fbpx

Beste FM transmitter

Laatste update: 17.06.19

 

FM transmitters test van 2019

 

 

FM transmitters koopgids

 

Tegenwoordig bestaan er heel veel FM transmitters. Dit maakt het alleen maar moeilijker om een keuze te maken uit de beste FM transmitters. Het kan een goede aanbeveling zijn om zoveel mogelijk toestellen te bekijken en deze ook met elkaar te vergelijken. Door rekening te houden met de aanbiedingen kun je trouwens altijd een leuk koopje tegenkomen. Je kunt verder ook proberen letten op factoren zoals het nut, de voordelen, het prijskaartje, het type en de eventuele aansluitingsmogelijkheden waarover de FM transmitter beschikt.

 

 

Wat is een FM transmitter

 

Je hebt misschien wel al eens een keertje horen spreken over een FM transmitter. Maar wat is dat nu eigenlijk precies. Wanneer je besluit om een FM transmitter aan te kopen dan is het natuurlijk wel handig als je weet wat dit toestel precies doet. Met een FM transmitter haal je vaak een compact toestelletje in huis. Het biedt je de mogelijkheid om je favoriete muziek op je smartphone gewoon op de radio af te spelen.

Met een FM transmitter zul je dus eigenlijk een soort van radiozender gaan ontwikkelen die alleen jij kunt beluisteren. Dit wil dus ook wel zeggen dat het bereik van zo een degelijke FM transmitter toch wel vrij beperkt zal blijven. We durven stellen dat het bereik zich ergens tussen de 10 en de 40 meter zal bevinden. Uiteraard is dit afhankelijk van het toestel en de kracht die de FM transmitter heeft.

 

 

Het nut en de voordelen

 

In het stukje hierboven hebben we al heel wat nuttige informatie gegeven over wat een FM transmitter nu precies is. Wanneer je bijvoorbeeld vaak op de baan bent voor je werk of vaak op reis gaat dan kan het leuk zijn als je naar je favoriete muziek kunt luisteren. De meeste gebruikers hebben hun favoriete liedjes op hun smartphone of een USB apparaat staan. Door middel van een FM transmitter kun je deze liedjes overzetten naar de radio van je wagen.

Daardoor wordt het dus mogelijk om je eigen afspeellijsten gewoon in de wagen te beluisteren. Op die manier heb je helemaal geen last meer van conversaties of eventuele publiciteit op de radiozender. Je luistert gewoon naar je eigen favoriete liedjes en dit terwijl je in de wagen zit. Houd er wel rekening mee dat het vermogen van de meeste FM transmitters vrij laag ligt. Dit wil dus zeggen dat het bereik niet zo groot zal zijn maar toch voldoende om van een goede geluidskwaliteit in de wagen te genieten.

 

 

Het type transmitter en de aansluitingsmogelijkheden

 

In je zoektocht naar de voor jou ideale FM transmitter zul je merken dat er heel wat diverse toestellen bestaan. Wij raden jou daarom vooral aan om rekening te houden met de aansluitingen die mogelijk zijn. Deze kunnen namelijk verschillen naargelang het type FM transmitter dat je koopt. Zo heb je bijvoorbeeld heel wat FM transmitters die voorzien zijn van een koptelefoon aansluiting. Zo kun je er dan je koptelefoon of oortjes op aansluiten.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een toestel met een USB poort. Wanneer je een FM transmitter met een USB aansluiting koopt dan is het mogelijk om je muziek van je USB op de radio af te spelen. Hetzelfde principe geldt voor een FM transmitter met een SD slot. Dit zijn toestellen waarbij je gewoon een SD kaartje in de FM transmitter hoeft te stoppen. Op dit SD kaartje kun jij dan je favoriete muziek en liedjes plaatsen. Tot slot is er ook nog een FM transmitter met een bluetooth verbinding. In dat geval kun je helemaal draadloos werken en dit is vaak bijzonder handig.

Mogelijke prijsklasse

 

Wanneer je op zoek gaat naar een kwaliteitsvolle FM transmitters dan kun je vaak voor weinig geld al een degelijk toestelletje vinden. Zo kun je voor 25 euro al een handige en krachtige FM transmitter bekomen. Uiteraard zijn er evenveel FM transmitters die je iets duurder zult betalen en dan mag je toch gauw rekenen op 90 euro of meer. Het is allemaal een beetje afhankelijk van waar je zelf naar op zoek bent en welke verwachtingen je hebt.

Het is dan ook een goed idee om van te voren hierover even na te denken. Ben je van plan om de FM transmitter vaak te gebruiken of eerder zo nu en dan een keertje. Indien je het toestel niet zo vaak zult gebruiken dan kun je maar best even tussen de goedkope FM transmitters zoeken. Je kunt ook altijd letten op de verschillende online reviews die door klanten worden geplaatst. Daarin wordt vaak iets meer advies gegeven over een bepaald product. En wie weet zit er wel een aantrekkelijke FM transmitter aanbieding tussen.

