Beste fiets GPS

Laatste update: 03.06.20

 

Fiets GPS’en test van 2020

 

Met een fiets GPS wordt het meteen een pak aangenamer en makkelijker om leuke fietsroutes uit te stippelen. Het is dan ook het ideale geschenk voor mensen die dol zijn op leuke fietstochten. Toch raden we jou aan om niet meteen het eerste het beste toestel aan te kopen. Het lijkt ons alvast een goed idee verschillende apparaten met elkaar te vergelijken. Dit kun je eventueel doen op basis van de koopgids over fiets GPS’en. Uiteraard zijn we voor jou ook al op zoek gegaan naar de 3 beste fiets GPS toestellen. Zo blijkt de Mio Cyclo 200 alvast een goede keuze te zijn. Bovendien zorgt dit apparaat regelmatig voor kaartupdates die helemaal gratis zijn. Het is ook mogelijk om voor de Polar V650 HR fiets GP te kiezen. Dit apparaat is zelfs uitgerust met een handige en nauwkeurige hartslagsensor.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Fiets GPS’en koopgids

 

Een fiets GPS is het perfecte apparaat voor personen die graag leuke ritjes maken met de fiets. Vooral ook voor mountainbikers die nieuwe paden willen verkennen want dankzij dit toestel zullen ze de weg nooit kwijtraken. Wanneer je de beste fiets GPS’en wilt kopen dan is het belangrijk om te letten op de schermgrootte, de kaarten, de bevestiging, de batterijduur en de verbindingen. We zullen deze punten uitvoerig bespreken zodat je dit in gedachten kunt houden wanneer je interessante aanbiedingen aan het vergelijken bent.

Schermgrootte

 

Je kunt verschillende apparaten kopen en kiezen tussen modellen met een klein of een groot scherm. Elk model heeft natuurlijk voor- en nadelen. Een apparaat met een klein scherm weegt minder en is meestal kleiner waardoor het makkelijker is om mee te nemen. Het nadeel is dat je de informatie moeilijker van het scherm kunt aflezen.

Een model met een groot scherm heeft als voordeel dat je de kaarten makkelijker kunt aflezen. Natuurlijk zal het apparaat zelf ook iets groter zijn waardoor het meer zal wegen. Daardoor neemt het meer ruimte in en kan het lastiger zijn om mee te nemen.

De meeste fiets gps aanbiedingen beschikken over een touchscreen zodat je gemakkelijk doorheen de menu’s kunt navigeren. Als dit niet het geval is dan beschikt het toestel over enkele knoppen die je los of in combinatie met elkaar kunt gebruiken.

Zorg voor een apparaat waarvan het scherm het zonlicht niet teveel reflecteert. Je kunt letten op het gebruik van de term “anti-glare”. Op die manier kun je het scherm altijd goed aflezen, zelfs in direct zonlicht. Een achtergrondverlichting is ook handig zodat je het apparaat ‘s nachts kunt gebruiken.

 

 

Kaarten

 

De meeste toestellen worden geleverd met kaarten zodat je meteen kunt beginnen fietsen. Er zijn echter ook goedkope fiets GPS’en te koop zonder kaarten. Ofwel kun je dan zelf kaarten uploaden van een gratis website of je kunt kaarten kopen van het merk van je fiets GPS.

Het is zeker een aanbeveling om voor de eerste optie te kiezen en een apparaat met kaarten te kopen. Zo kun je meteen routes uitstippelen om in de nabije toekomst af te leggen met je fiets. Een ander voordeel is dat je afgelegde routes meestal bijgehouden worden. Als je een leuke route hebt ontdekt kun je deze route achteraf op je toestel bekijken om het te bewaren of eventueel aanpassingen aan te brengen.

Kies voor topografische kaarten die naast wegen, kruispunten en dorpen ook wandelpaden en beboste gebieden weergeven. Zo kun je al deze informatie verwerken in je route. Belangrijke info zoals ziekenhuizen of politiekantoren worden weergegeven in geval van nood.

Tenslotte beschikken vele apparaten over de mogelijkheid om routes van andere gebruikers te downloaden. Als je vrienden over hetzelfde apparaat beschikken kun je deze soms met elkaar verbinden om routes uit te wisselen of om elkaar niet te verliezen onderweg.

