Beste faxmachine

Laatste update: 03.06.20

 

Faxmachines test van 2020

 

Sommige personen zullen een faxmachine misschien wel ouderwets vinden. Maar toch wordt dit apparaat nog vaker gebruikt dan je zou denken. Bovendien worden er steeds geavanceerde faxmachines ontworpen waardoor het niet meer zo makkelijk is om een keuze te maken. Daarom hebben wij voor jou een top 3 samengesteld die je hieronder kunt bekijken. Zo is de Brother FAX-8360P faxmachine een bijzonder sterke aanbeveling. Het toestel is namelijk niet alleen krachtig maar beschikt bovendien ook over een maximale modemsnelheid van maar liefst 33.600 bps +ECM. Net zoals het vorige apparaat is ook deze faxmachine afkomstig van het bekende merk Brother. Deze Brother FAX-2940 is vast en zeker een waardig alternatief en kan documenten ontvangen en versturen aan een bijzonder hoge snelheid.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Faxmachines koopgids

 

Voor heel veel mensen klinkt een faxmachine ouderwets. Toch wordt het tegenwoordig nog vaak gebruikt in de zakenwereld. Om dan ook een goede keuze te kunnen maken uit de beste faxmachines hebben wij een aantal factoren besproken. Houd zeker rekening met het apparaat, de digitale fax, de functiemogelijkheden en de prijs.

Fysiek faxtoestel

 

Het versturen van een fax gaat ongelooflijk snel en is zeer eenvoudig. Het enige wat je moet doen is papier in de faxmachine steken en vervolgens het telefoonnummer gaan intikken van de persoon of het bedrijf naar wie je de fax wilt sturen. Vervolgens doet het toestel de rest.

Uiteraard zijn er tegenwoordig reeds verschillende faxtoestellen op de markt gebracht. Toen de eerste faxmachine op de markt kwam zoveel jaar geleden dan was dit uiteraard een basismodel. Met andere woorden dit toestel was enkel en alleen gericht op het faxen van documenten en ontvangen van gefaxte documenten.

Geleidelijk aan zijn de toestellen geëvolueerd met de tijd en werd het standaard model lichtjes aangepast. Er zijn nu dus ook de iets modernere basistoestellen op de markt waarbij je dus verschillende mogelijkheden hebt. Naast het faxen van documenten kun je met dit toestel ook documenten gaan scannen en printen.

Er zijn ook telefaxen die gebruik maken van de modem in je computer om een faxbericht te gaan versturen. Bij deze optie hoef je dus geen document te gaan scannen en een ontvangen document wordt meteen opgeslagen in de computer. Dit vormt een beetje de brug met de digitale fax.

 

 

Digitaal faxtoestel

 

Naast de verschillende fysieke toestellen zijn er tegenwoordig steeds meer digitale faxapparaten. Dit is dus eigenlijk de moderne vorm van een fax. Men spreekt hierbij ook vaak van internet faxen of online faxen omdat je dus eigenlijk de fax gaat verzenden via het internet.

Vervolgens heb je dan twee mogelijkheden. Je kunt dus de fax via het internet laten versturen maar hem toch laten toekomen op papier via een traditionele faxmachine. Op die manier combineer je dus eigenlijk een fysiek faxtoestel met de moderne online mogelijkheden.

Daarnaast heb je bij digitaal faxen ook de mogelijkheid om de fax te laten leveren via de e-mail. Hierbij wordt de fax eigenlijk naar je e-mailadres verstuurd waar het dus ook meteen zal toekomen. Dit wil dus zeggen dat je niet meer per se een faxtoestel nodig hebt. Dit wordt eigenlijk vandaag de dag het meeste gebruikt omdat het iets meer opties heeft en veel sneller gaat in vergelijking met de vorige opties.

 

 

Functiemogelijkheden

 

Naast het basisprincipe van de fax, kunnen de faxmachines nog over heel wat andere mogelijkheden beschikken afhankelijk van het model. Alle faxmachines dus zowel de eerste modellen als de iets recentere kunnen ook als kopieerapparaat dienen. Hier heb je geen telefoonverbinding of connectie met een computer voor nodig.

Je hebt ook toestellen die daarnaast ook kunnen scannen en printen zodra je de faxmachine op een computer gaat aansluiten. Houd er rekening mee dat de basismodellen deze functie of mogelijkheid niet hebben.

