5 Beste Fietscomputers Test van 2021

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Fietscomputers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een fietscomputer kan best wel handig zijn voor mensen die vaak op fietstraining gaan. Op die manier kun je bijvoorbeeld je prestaties bijhouden of een handig en intensief trainingsschema gaan uitwerken. Wij zijn voor jou alvast eventjes op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde fietscomputers. Zo wordt de Garmin Edge 1030 Fietscomputer door heel wat klanten aangeraden. Hij beschikt niet alleen over een GPS functie maar is tevens ook voorzien van fietsnavigatie. Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor de Sigma Pure 1 fietscomputer. Het toestel is voorzien van een bijzonder groot en vooral duidelijk afleesbaar scherm dat bovendien ook nog eens volledig waterdicht is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Fietscomputers koopgids

 

Een fietscomputer is een handig apparaat waarmee je je snelheid en afstand kunt meten maar je kunt er ook je hartslag mee in de gaten houden. Het apparaat kan ook beschikken over een GPS zodat je zelf routes kunt uitstippelen. Bij het kopen van een fietscomputer moet je met enkele factoren rekening houden zoals de werking, de installatie, de extra functies en de prijs.

Werking van de fietscomputer

Een fietscomputer meet de omwentelingen van je wiel om daarna bepaalde waarden te berekenen zoals snelheid en afgelegde afstand. Deze informatie wordt door alle fietscomputers getoond maar de nieuwste modellen kunnen ook vele extra waarden weergeven. Als je wilt trainen op je gemiddelde snelheid dan kun je een fietscomputer kopen die deze waarde kan meten.

Andere mogelijke waarden die berekend kunnen worden zijn het calorieverbruik, de trapfrequentie en de hartslag van de fietser. Voor deze laatste functie heb je wel extra sensoren nodig die je op je lichaam aanbrengt.

De fietscomputer gebruikt een chip die je bij je voorwiel installeert en een magneetje die je in de spaken plaatst. Dit magneetje wordt bij elke omwenteling geregistreerd door de chip zodat het waarden kan berekenen. Je moet natuurlijk wel ook de omtrek van je wiel meten en ingeven.

 

Installatie van de fietscomputer

Het is een aanbeveling om de handleiding van het product te volgen wanneer je de fietscomputer gekocht hebt. Dit product wordt namelijk geleverd met vele aansluitingen en kabeltjes. Je kunt de fietscomputer natuurlijk makkelijk van het stuur nemen, meestal via een kliksysteem, zodat je de kans op diefstal vermindert. Het nadeel aan het kliksysteem is dat een dief de computer vlug kan stelen wanneer je deze eens vergeet te verwijderen.

Na de installatie moet je de fietscomputer ook nog instellen. Voor de meeste mensen is dit geen probleem maar soms is het toch beter om ook de handleiding bij de hand te hebben. Een fietscomputer is uitgerust met weinig knoppen maar meestal kun je deze in combinatie met elkaar gebruiken voor bepaalde handelingen. De metingen die op het display weergegeven worden hangt af van het model die je koopt.

Het grootste probleem is het invullen van de wielomtrek. De eerste keer is dit makkelijk in te stellen maar wanneer je de batterij moet verwisselen moet je dit opnieuw ingeven en meestal weet je niet meer hoe. Het is belangrijk om een correcte wielomtrek in te geven zodat de metingen van het apparaat accuraat zijn.

 

Extra functies van de fietscomputer

Zoals we al vermeld hebben kunnen de meeste fietscomputers ook je hartslag meten maar je hebt dan wel extra sensoren nodig die je moet aanbrengen op je borst of op je pols.

Je kunt ook een fietscomputer kopen met een GPS, zo kun je zelf routes instellen die je kunt volgen maar je kunt ook op elk moment zien waar je je bevindt. Je kunt de routes die je afgelegd hebt ook bekijken en eventueel gebruiken als basis voor de volgende route die je wilt afleggen.

Als je van plan bent om te fietsen in het donker dan is het handig dat je scherm over verlichting beschikt. Zo kun je nog alle gegevens in het donker aflezen en gebruik maken van de GPS functie om een bepaalde route te volgen.