 

 

Bevestiging en batterijduur

 

De meeste fiets GPS’en worden standaard geleverd met een steun die je op je fiets moet monteren zodat je de GPS kunt bevestigen. Dit is niet altijd zo, er zijn ook toestellen die zonder een steun verkocht worden, let daar dus zeker op. Als je niet tevreden bent over de meegeleverde steun dan kun je altijd op zoek gaan naar een beter model. Je kunt losse steunen kopen die zorgen voor meer bescherming of die meer mogelijkheden hebben.

De batterijduur van het apparaat is één van de belangrijkste punten. Batterijen hebben een bepaalde duur en als je van plan bent om voor een lange periode te rijden zorg er dan voor dat deze volledig zijn opgeladen voordat je vertrekt.

Er bestaan apparaten die werken op AA of AAA batterijen maar de meeste GPS’en zijn voorzien van een ingebouwde accu die je met een USB kabel kunt opladen. Als er een adapter meegeleverd wordt dan kun je het apparaat ook opladen via het stopcontact. Het nadeel van een ingebouwde batterij is dat je deze niet kunt vervangen wanneer de batterij leeg is. Het kan dus in sommige gevallen beter zijn om een model te kopen dat werkt op wegwerpbatterijen.

Verbindingen

 

De belangrijkste verbinding is natuurlijk de verbinding met de satelliet om de kaarten te kunnen gebruiken en je locatie te kennen. Sommige apparaten kunnen ook verbinding maken met het internet om bijvoorbeeld een weersvoorspelling te ontvangen of informatie te updaten.

In vele gevallen is deze verbinding niet direct maar maakt het apparaat verbinding met je smartphone via bluetooth. Het is dan eigenlijk je smartphone die zorgt voor de internetverbinding. Op die manier kun je gebruik maken van Live Tracking. Dit is een functie die het voor andere mensen mogelijk maakt om jouw locatie te kennen wanneer je een rit aan het maken bent. Zo kun je meteen weten of er iets gebeurd is.

 

 

Fiets GPS reviews – top 5

 

 

Met een fiets GPS kun je de afstand en de route bijhouden die je hebt afgelegd met je fiets. Als je apparaat over kaarten beschikt kun je zelf ook routes uitstippelen of zelfs downloaden om met vrienden of familie te rijden. De volgende toestellen zijn van topkwaliteit en krijgen positieve beoordelingen van andere kopers. Het is nu aan jou om er de beste fiets GPS uit te kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Mio Cyclo 200

 

De Mio Cyclo 200 beschikt over kaarten van West-Europa en je krijgt ook gratis kaartupdates. Het touchscreen van het apparaat is waterdicht dus je kunt dit artikel ook in de regen gebruiken. Met de Surprise Me functie kun je de tijd en afstand kiezen die je wilt rijden en de GPS zal drie verschillende routes uitstippelen.

Het is een ideale aankoop voor mensen die zoeken naar goedkope fiets GPS’en. Het beeldscherm kun je goed aflezen, zelfs in zonlicht, en geeft aanwijzingen bij elke afslag. De batterij heeft een gebruiksduur van wel 10 uur en is oplaadbaar.

De meeste kopers vinden de fiets GPS van Mio een voordelige koop, vooral vanwege de goede kwaliteit van het product. Hoewel dit één van de goedkopere fiets GPS’en is, vinden enkele gebruikers de prijs te hoog. Het toestel is eenvoudig in gebruik en het beeldscherm is duidelijk af te lezen.

Ben je op zoek naar een degelijke fiets GPS om je partner te schenken? Dan kunnen we alvast deze Mio Cyclo 200 aanraden. Het toestel is voorzien van een heleboel kaarten van West-Europa. En verder worden er ook regelmatig kaartupdates uitgevoerd die bovendien helemaal gratis zijn. Daardoor zou het wel eens tot de populairste apparaten uit de lijst kunnen behoren.

Voordelen
Surprise Me functie:

de Surprise Me functie maakt echt een verrassingsroute voor jou. Het enige dat je hoeft te doen is aan te geven hoe lang en hoe ver je maximaal wilt rijden. En vervolgens zal het toestel je 3 mogelijke routes aanbieden waaruit je kunt kiezen.