Je hebt toestellen die gaan gebruik maken van thermisch papier op een rol en andere toestellen  die gebruik maken van xerografie op normaal papier. Xerografie is net iets duurder in vergelijking met thermisch papier waardoor deze toestellen zich dus niet tussen de goedkope faxmachines zullen bevinden.

Sommige apparaten beschikken ook over de optie fax en telefoon waarbij de fax en de telefoon op dezelfde telefoonlijn kunnen worden gebruikt. Telkens wanneer er dus een oproep binnenkomt dan gaan zowel het faxtoestel alsook de telefoon overgaan.

Veel moderne apparaten zijn ook voorzien van een RDS functie die storingen helpt opsporen en ze op afstand helpt op te lossen. Houd er wel rekening mee dat een toestel met meer opties misschien wel iets duurder zal zijn en niet noodzakelijk het beste toestel is. Daarom is het een goede aanbeveling om rekening te houden met eventuele promoties.

Prijs

 

Bij de aankoop van een faxtoestel is het uiteraard ook belangrijk om even rekening te houden met de prijs. Eerst en vooral is het belangrijk dat je voor jezelf het bedrag bepaalt dat je wilt en kunt uitgeven aan zo een faxmachine.

Ook de keuze of je wilt gaan voor een fysiek toestel of een digitaal is wel belangrijk. Als je beslist om een toestel aan te kopen, lees dan zeker even de verschillende reviews van kopers. Op die manier kun je misschien beter de verschillende aanbiedingen gaan vergelijken.

Kijk ook naar eventuele promoties en misschien kun je zo wel een leuke faxmachine aanbieding tegenkomen die volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

 

 

Faxmachine reviews – top 5

 

 

Elke kantoor- of werkruimte is incompleet zonder een goede faxmachine. Er zijn verschillende soorten die ook allemaal meerdere opties bieden dan alleen faxen. Ook zijn deze apparaten te verkrijgen in verschillende modellen en merken, dus maak jouw keuze voor de beste faxmachine hieronder en stuur per telefoon wereldwijd de desbetreffende documenten.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Brother FAX-8360P

 

De machine FAX-8360P van het merk Brother heeft een modemsnelheid tot 33.600 bps +ECM. Het kan heel efficiënt meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren. Met dit product kun je ook heel snel originele documenten scannen en je kunt elk A4 in 2 seconden verzenden. De tijd voor het versturen van brieven is met dit product voorbij.

De FAX-8360P heeft een 32 Direct- en 200 snelkiesnummers met telefoonindex, een tweevoudige functie die ontvangt en verzendt met een standaard geheugen van 8MB die uitgebreid kan worden tot 40MB met DIMM. Hierdoor kunnen zeker 500 pagina’s met het standaard geheugen worden ontvangen en verzonden.

Je hebt ook de mogelijkheid om gegroepeerd te verzenden. Dit product heeft 2 papierladen om A4 vellen toe te voeren, waarvan elke lade 250 vellen kan opbergen. Er zijn geen reviews voor dit topproduct en het is niet 1 van de goedkope faxmachines.

Tegenwoordig zul je in veel kantoor- en werkruimtes een faxmachine toestel zien staan. Sommige modellen kunnen net iets meer dan andere toestellen. Zo ook dit faxmachine toestel van het bekende merk Brother. Laten we alvast even op zoek gaan naar de voor- en nadelen van dit toestel.

Voordelen
Modemsnelheid:

dit apparaat haalt zonder problemen een modemsnelheid van maar liefst 33.600 bps +ECM. Je mag er dus zeker van zijn dat je met dit toestel meerdere taken op hetzelfde moment zult kunnen uitvoeren.

Geheugen:

het toestel beschikt over een standaard geheugen van maar liefst 8MB. Dit wil zeggen dat je hiermee ongeveer 500 pagina’s zult kunnen ontvangen en versturen. Uiteraard is het mogelijk om dit standaard geheugen te gaan uitbreiden naar ruim 40MB door middel van een DIMM.

Kenmerken en opties:

de faxmachine is voorzien van maar liefst 200 snelkiesnummers en een handige telefoonindex. Daarnaast is er ook een tweevoudige functie voorzien om documenten te ontvangen en te verzenden.

