5 Beste FM Transmitters Test van 2022

Laatste update: 21.01.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

FM Transmitters – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het uitgebreide assortiment FM transmitters maakt het niet altijd eenvoudig om er gelijk het beste exemplaar uit te kiezen. In onze koopgids daaromtrent proberen we daarom alvast een tipje van de sluier op te lichten. Zo geven we een aantal belangrijke richtlijnen en tips mee, die de zoektocht naar het perfecte apparaat aanzienlijk makkelijker kunnen maken. Indien je echter dringend op zoek bent naar een degelijke FM transmitter, dan is er natuurlijk nog altijd de mogelijkheid om onze top 3 hieromtrent te bekijken. Zo blijkt de Uniq Accessory Wireless Car FM transmitter alvast een goede aankoop te zijn. Het apparaat is makkelijk en snel te installeren en bovendien eenvoudig te bedienen. Daartegenover staat de Dinto Bluetooth FM transmitter die – naast de aanwezigheid van een bluetooth functie – eveneens de optie biedt tot het gebruik van een SD kaart en een mp3-functie.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

FM transmitters koopgids

 

Tegenwoordig bestaan er heel veel FM transmitters. Dit maakt het alleen maar moeilijker om een keuze te maken uit de beste FM transmitters. Het kan een goede aanbeveling zijn om zoveel mogelijk toestellen te bekijken en deze ook met elkaar te vergelijken. Door rekening te houden met de aanbiedingen kun je trouwens altijd een leuk koopje tegenkomen. Je kunt verder ook proberen letten op factoren zoals het nut, de voordelen, het prijskaartje, het type en de eventuele aansluitingsmogelijkheden waarover de FM transmitter beschikt.

 

 

Wat is een FM transmitter

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor mannen? Dan lijkt de FM transmitter misschien wel iets voor jou. Maar wat is dat nu eigenlijk precies. Wanneer je besluit om een FM transmitter aan te kopen dan is het natuurlijk wel handig als je weet wat dit toestel precies doet. Met een FM transmitter haal je vaak een compact toestelletje in huis. Het biedt je de mogelijkheid om je favoriete muziek op je smartphone gewoon op de radio af te spelen.

Met een FM transmitter zul je dus eigenlijk een soort van radiozender gaan ontwikkelen die alleen jij kunt beluisteren. Dit wil dus ook wel zeggen dat het bereik van zo een degelijke FM transmitter toch wel vrij beperkt zal blijven. We durven stellen dat het bereik zich ergens tussen de 10 en de 40 meter zal bevinden. Uiteraard is dit afhankelijk van het toestel en de kracht die de FM transmitter heeft.

 

Het nut en de voordelen

In het stukje hierboven hebben we al heel wat nuttige informatie gegeven over wat een FM transmitter nu precies is. Wanneer je bijvoorbeeld vaak op de baan bent voor je werk of vaak op reis gaat dan kan het leuk zijn als je naar je favoriete muziek kunt luisteren. De meeste gebruikers hebben hun favoriete liedjes op hun smartphone of een USB apparaat staan. Door middel van een FM transmitter kun je deze liedjes overzetten naar de radio van je wagen.

Daardoor wordt het dus mogelijk om je eigen afspeellijsten gewoon in de wagen te beluisteren. Op die manier heb je helemaal geen last meer van conversaties of eventuele publiciteit op de radiozender. Je luistert gewoon naar je eigen favoriete liedjes en dit terwijl je in de wagen zit. Houd er wel rekening mee dat het vermogen van de meeste FM transmitters vrij laag ligt. Dit wil dus zeggen dat het bereik niet zo groot zal zijn maar toch voldoende om van een goede geluidskwaliteit in de wagen te genieten.

 

Het type transmitter en de aansluitingsmogelijkheden

In je zoektocht naar de voor jou ideale FM transmitter zul je merken dat er heel wat diverse toestellen bestaan. Wij raden jou daarom vooral aan om rekening te houden met de aansluitingen die mogelijk zijn. Deze kunnen namelijk verschillen naargelang het type FM transmitter dat je koopt. Zo heb je bijvoorbeeld heel wat FM transmitters die voorzien zijn van een koptelefoon aansluiting. Zo kun je er dan je koptelefoon of oortjes op aansluiten.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een toestel met een USB poort. Wanneer je een FM transmitter met een USB aansluiting koopt dan is het mogelijk om je muziek van je USB op de radio af te spelen. Hetzelfde principe geldt voor een FM transmitter met een SD slot. Dit zijn toestellen waarbij je gewoon een SD kaartje in de FM transmitter hoeft te stoppen. Op dit SD kaartje kun jij dan je favoriete muziek en liedjes plaatsen. Tot slot is er ook nog een FM transmitter met een bluetooth verbinding. In dat geval kun je helemaal draadloos werken en dit is vaak bijzonder handig.