 

 

FM transmitter Reviews – Top 5

 

 

Indien je graag je muziek die je op je MP3 speler of iPod hebt staan, in de auto wilt beluisteren dan kan dit eenvoudig door middel van de beste FM transmitter. Omdat er tegenwoordig een heel ruim gamma op de markt gebracht is, is het niet eenvoudig er het beste toestel uit te kiezen. Wij hebben dan ook 5 topproducten kunnen selecteren door rekening te houden met het advies en de reviews van de klanten. Neem gerust de tijd om deze producten eens te bestuderen en wie weet zit er zelfs een FM transmitter aanbieding tussen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Uniq Accessory Wireless Car

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke FM transmitter die je probleemloos in de auto kunt gebruiken dan kan dit model van Uniq Accessory misschien wel iets voor jou zijn. Bovendien behoort het niet meteen tot de dure apparaten waardoor je het zeker en vast bij de goedkope FM transmitters zult terugvinden.

Dankzij de bluetooth verbinding kun je op een eenvoudige en snelle manier muziek van je smartphone of USB handig in de auto afspelen. Bovendien kun je de frequentie instellen en aanpassen en wordt de laatst gekozen frequentie ook nog eens onthouden. Je krijgt er ook een handige oplader bij.

De kopers zijn helemaal tevreden over de uitstekende kwaliteit en de voordelige koop van dit apparaat. Bovendien is het ook nog eens bijzonder eenvoudig te gebruiken en is het duurzaam.

 

Koop bij bol.com (€21.9)

 

 

 

 

Caliber PMT801DAB-BT DAB+

 

Net zoals het voorgaande toestel beschikt ook deze FM transmitter van het merk Caliber over een bluetooth verbinding. Daardoor kun je het apparaat eenvoudig in je wagen gebruiken om muziek van je smartphone of USB probleemloos af te spelen.

Dit apparaat is bovendien uitgerust met een DAB+ signaal dat er voor zorgt dat de kwaliteit van je muziek veel beter is dan die van een gewone autoradio. Je zult dus geen last hebben van een vervelende ruis. Je kunt het toestel heel eenvoudig tegen het dashboard of tegen het autoraam plaatsen door middel van de zuignap.

Als we afgaan op de reacties van de kopers dan zou het hier ondanks de hoge prijs wel eens om een topproduct kunnen gaan. Werkelijk alle gebruikers zijn laaiend enthousiast over dit product omwille van de goede kwaliteit en de duurzaamheid.

 

Koop bij bol.com (€89)

 

 

 

 

Xiaomi Roidmi 2S Internationale Editie

 

Met deze FM transmitter van Xiaomi zit je gegarandeerd altijd goed en bovendien hoef je er niet eens zo een groot budget voor te hebben.

Dankzij dit apparaatje is het mogelijk om je autoradio handig in verbinding te stellen met je smartphone of je tablet. Op die manier kun je je afspeellijsten en favoriete muziek ook in je auto afspelen. Het metalen ontwerp van de FM transmitter zorgt ervoor dat het gegarandeerd in gelijk welke wagen past.

De meeste kopers zijn helemaal tevreden met de correcte prijs-kwaliteitverhouding van deze FM transmitter. Een kleine minderheid laat weten minder tevreden te zijn omwille van de hoge prijs en doordat het apparaatje niet helemaal perfect past.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

SKM Bluetooth Handsfree

 

Net zoals de 2 eerste producten, is ook deze FM transmitter van het merk SKM gebaseerd op een handige bluetooth verbinding. Op die manier kun je handsfree van je favoriete muziek genieten.

Dankzij de bluetooth verbinding is het mogelijk om muziek van je smartphone of USB ook in de wagen te beluisteren en dit tegen een heel voordelig tarief. Het apparaatje is vrij compact maar biedt toch een bereik aan van maar liefst 30 meter. Indien je het in de wagen gebruikt, hoef je het enkel aan te sluiten op de 12 of 24V aansluiting.

Ondanks het feit dat enkele kopers vinden dat het een vrij kwetsbaar toestel is met een matige kwaliteit, is de overgrote meerderheid van de gebruikers wel helemaal overtuigd. Voor hen is het een zeer praktisch toestel dat helemaal perfect past.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Uniq Bestseller Bluetooth

 

Net zoals het eerste product, zul je ook dit apparaat eerder tussen de goedkope FM transmitters kunnen spotten omwille van de voordelige prijs.

Dankzij de bluetooth verbinding kun je op een eenvoudige manier muziek van je smartphone of tablet in je wagen afspelen. Bovendien is het ook mogelijk om muziek te streamen vanaf een USB of geheugenkaart. En je kunt er zelfs handsfree mee telefoneren.

Aan de meer dan positieve reacties te zien, zou het hier echt wel eens om een topproduct kunnen gaan. Haast je dus zeker naar de winkel want misschien is dit wel eens de FM transmitter waar jij al zo lang naar op zoek bent.

 

Koop bij bol.com (€19.95)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (24 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status