5 Beste Fietssloten Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Fietssloten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijk fietsslot maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou met onze koopgids misschien alvast een aardig eindje op weg helpen. Een degelijk fietsslot is namelijk de beste garantie om te verhinderen dat anderen je fiets meenemen. Het is dan ook belangrijk om een keuze te maken uit de beste fietssloten. Deze hebben we ook even vermeld in onze top 3. Zo is uit onderzoek gebleken dat je met de Axa Ketting RLC Insteek alvast een duurzaam en degelijk fietsslot in huis haalt. Bovendien is de ketting voorzien van een opvallend en vrolijk kleurtje. Ook met het Stahlex Rood Kabel Ø10mm mag je zeker zijn van een uitstekend en perfect werkend fietsslot. Het is een cijferslot dat wordt aangeboden tegen een mooi prijsje.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Fietssloten koopgids

 

Zodra je met de fiets ergens naartoe gaat, is het een goede aanbeveling om een degelijk fietsslot aan te kopen. Wij hebben onderzocht waarop je zou kunnen letten wanneer je de beste fietssloten gaat vergelijken. Je kunt aandacht besteden aan het nut en het type maar ook aan de materialen en het soort slot. Sta bovendien ook eventjes stil bij het gewicht en eventuele keurmerken. En wie weet kom je zo wel een leuke fietsslot aanbieding tegen die helemaal aan jouw verwachtingspatroon beantwoordt.

 

 

Het type fietsslot

Eigenlijk kunnen we 5 verschillende fietssloten waarnemen. Zo heb je eerst en vooral de typische kabelsloten. Deze zijn meteen ook het goedkoopste en kunnen variëren van 2 tot en met 20 euro. Toch zijn het jammer genoeg degene die het minste bescherming bieden. Ze zijn bijzonder gemakkelijk open te breken en maken de kans op diefstal er dus niet minder op. Je kunt ook kiezen voor een Boa fietsslot. Dit is een slot dat gemaakt is uit een dunne kabel die verstevigd wordt door verschillende bredere ringen. Het ziet er stevig uit maar dit is het jammer genoeg helemaal niet.

De kettingen zijn iets beter doordat het al veel meer moeite kost om deze open te breken. Als je een kettingslot aankoopt, probeer dan uit te kijken voor een langer model. Op die manier kun je je voorwiel eventueel vastmaken aan een boom. Je kunt ook opteren voor een vouwslot. Deze zijn niet alleen bijzonder stevig omwille van het geharde staal maar zijn ook heel flexibel, compact en licht van gewicht. Ook een U-slot is een goede keuze om niet te zeggen de beste keuze. Ze bieden het meeste weerwerk om open te breken en verkleinen de kans op diefstal aanzienlijk. Houd er wel rekening mee dat ze iets meer wegen in vergelijking met een vouwslot.

 

De gebruikte materialen

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijk fietsslot dan zul je vrijwel meteen merken dat er ook heel wat onderscheid is op het gebied van de materiaalsoorten. De meeste degelijke fietssloten die zijn gemaakt uit roestvrij of gehard staal. Wanneer we kijken naar de kabelsloten bijvoorbeeld dan zien we daar vooral roestvrij staal opduiken. Roestvrij staal is in de eerste plaats bijzonder sterk en duurzaam en beter bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Boa’s daarentegen lijken er sterk uit te zien maar zijn het niet. Dit heeft te maken met de dikte van het staal dat gebruikt wordt en het omhulsel ervan.

Verder heb je ook heel wat modellen die gemaakt zijn uit degelijk en duurzaam gehard staal. Denk hierbij vooral aan de U-sloten en de vouwsloten. Dit zijn heel sterke metalen die maar moeilijk open te breken zijn. De U-sloten en de vouwsloten worden dan ook niet voor niets beschouwd als één van de veiligste fietssloten. Het is dus zeker de moeite waard om ook deze modellen eens grondig te bestuderen en dus in acht te nemen.

 

Sleutel of cijferslot

Wanneer je van plan bent om een fietsslot aan te kopen dan is het ook een goed idee om rekening te houden met het slot. Zo heb je verschillende soorten fietssloten die werken op basis van een sleutelslot. Dit kan erg handig zijn maar wat te doen wanneer je je sleutel verliest? Het is hierbij een optie om een sleutelslot aan te kopen waarbij er altijd een reservesleutel wordt meegeleverd. Toch is het ook mogelijk dat je de reservesleutels onderweg verliest.