Mogelijke prijsklasse

Wanneer je op zoek gaat naar een kwaliteitsvolle FM transmitters dan kun je vaak voor weinig geld al een degelijk toestelletje vinden. Zo kun je voor 25 euro al een handige en krachtige FM transmitter bekomen. Uiteraard zijn er evenveel FM transmitters die je iets duurder zult betalen en dan mag je toch gauw rekenen op 90 euro of meer. Het is allemaal een beetje afhankelijk van waar je zelf naar op zoek bent en welke verwachtingen je hebt.

Het is dan ook een goed idee om van te voren hierover even na te denken. Ben je van plan om de FM transmitter vaak te gebruiken of eerder zo nu en dan een keertje. Indien je het toestel niet zo vaak zult gebruiken dan kun je maar best even tussen de goedkope FM transmitters zoeken. Je kunt ook altijd letten op de verschillende online reviews die door klanten worden geplaatst. Daarin wordt vaak iets meer advies gegeven over een bepaald product. En wie weet zit er wel een aantrekkelijke FM transmitter aanbieding tussen.

 

 5 Beste FM Transmitters (Reviews) van 2022

 

Indien je graag je muziek die je op je MP3 speler of iPod hebt staan, in de auto wilt beluisteren dan kan dit eenvoudig door middel van de beste FM transmitter. Omdat er tegenwoordig een heel ruim gamma op de markt gebracht is, is het niet eenvoudig er het beste toestel uit te kiezen. Wij hebben dan ook 5 topproducten kunnen selecteren door rekening te houden met het advies en de reviews van de klanten. Neem gerust de tijd om deze producten eens te bestuderen en wie weet zit er zelfs een FM transmitter aanbieding tussen.

 

1. Uniq Accessory Bluetooth FM Transmitter Auto lader

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke FM transmitter die je probleemloos in de auto kunt gebruiken dan kan dit model van Uniq Accessory misschien wel iets voor jou zijn. Bovendien behoort het niet meteen tot de dure apparaten waardoor je het zeker en vast bij de goedkope FM transmitters zult terugvinden.

Dankzij de bluetooth verbinding kun je op een eenvoudige en snelle manier muziek van je smartphone of USB handig in de auto afspelen. Bovendien kun je de frequentie instellen en aanpassen en wordt de laatst gekozen frequentie ook nog eens onthouden. Je krijgt er ook een handige oplader bij.

De kopers zijn helemaal tevreden over de uitstekende kwaliteit en de voordelige koop van dit apparaat. Bovendien is het ook nog eens bijzonder eenvoudig te gebruiken en is het duurzaam.

Het is niet altijd makkelijk om te weten te komen wat nu precies een degelijke FM transmitter is en wat niet. Het merk Uniq Accessory staat bekend als één van de populairste merken en wordt door heel wat kopers ook omschreven als veruit het beste merk. Het loont dan ook de moeite om de eigenschappen van deze FM transmitter even te bekijken.

Voordelen
Prijskaartje:

het is misschien niet meteen de FM transmitter met de laagste prijs maar toch zul je het tussen de goedkope producten mogen verwachten.

Bluetooth:

het apparaat is voorzien van een handige bluetooth verbinding waardoor het mogelijk is om op een eenvoudige manier muziek van je smartphone te streamen.

Gebruiksgemak:

het is mogelijk om de frequentie zelf te gaan bepalen en in te stellen. Verder krijg je er bij de aankoop van het toestel meteen ook nog een degelijke oplader bij.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts één enkele koper is niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van deze FM transmitter.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Caliber PMT801DAB-BT DAB+ met carkit

 

Net zoals het voorgaande toestel beschikt ook deze FM transmitter van het merk Caliber over een bluetooth verbinding. Daardoor kun je het apparaat eenvoudig in je wagen gebruiken om muziek van je smartphone of USB probleemloos af te spelen.

