons lijstje mocht ontbreken. Zo zul je zien dat het hier een 2.5 inch externe harde schijf betreft die gekenmerkt wordt door een ruime opslagcapaciteit van maar liefst 3 TB.

Het apparaat werd geformatteerd voor de bekende Windows besturingssystemen en werkt met behulp van een beveiligingsmechanisme. Hiervoor zul je dus zelf een wachtwoord moeten gaan ingeven, indien je dat mocht wensen. Daarnaast is de schijf voorzien van een degelijke USB 3.0 A aansluiting en krijg je er bij de levering ook het gewoon het desbetreffende USB kabeltje bij.

De externe harde schijf is maar liefst 81,5 x 110 x 21,5 mm groot, wat hem bijzonder makkelijk te verplaatsen maakt. Dankzij z’n stootvaste behuizing kan hij ook best wel wat verdragen, alhoewel enige oplettendheid altijd aangeboden is. Je zult zien dat dit type ook geschikt is voor de bekende WD Backup en WD Drive Utilities software maar minder aangeraden wordt voor gebruik met consoles.

Voordelen
Handig in gebruik:

je zult zien dat de externe harde schijf makkelijk aan te sluiten is en bovendien compatibel is met eender welk Windows besturingssysteem. Verder is hij ook uitgerust met een beveiligingsmechanisme.

Formaat:

hij wordt gekenmerkt door een maximale afmeting van 81,5 x 110 x 21,5 mm wat hem behoorlijk compact en bijgevolg handzaam maakt.

Opslagcapaciteit:

je bent alvast verzekerd van een enorm ruime opslagcapaciteit van zo’n 3 TB.

Nadelen
Geen consoles:

ben je van plan om deze externe harde schijf aan te kopen dan is het belangrijk om te beseffen dat hij niet echt geschikt is voor gebruik met consoles.

Niet budgetvriendelijk:

jammer genoeg is het niet meteen de externe harde schijf met de laagste prijs.

 

 

Toshiba Canvio Basics 3 TB Externe Harde Schijf

 

Dit is een externe harde schijf met 3 TB opslagruimte!

Hij werkt snel dankzij de USB 3.0 aansluiting maar je kan hem ook gebruiken met USB 2.0.

Door de behuizing is de schijf schokbestendig en kan tegen een stootje. Ook dit apparaat kun je formatteren dus het is een externe harde schijf voor zowel Mac als PC.

Ook hier zijn de kopers tevreden over hun aankoop. Hij is licht maar voelt toch stevig aan. Hij werkt snel en is stil. Hij is voor vele mensen wel te duur en behoort dus niet tot de goedkope externe harde schijven.

Toch vinden de meesten hem top!

Toshiba is één van de beste merken op het vlak van informatica. Ze maken laptops maar ook externe harde schijven. Lees de pro’s en contra’s van dit product.

Voordelen
Opslagruimte:

de opslagruimte van deze externe harde schijf bedraagt maar liefst 3 TB. Je kunt dus een enorme hoeveelheid bestanden bewaren. Ideaal voor personen die veel films en series op hun computer hebben.

Hoge snelheid:

de USB 3.0 verbinding zorgt voor een vlugge overdracht van bestanden. Natuurlijk kun je ook een USB 2.0 kabel aansluiten op het toestel.

Gebruik:

de schijf is geschikt voor zowel PC met Windows als Mac met iOS. Het is wel mogelijk dat je de schijf eerst opnieuw moet formatteren.

Stevig:

de stevige behuizing van de schijf zorgt ervoor dat het product bestand is tegen schokken en stoten.

Nadelen
Prijs:

dit product ligt in een hogere prijsklasse dus zal voor sommige kopers niet meteen toegankelijk zijn.

 

 

Seagate Backup Plus Portable externe harde schijf 5000 GB

 

Door te kiezen voor een portable harde schijf kies je voor een toestel dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Dit exemplaar wordt jou aangeboden door het bekende merk Seagate en maakt deel uit van de Seagate Backup Plus serie. Deze unieke harde schijf bezit over een totale opslagcapaciteit van maar liefst 5 TB, wat dus overeenkomt met 5000 GB.

Het is een duurzame externe harde schijf die helemaal compatibel is met je PS3 of PS4 toestel. Indien je bijvoorbeeld de NTFS driver gaat downloaden dan kun je deze portable harde schijf ook gebruiken in combinatie met diverse Mac toestellen. Het downloaden van de NTFS driver is overigens volledig kosteloos. Deze unieke 2,5 inch harde schijf wordt gekenmerkt door een handige USB 3.0 A aansluiting waarmee je een snelle bestandsoverdracht geniet.

Bij de levering wordt meteen een krachtige USB 3.0 kabel meegeleverd en we merken dan over het algemeen dan ook heel wat positieve reacties op. Het feit dat de behuizing niet echt stootvast is en deze externe harde schijf toch wel vrij duur is, zouden als mogelijke minpuntjes kunnen worden beschouwd.

Tot slot kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke externe harde schijf die jou wordt stellig wordt aanbevolen door het gewaardeerde merk Seagate. Ben je in het bezit van een PS4 toestel, dan kan deze externe harde schijf alvast niet ontbreken. Ben je benieuwd naar de verdere mogelijkheden? Aarzel dan niet en lees vooral verder.

Voordelen
Opslagcapaciteit:

je geniet een bijzonder ruime opslagcapaciteit die makkelijk 5 TB bereikt. Dit komt overeen met maar liefst 5000 GB.

NTFS driver:

je hebt de mogelijkheid om de NTFS driver volledig gratis te gaan downloaden. Indien je Mac toestellen in je bezit hebt, dan is dit best wel aangewezen. Dankzij de NTFS driver kun je deze harde schijf namelijk ook met Mac toestellen gaan gebruiken.