Het veiligste is om te werken in combinatie met een cijferslot. De naam zegt het ongeveer al zelf. Dit zijn fietssloten die je kunt vergrendelen en ontgrendelen door middel van een code die uit 4 cijfers bestaat. Dit is het veiligste aangezien je dan geen rekening hoeft te houden met eventuele sleutels. Je moet er dan uiteraard wel voor zorgen dat je de code goed onthoudt. Probeer in elk geval het sleutelslot of het cijferslot altijd te combineren met het standaard slot dat op de fiets aanwezig is.

 

 

Gewicht en keurmerk

Hoe zwaarder een fietsslot weegt hoe steviger dit slot in theorie is en dus ook meteen hoe beter. Uiteraard is dit niet de gouden regel want er bestaan ook heel wat zware sloten die gemakkelijk open te breken zijn. Toch speelt het gewicht een belangrijke rol. Kijk ook uit naar het keurmerk ART. Dit bepaald namelijk de weerstand die nodig is om het slot open te breken. Fietssloten met het keurmerk ART zijn moeilijker open te breken en dus veiliger.

Nu zul je misschien denken dat de meeste degelijke sloten ook heel wat geld kosten. Toch kun je heel wat goedkope fietssloten vinden die heel erg degelijk en duurzaam zijn. En uiteraard zou je ook altijd kunnen rekening houden met eventuele aanbiedingen. We raden jou dan ook aan om vooral te kijken naar de beschermingsfactor van het slot en de sterkte ervan. Zo zul jij beslist vroeg of laat een kwaliteitsvol fietsslot tegenkomen dat helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

5 Beste Fietssloten (Reviews) van 2020

 

Het is jammer maar als je veel met de fiets op stap gaat dan kun je niet zonder een fietsslot. Als je de fiets niet gesloten achterlaat dan kan het gebeuren dat je fiets gestolen wordt. Om dit te vermijden is het belangrijk om een goed en stevig fietsslot te kopen. Neem een kijkje naar onze top vijf die we gebaseerd hebben op de tevredenheidsscore van eerdere kopers. Kies er zelf het beste fietsslot uit om jouw fiets goed te beveiligen.

 

 

1. Axa RLC 100 Insteekketting 100 cm

 

Dit kettingslot is perfect om je fiets te beveiligen want je kunt het makkelijk rond een paal of fijn boompje vastmaken. Let op want je hebt er wel het Axa ringslot op je fiets voor nodig, anders kun je de ketting niet sluiten. De ketting heeft een lengte van 100 cm en de schakels hebben een dikte van 5,5 mm. Je kunt bovendien kiezen tussen zes verschillende kleuren.

De kopers zijn heel tevreden over deze fietsslot aanbieding, er wordt geen enkel minpunt aangegeven in de reviews. De ketting is makkelijk te gebruiken in combinatie met een Axa Defender ringslot en kan zelfs gebruikt worden om twee fietsen vast te maken. Het wordt ook aangeraden voor gebruik bij elektrische fietsen.

Voor één koper mocht de ketting iets langer zijn om het op meerdere plaatsen te kunnen gebruiken maar je kunt er rond de meeste paaltjes en boompjes mee om je fiets te beveiligen.

Het is niet altijd makkelijk te weten wat nu precies een goed fietsslot is. Axa is in elk geval een uitstekend merk en voor heel wat gebruikers bovendien ook het beste merk. Het is dan ook een goed idee om de voor- en nadelen van dit handige ringslot even van naderbij onder de loep te nemen.

Voordelen
Formaat:

met dit fietsslot haal je een slot in huis van maar liefst 100 cm lang en zo’n 5,5 cm dik. Het is niet alleen stevig maar biedt je ook de mogelijkheid om je fiets aan een boom of dergelijke vast te binden.

Design:

het fietsslot is te verkrijgen in maar liefst 6 verschillende opvallende kleuren.

Budget:

vanwege de lage prijs zul je dit handige fietsslot vast en zeker tussen de goedkope producten kunnen spotten. Verder kan het zomaar één van de populairste fietssloten uit de reeks zijn.