Dit apparaat is bovendien uitgerust met een DAB+ signaal dat er voor zorgt dat de kwaliteit van je muziek veel beter is dan die van een gewone autoradio. Je zult dus geen last hebben van een vervelende ruis. Je kunt het toestel heel eenvoudig tegen het dashboard of tegen het autoraam plaatsen door middel van de zuignap.

Als we afgaan op de reacties van de kopers dan zou het hier ondanks de hoge prijs wel eens om een topproduct kunnen gaan. Werkelijk alle gebruikers zijn laaiend enthousiast over dit product omwille van de goede kwaliteit en de duurzaamheid.

Door te kiezen voor de FM transmitter van het bekende en sterk gewaardeerde merk Caliber kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor duurzaamheid. Het is een handig apparaatje dat je makkelijk en zonder problemen in je wagen kunt installeren. Hieronder een overzicht van de belangrijkste kenmerken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Adge Bluetooth FM Transmitter Radio Adapter Car Kit

 

Het ruime aanbod FM transmitters maakt het niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken. Je zou eventueel voor dit apparaat van Adge kunnen kiezen, dat door heel wat klanten duidelijk positief beoordeeld wordt. Slechts één koper vindt het prijskaartje misschien net iets te duur, maar dat is uiteindelijk allemaal heel persoonlijk.

Deze unieke X5 MP3 bluetooth adapter wordt gekenmerkt door een behoorlijk compact formaat inclusief beperkt gewicht, wat hem bijzonder handzaam maakt. Bovendien betreft het een universeel apparaat waardoor hij compatibel blijkt te zijn met heel wat externe apparaten zoals iPhone, iPad, iPod maar ook tal van Android gestuurde producten. Wat de installatie betreft, hoef je je alvast geen zorgen te maken. Houd er alleen rekening mee dat de FM transmitter en de betreffende autoradio wel degelijk op dezelfde frequentie aangesloten zitten.

Het frequentiebereik van de transmitter bedraagt 87,5 – 108 Mhz en je kunt hem eenvoudig met bijvoorbeeld je autoradio verbinden door middel van de beschikbare bluetooth functie. Dit stelt je ook in staat om inkomende telefoongesprekken handsfree te beantwoorden. Verder beschikt hij over een helder en duidelijk leesbaar LCD display van ruim 1,44 inch groot waarop alle belangrijke gegevens verschijnen. En hij kan externe apparaten zoals een tablet of smartphone probleemloos opladen. Kortom, een topproduct!

Voordelen
Frequentiebereik:

de FM transmitter biedt een ruim frequentiebereik aan van minimaal 87,5 tot maximaal 108 Mhz.

Bluetooth:

je hebt de mogelijkheid om gebruik te maken van de bluetooth functie die overigens een ruim bereik van wel 10 meter aanbiedt.

Display:

de FM transmitter is uitgerust met een helder LCD scherm dat ongeveer 1,44 inch groot blijkt te zijn.

Comfort:

de combinatie van het compacte formaat en het beperkte gewicht, maken van deze FM transmitter een handzaam en aangenaam apparaatje.

Nadelen
Te duur:

jammer genoeg wordt het prijskaartje door sommige klanten als een struikelblok beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Wegman Bluetooth FM Transmitter – Autolader – Bluetooth Carkit – Handsfree bellen

 

Kies je voor de Wegman bluetooth FM transmitter dan kies je – althans volgens heel wat kopers – voor een uniek staaltje kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid én gebruiksgemak. Kortom, de moeite waard om deze krachtige FM transmitter – die overigens beloond werd met maar liefst 4,8 van de 5 sterren – even grondig onder de loep te nemen. 

Net zoals de vorige apparaatjes uit deze selectie, leidt het compacte formaat en beperkte gewicht ook hier tot een optimaal gebruiksgemak op het moment van installatie. Zo dient de FM transmitter carkit op de sigarettenaansteker van je wagen te worden aangesloten rekening houdend met een invoerspanning van 12V – 24V.  Eenmaal geïnstalleerd wordt het dus mogelijk om je smartphone feilloos met eender welke vrije FM-frequentie te verbinden.

Verder blijkt het apparaatje uitgerust met een 5.0 bluetooth functie waardoor het eveneens mogelijk wordt om je favoriete muziek te streamen en – weliswaar in combinatie met de ingebouwde microfoon – inkomende oproepen handsfree te beantwoorden. Verder kun je het apparaatje ook gebruiken in combinatie met een USB-stick of SD-geheugenkaartje.