Sommige modellen kunnen ook verbinding maken met een netwerk en slaan automatisch alle gegevens van je rit online op. Zo hoef je over geen groot intern geheugen te beschikken en kun je alle informatie voor een lange periode bewaren.

Het is ook nuttig als je fietscomputer waterdicht is, of tenminste beschermd tegen spatwater. Een echte fietser zal zich niet laten tegenhouden door de regen dus je wilt niet hebben dat je fietscomputer kapot gaat van een beetje water.

Prijs van een fietscomputer

Wanneer je verschillende producten met elkaar zult vergelijken zul je tot de conclusie komen dat de prijs van een fietscomputer grote verschillen aantoont. Dit heeft verschillende oorzaken zoals het merk, de kwaliteit en de beschikbare functies van het apparaat. Als je over een beperkt budget beschikt en enkel goedkope aanbiedingen wilt kopen dan kun je best op zoek gaan naar producten die je budget niet overschrijden.

Je kunt naar een elektronicawinkel gaan om een fietscomputer te kopen maar je vindt dit product ook in een fietswinkel terug. Als je geen zin hebt om je woning te verlaten dan kun je ook beslissen om het toestel online te kopen. De voordelen hiervan zijn de levering aan huis van het product en de prijs die meestal goedkoper is. Vergeet wel niet dat er nog verzendkosten kunnen aangerekend worden.

 

5 Beste Fietscomputers (Reviews) van 2021

 

Een fietscomputer is het perfecte apparaat om je prestaties te analyseren en een trainingsprogramma uit te werken. Weet op elk moment hoeveel kilometers je hebt gereden, hoe lang je erover gedaan hebt en hoe snel je gaat. Als fervente fietser is het een interessant toestel om te kopen. In ons artikel hebben wij informatie vergaard over vijf topproducten. Lees verder en kies er zelf de beste fietscomputer uit.

 

1. Garmin Edge 1030 Fietscomputer Met hartslagfunctie

 

Sommige personen kiezen ervoor om met de fiets naar het werk te gaan zodat ze op die manier toch enige vorm van beweging genieten. Anderen gebruiken de fiets als vorm van training en het verbeteren van hun uithouding. In beide gevallen is de aanschaf van een degelijke fietscomputer alvast geen overbodige luxe. Zo biedt deze Garmin fietscomputer, uit de Garmin Edge reeks bijvoorbeeld de optie om gebruik te maken van de rider-to-rider berichtgeving. Op die manier kun je andere fietsers eventueel om hulp vragen indien nodig.

Daarnaast is deze Garmin fietscomputer uiteraard uitgerust met nog heel wat meer mogelijkheden. Zo beschikt hij over een caloriemeting, een hartslagfunctie, een registratiefunctie, een trainingsfunctie, GPS en een hoogtemeter. Een horlogefunctie hoort hier jammer genoeg niet bij. Hij werkt op basis van een krachtige accu die je met behulp van het meegeleverde USB kabeltje kunt opladen.

Verder omvat de verpakking tevens ook een In-Line flush voorsteun, een standaard steun en zelfs een bevestigingskabeltje. Hij blijkt tenslotte ook voorzien van een touchscreen scherm, een kaartweergave en navigatie. Kortom, een handig en makkelijk te bedienen toestel waar ook heel wat klanten duidelijk tevreden over zijn.

Voordelen
Voeding:

deze fietscomputer werkt volledig draadloos op basis van een oplaadbare accu. De accu kan overigens makkelijk worden opgeladen met behulp van de USB kabel die bij aankoop wordt meegeleverd.

Display:

het touchscreen display is goed leesbaar en makkelijk te bedienen. Bovendien kun je op die manier je hartslagfunctie weergeven alsook gebruik maken van de GPS- en navigatiefunctie, de kaartweergave en caloriemeting.

Gebruiksduur:

de accu kan, indien deze volledig is opgeladen, makkelijk tot wel 20 uurtjes meegaan.

