Beste fluorescentielamp

Laatste update: 17.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Fluorescentielampen test van 2021

 

Met behulp van een krachtige en goede fluorescentielamp kun je ervoor zorgen dat er voldoende verlichting is in bijvoorbeeld je badkamer of je slaapkamer. Toch is het niet altijd makkelijk om er de beste fluorescentielamp uit te kiezen. Dat heeft vooral te maken met het ruime assortiment dat er tegenwoordig op de markt gebracht is. In onze top 3, leren we dat je met de Loeplamp Dioptrie niet alleen een krachtige maar bovendien ook echt originele fluorescentielamp in huis haalt. Het is een vrij compact apparaat dat je dus makkelijk kunt verplaatsen en overal mee naartoe kunt nemen. Met de Linkstar fluorescentielamp haal je vast en zeker een meer dan degelijk alternatief in huis. Het toestel is bovendien nog krachtiger dan het vorige apparaat en zorgt dan ook voor een mooi en helder licht.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Fluorescentielampen koopgids

 

Een fluorescentielamp of TL lamp is een energiezuinige manier van verlichting die vooral populair is in kantoren en keukens. Deze grote lampen zorgen voor een goede verlichting in de ruimte waar je ze plaatst maar door het felle witte licht zorgen ze natuurlijk niet voor sfeer, dus ze zijn minder geschikt om in een woonkamer te plaatsen. Om de beste fluorescentielamp te kopen moet je rekening houden met de dikte en de lengte van de buis, het voorschakelapparaat, de reflector, de prijs, enzovoort.

 

 

Dikte en lengte van de buis

 

Er zijn verschillende lampen beschikbaar, als je al over een voet of een kast beschikt dan kun je beter de afmetingen vergelijken met de lampen zodat je zeker de juiste maat koopt. Toch er zijn twee maten die meer voorkomen dan andere. De dunne T5 buis heeft een diameter van 16 mm en beschikt over een G5 lampvoet. Voor mensen die niet weten wat de lampvoet is, dit is het uiteinde van de buis waar de pinnen zitten om in de lampkast te bevestigen.

De tweede veel voorkomende lamp is een T8 buis met een diameter van 26 mm en een G13 lampvoet. Er bestaan natuurlijk nog andere maten maar deze twee komen het meest voor.

Beide lampen kun je kopen in verschillende lengtes die een invloed hebben op het wattage. Hoe langer de buis, hoe meer licht het zal geven. Zo kun je een T5 buis kopen met een lengte van 115 cm maar ook met een lengte van 145 cm. De T8 buis is verkrijgbaar met een lengte van 59, 120 of 150 cm. Er bestaan nog andere lengtes maar deze komen minder voor.

 

 

Het voorschakelapparaat

 

Dit is één van de belangrijkste onderdelen van je fluorescentielamp. Er zijn twee verschillende soorten voorschakelapparaten: de conventionele en de hoogfrequente. De conventionele modellen kom je niet veel meer tegen omdat deze een minder lange levensduur hebben. Een nadeel van dit type is dat het een starter nodig heeft om de lampen te kunnen inschakelen. Dit zorgt ervoor dat de lampen enkele keren knipperen voordat ze volledig werken.

Met een hoogfrequent voorschakelapparaat heb je daar geen last meer van. De lampen beginnen meteen met branden en het heeft een langere levensduur. Het is een aanbeveling om te kiezen voor een apparaat van een bekend merk want deze staan garant voor een betere kwaliteit bij een fluorescentielamp aanbieding.

 

 

De reflector van de lamp

 

De armatuur van de TL verlichting beschikt over reflecterend materiaal die gebruikt wordt om het geproduceerde licht extra te reflecteren. Dit zorgt voor een hogere lichtopbrengst in de ruimte die gelijkmatig verdeeld wordt. Het is belangrijk dat je kiest voor materiaal van goede kwaliteit zodat je genoeg licht genereert.

