Beste fitness station

Laatste update: 26.03.23

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Fitness stations test van 2023

 

Door je eigen fitness station aan te schaffen dan kun je vanaf nu gewoon op je eigen tempo gezellig thuis trainen. In onze koopgids proberen we een aantal factoren en richtlijnen mee te geven die je zouden kunnen helpen in de zoektocht naar het ideale fitness station. Je kunt natuurlijk ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Zo mag je met de Tectake Dip Station 401399 zeker zijn van een uitstekend fitness station. Het is een degelijk apparaat dat je vast en zeker tussen de goedkope fitness stations zult kunnen vinden. Ook wanneer je kiest voor het Breyer Trend24  fitness station kun je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Het is een compleet toestel waarmee je dus verschillende spiergroepen kunt aanpakken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Fitness stations koopgids

 

Als je weinig tijd hebt om naar de fitness te gaan of je hebt weinig geld dan kun je ervoor kiezen om thuis te trainen met een fitness station. Er bestaan verschillende modellen die geschikt zijn voor verscheidene soorten spieren. Je moet ten eerste beslissen welke spiergroepen je wilt trainen en verder ook nog rekening houden met de grootte van het toestel en de beschikbare ruimte, de stevigheid en de prijs. Lees de informatie in dit artikel om het beste fitness station te kopen.

 

 

Welke spieren wil je trainen?

 

Sommige personen willen enkel hun biceps en triceps trainen terwijl er anderen zijn die liever een volledige workout doen. Afhankelijk van de spiergroep die je wilt trainen en ontwikkelen zul je moeten kiezen voor een bepaald type fitness station aanbieding.

Er zijn modellen die zich enkel toespitsen op een ontwikkeling van de armspieren en die vooral werken met halters en dumbbells. Natuurlijk kun je ook bepaalde oefeningen uitvoeren met een halter om je rug- of buikspieren ook te verstevigen.

De meeste toestellen beschikken over een bank waarop je kunt zitten om de verschillende trainingen uit te voeren.

Zorg ervoor dat de zitting over een goede padding beschikt zodat je comfortabel en in een correcte houding kunt zitten terwijl je aan het trainen bent. Zo vermijd je rug- en schouderpijnen.

Andere banken richten zich vooral op een ontwikkeling van de beenspieren dus als je enkel deze spiergroep wilt trainen dan kun je gericht op zoek gaan naar een bank van dit type. Het is een aanbeveling om een bank te kopen waarmee je meerdere oefeningen kunt uitvoeren en verschillende spiergroepen mee kunt trainen. Zo blijft je lichaam in balans en moet je in de toekomst geen tweede toestel kopen als je een andere spiergroep wilt trainen.

 

 

Hoeveel ruimte neemt het toestel in

 

Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt bij jou thuis om een fitness station te plaatsen. Sommige stations nemen veel plaats in dus houd daar zeker rekening mee. Als je het toestel zelf nog in elkaar moet zetten dan kun je op de verpakking de afmetingen van vooraf controleren. Als je beschikt over een extra kamer in je huis die je kunt omvormen tot fitnessruimte dan heb je geen probleem.

Het gewicht is ook een gevoelig punt. De meeste fitness stations wegen zwaar vanwege het gebruik van de vele gewichten die je nodig hebt om te trainen. Vanwege het zware gewicht is het moeilijk om een fitness station te verplaatsen dus kies zorgvuldig de plaats uit waar je het toestel wilt plaatsen. Zo hoef je het in de toekomst niet af te breken om het op een andere plaats terug op te bouwen.

Voor personen die over weinig ruimte beschikken is het beter om een klein fitness station te kopen. Als zelfs dit niet mogelijk is kun je altijd losse halters of dumbbells kopen om mee te trainen.

 

 

Stevigheid van het toestel

 

Voor je eigen veiligheid is het aan te raden dat je een stevig toestel koopt. Je kunt je behoorlijk pijn doen mocht er ooit een gewicht loskomen. Zorg ervoor dat de gewichten van de halters aan een stevige stang vastzitten of dat de gewichten van andere oefeningen aan een stevige stalen draad verbonden zijn.

Let ook op het maximaal belastbaar gewicht van een fitness station. De meeste modellen kun je belasten met 120 kg omdat ze gemaakt zijn van duurzaam staal. Rubberen eindpunten zijn ook geen overbodige luxe want zo blijft het toestel stabiel op de grond staan en zal het minder makkelijk kunnen verschuiven.

Let ook op het belastbaar gewicht van de halterstangen en de andere oefeningen op het apparaat want het kan zijn dat deze ook een limiet hebben. Zorg ervoor dat de halters en stangen een veiligheidspal hebben zodat de gewichten goed blijven zitten.

 

 

Hoeveel kost een fitness station

 

Je kunt goedkope fitness stations kopen zonder gewichten voor een lagere prijs maar als je een compleet toestel wilt kopen dan zul je in een duurdere prijsklasse moeten zoeken. Soms kun je interessante aanbiedingen vinden zoals tijdens de koopjesperiode of op bepaalde websites.

