Beste fietsendrager

Laatste update: 16.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Fietsendragers test van 2021

 

Vertrek je binnenkort op reis en wil je graag je fiets meenemen? Dan kan dit met behulp van de beste fietsendrager. In koopgids over fietsendragers proberen wij jou dan ook enkele handige tips en richtlijnen aan te bieden. Uiteraard kun je ook gewoon verder scrollen naar onze top 3 over de best beoordeelde fietsendragers. Zo blijkt de Pro-User Diamant fietsendrager alvast een goede aankoop te zijn. Het product is makkelijk te installeren en biedt je de mogelijkheid om tot wel 2 fietsen mee te nemen. Je hebt natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de Hapro Atlas fietsendrager waarmee je makkelijk en zonder problemen 2 volwassen fietsen kunt verplaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Fietsendragers koopgids

 

Steeds meer en meer mensen nemen hun fiets mee zodra ze op reis vertrekken. Dit is tegenwoordig ook geen enkel probleem meer omdat er nu werkelijk verschillende soorten fietsendragers bestaan. Uiteraard moet je ook rekening houden met de kogeldruk en de lengte als je echt één van de beste fietsendragers wilt aankopen. Zodra je de modellen met elkaar gaat vergelijken zul je ook merken dat er verschillende mogelijkheden waar te nemen zijn. Het kan dan altijd leuk zijn om ook de aanbiedingen in de gaten te houden.

 

 

Gebruiksgemak

 

Steeds meer mensen nemen hun fiets mee wanneer ze op vakantie vertrekken. Op die manier hoeven ze ter plaatse geen fietsen te huren en kunnen ze genieten van een ontspannende fietstocht. Het is natuurlijk niet zo gemakkelijk om je fiets in de wagen te proppen naast al die andere bagage. En dan moet je ook nog maar net zien dat je zelf nog in de wagen kunt stappen. Een fietsendrager kan dan zeker en vast een goede aanbeveling zijn in deze situatie.

Er zijn momenteel heel wat verschillende soorten fietsendragers op de markt. Het ene model zal bovendien ook heel wat meer opties aanbieden dan het andere model. Het is dus zeker en vast een top idee om voor jezelf uit te maken welke verwachtingen je hebt. Als je aan een professionele fietscarrière aan het timmeren bent, dan is het logisch dat je veel vaker een fietsendrager zult nodig hebben. Let hierbij ook zeker op het prijskaartje. Er zijn heel wat goedkope fietsendragers maar misschien hebben die niet dezelfde kwaliteit en mogelijkheden als de iets duurdere modellen.

 

 

Het type fietsendrager

 

Er zijn heel wat fietsendragers die je op een trekhaak kunt plaatsen. Afhankelijk van het model dat je aankoopt kun je 1 tot en met 4 fietsen meenemen. Ideaal als je met het gezin om vakantie wilt vertrekken en je een leuk fietstochtje wilt kunnen maken. Het is ook mogelijk om een fietsendrager aan te kopen waar slechts 2 fietsen op kunnen geplaatst worden en dit achteraf uit te breiden naar 4 staanplaatsen.

Wanneer je wagen niet uitgerust is met een trekhaak kun je kijken om een achterklepdrager aan te kopen. Bovendien maakt het hier iets minder uit of de wielen van je fiets 20 cm uitsteken of niet. Dit is bij een trekhaak fietsendrager niet het geval. Een achterklepdrager zal de fiets stevig vasthouden ter hoogte van het frame. Ook dit is verschillend in vergelijking met een trekhaak fietsendrager. Houd er wel rekening mee dat een achterklepdrager iets minder gewicht kan dragen en daardoor wel minder geschikt is om elektrische fietsen te verplaatsen.

Er is ook nog een derde optiemogelijkheid en dit is om een fietsendrager aan te kopen die je op het dak van de wagen kunt plaatsen. Het grootste voordeel hiervan is dat je fietsen helemaal niet zullen uitsteken. Verder is er geen kentekenplaat nodig en zelfs geen lichtbalk. Bovendien kun je een dakdrager bijna op elk type auto plaatsen.