Goedkope materialen zoals geborsteld aluminium zorgen voor een minieme lichtopbrengst. Je kunt beter kiezen voor een armatuur met MIRO reflectiemateriaal. Dit geeft hetzelfde effect als een glasheldere spiegel en zorgt voor een verhoging van het lichtrendement. Deze producten zijn niet zoveel duurder dan de goedkope fluorescentielampen dus het is aan te raden om een armatuur met MIRO materiaal te kopen.

 

 

Extra kenmerken

 

Zorg ervoor dat de lamp een warme start heeft, zo zullen de lampen veel vlugger beginnen met branden. De lampen mogen echter niet te heet worden want dit kan voor extra hitte in een ruimte zorgen, vooral in de zomer.

Je moet ook letten op de prijzen van accessoires. Sommige fabrikanten rekenen veel geld aan voor een nieuwe armatuur of een nieuwe stekker. Laat je niet vangen en ga eerst verschillende producten vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Let ook op het verbruik van de lampen. Je wilt natuurlijk lampen die zo energiezuinig mogelijk zijn zodat je op het einde van de maand geen dure rekening in de bus krijgt. Je kunt de energieklasse meestal aflezen op de verpakking van het product.

Hoeveel kosten deze lampen

 

De prijzen lopen nogal uiteen afhankelijk van de grootte en de lichtopbrengst van een fluorescentielamp. De armatuur van zo’n lamp kan ook duur zijn dus let er zeker op wanneer je van plan bent om beide producten te kopen.

Je kunt het internet gebruiken om aanbiedingen en promoties te zoeken. De meeste websites bieden geregeld kortingen aan op de prijs van een lamp. Wees er vlug bij en bestel de lampen zodat ze enkele dagen later aan huis geleverd worden. Je hoeft dus niet eens je woning te verlaten om een nieuwe TL lamp te kopen. Houd wel nog rekening met de verzendkosten van het product.

 

 

Fluorescentielamp reviews – top 5

 

 

Voor een goede verlichting in je slaap-, bad- en woonkamer heb jij een goede fluorescentielamp nodig. Dit product is zeer energiezuinig en het is ook best geschikt voor kantoorruimtes of het balkon. Het komt goed van pas als je in de avond graag een boek wilt lezen. Kies voor de beste fluorescentielamp die hieronder wordt beschreven.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Loeplamp Dioptrie

 

Deze ronde fluorescentielamp geeft wit licht en bij de aanschaf wordt het geleverd met een elektronische ballast. Dit product heeft een vermogen van 12 Watt en een kabel met een lengte van 1,2 meter.

Je kunt het in verschillende ruimten opzetten en veel licht verspreiden. Hoewel dit product veel voordelen met zich meebrengt, kun je het niet onderverdelen met de goedkope fluorescentielampen.

Dit product past mooi op je bureau thuis of aan het werk en het is handig als je een studie ruimte hebt waar je ongestoord kunt genieten van de educatieve-, romans- en wetenschappelijke boeken. Het komt ook goed van pas als je met kleine klusjes bezig bent, waarbij er extra licht voor nodig is. Deze loeplamp kun je gemakkelijk naar voren vouwen als je het licht wat dichterbij wilt hebben van het object dat voor je ligt.

Met deze Loeplamp Dioptrie haal je niet meteen het model met de laagste prijs in huis maar dat wil niet zeggen dat het niet één van de populairste producten zou kunnen zijn. Hieronder kun je alvast even de voor- en nadelen op een rijtje zien. Op die manier krijg je een beter overzicht van wat het product zoal te bieden heeft.

Voordelen
Vermogen:

het gaat hier om een bijzonder krachtig apparaat dat is uitgerust met een 12 watt vermogen.

Gebruiksgemak:

bij de aankoop zul je merken dat het product geleverd wordt in combinatie met een elektronische ballast. Daarnaast is deze fluorescentielamp ook voorzien van een snoer van wel 1,2 meter lang.

Formaat:

het is een handig apparaatje dat vrij compact is en weinig weegt. Dit maakt het iets eenvoudiger om het overal mee naartoe te nemen.