Voordelen:
Bluetooth:

de FM transmitter van Wegman is voorzien van een 5.0 bluetooth functie waardoor het mogelijk wordt om je favoriete muziek zonder problemen te streamen.

Handsfree bellen:

de combinatie van bluetooth met een ingebouwde microfoon, maakt het mogelijk om onderweg handsfree te bellen.

Handig in gebruik:

dit compacte en lichtgewicht apparaatje kan eenvoudig en snel op de sigarettenaansteker van je wagen worden geïnstalleerd. Verder kun je eveneens gebruik maken van een SD-geheugenkaartje of een USB-stick om muziek af te spelen.

Nadelen:
Ingewikkeld:

we stellen vast dat een kleine minderheid van de kopers de installatie en bediening als bijzonder ingewikkeld ervaart.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Uniq Bluetooth FM Transmitter

 

Net zoals het eerste product, zul je ook dit apparaat eerder tussen de goedkope FM transmitters kunnen spotten omwille van de voordelige prijs.

Dankzij de bluetooth verbinding kun je op een eenvoudige manier muziek van je smartphone of tablet in je wagen afspelen. Bovendien is het ook mogelijk om muziek te streamen vanaf een USB of geheugenkaart. En je kunt er zelfs handsfree mee telefoneren.

Aan de meer dan positieve reacties te zien, zou het hier echt wel eens om een topproduct kunnen gaan. Haast je dus zeker naar de winkel want misschien is dit wel eens de FM transmitter waar jij al zo lang naar op zoek bent.

De top 5 wordt vervolgens afgesloten met de Uniq Bestseller Bluetooth FM transmitter. Vanwege de lage en voordelige prijs zul je dit toestel vast en zeker tussen de goedkope producten mogen verwachten. Kortom, ideaal indien je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een degelijke en duurzame FM transmitter.

Voordelen
Bluetooth:

net zoals heel veel FM transmitter beschikt ook dit apparaat over een handige bluetooth applicatie. Zodanig dat het mogelijk is om bijvoorbeeld je favoriete muziek vanop je smartphone te beluisteren.

Handsfree:

deze FM transmitter biedt je verder ook de mogelijkheid om eventueel handsfree te telefoneren.

Handig in gebruik:

het is een handig apparaat dat makkelijk te installeren valt. Verder kun je bijvoorbeeld ook beslissen om muziek die op een USB of geheugenkaart staat, zonder problemen te gaan streamen.

Nadelen
Veel geruis:

een enkele koper vermeldt in de review dat het apparaat toch heel wat geruis met zich meebrengt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

SKM Bluetooth Handsfree

 

Net zoals de 2 eerste producten, is ook deze FM transmitter van het merk SKM gebaseerd op een handige bluetooth verbinding. Op die manier kun je handsfree van je favoriete muziek genieten.

Dankzij de bluetooth verbinding is het mogelijk om muziek van je smartphone of USB ook in de wagen te beluisteren en dit tegen een heel voordelig tarief. Het apparaatje is vrij compact maar biedt toch een bereik aan van maar liefst 30 meter. Indien je het in de wagen gebruikt, hoef je het enkel aan te sluiten op de 12 of 24V aansluiting.

Ondanks het feit dat enkele kopers vinden dat het een vrij kwetsbaar toestel is met een matige kwaliteit, is de overgrote meerderheid van de gebruikers wel helemaal overtuigd. Voor hen is het een zeer praktisch toestel dat helemaal perfect past.

Je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat, net zoals sommige andere FM transmitters uit deze top 5, ook dit apparaat voorzien is bluetooth. Door middel van gebruik te maken van deze bluetooth verbinding, is het mogelijk om bijvoorbeeld muziek van je smartphone of je tablet te gaan streamen.

Voordelen
Bereik:

het is een krachtig apparaat met een maximaal bereik van ruim 30 meter er.

Aansluitingsmogelijkheden:

wanneer je deze FM transmitter in je wagen wenst te gebruiken dan kun je beslissen om het toestel te koppelen met een 12V of 24V aansluiting.

Formaat:

je zult merken dat deze FM transmitter vrij compact is van formaat en daardoor handig is om overal mee naartoe te nemen.

