fbpx

Beste Fietssloten

Laatste update: 23.10.19

 

Fietsslot test van 2019

 

 

Fietsslot koopgids

 

Als je regelmatig met de fiets naar het werk of naar school gaat dan is een degelijk fietsslot bijna onmisbaar geworden. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste fietssloten? Het is een goede aanbeveling om zoveel mogelijk producten te bekijken en deze met elkaar te vergelijken. Zo zou je onder andere kunnen letten op het ART keurmerk of het type fietsslot maar ook de vergrendeling en de type slot zouden belangrijk kunnen zijn. Neem dan ook rustig je tijd om de producten te bestuderen en bekijk eventueel ook even de verschillende online reviews. Ga eventuele aanbiedingen niet uit de weg.

 

 

Het nut van een degelijk fietsslot

 

Sommige personen zijn regelmatig met de fiets onderweg maar vinden het misschien niet altijd nodig om een fietsslot te gebruiken. Toch is een degelijk fietsslot echt wel een aanrader. Dankzij een fietsslot kun je verhinderen dat je fiets gestolen wordt. Of je kunt er in elk geval voor zorgen dat het veel moeilijker wordt en meer tijd vergt om je fiets te stelen. En op die manier hoef je je minder zorgen te maken en dat is beter voor de gemoedsrust.

Toch raden we tegelijkertijd ook aan om niet meteen het eerste het beste fietsslot te kopen. Er zijn namelijk verschillende exemplaren op de markt gebracht en het ene is uiteraard al iets beter dan het andere. Jammer genoeg zul je de beste exemplaren niet altijd tussen de goedkope fietssloten kunnen vinden. Het is dan ook een goed idee om eventuele kortingen en promoties zoveel mogelijk in de gaten te houden. En wie weet kun je zo wel een fietsslot aanbieding spotten.

 

 

ART keurmerk

 

In je zoektocht naar het voor jou ideale fietsslot zul je merken dat sommige exemplaren het ART keurmerk hebben en anderen dan weer niet. Wij raden jou alvast aan om uit te kijken naar een fietsslot dat voorzien is van het ART keurmerk. Dit keurmerk verwijst naar de gelijkgenaamde ART stichting. En deze stichting zorgt ervoor dat veiligheid zoveel mogelijk gegarandeerd wordt en dat het dus moeilijker wordt voor dieven om je fiets te stelen.

Wanneer je dus een fietsslot aankoopt met het bekende en sterk gewaardeerde ART keurmerk dan weet je dat er heel uitgebreide testen zijn gedaan. Vervolgens wordt het ART keurmerk ook vergezeld door een aantal sterren. Dit kan gaan van 2 tot maximaal 5 sterren. Hoe meer sterren het fietsslot bezit, hoe veiliger het fietsslot is. Een fietsslot met het ART keurmerk in combinatie met 5 sterren zal dus veel veiliger zijn dan een exemplaar met het ART keurmerk en maximaal 2 sterren.

 

 

Het type fietsslot

 

We hebben het hiervoor al even vernoemd maar je zult werkelijk versteld staan van de verschillende soorten fietssloten. Op de meeste fietssloten zit sowieso al een standaard slot het zogenaamde ringslot. Toch is het veiliger om dit type slot te combineren met een extern fietsslot. De meest bekende sloten zijn de kabelsloten en de zogenaamde “Boa” sloten. Deze lijken er heel erg stevig uit te zien maar in feite zijn de schakels, waaruit deze sloten bestaan, bijzonder kwetsbaar.

Een beter alternatief indien je toch gebruik wilt maken van schakels, is het zogenaamde kettingslot. Deze zijn al iets steviger en bieden ook iets meer veiligheid. Bovendien kun je maar beter voor een langer model kiezen want dan kun je je fiets eventueel aan één of andere boom vastzetten. Ook een vouwslot behoort tot de betere opties. Dergelijke sloten zijn vervaardigd uit bijzonder duurzaam en gehard staal. Ze zijn dus voldoende stevig maar bieden tegelijk genoeg flexibiliteit om je fiets vast te zetten. Tot slot is er dan ook nog het alom bekende U-slot. Ook dit is een duurzaam en stevig alternatief.

 

 

De manier van vergrendelen

 

Je zult ook kunnen vaststellen dat er verschillende manieren van vergrendelen en ontgrendelen zijn. Dit is natuurlijk allemaal afhankelijk van het type slot dat je gaat aankopen. Eigenlijk kan een fietsslot op verschillende manier vergrendeld of ontgrendeld worden. De meest voor de hand liggende wijze van vergrendelen is uiteraard door middel van een sleuteltje. Wanneer je een fietsslot aankoopt dat je moet afsluiten met een sleutel zorg er dan altijd voor dat je er een reserve sleutel bij krijgt. Stel dat je je fietssleutel onderweg verliest dan heb je toch nog altijd het reserve exemplaar.

Naast het sleutelslot zijn er ook heel wat fietssloten die werken op basis van een handig codeslot. Meestal bestaat dit codeslot uit maar liefst 4 cijfers. Zorg er wel voor dat de cijfers niet te voor de hand liggend zijn en bij voorkeur dus ook niet allemaal hetzelfde zijn. Een codeslot is iets veiliger maar dan is het wel belangrijk dat je zelf de code niet vergeet. Telkens je je fiets op slot zet met het codeslot, zorg er dan altijd voor dat je even aan de cijfertjes draait. Zo blijft het codeslot niet op de code staan.

