Beste fietsstoel

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Fietsstoelen test van 2021

 

Wil je graag je kindje mee kunnen nemen als je met je fiets naar de bakker of de slager gaat? Of heb je gewoon een leuk fietstochtje op de planning staan en is je kindje nog te klein om zelf te fietsen? Kies dan voor één van de beste fietsstoeltjes. Aangezien het assortiment vandaag de dag behoorlijk uitgebreid is, en het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken, willen wij jou helpen. Zo hebben we alvast 3 topproducten geselecteerd, rekening houden met onder andere het advies van klanten en de gebruikerservaringen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor het Bobike One mini fietsstoeltje dat aangeraden wordt voor kindjes met een minimaal gewicht van 8 kg en een maximaal gewicht van 15 kg. Door te kiezen voor de Bobike One Maxi fietsstoel mag je alvast zeker zijn van een meer dan evenwaardig product. In tegenstelling tot het vorige product, is dit stoeltje bedoeld om achterop te bevestigen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Fietsstoelen koopgids

 

Wat is een fietsstoeltje en waarvoor wordt het gebruikt? Moeten fietsstoeltjes steeds achterop geplaatst worden of bestaan er ook exemplaren die je vooraan op de fiets kunt bevestigen. En wat dan met de veiligheid? Je kunt het zelf dus al vermoeden; de zoektocht naar de beste fietsstoeltjes is niet altijd een sinecure. Het loont daarom de moeite om verschillende exemplaren te bekijken en deze met elkaar te vergelijken. Aangezien sommige stoeltjes best wel duur kunnen zijn, willen we het als een aanbeveling beschouwen om eventuele aanbieding alvast niet links te laten liggen.

 

 

Het nut van een degelijke fietsstoeltje

Laten we maar even beginnen met uit te leggen wat nu precies bedoeld wordt met een fietsstoeltje. Een fietsstoeltje is een bijzonder handig product dat je makkelijk en snel op je fiets kunt bevestigen. Op die manier wordt het mogelijk gemaakt om zelf je kindje van punt A naar punt B te verplaatsen. Dat kan bijvoorbeeld best wel handig zijn voor jonge kindjes die zelf nog niet (goed) kunnen fietsen. Je plaats je kindje gewoon in het zitje en klaar is Kees!

Toch is het niet de bedoeling om het eerste het beste fietsstoeltje aan te kopen. Vandaag de dag zul je namelijk een onderscheid kunnen vaststellen op heel wat verschillende gebieden. Zo bestaan er fietsstoeltjes uit verschillende materiaalsoorten, is er ook een onderscheid op het gebied van veiligheid en zul je ook een keuze moeten maken wat betreft de plaatsing ervan. Neem rustig deze koopgids door en zo zul je binnenkort vast en zeker over het perfecte fietsstoeltje beschikken.

 

Het type fietsstoeltje

Bij de aankoop van een degelijk fietsstoeltje is het in de eerste plaats wel handig om even rekening te houden met het type. Eigenlijk kunnen we een onderscheid maken tussen 2 mogelijkheden. Ofwel kies je voor een voorzitje ofwel voor een achterzitje. Met een voorzitje bedoelen we het gewoon het feit dat het fietsstoeltje voor de bestuurder van de fiets wordt geplaatst. Dit heeft als voordeel dat je je kindje extra goed in het oog kunt houden.

Een voorzitje is echter maar beperkt bruikbaar en dus enkel bedoeld voor hele jonge kindjes tot maximaal 15 kilogram. Een groter kindje wordt vaker achterop de fiets geplaatst, en in dergelijke gevallen hebben we het dan ook over een achterzitje. Maak dus voor jezelf de keuze maar houd hierbij ook rekening met de leeftijd en het gewicht van je kindje.