Nadelen
Prijskaartje:

ben je op zoek naar een budgetvriendelijke fietscomputer dan is dit exemplaar van Garmin misschien niet meteen de beste keuze.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Sigma Pure 1 Fietscomputer

 

De Pure 1 fietscomputer beschikt over een groot display en is waterdicht. Over drie regels kun je de snelheid, afstand en rijtijd raadplegen en met een druk op de knop krijg je de totaalwaarden te zien. Het toestel is uitgerust met een automatische start- en stopfunctie en is eenvoudig te monteren.

Je kunt zowel de dagafstand als de totaalafstand raadplegen. Hetzelfde geldt voor de rittijd, bekijk de dagelijkse rittijd of het totaal. Het product heeft ook een lage prijs en maakt deel uit van de goedkope fietscomputers.

De kopers zijn heel tevreden over deze fietscomputer aanbieding. Het is een eenvoudig apparaat die makkelijk te installeren is en een duidelijk en groot beeldscherm heeft. De prijs-kwaliteit verhouding is voor velen ook een pluspunt.

Een fietscomputer kan voor de fervente en professionele fietser echt wel meer dan een leuk gadget zijn. Met dit model van Sigma Sport haal je niet alleen een degelijke fietscomputer in huis maar bovendien ook nog eens aan een voordelig tarief. En dit kunnen heel wat klanten duidelijk waarderen.

Voordelen
Prijskaartje:

in vergelijking met de andere 4 fietscomputers uit onze lijst, beschikt dit model wel degelijk over de laagste prijs.

Display:

het apparaat is voorzien van een groot en duidelijk display waarop je de snelheid, de rijtijd en zelfs de afstand gemakkelijk kunt aflezen.

Handig in gebruik:

deze fietscomputer beschikt over een start- en stopfunctie die helemaal automatisch werkt. Verder is het apparaat ook nog eens waterdicht. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als het plots begint te regenen.

Nadelen
Aankoopprijs:

ondanks de lage prijs van deze fietscomputer vindt één koper de prijs nog net een tikkeltje te hoog.

Koop bij bol.com (€19.49)

 

 

 

 

3. Sigma BC 9.16 ATS Fietscomputer 9 functies Draadloos

 

Deze Sigma fietscomputer is draadloos en berekent de verbruikte calorieën op basis van de maximale snelheid. Op het scherm kun je verschillende factoren aflezen zoals de actuele en de gemiddelde snelheid, de dagafstand, de totale afstand, de rijtijd, calorieën,…

Je kunt dit toestel in 7 verschillende talen installeren (inclusief Nederlands) en het is uitgerust met een automatische start- en stopfunctie. Het apparaat is waterdicht en maakt deel uit van de goedkope fietscomputers dankzij de lage prijs.

Volgens de kopers heeft dit apparaat vele verschillende opties en zijn de weergaves accuraat. De gebruikers zijn zeker ook tevreden over de goede kwaliteit en de scherpe prijs die ze voor dit toestel betalen. Het heeft een mooi design maar ook enkele minpunten. Het apparaat is voor één koper moeilijk af te stellen en de handleiding is onduidelijk.

Net zoals het voorgaande apparaat is ook deze fietscomputer afkomstig van het bekende merk Sigma Sport. Bovendien valt de prijs van dit toestel ook bijzonder goed mee waardoor het misschien wel eens tot de populairste fietscomputers zou kunnen behoren. Het is een draadloos apparaat dat over maar liefst 12 verschillende functies beschikt.

Voordelen
Display:

het apparaat is voorzien van een groot en duidelijk afleesbaar scherm. Je kunt er onder andere je calorieën op aflezen. Verder kun je ook informatie bekomen omtrent de snelheid, de afstand en de rijtijd.

Taalinstelling:

het is mogelijk om een keuze te maken uit 7 verschillende talen waarbij Nederlands één van de vele opties is.

Aankoopprijs:

vanwege de lage prijs zul je deze fietscomputer zonder problemen tussen de goedkope apparaten kunnen terugvinden.

Handig in gebruik:

het toestel is niet alleen waterdicht maar is bovendien ook voorzien van een handige start- en stopfunctie.

Nadelen
Geen hartslagfunctie:

we merken toch wel vooral positieve reacties op. Toch vermoeden we dat sommige kopers het misschien wel jammer vinden dat er geen hartslagfunctie voorzien is.

