Beste fietshelm

Laatste update: 03.06.20

 

Fietshelmen test van 2020

 

Of je nu een kort ritje of eerder een heuse fietstocht; het is belangrijk om te kiezen voor een duurzame en stevige fietshelm. Het assortiment vandaag de dag is bijzonder ruim en de keuze daarom niet altijd eenvoudig. Daarom willen wij jou helpen in de zoektocht naar de beste fietshelm. Wij zijn alvast op onderzoek getrokken en hebben de 3 best beoordeelde hedendaagse fietshelmen in de selectie hieronder opgenomen. Zo zou je kunnen kiezen voor de Pro Sport Lights Fietshelm van die bovendien geleverd wordt in een duurzame Pro Sport Lights opbergtas. Ben je op zoek naar een fietshelm voor je zoon of dochter dan zou je voor de Bobike One fietshelm kunnen kiezen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Fietshelmen koopgids

 

Sommige gebruikers beschouwen het meer als een last, terwijl het voor andere kopers dan weer een onmisbaar item is; de fietshelm. Maar wat zijn nu de beste fietshelmen? Want er zijn vandaag de dag nu eenmaal heel wat verschillende soorten en mogelijkheden. En welke voordelen biedt een fietshelm? Houd verder ook rekening met de pasvorm en het draagcomfort, die minstens even belangrijk zijn bij het vergelijken van de verschillende mogelijkheden. Het is daarnaast een aanbeveling om mogelijke aanbiedingen en kortingen niet uit de weg te gaan. Sommige fietshelmen kunnen nu eenmaal vrij duur zijn.

 

 

Het nut van een degelijke fietshelm

Zoals we het reeds even vermeld hebben in de inleiding, zullen sommige gebruikers de fietshelm alleen maar als lastig ervaren, terwijl anderen zonder fietshelm de baan zelfs niet zullen opgaan. Toch is het belangrijk om even stil te staan bij het nut van een degelijke fietshelm, want dat is er wel degelijk. Een fietshelm is in de eerste plaats namelijk functioneel en maakt de kans op hoofdletsel kleiner op het moment dat er een ongeval gebeurt.

Bovendien zullen mensen die ervoor kiezen om een fietshelm te dragen, zich vaak ook iets zekerder voelen. En dat uit zich dan in het nemen van (berekende) risico’s. Indien je geen fietshelm draagt, zul je misschien minder geneigd zijn om aan een rotvaart door de bochten te glijden. Echter heeft het dragen van de fietshelm tegenwoordig voor velen ook een esthetische functie. Velen kiezen daarom vaak voor een apart design of bepaald kleurtje. Zo wordt het dragen van een helm, zeker voor kinderen, iets aantrekkelijker.

 

De juiste pasvorm

Uiteraard is het belangrijk dat je een fietshelm met een correcte pasvorm aankoopt. Het is niet handig indien de helm te groot is, maar het zit ook helemaal niet lekker indien die veel te nauw aanspant. Hecht daarom heel wat belang aan de juiste omtrek en de juiste pasvorm. Je hoeft je geen zorgen te maken want het enige dat je hiervoor hoeft te gebruiken is een betrouwbaar en degelijk meetlint.

Het is de bedoeling om de meetlint op een bepaalde hoogte boven de wenkbrauwen te plaatsen. Op ongeveer 2,5 cm is perfect. Vervolgens kun je de omtrek van je hoofd makkelijk en zonder problemen meten. Let wel op dat het meetlint net boven de oren moet geplaatst worden. Dat heeft te maken met het feit dat het om het breedste punt van je hoofd gaat. Indien je daar geen rekening mee houdt dan zou de fietshelm wel eens te klein kunnen zijn.

Het is alvast een goede aanbeveling om deze metingen enkele malen te herhalen en te kijken naar de bekomen meetresultaten. Vervolgens kun je op zoek gaan naar de voor jou beste fietshelm. Afhankelijk van het merk, wordt er vaak een indeling gedaan waarbij de minimale pasvorm XS betreft en de maximale pasvorm een XL.