Aanbieding:

het is misschien niet met het toestel met de laagste prijs, maar toch zul je het vast en zeker tussen de goedkope fiets GPS apparaten kunnen vinden.

Display:

het toestel is voorzien van een handig touchscreen dat duidelijk afleesbaar is. Zelfs in het donker of in fel zonlicht zul je alles duidelijk kunnen blijven aflezen.

Nadelen
Kostenplaatje:

ondanks het feit dat het toestel over een voordelige prijs beschikt, vinden sommige klanten het prijskaartje nog steeds te hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Polar V650 HR

 

De Polar V650 HR is een fiets GPS met een hartslagsensor. Je kunt met dit toestel je prestaties goed bijhouden. De metingen van je sessies worden opgeslagen op de Flow webservice van Polar die helemaal gratis is.

Dit apparaat heeft ondersteuning voor OpenStreetMap zodat je gratis kaartgegevens kunt downloaden van gebieden.

Het beeldscherm is touchscreen en is volledig in kleur. Aan de voorkant van het apparaat is een LED lampje die automatisch inschakelt als het donker wordt. Met de ingebouwde barometer kun je de hoogtes in de gaten houden.

De gebruikers van dit toestel zijn tevreden over de prijs/kwaliteit verhouding en het is ook eenvoudig om te installeren. De functies werken uitstekend en de batterij gaat lang mee. Het apparaat heeft echter ook een minpunt: het kan niet communiceren met een Samsung S6.

Je kunt natuurlijk ook nog altijd voor de Polar V650 HR fiets GPS kiezen. Dit apparaat is afkomstig van het bekende en misschien ook wel het beste merk voor sommigen namelijk Polar. Het apparaat is vrij compact en daardoor makkelijk en handig om overal mee naartoe te nemen.

Voordelen
Flow webservice:

het apparaat zal automatisch al je gegevens gaan opslaan en bijhouden op de betrouwbare Flow webservice. Deze is bovendien helemaal gratis toegankelijk.

OpenStreetMap:

je zult merken dat deze fiets GPS bovendien ook ondersteuning heeft voor het bekende OpenStreetMap. Daardoor is het mogelijk om geheel gratis tal van kaartgegevens te gaan downloaden over om het even welk gebied.

Handig in gebruikt:

het is een degelijk toestel dat zelfs voorzien is van een hartslagsensor. Verder beschikt het over een touchscreen display en een handig ledlampje dat in het donker meteen zal aanspringen.

Nadelen
Niet met Samsung S6:

het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat het toestel niet kan communiceren met bijvoorbeeld een Samsung S6 toestel.

Koop bij bol.com (€219)

 

 

 

 

Wahoo Elemnt Bolt

 

Deze GPS navigatie voor op de fiets beschikt over Bluetooth 4.0 en wordt geleverd met een gratis applicatie die aansluit op de GPS. Zo kun je makkelijk je resultaten delen met andere mensen en al je informatie analyseren. Het beeldscherm beschikt over achtergrondverlichting zodat je de informatie eenvoudig kunt aflezen.

Het apparaat is uitgerust met LED QuickLook indicatoren die je kunt programmeren om een bepaalde snelheid of kracht aan te houden. Verder beschikt het toestel ook nog over ANT+, Wifi, en ook een USB aansluiting. De batterij heeft een levensduur van 15 uur.

Deze fiets GPS aanbieding is eenvoudig om te installeren en is makkelijk in gebruik. Volgens een koper beschikt het niet over live GPS en moet je dan in samenwerking met de app op je smartphone de route volgen om niet verkeerd te rijden. Het beeldscherm is goed leesbaar, zelfs in zonlicht.

Wanneer je kiest voor de Wahoo Elemnt Bolt fiets GPS dan kies je voor een apparaat dat voorzien is van Bluetooth 4.0. Bovendien zal het apparaat worden geleverd in combinatie met een applicatie die helemaal gratis kunt aansluiten op je GPS toestel. Zodanig dat het mogelijk wordt om alle gegevens die je wilt delen met anderen, ook effectief te delen.

Voordelen
Scherm:

het apparaat is voorzien van een duidelijk leesbaar display dat zelfs voorzien is van achtergrondverlichting. Ideaal wanneer het begint te schemeren of wanneer het donker wordt.