Koop bij bol.com (€29.95)

 

 

 

 

4. Cateye Velo VT230W Fietscomputer Draadloos

 

De Cateye Velo VT230W is een dunne, stijlvolle en draadloze fietscomputer. Je kunt er de standaard ritgegevens op zien zoals snelheid, afstand en tijd maar het toestel beschikt over nog veel meer zoals een odometer en een menuscherm.

Het apparaat is eenvoudig om te installeren en past op bijna elke fiets. Het is uitgerust met een groot display en beschikt ook nog eens over een calorieverbruik functie om te kunnen zien hoe goed je gesport hebt.

De gebruikers van dit product geven een uitsluitend positief advies. Het toestel is van topkwaliteit en is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Het geeft voldoende informatie en slaat die informatie ook op. Een mooie fietscomputer aanbieding die bij alle kopers in de smaak valt.

Net zoals het voorgaande apparaat is ook deze fietscomputer helemaal draadloos. Het is afkomstig van het bekende merk Cateye en heeft een mooie elegante zwarte kleur. Vanwege de voordelige prijs zul je het zeker tussen de goedkope fietscomputers kunnen spotten. Bekijk hieronder alvast even de voor- en nadelen van het toestel.

Voordelen
Installatie:

je zult merken dat je deze fietscomputer bijzonder eenvoudig kunt installeren en dat het zo goed als op eender welke fiets past.

Handig in gebruik:

het toestel biedt informatie over de snelheid, de ritgegevens, de afstand en zelfs de tijd. Verder zal het apparaat ook aangeven hoeveel calorieën je verbruikt hebt tijdens het sporten.

Nadelen
Niet gebruiksvriendelijk:

slechts een enkele koper is van mening dat het hier om een niet gebruiksvriendelijk toestel gaat.

Koop bij bol.com (€26.95)

 

 

 

 

5. Wahoo Elemnt Roam GPS Fietscomputer Met hartslagfunctie Registratiefunctie

 

Tot slot kunnen we het rijtje van de fietscomputers afsluiten met dit unieke exemplaar van Wahoo Fitness. Hij wordt gekenmerkt door een compact design van 5,4 x 8,9 x 1,8 cm en een gewicht van maximaal 508 gram. Dit maakt hem bijzonder handzaam en comfortabel in gebruik. Bovendien wordt de fietscomputer geleverd inclusief een handig USB kabeltje waarmee de accu van de computer makkelijk kan worden opgeladen.

Voor dit prijskaartje geniet je overigens niet alleen de mogelijkheid om gebruik te maken van de hartslagfunctie en de registratiefunctie maar is er ook een trainingsfunctie, horlogefunctie, een hoogtemeter en een caloriemeter voorhanden. Als je graag nieuwe routes ontdekt kun je beroep doen op de GPS en/ of navigatiefunctie.

Kortom, er zijn wel degelijk heel wat mogelijkheden. Bovendien hoef je niet te vrezen wanneer het begint te regenen aangezien de fietscomputer 100% waterdicht blijkt te zijn. We zien dan ook dat klanten duidelijk tevreden zijn en het product belonen met een mooie eindscore van 5 sterren. Zo is hij niet alleen kwalitatief sterk maar ook handig in gebruik.

Voordelen
Voeding:

met behulp van de meegeleverde USB kabel is het mogelijk om de accu van deze fietscomputer op te laden.

GPS + navigatie:

er is niet alleen een GPS functie ter beschikking maar je kunt daarnaast ook gebruik maken van de aanvullende navigatiefunctie.

Handig in gebruik:

naast het gebruik van de hartslagfunctie, trainingsfunctie en registratiefunctie is er ook sprake van een hoogtemeter en een caloriemeter.

Materiaal:

de behuizing van deze fietscomputer is vervaardigd uit waterdicht kunststof en kan best wel tegen een stootje.