 

Het draagcomfort en eventuele extra kenmerken

Uiteraard is het ook belangrijk om even stil te staan bij het draagcomfort van de fietshelm. Het draagcomfort heeft in de eerste plaats natuurlijk de maken met de correcte pasvorm. Enkel een fietshelm die helemaal overeenkomt met de omtrek van je hoofd, zal voldoende comfortabel aanvoelen. Echter zijn er ook nog heel wat andere opties en kenmerken die het draagcomfort in meer of mindere mate kunnen vergroten. Zo is een fietshelm met ventilatiegaten alvast een goed idee. Je zult er minder snel door zweten en dit is tevens ook hygiënischer.

Daarnaast raden wij jou ook aan om aandacht te besteden aan de gebruikte kinband. De kinband dien je makkelijk en zonder problemen te kunnen verstellen. Zodra het lukt om bijvoorbeeld 1 vinger te plaatsen tussen enerzijds je kin en anderzijds het kinbandje, zit je helemaal goed. Ook een verstelbaar retentiesysteem, aan de achterkant van de desbetreffende fietshelm is een belangrijk onderdeel. Dankzij dit retentiesysteem kun je de pasvorm van de helm in meer of mindere mate aanspannen.

Verder kan het ook een aanbeveling zijn om rekening te houden met het gewicht. Een lager gewicht is altijd aangenamer om te dragen. Zeker wanneer je professionele wedstrijden rijdt en de helm dus vaak enkele uurtjes op hebt. Zorg ook steeds voor voldoende reflectoren. Een goede zichtbaar in het verkeer is uitermate belangrijk. Ook het feit of je de voering uit de helm kunt nemen of niet, is voor sommigen een belangrijk pluspunt.

 

 

Wat is het kostenplaatje

De aanschaf van een degelijke fietshelm hoeft niet zo duur te zijn. Toch zijn er ook heel wat dure fietshelmen op de markt gebracht. Het prijskaartje wordt in de meeste gevallen beïnvloedt door de gebruikte materiaalsoorten en de eventuele extra kenmerken of functiemogelijkheden. Het spreekt voor zich dat hoe meer kenmerken hoe hoger het prijskaartje zal zijn. Dergelijke producten zullen dan ook niet langer tot de goedkope fietshelmen behoren. Bekijk eventueel de online reviews ook even en wie weet kun je zo nog wel een fietshelm aanbieding spotten.

 

Fietshelm Reviews – Top

 

Fietsen is gezond en goed voor het milieu. Bij valpartijen kan echter een risico op hersenletsel bestaan. Daarom is het dragen van een fietshelm belangrijk. Om je keuze uit het ruime aanbod te vereenvoudigen hebben wij een selectie gemaakt. Daarbij hebben wij ook naar kinderfietshelmen gekeken.Wij hebben ons mede laten leiden door het advies van klanten.

 

 

Pro Sport Lights Fietshelm

 

Binnen het assortiment fietshelmen Giro hebben wij deze voor je geselecteerd. Hij valt niet direct binnen de categorie goedkope fietshelmen, maar biedt wel extra veiligheid met de ingebouwde en oplaadbare verlichting. De hiervoor benodigde micro USB wordt natuurlijk meegeleverd. Daarnaast wordt een handige Pro Sport Lights rugzak meegeleverd voor het opbergen van je helm.

Deze one size fietshelm is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Hij is licht in gewicht met zijn 694 gram en dus heel comfortabel. Deze helm heeft aan de achterkant 6 lampjes en aan de zijkanten elk 3 lampjes. Zo ben je ook in het donker duidelijk zichtbaar.

Deze fietshelm is sinds kort in de collectie opgenomen. Helaas beschikken wij daarom nog niet over een review van klanten.