LED QuickLook:

deze fiets GPS beschikt zelfs over handige LED QuickLook indicatoren die je helemaal zelf kunt regelen en instellen. Zo is het makkelijker om een bepaalde snelheid om bepaalde kracht zo lang mogelijk te gaan aanhouden.

Gebruiksgemak:

het apparaat is ook voorzien van een USB aansluiting, een wifi verbinding en zelfs een ANT+ aansluiting.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts één enkele koper blijkt toch niet helemaal overtuigd te zijn van de gratis app van deze fiets GPS en de kwaliteit ervan.

Koop bij bol.com (€222)

 

 

 

 

Garmin Edge 1000

 

De Garmen fiets GPS beschikt over een kleuren touchscreen die je ook met handschoenen en in de regen kunt bedienen. Dit toestel wordt geleverd met een snelheidssensor, hartslagmeter en cadanssensor. Als je de afstand ingeeft die je wilt rijden geeft het apparaat je drie mogelijke route opties.

Je kunt de informatie uploaden naar Garmin Connect Mobile om je ritgegevens te verwerken en ook te delen met anderen. Het toestel kun je verbinden met je smartphone en zo kun je zien op je GPS wanneer je oproepen ontvangt. Verder geeft het ook weersinformatie weer.

De routes van deze fiets GPS aanbieding worden vlug bepaald en de kaarten zijn duidelijk. De prijs en de kwaliteit van het apparaat zijn in verhouding en de behuizing is stevig. Bijna alle kopers vinden het een topproduct.

De meeste mensen zullen wel al gehoord hebben van de merknaam Garmin. Het is dan ook een vaste waarde op het gebied van GPS en navigatiesystemen. Het zal dan ook niet verwonderen indien deze fiets GPS van het bekende merk Garmin misschien wel eens tot de populairste toestellen zal behoren.

Voordelen
Touchscreen:

het toestel is voorzien van een handige kleuren touchscreen dat je bovendien ook zonder problemen kunt bedienen wanneer het regent of als je handschoenen zou aan hebben.

Toebehoren:

bij de aankoop van het apparaat krijg je er niet alleen een hartslagmeter bij, maar ook een cadanssensor en zelfs een snelheidssensor.

Garmin Connect Mobile:

het is zelfs mogelijk om alle informatie en gegevens te gaan uploaden naar het betrouwbare Garmin Connect Mobile. Zo kun je de data niet alleen gaan verwerken maar eventueel ook met vrienden gaan delen.

Nadelen

Het is een degelijk toestel en dat wordt alleen maar bevestigd door de kopers die een reactie hebben geplaatst bij deze fiets GPS.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Garmin Edge 820

 

Met dit apparaat kun je makkelijk navigeren met je fiets door verschillende gebieden maar je kunt ook nog je sportieve prestaties meten.

Het toestel beschikt over een GroupTrack functie zodat je kunt weten waar andere fietsers zich bevinden.

Deze fiets GPS aanbieding wordt geleverd met een borstband om je hartslag te meten en je kunt ook makkelijk bijhouden hoeveel kilometers je gefietst hebt. De batterij heeft een levensduur van 15 uur en het beeldscherm is duidelijk.

Volgens de kopers is de kwaliteit van dit product top en is het handig in gebruik. Het toestel beschikt over vele verschillende mogelijkheden en de communicatie met je smartphone verloopt uistekend.

Net zoals het vorige apparaat is ook deze fiets GPS afkomstig van het bekende merk Garmin. Toch is het altijd een goed idee om al even naar de voor- en nadelen op zoek te gaan. Op die manier krijg je een beter beeld van het toestel en weet je of het al dan niet iets voor jou is.

Voordelen
Gebruiksgemak:

het toestel zal je niet alleen helpen met de route te vinden maar je kunt het ook gebruiken om er bijvoorbeeld sporttrainingen en andere sportieve prestaties mee te gaan meten.

GroupTrack functie:

dankzij de GroupTrack functie is het mogelijk om te weten te komen op welke plek er zich nog meer fietsers bevinden.

Kostenplaatje:

je zult bovendien echt staan kijken van het mooie en vooral voordelige prijskaartje van dit apparaat.

Nadelen
Budget:

toch is het mogelijk dat het prijskaartje voor sommige kopers nog iets te hoog en dus te duur is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status