Lees de reviews van andere gebruikers zodat je de sterke en de zwakke punten van elk toestel met elkaar kunt vergelijken. Je wilt natuurlijk geen miskoop maken maar een product kopen die je verscheidene jaren kunt gebruiken.

Overweeg de optie om online een fitness station te kopen. Het voordeel hiervan is dat het toestel aan huis geleverd wordt, het nadeel is dat je het product zelf nog moet opbouwen.

 

 

Fitness station reviews – top 4

 

 

Sommige jobs zijn zo veeleisend dat mensen geen tijd hebben om naar de fitness te gaan en fit te blijven. Een oplossing voor dit probleem is je eigen fitness station kopen online om thuis te kunnen trainen en fit te blijven. Om je te helpen bij je aankoop hebben wij vier producten onderzocht en vergeleken op basis van online beoordelingen. Neem een kijkje zodat je het beste fitness station kunt kopen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Tectake Dip Station 401399

 

Dit fitness station van Tectake is het ideale product om je borst-, buik-, rug- en armspieren mee te trainen. Installeer dit artikel bij je thuis om zo fit te blijven. Het is vervaardigd van duurzaam staal en heeft een goede stabiliteit dankzij de rubberen eindkappen. Dankzij de armspieroefeningen kun je de armspieren en triceps goed definiëren.

Het fitness station is belastbaar met een maximaal gewicht van 120 kg en maakt deel uit van de goedkope fitness stations. Met de buiktrainer kun je knie- en beenheffingen uitvoeren het toestel zelf weegt ongeveer 13 kg. Het wordt geleverd met installatie instructies om het te kunnen opbouwen.

De kopers geven een goed advies over dit product en dat merk je ook aan de reviews. Het product heeft een gunstige prijs/kwaliteit verhouding en is eenvoudig om te monteren. Het toestel is stabiel en makkelijk verplaatsbaar. Je kunt er veel verschillende oefeningen op doen en het is compact. Het is voor de kopers een toptoestel maar er mocht wat meer gereedschap bij de levering zitten om het makkelijker op te bouwen.

Het is niet altijd gemakkelijk om tijd te vinden om naar de fitness te gaan. Zeker niet wanneer je veel werkt en constant onder de baan bent. In dat geval kan dit fitness station van Tectake misschien wel iets voor jou zijn. Bovendien is Tectake niet alleen een bekend merk maar voor heel wat gebruikers ook veruit het beste merk.

Voordelen
Doelstelling:

met dit apparaat is het niet alleen mogelijk om aan je borstspieren te werken maar je kunt er ook andere spieren mee trainen. Denk maar aan je buik, je armen of zelfs gewoon je rugspieren.

Materiaal:

het grootste gedeelte van het apparaat is helemaal gemaakt van stevig en hoogwaardig staal. De eindkappen van dit fitness station zijn echter vervaardigd uit rubber.

Draagkracht:

het is mogelijk om dit apparaat met maximaal 120 kg te gaan belasten.

Prijskaartje:

het toestel is misschien niet meteen voorzien van de laagste prijs maar je zult het toch wel zeker tussen de goedkope fitness stations kunnen spotten. Daardoor zou het misschien wel het populairste toestel uit onze selectie kunnen worden.

Nadelen
Installatie:

een kleine minderheid van de gebruikers is wel van mening dat het niet zo eenvoudig is om het toestel in elkaar te zetten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Breyer Trend24

 

Dit fitness station is een halterbank die geleverd wordt met twee schijven van 5 kg en twee schijven van 2,5 kg zodat je meteen kunt beginnen met trainen. Je kunt dit toestel gebruiken voor sit-ups, training met halters en dumbbells en vele andere functionele oefeningen. Je kunt de dumbbells eenvoudig bewaren op het halterrek en je kunt kiezen om bepaalde spieren of spiergroepen te trainen.

De halterbank is uitgerust met een veiligheidspal en heeft 5 instelbare standen. Je kunt je bovenbenen en je armspieren trainen met vier verschillende verstelbare standen. De rugleuning is ook verstelbaar in 7 standen en je kunt dit toestel belasten met maximaal 280 kg, dit is het samengeteld gewicht van je lichaam en de gewichten. Het is gemaakt van staal, kunststof en synthetisch leer. De set is geschikt voor gevorderden maar ook voor beginners.

Deze fitness station aanbieding is voorlopig nog niet beoordeeld geweest door gebruikers. De hoge prijs van het product kan daar voor iets tussen zitten want misschien is het nog niet aangekocht. Wees de eerste om een review te schrijven zodat wij ons advies daar kunnen op baseren.

Je kunt natuurlijk ook altijd voor het Trend24 fitness station kiezen. In vergelijking met het voorgaande toestel is dit apparaat eigenlijk meer een soort van halterbank. Je kunt dus thuis op je eigen tempo en ritme je conditie en je spierkracht opbouwen. Het loont dan ook de moeite om de voor- en nadelen van dit toestel even op een rijtje te plaatsen.