 

Koop bij bol.com (€119.99)

 

 

 

 

Bobike One 

 

Je ziet steeds vaker kinderen met een fietshelm. Omdat ze vastzitten in het kinderfietsstoeltje zijn ze erg kwetsbaar bij valpartijen. Deze Bobike kinderfietshelm is al geschikt voor je kindje vanaf 9 maanden. Hij groeit met je kindje mee door een onder de kin instelbaar bandje.

Deze stoere kinderhelm heeft een prima pasvorm. Aan de binnenzijde beschikt het over een insectennetje. Hiermee is je kindje op de fiets beschermd tegen stekende insecten. De 9 ventilatieopeningen in de helm houden het hoofd van je kindje koel. De reflecterende stickers zorgen ervoor dat je kindje goed zichtbaar is in het donker.

De reviews van klanten zijn beslist lovend te noemen. Met zijn aantrekkelijke prijs biedt deze kinderfietshelm niet alleen een mooi design. Hij biedt ook een goede kwaliteit en een goede pasvorm. Hier is zeker sprake van een prima prijs-kwaliteitverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Abus Pedelec

 

Deze fietshelm komt uit de collectie van het Duitse ABUS. Dit bedrijf staat borg voor degelijkheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Met zijn geringe gewicht van 835 gram biedt hij je veel draagcomfort. De ventilatiegaatjes houden je hoofd koel op de fiets

De binnenzijde is voorzien van een regenkapje. Deze helm is bedoeld voor gebruik in alle seizoenen. In ieder geval blijven je haren droog bij regen of sneeuw. In het donker ben je goed zichtbaar door het lampje aan de achterzijde van de helm. Het lampje heeft drie standen en wel permanent brandend, snel of langzaam knipperend.

Kopers die je reeds voorgingen zijn erg tevreden over deze aankoop. Hij biedt een prima pasvorm en een groot draagcomfort. Het regenkapje en de geïntegreerde verlichting worden zeker als pluspunten ervaren. Kortom, een top fietshelm met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dunlop MTB 

 

Bij deze fietshelm van het bekende merk Dunlop krijg je het gevoel met een fietshelm aanbieding te maken te hebben. Voor een aantrekkelijke prijs krijg je veel waar voor je geld. Deze unisex fietshelm heeft  een uitneembare en wasbare binnenvoering en is geschikt voor vier seizoenen. Hij is ook zeer geschikt voor de mountainbike.

De helm is vervaardigd uit plastic en heeft een gewicht van maar slechts 289 gram. De maar liefst 20 ventilatieopeningen zorgen ervoor  dat je hoofd aangenaam koel blijft. De verstelbare kinband en het afneembare vizier zorgen voor een optimaal draagcomfort.

In de review van klanten wordt deze fietshelm gewaardeerd met maar liefst 5 sterren. Zij spreken over een super prijs-kwaliteitverhouding. Deze helm heeft een prima pasvorm en met zijn geringe gewicht en biedt een groot draagcomfort.

 

Koop bij bol.com (€20.95)

 

 

 

 

Giro Synthe

 

Uit het assortiment fietshelmen Giro selecteerden wij deze fietshelm voor je. Ben je een echte fietsliefhebber, dan is dit misschien wel de beste fietshelm voor jou. Hij valt niet direct in de categorie goedkope fietshelmen.

Deze unisex fietshelm is geschikt voor alle seizoenen. Hij beschikt over maar liefst 19 ventilatieopeningen. Hij biedt  met zijn ultra lichte gewicht van 234 gram heel veel draagcomfort. Je krijgt zo het gevoel dat je fietst zonder een helm op je hoofd. Dus is deze  heel geschikt voor mensen die nog wat bezwaren hebben tegen fietshelmen.

Deze fietshelm is nog niet zo lang geleden opgenomen in ons assortiment. Om die reden beschikken wij nog niet over beoordelingen van onze klanten. Giro staat bekend om zijn zorg en aandacht bij de ontwikkeling van hun producten. Je kunt dus rustig uitgaan van een prima prijs-kwaliteitverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status