 

 

Fietssloten Reviews – Top 5

 

 

Een fietsslot kan echt wel heel erg handig zijn als je vaak en veel met de fiets onderweg bent. Het biedt je de mogelijkheid om je fiets iets beter te beschermen. Toch zijn er heel wat verschillende soorten fietssloten op de markt gebracht. Om een top 5 te kunnen samenstellen, hebben we rekening gehouden met de verschillende online reviews en het advies en de gebruikerservaring van klanten. Bekijk deze opties hieronder eens grondig en kies er voor jezelf de het beste fietsslot uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Axa RLC100 Insteekketting 

 

Dit handige fietsslot van het bekende merk AXA kan ervoor zorgen dat jij je fiets net dat tikkeltje meer kunt beschermen. Het fietsslot heeft een lengte van maar liefst 100 cm en is beschikbaar in meerdere aangename kleurtjes.

Het kettingslot is eigenlijk niet meer dan een stevige ketting die helemaal gemaakt is uit staal. Daardoor is het bijzonder stevig en duurzaam. Elke schakel van de ketting heeft een dikte van 5,5 mm. Dit maakt het al iets moeilijker om het slot eventueel door te knippen.

Voor een kleine minderheid van de kopers voldoet het slot niet geheel aan hun verwachtingen. Toch is de meerderheid van de kopers helemaal overtuigd van de uitstekende kwaliteit van het toestel. Verder is het slot gebruiksvriendelijk en handig in gebruik.

 

Koop bij bol.com (€24.95)

 

 

 

 

Stahlex Ø10mm Groen

 

Dit handige fietsslot is afkomstig van het merk Stahlex en is werkelijk ideaal voor wanneer jouw kinderen voor het eerst met de fiets naar school gaan. Het slot heeft een lengte van 65 cm en is beschikbaar in 4 vrolijke kleuren.

Het slot is gemaakt van bijzonder stevig en duurzaam staal maar weegt toch maar slechts 230 gram. Daardoor is het ook iets minder lastig om het fietsslot eventueel dagdagelijks in je rugzak mee te nemen. Dit model is voorzien van een handig cijferslot en is bovendien nog eens extra beschermd vanwege het kunststof dat stootbestendig is.

Het is een degelijk product dat over een gunstige prijs-kwaliteitverhouding beschikt. Het is enorm gebruiksvriendelijk en voldoet perfect aan het verwachtingspatroon van de meeste gebruikers. Bovendien zou het zomaar eens een fietsslot aanbieding kunnen zijn vanwege de lage prijs.

 

Koop bij bol.com (€11.99)

 

 

 

 

Abus Ivy Steel-O-Chain 9100 

 

Dit handige fietsslot van ABUS is beschikbaar in verschillende formaten. Zo heb je een fietsslot met een minimum lengte van 85 cm en is er ook een model met een maximum lengte van 170 cm. Daardoor zou je het ook kunnen gebruiken als je met de scooter of de brommer onderweg bent.

Het fietsslot werkt op basis van een slot dat je hoeft te openen en te sluiten door middel van een sleuteltje. Het is hierbij dus enorm belangrijk om het sleuteltje niet te verliezen. Of je kunt ook altijd een reservesleutel vragen.

Wanneer we de online reviews bekijken dan kunnen we vrijwel meteen opmerken dat de reacties van de klanten toch wel vrij verdeeld zijn. Dit biedt dan ook iets meer ruimte om een aantal aanpassingen aan het product te doen. Laat je hierdoor echter helemaal niet afschrikken.

 

Koop bij bol.com (€59.99)

 

 

 

 

Axa Defender RL Ringslot

 

Net zoals één van de eerste kettingsloten behoort dit model ook tot het bekende merk AXA. Bovendien zul je het zeker en vast tussen de goedkope fietssloten kunnen terugvinden. Het slot heeft een uniek en modern design in combinatie met een zwarte en zilveren kleur.

Het ringslot is helemaal gemaakt uit bijzonder stevig staal en voldoet bovendien ook nog eens aan de ART 2 sterren goedkeur. Dit wil dus zeggen dat je fietsslot daardoor aan alle mogelijke eisen zal voldoen wanneer je een fietsverzekering wilt afsluiten.

Eén enkele koper vindt het jammer dat er bij de aankoop helemaal geen bevestigingsmateriaal werd meegeleverd. De meerderheid echter vindt het slot van een uitstekende kwaliteit en handig in gebruik. Kortom bij de meeste kopers voldoet het fietsslot helemaal aan hun verwachtingspatroon.

 

Koop bij bol.com (€25.95)

 

 

 

 

Urban Proof  400089 UP

 

Dit handige fietsslot van het bekende merk URBAN PROOF heeft een lengte van 90 cm en is te verkrijgen in 2 verschillende kleuren. Het is een relatief goedkoop toestel in vergelijking met sommige andere fietssloten uit onze lijst.

De ketting is helemaal gemaakt van staal en weegt ongeveer 1235 gram. Het weegt dus iets meer maar dit heeft te maken met het feit dat de  schakels van het fietsslot maar liefst 8 mm dik zijn. Dit maakt het ook veel moeilijker om de ketting door te knippen waardoor je fiets dus iets beter beschermd is.

Een kleine minderheid vindt de kwaliteit van het slot iets minder terwijl de meeste kopers juist wel overtuigd zijn van het slot. Het voldoet dan ook perfect aan alle verwachtingen.

 

Koop bij bol.com (€23.76)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status