5 Beste Föhns Test van 2020

Laatste update: 03.07.20

 

Föhns – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Heb je binnenkort een belangrijke sollicitatie of moet je naar een trouwfeest of ander belangrijk evenement? In dat geval wil je er natuurlijk helemaal op en top goed uitzien. Een leuk en fris kapsel kan hierbij al heel wat wonderen verrichten. Daarom is het een goede aanbeveling om eventjes op zoek te gaan naar een degelijke föhn apparaat. Uiteraard is er tegenwoordig heel wat keuze waardoor het niet altijd makkelijk is. Daarom zijn we op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde föhns. Zo is de BaByliss Pro Light 6609E föhn alvast een meer dan goede aankoop. Het toestel is bijzonder krachtig en zal je haar in een mum van tijd helemaal droog hebben. Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor de Carmen HD2195 föhn. Het apparaat zul je ook tussen de krachtige toestellen vinden en is bovendien betaalbaar.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Föhns koopgidsen

 

Elke vrouw heeft het wel al meegemaakt. Je hebt een belangrijk etentje en je wilt er piekfijn uitzien dus je wast je haar en je moet er dan nog eens in slagen om het op een half uurtje droog te krijgen. Dankzij de föhn krijg jij dit alles voor elkaar als je let op het gebruik, de luchtstroom, de mondstukken en de prijs.

 

 

Gebruik

Heel veel vrouwen zullen het wel herkennen doordat ze het al eens hebben meegemaakt of misschien zelfs al vaak hebben meegemaakt. Je hebt een leuk feestje of een etentje in het verschiet en je wilt je echt helemaal opmaken. Uiteraard hoort je haar wassen daar dan bij. Toch is het ook vaak even zuchten en vloeken als je dan uit de douche komt omdat je beseft dat je jouw haar in een recordtempo moeten kunnen drogen. En bovendien moet het er dan bij voorkeur ook nog eens leuk uitzien. Met de föhn kun je dit allemaal gemakkelijk bereiken.

Een föhn zal je op die belangrijke momenten helpen. Dit toestel zorgt er niet alleen voor dat je haar in een recordtempo droog is maar het laat je haar er ook nog eens goed uitzien. Dit kan gebeuren door de verschillende soorten mondstukken die je er afhankelijk van het toestel bij kunt krijgen. Uiteraard zal een toestel met meer mogelijkheden en capaciteiten niet in de categorie van goedkope föhns terug te vinden zijn. Maar uiteindelijk is het belangrijker om een föhn aanbieding te vinden waar jij je echt volledig goed bij voelt.

 

Luchtstroom

De capaciteit of de luchtstroom is afhankelijk van het toestel en kan dus gaan variëren. Het is niet alleen belangrijk dat je rekening houdt met de krullen die je wilt bereiken, het is bovendien ook afhankelijk van het haartype. Krullen zijn moeilijker hanteerbaar dan echt sluik haar. Bovendien is de capaciteit ook nog eens afhankelijk van je haarlengte. Iemand met een kort kopje zal geen toestel nodig hebben met een hoge capaciteit. Iemand met echt lang haar dat bovendien ook nog eens heel dik is heeft meer aan een toestel met een hoge capaciteit.

Daarnaast beschikken de meeste toestellen over twee tot drie warmtestanden. Namelijk een koude luchtstroom, een gematigde luchtstroom en dan vaak ook een hete luchtstroom waardoor je haar sneller droog te krijgen is. Houd wel rekening met het feit dat een te grote hitte je haar ook kan beschadigen.

De warmte die je best gebruikt is ook hier weer afhankelijk van het haartype dat je hebt. Als je dik haar hebt dan is een hogere temperatuur aan te raden. Bij sluik en fijn haar is een lagere temperatuur ideaal. Bovendien bestaan er toestellen waarbij je zelf de warmte en luchtsnelheden kunt gaan bepalen en die afzonderlijk gaan regelen. Dit is dan ook een echte aanbeveling als je een huishouden hebt met verschillende haartypes.