Nadelen
Kwetsbaar:

volgens een kleine minderheid van de kopers is de kwaliteit van deze FM transmitter vrijwel ondermaats. Zo gaan bepaalde kleine onderdelen vrij snel stuk en behoort het dus bijgevolg tot de kwetsbare toestellen.

 

 

Xiaomi Roidmi 2S Internationale Editie

 

Met deze FM transmitter van Xiaomi zit je gegarandeerd altijd goed en bovendien hoef je er niet eens zo een groot budget voor te hebben.

Dankzij dit apparaatje is het mogelijk om je autoradio handig in verbinding te stellen met je smartphone of je tablet. Op die manier kun je je afspeellijsten en favoriete muziek ook in je auto afspelen. Het metalen ontwerp van de FM transmitter zorgt ervoor dat het gegarandeerd in gelijk welke wagen past.

De meeste kopers zijn helemaal tevreden met de correcte prijs-kwaliteitverhouding van deze FM transmitter. Een kleine minderheid laat weten minder tevreden te zijn omwille van de hoge prijs en doordat het apparaatje niet helemaal perfect past.

Ook Xiaomi mag je beschouwen als een van de belangrijke en populaire merken wanneer je op zoek gaat naar een FM transmitter apparaat. Bovendien combineert dit toestel kwaliteit en degelijkheid met een betaalbaar prijskaartje. En dat kunnen heel wat kopers dan ook duidelijk waarderen.

Voordelen
Budget:

indien je liever niet zoveel geld spendeert aan een degelijke FM transmitter of over een beperkt budget beschikt, dan is dit toestel ideaal voor jou.

Gebruiksgemak:

je kunt de autoradio op een eenvoudige manier gaan koppelen met je smartphone of zelfs met je tablet. Zodanig dat je naar je favoriete liedjes kunt luisteren.

Prijs-kwaliteitverhouding:

de meeste kopers vinden de verhouding tussen de kwaliteit van het toestel en de prijs vast en zeker correct.

Nadelen
Past niet:

enkele kopers vinden dat het toestel niet perfect in de wagen past.

Prijzig:

slechts een beperkt aantal kopers vindt dat het prijskaartje, ondanks alles, toch nog steeds veel te duur is.

 

 

MyGear FM Transmitter Handsfree Bellen Aux Input 5 in 1

 

Ben je op zoek naar een degelijke FM transmitter die tevens wordt aangeboden aan een mooi en betaalbaar prijskaartje? Dan kan dit product van het bekende merk MyGear misschien wel iets voor jou zijn. Het is een multifunctionele FM transmitter die heel wat verschillende opties en mogelijkheden te bieden heeft.

Zo is de FM transmitter voorzien van een duidelijk leesbaar LCD display en kun je ook gebruik maken van de AUX-ingang. Je koppelt het product makkelijk aan een 12 of 24 Volt aansluiting aan en vervolgens kun je al je favoriete liedjes van je smartphone streamen. Het is zelfs mogelijk om met deze FM transmitter handsfree telefoongesprekken te beantwoorden. Via de USB poort is het mogelijk om dit apparaat snel en makkelijk op te laden.

Een blik op de online beoordelingen leert ons dat de meeste klanten duidelijk bijzonder tevreden zijn met de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het product. Echter is één enkele koper niet overtuigd van de FM transmitter en is de klant van mening dat het apparaat voor heel wat ruis en storingen zorgt.

Het is niet altijd makkelijk om een degelijke FM transmitter tegen een mooi prijsje op de kop te tikken. Daarin willen wij jou graag deze unieke FM transmitter van MyGear even kort voorstellen. Laten we even op zoek gaan naar de voor- en nadelen ervan alvorens je besluit om het toestel al dan niet aan te kopen.

Voordelen
Formaat:

het is een vrij compacte FM transmitter die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen zonder problemen.

USB poort:

dankzij de USB poort is het mogelijk om deze unieke FM transmitter zonder al teveel problemen en in een mum van tijd op te laden.

LCD display:

je zult vrijwel meteen vaststellen dat de FM transmitter voorzien is van een handig LCD display waarop je alle belangrijke informatie vrijwel meteen kunt aflezen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

volgens 1 koper zou de FM transmitter gepaard gaan met heel wat ruis en storingen. Dat werkt niet alleen storend maar is ook vervelend.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status