Beste fondue set

Laatste update: 22.05.20

 

Fondue sets test van 2020

 

Veel gebruikers kijken er naar uit om samen met familie en vrienden tijdens de feestdagen van een heerlijke fondue maaltijd te genieten. Maar dan moet je wel in het bezit zijn van één van de beste fondue sets. Indien je dus nog dringend op zoek bent naar een degelijke fondue set dan kunnen wij jou uiteraard even op weg helpen. Zo kun je gelijk verder scrollen naar onze top 3 waarin we jou de 3 best beoordeelde fondue sets van het moment presenteren. Door te kiezen voor de Boska Tapas Delfts fondue set, kies je niet alleen voor kwaliteit maar tegelijk voor een prachtig en uniek design. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de TomYang BBQ fondue set. Zoals de naam doet vermoeden, gaat het hier om een degelijk en multifunctioneel product dat je niet alleen als fondue set kunt gebruiken maar ook als een soort compacte tafel BBQ.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Fondue sets koopgids

 

Heel veel mensen kiezen ervoor om het tijdens de feestdagen gezellig te maken door allemaal samen te komen en te genieten van fondue. Fondue is niet alleen gezellig en huiselijk maar ook een echte voltreffer op dagen zoals Kerstdag of Nieuwjaar. Toch is het een goede aanbeveling om niet meteen de eerste de beste fondue set aan te kopen. Probeer zoveel mogelijk exemplaren te vergelijken op extra kenmerken, prijskaartje, formaat en gebruikte materialen. Zo wordt het alleen maar makkelijker om een keuze te maken uit de beste fondue sets. En wie weet zit er ergens wel een aantrekkelijke fondue set aanbieding tussen.

 

 

Het gebruiksgemak

Ben je van plan op zoek te gaan naar een degelijke en duurzame fondue set? Dan ben je misschien alvast de feestdagen aan het plannen? De meeste mensen kiezen namelijk hoofdzakelijk tijdens de feestdagen voor een gezellig en heerlijke fondue gerecht. Fondue is niet alleen gezellig maar het is ook gewoon handig. Zo kun je de hele avond bij je gasten aan tafel zitten en hoef je niet steeds achter de kookpotten te staan. Dubbel zo gezellig dus. Bovendien bak of gril je zelf je vlees, groentjes of brood. Heb je dus liever een goed doorbakken stukje vlees of mag het nog wat sappig zijn?

 

Het type fondue set

Eigenlijk kunnen we verschillende soorten fondue sets onderscheiden. De verschillende fondue sets worden vooral bepaald op basis van de gebruikte ingrediënten. Zo zul je voor kaasfondue vaak een ander type fondue set moeten gebruiken dan wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een chocoladefondue. Uiteraard kun je ook kiezen voor een fondue set die met verschillende ingrediënten kan worden gebruikt. Deze zijn misschien iets duurder in de aankoop, maar zo kun je een kaasfondue eventueel eens afwisselen met een chocoladefondue.

Zo kun je kiezen voor een fondue set die vervaardigd is uit duurzaam aardewerk indien je houdt van chocoladefondue of kaasfondue. Ben je toch meer voor vleesfondue en Chinese fondue? Dan kijk je maar beter uit naar een exemplaar dat vervaardigd is uit duurzaam RVS of degelijk gietijzer. Verder kun je kiezen voor een elektrische fondue set of heb je toch liever een fondue set die je moet gebruiken in combinatie met een brander toestel? Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden en het is dan ook raadzaam de verschillende exemplaren even goed te bekijken.

 

Formaat en gebruikte materiaalsoorten

Tenslotte is het ook belangrijk om even aandachtig te zijn wat betreft het formaat en de gebruikte materiaalsoorten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor grote of kleine fondue sets met meer of minder vermogen. Het is handig om de grootte of het formaat van je fondue set te laten afhangen van de frequentie en de hoeveelheid personen. Hoe vaak wil je de fondue set gaan gebruiken? En met hoeveel personen gemiddeld zal dit dan zijn. Indien je de fondue set bijvoorbeeld wenst te gebruiken door 2 personen dan zal deze vaak iets compacter zijn dan een fondue set voor 5 of meer personen.