Nadelen
Axa ringslot:

het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je dit fietsslot alleen maar kunt gebruiken wanneer je fiets over het typische Axa ringslot beschikt.

Te klein:

slechts één enkele gebruiker is echter van mening dat het fietsslot toch net iets te kort is.

Koop bij bol.com (€19.99)

 

 

 

 

2. Stahlex Ø10mm 65cm Kabelslot Schlechts 230g

 

Als je een kinderfiets wilt vastmaken met een cijferslot dan is dit product van Stahlex de ideale aankoop. Bovendien behoort het dankzij de lage prijs tot de goedkope fietssloten. De dikke staalkabel en de cijfers zijn in verschillende kleuren beschikbaar en je kunt de cijfercombinatie eenvoudig resetten.

Je kunt dit slot gebruiken om je fiets te beveiligen maar het is ook handig voor een kinderwagen of een hek. Het slot is extra beveiligd met een laag kunststof dat bestand is tegen stoten en heeft een lengte van 650 mm.

De kopers geven goed advies over dit topproduct. Het slot is makkelijk in gebruik voor kinderen en dankzij de verschillende kleuren zijn de kinderen er ook dol op. Omdat je geen sleutel nodig hebt kan je kind ook niets verliezen. De code kun je makkelijk instellen en het slot is stevig.

Het is belangrijk dat je je kinderen leert op hun spullen zoveel mogelijk te beschermen en beveiligen wanneer ze op pad gaan. Met dit unieke en opvallende fietsslot is het mogelijk om kinderfietsen op een snelle manier te beveiligen tegen mogelijke diefstal. Hieronder alvast een opsomming van de voor- en nadelen.

Voordelen
Budget:

in vergelijking met de andere 4 producten uit onze lijst, zul je merken dat dit fietsslot wel degelijk over de laagste prijs beschikt.

Design:

het fietsslot is beschikbaar in tal van vrolijke en opvallende kleurtjes die kinderen vast en zeker zullen aanspreken.

Cijferslot:

het gaat hier om een handig cijferslot waarbij het mogelijk is om de cijfercombinatie ook te resetten en veranderen indien je dit wilt.

Gebruiksgemak:

het is een stevige fietskabel die volledig uit krachtig en duurzaam staal is vervaardigd en zo best wel tegen een stootje kan.

Nadelen

Tot op heden zijn er nog geen negatieve reacties bij het product geplaatst. Daardoor is het voor ons best wel moeilijk om jou verder advies hierover te geven.

Koop bij bol.com (€10.99)

 

 

 

 

3. Vinz Makalu Motorslot ART 4 120 cm

 

Dit slot is perfect om een motor of een fiets te beveiligen. Je kunt kiezen tussen vier verschillende lengtes waarvan minimum 120 cm en maximum 200 cm. De schakels van de ketting hebben een dikte van 10,5 mm en de ketting wordt aan elkaar gesloten via het hangslot. Beide onderdelen zijn gemaakt van gehard staal en zijn bestand tegen water.

Het product wordt geleverd met twee sleutels en is zelfs goedgekeurd als bootslot door de VBV. Naast waterbestendig is het slot verder ook beschermd tegen stof.

Het advies van de kopers is volledig positief. In één review kun je zelfs lezen dat dieven hebben geprobeerd om een scooter te stelen maar dit is dankzij dit slot niet gelukt. Het slot is heel stevig maar ook nogal zwaar en ook de voordelige prijs-kwaliteitverhouding was een pluspunt voor de kopers van dit product.

Wanneer je kiest voor het Vinz BIS703-120 fietsslot dan haal je niet alleen een slot in huis waarmee je je fiets kunt beveiligen. Het is verder ook stevig en krachtig genoeg om een scooter of motor te beschermen tegen de gevaren van eventuele diefstal. Kortom, de moeite waard om even stil te staan bij de kenmerkende eigenschappen van het product.

Voordelen
Formaat:

het fietsslot is in verschillende maten aanwezig waarbij de lengte kan variëren van zo’n 120 cm tot maar liefst 200 cm. Het slot bestaat verder uit stevige schakels van maar liefst 10,5 cm dik.

Materiaal:

het fietsslot is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en stevig gehard staal. Dit heeft als voordeel dat het bovendien ook waterbestendig is. Verder is het fietsslot ook nog stofbestendig.