Voordelen
Set:

de set bestaat uit een degelijke halterbank in combinatie met halterschijven. Je kunt hierbij kiezen tussen schijven van ongeveer 2,5 kg of van ruim 5 kg. Op die manier is het mogelijk om zelf de intensiteit van je training te bepalen.

Intensiteit:

het is ook mogelijk om de intensiteit van de training aan te passen door middel van de verschillende standen. Je kunt kiezen uit maar liefst 5 verschillende standen om je been- en armspieren te trainen.

Materiaal:

dit fitness station is vervaardigd uit een combinatie van verschillende materiaalsoorten. Zo is er gebruik gemaakt van kunststof en synthetisch leer in combinatie met staal.

Comfort en draagkracht:

je kunt de rugleuning van het apparaat volledig naar wens instellen. Daarbovenop is het toestel maximaal met 280 kg te belasten.

Nadelen
Geen reviews:

momenteel zijn er nog geen online beoordelingen geplaatst. Dit kan potentiele gebruikers ervan weerhouden om het toestel aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Christopeit SP 10 Deluxe

 

De SP 10 Deluxe van het merk Christopeit is een compleet fitness station die geleverd wordt inclusief gewichten. Zo kun je meteen beginnen met je thuistraining om in vorm te komen of fit te blijven. Op dit toestel kun je meer dan 30 verschillende oefeningen uitvoeren en het is belastbaar met een maximaal gewicht van 120 kg.

Het fitness station zelf heeft een gewicht van 83 kg dus het is niet licht en niet makkelijk te verplaatsen. Het beschikt over een dikke padding in de rugleuning en in de zitting zodat je comfortabel je oefeningen kunt uitvoeren. Het frame is verder ook nog afgewerkt met een luxe coating. De push-on gewichten kunnen een maximaal gewicht van 45 kg hebben. Het toestel heeft een hoogte van 200 cm, een breedte van 107 cm en een lengte van 180 cm. Je moet het toestel zelf nog monteren na de levering.

De meningen over dit product zijn verdeeld. De kopers zijn tevreden over het apparaat zelf, het is handig in gebruik en heeft een leuk design. De instructies zijn daarentegen heel onduidelijk dus het is heel lastig om dit toestel te monteren.

Ook met het SP 10 Deluxe fitness station is het mogelijk om op geheel eigen basis aan je conditie te werken. Dit fitness station behoort toe aan het bekende merk Christopeit en is voorzien van heel wat mogelijkheden en opties. Hieronder kun je alvast een overzicht vinden van de voor- en nadelen die aan dit apparaat verbonden zijn .

Voordelen
Draagkracht:

je kunt het toestel maximaal gaan belasten met een gewicht van 120 kg.

Handig in gebruik:

het apparaat wordt meteen geleverd met alles erop en eraan en je krijgt er dus ook heel wat gewichten bij. Op die manier is het mogelijk om maar liefst 30 verschillende soorten trainingsoefeningen uit te voeren.

Comfort:

je zult merken dat zowel de rugleuning alsook de zitting van het fitness station bijzonder zacht en aangenaam aanvoelt.

Nadelen
Montage:

het kan misschien als een minpuntje gezien worden indien je weet dat je het toestel nog helemaal zelf in elkaar moet steken.

Gewicht:

het toestel weegt ruim 83 kg en is daardoor niet zo gemakkelijk van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Christopeit Basic Concept de Luxe

 

Dit fitness station heeft een extra comfortabele padding voor meer comfort tijdens het trainen en is uitermate geschikt voor beginners.

Je kunt er de belangrijkste spiergroepen mee trainen zoals de borst-, rug-, schouder-, arm- en beenspieren. Je kunt de rugsteun in drie verschillende standen instellen en de halterstang kan op twee hoogtes worden geplaatst.

De halterstangen kunnen een maximaal gewicht van 100 kg verdragen, de butterfly 30 kg per arm, de leg curler 30 kg, de curl console 50 kg en de latissimus post 60 kg. Dit toestel wordt geleverd zonder halterstang, halters en gewichten!

Dit topproduct is nog niet beoordeeld geweest door online kopers. Door gebrek aan een review kunnen wij geen advies formulieren voor dit fitness station.

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te opteren voor het Christopeit Basic Concept de Luxe fitness station. Net zoals het voorgaande apparaat zul je merken dat dit model bijzonder comfortabel zit. Dit heeft vooral te maken met het feit dat zowel de rugleuning alsook de zittig van een zachte padding voorzien zijn.

Voordelen
Beginners:

indien je wilt proberen om wat spieren te kweken en je conditie op te bouwen dan is dit apparaat werkelijk helemaal ideaal.

Comfort:

het is mogelijk om de rugleuning van dit fitness station helemaal aan jouw wensen aan te passen. Daarnaast zul je merken dat je zelfs de halterstang kunt aanpassen qua hoogte.

Nadelen
Extra meerkost:

wanneer je dit toestel aankoopt dan zul je merken dat dit alleen maar om het frame gaat. Je zult dus zelf nog de halters, de gewichten en zelfs de halterstang apart moeten aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status