 

Mondstukken

Als je op zoek gaat naar een föhn toestel dan is het belangrijk dat jij jouw keuze baseert op de beste föhns. Zo zul je ook merken in je zoektocht dat er heel wat toebehoren geschonken worden bij bepaalde toestellen.

Over het algemeen gaat het hier vaak over mondstukken. De twee meest voorkomende en voor de hand liggende zijn de diffuser blaasmond en de smalle blaasmond. Het belangrijkste onderscheid hierbij is dat je met de diffuser blaasmond je vooral richt op het bereiken van extra volume in je haar.

Geef je toch liever de voorkeur aan een gecontroleerde luchtstroom dan ben je veel beter af met de smalle blaasmond. Bovendien kun je met de smalle blaasmond ook gewoon veel nauwkeuriger gaan drogen en dus meer gaan stylen. Ideaal als je een etentje gepland hebt met vrienden of familie en je haar ook in model wilt brengen.

 

 

Prijs

Het wordt al heel snel duidelijk dat er verschillende toestellen op de markt te vinden zijn. De föhns gaan namelijk ook mee met de tijd en de technologie en veranderen dus constant. Zo zul je merken dat veel recente modellen ook heel wat extra opties en functies hebben. Uiteraard zal het je niet verwonderen dat je ook voor deze functies moet betalen en dat zal je al gauw aan de prijs zien.

Je kiest verder zelf welk bedrag je er kunt en wilt aan spenderen maar het is toch belangrijk om meteen voor een goed product te gaan. Dit is beter dan bijvoorbeeld elk jaar of om de zoveel tijd een nieuw toestel te moeten aankopen omdat het vorige het al begeven heeft.

Vooraleer je de aanbiedingen van kopers gaat vergelijken probeer ook zeker de reviews van gebruikers door te nemen. Op die manier kun je al een idee krijgen over een bepaald product. Zo zul jij vast en zeker jouw ideale toestel vinden.

 

5 Beste Föhns (Reviews) van 2020

 

Als je een goede föhn in huis hebt, dan kun je op elk moment van de dag je haar wassen, dus ook in de avond. Met de beste föhn krijg jij jouw haren binnen de kortste tijd droog en heb je mooi en glanzend haar als resultaat. Daarna kun je het in elk gewenst model kammen.

 

 

1. BaByliss Le Pro Light Ionic 6609E Föhn

 

De BaByliss Le Pro Light Ionic 6609E föhn is een geweldig product dat een aantal specificaties biedt. Het heeft een krachtige motor van 2100 watt die zorgt voor een snel resultaat. Met dit product kun jij je haar 25% sneller drogen in vergelijking met andere föhns. Het is licht van gewicht en is daardoor handig om te gebruiken. Het is voorzien van een smalle blaasmond, zodat het stijlen van het haar gemakkelijk gaat.

Het heeft een cool shot functie die ervoor zorgt dat je haar langer in stijl blijft en ook een ionische technologie die zorgt voor een antistatische werking.

Een topproduct zal altijd goede reviews hebben en dat heb je ook met dit product. Op enkele gebruikers na, zijn alle kopers helemaal tevreden met dit product. De prijs is voordelig en de kwaliteit is ook goed. Het werkt prima, droogt snel en zorgt voor goede resultaten.

Het is niet altijd makkelijk om nu te weten wat het beste merk is als je een degelijk föhn toestel wilt kopen. In elk geval blijkt dit product van BaByliss toch wel heel veel positieve reacties te krijgen waardoor we vermoeden dat het wel eens tot de populairste föhn toestellen zou kunnen behoren.

Voordelen
Vermogen:

je zult dit apparaat vast en zeker tussen de krachtige toestellen kunnen vinden met een totaal vermogen van maar liefst 2100 Watt. Hierdoor zal je haar ook veel sneller droog zijn.

Blaasmond:

je zult merken dat dit toestel voorzien is van een smalle en fijne blaasmond. Op die manier zul je kunnen vaststellen dat het makkelijker wordt om je haar te stijlen.

Cool shot functie:

dankzij de cool shot functie blijft je haar veel langer in model liggen.