 

 

De mogelijkheden, de kogeldruk en lengte van je fiets

 

Zeker als je besluit een trekhaak fietsendrager aan te kopen, is het aangewezen om ook rekening te houden met de kogeldruk van je wagen. Kogeldruk is eigenlijk gewoon de druk die maximaal door de trekhaak kan worden gedragen. Als je een vrij kleine wagen hebt dan ligt de kogeldruk of maximale belasting vaak rond de 50 kg. Bij grote wagens ligt dit rond de 75 kg. Alvorens je een fietsendrager op je trekhaak wilt plaatsen, hoef je hier dus rekening mee te houden. De kogeldruk staat normaal vermeld in de autopapieren.

Naast de kogeldruk moet je ook zien dat je fietsen niet te ver uitsteken. Als je wielen namelijk iets te ver uitsteken dan kan je hiervoor beboet worden. Bij wet mogen de wielen eigenlijk maar 20 cm uitsteken aan de linker- en rechterkant. 20 cm is nu niet bepaald veel en is dus ook afhankelijk van de breedte van je wagen. In het slechtste geval kun je dus zeker nog naar een fietsendrager grijpen die je op de achterklep of het dak hoeft te monteren.

Je zult al vrij snel merken dat sommige fietsendragers net iets meer mogelijkheden hebben dan andere. Uiteraard zul je dit wel voelen in de uiteindelijke prijsbepaling van het toestel. Zo kun je bij de trekhaak fietsendragers bijvoorbeeld opteren voor een kantelbaar model. Zo kun jij gewoon zonder problemen je achterklep openen wanneer je iets nodig hebt. Het zal niet verwonderen dat deze iets duurder zijn tenzij je een fietsendrager aanbieding tegenkomt natuurlijk. Kijk ook zeker naar de mogelijkheid om je fietsendrager te sluiten. Dit is zeker een goed idee aangezien het niet alleen veiliger is maar ook net iets meer bescherming biedt.

 

 

Fietsendrager Reviews – Top 5

 

 

Als je op reis bent is het niet altijd handig om een auto te gebruiken om je te verplaatsen. Je kunt de auto beter bij het hotel laten staan en fietsen gebruiken. Met een fietsendrager kun je je eigen fiets meenemen op reis zodat je deze kunt gebruiken om je makkelijk te verplaatsen. De volgende producten zijn van topkwaliteit, kies er zelf nog de beste fietsendrager uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Pro-User Diamant

 

Deze fietsendrager kun je eenvoudig op een trekhaak bevestigen en is geschikt om 2 fietsen te transporteren. Het product is geschikt voor alle trekhaken en alle fietsen en beschikt over een inklapsysteem waardoor je de fietsendrager makkelijk zelf kunt dragen. Dankzij het kantelmechanisme kun je nog altijd makkelijk de koffer bereiken.

De fietsendrager is uitgerust met frameklemmen en je kunt het na gebruik bewaren in de meegeleverde opbergtas. Verder beschik je nog over een aansluiting voor verlichting en het product is maximaal belastbaar met 60 kg.

Volgens de reviews is de fietsendrager handig in gebruik en kun je het eenvoudig bevestigen op de trekhaak. Het product is compact maar is redelijk zwaar. Het is makkelijk dat er twee stekkers opzitten voor de verlichting.

Met deze unieke fietsendrager kun je makkelijk zonder problemen 2 fietsen transporteren. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld op kampeervakantie vertrekt of wanneer je een heuse fietsvakantie voor de boeg hebt staan. Hieronder alvast een overzichtje van de verschillende voordelen en nadelen van dit product.

Voordelen
Installatie:

de fietshaak is makkelijk op de trekhaak van je wagen te installeren. Daarbij maakt het helemaal niet uit over welk type trekhaak het gaat.

Inklapsysteem:

deze unieke fietsendrager is voorzien van een handig inklapsysteem waardoor het makkelijker en aangenamer wordt om de fietsendrager overal mee naartoe te nemen.