 

De gebruikte materiaalsoorten

Zoals we het reeds in het begin van het artikel hebben vermeld, zul je een keuze moeten maken tussen de verschillende mogelijke materiaalsoorten. Zo zijn er vandaag de dag heel wat fietsstoeltjes die vervaardigd zijn uit waterafstotende materialen en die bovendien ook dubbelwandig ontworpen zijn. Zo wordt niet alleen de veiligheid en stevigheid van het stoeltje gewaarborgd maar zorg je er ook voor dat je kindje, indien het regent, niet helemaal doorweekt wordt.

Ook een fietsstoeltje dat helemaal vervaardigd is uit duurzaam staal is natuurlijk vandaag de dag alvast geen uitzondering meer. Houd er wel rekening mee dat dergelijke fietsstoeltjes misschien wat zwaarder wegen maar dan ook best wel tegen een stootje kunnen. Ook exemplaren die gemaakt zijn uit bijzonder kwalitatief en duurzaam schokwerend siliconenrubber behoren tegenwoordig eens te meer tot de mogelijkheden. Dergelijke fietsstoeltjes bieden bovendien ook een verhoogd zitcomfort en dat is altijd een pluspunt voor je kindje.

 

 

Comfort en veiligheid van het fietsstoeltje

Verder is het ook belangrijk om even stil te staan bij het comfort en de veiligheid van het stoeltje. Zo zul je merken dat de meeste fietsstoeltjes uiteraard voorzien zijn van verschillende soorten veiligheidssystemen. Een 5-punts veiligheidsgordel of een driepuntsgordel is al lang geen uitzondering meer en zorgt ervoor dat je je kindje goed kunt vastklikken in het zitje. Ook de mogelijkheid om de schouderbandjes en gordels in meer of mindere mate aan te spannen is hierbij enorm belangrijk.

Veiligheid hangt bovendien nauw samen met comfort. Verder zullen sommige fietsstoelen net iets meer gericht zijn op comfort en mogelijkheden in vergelijking met andere exemplaren. Zo is het altijd handig indien het stoeltje voorzien is van verstelbare voetsteunen en voetbandjes. Ook een cijferslot is een aangenaam pluspunt omdat je daarmee het kinderzitje kunt beveiligen tegen diefstal. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden.

Houd er wel rekening mee dat dergelijke zitjes misschien niet langer tot de goedkope fietsstoelen zullen behoren alhoewel het altijd mogelijk is om een fietsstoel aanbieding te spotten. Bekijk daarom eventueel ook even de bijbehorende online reviews van het desbetreffende product. Zo krijg je ook iets meer inzicht in de gebruikerservaringen.

 

Fietsstoel Reviews – Top

 

Fietsen is gezond voor jou en voor het milieu. Bovendien ben je vaak sneller op je bestemming dan met de auto. Lekker met je kindje fietsen in de buitenlucht is natuurlijk ook heel gezond. Je wilt natuurlijk wel dat je kind minstens zo comfortabel zit als jij. Mogelijk vind je in de vijf geselecteerde fietsstoelen wel de beste fietsstoel voor jouw kindje.

 

 

Bobike One mini

 

Is je kindje groot genoeg om mee te nemen op de fiets dan ben je toe aan een  voorzitje op de fiets. Dan is deze Bobike fietsstoel wel de juiste voor jou. Deze stoel is geschikt voor kinderen met een gewicht van 8 tot 15 kg. Bij de prijs-kwaliteitverhouding krijg je het idee met een fietsstoel aanbieding te maken te hebben.

Deze fietsstoel met stuurbevestiging is vervaardigd uit hoogwaardig waterafstotend materiaal en dubbelwandig. Hij biedt je kindje een comfortabele zitting en is voorzien van een driepunts gordel voor extra veiligheid. Het gewicht van het stoeltje is 4 kg.

Klanten zijn in hun advies naar toekomstige kopers zeer lovend. Als pluspunten geven zij aan zeer tevreden te zijn over de goede kwaliteit tegen een redelijke prijs. Naast een fraai uiterlijk is de fietsstoel handig in gebruik en biedt hij een groot zitcomfort aan het kind.