Nadelen
Prijskaartje:

het is jammer genoeg niet meteen het toestel met de laagste prijs. Je zult het dus niet meteen in de categorie van de goedkope faxmachines hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Brother FAX-2940

 

De Brother FAX-2940 Laserfaxgerät is een faxmachine die op hoge snelheid veel werk voor elkaar kan krijgen. Het levert in elk geval professionele en nuttige prestaties.

Dit product heeft een printer- en scannerstuurprogramma en het heeft ook een USB aansluiting indien je informatie hebt gedownload om via dit apparaat te faxen voor lagere papierkosten en een hogere productiviteit. De Brother FAX-2940 heeft een G3-faxen snelheid van 33,6 kbps en een automatische documentinvoer voor 20 vellen en slechts 1 papierlade voor 250 vellen. Ook heeft dit product een beschikbaar printer- en scannerstuurprogramma die de informatie opslaat. Het heeft ook een intern geheugen van 16 MB. Het kan met een hoge snelheid van 20 kpm kopiëren en afdrukken.

Dit product wordt geleverd met een toner voor 1000 pagina’s. Voor dit product kan er geen advies worden gegeven, want er zijn geen beoordelingen geplaatst.

Net zoals het voorgaande toestel is ook deze faxmachine afkomstig van het bekende merk Brother. Het is mogelijk dat veel gebruikers dit merk misschien ook veruit als het beste merk zullen beschouwen. Het is dan ook een goed idee om even te kijken naar wat nu precies de kenmerken zijn van deze faxmachine.

Voordelen
Gebruiksgemak:

het apparaat is niet alleen ideaal om documenten te faxen maar je kunt er ook belangrijke documenten mee scannen en printen. Er is verder ook een degelijke USB aansluiting voorzien.

Snelheid:

je zult merken dat dit toestel over een G3-faxen snelheid beschikt van maar liefst 33,6 kbps. Verder is het mogelijk om met dit apparaat aan een bijzonder hoge snelheid van ruim 20 kpm documenten te kopiëren en zelfs af te drukken.

Accessoires:

bij de aankoop van deze faxmachine krijg je er meteen ook een toner bij waarmee je tot wel 1000 pagina’s kunt afdrukken.

Nadelen
Geen reviews:

doordat er momenteel nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is het niet zo eenvoudig om jou verder advies te geven over de gebruikerservaring.

Koop bij bol.com (€257.99)

 

 

 

 

Samsung SF-760P

 

De Samsung SF-760P is multifunctioneel met laser print technologie. Dit product biedt ook de mogelijkheid om te kunnen kopiëren en het heeft een printsnelheid van 20 ppm. Het kan een maximale resolutie aan van 1200 x 1200 DPI. Het duurt 8,5 seconden voor de opstart, om met de eerste pagina te starten.

De kopieersnelheid is 20 cpm en de kopieën kunnen verkleind of vergroot worden tussen 25 en 400 procent. Per keer kun je maximaal 99 kopieën maken. De optische scan heeft een resolutie van 600 x 600 DPI en de maximale scanresolutie is 2800 x 4800 DPI. Dit product heeft CIS scantechnologie en een zwart-wit fax resolutie van 300×300 DPI. Het heeft een modemsnelheid van 33,6 Kbit/s en een faxgeheugen van 600 pagina’s.

Dit product hoort in de faxmachine aanbieding thuis, maar er staan echter nog geen reviews geschreven door potentiële gebruikers van de multifunctionele Samsung SF-760P.

Je kunt natuurlijk ook altijd een keuze maken voor deze faxmachine van het merk Samsung. Net zoals het merk Brother behoort ook Samsung zeker en vast tot de populairste merken. Het toestel is niet alleen ideaal om documenten te faxen maar je kunt er ook gewoon documenten mee gaan kopiëren.

Voordelen
Snelle opstart:

je zult merken dat het apparaat bijzonder weinig tijd nodig heeft om op te starten. In amper 8,5 seconden is deze faxmachine klaar om te gebruiken.

Snelheid:

de snelheid waarmee dit toestel kan printen ligt rond de 20 ppm. De snelheid om documenten te kopiëren ligt rond de 20 cpm. Kortom het is niet alleen een krachtig apparaat maar ook een bijzonder snel toestel.

Gebruiksgemak:

met dit apparaat kun je ook probleemloos documenten kopiëren. Het is zelfs mogelijk om de kopieën te verkleinen of te vergroten op een schaal van 25 tot en met 400 procent.