Nadelen
Prijskaartje:

we vermoeden dat het hoge prijskaartje voor sommige kopers eventueel wel een probleem zou kunnen zijn.

Koop bij bol.com (€39.95)

 

 

 

 

Linkstar

 

Wil jij ook op de donkerste avonden een verlichte woon-, eet- of slaapkamer dan is dat mogelijk met de Linkstar daglicht Fluorescentielamp.

Deze lamp heeft een vermogen van 55 Watt en het geeft zoveel licht vrij dat het huis geen donkere plekken meer zal vertonen. Dit product heeft 1 lange buis dat een U-vorm heeft en hoewel het zo helder schijnt, is het ook energiezuinig. Een ander voordeel dat dit product ook heeft, is dat de buis niet onverdraaglijk heet wordt en dat is een belangrijk aspect.

Niemand wil in de zomer in een warme ruimte zijn en dit is waar deze lamp goed op inspeelt, want het geeft bijna geen hitte af. Zoals de vele fluorescentielampen is dit ontwerp ook een insteek model. Gebruikerservaringen zouden een betere bijdrage kunnen leveren aan jouw keus, maar die zijn er helaas nog niet.

Voordelen
Capaciteit:

het is een krachtige lamp die over een ruim vermogen van maar liefst 55 watt beschikt. Je mag dus rekenen op heel wat licht.

Energiezuinig:

ondanks het krachtige vermogen en de het heldere licht verbruikt deze lamp niet zoveel energie.

Vormgeving:

het gaat hier om een langwerpige buis in de vorm van een U.

Handig in gebruik:

de lamp werkt op een eenvoudige en snelle manier en is bovendien hittebestendig. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je je aan de lamp zult verbranden.

Nadelen
Geen reviews:

we merken dat er op dit moment nog geen online beoordelingen zijn geplaatst. Dit maakt het niet gemakkelijk om jou verder advies te geven over de mogelijke gebruikerservaringen.

Koop bij bol.com (€32)

 

 

 

 

Osram Dulux L SP

 

De Osram Dulux L SP is een heel compacte fluorescentielamp die warm wit licht verspreidt in elk gewenste ruimte. Dit product is energie-efficiënt en het heeft een diameter van 17,5 millimeter.

Met een gemiddelde levensduur van 20.000 uur, is het gegarandeerd geschikt om te gebruiken op conventionele- en op elektronische voorschakelapparaturen. Ondanks het kleine formaat van de Dulux heeft het een vermogen van 18 Watt en dat zegt al veel voor deze lichtmaker.

Het is zeker goed om in de badkamer geplaatst te worden, want het is goed beveiligd en het is zeker opgewassen tegen vocht. Je kunt het ook gebruiken om het balkon of achterterras te verlichten. Dit product heeft dubbel gedraaide buizen met één insteekvoetje en vier pins. Deze enkelvormige buis heeft tot op dit moment nog geen gedeelde ervaring dat door ondervinding is verkregen van gebruikers.

Ben je al enige tijd op zoek naar een degelijke fluorescentielamp die ook nog eens vrij compact is? Dan kun je eventueel deze Osram Dulux L SP lamp even aandachtig bestuderen. De lamp zorgt voor een aantrekkelijk en sfeervol wit licht die de ruimte meteen een pak aangenamer zal maken. Hieronder kun je alvast even een kijkje nemen naar de positieve en minder positieve kenmerken van het toestel.

Voordelen
Formaat:

met een diameter van ongeveer 17,5 millimeter, zul je merken dat het een vrij compacte lamp is. Je hoeft dus niet al teveel plaats te voorzien.

Gebruiksgemak:

je kunt deze fluorescentielamp zonder problemen gebruiken in combinatie met conventionele of elektronische voorschakelapparaturen. Verder heeft de lamp een levensduur van maar liefst 20.000 uur.

Vermogen:

het is een krachtige lamp die over een ruim en sterk vermogen beschikt van wel 18 watt.

Badkamer:

je hoeft je geen zorgen te maken indien je deze lamp in de badkamer wilt plaatsen. De lamp is namelijk bestand tegen vocht.