Kantelmechanisme:

het beschikbare kantelmechanisme zorgt ervoor dat je, ondanks de aanwezigheid van de fietsendrager, geen moeite zult ondervinden om de kofferbak te openen.

Handig in gebruik:

de fietsendrager heeft een maximale draagkracht van maar liefst 60 kg en is voorzien van een stel stevige frameklemmen. Verder wordt de fietsendrager geleverd in een unieke en stevige opbergtas.

Nadelen
Te zwaar:

een enkele koper merkt wel op dat deze fietsendrager toch behoorlijk veel weegt.

Koop bij bol.com (€358.95)

 

 

 

 

Hapro Atlas

 

De Hapro Atlas fietsendrager is geschikt voor 2 fietsen en behoort tot de categorie van goedkope fietsendragers. Je kunt er verschillende soorten fietsen op plaatsen, ook elektrische fietsen en mountainbikes. Dankzij het kantelsysteem ondervind je geen problemen om tot bij de de koffer te raken. De fietsendrager is voorzien van een 7-polig lichtbord en is maximaal belastbaar met 50 kg.

De kopers geven goed advies over de degelijke prijs voor de goede kwaliteit. Deze fietsendrager aanbieding is handig in gebruik maar neemt wel redelijk veel plaats in beslag. Je fietsen zitten goed beveiligd in deze fietsendrager en je kunt het product opvouwen om het op te bergen, maar er is wel een koper die vindt dat het product niet makkelijk opvouwt.

Door te kiezen voor de Hapro Atlas fietsendrager kies je opnieuw voor een toestel dat de capaciteit heeft om 2 fietsen te verplaatsen. Indien je bovendien over een beperkt budget beschikt of gewoon liever niet zoveel geld wenst te spenderen, dan is de Hapro Atlas fietsendrager precies waar jij naar op zoek bent.

Voordelen
Kostenplaatje:

het lijkt wel of deze fietsendrager over de laagste prijs beschikt en daardoor misschien ook wel tot de populairste producten uit deze lijst kan gerekend worden.

Kantelsysteem:

ook dit product is voorzien van een praktisch kantelsysteem waardoor je de kofferbak ten allen tijde zonder problemen kunt openen en sluiten.

Gebruiksgemak:

je zult merken dat dit product is uitgerust met een helder en duidelijk zichtbaar 7-polig lichtbord. Verder heeft het een maximale draagkracht van ruim 50 kg en kun je er om het even welk type fiets mee verplaatsen.

Nadelen
Niet comfortabel:

slechts één enkele koper is van mening dat deze fietsendrager helemaal niet zo eenvoudig op te vouwen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Twinny Load eWing

 

Deze fietsendrager is geschikt voor twee elektrische fietsen en beschikt over een kantelfunctie die je met de voet kunt bedienen. Je kunt de fietsendrager op een trekhaak bevestigen en de verlichting aansluiten via een 13 polige 12V stekker.

Het product is gemaakt met elementen van metaal, aluminium en kunststof en je kunt het inklappen wanneer je het niet gebruikt. Op die manier kun je het product beter bewaren. De fietsendrager heeft een maximaal belastbaar gewicht van 56 kg.

Deze fietsendrager is eenvoudig om te installeren en is geschikt om elektrische fietsen te dragen. De gebruikers geven positief advies over het design en je kunt de drager makkelijk meenemen in de koffer wanneer het ingeklapt is. Een van de kopers had problemen met de verlichting.

Heb je thuis elektrische fietsen staan? Dan lijkt het ons een goed idee om de Twinny Load eWing fietsendrager even wat grondiger te bekijken. Deze fietsendrager is namelijk speciaal ontworpen zodat jij vanaf nu je elektrische fietsen makkelijk van het ene punt naar het andere punt kunt verplaatsen.

Voordelen
Kantelfunctie:

de kantelfunctie zorgt ervoor dat je, zelfs met de fietsendrager gemonteerd, de koffer makkelijk en probleemloos kunt openen en sluiten. Je kunt deze kantelfunctie makkelijk bedienen door middel van je voet.