Handig in gebruik:

het is een degelijk fietsslot dat bijzonder duurzaam en krachtig is. De VBV heeft het slot zelfs goedgekeurd om het te gebruiken als een soort van bootslot. Bij de aankoop krijg je er bovendien nog 2 extra sleutels bij.

Nadelen
Kostenplaatje:

tot hiertoe hebben kopers alleen nog maar positieve reviews neergepend. Toch is het mogelijk dat sommige klanten het prijskaartje misschien wel iets te hoog vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Abus Fietsslot Iven Chain 8210 Kettingslot ART2 85 cm

 

Dit slot is beschikbaar in twee lengtes namelijk 85 cm en 110 cm. De schakels van de ketting zijn gemaakt van gehard staal en hebben een dikte van 8 mm. De ergonomische vormgeving van dit slot zorgt ervoor dat je het product heel moeilijk kunt openbreken. Op die manier is je fiets extra beschermd tegen diefstal.

De meeste kopers zijn tevreden over dit product maar toch zijn er enkele gebruikers die minpunten aanhalen. Het slot is stevig en is perfect om een stadsfiets te beveiligen. Het slot is lang genoeg en schrikt ook makkelijk dieven af.

Voor andere kopers is de sluiting van het slot niet optimaal en is de sleutel te slap na een paar maanden. Het lijkt erop of de sleutel zal afbreken en je kunt het slot moeilijk sluiten na een bepaalde periode.

Je kunt natuurlijk ook gewoon opteren voor het Abus Iven Chain 8210 fietsslot. Het is een handig en duurzaam fietsslot dat je bovendien in verschillende formaten kunt bekomen. Zo kun je kiezen voor een slot met een maximale lengte van 85 cm of je kunt kiezen voor het slot met een totale lengte van wel 110 cm.

Voordelen
Schakels:

het fietsslot bestaat uit een reeks van opeenvolgende schakels die volledig vervaardigd zijn uit duurzaam gehard staal. Elk afzonderlijk zijn de schakels maar liefst 8 mm dik.

Ontwerp:

dankzij de unieke ergonomische vormgeving waarover dit fietsslot beschikt, zul je merken dat het heel wat moeite en kracht kost om het slot te forceren en stuk te krijgen.

Nadelen
Kwetsbaar:

een kleine minderheid van de klanten is echter van mening dat het slot niet optimaal sluit en dat het vrij kwetsbaar is.

Sleutels:

sommige andere gebruikers vinden dan weer dat de sleutels vrij snel afbreken.

Koop bij bol.com (€42.95)

 

 

 

 

5. Axa Defender Ringslot ART2

 

Dit is het ringslot dat je nodig hebt als je de Axa ketting wilt gebruiken. Het slot is goedgekeurd door de meeste verzekeraars en biedt een optimale beveiliging van je fiets. De beugel is gemaakt van gehard staal en het slot is voorzien van een anti-boor cilinder.

Je kunt de Defender op meerdere manieren op je fiets monteren. Houd er wel rekening mee dat het bevestigingsmateriaal niet wordt meegeleverd. Je hoeft dus zelf nog dit materiaal te kopen zodat je het slot kunt monteren.

De meeste kopers zijn tevreden over dit fietsslot en vinden dat het een gunstige prijs-kwaliteitverhouding heeft. Enkele andere kopers vinden het slot echter niet gebruiksvriendelijk en zijn niet te spreken over de uitklapbare sleutel.

Net zoals het eerste product wordt ook dit handige en duurzame fietsslot geleverd door het bekende merk Axa. Het is een praktisch slot dat ervoor zal zorgen dat fietsen, scooters en motors beveiligd zijn voor dieven. Bovendien is het product door heel wat verzekeraars ook nog eens getest en goedgekeurd.

Voordelen
Ontwerp:

je zult merken dat het slot van dit handige product is uitgerust met een praktische anti-boor cilinder. Verder is het grootste gedeelte van het fietsslot vervaardigd uit duurzaam gehard staal.

Prijs-kwaliteit:

de overgrote meerderheid van de kopers is tevreden over de correcte verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product.

Nadelen
Geen bevestigingsmateriaal:

het is echter wel belangrijk om te beseffen dat er bij de levering geen bevestigingsmateriaal wordt aangeboden.

Koop bij bol.com (€22.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status