 

 

 

 

 

Bobike One Maxi

 

Is je kind te groot geworden voor een voorzitje dan ga je op zoek naar een achterzitje. Deze Bobike One Maxi is misschien wel de juiste keuze voor jou. Deze fietsstoel is dubbelwandig en biedt daarmee extra beveiliging voor je kind. Hij beschikt over een click and go systeem en is daarmee heel makkelijk uitwisselbaar tussen de fiets van jou en je partner.

De schouderriemen zijn zacht en eenvoudig verstelbaar. Ook de voetsteuntjes heb je in een handomdraai aangepast aan de gewenste hoogte. Daarnaast bieden ze een goede bescherming voor  de voetjes van je kind. Deze fietsstoel heeft een cijferslot zodat hij niet zomaar gestolen kan worden.

Eerdere kopers beoordelen deze One Maxi van Bobike als zeer goed. De kwaliteit is top en deze fietsstoel achter biedt veel comfort aan je kindje. Daarnaast is hij ook heel gebruiksvriendelijk .

 

 

 

 

 

Yepp Mini

 

Deze Yepp fietsstoel heeft een stuurbevestiging en is geschikt voor kinderen vanaf 9 kg tot 15 kg. Hij is zeer modern en eigentijds vormgegeven en biedt daarnaast nog voldoende ruimte voor jou.

Dit voorzitje is vervaardigd uit staal en weegt 4 kg. Hij is leverbaar in diverse kleuren waarmee je je fiets een eigen identiteit kunt geven. Hij is voorzien van een beugel waaraan je kindje zich goed vast kan houden. Een windscherm voor deze fietsstoel kan apart geleverd worden.

Kopers beoordelen deze fietsstoel heel gunstig. Zij zijn zeer tevreden over de goede prijs-kwaliteitverhouding. Er blijft voldoende ruimte over voor de fietser. Daarnaast is hij makkelijk in gebruik en biedt veel zitcomfort.

 

 

 

 

Yepp Maxi

 

Ben je op zoek naar een fietsstoel achter, dan is deze Yepp Maxi mogelijk de beste keus voor jou. Hij behoort niet tot de categorie goedkope fietsstoelen maar biedt dan ook een aantal voordelen. Hij is bijvoorbeeld super licht met zijn gewicht van 1 kg en houdt je fiets zo prima in balans.

Deze fietsstoel wordt bevestigd op de zadelbuis adapter van je fiets. De integrale voetsteunen zijn in hoogte verstelbaar. Hij is vervaardigd uit schokwerend siliconenrubber en biedt daarmee extra zitcomfort aan je kindje. Bovendien beschikt hij over een slotje, waarmee diefstal voorkomen kan worden.

Kopers van deze fietsstoel beoordelen deze als zeer goed.Hij heeft een fraai design en is makkelijk bedienbaar. Extra pluspunten zijn het gewicht en het aanwezige slotje. Kortom, een top fietsstoel.

 

 

 

 

 

Urban iKi 

 

Dit fietsstoeltje kan eenvoudig op de bagagedrager van je fiets gemonteerd worden. Misschien beschik je over een E-bike, dan kan deze fietsstoel met de bijgeleverde onderdelen ook heel simpel op de bagagedrager gemonteerd worden. Zeker in het Noord-Europese klimaat is een waterdichte zitting een pluspunt.

Deze fietsstoel van Nederlands fabrikaat beschikt over een 5-punts gordel en heeft een zachte zitting. Hij is heel eenvoudig in gebruik. De voetsteunen, voetbandjes en veiligheidsgordel zijn met één hand te bedienen. Hij biedt daarmee heel veel gebruiksgemak.

In de review van kopers wordt lovend gesproken over de prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast worden als pluspunten de comfortabele zitting en de gebruiksvriendelijkheid genoemd.

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status