Installatie:

het vraagt niet veel moeite en tijd om deze fietsendrager op de trekhaak van je wagen te installeren.

Materiaal:

het is een stevige fietsendrager die vervaardigd is uit een combinatie van stevige materialen zoals bijvoorbeeld aluminium, metaal en kunststof.

Handig in gebruik:

indien je de fietsendrager tijdelijk niet gebruikt dan kun je deze makkelijk en zonder problemen inklappen. Verder ben je zeker van een maximale draagkracht van zo’n 56 kg.

Nadelen
Verlichting:

een blik op de online beoordelingen leert ons dat slechts één klant wel wat problemen ondervonden heeft met de verlichting.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hapro Atlas Premium E-Bike

 

Net als de andere producten in dit artikel is deze fietsendrager geschikt om twee fietsen te transporteren. Je kunt alle soorten fietsen bevestigen zoals mountainbikes, elektrische fietsen of racefietsen.

Ook dit product is uitgerust met een kantelsysteem zodat je makkelijk bij de koffer raakt. De fietsendrager heeft een maximaal belastbaar vermogen van 60 kg en beschikt over een 13 polig lichtbord.

Bijna alle reviews zijn positief: het product is makkelijk om te monteren en is handig in gebruik. De kwaliteit is top en je kunt de fietsen eenvoudig op de fietsendrager bevestigen. De fietsen hebben genoeg ruimte tussenin zodat er minder risico is op schade. Voor vele kopers is dit de beste aankoop en zijn ze ook tevreden over de prijs van het product.

Net zoals één van de vorige producten uit deze lijst, zul je merken dat ook deze fietsendrager geleverd wordt door het bekende merk Hapro Atlas. Daardoor durven we vermoeden dat het misschien wel eens het beste merk zou kunnen zijn.

Voordelen
Gebruiksgemak:

het is een degelijke fietsendrager die makkelijk te installeren is en die je kunt gebruiken om eender welk type fiets te verplaatsen.

Kantelsysteem:

ook hier zorgt het kantelsysteem ervoor dat je de kofferbak makkelijk kunt openen en sluiten.

Draagkracht:

je haalt met deze fietsendrager een degelijk product in huis met een maximale draagkracht van maar liefst 60 kg.

Nadelen

We merken dat er tot op heden alleen maar positieve reacties zijn geplaatst bij dit product. Daardoor is het voor ons best wel moeilijk om jou verder advies te geven over eventuele minpuntjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Thule EasyFold 931

 

Deze fietsendrager van het merk Thule heeft een gewicht van 16,9 kg en is gemaakt van aluminium. Je kunt twee fietsen plaatsen op deze fietsendrager en het product heeft een maximaal belastbaar gewicht van 60 kg. Dit product is goedgekeurd door de technische dienst voor gebruik op de auto en gebruikt een mix van zwarte en grijze kleuren.

Bij deze fietsendrager aanbieding is momenteel nog maar één review geplaatst. Desondanks de hoge prijs van het product is de koper heel tevreden over de werking van de drager. Het is een stevig product die handig in gebruik is. Je kunt de fietsendrager ook makkelijk opvouwen om het op te bergen of mee te nemen in de koffer.

De fietsendrager is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en lichtgewicht aluminium. Je kunt hierbij rekenen op een maximale draagkracht van maar liefst 60 kg en de mogelijkheid om 2 fietsen te verplaatsen. Ben je benieuwd naar de verdere mogelijkheden? Bekijk dan alvast het overzicht hieronder even.

Voordelen
Gebruiksvriendelijkheid:

de koper die een reactie heeft geplaatst is bijzonder tevreden over de werking van deze unieke fietsendrager en de gebruiksvriendelijkheid ervan.

Comfort:

na gebruik kun je de fietsendrager makkelijk en zonder problemen opvouwen waardoor het makkelijker wordt om die te verplaatsen of op te bergen.

Nadelen
Kostenplaatje:

ondanks de aanvaardbare prijs, vindt de koper dat het prijskaartje toch net iets lager had mogen zijn.

Koop bij bol.com (€675.17)

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status