Nadelen
Snoerlengte:

volgens één enkele gebruiker is het snoer van dit apparaat toch wel net iets te kort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Carmen Salon Performance HD2195 Föhn

 

De Carmen HD2195 Salon Performance 2000 föhn is het ideale product voor mensen die er altijd goed en verzorgd willen uitzien met mooi haar.

Dit product is voorzien van een diffuser die het haar meer volume geeft en het werkt uitstekend op halflang tot lang haar. Het heeft een vermogen van 2000 watt, waarbij je de keuze hebt uit 2 snelheden en 3 warmtestanden. Voor gemak is het voorzien van een ophangring en een snoer van 2,5 meter lang.

Een goede föhn hoeft ook niet altijd duur te zijn. Met een beetje geluk vind je wel een föhn aanbieding. Zo ervaren deze gebruikers het ook, want de prijs van dit product is gunstig en de kwaliteit is goed.

Dit product werkt zoals het in de beschrijving staat en is prettig om te gebruiken. Voor enkele gebruikers is het te zwaar, waardoor het lastig is om te gebruiken.

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijk föhn toestel? En wil je liever niet zoveel geld spenderen of heb je eerder een beperkt budget? Dan hoef je zeker dit apparaat van het bekende merk Carmen eventjes te bekijken. Het is namelijk voorzien van de laagste prijs.

Voordelen
Diffuser:

het toestel is uitgerust met een handige diffuser waardoor je haar veel meer volume zal krijgen.

Vermogen:

je zult deze föhn vast en zeker tussen de krachtige toestellen kunnen vinden. Zo is de motor voorzien van een krachtig maximaal vermogen van maar liefst 2000 Watt. Verder kun je kiezen uit meerdere snelheden en warmtestanden.

Accessoires en toebehoren:

je krijgt er ook een handige ophangring bij en het toestel is voorzien van best wel een lang snoer van ongeveer 2,5 meter.

Nadelen
Gewicht:

een kleine minderheid van de kopers is echter van mening dat het apparaat toch wel behoorlijk zwaar weegt en dus niet zo handig is om mee te werken.

Koop bij bol.com (€20.95)

 

 

 

 

3. Remington Silk Dryer AC9096 Föhn

 

Met de Remington AC9096 föhn met diffuser heb je altijd mooi en glanzend haar. Dit product heeft een vermogen van 2400 watt en zorgt ervoor dat jij jouw haar snel kunt drogen.

Het is voorzien van een ionische conditionering en een Silk Ceramic rooster die ervoor zorgen dat jouw haar elke keer weer heel erg zacht en glanzend wordt. Het heeft 6 warmtestanden en is ook voorzien van een turbofunctie.

Voor de personen die ervaring hebben met soortgelijke producten is het al bekend dat bepaalde merken uitstaan van de rest. Het is dan ook te verwachten dat deze merken niet de goedkope föhns zijn zoals deze Remington Föhn AC9096.

Dat maakt echter niet zoveel uit voor de meeste kopers, want zoals verwacht is dit product van goede kwaliteit en gaat het hier om een voordelige koop. Enkele personen vinden de prijs te hoog en de föhn te zwaar.

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor dit handige föhn toestel van het bekende merk Remington. Het is een degelijk toestel dat op heel wat positieve online beoordelingen van de klanten kan rekenen. Het lijkt ons dan ook een goed idee om eventjes op zoek te gaan naar wat nu precies de voordelen en de nadelen ervan zijn.

Voordelen
Kracht:

je zult dit apparaat zonder twijfel tussen de krachtige toestellen kunnen vinden vanwege het maximale vermogen van ruim 2400 Watt.

Silk Ceramic rooster:

dankzij het Silk Ceramic rooster zul je merken dat je haar bijzonder glad en zacht zal aanvoelen.

Handig in gebruik:

verder is het toestel voorzien van een handige turbofunctie en heb je ook de mogelijkheden om te kiezen uit meerdere warmtestanden.

Nadelen
Budget:

slechts enkele gebruikers zijn echter van mening dat de prijs van het toestel toch net een tikkeltje te hoog is.