Nadelen
Prijzig:

het is mogelijk dat sommige klanten het prijskaartje nog steeds als veel te duur zullen beschouwen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Polar V650 HR Fietscomputer/Hartslagmeter GPS

 

Deze fietscomputer met GPS van Polar is perfect voor elke fietser. Je kunt voor elke fietssport een profiel aanmaken en zelf de gegevens kiezen die je wilt zien. De metingen worden opgeslagen in de Flow webservice waar je ze kunt bekijken maar ook delen met anderen.

Het toestel ondersteunt OpenStreetMap om gratis kaartgegevens te downloaden over het gebied waar je aan het fietsen bent. Op het kleurenscherm zie je meteen waar je bent. Het apparaat is verder nog uitgerust met een LED lampje aan de voorkant die automatisch oplicht wanneer het donker wordt.

De online meningen van gebruikers geven een positief advies weer voor dit product. Het apparaat is makkelijk te installeren en geeft mooi de informatie weer die je zelf kiest. De batterij gaat lang mee en de GPS werkt perfect.

Met de Polar V650 HR fietscomputer haal je volgens verschillende kopers echt wel een degelijk apparaat in huis. Polar is niet alleen één van de bekende merken maar voor velen ook echt het beste merk wanneer het gaat over fietscomputers. Hieronder kun je een overzicht terugvinden van de voor- en nadelen van het apparaat.

Voordelen
Functies:

het toestel is niet alleen voorzien van een degelijke hartslagfunctie maar ook nog eens van een horlogefunctie, een trainingsfunctie en zelfs een degelijke registratiefunctie.

Flow webservice:

alle metingen die door het apparaatje worden uitgevoerd die worden praktisch automatisch opgeslagen in de daarvoor voorziene Flow webservice. Van daaruit kun je je gegevens ook gaan delen.

OpenStreetMap:

dankzij de OpenStreetMap technologie is het mogelijk om handige kaartgegevens te downloaden van het specifieke gebied waar je je op dat moment bevindt. Bovendien is dit helemaal gratis.

Nadelen
Matige kwaliteit:

we merken dat het apparaat voor sommige kopers niet helemaal aan de verwachtingen voldoet. Zo produceert deze fietscomputer helemaal niet met de Samsung S6.

 

 

Garmin Edge 820 Bundel Fietscomputer

 

De Garmin Edge 820 is niet alleen een fietscomputer maar kan ook als GPS gebruikt worden. Het is een licht en compact toestel die uitgerust is met een touchscreen die zelfs nat te bedienen is. Je kunt dit apparaat verbinden via Garmin Connect en dankzij de GroupTrack1 functie weet je altijd waar je fietsgenoten zich bevinden.

Het apparaat biedt een geavanceerde prestatiemeting en is compatibel met ANT+ sensors. Je kunt de gegevens opslaan om ze te analyseren en met de optionele hartslagband kun je zelfs beschikken over fysiologische gegevens. De batterij is goed voor wel 15 uur fietsplezier.

De prijs van dit apparaat is een stuk duurder maar toch zijn alle gebruikers tevreden over hun aankoop. Het is een goede fietscomputer met vele mogelijkheden en van goede kwaliteit. Het toestel is makkelijk op je fiets te monteren en de gegevens zijn goed afleesbaar van het touchscreen.

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe en vooral degelijke fietscomputer dan zul je ook heel wat modellen van het merk Garmin tegenkomen. Garmin is nu eenmaal een vaste waarde op het gebied van alles wat met fietsen te maken heeft. Het is voor velen één van de populairste merken om niet te zeggen veelal het beste merk.

Voordelen
Comfort:

deze fietscomputer is niet alleen compact qua formaat maar weegt bovendien ook bijzonder weinig. Daardoor is het gemakkelijk overal mee naartoe te nemen.

2-in-1:

je zou dit apparaat eigenlijk als een 2-in-1 toestel kunnen zien aangezien je het ook als een GPS systeem kunt gebruiken.

GroupTrack1 functie:

dankzij de GroupTrack1 functie is het mogelijk om op gelijk welk moment te weten te komen waar al je fietsgenoten zijn.

Nadelen
Kostenplaatje:

in vergelijking met de andere apparaten uit onze lijst zul je voor deze fietscomputer wel best iets meer budget hoeven te voorzien.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status