Ook op het gebied van gebruikte materiaalsoorten zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Zo behoort een fondue set uit RVS, gietijzer of aardewerk alvast tot de veel voorkomende materiaalsoorten. Aardewerk is een goede keuze wanneer je vooral geniet van kaasfondue of chocoladefondue doordat het een goede warmtegeleider betreft. RVS fondue sets zullen dan weer snel gebruiksklaar zijn en de warmte ook goed en lang behouden. Net zoals een gietijzeren fondue set.

 

 

Vermogen en extra kenmerken

De kracht wordt weergegeven in vermogen en dit wordt dan weer uitgedrukt in het aantal Watt. Zo kun je kiezen voor een fondue set met een maximaal vermogen van maar liefst 1800 Watt. Dat is een vrij krachtige fondue set en ideaal voor 4 tot 5 personen. Kortom, een aanrader voor mensen met een groot gezin of wanneer je vaak vrienden of familie over de vloer krijgt.

Verder zul je merken dat bepaalde fondue sets over iets meer mogelijkheden en kenmerken beschikken. Zo is het handig als je uit verschillende warmtestanden en snelheden kunt kiezen. Het is ook handig indien er een aan- en uitknop of timer functie aanwezig is. Sommige fondue sets worden geleverd met tal van leuke en praktische accessoires zoals fonduevorkjes. Een fondue set die je achteraf gewoon in de vaatwasmachine kunt stoppen, is voor veel klanten een pluspunt.

 

Welk budget hoef je te voorzien

Je zult merken dat bepaalde fondue sets misschien net iets duurder in de aanschaf zijn terwijl andere exemplaren dan weer tot de goedkope fondue sets behoren. Uiteraard ben je zelf volledig vrij om te kiezen welk bedrag je wilt en vooral ook kunt spenderen aan een degelijke fondue set. Ben je op zoek naar een basis fondue set of wil je toch net dat apparaat dat over iets meer mogelijkheden en opties beschikt. In het laatste geval zul je dan ook rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje. Alhoewel het altijd mogelijk is om leuke en aantrekkelijke aanbiedingen tegen te komen.

Het kan misschien wel helpen om even een kijkje te nemen tussen de verschillende online beoordelingen van klanten. Daarin geven verschillende gebruikers hun ongezouten mening over een bepaald product zoals hier over de fondue sets. Op die manier kun je een beter beeld krijgen van de voor- en nadelen die aan een bepaalde fondue set verbonden zijn. Kortom, indien je mocht twijfelen tussen 2 of meerdere fondue sets dan kunnen deze online beoordelingen misschien wel voor een doorbraak zorgen. En dus de keuze een pak makkelijker maken.

 

Fondue set Reviews – Top 5

 

Met de feestdagen in het vooruitzicht zijn steeds meer mensen aan het plannen wat ze zoal kunnen klaarmaken. Toch zul je in de meeste huiskamers fondue op het menu zien staan. Het versterkt niet alleen het samenhorigheidsgevoel maar het is ook gewoon eenvoudig en snel klaargemaakt. Toch is het niet eenvoudig er meteen de beste fondue set uit te kiezen. Je zou daarom rekening kunnen houden met de reviews en het advies van de gebruikers. Om het jou toch een tikkeltje gemakkelijker te maken, kun je hieronder 5 topproducten raadplegen.

 

 

Boska Tapas Delfts

 

Zodra je de prijs van deze fondue set ziet dan zul je meteen het gevoel krijgen dat het hier wel eens om een fondue set aanbieding zou kunnen gaan. Het zal dan ook niet verwonderen dat heel wat kopers positief reageren op dit product.

Deze fondue set komt van het bekende merk Boska en is voorzien van een mooie vierkante fondue pot. Deze staat op een mooie plank die gemaakt is uit mahoniehout. De fondue pot heeft een inhoud van 0,4 liter en is daardoor ideaal voor 3 tot 4 personen. Bovendien krijg je er ook nog 4 handige fonduevorkjes bij.