Koop bij bol.com (€39.99)

 

 

 

 

4. Philips DryCare Pro BHD176/00 Föhn

 

De Philips DryCare Pro BHD176/00 föhn met diffuser zorgt ervoor dat jij er altijd goed uitziet met mooi en glanzend haar.

Het heeft een ionenconditioner die ervoor zorgt dat jouw haar goed verzorgd wordt en pluisvrij is. Met de koude luchtstroom kun jij je haar met gemak stijlen en de diffuser zorgt voor meer volume in het haar. Het is ook voorzien van een mondstuk van 7mm waarmee jij jouw haar verder kunt stijlen.

De meeste gebruikers zijn blij met dit product en geven er positief advies over. Dit product is kwalitatief en het werkt prima.

De prijs is gunstig en het is handig om te gebruiken. Het heeft ook een handige diffuser en de lengte van het snoer is ook goed. Voor enkele personen is dit product te zwaar en lastig om te gebruiken. Daarnaast is het snoer ook te kort.

Tussen de verschillende föhn toestellen zul je vast en zeker ook een exemplaar van het bekende merk Philips tegenkomen. Alvorens je beslist om dit product van Philips aan te kopen dan kan het misschien wel een goed idee zijn om eventjes de eigenschappen van de föhn te bekijken.

Voordelen
Ionenconditioner:

dankzij de ionenconditioner kun jij er zeker van zijn dat je haar mooi en glanzend is en helemaal niet statisch.

Diffuser:

het apparaat is ook voorzien van een handige diffuser waardoor je meer volume in je haar kunt creëren.

Prijskaartje:

als je op zoek bent naar een betaalbaar product dan is deze föhn precies wat je zoekt.

Nadelen
Gewicht:

enkele personen vinden dat het toestel toch wel vrij zwaar weegt en helemaal niet zo makkelijk is om mee te werken.

Snoer:

sommige kopers hadden ook liever een snoer gehad dat net iets langer was geweest. Nu is het snoer te kort waardoor er niet voldoende bewegingsvrijheid is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Braun Satin Hair 7 SensoDryer HD 785 Professional Föhn

 

Met de Braun Satin Hair 7 SensoDryer HD 785 föhn zal jouw haar er prachtig uitzien. Het is een veilige en innovatie föhn die voorzien is van diverse handige specificaties.

Zo heeft dit product een Thermo Sensor, waardoor de temperatuur geregeld wordt om oververhitting en schade aan het haar te voorkomen. Het heeft ook een krachtige motor die zorgt voor snelle resultaten. Met de Ionen technologie wordt pluizen of klitten in het haar voorkomen en heb jij altijd mooi, glad en glanzend haar.

Bijna alle personen die dit product hebben aangeschaft raden het aan. Het is handig om te gebruiken en levert goede prestaties op.

De kwaliteit van dit product is ook goed. Enkele gebruikers geven bijna dezelfde minpunten aan als bij de andere föhns, dat het snoer te kort is en dat dit product te zwaar is, waardoor het lastig is om te gebruiken.

Tot slot is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de Föhn van het bekende merk Braun. Om te weten of dit product wel of niet iets voor jou is dan is het natuurlijk altijd handig om de voordelen en de nadelen ervan even op een rijtje te plaatsen. Wij hebben het jou makkelijk gemaakt en hebben een onderverdeling gemaakt van de verschillende eigenschappen.

Voordelen
Thermos Sensor:

dankzij de Thermo Sensor kun je eventuele oververhitting van het toestel gaan voorkomen.

Kracht:

je zult deze föhn vast en zeker tussen de krachtige apparaten kunnen vinden. Je zult merken dat je haar in een mum van tijd is opgedroogd.

Ionen technologie:

de Ionen technologie probeert pluizen of klitten zoveel mogelijk te vermijden waardoor je haar steeds mooi zacht en glanzend zal zijn.

Nadelen
Gewicht:

slechts een kleine minderheid van de kopers is van mening dat het toestel net iets te zwaar weegt en dus niet zo handig te gebruiken is.

Koop bij bol.com (€54.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status