Aansluiting:

de aansluiting gebeurt door gebruik te maken van de USB 3.0 A poort. De levering omvat trouwens ook een USB 3.0 kabel.

Nadelen
Prijskaartje:

we merken dat een beperkt aantal klanten de prijs van deze externe harde schijf toch wel graag wat laer had willen zien.

 

 

LaCie Porsche Design 2TB Mobile Drive USB 3.1

 

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met de externe harde schijf geleverd door LaCie. Dit product maakt deel uit van de serie “LaCie Porsch Design” en is bovendien beschikbaar in 3 zachte neutrale kleuren. Op die manier wordt de externe harde schijf meteen iets persoonlijker.

Het is een vrij compact product dat, net zoals de vorige externe harde schijf, over een totale opslagcapaciteit van wel 2 TB beschikt. Er is ook een snelle en krachtige USB 3.0 aansluiting aanwezig en het USB kabeltje wordt gewoon met het product meegeleverd. In combinatie met de aanwezige USB-C aansluiting is bestandsoverdracht een fluitje van een cent. Het is ook handig dat je helemaal geen externe stroomadapter nodig hebt. Je kunt de USB-C aansluiting namelijk ook gebruiken voor de voeding.

Het is een handig apparaatje dat je zowel met een Windows besturingssysteem als met Mac kunt gebruiken. De aluminium behuizing is bovendien duurzaam en stevig en kan best wel tegen een stootje. Ondanks al deze mogelijkheden wordt de USB-kabel toch als iets te kort ervaren.

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor deze prachtige externe harde schijf, te verkrijgen in meerdere warme kleuren. De harde schijf is voorzien van een ruime opslagcapaciteit die ongeveer 2 TB bedraagt. Wil je graag weten welke mogelijkheden deze harde schijf nog in petto heeft? Laten we hieronder even de voor- en nadelen op een rijtje plaatsen.

Voordelen
Eco-modus:

dankzij de Eco-modus is het mogelijk om het energieverbruik aanzienlijk te beperken.

Besturingssysteem:

het is een degelijke externe harde schijf die je kunt gebruiken met allerlei Mac toestellen of Windows apparaten.

USB aansluiting:

de harde schijf beschikt over een USB 3.0 aansluiting in combinatie met een USB-C aansluiting.

Nadelen
Korte USB kabel:

de harde schijf wordt geleverd in combinatie met een degelijke USB kabel die toch wel nog iets langer had mogen zijn.

 

 

LaCie Rugged Mini 500 GB

 

Deze externe harde schijf heeft een opslagcapaciteit van 500 GB en is schok- en valbestendig. Hij is zelfs voorzien van een rubberen hoes voor extra bescherming.

Hij beschikt over de snelheid van USB 3.0 maar net zoals de anderen is hij ook compatibel met USB 2.0. Door z’n kleine formaat kun je hem overal meenemen.

Hij beschikt ook over software voor wachtwoordbeveiliging zodat jouw bestanden altijd en overal veilig zijn.

Ook hier kun je partities aanmaken voor Mac en PC. De online reviews zijn positief over deze externe harde schijf aanbieding. Hij behoort niet echt tot de goedkope externe harde schijven maar je krijgt er wel een stevig product voor terug.

Hij is handig in gebruik en je kan hem overal meenemen.

De opslagcapaciteit van deze harde schijf ligt iets lager maar het is wel een stevig product. Natuurlijk zijn er nog andere belangrijke kenmerken waar je rekening mee moet houden.

Voordelen
Stevig en klein:

deze harde schijf is bestand tegen schokken en vallen. Het product is uitgerust met een rubberen hoes voor extra bescherming en heeft bovendien een klein formaat zodat je het eenvoudig kunt meenemen in je jaszak.

Hoge snelheid:

het product beschikt over een USB 3.0 aansluiting waardoor het mogelijk is om bestanden over te zetten op een hoge snelheid. Natuurlijk is het apparaat ook compatibel met USB 2.0 kabels.

Software:

met de meegeleverde software kun je je bestanden beveiligen door middel van een wachtwoord.

Nadelen
Opslagruimte:

voor personen die video’s van hoge kwaliteit zoals 4K willen bewaren, zal een opslagruimte van 500 GB gauw te klein zijn.

 

 

WD Book Mac 4 TB

 

Deze Western Digital externe harde schijf van 4 TB is ideaal voor Mac.

Hij is compatibel met Apple Time Machine voor het maken van snelle back-ups en beschikt over wachtwoordbeveiliging, zo houd je je persoonlijke zaken privé. Hij werkt met snelle USB 3.0 aansluiting.

De reacties over dit product zijn redelijk positief. Hij heeft veel opslagcapaciteit en start tegelijkertijd met de computer op.

Kopers vinden het wel jammer dat hij externe voeding nodig heeft om te werken en het duurt ook lang om een backup te maken.

Bestanden overdragen werkt echter supersnel en hij is daarbovenop ook nog geruisloos.

Deze externe harde schijf is speciaal ontworpen voor gebruik met een Mac computer. Het apparaat beschikt over een grote opslagruimte en kan beveiligd worden.

Voordelen
Hoge snelheid:

dankzij de USB 3.0 verbinding kun je je bestanden met hoge snelheid overzetten tussen de computer en de externe harde schijf.

Opslagruimte:

met een opslagruimte van 4 TB ben je voor tijdje zoet eer het apparaat vol staat met bestanden.

Veilig:

je kunt de schijf beveiligen met een wachtwoord zodat je er ook privé bestanden op kunt bewaren en beveiligen.

Nadelen
Voeding:

het toestel heeft externe voeding nodig, je hebt dus een extra stopcontact nodig om de schijf van stroom te voorzien.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status