Volgens een enkele koper zou het hier om een vrij kwetsbaar product gaan. Toch is de meerderheid echter overtuigd van de uitstekende kwaliteit en het fraaie design. Zij raden deze fondue set dan ook meteen aan voor de feestdagen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

TomYang BBQ

 

In vergelijking met het voorgaande product zul je dit exemplaar niet meteen tussen de goedkope fondue sets hoeven te zoeken. Ondanks de hoge prijs merken we toch dat heel wat kopers daar geen problemen mee lijken te hebben.

Dit toestel heeft een krachtig vermogen van maximaal 1800 watt. De set bestaat uit een degelijke Chinese fondue pot met 4 bijbehorende stangen uit bamboe. Deze bamboestangen kun je gebruiken om ingredienten zoals bijvoorbeeld vlees of groenten te grillen.

Volgens een aantal kopers is de prijs van dit apparaat toch net een tikkeltje over de top. Toch merken we dat de overgrote meerderheid van de gebruikers tevreden is over deze fondue set. Zo geven de meesten niet alleen een positief advies over de kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid van het toestel.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Boska Nero XL

 

Net zoals het eerste toestel is ook deze fondue set afkomstig van het bekende merk Boska. Deze fondue pot heeft een iets ruimer volume van maar liefst 1,5 liter. Daardoor is dit toestel uitermate geschikt voor grote gezinnen of personen die vaak heel wat mensen over de vloer krijgen.

De fondue pot is helemaal gemaakt uit stevig en duurzaam aardewerk. Bovendien mag je het zonder problemen gebruiken op een brander toestel. Indien je niet graag de afwas doet dan is er werkelijk geen probleem. Deze fondue set mag je namelijk helemaal in de vaatwasmachine stoppen.

En deze kwaliteiten worden door de gebruikers duidelijk gewaardeerd. Geen enkele koper was in staat om ook maar één klein minpuntje aan het toestel te ontdekken. Haast je dus vooral naar de winkel en oordeel vooral zelf. Misschien is dit wel de fondue set waar je al zo lang naar op zoek was.

 

Koop bij bol.com (€55.99)

 

 

 

 

Steba FO1.1

 

Als je op zoek bent naar een elektrische fondue set dan is het een goede aanbeveling om dit product van Steba eens grondig te bekijken. Het is misschien niet meteen één van de goedkoopste toestellen maar al zeker niet het duurste.

De fondue set heeft een krachtig vermogen van maar liefst 1500 watt en is daardoor zowel ideaal tijdens vleesfondue of kaasfondue. Zo kun je af en toe ook eens afwisselen. De set wordt geleverd met 8 handige fondue vorkjes zodat je al meteen van het toestel gebruik kunt maken.

Het feit dat deze fondue set in de vaatwasmachine mag gestopt worden zonder problemen, wordt enorm gewaardeerd door heel wat kopers. Verder zijn de meesten het er ook over een dat de set van een degelijke kwaliteit is en eenvoudig te gebruiken is. Volgens sommige klanten blijft de prijs wel iets te hoog.

 

Koop bij bol.com (€76)

 

 

 

 

Princess Fondue Pure 173030

 

Net zoals het voorgaande model is ook dit product een elektrische fondue set. De set is afkomstig van het bekende merk Princess en kan duidelijk op heel wat positieve reacties van de klanten rekenen.

De set is niet alleen geschikt voor kaasfondue maar je kunt het ook gebruiken voor een heerlijke vleesfondue of een chocoladefondue. De fondue pot heeft een ruime inhoud van 1,5 liter en wordt geleverd met 8 fondue vorkjes. Het is daardoor werkelijk ideaal voor grotere gezinnen.

Op dit moment zijn er nog geen negatieve online reviews bij dit product geplaatst. De kopers zijn werkelijk allemaal overtuigd van de uitstekende kwaliteit van deze fondue set. Andere gebruikers voegen er meteen ook aan toe dat ze heel tevreden zijn over de bediening en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Koop bij bol.com (€58.95)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
DMCA.com Protection Status