Scanresolutie:

het toestel biedt je ook de mogelijkheid om documenten te scannen. Er is een maximale scanresolutie voorzien van maar liefst 2800 x 4800 DPI. Het apparaat maakt hierbij gebruik van een CIS scantechnologie.

Nadelen
Geen gebruikerservaring:

door het ontbreken van online reviews, is het voor ons moeilijk om jou meer informatie te geven over de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Brother FAX-2840

 

Dit product is uiterst geschikt voor een kantoor, thuis of voor een kleinhandel. Dit product heeft laserprint technologie waarbij je papier van A4 en A5 formaat kunt gebruiken.

Het is compact, energiezuinig en het levert handige en kwalitatieve kopieën. Je kunt het gebruiken om te faxen en om te bellen met dezelfde telefoonlijn. Ook kan je een extern antwoordapparaat eraan koppelen. Door gebruik te maken van de hoge capaciteit vervangstuk toner kun je veel kosten besparen.

De zendtijd van een fax is ongeveer 2,5 seconden per blad met een geheugen tot 400 pagina’s. Met een kopieersnelheid van 21 cpm kun je faxen en kopieën maken van hoge kwaliteit. Dit product heeft een tijdbesparende functie die de mogelijkheid biedt om dezelfde fax naar meerdere faxnummers, in totaal 272 locaties, te versturen. Er zijn voor dit product geen reviews.

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor dit faxmachine toestel afkomstig van eht bekende merk Brother. Het is een ideaal toestel omdat je het zowel op kantoor alsook in een persoonlijke werkruimte bij jou thuis kunt plaatsen. Het lijkt ons dan ook een goed idee om even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen van dit apparaat.

Voordelen
Formaat:

in vergelijking met sommige andere toestellen zul je merken dat dit een vrij compacte faxmachine is. Daardoor kun je het gemakkelijk ergens zetten zonder veel ruimte te voorzien.

Energiezuinig:

ondanks de kracht en de snelheid waarmee dit apparaat werkt, verbruikt het bijzonder weinig energie.

Gebruiksgemak:

het toestel is niet alleen ideaal om documenten te faxen maar je kunt het toestel ook gebruiken om te bellen. Uiteraard hoef je dan wel dezelfde telefoonlijn te gebruiken.

Nadelen
Prijskaartje:

volgens de koper is dit apparaat toch wel net iets te prijzig.

Koop bij bol.com (€208)

 

 

 

 

Canon i-SENSYS Fax L-150

 

De Canon i-SENSYS Fax L-150 faxmachine heeft een modemsnelheid van 33,6 Kbit/s en een fax resolutie van 200 x 400 DPI. De maximale kopieerresolutie is 600 x 600 DPI en de kopieersnelheid voor standaard, zwart en A4 is 118 cpm. De tijd dat het duurt voordat je de eerste kopie kunt maken is 22,3 seconden.

De standaard invoercapaciteit is 150 vellen en de capaciteit voor automatische documentinvoer is 30 vellen met een standaard uitvoercapaciteit van 100 vellen. De maximale standaard media grootte is A4, waarbij het maximale mediaformaat 216 x 356 mm is. Dit product slaat ook veilig alle informatie van ingekomen documenten op, zodat je later kunt uitprinten of faxen wanneer er weer papier beschikbaar is.

Langere documenten of die met veel informatie kun je ook scannen en opslaan, voor het automatisch versturen daarvan om op zo een manier tijd en kosten te besparen.

Tenslotte heb je ook de mogelijkheid om te opteren voor de Canon faxmachine. Dit model is niet alleen geschikt om documenten veilig en snel te faxen maar je kunt er ook mee kopiëren. Kortom het is een zeer veelzijdig apparaat.

Voordelen
Resolutie:

het apparaat is voorzien van een fax resolutie van maar liefst 200 x 400 DPI. De kopieerresolutie ligt ongeveer rond de 600 x 600 DPI.

Snelheid:

deze faxmachine beschikt over een krachtige modemsnelheid van maar liefst 33,6 Kbit/s.

Capaciteit:

de invoercapaciteit van dit toestel bevindt zich rond de 150 vellen papier. De uitvoercapaciteit bedraagt ongeveer 100 vellen.

Nadelen
Budget:

het is niet meteen één van de goedkope faxmachines. Het is dus mogelijk dat sommige kopers dit als een probleem beschouwen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status