Nadelen
Geen gebruikerservaring:

ook hier valt op dat er momenteel nog geen reviews bij het product zijn geplaatst. Het is dan ook moeilijk voor ons om jou verder advies te geven over mogelijke minpuntjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4 Stuks Fluorescentielamp T5

 

De 4 Stuks Fluorescentielamp T5 geeft warm wit licht en het heeft een G5 fitting. Bij de aanschaf van dit product ben je gegarandeerd van 4 stuks in de verpakking en ze hebben allemaal een tooltip met een diameter van 4 centimeter.

Deze smalle buis wordt niet onverdraaglijk warm als het aan is, waardoor het brandveilig is en vanwege de samenstelling ervan heeft het ook een lange levensduur.

Je kunt deze lamp in droge en ook in vochtige ruimtes gebruiken, zolang je het niet rechtstreeks in contact brengt met water. Dit product is top en is een stapje in de goede richting en het is ook milieuvriendelijk. Het is een leuk product om aan te schaffen als je let op de voordelen. Voor dit product kan er nog geen advies worden gegeven, omdat er nog geen reviews zijn geschreven voor de 4 Stuks Fluorescentielamp T5.

Er is natuurlijk ook altijd de mogelijkheid om te opteren voor deze fluorescentielamp van het bekende merk Paulmann. Dit model zorgt voor een mooi en sfeervol warm wit licht dat de ruimte meteen aangenamer maakt. Het loont dan ook de moeite om even op zoek te gaan naar wat nu de voordelen en de nadelen zijn van deze lamp.

Voordelen
Verpakking:

op het moment dat je het product aankoopt dan zul je merken dat er 4 stuks geleverd worden. Elk toestel afzonderlijk is voorzien van een handige tooltip. Deze tooltip heeft een totale diameter van ongeveer 4 cm.

Brandveilig:

je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over de brandveiligheid van het toestel. Je zult merken dat het deze fluorescentielamp eigenlijk helemaal niet te warm wordt op het moment dat je deze inschakelt.

Handig in gebruik:

het is mogelijk om deze fluorescentielamp zowel in droge maar ook op iets vochtigere plaatsen te gaan gebruiken.

Nadelen
Geen beoordeling:

jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven over dit product aangezien er nog geen reacties zijn geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sylvania Lynx SE compact

 

Een verlichte omgeving stelt eenieder gerust en het vergemakkelijkt ook alles wat je probeert te realiseren. Tijdens het lezen heb je goede verlichting nodig, vooral als je niet graag wilt brillen of op jonge leeftijd al last krijgt van jouw ogen. Om al dit ongemak te voorkomen is het handig om een goede fluorescentielamp te gebruiken die heel lang meegaat en ook gemakkelijk is om te verwisselen.

En een heel goede optie kan deze Sylvania Lynx SE zijn. Het is een fluorescentielamp aanbieding en het is compact met een vermogen van 9 Watt.

Dit product is niet geschikt voor de badkamer en ook niet voor ruimten die veel vocht afscheiden. Je kunt het wel zeker gebruiken om het terras of de straat te verlichten. Deze spaarlamp is ook energiezuinig en bij de aanschaf zit er maar 1 in de verpakking.

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze fluorescentielamp van het merk Sylvania. In vergelijking met sommige andere toestellen die we hierboven besproken hebben, zul je merken dat dit apparaat wel degelijk over de laagste prijs beschikt.

Voordelen
Kostenplaatje:

je zult vrijwel meteen staan kijken van het voordelige prijskaartje van deze fluorescentielamp.

Duurzaam:

de lamp zorgt voor een mooi en warm wit licht en gaat gedurende een lange tijd mee.

Gebruiksgemak:

het is een vrij compact toestel dat vooral heel erg handig is om te bevestigen. Daarnaast is het voorzien van een krachtig vermogen van ruim 9 watt.

Nadelen
Geen gebruikerservaring:

doordat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is het bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven over de mogelijke gebruikerservaringen.

Koop bij bol.com (€15.55)

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status